Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωταγωνίστρια ενός απίστευτου περιστατικού έγινε η ηθοποιός Ντάνιελ Γουάτς, η οποία συνελήφθη καθώς αστυνομικοί την  πέρασαν για ιερόδουλη.

Ολα ξεκίνησαν όταν η ηθοποιός αντάλλαξε μερικά φιλιά με τον σύζυγό της Μπράιαν Τζέιμς κατά τη διάρκεια βόλτας τους στο Λος Αντζελες.

Τα... φιλιά κίνησαν την υποψία αστυνομικών που έτυχε να περνούν από την περιοχή και αμέσως πλησίασαν την ηθοποιό και της ζήτησαν να τους δείξει την ταυτότητά της. Μάλιστα της πέρασαν και χειροπέδες καθώς ήταν σίγουροι ότι πρόκειται για ιερόδουλη.
Η Γουάτς έγραψε στη σελίδα της στο Facebook: «Σήμερα ήμουν δεμένη με χειροπέδες από 2 αστυνομικούς από το Αστυνομικό Τμήμα Studio City μετά την άρνησή μου να συμφωνήσω ότι είχα κάνει κάτι λάθος, επειδή φίλησα τον άνδρα μου σε δημόσιο χώρο»

«Μιλούσα με τον πατέρα μου στο κινητό μου. Ηξερα ότι δεν είχα κάνει τίποτα λάθος, ότι δεν έβλαψα κανέναν, οπότε έφυγα. Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ μιλούσα ακόμα με τον πατέρα μου, 2άλλοι αστυνομικοί με πλησίασαν και μου πέρασαν χειροπέδες. Ενώ καθόμουν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της αστυνομίας, θυμήθηκα τις αμέτρητες φορές που ο πατέρας μου ήρθε σπίτι απογοητευμένος ή ταπεινωμένος από τους αστυνομικούς, χωρίς να έχει κάνει κάτι. Πλημμύρισα με οργή, θυμό και απογοήτευση και άρχισαν να τρέχουν τα μάτια μου. Τα δάκρυα που κλαίω είναι για μια χώρα που αυτοαποκαλείται« η γη των ελεύθερων και το σπίτι των γενναίων.»

Ο σύζυγός της δημοσίευσε επίσης στη σελίδα του στο Facebook ότι πίστευε ότι το πρόσωπο που κάλεσε την αστυνομία έκανε καταγγελία ότι το ζευγάρι ήταν ιερόδουλη και πελάτης.

«Από τις ερωτήσεις που μου έκαναν, όσο η Ντανιέλ ήταν στο τηλέφωνό της με τον πατέρα της, θα μπορούσα να πω ότι όποιος κάλεσε την αστυνομία είδε ένα έγχρωμο κορίτσι να φιλάει ένα λευκό αγόρι και θεώρησε ότι είμασταν ιερόδουλη και πελάτης. Πώς τους ήρθε; Λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου με το νόμο, έδωσα την ταυτότητα μου γνωρίζοντας ότι δεν έκανα τίποτα λάθος και όταν ζήτησαν στη Ντανιέλ να δώσει τη δική της, εκείνη αρνήθηκε, διότι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να της κάνουν εξακρίβωση. Έτσι της έβαλαν χειροπέδες και την έριξαν στο πίσω μέρος του περιπολικού και οι χειροπέδες τις έκοψαν τον καρπό».

http://www.iefimerida.gr
Αποτελεί ένα «κεφάλαιο» στη μόδα. Βρίσκεται πάντα στην πρώτη σειρά των επιδείξεων. Η γνώμη της έχει τεράστια βαρύτητα. Οπως βέβαια και αυτά που φορά η Αννα Γουίντορ. Για αυτό η «σιδηρά κυρία» της Vogue λαμβάνει και το σχετικό επίδομα.

Σύμφωνα με τους New York Times, η διευθύντρια της «βίβλου» της μόδας παίρνει επιπλέον 200.000 το χρόνο αποκλειστικά για να αγοράζει τα ρούχα της. Οχι βέβαια πως έχει ανάγκη τη σχετική οικονομική ενίσχυση, μια και η διευθύντρια της Vogue αμείβεται με 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ η αξία της εκτιμάται στα 35 εκατομμύρια.

Μάλιστα, το «επίδομα γκαρνταρόμπας» της 64χρονης ξεπερνά κατά πολύ τα ετήσια έσοδα των συνεργατών της στη Vogue, αφού για παράδειγμα ο αρχισυντάκτης έχει ετήσιες απολαβές  98.733 δολάρια, ενώ η αντίστοιχη θέση στη διαδικτυακή έκδοση αμείβεται με 87.840 δολάρια.
Το ζευγάρι, κατάφερε να κρατήσει κρυφή την εγκυμοσύνη της ηθοποιού μέχρι και τον έβδομο μήνα, ενώ δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία που να τη δείχνει με φουσκωμένη κοιλίτσα όλο αυτό το διάστημα!

article-0-Μυστική όμως κρατήθηκε και η γέννα. Όπως αναφέρει το «Us Weekly», η 40χρονη ηθοποιός έφερε στον κόσμο την περασμένη Παρασκευή, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, καρπό του έρωτά της με τον 33χρονο ηθοποιό.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, και κατά πως φαίνεται δεν θα αφήσουν να εκτεθεί στους φωτογράφους το παιδί τους
real.gr
Η Microsoft απέστειλε προσκλήσεις για την εκδήλωση της 30ης Σεπτεμβρίου στο San Francisco, όπου θα παρουσιάσει το μέλλον του λειτουργικού συστήματος Windows (ποντάρουμε στο Windows 9), με τους Joe Belfiore και Terry Myerson να αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους για την ενημέρωση των developers.

Αναμένεται ότι θα δούμε μια preview έκδοση του Windows 9, η οποία θα μοιραστεί άμεσα στους developers, καθώς και ανάλυση όλων των νέων στοιχείων που θα φέρει η νέα έκδοση στους χρήστες και τις επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει screenshots και ένα video για την επιστροφή του Start Menu, αλλά τώρα έχουμε ακόμα τρία videos για τα multiple desktops και το σύστημα ειδοποιήσεων.

Πηγή: techgear.gr
Μία οικογένεια έχει ένα παιδί που δεν μιλάει ποτέ…
Μια μέρα λοιπόν λέει το εξής στον πατέρα του…

Παιδί: 180787 σειρά 7.
Πατέρας: Ο γιός μου μίλησε!!!
Παιδί: 180787 σειρά 7.
Σκέφτεται ο πατέρας, τρέχει στο προποτζίδικο και παίρνει το λαχείο με αριθμό 180787 σειρά 7.
Γίνεται η κλήρωση και το λαχείο κερδίζει τον πρώτο αριθμό…

Το παιδί ξαναμιλάει λέγοντας…
Παιδί: 1χ2χ1χ1212χ22.
Τρέχει πάλι ο πατέρας και συμπληρώνει ένα δελτίο ΠΡΟΠΟ.
Τελειώνει η αγωνιστηκή και το δελτίο είναι το μοναδικό 13άρι…

Τότε μιλάει και πάλι ο μικρός λέγοντας:
Παιδί: 23,1,43,12,19 και 5
Τρέχει πάλι ο πατέρας και συμπληρώνει ένα Τζόκερ το οποίο κερδίζει μετά απο 7 συνεχόμενα τζάκ πότ….

Κατενθουσιασμένος ο πατέρας τρέχει στο παιδί το οποίο λέει…
Παιδί: Το Σάββατο το βράδυ στις 11 ο μπαμπας θα πεθάνει…
Το ακούει ο άνθρωπος τρέχει κάνει τη διαθήκη του και χαιρετάει τους γνωστούς και τους φίλους.

Έρχεται το Σαββατόβραδο και στις 11 παρα 5 ο πατέρας ξαπλώνει στο κρεβάτι του πόνου και αφού μιλάει για τελευταία φορά στη γυναίκα και το παιδί του κλείνει τα μάτια και περιμένει το μοιραίο…
Πάει 11 και 5 ο πατέρας ανοίγει τα μάτια και ευτυχισμένος λέει…
Πατέρας: ΖΩ!!! Κοίτα που το κωλοπαίδι είχε για πρώτη φορά άδικο!!!
Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο, το σηκώνει η γυναίκα του και ακούει φωνές και κλάματα…
Συνομιλητής: Ελα κουμπάρα πάει ο κουμπάρος σου, πέθανε απόψε στις 11!!!

http://simantra.blogspot.gr 
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι την Κυριακή 21/9, από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η κινητή μονάδα μαστογραφίας του ΑΝΘ Θεαγενείου, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας για να πραγματοποιήσει προληπτικό έλεγχο μαστών σε όσες γυναίκες προσέλθουν, άνω των 40 ετών, με αυτοπρόσωπη σειρά προτεραιότητας.

Η δράση αυτή προέκυψε κατόπιν πρόσκλησης του ΣΦΕΜΥΚ και του Κέντρου Υγείας,
με τη διαμεσολάβηση του Νοσοκομείου Χαλκιδικής. Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία στα πλαίσια των προληπτικών ελέγχων που πρόκειται να διεξαχθούν και αυτό τον χειμώνα στο ΚΥΚ!

Κυρίες, σας περιμένουμε με χαρά!!!!!

http://simantra.blogspot.gr 
Πρόβλημα σε αρκετούς καταναλωτές δημιουργεί η τακτική των παροχών να προωθούν τις πωλήσεις γρήγορων γραμμών ίντερνετ ακόμα και σε περιοχές όπου τεχνικά αυτό δεν υποστηρίζεται.

Όπως εξήγησαν τεχνικοί που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα των καταναλωτών, τα τμήματα πωλήσεων προωθούν εντατικά τις συνδέσεις μεγάλης ταχύτητας (25 Mbps) χωρίς να εξετάζουν εάν στην περιοχή που διαμένει κάθε φορά ο πελάτης υπάρχει η τεχνική υποδομή για κάτι τέτοιο.

Συνήθως, η υψηλή ταχύτητα αποτελεί μέρος ενός συνδυασμένου πακέτου (σταθερή + κινητή) και αποτελεί ένα πρόσθετο δέλεαρ για να πραγματοποιηθεί η πώληση. Παρόλο που τα προβλήματα είναι γνωστά, οι υπηρεσίες προωθούν τις πωλήσεις των πακέτων με τις υψηλές ταχύτητες για να καλύψουν τους στόχους τους.

Σε πολλές περιοχές οι υψηλές ταχύτητες δεν υποστηρίζονται και το αποτέλεσμα είναι όταν ενεργοποιούνται να διακόπτεται τελείως η σύνδεση ίντερνετ. Η εταιρεία αφήνει “ανοιχτή” τη γραμμή στην υψηλή ταχύτητα η οποία δεν είναι εφικτή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται “θόρυβος” που διακόπτει τη σύνδεση.

Στη συνέχεια, οι πελάτες μη γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει επικοινωνούν με τις βλάβες του ΟΤΕ και μπαίνουν σε έναν κύκλο ταλαιπωρίας, αφού εκ των υστέρων οι τεχνικοί ρυθμίζουν τη σύνδεση σε χαμηλότερη ταχύτητα όπου μπορεί να λειτουργήσει.
Σε περίπτωση που υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα, η καλύτερη λύση για τον καταναλωτή είναι να ζητήσει την επαναφορά στην χαμηλή ταχύτητα, ως άμεση ενέργεια για να επανέλθει η σύνδεση.

Στη συνέχεια θα πρέπει να απαιτήσει τον έλεγχο από τεχνικό, ο οποίος θα μετρήσει επί τόπου τις δυνατότητες της σύνδεσης και θα τη ρυθμίσει στη βέλτιστη ταχύτητα.Η δυνατή ταχύτητα σύνδεσης σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την απόσταση που υπάρχει από το κέντρο τηλεπικοινωνιών και από τη δυναμικότητα του τοπικού “κλωβού” (ΚΑΦΑΟ), αν είναι νέας τεχνολογίας κ.λπ.

Όταν η ρύθμιση γίνεται από το κέντρο, βάζουν κατ’ εκτίμηση μια ταχύτητα η οποία πιθανόν δεν εξαντλεί τις δυνατότητες της περιοχής, ενώ πολλές φορές η προκαθορισμένη ρύθμιση περιέχει και προγράμματα που αφαιρούν ταχύτητα χωρίς να είναι απαραίτητα (π.χ. πρόγραμμα για σταθεροποίηση τηλεοπτικού σήματος, το οποίο ενδεχομένως δεν παρέχεται). Ο τεχνικός που θα έρθει επί τόπου μπορεί να τα ρυθμίσει με τον καλύτερο τρόπο.

http://www.4news.gr 
Το να είστε προσηλωμένοι σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής είναι σημαντικό για την διατήρηση της καλής φυσικής σας κατάστασης, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε εκείνες τις διατροφικές επιλογές...
που θα σας βοηθήσουν να έχετε περισσότερη ενέργεια και να εξασκείτε καλύτερα τους μυς σας.


Ακόμα και εκείνοι οι άνθρωποι που γνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι αυτό, αναρωτιούνται συχνά για το πόση πρωτεΐνη πρέπει να καταναλώνουν και πότε, για το πόσο σημαντικοί είναι οι υδατάνθρακες κ.α.

Δείτε μερικές συμβουλές σχετικά με την διατροφή που είναι καλό να ακολουθείτε πριν από έντονη γυμναστική άσκηση.

Πριν από το γυμναστήριο είναι σημαντικό να καταναλώσετε κάποια ποσότητα υδατανθράκων, αλλά πρέπει να προσέχετε ώστε να ξεχωρίσετε τους απλούς από τους σύνθετους υδατάνθρακες.

Οι απλοί υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούνται από ένα ή δύο σάκχαρα, αφομοιώνονται γρήγορα από το σώμα. Μπορούν να βρεθούν σε επεξεργασμένα σιτηρά, στην καραμέλα, τη σόδα, ή τους χυμούς φρούτων και σαφώς δεν είναι μια ιδανική πηγή θρεπτικών συστατικών.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, από την άλλη πλευρά, αποτελούνται από τρία ή περισσότερα σάκχαρα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Θα τα βρείτε στην βρώμη, τις γλυκοπατάτες, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το μπρόκολο, και το σπανάκι.

Δεδομένου ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αφομοιώσει ο οργανισμός τους σύνθετους υδατάνθρακες, θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση του σακχάρου και των επιπέδων των γλυκογόνων στο αίμα. Το γλυκογόνο -ή η αποθήκευση υδατανθράκων στο σώμα που έχει εξαντληθεί κατά την προπόνηση- είναι απαραίτητο για να εξακολουθήσουν οι μυς σας να τροφοδοτούνται κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης.

Τα πρώτα δύο έως τρία σας γεύματα της ημέρας πριν από την προπόνησή σας θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια ισορροπία υδατανθράκων και πρωτεϊνών σε αναλογία 2: 1, αλλά να θυμάστε να μην το παρακάνετε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Όταν υπάρχει ένα λαχανικό που έχει δώσει το όνομά του σε ολόκληρη την κατηγορία των... λαχανικών, τότε το σίγουρο είναι ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που συνέβη αυτό.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για το... λάχανο. Οι ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία μας είναι τόσες πολλές, που το καθιστούν απαραίτητο στην καθημερινή μας διατροφή.

Δείτε πόσα μας προσφέρει το λάχανο και θα συμφωνήσετε και εσείς:

Πρόληψη του καρκίνου
Μεγάλες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολύ λάχανο έχουν πολύ μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου. Υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών στο λάχανο που είναι απαραίτητες για την υγιή κίνηση του εντέρου. Οι χημικές ουσίες στο λάχανο πιστεύεται επίσης πως επιταχύνουν τον μεταβολισμό των οιστρογόνων και ως εκ τούτου μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνων στο στήθος, την μήτρα και τις ωοθήκες. Σε μικρότερο ποσοστό, η κατανάλωση λάχανου έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, του στομάχου και του προστάτη.

Πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κόκκινου λάχανου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της μειωμένης λειτουργίας της βραχυπρόθεσμης και της μακροπρόθεσμης μνήμης. Το αντιοξειδωτικό που είναι υπεύθυνο για αυτό ονομάζεται ανθοκυάνη και έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την πλάκα στον εγκέφαλο.

Μείωση της χοληστερόλης
Μέσω πολυάριθμων ερευνών, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ένα από τα οφέλη του χυμού από λάχανο για την υγεία είναι η ικανότητά του να μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Συγκεκριμένα το λάχανο ρίχνει την "κακή" χοληστερίνη και ταυτόχρονα αυξάνει την "καλή" χοληστερίνη.

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Ένα συστατικό στο λάχανο, το οποίο ονομάζεται σουλφοραφάνη, συμβάλλει στη δημιουργία αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις μολύνσεις μέσα στο σώμα (μαζί με την εξάλειψη του καρκίνου).

Αποτρέπει την καταστροφή των κυττάρων
Τα θρεπτικά συστατικά στο λάχανο εμποδίζουν τη λειτουργία των ελεύθερων ριζών που είναι υπεύθυνες για την καταστροφή των κυττάρων. Την ίδια στιγμή η τακτική κατανάλωση λάχανου αυξάνει την παραγωγή ενζύμων που επιταχύνουν την διαδικασία της φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού.

http://www.thestival.gr 
Έχετε ανοξείδωτο νεροχύτη και θέλετε να καθρεφτίζεται το πρόσωπό σας σε αυτόν! Μη διστάσετε να ακολουθήσετε την παρακάτω συμβουλή!...

Βρέξτε ένα πανί με ανθρακούχο νερό και περάστε τον ανοξείδωτο νεροχύτη ή όποιο ανοξείδωτο σκεύος έχει χάσει την λάμψη του. Μόλις περάσετε την επιφάνεια, καθαρίστε με ένα στεγνό πανί.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα θα σας χρησιμεύσει και στον καθαρισμό των πάγκων της κουζίνας, το φούρνο και την μπανιέρα.

http://www.seleo.gr 
Θέλετε να είστε το άτομο που όλοι καλούν στα πάρτυ; Ή μήπως θέλετε να είστε εκείνος που όλοι θα ψήφιζαν για δήμαρχο; Ακόμα και αν δεν έχετε το φυσικό ταλέντο της δημοφιλίας, μπορείτε ακόμα να το πετύχετε και να γίνετε δήμαρχος, καθώς πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ενός χαρακτήρα είναι όχι μόνο επίκτητα, αλλά απλά θέμα κοινωνικής συμπεριφοράς.
Ακολουθήστε τις παρακάτω τεχνικές, που προτείνει η ιστοσελίδα του Reader’s Digest, και δείτε τις μετοχές σας να ανεβαίνουν κατακόρυφα.
Μη μιλάτε, αν δεν έχετε κάτι καλό να πείτε
Προσπαθήστε να παρατηρήσετε τον εαυτό σας και αν τις περισσότερες φορές μιλάτε μέσα από τα δόντια σας λέγοντας ανούσιες -κατά βάση- κουβέντες, που κανείς δεν ακούει, καλύτερα να την κόψετε αυτή τη συνήθεια. Για την ακρίβεια και στην περίπτωσή σας, όσο λιγότερο μιλάτε, τόσο το καλύτερο για τη δημοτικότητά σας, ενώ όταν επιλέγετε να πείτε κάτι καλό θα ήταν να λέτε κάτι θετικό και αισιόδοξο, ώστε η εικόνα που αφήνετε να είναι ακριβώς αυτή, χωρίς τα περιθώρια αμφιβολιών.

Μιμηθείτε τους ήρωές σας
Γράψτε σε ένα χαρτί τα ονόματα των δέκα πιο ενδιαφέροντων ανθρώπων που γνωρίζετε και δίπλα από κάθε όνομα, σημειώστε τρια χαρακτηριστικά που τους έβαλαν σε αυτή τη λίστα. Μελετήστε την τελική λίστα, δείτε τα κοινά μεταξύ όλων αυτών των ωραίων τύπων στη ζωή σας και υιοθετήστε μερικά από τα χαρακτηριστικά τους και εσείς, ώστε να μπείτε κι εσείς στην αντίστοιχη λίστα κάποιου.
«Μίλησέ μου μου για σένα»
Μάθετε να απαντάτε εύστοχα σε αυτή την αμήχανη και κάπως ενοχλητική ομολογουμένως- ερώτηση με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους:
• Μιλήστε για τα εμπόδια και τις δυσκολίες που κληθήκατε να ξεπεράσετε στη ζωή σας
• Μιλήστε για την γενναία απόφασή σας να μην ακολουθήσετε την πεπατημένη και να χαράξετε τη δική σας πορεία
• Μιλήστε για κάτι που κάνατε και θα σας συνδέσει με το άτομο που σας κάνει αυτή την ερώτηση

Κάντε ερωτήσεις και ακούστε τις απαντήσεις
Δείξτε ενδιαφέρον για τα ενδιαφέρονται και τα χόμπυ του άλλου, ρωτήστε να μάθετε για την οικογένειά του ή τα μελλοντικά του προσωπικά και επαγγελματικά σχέδια και ακολουθήστε τη συζήτηση που θα ακολουθήσει. Εάν μάλιστα γνωρίζετε ένα από τα θέματα που θα προκύψουν, μιλήστε γι’ αυτό, αναπτύξτε πάνω σε αυτό μια κουβέντα και σε κάθε περίπτωση δώστε προσοχή σε όσα σας λέει. Είναι μεγάλη αγένεια να ρωτάτε μεν, αλλά να μην ακούτε.
Διαβάστε βιβλία
Τα βιβλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξελίχθείτε, να διευρύνετε τις γνώσεις σας και να αυξήσετε τα θέματα συζήτησης. Εάν δεν σας αρέσουν τα βιβλία, δείτε ταινίες, ακούστε μουσική, μελετήστε τα πτηνά ή βρείτε κάποιο άλλο πεδίο ενδιαφέροντος στο οποίο θα γίνετε ειδικός και θα μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε με στόμφο πάνω σε αυτό.
clickatlife.gr
Η τοποθέτηση ψυκτών στα σχολεία, η διανομή μπουκαλιών με νερό στις σχολικές αίθουσες και τα μαθήματα για τα οφέλη που παρέχει στην υγεία το νερό μπορεί να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες των παιδιών να αποκτήσουν περιττά κιλά, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το εύρημα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Pediatrics», προκύψει από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε σε 32 γερμανικά σχολεία. Ερευνητές ζύγισαν σχεδόν 3.000 παιδιά της Β' και Γ' τάξης του Δημοτικού και τους πήραν συνεντεύξεις για την κατανάλωση ροφημάτων.

Στα σχολεία τους τοποθετήθηκαν ψύκτες, ενώ οι ερευνητές έδωσαν σε όλα τα παιδιά από ένα μπουκάλι για να το γεμίζουν κάθε πρωί με νερό. Επιπλέον, εκπαίδευσαν τους δασκάλους τους σε θέματα διατροφής, δίνοντας έμφαση στα οφέλη του νερού, ώστε να ενημερώσουν σχετικά τους μικρούς μαθητές τους.

Κατά την έναρξη της μελέτης δεν υπήρχαν διαφορές στη συχνότητα των υπέρβαρων παιδιών σε σύγκριση με τα υπόλοιπα γερμανικά σχολεία. Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, όμως, τα παιδιά που πήγαιναν στα σχολεία στα οποία εφαρμοζόταν το πρόγραμμα, είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα.

Το γιατί συνέβη αυτό δεν είναι γνωστό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στα κιλά των παιδιών ή στην κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη, ενώ υπήρξε ελαφρά μείωση στην κατανάλωση φρουτοχυμών και θερμίδων.

Η μικρή αυτή βελτίωση, όμως, πιθανότατα αποδείχθηκε πολύτιμη για τα παιδιά που βρίσκονταν στο όριο να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, βοηθώντας τα να διατηρήσουν σταθερό το βάρος τους.

Επειδή τα παιδιά έχουν αναπτυσσόμενο οργανισμό, στόχος των ερευνητών δεν ήταν το πρόγραμμά τους να τα βοηθήσει να αδυνατίσουν, αλλά να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης του σωματικού βάρους τους - και ως φαίνεται, τον πέτυχαν απολύτως.


ΠΗΓΗ: tanea.gr
Χρυσάφι θα μοιράσει και πάλι η UEFA στις ομάδες που συμμετέχουν στις δύο διοργανώσεις της. Τη μερίδα του λέοντος έχει ξανά το Champions League, αλλά και τα ποσά που θα διατεθούν για το Europa League δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Λεφτά με ουρά 

Σε ό,τι αφορά στο Champions League, μόνο για τα play offs θα διατεθούν 55 εκατ. ευρώ, με καθεμιά από τις είκοσι ομάδες που βρέθηκαν στον «προθάλαμο» των ομίλων να βάζει τα ταμεία της 2,1 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, για το Champions League και το Σούπερ Καπ θα διανεμηθούν 1,285 δισ. ευρώ. Το 75% του συνολικού ποσού από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις εμπορικές συμφωνίες της UEFA, ήτοι περίπου 530 εκατ. ευρώ, θα διανεμηθούν στις ομάδες, ενώ το 25% θα κρατηθεί από την UEFA για να καλυφθούν οργανωτικά και διοικητικά έξοδα, όπως και για να πληρωθούν υποχρεώσεις απέναντι σε ομοσπονδίες, συλλόγους και λίγκες. Παράλληλα 40 εκατ. ευρώ θα μεταβιβαστούν στα ποσά που θα διατεθούν για το Europa League, ενώ άλλα 3 εκατ. ευρώ θα δοθούν στις ομάδες που αποκλείστηκαν στα προκριματικά των δύο διοργανώσεων.

Από εκεί και πέρα, στις ομάδες θα δοθούν 500,7 εκατ. ευρώ για την παρουσία στους ομίλους, τα αποτελέσματα και τις προκρίσεις κάθε ομάδας, ενώ άλλα 409,6 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο market pool, που είναι το ποσό που προβλέπεται για κάθε χώρα (και διανέμεται στις εκπροσώπους της σε κάθε διοργάνωση).

Οι 32 ομάδες της φάσης των ομίλων, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός, θα εισπράξουν μίνιμουμ 8,6 εκατ. ευρώ, ενώ το μάξιμουμ, για την ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο χωρίς να υπολογίζεται το market pool, φτάνει τα 37,4 εκατ. ευρώ. Κάθε νίκη στους ομίλους επιβραβεύεται με 1 εκατ. ευρώ και κάθε ισοπαλία με 500.000 ευρώ. Οι ομάδες που θα βρεθούν στους «16» έχουν εξασφαλισμένα επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ, αυτές που θα περάσουν στα προημιτελικά 3,9 εκατ. ευρώ, οι τέσσερις των ημιτελικών 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής του μεγάλου τελικού θα πάρει 10,5 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος 6,5 εκατ. ευρώ.

Κάθε πρωταθλήτρια ομάδα που δεν κατάφερε να περάσει στους ομίλους θα πάρει για… παρηγοριά 200.000 ευρώ. Κάθε ομάδα που συμμετείχε στον πρώτο προκριματικό και δεν έφτασε στους ομίλους θα εισπράξει 150.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα για τον δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό γύρο προβλέπονται 175.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ως νικήτρια του Σούπερ Καπ θα βάλει στα ταμεία της 3 εκατ. ευρώ, ενώ η ηττημένη του τελικού Σεβίλλη θα πάρει 2,2 εκατ. ευρώ.

Λιγότερα μεν, ευπρόσδεκτα δε 

Τα ποσά του Europa League δεν συγκρίνονται με αυτά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά ασφαλώς και είναι αρκετά σημαντικά για τους συλλόγους που συμμετέχουν. Τα διαθέσιμα χρήματα υπολογίζονται σε 225 εκατ. ευρώ και όπως στην περίπτωση του Champions League το 75% θα επιστρέψει στις ομάδες και το 25% θα μείνουν στα ταμεία για τις ανάγκες της UEFA και λοιπές υποχρεώσεις. Στις ομάδες θα καταλήξουν 168,75 εκατ. ευρώ και επιπλέον 40 εκατ. Ευρώ ως… δωρεά από το Champions League, δηλαδή συνολικά 208,75 εκατ. ευρώ.

Από τα χρήματα αυτά το 60%, δηλαδή 125,25 εκατ. ευρώ, θα δοθεί για την παρουσία στους ομίλους, τα αποτελέσματα και τις προκρίσεις κάθε ομάδας, ενώ το 40%, δηλαδή 83,5 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στο market pool, που είναι το ποσό που προβλέπεται για κάθε χώρα (και διανέμεται στις εκπροσώπους της σε κάθε διοργάνωση).

Καθεμιά από τις 48 συμμετέχουσες ομάδες των ομίλων, δηλαδή από ελληνικής πλευράς Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, θα πάρουν με την παρουσία τους στη φάση αυτή 1,3 εκατ. ευρώ. Κάθε νίκη πριμοδοτείται με επιπλέον 200.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 100.000 ευρώ στη φάση των ομίλων. Η πρόκριση στους «32» αποφέρει επιπλέον 400.000 ευρώ για τους πρώτους των ομίλων και 200.000 ευρώ για τους δεύτερους. Η συμμετοχή στους «32» φέρνει 200.000 ευρώ στα ταμεία κάθε ομάδας, στους «16» 350.000 ευρώ, στα προημιτελικά 450.000 ευρώ, στα ημιτελικά 1 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής του τελικού παίρνει 5 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος 2,5 εκατ. ευρώ. Κάθε ομάδα μπορεί να πάρει μέχρι 9,9 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το market pool.

Από εκεί και πέρα, κάθε ομάδα που συμμετέχει στον πρώτο προκριματικό γύρο και δεν περνά στους ομίλους, εισπράττει σαν παρηγοριά 120.000 ευρώ, ενώ όσες αποκλείστηκαν στον δεύτερο και τρίτο προκριματικό παίρνουν 130.000 και 140.000 ευρώ αντίστοιχα. Αυτές που αποκλείστηκαν στα play offs θα πάρουν 150.000 ευρώ.
πηγή: sport-fm.gr
Καθώς ο Σεπτέμβριος προχωράει, οι απότομες αλλαγές του καιρού αρχίζουν και πάλι να γίνονται συχνό φαινόμενο και ως εκ τούτου ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παθαίνουν κρυολογήματα που τους ταλαιπωρούν για αρκετές ημέρες.

Δείτε 4 "μαγικές" κινήσεις που μπορείτε να κάνετε με σπιτικά υλικά και με τις οποίες όχι μόνο θα προλάβετε το κρυολόγημα, αλλά θα απαλλαγείτε και γρηγορότερα από αυτό, εφόσον "την πατήσατε" ήδη:

Για ταχεία ανάρρωση

Ο συνδυασμός σκόρδου και χυμού τομάτας είναι πραγματικός "δυναμίτης" σε αυτή την περίπτωση. Το σκόρδο έχει αντι-μικροβιακές ιδιότητες και καταπολεμάει βακτήρια, μύκητες και εντερικά παράσιτα. Ενισχύει σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό καθώς βοηθάει στην δυσπεψία και στην γρήγορη ανάρρωση. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός τομάτας μειώνει τη φλεγμονή, ενώ τα θρεπτικά συστατικά της θα σας δώσουν δύναμη και ενέργεια.

Για να απαλλαγείτε από τον βήχα

Μπορεί να έχει δυσάρεστη γεύση, αλλά προσπαθήστε να καταναλώσετε μέλι με πιπέρι καγιέν. Η καψαϊκίνη στο πιπέρι μειώνει τον πόνο στον λαιμό καταστέλλοντας μια χημική ουσία που μεταφέρει το μήνυμα του πόνου από τα νεύρα στην πληγείσα περιοχή (ερεθισμένος λαιμός) προς τον εγκέφαλο. Το μέλι με τη σειρά του θα μειώσει το πύον στις πληγές στο εσωτερικό του λαιμού και θα σας ανακουφίσει από το κρυολόγημα.

Για να απαλλαγείτε από το κρυολόγημα

Εκτός από πολλά υγρά, το οποίο είναι το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάστε να καταναλώσετε και εκχύλισμα φύλλων από ελιά. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που οι ιδιότητές του συγκρίνονται εκείνες του πράσινου τσαγιού και της βιταμίνης C. Έρευνες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα από φύλλα ελιάς έχει αντιικές ιδιότητες και βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου.

Για την πρόληψη του κρυολογήματος

Η σωστή διατροφή και η λήψη όλων των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων είναι από μόνη της πολύ σημαντική. Αλλά, ειδικά το πράσινο τσάι θα αποτελέσει την μεγαλύτερη ασπίδα σας ενάντια στο κρυολόγημα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!