Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ακόμα και τώρα, την τελευταία στιγμή, υπάρχουν έλεγχοι που μπορούμε να κάνουμε μόνοι στο αυτοκίνητό μας, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.
Ελέγχουμε τη στάθμη όλων των υγρών, καθώς και τυχόν διαρροές.
Κατάσταση και πίεση ελαστικών. Στο δεύτερο ακολουθούμε πάντα τις συστάσεις του κατασκευαστή, ενώ καλό είναι να έχουμε ένα δικό μας όργανο μέτρησης της πίεσης.
Εννοείται πως έχει γίνει ένας έλεγχος από το συνεργείο μας στην κατάσταση που βρίσκονται τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης, αλλά και οι αναρτήσεις μας. Οι τελευταίες μπορούν να ελεγχθούν και εμπειρικά, αν πάμε σε κάθε γωνία του αυτοκινήτου, πιέσουμε με όλο μας το βάρος και στη συνέχεια ελαττώσουμε απότομα την πίεση. Αν η ανάρτηση είναι σε καλή κατάσταση, αμέσως μετά την αποφόρτιση θα ανέβει και στη συνέχεια θα καθίσει στη θέση της. Αν συνεχίσει τις ταλαντώσεις, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά και απαιτείται μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα αν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο.
Τελευταία διαδικασία της προετοιμασίας, ο καθαρισμός των τζαμιών, καθρεπτών και όλων των φωτιστικών σωμάτων που προηγουμένως πρέπει να έχουμε διαπιστώσει πως λειτουργούν. Ειδικά ο εσωτερικός καθαρισμός του παρμπρίζ θα σας φανερώσει έναν… άλλο κόσμο, αφού σχεδόν ποτέ δεν το καθαρίζουμε.
Καύσιμο καλό είναι να φουλάρουμε στο πρατήριο της εμπιστοσύνης μας (όταν αυτό είναι δυνατό), από την «αβεβαιότητα» αυτών που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας.

Φόρτωση

Σε περίπτωση που μαζί μας εκτός από επιβάτες και αποσκευές που χωρούν στον ειδικό για αυτές χώρο, θα πρέπει να φροντίσουμε μερικές λεπτομέρειες που εξασφαλίζουν την ευστάθεια του αυτοκινήτου, την ασφάλεια των επιβαινόντων και μειώνουν την κατανάλωση.
Αν οι αποσκευές μας περισσεύουν και πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε μπαγκαζιέρα, προτιμούμε τις κλειστές αεροδυναμικές, στηριγμένες καλά στα σημεία της οροφής που προτείνει ο κατασκευαστής. Εναλλακτικά η συρόμενη μπαγκαζιέρα, είναι μια λύση, εφόσον βεβαίως είναι σε άρτια κατάσταση (μην ξεχάσετε και μια ρεζέρβα γι’ αυτήν).
Σε γενικές γραμμές έχουμε πάντα κατά νου, ότι οι αποσκευές και τα μεταφερόμενα αντικείμενα πρέπει να είναι καλά στερεωμένα, η φόρτωση του αυτοκινήτου καλύτερα να γίνεται στο τμήμα που είναι ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα, ενώ απαραίτητα κρίνονται τα «αξεσουάρ» ασφαλείας, δηλαδή τρίγωνο, φαρμακείο, πυροσβεστήρας (σε θέση άμεσης πρόσβασης), φωσφορίζον γιλέκο, και φυσικά ελεγμένη ρεζέρβα και εργαλεία αντικατάστασης τροχού.

Οδηγός/επιβάτες

Η ασφαλής οδήγηση είναι συνισταμένη τριών παραμέτρων: άνθρωπος (οδηγός), μηχανή (αυτοκίνητο), περιβάλλον (δρόμος και επικρατούσες συνθήκες).
Είναι αυτονόητο πως η βασική παράμετρος είναι ο άνθρωπος (οδηγός), που αυτή οφείλει να προσαρμοστεί ανάλογα με την κατάσταση των άλλων δυο (αμετάβλητων κατά την οδήγηση) παραμέτρων, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του χωρίς απώλειες.
Ο οδηγός λοιπόν, καλό είναι να βρίσκεται σε καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση (για το τελευταίο καλό είναι να φροντίζουν και οι επιβάτες πριν και κατά τη διάρκεια).
Αποφεύγουμε το ταξίδι στο τέλος της ημέρας, ή μετά από φαγητό και ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ (έστω και ένα ποτήρι μπύρα).
Αν είμαστε καπνιστές, αντί να καπνίζουμε στο αυτοκίνητο δυσκολεύοντας την αναπνοή μας και ερεθίζοντας τα μάτια μας, προτιμάμε το κάπνισμα σε στάσεις ανά δυο έως το πολύ τρεις ώρες, που έτσι κι αλλιώς επιβάλλονται προκειμένου να ξεμουδιάσουμε, να κυκλοφορήσει το αίμα μας και να οξυγονωθεί ο εγκέφαλός μας.
Εννοείται πως φοράμε πάντα ζώνη (δίνοντας και το καλό παράδειγμα και στους επιβάτες), ενώ φροντίζουμε ώστε τα προσκέφαλα όλων να βρίσκονται στο σωστό ύψος (πίσω ακριβώς από το κεφάλι και όχι τον αυχένα).
Σε περίπτωση που ακούμε το ηχοσύνολο, ρυθμίζουμε την ένταση ούτως ώστε να είναι δυνατόν να ξεχωρίσουμε κάποιον θόρυβο έξω από τους συνήθεις που προέρχονται από τον κινητήρα, τον αεροδυναμικό και τον θόρυβο κύλισης.

Στο δρόμο

Ακολουθούμε τα συνιστώμενα όρια και τη σήμανση, βάζοντας δίπλα τη λογική μας και την οδηγική μας αίσθηση.
Για ένα γρήγορο ταξίδι δεν χρειάζεται βιασύνη ή αγωνιστικές δεξιότητες. Το μυστικό είναι ο σταθερός ρυθμός.
Αποφεύγουμε τα δυσάρεστα ακούσματα (π.χ. ειδήσεις…) και τις όποιες «εμπλοκές» με τους συνεπιβάτες μας.
Σε περίπτωση που συναντήσουμε βροχή, προσοχή στην υδρολίσθηση. Θυμόμαστε πως, όσο πιο φαρδιά λάστιχα (ή φθαρμένα), τόσο πιο γρήγορα έρχεται η υδρολίσθηση, φαινόμενο που ο οδηγός δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει παρά μόνο με υπομονή και ψυχραιμία.
Δεν εμπλεκόμαστε σε κόντρες και σφήνες, τόσο γιατί δεν είναι αυτό που ζητάμε ταξιδεύοντας, όσο και γιατί ενδεχομένως ο «αντίπαλος» είναι εξπέρ του είδους, οπότε θα καταλήξουμε «κερατάδες και ζημιωμένοι»… Κρατιόμαστε μακριά από όποια εν δυνάμει εστία κινδύνου χωρίς κατ’ ανάγκη να προσπεράσουμε. Μπορούμε να μείνουμε απλά πιο πίσω.
Η τήρηση του ΚΟΚ από τους άλλους οδηγούς δεν είναι υπόθεσή μας. Σε περίπτωση που βλέπουμε κάποιον να παραβιάζει τους κανόνες οδήγησης, μένουμε απλά μακριά του.
Βασικός κανόνας αλλαγής λωρίδας είναι το ότι: το φλας προειδοποιεί, δεν υποχρεώνει!
Τη νύχτα φροντίζουμε να μην τυφλώνουμε με τη μεγάλη σκάλα των φώτων μας και να μην τυφλωνόμαστε κοιτώντας απευθείας τα φώτα των αντίθετα ερχομένων. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό μας είναι φορτωμένο, ρυθμίζουμε τη δέσμη των φώτων μας ανάλογα, ώστε να βλέπουμε και να μην τυφλώνουμε. Τα φώτα ομίχλης εμπρός/πίσω, είναι μόνο για την ομίχλη. Σε όποια άλλη περίπτωση περισσότερο εκνευρίζουν τους άλλους θέτοντας και εμάς σε κίνδυνο, παρά μας εξυπηρετούν.
Στους αυτοκινητόδρομους η αριστερή λωρίδα είναι μόνο για προσπέραση. Βγαίνουμε σε αυτή μόνο όταν προσπερνάμε και επανερχόμαστε στη μεσαία, αμέσως μετά.
Η λωρίδα εκτάκτου ανάγκης (ΛΕΑ) είναι μόνο για στάση σε περίπτωση βλάβης. Δεν είναι για προσπέραση, ούτε για να προχωρήσουμε στο «μποτιλιάρισμα». Θυμόμαστε πως σε περίπτωση ατυχήματος αυτή είναι η πρόσβαση για τα σωστικά συνεργεία.
Στους επαρχιακούς δρόμους προσοχή στις διασταυρώσεις, ειδικά σε αγροκτηνοτροφικές περιοχές. Ο τοπικός πληθυσμός δεν είναι εξοικειωμένος σε πυκνή κυκλοφορία, τα αγροτικά οχήματα/μηχανήματα κινούνται αργά και η νοοτροπία των τοπικών είναι πως οδηγούν στην αυλή του σπιτιού τους…
Σε κάθε περίπτωση έχουμε κατά νου ότι: Τα σοβαρά δυστυχήματα γίνονται σε ποσοστό 5-7% στους αυτοκινητόδρομους, 18-20% στις επαρχιακές οδούς και περίπου 75% στις πόλεις. Κυρίως τις άδειες (από αυτοκίνητα) πόλεις, όπου οι μέσες ταχύτητες αυξάνουν δραματικά σε σχέση με την καθημερινότητα, ενώ η οδηγική νοοτροπία παραμένει χαλαρή.
Φοράμε ζώνες (και οι πίσω επιβάτες!), κράνη (όχι στον …αγκώνα) και καλό μας ταξίδι, ούτως ώστε να ελπίζουμε και σε καλή αντάμωση μετά τις άγιες μέρες.

Πηγή: News.gr

Το 51% των άπιστων που επικοινωνούν με τους εραστές τους μέσω κινητού, χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως …

τα WhatsApp, Facebook ή Twitter, ενώ ακολουθούν τα γραπτά μηνύματα (15%), τα τηλεφωνήματα (13,6%), τα emails (9,8%), κάποια άλλη εφαρμογή (8,6%) και τα μηνύματα στον τηλεφωνητή (2%).

Αυτά είναι τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας που πραγματοποίησε το site εξωσυζυγικών γνωριμιών γι παντρεμένους και δεσμευμένους Victoria Milan. Όπως επίσης προκύπτει απ τις απαντήσεις 12.500 άτακτων συζύγων και συντρόφων, οι περισσότεροι (σε ποσοστό 83%) επικοινωνούν με τους εραστές τους μέσω κινητού.

Οι περισσότεροι από τους άπιστους που συμμετείχαν στην έρευνα χρησιμοποιούν τον κανονικό τους αριθμό τηλεφώνου για να επικοινωνήσουν με τον παράνομο δεσμό τους. Το 15% όμως έχει μια μία επιπλέον μυστική κάρτα SIM, γι να κρατήσει κρυφό τον αριθμό του κινητού του. Το 74% έχει συμβόλαιο αντί για προπληρωμένη κάρτα, ακόμα και αν αυτό είναι πιο επικίνδυνο, δεδομένου του ότι οι τηλεφωνικοί λογαριασμοί παρέχουν πλήρη κατάλογο των αριθμών με τους οποίους έχουν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς ή με μήνυμα κάθε μήνα.

Ο κ. Sigurd Vedal , ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Victoria Milan, σχολίασε, συμβουλεύοντας τους άτακτους συζύγους: «Oλοι χρησιμοποιούν τα κινητά για να επικοινωνήσουν με το κοντινό τους περιβάλλον. Απλά μην ξεχνάτε να διαγράφετε αμέσως όλα τα γραπτά μηνύματα που στέλνετε ή λαμβάνετε από το δεσμό σας! Θα σας βοηθήσει να μην σας κάνουν τσακωτούς!»

http://www.4news.gr 
Καθελκύστηκε το αμερικανικό DDG-1000 «Zumwalt», το πιο hi-tech πολεμικό πλοίο του κόσμου.

Οι ειδικοί αναφέρονται σε ένα «μοντέρνο θαύμα», ενώ όσοι το έχον δει από κοντά μιλούν για ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό κατασκεύασμα, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε διαστημόπλοιο παρά σε πλοίο.

Το DDG-1000 «Zumwalt» είναι το νέο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού για την κατασκευή του οποίου δαπανήθηκαν τουλάχιστον 3 δισ. δολάρια.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του αντιτορπιλικού που φέρει το όνομα του πρωτοπόρου αμερικανού ναυάρχου Έλμο «Μπαντ» Ζούμγουολτ, είναι το σχήμα του. Το πλοίο με μήκος το οποίο ξεπερνά τα 180 μέτρα σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εντοπίζεται εύκολα από τα εχθρικά ραντάρ, αλλά και να χρειάζεται μικρότερο αριθμό ατόμων για να λειτουργήσει.





http://www.4news.gr
Σε Μουσείο Τσιτσάνη θα μετατραπεί το κεντρικό κτήριο των παλαιών φυλακών Τρικάλων, το οποίο ανάγεται στις αρχές του 20ού αιώνα, έπειτα από την ένταξή του στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Το έργο «Δημιουργία κέντρου έρευνας Βασίλης Τσιτσάνης» είναι προϋπολογισμού 2.816.109 ευρώ και η συγχρηματοδότησή του γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με ποσοστό 85%. Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση της δομικής ενίσχυσης του κτηρίου, η οποία θα εξασφαλίσει τη φυσική διατήρηση του μνημείου. Η αποκατάσταση του κτηρίου - σε συνδυασμό και με το παρακείμενο τέμενος - θα διαμορφώσει μια σφαιρική εικόνα της αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής στην περιοχή.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα αποδοθεί στο κοινό ένας χώρος με διαχρονικότητα και πολυπολιτισμικότητα: ένας αμιγώς αρχαιολογικός χώρος με οργανωμένη αρχιτεκτονική και ιστορική δομή στο ισόγειο και ένας χώρος με αναφορές στη μουσική δημιουργία Τρικαλινών συνθετών στον πάνω όροφο, που θα αποτελούν ξεχωριστές οντότητες, με βελτιωμένες συνθήκες επισκεψιμότητας και θα συμβάλουν στην τουριστική προβολή της πόλης αλλά και στην ανάπτυξη του τοπικού περιφερειακού χώρου.

Το έργο αποτελείται από δύο υποέργα. Το ένα είναι το «Προστασία - ανάδειξη στο κτήριο παλαιών φυλακών Τρικάλων», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί με αυτεπιστασία από την 19η Ε.Β.Α., ενώ το δεύτερο υποέργο αφορά την «Επανάχρηση κεντρικού κτηρίου παλαιών φυλακών Τρικάλων - Κέντρο Έρευνας Βασίλης Τσιτσάνης», προϋπολογισμού 1.816.109 ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί από το Δήμο Τρικκαίων.

Δικαιούχος του έργου είναι το υπουργείο Πολιτισμού. Με συναφθείσα προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου Τρικκαίων και Περιφέρειας Θεσσαλίας επιμερίζεται η αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου. Ειδικότερα, το 1ο υποέργο υλοποιείται από την 19η ΕΒΑ Τρικκαίων, ενώ το 2ο υποέργο από τον Δήμο Τρικκαίων.

Βασίλης Τσιτσάνης

Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915 και μεγάλωσε ως μέλος μιας εξαμελούς οικογένειας (τρία αγόρια και ένα κορίτσι). Όταν ο Ηπειρώτης πατέρας του, που έπαιζε με το μαντολίνο του κλέφτικα τραγούδια, πέθανε το 1926, ο 11άχρονος τότε Βασίλης Τσιτσάνης άρχισε να ασχολείται με το μαντολίνο αυτό, το οποίο μετέτρεψε σε μπουζούκι, και γυρνούσε τα μαγαζιά της περιοχής, ώστε να συμπληρώνει το εισόδημα της οικογένειάς του.

Το φθινόπωρο του 1936 ο Τσιτσάνης επισκέπτεται την Αθήνα για να σπουδάσει Νομική, αλλά γρήγορα στρέφεται στη μουσική. Η πρώτη του εμφάνιση είναι σε ηλικία 22 χρόνων στο μαγαζί «Μπιζέλια», ενώ σύντομα γνωρίζεται με τον τραγουδιστή Δημήτρη Περδικόπουλο, ο οποίος τον πηγαίνει στην Odeon, όπου και ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το 1938, ο Τσιτσάνης ηχογραφεί ένα από τα σπουδαιότερα τραγούδια στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, την «Αρχόντισσα». Στην Κατοχή ανοίγει το «Ουζερί Τσιτσάνη», στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, και ηχογραφεί - εκείνη την περίοδο - ορισμένες μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες του («Αχάριστη», «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Μπαξέ Τσιφλίκι», «Νύχτες Μαγικές», «Όταν συμβεί στα πέριξ» κ.ά.). Το τέλος του Εμφυλίου σημαίνει ταυτόχρονα και την πλήρη αναγνώριση του Βασίλη Τσιτσάνη. Τα τραγούδια του αρχίζουν και ακούγονται πλέον πιο ελεύθερα, ενώ ο ίδιος γίνεται ο πρωτοπόρος του λεγόμενου «αρχοντορεμπέτικου», του πρόδρομου του λαϊκού τραγουδιού.

δημιουργίες του τραγούδησαν ο Στράτος Παγιουμτζής, ο Μάρκος Μαμβακάρης, ο Στέλιος Κερομύτης, ο Στελλάκης Περπινιάδης, ενώ συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές όπως οι Καζαντζίδης, Μπέλλου, Μπιθικώτσης, Διονυσίου, Γαβαλάς, Αγγελόπουλος, Γκρέυ, Πάνου, Λαμπράκη, Κοκότας, Μαρίκα Νίνου κ.ά.. Ο Βασίλης Τσιτσάνης πέθανε την ημέρα των γενεθλίων του, στις 18 Ιανουαρίου του 1984 στο Λονδίνο, ενώ εμφανιζόταν ακόμη στο «Χάραμα», στην Καισαριανή.

http://www.thestival.gr 
Πυραμίδες υπάρχουν σε πολλά μέρη της γης και πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Στην ανατολική πλευρά της νήσου Τενερίφη, ανασκαφές που έγιναν την δεκαετία του 80 στην κοιλάδα Guimar έφεραν στο φώς έξι πυραμίδες.
Οι αρχικές εκτιμήσεις και αναφορές ήθελαν τις πυραμίδες να αποτελούν στοίβες από πέτρες που έβρισκαν οι αγρότες όταν έσκαβαν τα χωράφια τους. Παράλληλα, άρθρο σε τοπική εφημερίδα που έκανε λόγο για μυστηριώδεις πυραμίδες στο σύμπλεγμα των Κανάριων νήσων, δέχτηκε έντονες επικρίσεις και αποδοκιμασίες από πολλούς αρχαιολόγους.
Οι φωτογραφίες της περιοχής κίνησαν το ενδιαφέρον του Νορβηγού μελετητή Thor Heyerdahl ο οποίος στο παρελθόν είχε κάνει εκτεταμένες έρευνες για τις πυραμίδες της Tucume στο Περού. Ο εξερευνητής κατά τη διαμονή του στο νησί διαπίστωσε πολλές ομοιότητες στην κατασκευή τους με αντίστοιχες πυραμίδες που συνάντησε στο Μεξικό, το Περού, καθώς και στην αρχαία Μεσοποταμία.
Οι πυραμίδες είναι χτισμένες πάνω από το επίπεδο του εδάφους από πέτρες λάβας και χωρίς τη χρήση συγκολλητικού υλικού, ενώ η κάθε μια από αυτές αποτελείται από πέντε επίπεδα ορθογώνιου σχήματος. Το ύψος τους φτάνει και τα 12 μέτρα.
Ο τρόπος κατασκευής τους μας παραπέμπει στις πυραμίδες που έχτισαν οι Αζτέκοι και οι Μάγιας και το γεγονός ότι στο σύνολο των Κανάριων νήσων δεν υπάρχουν πουθενά πέτρες ηφαιστειακής προέλευσης, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουν μεταφερθεί από άλλη μακρινή περιοχή.
Όλες οι πλευρές των πυραμίδων είναι προσανατολισμένες αστρονομικά ενώ με τη βοήθεια μιας σκάλας στη δυτική πλευρά τους έχεις τη δυνατότητα να ακολουθήσεις τον ανατέλλοντα Ήλιο κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο.
Οι πυραμίδες αποτελούν μέρος του Εθνογραφικού Πάρκου του Guimar όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να θαυμάσουν πολλά έργα κεραμικής, ζωγραφικής καθώς και υπέροχες αυτόχθονες μάσκες από την παράδοση του νησιού.
echoes.gr

Μερικές αλήθειες για το Πάσχα που πιθανόν δεν ξέρετε!

1. Ο εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Ανάστασης πιστεύεται ότι ξεκίνησε μόλις ένα χρόνο μετά τη χρονιά που τοποθετείται ιστορικά η πιθανή σταύρωση του Χριστού. Οι πρώτες επίσημες γραπτές μαρτυρίες τέτοιων τελετουργικών εμφανίζονται όμως σε κείμενα του 4ου αιώνα μετά Χριστόν.

2. Η Α” Οικουμενική Σύνοδος του 325 μ.Χ. αποφάσισε το Πάσχα να εορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της εαρινής ισημερίας.

3. Κάθε χρόνο παράγονται σε ολόκληρο τον κόσμο 90 εκατομμύρια σοκολατένιοι πασχαλινοί λαγοί.

4. Το πρώτο σοκολατένιο αυγό έτσι όπως το γνωρίζουμε σήμερα φτιάχτηκε στη Γερμανία το 19ο αιώνα.

5. Αρχικά, τα πασχαλινά καλάθια φτιάχνονταν για να θυμίζουν φωλιές πουλιών.

6. Κάθε Πάσχα, στη Νορβηγία, το έθιμο επιβάλλει να λύνονται οι πιο μυστηριώδεις υποθέσεις φόνων!

7. Στο Saalfeld της ανατολικής Γερμανίας, στολίζουν… δέντρο το Πάσχα. Περίπου 50 χρόνια πριν, η γνωστή οικογένεια Kraft ξεκίνησε να στολίζει ένα πασχαλινό δέντρο με 9.000 πασχαλινά αυγά. Έκτοτε, αποτελεί έθιμο απαράβατο.

8. Ενώ στην Ελβετία στολίζουν… πηγάδια. Το έθιμο έχει ως στόχο να τιμά το πολύτιμο δώρο της φύσης, το νερό.

9. Το έθιμο του να χαρίζουμε αυγά ο ένας στον άλλο το Πάσχα είναι έθιμο που υπάρχει… προ Χριστού! Απαντάται στις παραδόσεις των Περσών, των Αιγυπτίων, των Γαλατών, των Ρωμαίων και των Ελλήνων. Γιατί για τους λαούς αυτούς το αυγό είναι σύμβολο της ζωής. Βέβαια οι λαοί αυτοί χάριζαν αυγά σε άλλες μεγάλες γιορτές αφού δεν είχαν… Πάσχα!

10. Ένα στα πέντε παιδιά οδηγείται στο νοσοκομείο με συμπτώματα που οφείλονται στην υπερκατανάλωση αυγών ενώ 1 στα 10 παιδιά τρώει το αυγό του πριν την Κυριακή του Πάσχα.

http://peiraxtiri.gr
Μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα την Μεγάλη Τρίτη 15 του μήνα πραγματοπιήθηκε ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που ονομάζεται «ματωμένο φεγγάρι». Η ολική σεληνιακή έκλειψη έβαψε το φεγγάρι κόκκινο.
Αυτή ήταν η πρώτη από τις τέσσερις συνολικά διαδοχικές ολικές εκλείψεις οι οποίες θα εμφανιστούν στον νυχτερινό ουρανό στις 15 Απριλίου και τις 8 Οκτωβρίου 2014 καθώς και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου 2015.
Το αστρολογικό φαινόμενο των επόμενων μηνών παρατηρείται μία φορά κάθε 500 χρόνια. Ονομάζεται «Τετράδα» («Tetrad») και αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις ανάμεσα στις οποίες θα παρεμβάλλονται έξι πανσέληνοι. Οι σεληνιακές εκλείψεις προκαλούνται όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται και το φως του Ήλιου διαθλάται, δίνοντας στο φεγγάρι έντονο κόκκινο χρώμα, σαν αίμα.
Η NASA αναφέρθηκε σε ένα από τα πιο ασυνήθιστα και όμορφα φεγγάρια που αξίζει να παρατηρήσει κανείς. Εκπρόσωπός της δήλωσε:«Αυτή θα είναι η πρώτη έκλειψη του έτους, εξαιρετικά ορατή για τους παρατηρητές του δυτικού ημισφαιρίου. Θα παρουσιαστεί στον ανερχόμενο κόμβο της σεληνιακής τροχιάς στην Παρθένο και θα είναι εντυπωσιακή».
Ταυτόχρονα κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα σενάρια, προλήψεις, δοξασίες και προφητείες που συνδέονται με το φαινόμενο αυτό.
Το «ματωμένο φεγγάρι» θεωρείται από πολλούς Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας. Σύμφωνα με τη Βίβλο, η «Τετράδα» ενδέχεται να σηματοδοτήσει ακόμα και το δεύτερο ερχομό του Ιησού Χριστού.
Μάλιστα οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα τεράστιας σημασίας. Το 1493, εκδιώχθηκαν οι Εβραίοι από την καθολική ισπανική Ιερά Εξέταση, τη δεύτερη το 1949, δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ έπειτα από χρόνια αντιπαράθεσης και πάλης, ενώ την τρίτη και τελευταία το 1967, σημειώθηκε ο πόλεμος έξι ημερών μεταξύ τριών χωρών της Μέσης Ανατολής (Συρίας, Αιγύπτου, Ιορδανίας) και του Ισραήλ.
Το πρώτο «ματωμένο φεγγάρι» ήταν ορατό από την πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού αλλά δυστυχώς όχι από την Ελλάδα.
echoes.gr
Οι νεαροί μπαμπάδες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν συμπτώματα κατάθλιψης κατά τα πρώτα χρόνια της γέννησης του παιδιού, σύμφωνα με νέα μελέτη...


Οι άνδρες που αποκτούν παιδί περίπου στην ηλικία των 25 ετών παρουσιάζουν κατά 68% πιο έντονα συμπτώματα κατάθλιψης στα πρώτα 5 χρόνια της ζωής του παιδιού.

Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics περιελάμβανε 10.623 νεαρούς άνδρες. Τα δεδομένα κάλυπταν περίοδο 20 περίπου ετών και οι ερευνητές αναζήτησαν σημάδια κατάθλιψης σε αυτήν την πληθυσμιακή ομάδα.

Οι άνδρες που ζούσαν στο ίδιο σπίτι με το νεογέννητο παιδί τους εκδήλωσαν έντονα σημάδια κατάθλιψης κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού.

Παλαιότερες μελέτες είχαν υποδείξει ότι οι μπαμπάδες που εκδηλώνουν συμπτώματα κατάθλιψης ασχολούνται λιγότερο με τα παιδιά τους, ενώ είναι πιο πιθανό να τα παραμελήσουν και να ασκήσουν σωματική βία.

«Η κατάθλιψη του γονέα έχει καταστροφικές συνέπειες για το παιδί, ιδιαίτερα στα πρώτα, καθοριστικά χρόνια της ζωής», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Κρεγκ Γκάρφιλντ, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1927. Σπουδαίος Κολομβιανός συγγραφέας, βραβευμένος με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Θεωρείται ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του λογοτεχνικού ρεύματος του 'μαγικού ρεαλισμού' και ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Ισπανόφωνης λογοτεχνίας.
Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1927 στο χωριό Αρακατάκα στην Κολομβία. Το 1947 ξεκίνησε να σπουδάζει Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μπογοτά. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε σε εφημερίδα το πρώτο του διήγημα, «Η Τρίτη Παραίτηση». Το 1948 μετακόμισε στην Καρθαγένη της Ινδίας των Δυτικών Ινδιών και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.
Πρωτοεμφανίστηκε το 1947 και το 1967 δημοσιεύτηκε το μυθιστόρημά του «Εκατό Χρόνια Μοναξιάς», το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας, καθώς αποκόμισε αμέσως τις θετικότερες κριτικές και του χάρισε μεγάλη διασημότητα.
Το 1982 του δόθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, ο Μάρκες τιμήθηκε με το βραβείο «για τα μυθιστορήματα και τα διηγήματά του, στα οποία το φανταστικό και το πραγματικό συνδυάζονται σε έναν πλούσιο κόσμο φαντασίας, αντανακλώντας τη ζωή και τις συγκρούσεις μιας ηπείρου»[1]
Τα τελευταία χρόνια αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με τον καρκίνο των λεμφαδένων. Πέθανε στις 17 Απριλίου 2014, σε ηλικία 87 ετών στο Μεξικό όπου και είχε εγκατασταθεί το 1961. Κατά καιρούς διέμενε και στην Καρθαγένη της Κολομβίας, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας και στην Αβάνα.
Ο 87χρονος συγγραφέας "πέθανε στο σπίτι του στο Μεξικό" έχοντας δίπλα του την σύζυγό του και τους δυο γιους του, ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος του μεξικανικού τηλεοπτικού δικτύου Televisa Χοακίν Λόπες-Ντορίγα.
Τον θάνατο του συγγραφέα του μυθιστορήματος "Εκατό Χρόνια Μοναξιά" γνωστοποίησαν επίσης οι εφημερίδες της Κολομβίας "Ελ Τιέμπο" και του Μεξικού "Ρεφόρμα" και επιβεβαίωσε στον λογαριασμό της στο Twitter η Φερνάντα Φαμιλιάρ, εκπρόσωπος της οικογένειας Μάρκες.

Τα έργα του Μάρκες:

La hojarasca (Τα νεκρά φύλλα, 1955)
El coronel no tiene quien le escriba (Ο Συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει, 1961)
La mala hora (Η κακιά ώρα, 1962)
Los funerales de la Mamá Grande (Η κηδεία της Μεγάλης Μάμα, 1962)
Cien años de soledad (Εκατό χρόνια μοναξιάς, 1967) ― ελλην.μετάφρ.Αγγ.Βερυκοκάκη-Αρτέμη ("Νέα Σύνορα")
El otoño del patriarca (Το φθινόπωρο του Πατριάρχη, 1975)
Crónica de una muerte anunciada (Χρονικόν ενός προαναγγελθέντος θανάτου, 1981) ― ελλην.μετάφρ.Σωτηριάδου-Μπαράχας ("Νέα Σύνορα")
El amor en los tiempos del cólera (Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας, 1985) ― ελλην.μετάφρ.Σωτηριάδου-Μπαράχας ("Νέα Σύνορα")
La aventura de Miguel Littín clandestino en Chile (Η περιπέτεια του Μιγκέλ Λιττίν, λαθραίου στη Χιλή', 1986)
El general en su laberinto (Ο στρατηγός μες στο λαβύρινθό του, 1989)
Doce cuentos peregrinos (Δώδεκα διηγήματα περιπλανώμενα, 1992)
Del amor y otros demonios (Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων, 1994)
Noticia de un secuestro (Η είδηση μιας απαγωγής, 1996)
Ανεμοσκορπίσματα
Ζω για να τη διηγούμαι

Τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη του

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη του τιμημένου με Νόμπελ συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη στο σπίτι του στο Μεξικό σε ηλικία 87 ετών.
«Για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες κηρύσσω τριήμερο εθνικό πένθος», δήλωσε ο Σάντος στη διάρκεια ενός σύντομου τηλεοπτικού διαγγέλματος.
Ο κολομβιανός πρόεδρος ζήτησε επίσης «να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια». «Ελπίζουμε ότι οι Κολομβιανοί θα κάνουν το ίδιο στα σπίτια τους», επεσήμανε.
«Ολόκληρη η Κολομβία πενθεί, καθώς έφυγε ο πιο αγαπητός και αξιοθαύμαστος συμπατριώτης μας όλων των εποχών», σχολίασε ο Σάντος. «Υπήρξε, και δεν υπερβάλω, ο Κολομβιανός ο οποίος σε ολόκληρη την ιστορία της χώρας μας μετέφερε πιο μακριά και πιο ψηλά το όνομα της πατρίδας μας», συνέχισε.
Ο κολομβιανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο έργο του Μάρκες, που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1982, και στο είδος γραφής του, τον μαγικό ρεαλισμό.
«Για εμάς τους Κολομβιανούς ο Γκάμπο δεν εφηύρε τον μαγικό ρεαλισμό, ήταν ο σημαντικότερος εκπρόσωπός του σε μια χώρα που εκπροσωπεί η ίδια τον μαγικό ρεαλισμό. Μια χώρα που συνδυάζει τη χαρά και τον πόνο, την ποίηση και τη σύγκρουση», επεσήμανε ο Σάντος.
Στη διάρκεια του διαγγέλματός του, ο Σάντος δεν διευκρίνισε αν η κηδεία του Μάρκες θα γίνει στο Μεξικό, όπου ζούσε από το 1961, ή στη γενέτειρα του. Όπως όμως δήλωσε στην οικογένεια του συγγραφέα θα θέσει στη διάθεσή της το προεδρικό αεροσκάφος για την περίπτωση που επιθυμεί να τον κηδέψει στην Κολομβία.
Από την πλευρά της μία από τις αδερφές του Μάρκες εξέφρασε την επιθυμία της η σορός του συγγραφέα να μεταφερθεί στην Κολομβία.
«Ο Γκαμπίτο είναι από την Κολομβία. Πρέπει να φέρουν τον Γκαμπίτο. Δεν είχα χρόνο να το σκεφτώ αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να έλθει και ότι πρέπει να τον φέρουν» στην Κολομβία, δήλωσε η Αΐντα Γκαρσία Μάρκες μιλώντας στο κολομβιανό ραδιόφωνο.
Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι την τελική απόφαση θα λάβει η σύζυγος του Μάρκες Μερσέδες Μπάρσα και οι δύο γιοι του Γκονσάλο και Ροδρίγο.
news.gr
Οι καιροί είναι δύσκολοι και δυστυχώς είναι πολλοί οι επιτήδειοι που θα προσπαθήσουν να σας ξεγελάσουν ώστε να κερδίσουν όσο το δυνατόν... περισσότερα χρήματα από εσάς.

Ειδικά στο θέμα των αρωμάτων, το κακό έχει πια παραγίνει, καθώς πλέον δεν μπορείς να πεις με σιγουριά αν αυτό που φοράς είναι αυθεντικό ή απομίμηση!

Και εντάξει, υπάρχουν εξαιρετικές απομιμήσεις οι οποίες έχουν άριστη ποιότητα και φυσικά χαμηλότερη τιμή, αλλά είναι και κάποιοι που θέλουν να παίρνουν αυτό ακριβώς το οποίο πληρώνουν!

Εδώ λοιπόν σας έχουμε έναν οδηγό για το πώς θα καταλάβετε ότι το άρωμα που αγοράσατε δεν είναι αυθεντικό!

1. Προσέξτε το χρώμα! Τα αυθεντικά αρώματα είναι συνήθως διαφανή ενώ δεν αφήνουν την αίσθηση λιπαρότητας όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

2. Η συσκευασία θα πρέπει να είναι περιποιημένη και ακριβώς ίδια με αυτή της διαφήμισης. Αν όχι, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά!

3. Τα αυθεντικά αρώματα δεν αφήνουν ποτέ την αίσθηση της πικρίλας ή οποιασδήποτε άλλης βαριάς μυρωδιάς αλλά μόνο φρεσκάδας.

4. Αν σας δημιουργήσει οποιαδήποτε αλλεργία ή φαγούρα τότε σίγουρα την... πατήσατε!

5. Αν είναι πραγματικά πολύ φθηνό για την ποιότητα και την μάρκα του, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να είναι αυθεντικό!

6. Προσπαθήστε να ξύσετε τα γράμματα από το μπουκαλάκι με το νύχι σας. Αν αυτά ξεθωριάσουν τότε ξέρετε ότι κάποιος σας... κορόιδεψε!

7. Κοιτάξτε το στόμιο το οποίο ψεκάζει το άρωμα. Αν είναι χρησιμποποιημένο τότε καλό θα ήταν να μην το... αγοράσετε!

http://www.thestival.gr
Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που τόσο καιρό αναζητούσαν: μια δεύτερη Γη.

Όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί.

Ένας πλανήτης στην κατοικήσιμη ζώνη δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όντως έχει υγρό νερό και φιλοξενεί ζωή, όμως αυτό -κρίνοντας από τη Γη- είναι πιθανό.

Ο πλανήτης, με την ονομασία Κέπλερ-186f, έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από της Γης (1,1 φορές ή 10%) και βρίσκεται σχετικά κοντά, σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου.

Κινείται γύρω από το αχνό άστρο - ερυθρό νάνο Κέπλερ-186, αποτελώντας το πέμπτο και πιο εξωτερικό μέλος του εν λόγω συστήματος (πράγμα που σημαίνει ότι το τυχόν υγρό νερό στην επιφάνειά του κινδυνεύει να παγώσει).

Το έτος του πλανήτη (η διάρκεια μιας πλήρους περιφοράς του γύρω από το άστρο του) διαρκεί 130 γήινες μέρες. Η μάζα του και η πυκνότητά του, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστες, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο εξωπλανήτης είναι βραχώδης. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τη σύσταση της ατμόσφαιράς του, κάτι που ίσως ανακαλύψουν μελλοντικά τα υπό κατασκευή μεγαλύτερα τηλεσκόπια, όπως το «Τζέημς Γουέμπ» της NASA.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», έγινε από μεγάλη ομάδα Αμερικανών αστρονόμων, με επικεφαλής την Ελίζα Κουιντάνα, του Κέντρου Ερευνών Ames της NASΑ και του Ινστιτούτου SETI. H πρώτη παρατήρηση του εξωπλανήτη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» (που έχει τεθεί πλέον εκτός λειτουργίας) και ακολούθησε η επιβεβαίωση από παρατηρήσεις με τα επίγεια τηλεσκόπια Κεκ και Τζέμινι στη Χαβάη.

«Πρόκειται για την πρώτη βέβαιη ανακάλυψη πλανήτη με το μέγεθος της Γης, στην κατοικήσιμη ζώνη κάποιου άστρου», δήλωσε η Ελίζα Κουιντάνα και επισήμανε ότι το μητρικό άστρο της «δεύτερης Γης» είναι ένα τυπικό άστρο που ανήκει στην κατηγορία των ερυθρών Μ-νάνων, οι οποίοι είναι μικρότεροι, λιγότερο καυτοί και λιγότερο φωτεινοί από τον Ήλιο μας, αποτελώντας πάνω από το 70% των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων άστρων του γαλαξία μας.

Από τους σχεδόν 1.800 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, περίπου 20 έχουν τροχιές που κινούνται εντός της κατοικήσιμης ζώνης των άστρων τους, δηλαδή ούτε πολύ μακριά από αυτά (οπότε το νερό θα πάγωνε), ούτε υπερβολικά κοντά (οπότε το νερό θα έβραζε και θα εξατμιζόταν). Όμως όλοι αυτοί οι γνωστοί εξωπλανήτες είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τη Γη.

Από την άλλη, είχαν ως τώρα ανακαλυφθεί πλανήτες με μέγεθος σαν τη Γη, όμως δεν βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται πλανήτης ο οποίος φαίνεται να πληροί και τις δύο προϋποθέσεις (ίδιο μέγεθος και κατάλληλη απόσταση) για να δικαιολογεί τον τίτλο της «δεύτερης Γης».

Οι αστρονόμοι ήδη αναζητούν -μέσω της διάταξης ραδιοτηλεσκοπίων 'Αλεν του Ινστιτούτου SETI- ενδείξεις νοήμονος ζωής στον πλανήτη Κέπλερ-f, αλλά έως τώρα δεν έχουν εντοπίσει κάποιο σήμα. Δήλωσαν όμως πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε οικονομικό μαρασμό η οικονομία της Μακεδονίας
Δρόμος διαφυγής, αναγκαστική λύση ή και τα δύο μαζί; Ο λόγος για την επιλογή πολλών Βορειοελλαδιτών να πηγαίνουν στα Σκόπια αναζητώντας φθηνά αγαθά και υπηρεσίες με σοβαρό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία.

Αποτέλεσμα να συντελείται οικονομική αφαίμαξη της ελληνικής πλευράς, λόγω ασυναγώνιστων τιμών με αιχμή της βαριάς βιομηχανίας της ΠΓΔΜ, η οποία στήθηκε μία ανάσα από τα σύνορα των δύο χωρών, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ίδιοι επισκέπτες είχαν γεμίσει τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους στα σκοπιανά πρατήρια βενζίνης και είχαν κάνει τα ψώνια τους και τη μαναβική τους στις γύρω αγορές. Κάποιοι άλλοι δέχτηκαν καλλωπιστικές υπηρεσίες Σκοπιανών ειδικών, ενώ οικογένειες και συνταξιούχοι προτίμησαν να εγκατασταθούν μόνιμα στις κωμοπόλεις της περιοχής, εκμεταλλευόμενοι το πολύτιμο ελληνικό συνάλλαγμα.

Τοπικοί φορείς, απευθύνουν έκκληση απόγνωσης για λήψη μέτρων από την πλευρά της πολιτείας ώστε να περιοριστεί η οικονομική αιμορραγία και να επιστρέψουν κεφάλαια δεκάδων εκατομμυρίων, τα οποία κατέληξαν σε τσέπες επενδυτών επί σκοπιανού εδάφους.

Η σύγκριση μιλάει από μόνη της. Η βενζίνη στα Σκόπια κοστίζει 1,25 ευρώ – μέση τιμή -, τη στιγμή που στην Ελλάδα κοστίζει 1,70 ευρώ το λίτρο. Το αρνί ανά κιλό κοστίζει 3,5 ευρώ εκεί και 7 ευρώ εδώ, το μοσχάρι 4 ευρώ εκεί, 9 ευρώ εδώ. Ένα οδοντικό εμφύτευμα κοστίζει 500 ευρώ εκεί και 1.500 στην Ελλάδα. Επίσης, τα τσιγάρα κοστίζουν 1,5 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα, 3,8, το κούρεμα 2 ευρώ και εδώ 10, γεγονός που εν πολλοίς δικαιολογεί τη φυγή κεφαλαίων προς τη γειτονική χώρα.
 
Δες ποια 6 αθλήματα θα κάνουν τα παιδιά σας πολύ ενεργητικά σε μία κοινωνία που δεν ευνοεί ιδιαίτερα τον αθλητισμό και η τεχνολογία έχει κάνει τα παιδιά να κάθονται με τις ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή.

1. Κολύμβηση

Πέρα από το ότι είναι μία πολύ καλή άσκηση, το να μάθει το παιδί σας να κολυμπάει είναι πολύ διασκεδαστικό, πρακτικό και ασφαλές.

Όταν τα παιδιά μπορούν να επιπλέουν από νεαρή ηλικία δε θα φοβούνται το νερό και έτσι θα νιώθετε και εσείς πιο χαλαροί τα καλοκαίρια στην παραλία. Γράψτε τα σε ένα κολυμβητήριο και μάλιστα από την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών.

2. Μπειζμπολ (για τα αγόρια) ή Σόφτμπολ (για τα κορίτσια)

Όπως όλα τα ομαδικά αθλήματα έτσι και το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ χτίζουν χαρακτήρα και μαθαίνουν στα παιδιά την αξία του να συνεργάζονται με άλλους ανθρώπους.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση που το παιδί σας δεν είναι πολύ κοινωνικό ένα τέτοιο άθλημα θα του έδινε την ευκαιρία να μάθει να εκφράζεται ευκολότερα. Το άθλημα αυτό τα παιδιά μπορούν να το ξεκινήσουν από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

3. Τένις

Χωρίς αμφιβολία το τένις είναι ένας υπέροχος άθλημα που προμηθεύει τα παιδιά με μπόλικη ενέργεια. Ένα άλλο θετικό του τένις είναι το γεγονός, επειδή είναι ένα άθλημα που το παιδί παίζει μόνο του, το βοηθάει να χτίσει την αυτοπεποίθησή του και την υπευθυνότητά του μιας και εξαρτάται μόνο από αυτό η επιτυχία του.

Τα παιδιά τυπικά έχουν τη δύναμη να ξεκινήσουν το άθλημα από την ηλικία των 6 ή 7 ετών.

4. Ρυθμική

Πέρα από το ότι η ρυθμική γυμναστική βοηθάει στην καλή υγεία του παιδιού, του χαρίζει ευλυγισία και καλή σχέση με το σώμα του. Το παιδί έχει την ευχέρεια να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά πράγματα, όπως είναι οι μπάλες, οι κορδέλες και πολλά άλλα και μπορεί να ξεκινήσει τη ρυθμική από την ηλικία των 2 ετών.

5. Πόλο

Παρόλο που το πόλο είναι δύσκολο και τις περισσότερες φορές επιλέγεται από τους γονείς για τα αγόρια τους, είναι ένα άθλημα που μπορούν να κάνουν και τα κορίτσια. Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουν μιας και το πόλο είναι λίγο πιο πολύπλοκο από ότι η κολύμβηση είναι τα 6 χρόνια.

6. Πολεμικές τέχνες

Στις εποχές που ζούμε όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη, η εκμάθηση μίας πολεμικής τέχνης θεωρείται απαραίτητη και μάλιστα κυρίως για τα κορίτσια.

Πέρα, όμως, από αυτό οι πολεμικές τέχνες βοηθούν τα παιδιά να αποκτούν πειθαρχία, σωματικό έλεγχο, ισορροπία, γρήγορα αντανακλαστικά και ταχύτητα. Συνήθως, η ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί να κάνει πολεμικές τέχνες είναι αυτή των τεσσάρων ετών.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr
Η λύπη του θανάτου, η χαρά της Ανάστασης, η προσδοκία και η ελπίδα της σωτηρίας, συναισθήματα διάχυτα μεταξύ των πιστών, στην κατανυκτική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί κατά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών, όλες αυτές τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.

Η συγκίνηση που κορυφώθηκε στην Ακολουθία των Αγίων Παθών με τη Σταύρωση του Ιησού δίνει τη θέση της στο πένθος, την οδύνη και τη συντριβή για τον θάνατο του Θεανθρώπου.

Ο υιός του ανθρώπου θα αποκαθηλωθεί από τον σταυρό. «Ο Δεσπότης πάντων καθοράται νεκρός, και εν μνήματι καινώ κατατίθεται, ο κενώσας τα μνημεία των νεκρών».

Οι καμπάνες όλη την ημέρα χτυπούν πένθιμα και οι πιστοί συμμετέχουν ενεργά στο πένθος. Η λέξη «πένθιμη» βρίσκει τη δικαίωσή της στη Μεγάλη Παρασκευή. «Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σήν...».

…Κόμπος στον λαιμό. Οι πιστοί το απόγευμα θα κατακλύσουν τις εκκλησίες σε όλη τη χώρα. Οι ψυχές συννεφιασμένες συντρίβονται από τα συγκλονιστικά λόγια και το μοιρολόι της μάνας. «Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;». Χαρμολύπη.
real.gr
Στις 12 Απριλίου, η H&M άνοιξε το μεγαλύτερο κατάστημά της στην Ελλάδα σε ένα από τα πιο εμπορικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή 20.

Τα εγκαίνια έγιναν από τη Store Manager, Δέσποινα Τοπαλούδη μαζί με την Dominique Fantaccino, Country Manager Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Το νέο H&M κατάστημα των 3.800 τ.μ. προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη συλλογή Η&Μ ΗΟΜΕ καθώς και μια πλήρη γκάμα γυναικείας, αντρικής και παιδικής μόδας, συμπεριλαμβανομένων των συλλογών divided, cosmetics και trend.
Σημειώνεται ότι η Η&Μ Ελλάδος αριθμεί 28 καταστήματα σε οχτώ πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πάτρα και Κομοτηνή.

http://www.fpress.gr 
Το γκρέιπφρουτ προέρχεται από τη Νότια Αμερική και ο στυφός καρπός του είναι ένα υβρίδιο μεταξύ πορτοκαλιού και φράπας, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Καταρχάς αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος. Ωστόσο οι μαγικές του ιδιότητες δε σταματούν εκει:

Προλαμβάνει τη πέτρα στα νεφρά
Η πέτρα στα νεφρά είναι μία επώδυνη εμπειρία που προκαλείται συνήθως από συσσώρευση ασβεστίου και αφού δημιουργηθεί πρέπει είτε να περάσουν μέσα από την ουρήθρα είτε να αφαιρεθούν χειρουργικά. Ενα λίτρο χυμό γκρέιπφρουτ κάθε μέρα, θα σας προστατεύσει.

Καίει τα λίπη
Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει την καταπληκτική δύναμη αυτού του φρούτου όταν το τρώτε για πρωινό. Μάλιστα όσοι συμμετείχαν στο πείραμα έχασαν μέχρι και τέσσερα κιλά σε 12 εβδομάδες.

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας
Ετσι υποστηρίζει τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος . Μαζί με την κατάλληλη δίαιτα και άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε έως και δύο κιλά την εβδομάδα και να διατηρήσετε μία άψογη σιλουέτα.

Καθαρίζει το συκώτι
Ξεπλένει τις ανθυγιεινές τοξίνες από το σώμα. Πίνοντας ή τρώγοντας γκρέιπφρουτ θα αισθανθείτε καλύτερα, αφού μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα των χρόνιων καταστάσεων, όπως , κατάθλιψη , δυσκαμψία των μυών, και χρόνιες κεφαλαλγίες.

Προστατεύει από καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία «χτυπούν» τις καρκινογόνες ουσίες που παραμονεύουν, το γκρέιπφρουτ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα αποτελεί σημαντική ασπίδα για τον οργανισμό.

Μειώνει την κακή χοληστερόλη
Οι μελέτες δείχνουν ότι η LDL , η κακή χοληστερόλη , μειώθηκε κατά 15 % με την τακτική κατανάλωση γκρέιπφρουτ. Μάλιστα το κίτρινο γκρέιπφρουτ ήταν πολύ πιο ευεργετικό από το κόκκινο.

Προστατεύει από την ουλίτιδα
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση δύο γκρέιπφρουτ την ημέρα προλαμβάνει αλλά και αναστρέφει προβλήματα στα ούλα.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!