Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Περνάει από 18 χώρες. Ξεκινάει από τον Καναδά και καταλήγει στη Χιλή. Ο εθνικός δρόμος Pan-American Highway είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, προσφέροντας στον ταξιδιώτη τη μοναδική εμπειρία της εναλλαγής κλίματος και φυσικού τοπίου, από ομιχλώδη βουνά και άνυδρες ερήμους μέχρι κατάφυτες ζούγκλες και ανθισμένα λιβάδια.
Ενδιάμεσα περνάει από Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα, Παναμάς. Γουατεμάλα, Γουιάνα, Σουρινάμ, Νικαράγουα, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, και... Περού. Έχει μήκος μόνο... 47.958 χιλιόμετρα.



















Πηγή: iefimerida.gr
«Από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο».
Αυτός είναι ο τίτλος της νέας σειράς γραμματοσήμων που δόθηκαν στην κυκλοφορία από τα ΕΛΤΑ.
Η ψηφιακή εποχή έφτασε και για το ελληνικό γραμματόσημο, όπου για πρώτη φορά πάνω του απεικονίζεται γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).
Ο χρήστης μπορεί να σκανάρει το γραμματόσημο της κλάσης 0,72 ευρώ και να συνδεθεί με το site της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο έχει στο κινητό του όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που παρέχουν οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Έχει στη διάθεσή του διευθύνσεις καταστημάτων, ωράριο λειτουργίας και παροχή υπηρεσιών e-shop.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «το ψηφιακό ταχυδρομείο είναι πλέον «ανάγκη επιτακτική» και η ελληνική ταχυδρομική επιχείρηση «δεν θα μπορούσε παρά να ενσωματώσει τις σύγχρονες τεχνολογικές επιταγές, με στόχο την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας και της μέγιστης δυνατής απόδοσης των υπηρεσιών».
Τα νέα γραμματόσημα ψηφιακού τύπου θα διατίθενται μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014 (υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να εξαντληθούν νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία).
Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε πλήρεις σειρές θα τις βρείτε στα ταχυδρομικά καταστήματα και στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα.
echoes.gr
Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα πάνω στη νευρωνική συνδεσιμότητα, δηλαδή στη λεγόμενη «καλωδίωση» του εγκεφάλου, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών και μάλιστα τέτοιες που μάλλον ενισχύουν τα παλαιά στερεότυπα σχετικά με τα ισχυρά και τα αδύνατα σημεία των δύο φύλων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Ραγκίνι Βέρμα του Τμήματος Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», μελέτησαν τη «συνδεσμολογία» σχεδόν 1.000 εγκεφάλων (521 κοριτσιών-γυναικών και 428 αγοριών- ανδρών), ηλικίας οκτώ έως 22 ετών.

Η συγκριτική απεικόνιση -μια από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ μεταξύ των δύο φύλων- έδειξε ότι στον αρσενικό εγκέφαλο υπάρχουν περισσότερες νευρωνικές συνδέσεις μεταξύ του μπροστινού και του οπίσθιου μέρους κάθε ημισφαιρίου ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει ότι ο ανδρικός εγκέφαλος είναι δομημένος, έτσι ώστε να διευκολύνει τη διασύνδεση ανάμεσα στην αντίληψη και στη συντονισμένη δράση των κινήσεων.

Από την άλλη, ο θηλυκός εγκέφαλος έχει σαφώς μεγαλύτερη «καλωδίωση» μεταξύ του αριστερού και του δεξιού ημισφαιρίου (και όχι μέσα στο κάθε ημισφαίριο ξεχωριστά), πράγμα που διευκολύνει την επικοινωνία ανάμεσα στη λογική ανάλυση και στη διαίσθηση.

Όπως είπε η Ραγκίνι Βέρμα, «η χαρτογράφηση του ανθρωπίνου εγκεφάλου δείχνει μια ξεκάθαρη διαφορά -και συμπληρωματικότητα- στην αρχιτεκτονική του και αυτή η διαφορετική νευρωνική βάση εξηγεί γιατί οι άνδρες υπερέχουν σε ορισμένα πράγματα και οι γυναίκες σε άλλα».

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά μέσο όρο οι άνδρες μαθαίνουν και εκτελούν καλύτερα μια μεμονωμένη εργασία, όπως να κάνουν ποδήλατο ή να προσανατολίζονται στον χώρο (πχ διαβάζοντας χάρτες). Από την άλλη, οι γυναίκες έχουν καλύτερη προσοχή, ανώτερη μνήμη και συναισθηματική νοημοσύνη, καθώς και μεγαλύτερες κοινωνικές δεξιότητες, με αποτέλεσμα να είναι καλύτερα εφοδιασμένες για εργασίες που απαιτούν να γίνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα ή να βρεθούν λύσεις μέσα από ομαδική εργασία.

Όσον αφορά την «καλωδίωση» μεταξύ των δύο ημισφαιρίων, κατ’ εξαίρεση στους άνδρες αυτή είναι μεγαλύτερη μόνο στην παρεγκεφαλίδα, που αφορά τον έλεγχο των κινήσεων, ενώ αντίθετα σε αυτή την περιοχή οι γυναίκες έχουν περισσότερες συνδέσεις μέσα σε κάθε ημισφαίριο ξεχωριστά. Αυτό δίνει ένα πλεονέκτημα στους άνδρες αναφορικά με τον έλεγχο των μυών τους και τη συντονισμένη αισθητικοκινητική δράση, κάτι πχ που τους επιτρέπει να μάθουν ευκολότερα να κάνουν καλό σκι.

Όσο μεγαλώνουν τα αγόρια και τα κορίτσια, όπως έδειξε η έρευνα, τόσο οι διαφορές στους εγκεφάλους τους γίνονται πιο αισθητές, ενώ πριν την ηλικία των 13 ετών είναι πολύ λιγότερες, δηλαδή οι εγκέφαλοι των δύο φύλων στην παιδική ηλικία μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους.

Σημαντικές γενετικές διαφορές
Την ύπαρξη βιολογικών διαφορών δείχνει και μια άλλη πρόσφατη έρευνα, που βρήκε ότι τα γονίδια εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο στον ανδρικό εγκέφαλο από ό,τι στον γυναικείο. Μια σειρά από μετά θάνατο αναλύσεις σε 100 άτομα διαπίστωσε σημαντικές γενετικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων.

Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί παρατηρούνται διαφορές μεταξύ ανδρών- γυναικών, όσον αφορά τις νευροψυχιατρικές διαταραχές, όπως ο αυτισμός, ο οποίος πλήττει περίπου πενταπλάσια αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια. Μια θεωρία μάλιστα υποστηρίζει ότι, στην ουσία, ο αυτισμός είναι μια έκφραση του «ακραίου αρσενικού εγκεφάλου», ο οποίος αποτυγχάνει πλήρως να ανοιχτεί συναισθηματικά στους γύρω του.

Οι Αμερικανοί ερευνητές, που έκαναν τη νέα έρευνα, τόνισαν ότι η μελέτη των διαφορών στην εγκεφαλική «συνδεσμολογία» μεταξύ των δύο φύλων μπορεί όντως να ρίξει φως στις ρίζες διαφόρων νευρολογικών παθήσεων.

Πηγή: skai.gr
Ενα «έξυπνο» σουτιέν σχεδίασαν ερευνητές της Microsoft, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει το στρες της γυναίκας, η οποία το φοράει. Ο στηθόδεσμος περιέχει ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που καταγράφουν συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς και την ηλεκτρική δραστηριότητα του δέρματος, παρέχοντας έτσι βιολογικές ενδείξεις για την ψυχική διάθεση.

Τα στοιχεία αυτά στέλνονται στο «έξυπνο» κινητό (smartphοne) της γυναίκας, με στόχο, μεταξύ άλλων, να την προειδοποιήσουν ότι λόγω του στρες μπορεί να…το ρίξει στο φαγητό και να παχύνει.
Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας, με επικεφαλής την 'Αστα Ροουζγουέι, σύμφωνα με το BBC, ενσωμάτωσαν στο σουτιέν ένα μικροσκοπικό ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα μετρητή της ηλεκτρικής αγωγιμότητας της επιδερμίδας, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο.

 Ανάλογες απόπειρες να γίνει κάτι παρεμφερές στα ανδρικά εσώρουχα, έχουν ως τώρα μικρότερη επιτυχία, κυρίως επειδή οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες αναγκαστικά τοποθετούνται πιο μακριά από την καρδιά σε σχέση με τις γυναίκες.
Η τεχνολογία ενσωμάτωσης αισθητήρων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στα ρούχα κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς, με στόχο κυρίως την καταγραφή της υγείας. Τον περασμένο μηνα, παρουσιάστηκε ένας στηθόδεσμος που μπορεί να συνδέεται στο Twitter και στέλνει μηνύματα υπενθύμισης (tweets) στις γυναίκες-κατόχους να ψηλαφίζουν μόνες τους τούς μαστούς τους. Πέρυσι, εξάλλου, μια αμερικανική εταιρία παρουσίασε μια συσκευή που μετρά τη θερμότητα του στήθους για να ανιχνεύσει τυχόν ενδείξεις καρκίνου.
tanea.gr
Η περίοδος των γιορτών είναι η καταλληλότερη για να πραγματοποιηθούν δείπνα σε φιλικά ή συγγενικά σας σπίτια. Αν θέλετε να κερδίσετε ευχάριστα την προσοχή των γύρω σας αλλά και να νιώσετε εσείς ξεχωριστός, εφαρμόστε αν όχι όλους, κάποιους από τους κανόνες του Savoir Vivre που σας παραθέτουμε. Και... Καλή σας όρεξη!

Κατά την άφιξή μας...

Κανόνας 1ος

Δεν φτάνουμε ποτέ πριν την καθορισμένη ώρα που έχει καθοριστεί στην πρόσκληση, αλλά ούτε και πολύ αργότερα. Μια καθυστέρηση 5-10 λεπτών είναι μέσα στα πλαίσια της καλής αγωγής. Αν έχουμε σκοπό να καθυστερήσουμε παραπάνω είναι αναγκαίο να τηλεφωνήσουμε στην οικοδέσποινα και να την ενημερώσουμε ζητώντας συγγνώμη.

Κανόνας 2ος

Ένα δώρο επιβάλεται στο σπίτι που ήμαστε προσκεκλημένοι. Το δώρο οφείλεται να δίνεται αμέσως στην οικοδέσποινα και όχι στον οικοδεσπότη όσο πιο διακριτικά γίνεται.

Κανόνας 3ος

Αν για δώρο διαλέξετε κάποια όμορφη ανθοδέσμη, καλό θα ήταν να την αποστείλετε πριν την επίσκεψή σας. Με αυτό τον τρόπο η οικοδέσποινα δεν θα χρειαστεί να ψάχνει τελευταία στιγμή για ένα βάζο αλλά και που θα τα τοποθετήσει, ενώ ταυτόχρονα υποδέχεται τους καλεσμένους της. Σε περίπτωση που τα λουλούδια τα πάτε εσείς, η κάρτα δεν είναι αναγκαία.

Κανόνας 4ος

Όταν πραγματοποιούνται οι συστάσεις, οι κύριοι οφείλουν να σηκωθούν μπροστά στις κυρίες. Επίσης απλώνει το χέρι πρώτα αυτός στον οποίο συστήνουμε κάποιον.

Στο τραπέζι...

Κανόνας 5ος

Οι άνδρες κάθονται μόνο όταν έχουν καθίσει και οι συνοδοί τους. Επιπλέον η οικοδέσποινα κάθεται πρώτη και μετά κάθονται οι καλεσμένοι.

Κανόνας 6ος

Κρατάμε πάντα το μαχαίρι με το δεξί χέρι και το πιρούνι με το αριστερό. Δεν κρατάμε ποτέ τα μαχαιροπίρουνα κάθετα και με την μύτη προς τα πάνω. Μόλις τελειώσουμε το φαγητό μας η σωστή θέση των μαχαιροπίρουνων είναι δίπλα-δίπλα μέσα στο πιάτο.

Κανόνας 7ος

Η υφασμάτινη πετσέτα τοποθετείται πάνω στα γόνατά μας χωρίς να την ξεδιπλώσουμε όλη. Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, τη φέρνουμε κοντά στα χείλια μας και ταμπονάρουμε ελαφρώς. Στο τέλος του γεύματος μην ξεχάσετε να την αφήσετε δίπλα στο πιάτο σας χωρίς να την διπλώσετε.

Κανόνας 8ος

Αν είναι εφικτό ξεχνάμε το κάπνισμα, ειδικά πριν σερβιριστούν τα τυριά. Σε περίπτωση που θέλουμε να καπνίσουμε ζητάμε την άδεια των διπλανών μας. Οι καπνιστές πούρων οφείλουν να περιμένουν την ώρα του καφέ ή κάποιου λικέρ.

Για το ψωμί...

Κανόνας 9ος

Για να φάμε το ψωμί, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια με το χέρι και ποτέ με το μαχαίρι. Σε καμία περίπτωση δεν το δαγκώνουμε απευθείας.

Κανόνας 10ος

Αν χρειαστούμε την βοήθεια του ψωμιού για να σπρώξουμε το φαγητό μας προς το πιρούνι, μην ξεχάσετε να κρατάτε το ψωμί με το αριστερό σας χέρι. Ωστόσο αποφεύγουμε να βουτήξουμε το ψωμί μέσα στη σάλτσα μας.

Όσο τρώμε...

Κανόνας 11ος

Ένας βασικός κανόνας όταν μας σερβίρουν από μια πιατέλα, ποτέ δεν διαλέγουμε το κομμάτι μας αλλά παίρνουμε το πιο κοντινό μας.

Κανόνας 12ος

Όταν σερβιριζόμαστε τυρί το οποίο δεν είναι κομμένο, φροντίζουμε το κομμάτι μας να είναι όσο και αυτό που πήραν οι υπόλοιποι.

Κανόνας 13ος

Τα περισσότερα λαχανικά κόβονται με το πιρούνι, εκτός από τα σπαράγγια και τις αγκινάρες. Τα φύλλα της αγκινάρας τρώγονται με τα δάχτυλα ενώ η καρδιά της κόβεται με το μαχαίρι. Τα σπαράγγια θα τα κόψετε με το μαχαιροπίρουνο σας.

Κανόνας 14ος

Τα λαχανικά όπως είπαμε κόβονται μόνο με το πιρούνι, μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε το μαχαίρι για να «διπλώσουμε» και να καρφωθούν καλύτερα πάνω στο πιρούνι μας.

Wine Hour…

Κανόνας 15ος

Ταμπονάρουμε τα χείλια μας με την πετσέτα πριν, αλλά και μετά από κάθε γουλιά.

Κανόνας 16ος

Το ποτήρι του κρασιού το οποίο θα είναι κολονάτο, το κρατάμε πάντα από το σώμα και ποτέ από το «κολονάκι».

Κανόνας 17ος

Ποτέ δεν αφήνουμε μια κυρία να σερβιριστεί μόνη της. Τη σερβίρει ο συνοδός της ή, αν δεν υπάρχει, ένας άντρας. Το ποτήρι δεν το γεμίζουμε μέχρι πάνω.

Κατά την αναχώρηση...

Κανόνας 18ος

Την λήξη του δείπνου θα τη δώσει ο πιο σημαντικός καλεσμένος. Όλοι οφείλουν να χαιρετήσουν τους οικοδεσπότες, ακόμα και αν κάποιος θέλει ή χρειαστεί να φύγει εκτάκτως νωρίτερα.

Κανόνας 19ος

Αν κάποιος καλεσμένος γνωρίζει ότι θα φύγει νωρίτερα από το καθορισμένο, τότε πρέπει να ενημερώσει την οικοδέσποινα πριν ξεκινήσει το δείπνο ώστε να έχει χρόνο να προσαρμόσει το σερβίρισμά της.

Λίγες μέρες αργότερα...
 
Κανόνας 20ος

Λίγε μέρες αργότερα η αποστολή μιας ευχαριστήριας κάρτας με τη συνοδεία ή μη λουλουδιών θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους οικοδεσπότες. Επίσης και ένα τηλεφώνημα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια κάρτα.

Μια άνεργη γυναίκα από την πόλη Strabane στην επαρχία Tyrone της βόρειας Ιρλανδίας που ζούσε με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα, κέρδισε 32 εκατομμύρια στην κλήρωση του EuroMillions.

Η Margaret Loughrey ήταν η υπερτυχερή της κλήρωσης της περασμένης Τρίτης. Η 48χρονη γυναίκα, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα Strabane Chronicle, δήλωσε ότι παρά… τα πλούτη της –πλέον- δεν προτίθεται να φύγει από την πόλη της και το σπιτικό της.

«Δε θα αλλάξω. Τα χρήματα δε θα αλλάξουν το χαρακτήρα μου και δεν πρόκειται να φύγω από την πόλη που μεγάλωσα και ζω» είπε χαρακτηριστικά.

Η Margaret αγόρασε το τυχερό δελτίο την ημέρα της κλήρωσης, όταν επέστρεφε στο σπίτι της από το γραφείο ευρέσεως εργασίας, όπου κατέθεσε για ακόμη μια φορά τα χαρτιά της για μια δουλειά.

«Τα οικονομικά μου δε μου έφταναν για να παίζω στο EuroMillions, όμως εκείνη την ημέρα είχα μερικά λεφτά στο πορτοφόλι μου και… ξαφνικά αποφάσισα να δοκιμάσω την τύχη μου» είπε.

Το επόμενο πρωί ανακάλυψε ότι ήταν κατά… μερικές δεκάδες εκατομμύρια πλουσιότερη. «Το κοίταξα πάνω από 10 φορές. Βγήκα να πάρω αέρα στην αυλή και κάθισα για λίγο. Μετά ξαναμπήκα μέσα και έλεγξα το δελτίο ξανά. Αυτό συνεχίστηκε επί πέντε ώρες, μέχρι που πήρα τηλέφωνο τον αδερφό μου και του ζήτησα να έρθει στο σπίτι. Δεν πανικοβλήθηκα. Είμαι ψύχραιμη ως άνθρωπος και νομίζω ότι θα κάνω το σωστό με τα χρήματα αυτά» συνέχισε.

http://www.4news.gr 
Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που όταν βρίσκονται με το όχημα τους σε χώρες του εξωτερικού συχνά δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς θεωρούν πως και πρόστιμο να τους επιβάλλουν οι αρχές, εκείνοι δεν θα το πληρώσουν αφού κανείς κανείς δεν θα μπορέσει ν τους εντοπίσει.

Σε αυτήν την άτυπη ασυλία των παραβατών που κυκλοφορούν με πινακίδες από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας αλλά και αντιστρόφως βάζει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο ενσωματώθηκε η αριθ. 2011/82/ΕΕ Κοινοτική Οδηγία και το οποίο υπέγραψε πρόσφατα ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και σε τρίτες χώρες. Πλέον εκτός από τα διοικητικά μέτρα (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας, άδεια ικανότητας οδήγησης, ακινητοποίηση κ.λ.π.), θα είναι δυνατή όχι μόνο η επιβολή, αλλά και η απαίτηση του επιβαλλόμενου προστίμου, όπως και η κίνηση της ποινικής διαδικασίας, σύμφωνα με τις ειδικότερες προβλέψεις που θα γίνουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την οδηγία δημιουργείται στη χώρα μας σύστημα διασυνοριακής ανταλλαγής πληροφοριών για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις με την ονομασία EUCARIS.

Στο κείμενο της Κοινοτικής Οδηγίας συμπεριλαμβάνονται οκτώ παραβιάσεις της οδικής ασφάλειας που αφορούν σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη ή παραβίαση σήματος STOP, οδήγηση και κατανάλωση αλκοόλ, οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, απουσία προστατευτικού κράνους (ΜΟΤΟ), χρήση λωρίδας στην οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία και παράνομη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών επικοινωνίας κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με το σύστημα αυτό, εξασφαλίζεται υψηλού επιπέδου προστασία για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση με την διευκόλυνση ανταλλαγής πληροφοριών, όταν οι εν λόγω παραβάσεις διαπράττονται με όχημα που έχει αριθμό κυκλοφορίας κράτους μέλους άλλου από το κράτος μέλος όπου διεπράχθη η παράβαση.

«Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα , το οποίο θα μπορεί να εντοπίζει όλους τους παραβάτες του Κ.Ο.Κ . Ενόψει της συζήτησης του θέματος της Οδικής Ασφάλειας κατά την Ελληνική Προεδρία, θα ζητηθεί η επέκταση του μέτρου αυτού και για τις τρίτες χώρες» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

http://www.iefimerida.gr

Η ευτυχία δεν είναι μια κατάσταση που απλά συμβαίνει Υπάρχει συνταγή που αν την ακολουθήσει κανείς μπορεί να την κατακτήσει. Πρόσφατη μελέτη του Psychology Today παρουσιάσε τα 10 χαρακτηριστικά που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια, δηλαδή συνήθειες, κινήσεις και πρακτικές συντρόφων που φαίνονται και είναι ευτυχισμένοι.
Τα 10 χαρακτηριστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών είναι τα εξής:
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν κοινά ενδιαφέροντα
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια περπατούν χέρι-χέρι
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια εμπιστεύονται και συγχωρούν
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επικεντρώνονται στα θετικά στοιχεία
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αγκαλιάζονται κάθε φορά που συναντιούνται
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λένε «Σ' αγαπώ» και «Καλημέρα» κάθε πρωί
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λένε «Καληνύχτα» ασχέτως πώς αισθάνονται
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επικοινωνούν συχνά
  • Τα ευτυχισμένα ζευγάρια νιώθουν περηφάνια

Πηγή: iefimerida.gr
Είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια. Για την ακρίβεια, συμβαίνει μια φορά στα δέκα χρόνια.
Αυτό το σπάνιο φυσικό φαινόμενο, είχαν την τύχη να απολαύσουν οι επισκέπτες του περίφημου Grand Canyon πριν από λίγες ημέρες.
Το φαινόμενο είναι γνωστό ως «θερμοκρασιακή αναστροφή» ή «αντιστροφή θερμοκρασίας».  Πρόκειται για μετεωρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται τοπικά με το ύψος αντί να μειώνεται, όπως κανονικά συμβαίνει. Στην περίπτωση που έχουμε κοντά στο έδαφος ψυχρότερο αέρα από ό,τι σε ψηλότερα στρώματα, οδηγούμαστε σε μια σταθεροποιημένη κατάσταση, και δεν έχουμε κίνηση των αερίων μαζών. Αυτό είναι μια απόκλιση από την κανονική κατάσταση και καλείται θερμοκρασιακή αναστροφή. Πάνω από το στρώμα της αναστροφής, ο αέρας ψύχεται κανονικά αυξανομένου του υψομέτρου.
Το φαινόμενο αυτό «επισκέφτηκε» το Grand Canyon και οι διαστάσεις του ήταν εντυπωσιακές! Το φαράγγι γέμισε με ομίχλη η οποία απλώθηκε παντού και όχι μόνο σε κάποια τμήματά του.
Όπως αναφέρεται στη σελίδα Grand Canyon National Park Facebook :«Είναι μια εκπληκτική, παράξενη, συναρπαστική αντιστροφή. Απολαύστε!»
Το Grand Canyon έχει μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα. Σμιλεύτηκε από τον ποταμό Κολοράντο τα τελευταία 2 δισεκατομμύρια χρόνια και βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα, στα νοτιοδυτικά των Η.Π.Α.. Το μεγαλύτερο μέρος του, αποτελεί το Εθνικό Πάρκο του Γκραν Κάνυον, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
echoes.gr
Η Ελλάδα, μολονότι πλήττεται σκληρά από την οικονομική κρίση, έλαβε μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ η Ισπανία έχει μείνει πίσω στον τομέα αυτό, όπως εκτιμά η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, στο πλαίσιο της παρουσίασης του ετήσιου Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά, της κατάταξης των χωρών με βάση τη διαφάνειά τους.
“Η αντίθεση μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα”, σχολίασε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Φιν Χάινριχ, ερευνητής της οργάνωσης αυτής, η οποία εδρεύει στο Βερολίνο, με την ευκαιρία της παρουσίασης του Δείκτη για το 2013.
“Στις δύο χώρες, παρατηρούμε πολύ διαφορετικές αντιμετωπίσεις της διαφθοράς στο φόντο της οικονομικής κρίσης και πιστεύω ότι οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες για την Ελλάδα παρά για την Ισπανία”, πρόσθεσε.
Σε σχέση με πέρσι η Ισπανία έχασε 10 θέσεις και βρίσκεται πλέον 40ή σε σύνολο 177 χωρών. Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα, στην 80ή θέση, όμως έχει κερδίσει 14 θέσεις από πέρσι, όταν βρισκόταν στην 94η θέση.
“Τα δύο τελευταία χρόνια οι δυο χώρες βρέθηκαν αντιμέτωπες με την κρίση του ευρώ, μία εκ των πηγών της οποίας ήταν η διαφθορά. Όμως φέτος, για πρώτη φορά, η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα και πιστεύω ότι αυτό δείχνει πως η κυβέρνηση χτυπά κατά μέτωπο τη διαφθορά. Έχει ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες και όρισε κάποιον που συνεργάζεται στενά με τον πρωθυπουργό (κ. Αντώνη Σαμαρά) για τη λήψη μέτρων κατά της διαφθοράς”, είπε ο Χάινριχ (σ.σ. αναφερόμενος προφανώς στον Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Ιωάννη Τέντε).
“Στην Ισπανία συνέβη σχεδόν το ανάποδο. Ολοένα και περισσότερα σκάνδαλα έρχονται στο φως, στα οποία εμπλέκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και η κυβέρνηση δεν τα αντιμετωπίζει σοβαρά”, συνέχισε. Ως παράδειγμα έφερε τα πρόσφατα σκάνδαλα χρηματισμού υψηλόβαθμων στελεχών του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος και την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας στη Μαρμπέγια. “Ο δήμαρχος διοικούσε αυτήν την πόλη σαν να ήταν το φέουδό του, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, χέρι-χέρι με τις κατασκευαστικές εταιρείες. Είναι ένα μόνο παράδειγμα αλλά υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη”, σχολίασε προσπαθώντας να αποδείξει ότι “υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της κρίσης του ευρώ και της φούσκας των ακινήτων που έσκασε το 2008 και έδειξε ότι το αναπτυξιακό μοντέλο της Ισπανίας δεν ήταν βιώσιμο”, όπως είπε.
Ακολουθεί ένας ενδεικτικός πίνακας με τις χώρες οι οποίες κατέγραψαν τις δεκαπέντε καλύτερες και τις δεκαπέντε χειρότερες επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο για το 2013 όσον αφορά τον Δείκτη Αντίληψης για την Διαφθορά (Corruption Perceptions Index, CPI), τον οποίο καταρτίζει η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.
Ο δείκτης αυτός βασίζεται εν μέρει σε δεδομένα που συλλέγονται από 13 διεθνείς χρηματοοικονομικούς θεσμούς —περιλαμβανομένων της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης και της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, καθώς και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Ο δείκτης ξεκινά από το 0, για τις χώρες όπου καταγράφεται «υψηλή διαφθορά» και φθάνει έως το 100 για τις χώρες οι οποίες θεωρούνται «ιδιαίτερα ενάρετες» σε ότι αφορά το θέμα αυτό.
1. Δανία 91
1. Νέα Ζηλανδία 91
3. Φινλανδία 89
3. Σουηδία 89
5. Νορβηγία 86
5. Σιγκαπούρη 86
7. Ελβετία 85
8. Ολλανδία 83
9. Αυστραλία 81
9. Καναδάς 81
11. Λουξεμβούργο 80
12. Γερμανία 78
12. Ισλανδία 78
14. Βρετανία 76
15. Μπαρμπέιντος 75
160. Καμπότζη 20
160. Ερυθραία 20
160. Βενεζουέλα 20
163. Τσαντ 19
163. Ισημερινή Γουινέα 19
163. Γουινέα Μπισάου 19
163. Αϊτή 19
167. Υεμένη 18
168. Συρία 17
168. Τουρκμενιστάν 17
168. Ουζμπεκιστάν 17
171. Ιράκ 16
172. Λιβύη 15
173. Νότιο Σουδάν 14
174. Σουδάν 11
175. Αφγανιστάν 8
175. Νότια Κορέα 8
175. Σομαλία 8
euronews.com
Εφτασε η ώρα των παχουλών! Τι σημασία έχει αν ο άνδρας έχει μερικά ή αρκετά κιλά παραπάνω... Στο εξής οι γυναίκες θα τον κοιτάζουν με πάθος, με τρελή ερωτική επιθυμία και δεν θα βλέπουν τη στιγμή για να τον ρίξουν στο κρεβάτι...
Πιστέψτε μας, η θέα ενός παχουλού άνδρα θα σας φέρνει στο μυαλό την απόλυτη ευχαρίστηση στο σεξ. ΄Η στο εξής θα φροντίσετε ώστε ο σύντρφός σας να πάρει από μερικά, έως αρκετά κιλά παραπάνω, ανάλογα με το πόσο... αχόρταγες είσαστε.
Αναρρωτιέστε γιατί; Μα είναι απλό. Οι παχουλοί άνδρες αντέχουν πολύ περισσότερο και τελειώνουν αργότερα όταν το κάνουν!

Αντέχουν κατά Μέσο όρο 7,3 λεπτά

Τούρκοι επιστήμονες ολοκλήρωσαν πρόσφατα μία έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας σύγκριναν στους άνδρες τη μυική μάζα με τις σεξουαλικές επιδόσεις.
Το αποτέλεσμα; Βρήκαν ότι οι παχουλοί άνδρες μπορούσαν να τελειώσουν ύστερα από 7,3 λεπτά κατά μέσον όρο από την ώρα της διείσδυσης, ενώ οι αδύνατοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους τυχερούς αν κατάφερναν να τελειώσουν ύστερα από 108 δευτερόλεπτα!
Και αυτό συμβαίνει εξ’ αιτίας των θυληκών ορμονών και ειδικά της εστροδιόλης την οποία οι παχουλοί διαθέτουν σε άφθονες ποσότητες.! Αυτή η ουσία αναστατώνει τις φυσικές αρσενικές χημικές ουσίες που λειτουργούν ως νευροδιαβιβαστές στον οργανισμό και έτσι επιβραδύνεται ο οργασμός.
Οσο λοιπόν λιγότερη μυική μάζα (και περισσότερο λίπος) διαθέτει ένας άνδρας, τόσο καλύτερος εραστής είναι.

Προβληματικοί οι αδύνατοι και γυμνασμένοι

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ercives, στο Kayseri σύγκριναν τη μυική μάζα με τις επιδόσεις στο σεξ ανάμεσα σε 100 άνδρες οι οποίοι δέχονταν θεραπεία για σεξουαλικές δυσλειτουργίες και σε 100 οι οποίοι δεν εκσπερμάτωναν γρήγορα κατά τη διάρκεια του σεξ.
Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που είχαν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτωσης ήταν πιο αδύνατοι και πιο γυμνασμένοι.
Υ.Γ. Για τις δεσμευμένες: Αν βλέπετε τον σύντροφό σας να... βουτάει στις μακαρονάδες, στις μπύρες και στα πατατάκια μην τον αποθαρρύνετε, σκεφτείτε ότι το κάνει για τη δική σας απόλαυση...
parapolitika.gr
Μέσα στο 2014 η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε 11.000 απολύσεις με τους υπαλλήλους με «χαμηλά προσόντα» κυρίως από το διοικητικό προσωπικό και τον τομέα καθαρισμού να βρίσκονται πρώτοι στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία 74 φορείς υπουργείων βρίσκονται στους καταλόγους που είτε θα συγχωνευθούν, είτε θα κλείσουν. Πρόκειται για:

  • 18 φορείς του υπουργείου Υγείας με 2.949 υπαλλήλους
  • 10 φορείς του υπουργείου Παιδείας με 1.193 εργαζόμενους
  • 6 φορείς του υπουργείου Πολιτισμού με 783 εργαζόμενους
  • 3 φορείς του υπουργείου Άμυνας με 728 εργαζόμενους
  • 2 φορείς του υπουργείου Εργασίας με 286 εργαζόμενους
  • 3 φορείς του υπουργείου Ναυτιλίας με 129 υπαλλήλους
  • 1 φορέας του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης με 66 υπαλλήλους
  • 12 φορείς του υπουργείου Υποδομών με 12.708 εργαζόμενους
  • 5 φορείς του υπουργείου Υποδομών με 2.085 εργαζόμενους
  • 3 φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με 1.811 εργαζόμενους
  • 7 φορείς του υπουργείου Ανάπτυξης με 1.462 εργαζόμενους
  • 3 φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος με 661 εργαζόμενους.
  • Η ΓΓ ΜΜΕ με 252 υπαλλήλους
Ένα καταπληκτικό φωτορεπορτάζ του Ολλανδού φωτογράφου Jan Banning. Ταξίδεψε σε πέντε ηπείρους. Φωτογράφισε υπαλλήλους σε οκτώ χώρες και δημιούργησε ένα θέμα με τίτλο «Bureaucratics». Όπως λέει, δεν ενημέρωσε κανένα δημόσιο υπάλληλο πριν την επίσκεψή του. Ο περιβάλον χώρος είναι όπως τον βλέπει κάθε πολίτης, που προσπαθεί να εξυπηρετηθεί από τη συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία.

EΝΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ:

ΥΕΜΕΝΗNadia Ali Gayt (γεν. 1970). Σύμβουλος στο Υπουργείο Γεωργίας. Μισθός: 28.500 ριάλ (110 ευρώ).
india/Surinder Kumar Mandal (γεν. 1946), επιθεωρητής στην Εφορία, στο Τμήμα Φοροεισπράξεων. Μισθός 9.500 ρουπίες (189 ευρώ).

france/Roger Vacher (γεν. 1957), ανώτατος αστυνομικός στη Δίωξη Ναρκωτικών. Μισθός: ευρώ 2.200.

USA/rudy Florence (γεν. 1963), ένας από τους 118 Texas Rangers (όργανα επιβολής του νόμου). Μισθός: 3.720 ευρώ.

CHINA/Qu Shao Feng (γεν. 1964), επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας. Μισθός: 3.100 γιουάν (286 ευρώ)

LIBERIA/Henry Gray (γεν. 1940). Υπεύθυνος αστυνόμευσης της περιοχής Kanweaken. Μισθός: 975 δολάρια Λιβερίας (16 ευρώ).

RUSSIA/Nikolajevich Ilyich Volkov (γεν. 1954). Διαχειριστής του χωριού Alexandrovskoye (περίπου 1.000 κάτοικοι) στο Τομσκ. Μισθός: 9.000 ρούβλια (243 ευρώ). 









parapolitika.gr

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου θα προχωρήσει το συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, "αιτία αποτελεί η άρνηση και αδιαφορία των συναρμόδιων Υπουργείων εδώ και 2 χρόνια περίπου να ανταποκριθούν στις συμβατικές οικονομικές υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου έναντι του Ο.Α.Σ.Θ., με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να αδυνατεί να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι πιστωτών αλλά και μισθοδοσίας προσωπικού".

Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης για την ταλαιπωρία που θα υποστεί λόγω κινητοποιήσεων και καταδεικνύουν ως μοναδικούς υπεύθυνους "τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης που αδιαφορούν να ανταποκριθούν στις νόμιμες συμβατικές υποχρεώσεις τους ώστε να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη απ' όλους μας κατάλυση της συγκοινωνίας στην πόλη μας".

http://www.cityportal.gr 
Αίσθηση έχει προκαλέσει η χειρονομία ενός αγνώστου, ο οποίος από το Σεπτέμβριο κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα και αφήνει σε εστιατόρια και μπαρ τεράστια φιλοδωρήματα.
Πολλοί εργαζόμενοι από το Ann Arbor και το Mich μέχρι το Λος Άντζελες δέχτηκαν φιλοδώρημα άνω των 1000 δολαρίων, ενώ ο ανώνυμος «καλός Σαμαρείτης» φωτογραφίζει τις αποδείξεις στις οποίες υπογράφει ως Τipsforjesus και τις ανεβάζει στο Instagram χωρίς να γνωρίζει κανείς αν πίσω από αυτή τη δράση κρύβεται ένα άτομο ή μια ολόκληρη ομάδα.
Σύμφωνα με το businessinsider, η παρακάτω απόδειξη είναι από ένα εστιατόριο στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame. Ο άγνωστος «τίπερ» πλήρωσε λίγο πριν μπει η ομάδα ποδοσφαίρου και έγραψε πάνω στην απόδειξη το μήνυμα «Fight On!». Η φωτογραφία δείχνει το απίστευτο φιλοδώρημα των 5000 δολαρίων.

Σύμφωνα με το South Bend Tribune, ο άγνωστος επέστρεψε ξανά στο εστιατόριο μετά το παιχνίδι αφήνοντας ένα ακόμη φιλοδώρημα των 5000 δολαρίων.
Όπως αναφέρει ο μπάρμαν του μαγαζιού «Όλοι αναζητούσαμε τον άνθρωπο που το έκανε νομίζοντας πως πρόκειται για φάρσα. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε επειδή ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο». Όπως θυμάται ο Rust, ο λογαριασμός πληρώθηκε από τρεις άντρες οι οποίοι εικάζεται πως είναι από την Καλιφόρνια.





Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!