Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ταξιδεύοντας τον γύρο της Γης με ταχύτητα άνω των 28.000 χιλιομέτρων την ώρα, το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού πρόλαβε να γιορτάσει τον ερχομό της Πρωτοχρονιάς... 16 φορές.

Το πολυεθνικό τροχιακό συγκρότημα συμπληρώνει μια πλήρη περιφορά της Γης κάθε 90 λεπτά και βλέπει την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα 16 φορές την ημέρα.

Επισήμως, το έτος 2015 άρχισε για τον σταθμό στις 02.00 ώρα Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου, μεσάνυχτα ώρα Γκρίνουιτς.

Εκείνη την ώρα το πλήρωμα υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κοιμάται, αλλά έκανε μία εξαίρεση λόγω Πρωτοχρονιάς.

Οι προπόσεις για το νέο έτος έγιναν με φρουτοχυμό, διευκρίνισε η NASA.

H επόμενη σημαντική μέρα για τον σταθμό θα είναι η 6η Ιανουαρίου, γιορτή των Θεοφανίων στην Ελλάδα, οπότε προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το σκάφος Dragon που μεταφέρει εφόδια.

Στον σταθμό ζουν αυτό το διάστημα δύο αμερικανοί αστροναύτες, μια Ιταλίδα και τρεις ρώσοι κοσμοναύτες.
tanea.gr
Οι καιρικές συνθήκες στη βορειοανατολική Αγγλία είναι τόσο άσχημες από την αρχή της χρονιάς που οι υπεύθυνοι σε ένα καταφύγιο θαλάσσιας ζωής αναγκάστηκαν να δώσουν αντικαταθλιπτικά στους πιγκουίνους.
Δώδεκα πιγκουίνοι του είδους Humboldt, που κατάγονται από το Περού και τη Χιλή, δείχνουν σημάδια αυξημένου στρες, σε τέτοιο βαθμό που οι υπεύθυνοι του κέντρου θαλάσσιας ζωής αναγκάστηκαν να τους βάλουν αντικαταθλιπτικά στα ψάρια που τους δίνουν για τροφή, όπως εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λίντσεϊ Κρόφορντ που εργάζεται στο καταφύγιο θαλάσσιας ζωής Σκάρμπορο που βρίσκεται στο Γιόρκσιρ.
Οι πιγκουίνοι προέρχονται από μια περιοχή «όπου οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι παρόμοιες» με αυτές του Γιόρκσιρ, όμως «δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτού του είδους τον άσχημο καιρό για τόσο μεγάλο διάστημα», επεσήμανε μια συνάδελφός της.
Οι πιγκουίνοι παραμένουν στα ζεστά αντί να κολυμπούν στο νερό, που είναι το φυσικό τους περιβάλλον.
Τα αντικαταθλιπτικά έχουν στόχο να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων. «Ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν πως δεν κινδυνεύουν. Δεν γνωρίζουν τίποτε για την αγωγή (που τους δίνεται). Πρόκειται για πολύ μικρά χάπια. Δεν έχουν άσχημη γεύση», σημείωσε η Κρόφορντ.
Οι πιγκουίνοι του είδους Humboldt απειλούνται με εξαφάνιση στο φυσικό τους περιβάλλον στην Χιλή και το Περού εξαιτίας διάφορων παραγόντων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η κλιματική αλλαγή, η υπεραλίευση και η αύξηση των αρουραίων που τρώνε τα αυγά τους.
Έξι αρσενικοί πιγκουίνοι του ίδιου είδους που ζουν σε έναν ζωολογικό κήπο στο Μπρέμερχαβεν της βορειοανατολικής Γερμανίας είχαν έλθει στην επικαιρότητα το 2005. Οι αρχές του ζωολογικού κήπου, αναστατωμένες από τις ομοφυλοφιλικές τάσεις τους, έφεραν θηλυκούς πιγκουίνους από τη Σουηδία με την ελπίδα να διασφαλίσουν την αναπαραγωγή του είδους σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Σύμφωνα με ψυχιατρικές έρευνες, στην κορυφή της λίστας των επαγγελμάτων που προκαλούν κατάθλιψη είναι ο τομέας των δημόσιων μεταφορών. Στον αντίποδα βρίσκεται ο τομέας της διασκέδασης και αναψυχής.
Δείτε τη λίστα:
Οι τομείς με τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης στους εργαζομένους τους
Δημόσιες μεταφορές
Κτηματομεσιτικά
Κοινωνικοί λειτουργοί
Κατασκευές
Προσωπικές υπηρεσίες
Νομικές υπηρεσίες
Εκδόσεις

Οι τομείς με τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης στους εργαζομένους τους
Διασκέδαση και αναψυχή
Κατασκευές αυτοκινητόδρομων
Ορυχεία
Μεταλλουργία
Αεροπορικές μεταφορές
Στα 360 λέβα (περίπου 185 ευρώ) διαμορφώνεται από χθες ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία, αυξημένος κατά περίπου 20 λέβα, και από την 1η Ιουλίου αναμένεται να ανέλθει στα 380 λέβα. Υπάρχει, επίσης, πρόβλεψη για μικρή αύξηση της κατώτατης σύνταξης βάσει του κανόνα για την τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Έτσι, η σύνταξη των 200 λέβα θα αυξηθεί κατά περίπου τέσσερα λέβα, με δεδομένο το γεγονός ότι η τιμαριθμική προσαρμογή είναι της τάξης του 1,9%. Οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν αμετάβλητοι εκτός από τη φορολογία επί των τόκων των τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ενώ φόρος 8% θα επιβάλλεται σε όλες τις καταθέσεις και όχι μόνο στις προθεσμιακές καταθέσεις, όπως ίσχυε το 2014.
Τα νεφρά είναι ένα από τα πολυτιμότερα όργανα του σώματός μας, καθώς αποτελούν το «φίλτρο» που απομακρύνει τις τοξίνες και άλλες βλαβερές ουσίες.
Καθώς η διατροφή είναι ένα σημαντικό όπλο που μας βοηθά να αποφύγουμε προβλήματα υγείας στο μέλλον, δείτε ποιες είναι οι τροφές που μας παρέχουν πολύτιμα συστατικά για την ομαλή λειτουργία των νεφρών.
1. Σκόρδο
Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Παράλληλα, δίνει γεύση σε ένα πιάτο κι έτσι δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη ποσότητα αλατιού, το οποίο επιβαρύνει τη νεφρική λειτουργία. Το σκόρδο περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες.

2. Λαχανίδα
Όπως όλα τα στραυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο κ.α.) έτσι και η λαχανίδα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης C και βιταμίνης Κ, συστατικά απαραίτητα για τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία των νεφρών. Η λαχανίδα περιέχει επίσης σίδηρο, βήτα καροτένιο και ασβέστιο. Τα σταυρανθή λαχανικά έχουν μικρή περιεκτικότητα σε κάλιο κι έτσι είναι ιδανική επιλογή για όσους ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα νεφρά τους.


3. Ασπράδι αυγού Το ασπράδι του αυγού περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ωφέλιμα για την υγεία μας γενικότερα. Μας παρέχει σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία των νεφρών.

3. Κρεμμύδι
Όπως και το σκόρδο, το κρεμμύδι μας παρέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία. Όταν καταναλώνονται ωμά, έχουν επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.


4. Φρέσκο ψάρι Ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, η πέστροφα και η ρέγκα περιέχουν πρωτεΐνες και πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα. Τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά αυτά τα είδη ψαριών αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και υπέρτασης, παθήσεις που συμβάλλουν στην εκδήλωση της νεφροπάθειας.

5. Κράνμπερι
Όλα τα μούρα είναι υγιεινά και μας παρέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών, όμως το κράνμπερι έχει τη μοναδική ιδιότητα να καταπολεμά άμεσα την ουρολοίμωξη. Επειδή αυξάνει την οξύτητα των ούρων, το κράνμπερι αποτρέπει τα βακτήρια να ενσωματωθούν στα τοιχώματα της κύστης.
clickatlife.gr

Εκατοντάδες Νεοϋορκέζοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, στο Κόνι Άιλαντ του Μπρούκλιν, γιορτάζοντας την αλλαγή του χρόνου.
Οι χειμερινοί κολυμβητές της περιοχής και όχι μόνο έκαναν την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βουτιά τους, συγκεντρώνοντας παράλληλα χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό.
Μπορεί ο ήλιος να έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Νέας Υόρκης, ωστόσο η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους -1 βαθμούς Κελσίου, κάτι που πάντως δεν πτόησε τους τολμηρούς κολυμβητές.
naftemporiki.gr
Πριν λίγες μέρες, στο επίσημο domain (thepiratebay.se) του The Pirate Bay, έκανε την εμφάνισή του ένα χρονόμετρο που μετράει τις ώρες που έχουν περάσει από την έφοδο της σουηδικής αστυνομίας στο datacenter τους και μία πειρατική σημαία που ανεμίζει.

Πριν μερικές ώρες, το χρονόμετρο αντικαταστάθηκε από αντίστροφη μέτρηση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, που μάλλον κάτι σημαντικό θα ανακοινωθεί.

Επίσημη ανακοίνωση για το τι θα γίνει σε ένα μήνα από σήμερα και γιατί έχει ξεκινήσει αυτή η αντίστροφη μέτρηση στο site δεν υπάρχει, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που ελπίζουν σε κάπου είδους επιστροφή για το αγαπημένο τους torrent site.

Επίσης, εκτός από την αντίστροφη μέτρηση, στο site εμφανίστηκαν κάποια πυροτεχνήματα, ενώ στο φόντο ανεμίζει η πειρατική σημαία, χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται το πειρατικό καράβι και η λερναία ύδρα.

Πηγή: e-pcmag.gr
Κι όμως. Ο Μπόνο μπορεί να μην ξαναπαίξει ποτέ κιθάρα.
Τον φόβο του αυτό μοιράστηκε ο διάσημος τραγουδιστής και κιθαρίστας των U2 σε ανοιχτή επιστολή που έγραψε, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε ποδήλατο στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, τον περασμένο Νοέμβριο
Θυμίζουμε ότι είχε σπάσει το χέρι του σε έξι σημεία και υπέστη κατάγματα στην κοιλότητα του ματιού, στην παλάμη και στον ώμο του. Όλα αυτά μία ημέρα μετά την ηχογράφηση του single «Band Aid».
Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης έπεσε από το ποδήλατο του, προσπαθώντας να αποφύγει ένα άλλο ποδήλατο που έρχοταν κατά πάνω του. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι και αποκάλυψε ότι πλέον έχει έναν ώμο από τιτάνιο.

"Η αποκατάσταση αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολη απ' όσο νόμιζα. Καθώς σας τo γράφω αυτό, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσω ξανά να παίξω κιθάρα. Βέβαια η μπάντα μού υπενθύμισε ότι ούτε οι U2 ούτε ο δυτικός πολιτισμός εξαρτώνται από το αν θα παίξω κιθάρα» είπε με χιούμορ. Πλέον, όπως μας πληροφόρησε, θα αρκεστεί στο να συνθέτει μουσική μουσική ενώ έχει ακυρώσει κάθε δημόσια εμφάνιση του, στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Όσο για το τι κράτησε από αυτό το ατύχημα; «'Εμαθα ότι δεν είμαι τεθωρακισμένο όχημα", όπως ανέφερε ο ίδιος.
Η θρυλική Maserati έκλεισε φέτος τα 100 χρόνια λειτουργίας της, αφού
οι αδελφοί Maserati ίδρυσαν την ομώνυμη εταιρία την 14η Δεκεμβρίου 1914, δεκαετίες πριν την Ferrari, την Lamborghini, την McLaren ή την Bugatti.
Οι εορτασμοί των εκατοστών γενεθλίων της εταιρείας που χάρισε στους λάτρεις του σπορ αυτοκινήτου την Khamsin, την Ghibli, την Indy, την Mistral  αλλά και έξι γενιές του θρυλικού Quattroporte (λύκος ντυμένος πριγκίπισσα την ονόμασε ένας guru του χώρου) ξεκίνησαν την 14ηΔεκεμβρίου 2013 στην Modena, παγκοσμίως αδιαμφισβήτητη πατρίδα των supercars.
Στην Αθήνα, την έδρα της παλαιότερης εν ενεργεία αντιπροσωπείας της Maserati, ολοκληρώνεται ο εορτασμός της εκατονταετηρίδας, με μία φαντασμαγορική έκθεση όπου το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου και η Trident Cars τιμούν τα 100 χρόνια Maserati.
Στην τελετή των εγκαινίων, πού έκλεισε επίσημα το Έτος της Maserati το βράδυ της 14ηςΔεκεμβρίου, ανώτερα στελέχη του εργοστασίου υποδέχθηκαν τους καλεσμένους  μαζί με τους οικοδεσπότες Θεόδωρο Ν. Χαραγκιώνη, Ιδρυτή του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και Γεώργιο Θ. Λυμπεράκη, αντιπρόσωπο της Maseratiστην Ελλάδα.
Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά όλα τα διαχρονικά επιβατικά μοντέλα της εταιρείας σε έναν ολόκληρο όροφο του Μουσείου, καθώς και video από τα 100 χρόνια στις οθόνες του Μουσείου.
Η έκθεση θα διαρκέσει από την 15η Δεκεμβρίου 2014, την ημέρα που η Maserati ξεκινάει τον δεύτερο αιώνα της, έως το τέλος Μαρτίου 2015.
Παράλληλα με την έκθεση για τα 100 χρόνια της Maserati, οι επισκέπτες του Μουσείου έχουν την ευκαιρία να δουν και την μόνιμη πλέον έκθεση “Made by Hellas”.
news.gr

Υπάρχει το σημείο G; Ποιες είναι οι φυσιολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις; Υπάρχει ο κολπικός οργασμός;

Δείτε τι μάθαμε για το sex το 2014!

Οι φυσιολογικές σεξουαλικές φαντασιώσεις
Τη χρονιά που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η πρώτη μελέτη που όρισε τις επιστημονικά τις σεξουαλικές αποκλίσεις. Όπως σχολιάζεται στη μελέτη αυτή, η φύση των ερωτικών φαντασιώσεων παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στον γενικό πληθυσμό, αλλά μικρός αριθμός συγκεκριμένων φαντασιώσεων μπορούν να χαρακτηριστούν σπάνιες (ανώμαλες), ασυνήθιστες ή τυπικές (φυσιολογικές ή κανονικές) από στατιστικής πλευράς.

Δεν υπάρχει κολπικός οργασμός
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν, όχι μία, αλλά δύο φορές ξεχωριστές επιστημονικές ομάδες Γάλλων και Ιταλών ερευνητών. Ωστόσο, οι δύο ερευνητικές ομάδες διαφώνησαν μεταξύ τους ως το αν παίζει ρόλο η κλειτορίδα ή όχι στην εμφάνιση του οργασμού, οπότε το θέμα δεν θεωρείται λήξαν.

Ούτε σημείο G υπάρχει
Μάταια αναζητούν το μαγικό σημείο οι άντρες G, υποστηρίζουν Ιταλοί επιστήμονες. Αφού εξέτασαν όλες τις δημοσιευμένες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σημείο αυτό δεν υπάρχει και ότι η υπέρτατη σεξουαλική ηδονή στις γυναίκες σχετίζεται με ολόκληρη περιοχή των γεννητικών οργάνων που αποκαλείται κλειτουρηθροκολπικό σύμπλεγμα.

Τα μήλα είναι αφροδισιακά για τις γυναίκες
Περιέχουν μία ουσία που λέγεται φλοριζίνη και συσχετίζεται με την σεξουαλική λειτουργικότητα των γυναικών. Μάλιστα, όσο περισσότερα μήλα έτρωγε ομάδα εθελοντριών, τόσο το καλύτερο!

Το πορνό συρρικνώνει τον ανδρικό εγκέφαλο
Νέα μελέτη αποκάλυπτε πως όσοι βλέπουν συστηματικά πορνό παρουσιάζουν συρρίκνωση του εγκεφάλου τους και «μουδιάζουν» τις αντιδράσεις τους στα σεξουαλικά ερεθίσματα. Τελικά φαίνεται ότι το πορνό σκοτώνει το σεξ.

Το σεξ κάνει καλό στη μνήμη
Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Μέριλαντ στις ΗΠΑ και της Κονκούκ, στη Σεούλ, δημοσίευσαν μελέτες που έδειξαν ότι το σεξ στη μέση ηλικία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων και καταπολεμά το χρόνιο στρες, ωφελώντας έτσι τη μνήμη.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!