Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020


Αν και το Forbes δημοσίευσε πρόσφατα ότι η Κάιλι Τζένερ έχει υπερβάλει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά την ιδιότητά της ως δισεκατομμυριούχος, τώρα το περιοδικό ανακοίνωσε ότι είναι η διασημότητα με τα υψηλότερα κέρδη το 2020 – χάρη στα τεράστια έσοδα από την πώληση της μάρκας καλλυντικών Kylie Cosmetics.


Η σταρ, που κέρδισε πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση, άφησε πίσω τους Κάνιε Γουέστ, επαγγελματίες αθλητές και ηθοποιούς και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Η Κάιλι Τζένερ πούλησε το 51% των μετοχών της Kylie Cosmetics πέρυσι στον όμιλο Coty Inc, στον οποίο ανήκουν τα brand προϊόντων ομορφιάς πολυτελών εμπορικών σημάτων, όπως οι Marc Jacobs και Gucci, καθώς και Covergirl και Max Factor εισπέπραξε 600 εκατομμύρια δολάρια, με φόρους, 540 εκατομμύρια δολάρια που προστέθηκαν στην περιουσία της, η οποία ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια δολάρια.
Στη λίστα των 10 πλουσιότερων διάσημων την Κάιλι Τζένερ ακολουθούν ο γαμπρός της, ράπερ Κάνιε Γουέστ (170 εκατ. δολάρια), οι αθλητές Ρότζερ Φέντερερ (106, 3 εκατ. δολάρια), Κριστιάνο Ρονάλντο (105 εκατ. δολάρια), Λιονέλ Μέσι (104 εκατ. δολάρια), Τάιλερ Πέρι (97 εκατ. δολάρια), Νεϊμάρ (95,5 εκατ. δολάρια), Χάουαρντ Στερν (90 εκατ. δολάρια), ΛεΜπρον Τζέιμς (88,2 εκατ. δολ.) και Ντουέιν The Rock Τζόνσον (87,5 εκατ. δολάρια).
Πρόσφατα, το Forbes καθαίρεσε την Κάιλι Τζένερ από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων διευκρινίζοντας ότι η περιουσία της είναι μικρότερη απ' ότι την παρουσιάζει η οικογένειά της, η γνωστή από τηλεοπτικό ριάλιτι σόου οικογένεια Καρντάσιαν-Τζένερ.
Σύμφωνα με τη λίστα τρεις αστέρες κέρδισαν συνολικά 300 εκατ. δολάρια, ο Ράιαν Ρέινολντς, στη θέση 18 της λίστας με 71,5 εκατ. δολάρια, η Μπίλι Άιλις, στη θέση 43 με 53 εκατ. δολάρια και ο Τζέρι Σάινφελντ στη θέση 46 με 51 εκατ. δολάρια.
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και τρεις καλλιτέχνες από την rock και metal κοινότητα. Οι Metallica κατέχουν τη θέση 78 με ετήσια έσοδα 40,5 εκατ. δολάρια, ο Bon Jovi στη θέση 87 με κέρδη στα 38 εκατ. δολάρια και οι Kiss στην θέση 95 με 36,5 εκατ. δολάρια.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις οικονομίες των χωρών λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Αυτή την άποψη εκφράζουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, που μιλούν για τη χειρότερη ύφεση που θα γνωρίσει η παγκόσμια οικονομία μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 1930.
Τη χειρότερη των τελευταίων 90 χρόνων, όπως τόνισε το ΔΝΤ, ενώ την ίδια ώρα η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5% φέτος.
Σε επίπεδο Ευρωζώνης, η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ προεξοφλεί πλέον συρρίκνωση του ΑΕΠ από 8% έως 12% για φέτος. Παράλληλα, η Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι το ήπιο σενάριο της ΕΚΤ έχει ήδη διαψευσθεί. Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 3,8% το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα ποσοστά συρρίκνωσης των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οικονομιών αιφνιδιάζουν. Η επιτροπή προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου προχώρησε στη δυσοίωνη πρόβλεψη πως η πανδημία θα «στοιχειώσει» την αμερικανική οικονομία για περισσότερο από μία δεκαετία.
Η εν λόγω επιτροπή προβλέπει πως η πανδημία θα μειώσει το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 3% έως το 2030, αφαιρώντας από την ανάπτυξή της 7,9 τρισ. δολάρια. Τώρα οι αμερικανικές επιχειρήσεις επαναλειτουργούν αλλά την ίδια ώρα οι άνεργοι φτάνουν τα 40 εκατ. Επανεκκίνηση επιχειρούν και οι ευρωπαϊκές οικονομίες με τις Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία να επιχειρούν να περιορίσουν τις απώλειες. Τα στοιχεία κάνουν λόγο για βαρύ τίμημα, που θα πληρώσει η γερμανική οικονομία για να ανακόψει την πανδημία. Στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου συρρικνώθηκε κατά 2,2% και οι εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους μιλούν για μείωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 6,5%. Μόνον τον Απρίλιο απολύθηκαν πάνω από 370.000 εργαζόμενοι.
Η Γαλλία, η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 5,8% μέσα στο πρώτο τρίμηνο, αλλά οι προβλέψεις για το σύνολο του έτους είναι από τις πλέον δυσοίωνες στην Ευρωζώνη καθώς μιλούν για ύφεση 11%. Η Ιταλία είναι η χώρα με το βαρύτερο πλήγμα σε θανάτους από την πανδημία. Αντίστοιχες εικόνες και στη ιταλική οικονομία, που έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 4,7% στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και οι εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους ποικίλλουν. Μέχρι στιγμής η Ρώμη προβλέπει ύφεση 8%, αλλά ο οίκος Fitch πιθανολογεί πως το ιταλικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί φέτος κατά 13,7%. Αντίθετα η Κίνα φαίνεται ότι θα σημειώσει ενίσχυση του ΑΕΠ 1% και 3%.
Η Κίνα, που κατέφυγε στα σκληρότερα κατασταλτικά μέτρα για να ανακόψει τη μετάδοση της πανδημίας, θα σημειώσει ανάπτυξη φέτος, όταν όλες οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη θα συρρικνώνονται. Οικονομολόγοι του ΔΝΤ εκτιμούν πως το κινεζικό ΑΕΠ θα αυξηθεί ελαφρώς πάνω από 1% στο σύνολο του έτους, όταν η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνώνεται ίσως κατά 3% και η αμερικανική κατά 6%. Άλλοι οικονομολόγοι είναι ακόμη πιο αισιόδοξοι όσον αφορά την κινεζική οικονομία και δεν αποκλείουν την πιθανότητα το κινεζικό ΑΕΠ να αυξηθεί φέτος έως και κατά 3%.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!