Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015


Η Καμπάνια, η περιοχή της Γαλλίας, όπου παράγεται η σαμπάνια επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή.

Η Γαλλία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Παγκόσμια Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ η ίδια βιώνει τις επιπτώσεις του φαινόμενου.

Καθημερινά, οι παραγωγοί διαπιστώνουν πως όλα έχουν αλλάξει.

«Για το μόνο που μπορούμε να είμαστε σίγουροι, είναι ότι η ημερομηνία της συγκομιδής δεν είναι ποτέ η ίδια.

Η αλήθεια είναι πως μπορεί να αλλάξει δραματικά και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το 2003 για παράδειγμα η συγκομιδή ξεκίνησε νωρίς, ήταν πριν τελειώσει ο Αύγουστος.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 2013, ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο. Έτσι, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, μπορούμε να το δούμε και βλέπουμε μεγάλες διαφορές» δήλωσε, ο οινοπαραγωγός Ζαν – Πιερ Βαζάρτ.

Για την καταπολέμηση του ζεστού ή του ξηρού καιρού, οι οινοποιοί χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές.

Κουρεύουν το χόρτο ώστε να μην τραβάει νερό από τα αμπέλια ή διατηρούν περισσότερα φύλλα για την προστασία των σταφυλιών από τον ήλιο.

«Στην Καμπανία, έχουμε μειώσει το φόρτο εργασίας στον αμπελώνα περισσότερο από 50%.

Σταδιακά έχουμε αντικαταστήσει τα χημικά λιπάσματα με φυσικά. Τα χημικά λιπάσματα ενισχύουν, συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, επειδή περιέχουν άζωτο.

Όμως σήμερα έχουν δώσει την θέση τους σε φυσικά λιπάσματα» δήλωσε ο Βινσέντ Περρίν, εκπρόσωπος της ένωσης οινοπαραγωγών της Καμπανίας.

Οι ερευνητές λένε μπορούν να καταπολεμήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, με 15.000 οινοποιούς, το όποιο σχέδιο δράσης χρειάζεται χρόνο μέχρι να υλοποιηθεί.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Τις mobile πληρωμές (πληρωμές μέσω κινητού) και το smart home (έξυπνο σπίτι) αναδεικνύουν οι καταναλωτές ως τις τεχνολογίες, που κυρίως θα επηρεάσουν τη ζωή τους τα αμέσως επόμενα χρόνια, σύμφωνα με παγκόμια έρευνα που πραγματοποίησε η GFK.

Στην έρευνα της GFK, που κάλυψε επτά χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Βραζιλία, Νότιο Κορέα, Κίνα και Ιαπωνία) ζητήθηκε από τους καταναλωτές να επιλέξουν ποια από τις 11 τεχνολογίες αιχμής –από την 3D εκτύπωση έως την επαυξημένη/ εικονική πραγματικότητα και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) – θα είχε αντίκτυπο στη ζωή τους μέσα στα επόμενα χρόνια. (Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν όσες τεχνολογικές κατηγορίες επιθυμούσαν).

Τα στοιχεία της έρευνας αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στη Βραζιλία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα (ενώ θα ακολουθήσουν η Κίνα και η Ιαπωνία) –και τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ένα ζωηρό, σε διεθνές επίπεδο, ενδιαφέρον στην τεχνολογία του smart home, με πάνω από τους μισούς καταναλωτές (51%) να υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Αυτό το ποσοστό είναι αρκετά μεγαλύτερο από το ένα τρίτο (33%) των καταναλωτών που πιστεύουν ότι οι wearable συσκευές θα έχουν αντίκτυπο στη ζωή τους, και είναι στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου (54%).

Η έρευνα, διερεύνησε επίσης, τις επιθυμίες των καταναλωτών σχετικά με την τεχνολογία smart home, τους κατασκευαστές που προτιμούν, καθώς και τα κύρια εμπόδια που καθυστερούν την εφαρμογή της.

Οι πέντε πρώτες εφαρμογές της τεχνολογίας smart home

Παγκοσμίως, οι τομείς της τεχνολογίας smart home που προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους καταναλωτές είναι οι «ασφάλεια και έλεγχος» και «ενέργεια-φωτισμός» (55% και 53% αντίστοιχα), ενώ «ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα» έρχεται τρίτη (48%). Η «υγεία» και οι «έξυπνες συσκευές» ακολουθούν με 43%. Εξετάζοντας όμως διαφορετικές χώρες, αυτή η γενική εικόνα εμφανίζει ισχυρές αποκλίσεις –όπως για παράδειγμα το ενδιαφέρον που υπάρχει για «ασφάλεια και έλεγχο» με πάνω από ένα τρίτο των καταναλωτών (38%) στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πάνω από τους μισούς (54%) στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Εμπόδια για την εφαρμογή της τεχνολογίας smart home

Παρόμοια απόκλιση σε εθνικό επίπεδο παρατηρείται όσον αφορά στα εμπόδια που οι καταναλωτές θεωρούν ότι τους αποθαρρύνουν από το να υιοθετήσουν την τεχνολογία smart home. Τα κορυφαία ζητήματα σε όλες τις χώρες είναι η τιμή, με πάνω από το ένα τρίτο των καταναλωτών συνολικά να την αναφέρουν ως εμπόδιο και ακολουθούν οι προβληματισμοί σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα “…θα χακαριστεί το σπίτι μου…;”, που αναφέρθηκε από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων.

Όμως, ενώ αυτή είναι η διεθνής τάση, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το δεύτερο μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η έλλειψη γνώσης, και όχι τα προσωπικά δεδομένα, ενώ στη Βραζιλία είναι οι χαμηλές επιδόσεις του ίντερνετ της χώρας.

Προτιμώμενοι κατασκευαστές smart home

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με τον ποιον εμπιστεύονται να τους παρέχει τεχνολογία smart home, το 45% των ερωτηθέντων επιθυμούν ένα μοναδικό προμηθευτή –πιθανότατα λόγω της επιθυμίας για απλότητα και ένα ενιαίο οικοσύστημα– ενώ το 29% των ερωτηθέντων επιθυμούν να έχουν περισσότερους τους ενός προμηθευτές. Αλλά ακόμα και εδώ παρατηρούνται διαφορές σε εθνικό επίπεδο. Για παράδειγμα, ενώ οι καταναλωτές στις περισσότερες χώρες προτιμούν μία υπηρεσία ως πάροχο για την ενέργεια του smart home τους, οι καταναλωτές της Νότιας Κορέας προτιμούν μία εταιρεία ηλεκτρικών ειδών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι Anonymous, η οργάνωση διαδικτυακής πειρατείας, επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι χάκαραν περισσότερους από 5.500 λογαριασμούς στο Twitter, που συνδέονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετά την κήρυξη του πολέμου κατά των τζιχαντιστών ως αντίποινα στις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

«Χακάραμε περισσότερους από 5.500 λογαριασμούς του Ισλαμικού Κράτους» επιβεβαιώνεται στο μήνυμα. Ο τρόπος των κυβερνοεπιθέσεων αυτών δεν διευκρινίστηκε.

Οι Anonymous δημοσίευσαν τον σχετικό κατάλογο σε ένα φόρουμ με την ετικέτα #daeshbags, που παραπέμπει στην αγγλική υβριστική λέξη "douchebag", δηλαδή σκουπίδι.

Σε μια προφανή απάντηση, ένα μήνυμα αναρτήθηκε μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, όπου καλούνται οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να προστατεύσουν τους λογαριασμούς τους.

«Οι χάκερ Anonymous απειλούν (…) ότι θα εξαπολύσουν μια ευρεία επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ηλίθιοι)» γράφει το μήνυμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Σαρώνει το νέο άλμπουμ του ροκ συγκροτήματος που έπαιζε στο θέατρο ΜπατακλάνΘαυμαστές του συγκροτήματος ροκ Eagles of Death Metal (EODM), του οποίου η συναυλία στο Παρίσι μετατράπηκε σε λουτρό αίματος από οπλοφόρους που εισέβαλαν στο θέατρο Bataclan, έχουν ξεκινήσει καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να υποστηρίξουν το καινούργιο του τραγούδι, Save a Prayer (Φύλαξε μια προσευχή).

Βρετανοί που δεν συνδέονται με το συγκρότημα, του οποίου η έδρα είναι η Καλιφόρνια, άνοιξαν λογαριασμό στο Facebook και το Twitter το Σαββατοκύριακο προωθώντας την αγορά του τραγουδιού από ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το Amazon και το iTunes, και προτρέποντας κόσμο να παίξει το τραγούδι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Spotify.

Οι διοργανωτές της καμπάνιας είπαν ότι ο στόχος τους ήταν να προωθήσουν το τραγούδι στην πρώτη θέση σινγκλ στην Βρετανία, και πρόσθεταν ότι είχε ήδη φτάσει την πρώτη θέση στο Amazon και το iTunes μέσα σε 24 ώρες.

Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, Zipper Down, που βγήκε τον Οκτώβριο με θετικές κυρίως κριτικές.

Μέχρι την Παρασκευή, πριν την τραγωδία στο Παρίσι, το άλμπουμ είχε πουλήσει ηλεκτρονικά μόνο 12.000 αντίτυπα (downloads) στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen SoundScan. Τη Δευτέρα, είχε ανέβει στην 6η θέση στο Amazon και στην 3η στο iTunes.

Σύμφωνα με βίντεο που καταγράφηκε στην αίθουσα της συναυλίας όταν ξεκίνησε η επίθεση των οπλοφόρων και έχει αναρτηθεί στο Instagram, οι τρεις μουσικοί του EODM βρίσκονται στην μέση της εκτέλεσης ενός τραγουδιού όταν ξεσπάνε οι πυροβολισμοί. Ο ντραμίστας κρύβεται, ο ένας κιθαρίστας τρέχει από την σκηνή και ο άλλος κιθαρίστας στέκεται ακινητοποιημένος.

Κανείς από τους τρεις δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με συγγενείς τους που μίλησαν στο Reuters. Oμως τουλάχιστον ένα άτομο από τη συνοδεία του συγκροτήματος σκοτώθηκε, ο Νικ Αλεξάντερ, 36χρονών, υπεύθυνος διαφημιστικών προϊόντων, όπως δήλωσαν συγγενείς του.
tanea.gr
 
tech
Ο κόσμος της τεχνολογίας διαρκώς αλλάζει και οι αναλυτές προσπαθούν να περιγράψουν από σήμερα το πώς θα είναι το αυριανό τεχνολογικό τοπίο.
O Διομήδης Καστάνης, Chief Technology Officer της Ericsson σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του στο Techcrunch περιγράφει το μέλλον της τεχνολογίας. Έτσι, το 2020 ενδέχεται να ξεχάσουμε την έννοια της ιδιοκτησίας, αφού ο διαμοιρασμός μπορεί να επεκταθεί μέχρι και στις συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα καθημερινά.
Το παράδειγμα των οχημάτων χωρίς οδηγό είναι χαρακτηριστικό, καθώς το όχημα δεν ανήκει σε κάποιον. Η χρήση του εγκεφάλου ως συσκευή εισόδου εντολών σε μία συσκευή μπορεί να αποτελεί μέρος της επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον να έχει γίνει πραγματικότητα.
Το Internet of Things, εν έτει 2020 αναμένεται να είναι κυρίαρχο, αλλά θα είναι τόσο απλό στην χρήση και τις ρυθμίσεις του που θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα και κάποιος που δεν έχει μεγάλη επαφή με την τεχνολογία. Η τάση του Glocal είναι ένα ακόμα σημείο που ενδέχεται να χαρακτηρίζει την κοινωνική πραγματικότητα του 2020, σύμφωνα με τον κ. Καστάνη, με τη λογική ότι μία παγκόσμια τάση θα παίρνει τοπικό χαρακτήρα.
Το άλλο στοιχείο που θα είναι κυρίαρχο το 2020, είναι το Virtual Reality, το οποίο θα μπλέκει με την πραγματικότητα στις μορφές Augmented Reality, ενώ πολλές φορές θα είναι πανταχού παρών γύρω μας, χωρίς, μάλιστα, την ανάγκη χρήσης ειδικών γυαλιών.
pestaola.gr

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή, την οποία οι περισσότεροι δεν επιλέγουν για ταξίδια, για διάφορους λόγους: από τη μία το οικονομικό «ξεζούμισμα» των καλοκαιρινών διακοπών που μας παίρνει 2-3 μήνες για να ισορροπήσουμε, από την άλλη ο μελαγχολικός καιρός και τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, όλα μοιάζουν αποτρεπτικά για μια φθινοπωρινή εξόρμηση. Αν δίνατε, όμως, μια ευκαιρία στη φθινοπωρινή Ελλάδα να σας αποκαλύψει τις εποχικές της χάρες προτού πιάσουν τα χειμερινά κρύα, θα βλέπατε ότι το φθινόπωρο όχι απλώς δεν υστερεί σε σχέση με τις άλλες εποχές, αλλά έχει κι ένα δικό του, τελείως ξεχωριστό χρώμα, που μπορείτε να εξερευνήσετε στα παρακάτω μέρη.
Καστοριά
Τα χρώματα του φθινοπώρου στην Καστοριά συνδυάζονται με ένα πολύ μαγικό τρόπο με την ομώνυμη λίμνη της, η οποία δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο υγρό στοιχείο και δίνει την αίσθηση νησιού στους επισκέπτες της. Πέραν, όμως, της λίμνης και των φθινοπωρινών χρωμάτων, στην Καστοριά οι ομορφιές δεν έχουν τελειωμό, με τα επιβλητικά αρχοντικά της από τον 17ο και 18ο αιώνα, τις παλιές γειτονιές της στο Ντολτσό και το Αποζάρι, τις περισσότερες από 70 βυζαντινές εκκλησίες της και τα βουνά Βίτσι και Γράμμο. Κι αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας, το χωριό Νόστιμο, το Νεστόριο και το Νυμφαίο σας περιμένουν να ολοκληρώσετε τη φθινοπωρινή σας απόδραση στις ομορφιές της βόρειας Ελλάδας.

COMMONS.WIKIMEDIA.ORG
Λίμνη Πλαστήρα Η λίμνη Πλαστήρα είναι ο κατάλληλος προορισμός εσωτερικού, γι’ αυτούς που θα ήθελαν να ταξιδέψουν π.χ. στην αγγλική ή τη γαλλική εξοχή, αλλά οι αποταμιεύσεις τους δεν τους επιτρέπουν αεροπορικά εισιτήρια και τα παρελκόμενα ενός ταξιδιού στο εξωτερικό. Εκεί, στο οροπέδιο της Νεβρόπολης στο Νομό Καρδίτσας, η Λίμνη Πλαστήρα με την πλούσια και ξεχωριστή φύση της, που εκτείνεται σε όλη την περιοχή, και την ομίχλη υπόσχεται να σας πάει ένα ταξίδι που στην πραγματικότητα θα σας στείλει περίπου 326 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά το περιβάλλον θα σας κάνει να νιώσετε ότι βρίσκεστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Στο πανέμορφο και γραφικό Νεοχώρι, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά θα βρείτε υπέροχα, «ζεστά» δωμάτια με τζάκι και θέα στη λίμνη από 50-60 ευρώ τη βραδιά, ενώ σας περιμένουν για εξερεύνηση το περίφημο Φράγμα Ταυρωπού, ο γύρος της λίμνης, η Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής και μοναδικά χωριά, όπως τα Καλύβια, το Κρυονέρι, η Κερασιά κ.ά.

Πήλιο Το έχουμε πει και το έχουμε ξαναπεί: το Πήλιο είναι προορισμός παντός καιρού κι έχοντας χορτάσει τις θάλασσές του το καλοκαίρι, τώρα ανεβαίνουμε στα πανέμορφα χωριά του, που «ντύνονται» με κιτρινισμένα φύλλα και μεταμορφώνονται σε μέρη βγαλμένα σαν από παραμύθι. Τριγυρίστε στην ατμοσφαιρική Τσαγκαράδα, πάρτε το θρυλικό Μουντζούρη κι ανεβείτε στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις παραμυθένιες Μηλιές που ενδείκνυνται για μικρή βόλτα, περπατήστε στα στενά της Ζαγοράς, γνωρίστε τη Βυζίτσα, πιείτε καφέ στην Πορταριά… Αν μη τι άλλο, το Πήλιο έχει ένα χωριό για κάθε γούστο και όλα τους αυτή την εποχή θα σας συστήσουν το φθινόπωρο, όπως δεν το έχετε ξαναζήσει.

Μονεμβασιά Το ιδανικό μέρος για να πάτε με το ταίρι σας, να «κλειστείτε» στην καστροπολιτεία και να ζήσετε ένα άκρως φθινοπωρινό –και ρομαντικό- διήμερο, τριήμερο κ.ο.κ. Η Μονεμβασιά απέχει περίπου 320 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, βρίσκεται στην ανατολική Πελοπόννησο στο νομό Λακωνίας και είναι πασίγνωστη για το μεσαιωνικό φρούριο στον ομώνυμο «Βράχο της Μονεμβασιάς», που συνδέεται με γέφυρα με τη λακωνική ακτή. Φθινοπωρινά χρώματα σας περιμένουν στα αμέτρητα σοκάκια, τις καμάρες, τα γραφικά σπίτια, στην ακατοίκητη Άνω Πόλη και το Ναό της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, στο ψηλότερο σημείο της Άνω Πόλης. Μια βόλτα από το σπίτι του σημαντικού Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου σίγουρα θα σας εμπνεύσει, ενώ το πλήθος ταβερνών υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε σας γαστρονομική επιθυμία, με πιάτα εποχής.

Ναύπακτος Η παραθαλάσσια αυτή πόλη της Αιτωλοακαρνανίας στον Κορινθιακό κόλπο δεν αποτελεί μόνο προορισμό διακοπών, αλλά και weekend, απέχοντας 220 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Σε φθινοπωρινό background, κάντε βόλτες στο ενετικό κάστρο στο λόφο πάνω από την πόλη, περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της και μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία. Εκεί θα βρείτε και τα «φωλιασμένα» χωριά της, 43 στον αριθμό, με την Άνω Χώρα να απέχει 63 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο, τη Σίμου 32 χιλιόμετρα, τον Πλάτανο 52 χιλιόμετρα κ.ο.κ., όπου οι φυσικές τους ομορφιές τώρα θα έχουν ζωγραφιστεί με φθινοπωρινά χρώματα.
clickatlife.gr

Και με τη βούλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. το κεραμίδι του Ελληνα βρίσκεται στον αέρα. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το 75% των κόκκινων στεγαστικών θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπο με την απειλή πλειστηριασμού υπό όρους και προϋποθέσεις, ενώ μόλις 1 στα 4 νοικοκυριά θα διασφαλίζει επί της ουσίας την πρώτη κατοικία του.
Η συμφωνία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους θεσμούς, που έκλεισε τα ξημερώματα της Τρίτης, για την προστασία «κόκκινων» δανειοληπτών και τους πλειστηριασμούς κάνει λόγο για προστασία περίπου του 60% των δανειοληπτών με μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια. Ωστόσο, τα διαφορετικά όρια για την αντικειμενική αξία του ακινήτου και τα εισοδηματικά κριτήρια, ανάλογα με την κοινωνική ομάδα όπου εντάσσεται ο οφειλέτης (ευπαθής ή μεσαία τάξη), καθιστούν την προστασία «διάτρητη» για την πλειονότητα των οφειλετών.
Ευάλωτοι δανειολήπτες
Για το 25% των δανειοληπτών προβλέπεται οριζόντια προστασία από τους πλειστηριασμούς. Ουσιαστικά αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί στους οικονομικά ασθενείς δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται είναι: α) αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας έως 170.000 ευρώ, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης, β) ετήσιο εισόδημα 8.180 ευρώ για 1 άτομο, 13.917 ευρώ για ζευγάρι και 3.361 ευρώ για κάθε παιδί έως δύο παιδιά. Με άλλα λόγια, το εισοδηματικό κριτήριο για μια τετραμελή οικογένεια διαμορφώνεται στις 20.639 ευρώ.
Οι δανειολήπτες αυτής της κατηγορίας θα πληρώνουν το 5%-10% της δόσης του δανείου τους με δικαστική απόφαση για την επόμενη τριετία και σταδιακά θα επανεκτιμάται η οικονομική τους κατάσταση. Εφόσον αδυνατούν να καταβάλουν ακόμη και την ελάχιστη μηνιαία δόση, θα παρέχεται ένα είδος «επιδότησης δόσης στεγαστικού δανείου» από το κράτος, η οποία εκτιμάται πως για το 2016 θα επιβαρύνει συνολικά τον Κρατικό Προϋπολογισμό κατά 100 εκατ. ευρώ.
Μεσαία κοινωνικά στρώματα
Το δύσκολο σταυρόλεξο των επιπλέον κριτηρίων θα πρέπει να λύσουν όσοι βρίσκονται στην αμέσως επόμενη κατηγορία, που υποτίθεται ότι ανεβάζει το ποσοστό όσων προστατεύονται στο 60% του συνόλου των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων.
Τα κριτήρια σε αυτή την κατηγορία είναι: α) η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να μην ξεπερνά τις 230.000 ευρώ, ανεξαρτήτως οικογενειακής κατάστασης, β) το εισοδηματικό «ταβάνι» θα προκύπτει από τα παραπάνω όρια πολλαπλασιαζόμενα με συντελεστή 1,7. Αυτό μεταφράζεται σε εισόδημα έως 13.906 ευρώ για ένα άτομο, 23.659 ευρώ για ένα ζευγάρι, με 5.714 ευρώ προσαύξηση για κάθε παιδί (έως δύο παιδιά), δηλαδή 35.086 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια.
Ο παραπάνω συντελεστής θα έχει ισχύ τριετίας, δηλαδή το τέλος του 2018. Εξι μήνες πριν από τη λήξη της ρύθμισης θα γίνεται αναθεώρηση της κατάστασης, μια επανεκτίμηση με άλλα λόγια της οικονομικής κατάστασης του οφειλέτη.
aftodioikisi.gr
Θύμισε κάτι από... Ελλάδα!
Ο Μίχαελ Σκίμπε, χάρη στο σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, κατάφερε να πάρει και καλό αποτέλεσμα στο «Μπασακσεχίρ Φατίχ Τερίμ» απέναντι στην Τουρκία και τουλάχιστον να εμφανίσει ένα συμπαγές στο ανασταλτικό κομμάτι συγκρότημα. Σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έδειξε να λειτουργεί καλά ανασταλτικά, όμως ο τομέας της δημιουργίας είναι εκείνος που θα απαιτήσει σκληρή δουλειά, αν θέλει να βελτιώσει την εικόνα της. Πολύ καλή συνεργασία από τους Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Παπαδόπουλο, έκαναν δουλειά τα αμυντικά χαφ, μόνοι και δίχως στηρίγματα οι Φορτούνης και Μήτρογλου.

Το ματς 

Με 3-5-2 (3-5-1-1) και τους Κ. Παπαδόπουλο (αριστερό στόπερ), Μανωλά (δεξί στόπερ) και τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας με λίγο βάθος ξεκίνησε ο Σκίμπε. Ο Τοροσίδης με τον Χολέμπα στα άκρα, ο Φορτούνης, ο Ταχτσίδης και ο Τζιόλης τριάδα στη μεσαία γραμμή και τον Φορτούνη να κινείται ελεύθερα πίσω από τον Μήτρογλου ξεκίνησε η Εθνική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε τον Τοροσίδη σε καλή ημέρα να έχει αρκετά ανεβάσματα προς την αντίπαλη άμυνα. Μια προσπάθεια του Χολέμπα, έφερε μια πρώτη καλή στιγμή κι ένα κόρνερ για την Εθνική. Μετά το 20’ οι Τούρκοι άρχισαν ν’ ανεβαίνουν και είχαν κάποια σουτ, με πιο απειλητικό εκείνο του Τσαλχάνογλου στο 26’ μετά από ωραίο συνδυασμό που έφερε την μπάλα πάνω από την εστία.

Η Εθνική στάθηκε με σοβαρότητα ειδικά στα αμυντικά καθήκοντα και με την τριάδα να αφήνει ελάχιστα περιθώρια στους Τούρκους ν’ απειλήσουν. Στο 39’ ο Μήτρογλου, υποδέχτηκε ωραία την μπάλα στον άξονα, αρκετά μακριά έξω από την περιοχή, για να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Καρνέζης με υπερένταση έδιωξε το σουτ του Τσαλχάνογλου, για ν’ απομακρύνει περισσότερο η άμυνα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια αλλαγή, αφού ο Σκίμπε πέρασε τον Πέτσο, αντί του Ταχτσίδη. Ο Μήτρογλου, είχε την πρώτη καλή στιγμή με ένα χλιαρό σουτ που δεν απείλησε τον Βολκάν. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καρνέζης υποχρεώθηκε σε μεγάλη επέμβαση μετά από σύγχυση και κόντρες στην άμυνα, που έφεραν την μπάλα στο αριστερό πόδι του Αρντά Τουράν σε εξαιρετική θέση. Στο 62’ ο Τοσούν βρέθηκε σε κάπως πλάγια θέση από τα θέση, αλλά σούταρε στην εξωτερική μεριά της εστίας του Καρνέζη. Στη συνέχεια ο Σκίμπε έριξε στο ματς τον Γιάννου αντί του Μήτρογλου, αλλά και τον Σιόβα αντί του Μανωλά, σε ένα διάστημα που ο ρυθμός του αγώνα, ήταν σαφώς πεσμένος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική μας δέχτηκε κάποια σχετική πίεση, δίχως να επιτρέψει στους Τούρκους την μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη είχε την δυνατότητα για κάποιες κόντρες, όμως ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να βρει κάποια στηρίγματα, ενώ και κάποιες προσωπικές κούρσες του Χολέμπας δεν είχαν αποτέλεσμα και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά.

Τουρκία: Βολκάν Μπαμπακάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81’ Κασντεμίρ), Γκονούλ, Τοσούν (64’ Γιονούς Μάλι), Αρντά Τουράν, Σαχάν (74’ Οκάι), Οζιακούπ (63’ Εμρέ Τσολάκ), Μεχμέτ Τοπάλ, Τουφάν (86’ Ποτούκ), Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ

Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (79’ Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46’ Πέτσος), Φορτούνης (91’ Καρέλης), Μήτρογλου (70’ Γιάννου)
Πηγή: sport-fm.gr

Τα πετροχελίδονα των Άλπεων (Apus melba) μπορούν να πετάξουν ασταμάτητα για 200 ημέρες διανύοντας απόσταση 2.000 χιλιομέτρων χωρίς στάση για να τραφούν, να κοιμηθούν ή να ξεκουραστούν.

Αυτό προκύπτει από μελέτη του Ελβετικού Ορνιθολογικού Ινστιτούτου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βέρνης.

Βάσει παρατηρήσεων, οι επιστήμονες υποπτεύονταν εδώ και πολύ καιρό ότι τα αποδημητικά πτηνά, με μήκος 20 εκατοστά και άνοιγμα φτερών 57 εκατοστά, περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους πετώντας, ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να τεκμηριώσουν τη θεωρία τους.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι ερευνητές προσκόλλησαν μικροσκοπικές ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης σε έξι πετροχελίδονα πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους από την Ελβετία προς τη δυτική Αφρική για να ξεχειμωνιάσουν.

Όταν τα πτηνά επέστρεψαν τον επόμενο χρόνο πίσω στον βορρά, οι επιστήμονες εντόπισαν τρία από τα πουλιά με τα ηλεκτρονικά τσιπάκια και παρακολούθησαν τη διαδρομή τους όπως αυτή είχε καταγραφεί από τις συσκευές.

Όπως προέκυψε, τα πουλιά δεν είχαν κάνει καμία στάση κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού τους ταξιδιού από τα τέλη Σεπτέμβρη ως τις αρχές της άνοιξης.

Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις των ερευνητών, από τα δεδομένα φάνηκε ξεκάθαρα ότι τα πτηνά δεν είχαν σταματήσει για να ξεκουραστούν ή να κοιμηθούν, αλλά αντιθέτως πετούσαν αδιάκοπα και τρέφονταν με αέριο πλαγκτόν, που περιλαμβάνει βακτήρια, μύκητες, σπόρους και μικροσκοπικά έντομα που εγκλωβίζονται στα ρεύματα του αέρα.

Επιπλέον, τα πουλιά πετούσαν ξυστά σε λίμνες και ποτάμια για να ξεδιψάσουν, χωρίς ωστόσο να κάνουν στάση.

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί τα πτηνά περνούν τόσο μεγάλο διάστημα στον αέρα χωρίς στάσεις, ωστόσο θεωρούν ότι μια εξήγηση είναι ότι προσπαθούν να αποφύγουν τους θηρευτές.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Communications.

Πηγή: econews.gr
Ο Τσάρλι Σιν δήλωσε δημοσίως ότι έχει AIDS
Ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν, πρώην πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά “Two and A Half Men”, παραδέχθηκε σήμερα ότι είναι φορέας του ιού HIV που προκαλεί το AIDS.
Ο 50χρονος Σιν δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή “Today” του αμερικανικού δικτύου NBC ότι η διάγνωση έγινε πριν από τέσσερα χρόνια.Ο ηθοποιός έκτοτε προσπαθούσε να κρατήσει κρυφή τη διάγνωση, φοβούμενος ότι οι φαν του θα στραφούν εναντίον του.
 «Βρίσκομαι εδώ για να παραδεχθώ ότι είμαι θετικός στον ιό HIV», δήλωσε ο Σιν. «Είναι τρία γράμματα που είναι δύσκολο να τα χωνέψει κανείς».
Ερωτηθείς εάν είχε μεταδώσει τον ιό σε κάποιον άλλο από τότε που διαγνώστηκε ο ίδιος θετικός στον HIV, ο Σιν δήλωσε: «Αδύνατον».
Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ένας από τους λόγους για τους οποίους αποκάλυψε την κατάσταση της υγείας του ήταν για να σταματήσει τους εκβιαστές του. Δεν αποκάλυψε πόσα άτομα πλήρωνε για να εξαγοράσει τη σιωπή τους, δήλωσε, ωστόσο, ότι τα ποσά ανέρχονται σε εκατομμύρια δολάρια και καταβάλλονταν σε άτομα που κάποτε θεωρούσε ότι άνηκαν στο στενό του περιβάλλον.
«Αυτό που ξεχνούν οι άνθρωποι είναι ότι αυτά είναι χρήματα, χρήματα που παίρνουν από τα παιδιά μου», δήλωσε ο Σιν, αναφερόμενος στα πέντε παιδιά του και το ένα του εγγόνι.
«Νόμιζα ότι μπορούσαν να με βοηθήσουν. Αντί γι’ αυτό, η εμπιστοσύνη μου έγινε η προδοσία τους», είπε ο Σιν, προσθέτοντας ότι δεν θα πληρώνει πλέον αυτούς τους ανθρώπους.
«Νομίζω ότι σήμερα απελευθερώθηκα από αυτή τη φυλακή» δήλωσε ο ηθοποιός.
 Ο τρις διαζευγμένος Σιν υποδύθηκε το ρόλο του γυναικά εργένη Τσάρλι Χάρπερ στη δημοφιλή σειρά “Two and A Half Men” για οκτώ χρόνια πριν απολυθεί το 2011 λόγω της κακής συμπεριφοράς και του τρόπου ζωής του, που περιλάμβανε πάρτυ με πορνοστάρ και κοκαΐνη, αλλά και μια καταδίκη για επίθεση κατά της πρώην συζύγου του.
Αν και δεν έχει γίνει γνωστό από πού μολύνθηκε με τον ιό του HIV, ο ηθοποιός έχει παραδεχθεί ότι έκανε χρήση ενέσιμων ναρκωτικών και ότι ερχόταν σε σεξουαλική επαφή με πόρνες, δραστηριότητες που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης.
Σύμφωνα με την «Daily Mail» σε αποκλειστικό της δημοσίευμα, ο 50χρονος σταρ έχει απομονωθεί στο σπίτι του, βλέπει παλιές ταινίες με τον εαυτό του στην... ένδοξη εποχή του, και προσπαθεί να χωνέψει την διάγνωση.

Αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους. Τοπικές ομίχλες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα νοτιά έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!