Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Στο μέλλον, οι οδηγοί των φορτηγών ίσως να μην χρειάζεται να κρατάνε το τιμόνι, αλλά, ένα i -pad και να κάνουν όλες τις δουλειές γραφείου, την ώρα που η νταλίκα θα τρέχει με 85χλμ./ώρα! Αυτό υπόσχεται το πρωτοποριακό - έξυπνο σύστηµα Highway Pilot της Mercedes, που ολοκλήρωσε µε επιτυχία το πρώτο αυτόνοµο ταξίδι του σε µια εθνική οδό κοντά στο Μαγδεµβούργο.

Συγκεκριμένα, το όχηµα είναι εξοπλισµένο µε το εξαιρετικά έξυπνο σύστηµα υποβοήθησης Highway Pilot, που του επιτρέπει να οδηγείται εντελώς αυτόνοµα σε ταχύτητες µέχρι 85 χλμ./ώρα χωρίς την ιδιαίτερη παρέμβαση του οδηγού. Η Daimler Trucks παρουσίασε το όχηµα κάνοντας αναπαράσταση ενός ταξιδιού κατά µήκος ενός τµήµατος του Α14 αυτοκινητοδρόµου κοντά στην πόλη του Μαγδεµβούργου, στον οποίο το φορτηγό ταξίδεψε σε εντελώς ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης.

Το ιδιαίτερα ευφυές Highway Pilot είναι συγκρίσιµο µε το σύστηµα αυτόµατου πιλότου σε ένα αεροπλάνο, το οποίο είναι ίσως η πιο προηγµένη µορφή της αυτόνοµης κινητικότητας σήµερα. Ιδανική επιτάχυνση και πέδηση θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί µια οµοιογενής ροή της κυκλοφορίας καθώς και µείωση στην κατανάλωση καυσίµου και στις εκποµπές ρύπων του Future Truck 2025. H αυτόνοµη οδήγηση θα ρυθµίσει επίσης τον πιο ακριβή προγραµµατισµό των µεταφορών. Η κυκλοφοριακή συµφόρηση και οι σχετικές δαπάνες θα µειωθούν. Τέλος, ο κίνδυνος ατυχήµατος που προκαλείται από ανθρώπινο λάθος θα είναι µικρότερος, µειώνοντας τα ασφαλιστικά έξοδα.

Ουσιαστικά, το σύστηµα Highway Pilot θα αναβαθµίσει σηµαντικά το προφίλ εργασίας των οδηγών φορτηγών. Θα τους απελευθερώσει, όχι µόνο από την υποχρέωση να εκτελούν µονότονα καθήκοντα, αλλά θα τους δώσει επίσης περισσότερο χρόνο για εργασίες που διεξάγονταν στο παρελθόν από υπαλλήλους γραφείου.
tanea.gr
Αίσθηση έχει προκαλέσει η εικόνα ενός δελφινιού με δύο κεφάλια που ξεβράστηκε σε παραλία της Σμύρνης. 
 
Το νεκρό δελφίνι, μήκους 90 περίπου εκατοστών, εντόπισε ένας καθηγητής γυμναστικής, ενώ πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας μόλις ενός έτους.

«Πρόσεξα το δελφίνι στη θάλασσα και μετά από λίγο βγήκε στην ακτή», ανέφερε ο Tugrul Metin, συμπληρώνοντας:
«Δεν μπορούσα να το πιστέψω αρχικά. Νόμιζα ότι δεν έβλεπα καλά, καθώς δεν είχα ακούσει ποτέ για κάτι τέτοιο. Ήμουν τελείως σοκαρισμένος».

Ο 39χρονος καθηγητής κάλεσε τις Αρχές οι οποίες απομάκρυναν το άτυχο δελφίνι, οδηγώντας το στο εργαστήριο για περαιτέρω έρευνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία , τα μάτια σε ένα από τα δύο κεφάλια δεν είχαν ανοίξει σωστά, όπως και μία από τις τρύπες στην πλάτη του.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής καθηγητής Mehmet Gokoglu του τμήματος θαλάσσιας βιολογίας στο Ak Deniz University, καλωσόρισε την ευκαιρία να μελετήσει το παράξενο δελφίνι, υπογραμμίζοντας: «Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο περιστατικό, παρόμοιο με τα σιαμαία - δίδυμα».

http://www.newsbomb.gr
Μια απάτη με πολλά θύματα στο παρελθόν έκανε ξανά την εμφάνισή της στο Facebook εδώ και μερικές ημέρες και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται, με περισσότερα από 10 χιλιάδες νέα θύματα.

Το "Color Changer" υποτίθεται ότι επιτρέπει στο χρήστη να αλλάξει το χρώμα του Facebook, στην πραγματικότητα, όμως, του κλέβει προσωρινά τη δυνατότητα εισόδου στο κοινωνικό δίκτυο και τον παρακινεί να κατεβάσει malware στον υπολογιστή του ή στην Android συσκευή του.

Σύμφωνα με το e-pcmag.gr, πρόκειται για phishing, το οποίο αρχικά κλέβει τα «Access Tokens» ενός χρήστη με την προβολή ενός βίντεο, κάτι το οποίο σημαίνει πως το site μπορεί να συνδεθεί με τους Facebook φίλους των χρηστών. Αν ο χρήστης δεν δει το βίντεο, τότε το site τους προτρέπει να προχωρήσουν σε κάποιο download.

Αν οι χρήστες βρίσκονται σε pc, τότε οδηγούνται σε έναν player με πορνό περιεχόμενο, ενώ από Android οδηγούνται στην εγκατάσταση μιας εφαρμογής.

Η λύση και σε αυτή την περίπτωση είναι η άμεση αλλαγή του κωδικού στο Facebook και να απεγκαταστήσετε το Facebook color changer, ενώ ενδείκνυται ο έλεγχος με κάποιο antivirus πρόγραμμα.

http://www.enikos.gr
Σε ένα σχολείο με πλουσιόπαιδα βάζει η δασκάλα άσκηση για τη χρήση του επιρρήματος «προφανώς» στις προτάσεις.

Ξεκινάει η Ζέτα, κόρη βιομήχανου:

- Προχθές στη δεξίωση, δοκίμασα τα ορεκτικά και ήταν πολύ αλμυρά. Προφανώς το χαβιάρι δεν ήταν καλής ποιότητας.

- Μπράβο Ζέτα, λέει η δασκάλα και δίνει το λόγο στον Αρθούρο.

- Το Σάββατο κατεβήκαμε στο γκαράζ και είδα μόνο τη Bugatti και τη Bentley. Προφανώς ο μπαμπάς είχε πάει βόλτα με τη Rolls Royce.
Σειρά της Έλενας:

- Το καλοκαίρι πήγαμε κρουαζιέρα με τη μεγάλη μας θαλαμηγό. Προφανώς το μικρότερο σκάφος έμεινε στην ιδιωτική μαρίνα μας.

-Μπράβο Ελενίτσα, λέει η δασκάλα και αναγκαστικά δίνει το λόγο και στον Τοτό:

- Το καλοκαίρι που ήμουν στο χωριό, είδα τη γιαγιά να αρπάζει τη Financial Times του μπαμπά από το τραπέζι και να τρέχει προς το βουνό. Προφανώς την είχε πιάσει κόψιμο.
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια αποτελούσαν ''μήλο της έριδος''. Σήμερα κλείνουν το ένα μετά το άλλο κι όπως φαίνεται όσο χαμηλά κι εάν μισθώνονται το ενδιαφέρον για την αποκτησή τους είναι...


ανύπαρκτο
Σε δημοπρασία έβγαλε ο Δήμος Πατρέων 15 περίπτερα σε κεντρικά σημεία της πόλης προκειμένου να βρεθούν ενοικιαστές αλλά δεν παρουσιάστηκε κανείς που να εκδήλωσε ενδιαφέρον ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνες που το μηνιαίο μίσθωμα έφθανε μόλις τα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πατρέων ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος αποδίδεται στην οικονομική κρίση, αφού ο τζίρος των περιπτέρων έχει πέσει κατακόρυφα, κάνοντας ασύμφορη έστω και μια τόσο μικρή επένδυση.
 
Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενοικιαστή περιπτέρου, ο οποίος αν και είχε μισθωτήριο συμβόλαιο μέχρι το 2018 πήγε και το παρέδωσε στον δήμο, αφού όπως ανέφερε δεν μπορούσε να το λειτουργήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο μέσα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας έχουν καταγραφεί 64 θέσεις περίπτερων, εκ των οποίων τα 26, δηλαδή ποσοστό 40%, «σχολάζουν».
Μία από τις βασικές αιτίες της μείωσης του τζίρου είναι η πτώση του ποσοστού κέρδους στην πώληση καπνικών προϊόντων και καρτών κινητής τηλεφωνίας, που πλέον έχει φθάσει περίπου στο 3%. Επιπρόσθετα, όσον αφορά την πώληση καπνικών προϊόντων, αρνητικό ρόλο έχει παίξει η πώληση λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

http://simantra.blogspot.gr 
Ριζικές αλλαγές, τόσο στους μισθούς, όσο και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δημόσιο ως «εργοδότης», φέρνει το νέο ενιαίο...
μισθολόγιο, που σχεδιάζει η Κυβέρνηση.
Η μελέτη για τη σημερινή κατάσταση και το τι πρέπει να αλλάξει είναι έτοιμη και έχει παρουσιαστεί στην τρόικα, με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης να επεξεργάζονται αυτήν την περίοδο τις λεπτομέρειες του προσχεδίου του νέου μισθολογίου, που θα πρέπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί τον Οκτώβριο και οι αλλαγές να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Βασική ιδέα των αλλαγών είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων με Πανεπιστημιακή ή Τεχνολογική Εκπαίδευση (Π.Ε. και Τ.Ε.) και εκείνων με Δευτεροβάθμια ή Υποχρεωτική (Δ.Ε. και Υ.Ε.), αλλά χωρίς να προκύψει κάποιο δημοσιονομικό όφελος ή απώλεια για τον προϋπολογισμό.

Παράλληλα, στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο καθεστώς στον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνει το Δημόσιο τους υπαλλήλους και να συνδέσει αυτές τις αλλαγές με τη νέα μέθοδο αξιολόγησής τους.

Πάντως, αρμόδια στελέχη αναφέρουν, ότι ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αλλαγές, καθώς τα δύο συναρμόδια Υπουργεία βρίσκονται σε στενή συνεργασία ώστε να διαπιστώσουν ποιες αλλαγές μπορούν να εφαρμοστούν και ποιες είναι λιγότερο εύκολες διοικητικά να υλοποιηθούν.

Οι πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί το νέο ενιαίο μισθολόγιο είναι τέσσερις:

1. Στη διεύρυνση της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ των υπαλλήλων Π.Ε. και Τ.Ε. και των υπόλοιπων Δ.Ε. και Υ.Ε. Στόχος είναι να πριμοδοτηθούν εκείνοι που έχουν Πανεπιστημιακή ή Τεχνολογική Εκπαίδευση και να μειωθούν οι αποδοχές των υπολοίπων υπαλλήλων. Εφόσον προχωρήσει κάτι τέτοιο, τότε περίπου 250.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται, ενώ περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα υποστούν νέες μειώσεις.

2. Στην αλλαγή του τρόπου πρόσληψης στο Δημόσιο. Τα δύο Υπουργεία έχουν επεξεργαστεί σχέδιο, που προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (585 ευρώ τον μήνα μεικτά ο κατώτατος μισθός για άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για κάτω των 25 ετών). Μετά την πάροδο του έτους θα αξιολογείται η απόδοσή τους και εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση, τότε θα γίνεται κανονική πρόσληψη με αποδοχές δημόσιου τομέα (780 ευρώ μεικτά για Υ.Ε. χωρίς προϋπηρεσία).

3. Στο «ξεπάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών. Στο πλαίσιο του περιορισμού της μισθολογικής δαπάνης είχε αποφασιστεί το «πάγωμα» των ωριμάνσεων. Πλέον, η Κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει το σύστημα σε φυσιολογική ροή.

4. Στην κατάργηση της υπερβάλλουσας μείωσης.

Ολα τα παραπάνω θα λειτουργήσουν συνδυαστικά. Για παράδειγμα, κάποιος που θα χάσει την υπερβάλλουσα μείωση, θα λάβει αύξηση λόγω της μισθολογικής προαγωγής του, οπότε οι απώλειές του θα είναι μικρότερες.

Επίσης, στόχος είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή της καταβολής του κινήτρου απόδοσης για όσους επιτυγχάνουν τους στόχους τους, οπότε θα μειωθούν περαιτέρω οι απώλειες ορισμένων υπάλληλων.

Διάφορα σενάρια

Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης εξετάζουν διάφορα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει:

• Την αύξηση του ελάχιστου χρόνου παραμονής στα μισθολογικά κλιμάκια κατά δύο έτη για τους υπαλλήλους Δ.Ε. και Υ.Ε. Με τον τρόπο αυτό, θα παραμένουν για περισσότερο καιρό στο ίδιο κλιμάκιο οι εν λόγω υπάλληλοι και αυτομάτως θα διευρύνεται η μισθολογική τους διαφορά με τους υπαλλήλους Π.Ε. και Τ.Ε.

• Την περικοπή των μη μισθολογικών παροχών. Ήδη, έχουν εντοπιστεί δεκάδες περιπτώσεις σε όλα τα Υπουργεία, στις οποίες οι υπάλληλοι έχουν παροχές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι δαπάνες για θέρετρα, μεταφορές, σίτιση, παιδικούς σταθμούς και κατασκηνώσεις. Πρόθεση είναι να περικοπούν αρκετές και άλλες να καταργηθούν.

• Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα. Τα δύο Υπουργεία θέλουν να προχωρήσει αυτό το μέτρο, ώστε να υπάρχει ένα έξτρα κίνητρο για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να εργαστούν στο Δημόσιο και να προσφέρουν σε τεχνογνωσία και όχι μόνο. Ωστόσο, οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει ότι πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο έχει μεγάλη γραφειοκρατία και δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή τη φάση.

Μπόνους, έστω και μικρό, στους «άριστους», μείωση στους «κακούς»

Η «χρυσή αναλογία» μεταξύ της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και των απολαβών τους είναι ένα ακόμη από τα ζητήματα που επεξεργάζεται η ειδική επιτροπή στην οποία συμμετέχουν στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η επιτροπή εξετάζει τη χορήγηση κινήτρων για την βελτίωση της παραγωγικότητάς τους.

Το νέο μισθολόγιο, που βάσει της μνημονιακής σύμβασης θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2015, προβλέπει ότι οι «άριστοι» θα λαμβάνουν υψηλότερες αμοιβές από τους όχι και τόσο... αποδοτικούς υπαλλήλους και ζητούμενο πλέον για την επιτροπή είναι να αποσαφηνιστεί η «κλίμακα».

Ως προς το «μπόνους» που σχεδιάζεται να δοθεί στους «άριστους», σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει, ωστόσο θα είναι μάλλον μικρό, δεδομένης και της δημοσιονομικής συγκυρίας, και πιθανότατα θα εξοικονομηθεί από μείωση στον μισθό των λιγότερο αποδοτικών.

Στο θέμα έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει, ότι θα υπάρξουν στοχευμένες μειώσεις σε μισθούς, προκειμένου να επιβραβευθούν οικονομικά οι πιο παραγωγικοί. «Εάν θέλουμε να δώσουμε πριμ παραγωγικότητας σε κάποιους που έχουν κριθεί ως καλύτεροι, οι πόροι θα πρέπει να προκύψουν από στοχευμένες μειώσεις σε κάποιους άλλους» έχει δηλώσει χχαρακτηριστικά.

Στόχος πάντως των εργασιών της επιτροπής είναι να υπάρξει εξορθολογισμός και όχι οριζόντια μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η υπηρεσία email της Google δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να χρησιμοποιήσουν πέντε πρόσθετα του Gmail που είναι πραγματικά χρήσιμα και θα τους κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη.
Οπως γράφει και το e-pcmag πρόκειται για:
1. Έτοιμες απαντήσεις
Πολλές φορές οι χρήστες πρέπει να απαντούν με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο σε κάποια email με ελάχιστες προσαρμογές. Ιδιαίτερα χρήσιμη η δυνατότητα έτοιμων απαντήσεων, ειδικά για όσους εργάζονται στο support ή την τεχνική υποστήριξη μιας εταιρίας. Η λύση στο παρακάτω video.
2. Boomerang
Το Boomerang είναι μία εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στέλνει email σε συγκεκριμένη ώρα. Πολύ απλά, ο χρήστης γράφει τώρα ένα email και το Boomerang αναλαμβάνει να κάνει την αποστολή την ώρα που επιθυμεί ο χρήστης.
3. Rapportive
Το Rapportive είναι μια χρήσιμη υπηρεσία, ιδιαίτερα για όσους εργάζονται στο τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού μιας εταιρίας. Το Rapportive αναλαμβάνει να ψάξει το Internet για το LinedIn προφίλ του χρήστη και να το εμφανίσει στα δεξιά της συνομιλίας.
4. Streak
Το Streak είναι ένα ιδιαίτερο πρόσθετο που θα εκτιμήσουν όσοι χρησιμοποιούν τα Google Apps και όσοι έχουν το email τους για χρήση σε online collaboration. Οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες που προσφέρει, μαζί με τη δυνατότητα συνεργασίας όσων το χρησιμοποιούν το κάνουν ιδανικό για ομάδες.
5. Αναίρεση αποστολής
Με την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, μετά το Send, υπάρχει χρόνος 10 δευτερολέπτων (μπορεί να φτάσει μέχρι 30 δευτ.) για την επιβεβαίωση αποστολής του email. Την επιλογή αυτή θα τη βρείτε ως «Undo Send» στα Gmail Labs και το μόνο που χρειάζεται είναι να την ενεργοποιήσετε και να ορίσετε το χρονικό διάστημα που σας δίνει τη δυνατότητα να αναιρέσετε την αποστολή του εξερχόμενου email.
aftodioikisi.gr
Οι Κατερίνα Ζέρβα και Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου ήταν οι μοναδικές που ανέβηκαν στο βάθρο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων-νεανίδων στο Αμβούργο, πανηγυρίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ.

Εξαιρετικό φινάλε για τις δύο πρωταθλήτριές μας που εξαργύρωσαν τις εκπληκτικές εμφανίσεις τους στη διοργάνωση, με την 3η θέση στον κόσμο. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 8:34.88, πίσω από τις Ρουμάνες, Έλενα Λογκοφάτου και Νικολέτα Πασκάνου που αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες και τις Γερμανίδες Τίνα Κρίστμαν και Φρανσίσκα Κάμπμαν, που ακολούθησαν στη δεύτερη θέση.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες τέσσερις ελληνικές βάρκες που μετείχαν στους τελικούς, η Σοφία Ασουμανάκη τερμάτισε τέταρτη στο σκιφ, μια θέση πιο κάτω βρέθηκε η τετράκωπος άνευ με τους Κωνσταντίνο Λεμονα, Γιώργο Παπασακελαρίου, Χαριζάνη Αθανασίου και Νίκο Βλάχο, ενώ στην 6η θέση κατετάγησαν οι Νίκος Κακούρης και Θωμάς Καραμήτρος στη δίκωπο άνευ, όπως και οι Γιάννης Πέτρου και Στέφανος Ντούσκος στο διπλό σκιφ.

Τέλος, η Δήμητρα Κουκλοτίδου και η Παρασκευή Γιάννου τερμάτισαν πρώτες στον μικρό τελικού της δικώπου άνευ και κατέλαβαν την 7η θέση στη γενική κατάταξη.

http://www.thestival.gr 
Τα πόδια στηρίζουν όλο μας το βάρος, είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να περπατήσουμε, τρέξουμε και χορέψουμε και η προσοχή που πρέπει να δίνουμε για την καλή τους κατάσταση, δεν πρέπει να είναι λίγη. Οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε, τη σημασία γερών ποδιών, όταν τραυματιστούμε και δούμε τελικά πόσο...χρήσιμα μας ήταν εξαρχής τα πόδια!
Ενώ, όσο πιο σύντομα αντιμετωπιστεί ένας μυικός –και μη- τραυματισμός στα πόδια τόσο το καλύτερο για την αποκατάσταση του, ενώ η αμέλεια να αποκαταστήσετε άμεσα, ακόμα και τον μικρότερο τραυματισμό μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες και πιο σοβαρές από την αρχική, βλάβες. Ακολουθούν οι 6 τρόποι που προκαλούμε βλάβη στα πόδια μας και πως τελικά πρέπει να φερόμαστε σε αυτά:
Ακολουθείτε τη μόδα
Οι εταιρείες αθλητικών ειδών στα πλαίσια του ασταμάτητου ανταγωνισμού, βγάζουν διαρκώς νέα μοντέλα παπουτσιών για τρέξιμο, δίνοντας θεωρητικά έμφαση στην ανατομία του ποδιού και κυρίως στο design του μοντέλου. Επειδή όμως, οι εταιρείες αθλητικών ειδών, δεν είναι ορθοπεδικές μονάδες νοσοκομείων, αλλά πρώτο ενδιαφέρον τους είναι το κέρδος, καλό είναι να μην επαναπαύεστε στο γεγονός ότι στη διαφήμιση, φορούσε το ίδιο παπούτσι και ο Γιουσέιν Μπολτ.
Έχετε, λοιπόν υπόψη σας, πως κάθε φορά που αλλάζετε είδος παπουτσιού θα πρέπει να αλλάζετε και τεχνική στο τρέξιμο. Με τα κανονικά παπούτσια προσγειώνεστε πάντα με τη φτέρνα σας. Με τα παπούτσια που μιμούνται το γυμνό πόδι, προσγειώνεστε πάντα με το κέντρο του ποδιού και όχι με τη φτέρνα, αν δεν επιθυμείτε σοβαρές βλάβες στα κόκαλα του ποδιού.

Παίρνετε  βάρος
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, άτομα που πήραν κιλά, μετά από λίγο άρχισαν να αντιμετωπίζουν μυικά και άλλα προβλήματα στα πόδια τους, ενώ η πλειονότητα όσων παραπονούνται για πόνους σε πόδια και αστραγάλους, είναι ήδη παχύσαρκοι.
Ακόμα και 5 παραπανίσια κιλά, είναι αρκετά για να αρχίσουν τα προβλήματα στα πόδια, ενώ όσο περισσότερο ζυγίζετε τόσο περισσότερη ένταση αναγκάζεται να αντιμετωπίσει ο σκελετός, οι σύνδεσμοι και οι τένοντες των ποδιών.
Δεν φοράτε κάλτσες
Όταν φοράτε αθλητικά παπούτσια χωρίς κάλτσες, ανεβάζετε τις πιθανότητες λοίμωξης και μυκητιάσεων στα πόδια.
Οι μύκητες αναπαράγονται ιδανικά στο σκοτεινό και υγρό περιβάλλον του παπουτσιού, ενώ οι κάλτσες σας προστατεύουν από αυτή την υγρασία και τις επιπτώσεις της στα πόδια σας.
Επιλέγετε το στυλ από την άνεση
Μην τσιγκουνεύεστε τα χρήματα όταν πρόκειται για το παπούτσι που θα σας στηρίξει κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε όλες σας τις δραστηριότητες. Μην αγοράζετε αθλητικά παπούτσια από το διαδίκτυο στηριζόμενοι απλά στο σχέδιο και τα χρώματα. Αγοράστε παπούτσια από αθλητικό μαγαζί με έμπειρους πωλητές που θα σας δώσουν το κατάλληλο παπούτσι για το πόδι σας και τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αποφύγετε έτσι τραυματισμούς, διαστρέμματα και προβλήματα στα γόνατα, που προκαλούνται από κακής εφαρμογής παπούτσια.

Επιλέγετε το λάθος νούμερο
Τα στενά παπούτσια  που επανέρχονται συχνά στη μόδα, κάνουν το μεγαλύτερο κακό στα πόδια σας. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι οι κάλοι, είναι θέμα γενετικής, αλλά η αλήθεια είναι πως ο κύριος ένοχος είναι τα στενά παπούτσια.
Τα στενά παπούτσια ακόμα, μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στην ανάπτυξη των νυχιών προς τα μέσα και τις αντίστοιχες φλεγμονές και πόνους. Μια καλή συμβουλή λοιπόν, είναι να αγοράζετε παπούτσια αργότερα μέσα στη μέρα, ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα του πρησμένου ποδιού και να επιλέξετε ένα νούμερο που δεν θα σας στενεύει αργότερα. Προτιμάτε ακόμα μαλακά υλικά, όπως είναι το δέρμα, που θα πάρουν πιο εύκολα το σχήμα του ποδιού σας.
Φοράτε μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια
Εάν γυμνάζεστε συχνά ή περπατάτε καθημερινά, καλό είναι να μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα. Έχετε τουλάχιστον δυο για να εναλλάζετε, καθώς μετά από τη χρήση, η σόλα του παπουτσιού συμπιέζεται και δεν παρέχει την απαιτούμενη στήριξη. Δίνετε στο παπούτσι την ευκαιρία να ανακτήσει την αρχική του διάσταση και να είναι ξανά σε κατάσταση να σας παράσχει τη σωστή στήριξη.
Εμπιστεύεστε τα πόδια σας, όταν αρχίζουν να ενοχλούνται από τα πολυκαιρισμένα παπούτσια και μην χρησιμοποιείτε σε καμία περίπτωση παπούτσια που έχουν σπάσει οι σόλες, καθώς σύντομα θα αναπτύξετε προβλήματα σε γόνατα και πέλματα.
clickatlife.gr
Για νεα απάτη, μεσω email, αυτή τη φορά σε μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι έχει επιλεγεί η ηλεκτρονική τους διεύθυνση από παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής και έχουν κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό, με την προυποθεση να γνωστοποιήσουν διάφορα προσωπικά στοιχεία και στη συνέχεια να καταβαλουν μικρό χρηματικό ποσό για να τους αποσταλεί το ποσό που δήθεν έχουν κερδίσει


http://www.seleo.gr 
Νέα μελέτη Γερμανών ερευνητών θέτει πολύ σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την ασφάλεια των συσκευών αποθήκευσης αρχείων και οπτικοακουστικού υλικού USB, σύμφωνα με το BBC.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από τους Κάρστεν Νολ και Τζέικομπ Λελ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μια συσκευή USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ηλεκτρονικούς εγκληματίες για να «μολύνει» με κακόβουλο λογισμικό υπολογιστές και λοιπές «έξυπνες» συσκευές, χωρίς ο χρήστης να αντιληφθεί το παραμικρό.
Μάλιστα, οι δύο επιστήμονες υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει πρακτικά κανένας τρόπος να διασφαλίσουν οι χρήστες την ασφαλή χρήση των συσκευών αποθήκευσης USB.
Τρανό παράδειγμα για το πόσο ευάλωτοι σε κακόβουλα λογισμικά είναι οι χρήστες συσκευών USB αποτελεί η ηλεκτρονική επίθεση Stuxnet που στόχευε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χάκερς που κρύβονται πίσω από την επίθεση, χρησιμοποίησαν ιούς που μεταφέρθηκαν μέσω USB sticks.
Όπως τόνισαν οι Λελ και Νολ, ακόμη και στικάκια USB που εμφανίζονται άδεια μπορεί να περιέχουν «κρυφούς» ιούς και να μολύνουν υπολογιστές.
«Μπορεί να μη σημαίνει ότι έρχεται το τέλος του κόσμου λόγω αυτού του φαινομένου» υπογράμμισε ο Νολ και πρόσθεσε με νόημα: «Αλλά να είστε σίγουροι ότι θα μας επηρεάσει όλους, λίγο ή πολύ, μέρα με τη μέρα για τα επόμενα δέκα χρόνια».
Ι.Ι.
news.gr
Με μια προσφορά για συγκεκριμένο αριθμό πελατών εγκαινιάζει και επισήμως πλέον η Cyta την πολυσηζητημένη είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι τέσσερις χιλιάδες πελάτες Cyta σταθερής οι οποίοι θα προλάβουν να κάνουν αίτηση σε κάποιο από τα σημεία διάθεσης υπηρεσιών Cyta τον Αύγουστο και μέχρι εξαντλήσεως των 4 χιλιάδων πακέτων σύνδεσης, θα είναι αυτοί που θα λάβουν πρώτοι την υπηρεσία κινητής από τη Cyta Ελλάδος, κάνοντας χρήση της ειδικής προσφοράς.

Το πακέτο προσφοράς κινητής διατίθεται στην ειδική τιμή των 25€/μήνα για πάντα και περιλαμβάνει 1.000 λεπτά ομιλίας προς όλους, 1.000 SMS προς όλους και 1 GB Mobile Internet. H συγκεκριμένη ειδική προσφορά δεν σχετίζεται με τα τελικά πακέτα κινητής που θα προσφέρει η Cyta, μετά την εξάντληση των ειδικών πακέτων και την έναρξη διάθεσης της υπηρεσίας για το σύνολο των ενδιαφερομένων πελατών. Τώρα, όσον αφορά τα τελικά πακέτα, η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες πέραν του ότι θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Σημειωτέον πως η θυγατρική του κύριου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Κύπρου λειτουργεί ως εικονικός πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) και χρησιμοποιεί τις υποδομές του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της Vodafone Ελλάδος, όσον αφορά το κομμάτι των κεραιών και των σταθμών βάσης, καθώς έχει ήδη υλοποιήσει τις δικές της υποδομές όσον αφορά τα κεντρικά συστήματα υποστήριξης των υπηρεσιών.
Η ευρεία διάθεση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από τη Cyta Ελλάδος εκτιμάται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ότι θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία, η οποία θα είναι ο 4ος “παίκτης” στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας. Το πιθανότερο είναι να επιδιώξει να κινηθεί στη λογική των συνδυαστικών πακέτων, δεδομένου πως είναι ο μοναδικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος που αυτή τη στιγμή μπορεί να προσφέρει σε ένα πακέτο υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο αλλά και συνδρομητικής τηλεόρασης, το αποκαλούμενο και 4play.

http://www.fpress.gr
Σε νέα ανακοίνωση προέβη το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αποφασιστικότητα της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαγραφούν οι περίπου 180.000 «αιώνιοι φοιτητές» τον Σεπτέμβριο. Το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω «για μικροπολιτικούς λόγους».
«Διευκρινίσαμε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά και μέσω του τύπου, πως σχετικά με τους "λιμνάζοντες" φοιτητές, ο νόμος θα εφαρμοστεί και στο τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή στις 31/8/2014, οι «λιμνάζοντες» θα διαγραφούν. Όλοι αυτοί οι φοιτητές έχουν προειδοποιηθεί από το 2007 και από το 2011. Δόθηκε ο κατάλληλος χρόνος σε όλους. Από τα στοιχεία που με μεγάλη επιμονή συγκεντρώσαμε περίπου 180.000 φοιτητές Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου.
«Το υπουργείο είναι σε συνεχή συνεργασία με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., ώστε την 1/9/2014 αυτή η εξευτελιστική κατάσταση να περάσει οριστικά στο παρελθόν. Στο άμεσο μέλλον, ο νόμος ορίζει, πως το συγκεκριμένο θέμα θα ρυθμίζεται από τους οργανισμούς των ιδρυμάτων, οι οποίοι όμως ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Συνεπώς ισχύει η νομοθεσία και αυτή ακριβώς θα εφαρμοστεί» τονίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι το κίνητρο «δεν είναι ο νομικισμός, αλλά η αποκατάσταση της έννοιας του κύκλου σπουδών, καθώς και η αποφυγή μιας σειράς γραφειοκρατικών προβλημάτων αλλά και η αλλοίωση των στοιχείων που σχετίζονται με το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.».
«Όσοι πιστεύουν σε αυτή την ανάγκη αλλά θεωρούν πως θα κάνουμε πίσω για μικροπολιτικούς λόγους, δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγες μέρες για να εξακριβώσουν την ακρίβεια των λόγων μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
news.gr
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει το θάνατο! Οι επιστήμονες ενημερώνουν ότι η χρήση του υποξειδίου του αζώτου, κοινώς γνωστό ως «αέριο του γέλιου», μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, εισπνέοντας τα «μπαλόνια» μπορεί να οδηγηθούμε σε στέρηση οξυγόνου, προκαλώντας μια πτώση στην πίεση του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία ή ακόμα και καρδιακή προσβολή.

Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται ως αναισθητικό στην ιατρική, πιο συχνά από τους οδοντιάτρους, ενώ το φάρμακο έχει πλέον γίνει δημοφιλής για τις χαλαρωτικές ιδιότητες του και την χρονική διάρκεια που κρατά.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει εκδώσει μια προειδοποίηση σχετικά με τις επικίνδυνες επιπτώσεις του.

Ωστόσο, το φάρμακο παραμένει νόμιμο και περίπου μισό εκατομμύριο νέοι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν τακτικά το υποξείδιο του αζώτου.

Η γιατρός Katie Hall, δήλωσε: «Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτό το φάρμακο, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, εξακολουθεί να θεωρείται ευρέως ως ασφαλές».

Τα πρόσθετα ιατρικά προβλήματα που συνδέονται με το φάρμακο περιλαμβάνουν αναιμία, καταστολή του μυελού των οστών και δηλητηρίαση του κεντρικού νευρικού συστήματος.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!