Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018


Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 18 χρόνια φυλάκισης είναι ο ντελιβεράς που έφτυσε πίτσα πριν την παραδώσει σε πελάτη στην Τουρκία τον περασμένο Μάρτιο.


Παρ’ όλα αυτά ο ντελιβεράς δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν έφτυσε την πίτσα και ότι την άνοιξε μόνο για να την ελέγξει, καθώς κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της υπέστη ένα ατύχημα.
«Άνοιξα το κουτί της πίτσας για να ελέγξω αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα, για να ελέγξω αν η πίτσα ήταν ακόμα άθικτη», δήλωσε ο ντελιβεράς στο δικαστήριο.
Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο, ενώ οι ιατροδικαστές μιλούν για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης ασθένειας από την πίτσα.

Ο Dr Ουίλιαμ Φράνκλαντ, o γιατρός «φαινόμενο» ηλικίας 106 ετών, φορώντας την αγαπημένη του γραβάτα, εξιστορεί τα πρώτα του βήματα έως σήμερα, σε ένα αφήγημα που ακόμα και οι παραγωγοί του Χόλιγουντ θα ζήλευαν.
Γεννήθηκε το 1912 και ξεκίνησε να σπουδάζει ιατρική τη δεκαετία του ’30. Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν επί τρία χρόνια αιχμάλωτος πολέμου, ενώ μετά τον πόλεμο γύρισε πίσω στην Αγγλία και διδάχτηκε από τον Αλεξάντερ Φλέμινγκ, τον άνθρωπο που ανακάλυψε την πενικιλίνη.
Στη συνέχεια έγινε αλλεργιολόγος και εφηύρε ένα σύστημα (τη μέτρηση γύρης) με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι είναι αυτό στην ατμόσφαιρα που τους δημιουργεί αλλεργία.
«Πολύ συχνά με ρωτάνε πώς κατάφερα να ζήσω τόσο πολύ» αναφέρει ο Ουίλιαμ Φράνκλαντ στο CNNi. «Εγώ τους απαντάω πως είναι απλά θέμα τύχης και τίποτα παραπάνω».
Ακόμη και στα 106 του χρόνια (και έξι μήνες όπως ο ίδιος συμπληρώνει) ο γιατρός συναντά και εξετάζει ασθενείς και περιστασιακά γράφει άρθρα σε περιοδικά. Λατρεύει να διαβάζει περί ιατρικής και να είναι ενημερωμένος για τον χώρο, στον οποίο έπαιξε και ο ίδιος σημαντικό ρόλο.
Εκτός από τη μακροζωία, κάτι που χαρακτηρίζει τον γιατρό Φράνκλαντ είναι η οξυδέρκειά του που παραμένει έως σήμερα υψηλή. Αυτή την περίοδο γράφει ένα βιβλίο σχετικά με το πώς ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη και το βασίζει στον χρόνο που πέρασε με τον Φλέμινγκ.

Ένας πρωτοπόρος στις αλλεργίες
Το 1952 στο νοσοκομείο St. Mary του Λονδίνου, ο γιατρός Ουίλιαμ Φράνκλαντ κατάφερε να κάνει γνωστή τη μέθοδό του για τις αλλεργίες, η οποία χρησιμοποιείται παγκοσμίως μέχρι και σήμερα. Τότε, για να τα καταφέρει, πειραματιζόταν στον εαυτό του…
«Είχα προκαλέσει αναφυλαξία στον εαυτό μου από ένα ζωύφιο. Σήμερα, δεν θα επιτρεπόταν σε κανέναν να κάνει ένα τέτοιο πείραμα. Τότε όμως, ήμουν αποφασισμένος να μάθω πώς αντιδρούσε ο οργανισμός μου σε κουνούπια, ψύλλους και άλλα πολλά».
«Το μυαλό μου είναι συνεχώς σε εγρήγορση»
Η «φθορά» των νοητικών ικανοτήτων με την πάροδο του χρόνου είναι κάτι που φοβούνται οι περισσότεροι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και αναπόφευκτη. Το να βρίσκεται το μυαλό σε εγρήγορση και επικεντρωμένο στη ζωή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων και νευρικών συνδέσεων.

«Όταν γερνάς υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Είμαι πολύ μεγάλος για να πάω για τρέξιμο και γενικά για να κρατιέμαι σε φόρμα. Όμως, σίγουρα έχω το μυαλό μου σε εγρήγορση. Διαβάζω πολλά επιστημονικά κείμενα» αναφέρει ο Φράνκλαντ.
«Πιστεύω πως αυτό που με βοηθάει είναι πως έχω μία λογική ζωή. Δεν καπνίζω, δεν τρώω υπερβολικά και όσο μπορώ γυμνάζομαι. Να είστε ενεργητικοί σε ό,τι κι αν κάνετε».
πηγή: healthpharma.gr

Η Κολομβία θεωρείται η  Ίμπιζα της Λατινικής Αμερικής και όχι άδικα.
Εδώ και ένα χρόνο η Ίμπιζα είχε το μονοπώλιο στις…διακοπές οργίων, καθώς η κυβέρνηση της Κολομβίας τις είχε απαγορεύσει. Έναν χρόνο μετά ωστόσο, η χώρα της Λατινικής Αμερικής επανήλθε δυναμικά στον τομέα των sex holidays.
Το Φεστιβάλ αχαλίνωτου σεξ έχει διάρκεια τεσσάρων ημερών και οι διοργανωτές του υπόσχονται για κάθε άντρα, δύο λατίνες, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ζωντανό sex show, πολυτελή πάρτι σε γιοτ, ανταλλαγή συντρόφων και πολλά ακόμα, στην τιμώ των 5.000 λιρών ανά συμμετοχή.

Το γαλλικό περιοδικό «France Football» έκανε γνωστούς και τους 30 υποψήφιους ηια τον τίτλο της «Χρυσής Μπάλας 2018», βραβείο που θα απονεμηθεί στις 3 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το περιοδικό σε ετήσια βάση για τον κορυφαίο της χρονιάς.
Φέτος, μάλιστα, θα υπάρξουν άλλα δύο βραβεία: η «Χρυσή Μπάλα» για την καλύτερη γυναίκα ποδοσφαιριστή και το Kopa Trophy, που θα απονεμηθεί στον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή.
Η κορυφαία γυναίκα ποδοσφαιριστής θα επιλεγεί από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, όπως και στους άνδρες, ενώ το νικητή του βραβείου «Κοπά» θα υποδείξουν οι 33 νικητές της «Χρυσής Μπάλας» που παραμένουν ζωντανοί.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Ντένις Λο, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Μισέλ Πλατινί, Ζαν-Πιερ Παπέν, Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ζινεντίν Ζιντάν, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ φαβορί είναι ο τρομερός 19χρονος διεθνής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ.
Οι υποψήφιοι:
Σέρχιο Αγουέρο (Αργεντινή – Μάντσεστερ Σίτι)
Άλισον Μπέκερ (Βραζιλία – Ρόμα/Λίβερπουλ)
Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία – Ρεάλ Μαδρίτης)
Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία – Ρεάλ Μαδρίτης)
Έντισον Καβάνι (Ουρουγουάη – Παρί Σεν Ζερμέν)
Τιμπό Κουρτουά (Γαλλία – Τσέλσι/Ρεάλ Μαδρίτης)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία – Ρεάλ Μαδρίτης/Γιουβέντους)
Κέβιν ντε Μπράιν (Βέλγιο – Μάντσεστερ Σίτι)
Ρομπέρτο Φιρμίνο (Βραζιλία – Λίβερπουλ)
Ντιέγκο Γοδίν (Ουρουγουάη – Ατλέτικο Μαδρίτης)
Αντουάν Γκριεζμάν (Γαλλία – Ατλέτικο Μαδρίτης)
Εντέν Αζάρ (Βέλγιο – Τσέλσι)
Φρανσίσκο Αλαρκόν «Ίσκο» (Ισπανία – Ρεάλ Μαδρίτης)
Χάρι Κέιν (Αγγλία – Τότεναμ)
Ενγκολό Καντέ (Γαλλία – Τσέλσι)
Ουγκό Λορίς (Γαλλία – Τότεναμ)
Μάριο Μάντζουκιτς (Κροατία – Γιουβέντους)
Σάντιο Μανέ (Σενεγάλη – Λίβερπουλ)
Μαρσέλο (Βραζιλία – Ρεάλ Μαδρίτης)
Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία – Παρί Σεν Ζερμέν)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή – Μπαρτσελόνα)
Λούκα Μόντριτς (Κροατία – Ρεάλ Μαδρίτης)
Νεϊμάρ (Βραζιλία – Παρί Σεν Ζερμέν)
Γιαν Όμπλακ (Σλοβενία – Ατλέτικο Μαδρίτης)
Πολ Πογκμπά (Γαλλία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ιβάν Ράκιτιτς (Κροατία – Μπαρτσελόνα)
Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος – Λίβερπουλ)
Σέρχιο Ράμος (Ισπανία – Ρεάλ Μαδρίτης)
Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη – Μπαρτσελόνα)
Ραφαέλ Βαράν (Γαλλία – Ρεάλ Μαδρίτης)

Σε ατέρμονη δίνη σκανδάλου στροβιλίζεται αυτή την περίοδο ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία του Λος Άντζελες άνοιξε εκ νέου την υπόθεση για βιασμό της 34χρονης Αμερικανίδας Κάθριν Μαγιόργκα από τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή το 2009.
Ο άσος της Γιουβέντους χαρακτήρισε τις κατηγορίες εις βάρος του «fake news» και η ιταλική ομάδα προσέφερε με δημόσια τοποθέτηση την στήριξή της στον ποδοσφαιριστή, αλλά, όπως όλα δείχνουν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα βρεθεί αντιμέτωπος και με νέους «μπελάδες». Ο Λέσλι Στόβαλ, δικηγόρος της Κάθριν Μαγιόργκα, σε συνέντευξή του την Κυριακή στη βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα Sun αποκάλυψε πως διερευνά τις κατηγορίες τριών ακόμα γυναικών, που υποστηρίζουν πως βίωσαν από τον Κριστιάνο Ρονάλντο «παρόμοιες εμπειρίες» με την Μαγιόργκα. «Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι είχε παρόμοια εμπειρία. Εργάζομαι για να επαληθεύσω αυτή την πληροφορία», δήλωσε ο Στόβαλ.
Ο ίδιος, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα της γυναίκας που του τηλεφώνησε, αλλά ανέφερε πως θα δώσει τα στοιχεία της στην αστυνομία του Λος Άντζελες, η οποία άνοιξε εκ νέου την υπόθεση βιασμού της Κάθριν Μαγιόργκα από τον ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο η γυναίκα που τον πήρε τηλέφωνο υποστηρίζει πως βιάστηκε από τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε πάρτι ενώ ο Στόβαλ ανέφερε πως ερευνά τις υποθέσεις και δύο άλλων γυναικών, που υποστηρίζουν πως κακοποιήθηκαν από τον Πορτογάλο άσο.
Μία εξ αυτών ισχυρίζεται πως υπέγραψε «εμπιστευτική συμφωνία» με τον παίκτη το 2009, αν και δεν έχει διευκρινίσει για τι ακριβώς κατηγορεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο και η τρίτη γυναίκα υποστηρίζει πως «χτυπήθηκε από τον Ρονάλντο».
Ο 33χρονος «γητευτής» της «στρογγυλής θεάς» κατηγορείται από την 34χρονη Αμερικανίδα Κάθριν Μαγιόργκα πως τον Ιούνιο του 2009, ο Κριστιάνο Ρονάλντο την βίασε παρά φύσιν στην σουίτα του, στο ξενοδοχείο Palms Hotel στο Λας Βέγκας, όπου ο παίκτης είχε ταξιδέψει για διακοπές. Εκείνη την περίοδο η Μαγιόργκα είχε συναινέσει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό αφού έλαβε το ποσόν των 375.000 δολαρίων. Τώρα η αστυνομία του Λας Βέγκας άνοιξε εκ νέου την υπόθεση αφού, σύμφωνα με τους δικηγόρους της 34χρονης, η Αμερικανίδα αποφάσισε να μιλήσει δημόσια μετά και την εξάπλωση του κινήματος #MeToo, όπου οι γυναίκες μοιράζονται δημόσια τις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησής τους.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!