Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Η Airbnb χαρίζει μια διανυκτέρευση στο σπίτι από Lego
Μια αξέχαστη εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια οικογένεια που θα λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Airbnb. Σε συνεργασία με τη Lego, η εταιρεία χαρίζει μια νύχτα στο Lego House, στο Μπίλουντ της Δανίας, σε μια οικογένεια που θα δώσει τη «σωστή» απάντηση στην παρακάτω ερώτηση: Αν είχατε όσα τουβλάκια Lego θέλατε, τι θα χτίζατε;
Η οικογένεια που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα λάβει πρόσκληση για να περάσει ένα βράδυ, στις 24 Νοεμβρίου, μέσα στο Lego House. Το σπίτι, 12.000 τ.μ., αποτελείται από 25 εκατ. τουβλάκια Lego. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο αχανές σπίτι, να παίξουν στις ειδικά σχεδιασμένες περιοχές, ακόμα και να φτιάξουν το... φαγητό τους με τουβλάκια Lego, τα οποία στη συνέχεια, θα σταλούν στην κουζίνα ώστε να προετοιμαστεί το αληθινό φαγητό.
lego_foto.jpg

Απλές αλλά μεγαλοφυείς λύσεις σε καθημερινά προβλήματα
Μπορεί να φαίνονται ανορθόδοξες, ωστόσο οι ιδέες κάποιων ανθρώπων αποδεικνύονται ένα κι ένα στην προσπάθεια να γίνει η ζωή λίγο ευκολότερη, έστω και σε μικρά, ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας.
Τις ιδέες τους αυτές τις μοιράστηκαν κάποιοι με το κοινό μέσω του Διαδικτύου. Μερικές εξ αυτών, όπως η μετατροπή του σκύλου σε βοηθό μηχανικού ή η φανέλα που συγκρατεί το μωρό πάνω στην καρέκλα είναι πραγματικά ευφάνταστες...
coca111
Για ένα απολαυστικό Jack - Cola
paid
Γρήγορο καθαρισμα μετά από μια βόλτα στο δάσος - Είχαν προηγηθεί οι κατάλληλες στολές φυσικά
baby
O μπαμπάς βγάζει τη φανέλα και την κάνει ζώνη ασφαλείας μέχρι να φτιάξει το γεύμα του μπέμπη
catch
Aν δεν υπάρχει χώρος για την ψαριά, την κρεμάμε στο κουρτινόξυλο...
chicken
Σε περίπτωση που ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο
skylos
Tετράποδος βοηθος μηχανικού
iakopi
Mαγείρεμα ακόμα και χωρίς ρεύμα
ipila
Πιπίλα που ούτε χάνεται ούτε λερώνει αφού δεν πέφτει κάτω
dogg
Και λουρί και ομπρέλα
olyt
Nανούρισμα για όλους
Γιατί οι επιστήμονες αποκλείουν τη μετά θάνατον ζωή
Οι επιστήμονες. με τις ανακαλύψεις τους, μας έχουν προσφέρει πολλά καλά: σωτήρια για τη ζωή και την υγεία μας φάρμακα, ταξίδια στους αιθέρες, Ιντερνετ και τόσα άλλα, ωστόσο συχνά γίνονται και άγγελοι κακών ειδήσεων.
Ένας εξ αυτών έρχεται τώρα να γκρεμίσει τις ελπίδες μας ότι με τον σωματικό μας θάνατο δεν τελειώνουν όλα, καθώς όπως υποστηρίζει κατηγορηματικά, δεν υπάρχει τελικά ζωή μετά τον θάνατο κι ό,τι είναι να κάνουμε, καλύτερα να το κάνουμε τώρα και να μην περιμένουμε... τη δεύτερη ευκαιρία.
etaa
Ο Sean Carroll, καθηγητής Φυσικής και Κοσμολογίας (του κλάδου που ερευνά την προέλευση και την εξέλιξη του σύμπαντος), στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια, δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα  Express: Οι νόμοι της Φυσικής που αποτελούν τη βάση της καθημερινής ζωής, είναι απολύτως κατανοητοί. Ο Δρ Carroll εξήγησε ότι για να υπάρχει μια μεταθανάτια ζωή, η συνείδηση θα πρέπει να διαχωριστεί εντελώς από το φυσικό μας σώμα.
Αλλά αντί μιας αιώνιας ψυχής, η συνείδηση φαίνεται να αποτελείται  τελικά από μια σειρά από ατόμων και ηλεκτρονίων.
Όπως πρόσθεσε ο επιστήμονας: Οι ισχυρισμοί ότι κάποια μορφή συνείδησης παραμένει όταν το σώμα μας πεθάνει και αποσυντεθεί στα εξ ων συνετέθη, «σκοντάφτουν» σε ένα τεράστιο, αξεπέραστο εμπόδιο.
Οι νόμοι της φυσικής που διέπουν την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί.
Και σύμφωνα με αυτούς τους νόμους, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιτραπεί  να διατηρηθούν οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στον εγκέφαλό μας, και  αφού πεθάνουμε.
Αυτά όλα δεν σημαίνουν πως οι επιστήμονες δεν έχουν δοκιμάσει το ενδεχόμενο για ύπαρξη μετά θάνατον ζωής.
Ο Δρ Carroll επισημαίνει την Θεωρία Κβαντικού Πεδίου (QFT).
Το QFT προτείνει  ότι υπάρχει ένα πεδίο στο σύμπαν για κάθε τύπο σωματιδίου - ένα για όλα τα φωτόνια, ένα άλλο για τα ηλεκτρόνια και ένα άλλο κάθε άλλο είδος σωματιδίου.
Αν υπήρχε κάποιο είδος μετά θάνατον ζωής, τα κβαντικά τεστ θα αποκάλυπταν «σωματίδια πνεύματος» και «δυνάμεις πνεύματος». Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Στη συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24  και το δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά έγινε αναφορά στο Δημόσιο, στους δημοσίους υπαλλήλους και στην αυτοδιοίκηση.
Ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν. Αλλά δεν θα γίνουν και αθρόες προσλήψεις… Δεν θα μονιμοποιήσουμε συμβασιούχους, θα ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίον η τοπική αυτοδιοίκηση ξοδεύει τα χρήματά της…».
Αναλυτικά, το απόσπασμα:
Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά ξέρετε κάτι; Όταν λέτε μαζεμένο κράτος, κάποιοι σκέφτονται, λέει μαζεμένο κράτος ο Μητσοτάκης τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, μετά που θα έρθει στην Κυβέρνηση θα μας πει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Κ. Μητσοτάκης: Λοιπόν, εγώ  λέω ξεκάθαρα ότι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν θα γίνουν. Γιατί είναι, ξέρετε, μια πολύ βολική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή. Αλλά δεν θα γίνουν και αθρόες προσλήψεις. Θα κρατήσουμε έναν λόγο αυστηρό ένα προς πέντε για κάποια χρόνια ακόμα, δεν θα μονιμοποιήσουμε –και αυτό το λέω ξεκάθαρα να το καταλάβουν όλοι– συμβασιούχους, οι οποίοι προσλαμβάνονται για μια σύμβαση ορισμένου χρόνου, δεν είναι νόμιμο, δεν είναι συνταγματικό να γίνεται αυτό. Θα επιδιώξουμε παράλληλα συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να εκχωρήσουμε δράσεις του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και θα αξιοποιήσουμε υπαλλήλους εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητοι. Θα ελέγξουμε τις προμήθειες. Θα βάλουμε π.χ. συστήματα κεντρικών προμηθειών στην Υγεία, τα οποία και σήμερα ακόμα δυστυχώς δεν υπάρχον. Θα ελέγξουμε τον τρόπο με τον οποίον η τοπική αυτοδιοίκηση ξοδεύει τα χρήματά της. Διότι και εκεί μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν ακόμα σπατάλες. Αλλά όλα αυτά απαιτούν μια βασική κεντρική θεώρηση: να βλέπουμε το κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία των πελατών του. Και οι πελάτες του κράτους εν προκειμένω, είναι οι σκληρές συντεχνίες που μπορεί να στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ ή εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι προσβλέπουν από τον ΣΥΡΖΑ τι; Ένα πεντάμηνο, ένα οκτάμηνο, για να τους έχει μετά όμηρους ο κ. Τσίπρας και να τους κραδαίνει το τυράκι της μονιμοποίησης.  Αυτά εμείς δεν πρόκειται να τα κάνουμε.

Σοκ στη ρωσική και την παγκόσμια κοινή γνώμη προκαλεί η είδηση ότι ένας νεαρός ποιητής με υψηλότατο δείκτη νοημοσύνης, όπως λέγεται, σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια έφαγε το μυαλό της και ήπιε το αίμα της.
Ο Ντμίτρι Λούκιν από το Βαλντάϊ της περιοχής Νόβγκοροντ στη βορειοδυτική Ρωσία, ομολόγησε το άγριο έγκλημα εις βάρος της Όλγας Μπ. -αγνώστων λοιπών στοιχείων- την οποία γνώρισε μέσω των social media.
Τοπικά ΜΜΕ περιγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το φονικό: ο ηλικίας 21 ετών ποιητής γιόρταζε στις 8 του περασμένου Μαϊου την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με τη φίλη του πίνοντας κρασί, όταν τη στραγγάλισε μ’ ένα μαξιλάρι. Στη συνέχεια χτύπησε το θύμα του στο κεφάλι με ένα μπουκάλι κρασιού, την μαχαίρωσε στο στήθος τέσσερις φορές και χρησιμοποίησε ένα σφυρί για να σπάσει το κρανίο της. Ατάραχος ο αιμοσταγής δολοφόνος έφαγε κατόπιν το μυαλό της γυναίκας, ήπιε το αίμα της, ακρωτηρίασε τη σορό της κι έφυγε παίρνοντας μαζί του το τάμπλετ της και μια λακ μαλλιών.
Ψυχίατροι που τον εξέτασαν τον έκριναν «υγιή και εχέφρονα» και τώρα ο αιμοδιψής κανίβαλος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το φόνο της φίλης του και τη βεβήλωση της σορού της.
«Μου άρεσε η γεύση του μυαλού τους. Κι έτσι αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω. Στη συνέχεια στράγγιξα λίγο απ’ το αίμα της σ’ ένα ποτήρι και μάζεψα κι εκείνο που είχε χυθεί στο πάτωμα. Χρειαζόμουν αίμα για να συνοδεύσω το φαγητό μου», φέρεται να είπε με απάθεια στην ανάκριση.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο Λούσιν είχε γραφεί συνδρομητής σ’ έναν ιστότοπο με την επωνυμία «Ο Κόσμος των Μανιακών και των Κατά Συρροήν Δολοφόνων» κι ήταν θαυμαστής του Aμερικανού φονιά Τζέφρι Λάιονελ Ντάμερ, ο οποίος είχε βιάσει και δολοφονήσει 17 αγόρια και άνδρες στο διάστημα μεταξύ 1978 και 1991.
Ο Αμερικανός δολοφόνος κατά συρροήν Τζέφρι Λάιονελ Ντάμερ, θαυμαστής του οποίου δήλωσε ο Λούσιν (Φωτογραφία: Wikipedia/Milwakee police)
Στην αναπαράσταση του φόνου ο Λούσιν φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «κάτι έκανε κλικ στο μυαλό» του πριν το φόνο κι ότι την ώρα που το θύμα του ψυχορραγούσε εκείνος ζωγράφισε ένα σατανικό σύμβολο στην πόρτα και την ξεκοίλιασε.
Ο Λούσιν θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο τον ερχόμενο Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!