Κυριακή 7 Ιουνίου 2020


Έπειτα από την εισαγωγή περιορισμών σε όλο τον κόσμο λόγω της απειλής του νέου κορωνοϊού, η συνήθης διαδικτυακή συμπεριφορά των ανθρώπων έχει αλλάξει, και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Kaspersky, τα παιδιά έπαιξαν λιγότερο παιχνίδια στον υπολογιστή τους τους τελευταίους μήνες, ειδικά σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την έναρξη της πανδημίας.
Η πανδημία ανάγκασε τα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους από το σπίτι, κάτι που γίνεται κυρίως παρακολουθώντας μαθήματα στο διαδίκτυο. Πολλοί γονείς άρχισαν επίσης να εργάζονται από το σπίτι και πέρασαν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το γεγονός ότι βρίσκονταν μαζί σχεδόν όλη την ώρα θα μπορούσε προφανώς να αποτελέσει πρόκληση τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες, και για τον λόγο αυτό είναι ζωτικής σημασίας οι γονείς να καταλάβουν πως περνούν τον χρόνο τους τα παιδιά και να χρησιμοποιήσουν αυτήν την περίοδο ως ευκαιρία να συνδεθούν στενότερα ως οικογένεια.
Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση, με βάση ανώνυμα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Kaspersky Security Network (KSN) από χρήστες του Kaspersky Safe Kids για πλατφόρμες Windows και macOS, τα παιδιά έδειξαν λιγότερο ενδιαφέρον για παιχνίδια σε προσωπικούς υπολογιστές κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020, το ενδιαφέρον σε αυτήν την κατηγορία μειώθηκε σταθερά σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του έτους.
Διάγραμμα 1. Το ενδιαφέρον των παιδιών για παιχνίδια σε πλατφόρμες Windows και macOS, Ιανουάριος - Μάιος 2020
Η μείωση του ενδιαφέροντος των παιδιών για παιχνίδια αφορά μόνο συσκευές Windows, καθώς τα παιδιά είναι πιο πιθανό να παίξουν ηλεκτρονικά παιχνίδια σε υπολογιστές με Windows από ό,τι σε Mac. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή τα περισσότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια κυκλοφορούν ειδικά για Windows: για παράδειγμα, σε δημοφιλή καταστήματα online παιχνιδιών όπως το Steam, υπάρχουν πολύ λιγότερα διαθέσιμα παιχνίδια για macOS.
Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρόσφατα ευρήματα της Kaspersky σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών, μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση της έρευνας εδώ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ αποκάλυψε ότι είχε ένα ατύχημα με αλυσοπρίονο στην οικία της στη νότια Αγγλία, το οποίο της προκάλεσε πιο πολύ φόβο παρά κακό, αλλά και μια «μικρή γρατζουνιά στο κεφάλι».
Η διάσημη Αυστραλή ηθοποιός, βραβευμένη με δύο Όσκαρ το 2005 και το 2014 για τους ρόλους της στις ταινίες «Ιπτάμενος Κροίσος» και «Θλιμμένη Τζάσμιν», αναφέρθηκε στο περιστατικό κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε την περασμένη εβδομάδα με την πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ.
«Είμαι καλά. Είχα ένα μικρό ατύχημα με ένα αλυσοπρίονο, κάτι που μοιάζει πολύ πολύ συναρπαστικό, όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι. Εκτός από μια μικρή γρατζουνιά στο κεφάλι, πάω καλά» είπε η Κέιτ Μπλάνσετ.
REUTERS/REGIS DUVIGNAU
Από την πλευρά της, σύμφωνα με τον Guardian, η Γκίλαρντ της συνέστησε να είναι πολύ προσεκτική με το αλυσοπρίονο, συμπληρώνοντας: «Έχεις ένα πολύ διάσημο κεφάλι, δεν νομίζω ότι θα ήθελαν οι άνθρωποι να δουν κοψίματα σε αυτό».
Πέρυσι, η Κέιτ Μπλάνσετ μετακόμισε από το Σίδνεϊ στο ανατολικό Σάσεξ, όπου ζει με τον σύζυγό της, το θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Άντριου Άπτον και τα τέσσερα παιδιά τους. Η ηθοποιός εξήγησε ότι φέτος είχε επιλέξει να μείνει στο σπίτι για να βοηθήσει τον μεγαλύτερο γιο της με τις σχολικές εξετάσεις του.
«Μετά, όλα αυτά εξανεμίστηκαν και έμεινα με έναν 18χρονο που δεν θέλει στην πραγματικότητα να έχει καμία σχέση μαζί μου», είπε, αναφερόμενη στο κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του κορωνοϊού.
Έτσι, αντί για αυτό άρχισε να κάνει μαθήματα στην 5χρονη κόρη της. «Κάτι που είναι σχεδόν εξίσου απαιτητικό. Έχω μεγάλο σεβασμό για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Πάντα είχα», δήλωσε η Κέιτ Μπλάνσετ.

Ο Άλις Κούπερ είναι ένας από τους πιο διάσημους μουσικούς όλων των εποχών. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να επιλέξει κάποιον άλλον ηθοποιό να τον υποδυθεί, σε περίπτωση που γυριστεί η ζωή του σε ταινία, εκτός από τον επίσης διάσημο και φίλο του, Τζόνι Ντεπ.
Πάντως, προς το παρόν, δεν υπάρχει στα σκαριά κάποιο σχέδιο για να γυριστεί ταινία με τη ζωή του Άλις Κούπερ, αν και υπάρχουν πολλά σχέδια για ταινίες που αφορούν μουσικούς, μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι ταινίες «Bohemian Rhapsody» για τους Queen και «Rocketman» για τον Έλτον Τζον.
«Ελπίζω να μην περιμένουν να πεθάνω πρώτα», είπε αστειευόμενος ο Κούπερ και συμπλήρωσε: «Συνήθως κάνουν [ταινίες] για συγκροτήματα που σημειώνουν εμπορική επιτυχία. Εγώ πουλούσα πολλούς δίσκους, αλλά δεν απευθυνόμουν σε όλους. Ήμουν σίγουρα στη σκοτεινή πλευρά. Νομίζω, ότι θα γινόταν μία υπέροχη ταινία».
«Και αν ο Τζόνι Ντεπ ήταν πιο όμορφος, θα μπορούσε να με παίξει. Ο Τζόνι θα ήταν ο καλύτερος για να με υποδυθεί, γιατί του αρέσει πολύ να παίρνει εκείνους τους χαρακτήρες που κανένας άλλος δεν θέλει να παίξει. Και λατρεύει την προσθετική – θα έπαιρνε τη μύτη μου εκεί και όλα αυτά. Με ξέρει αρκετά καλά τώρα και θα μπορούσε να με μιμηθεί αρκετά καλά, είμαι σίγουρος».
Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2012, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Dark Shadows» και από τότε ο Κούπερ και ο Ντεπ είναι φίλοι.

Επειδή είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν, το παγωτό έχει παρόμοιες οδηγίες προφύλαξης, όπως και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, ανάλογα με το επίπεδο ψύξης, συντήρησης και απόψυξης που έχει υποστεί.
Η εκ νέου κατάψυξη σε αποψυγμένο παγωτό αλλάζει όχι μόνο την υφή του, με αποτέλεσμα μια κοκκώδη και κρυσταλλωμένη υφή, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βακτηριακή μόλυνση. Όταν το παγωτό μένει εκτός κατάψυξης και αρχίζει να λιώνει, ξεκινάει μια χημική διαδικασία που παράγει βακτήρια. Παρά το γεγονός ότι αν ξαναπαγώσει θα επιβραδυνθεί αυτή η ανάπτυξη βακτηρίων, εντούτοις δεν πρόκειται να σκοτώσει τα βακτήρια.
Η εκ νέου κατάψυξη στα παγωτά είναι ασφαλής μόνο αν είναι ελαφρά λιωμένα, και έχουν προηγουμένως διατηρηθεί κάτω από κατάλληλη ψύξη. Είναι επίσης σημαντικό ότι δεν εκτέθηκαν στο εξωτερικό περιβάλλον. Ωστόσο, αν είχαν σχεδόν λιώσει έξω από την κατάψυξη, τότε μάλλον υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σας αν τα καταναλώσετε. Ο βασικός κίνδυνος είναι η ταχεία ανάπτυξη των βακτηρίων.
Το παγωτό λιώνει περίπου στους -0,5 °C και, όταν το κάνει, επιβλαβή βακτήρια, όπως το Listeria monocytogenes, αναπτύσσονται ραγδαία στο ζαχαρούχο περιβάλλον. Η δηλητηρίαση από λιωμένα παγωτά που έχουν ξαναπαγώσει είναι πολύ συχνή, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.
Εάν αγοράζετε παγωτά από τοπικά καταστήματα, είναι πιο πιθανό να συναντήσετε περιπτώσεις, όπου έχουν εκ νέου καταψυχθεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πολλά μικρά καταστήματα δεν έχουν γεννήτριες με αποτέλεσμα, αν υπάρχει μια διακοπή ρεύματος στην περιοχή σας, τα παγωτά στα ψυγεία τους να έχουν λιώσει και να έχουν ψυχθεί εκ νέου, όταν επανέλθει το ρεύμα.
Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όλα τα τοπικά καταστήματα μπορεί να έχουν προβληματικά παγωτά. Αλλά υπάρχει κάτι απλό που πρέπει να ξέρετε, για να καταλάβετε αν ένα παγωτό έχει λιώσει και ξαναπαγώσει, ανεξάρτητα από το πού το προμηθευτήκατε. Το βασικό είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει αναπτύξει μεγαλύτερους, ορατούς κρυστάλλους πάγου. Θα είναι πιο σκληρό από το κανονικό παγωτό, πιο “ουδέτερο” στην γεύση και σίγουρα θα έχει αλλαγμένη υφή.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά μέτρα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσει ότι μπορείτε κι εσείς να διατηρήσετε σωστά το παγωτό στο ψυγείο:
  • Κάντε χώρο: Τα παγωτά πρέπει να έχουν απόσταση από άλλα αντικείμενα μέσα στην κατάψυξη, επιτρέποντας κάποια ροή του αέρα κάτω και πάνω από κάθε ράφι.
  • Καλύψτε το: Βεβαιωθείτε ότι το έχετε σε δοχείο που κλείνει και δεν έχει σπάσει, για να μην υπάρχει φθορά από αλλαγές στην θερμοκρασία καθώς ανοίγετε και κλείνετε το ψυγείο.
  • Διασφάλισης ποιότητας: Αν και τα παγωτά μπορούν να αποθηκευτεί για έως και τέσσερις μήνες, οι κυμαινόμενες θερμοκρασίες από το άνοιγμα και το κλείσιμο του ψυγείου μπορούν να επηρεάσουν το προϊόν.
Πηγές:iatropedia.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!