Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

 10 tips για να νιώσεις πιο νέοςΔεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και θα σου πούμε ευθαρσώς, ότι το να μεγαλώνεις δεν είναι και το πλέον εύκολο πράγμα να διαχειριστείς στον κόσμο. Ωστόσο το μόνο που δεν χρειάζεται είναι να σε πάρει από κάτω και να αρχίσεις να μεμψιμοιρείς που μεγάλωσες και τα πράγματα δεν είναι όπως τότε, που ήσουν ακόμη παιδί. Κάθε ηλικία έχει τις ομορφιές της κι όπως έχει πει κι ο Bruce Dickinson πολύ καλύτερα από εμάς, το να ζεις είναι δίχως άλλο η καλύτερη από όλες τις άλλες επιλογές που έχεις διαθέσιμες. Αν πάλι θες να νιώσεις ξανά νέος, τότε εμείς είμαστε εδώ για να σου παραθέσουμε 10 εύκολα tips για να το πετύχεις.

Γυμναστική

Είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να ψάξεις αρκετά πίσω στο ημερολόγιο σου για να βρεις την εποχή που γυμναζόσουν. Μέγα λάθος, μιας και η γυμναστική είναι ένας από τους πλέον αναζωογονητικούς τρόπους που υπάρχουν εκεί έξω. Μόλις αρχίσεις μάλιστα να βλέπεις την αλλαγή στο σώμα σου, θα λαχανιάζεις λιγότερο, δεν θα πιάνεσαι με το παραμικρό και το πρόσωπό σου θα λάμπει. 

Εκδρομές/ Περπάτημα

Αν κι ο καιρός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μοιάζει απαγορευτικός για εκδρομές, καθώς η ασφάλεια όλων προέχει, μόλις μας επιτραπεί καλό θα ήταν να γεμίσεις τις βαλίτσες σου και να πας ένα ταξιδάκι. Είτε διαλέξεις ένα μέρος που λατρεύεις, είτε έναν νέο ανεξερεύνητο από σένα ακόμη προορισμό, ένα είναι σίγουρο: Θα νιώσεις αρκετά χρόνια νεότερος/η με την επιστροφή σου στα πάτρια εδάφη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς και τώρα να απολαύσεις μια ωραία βόλτα σε κάποιο πάρκο, μικρό άλσος ή λίμνη και ποτάμι αναλόγως πού μένεις.

Βρες το χόμπι που πάντα ήθελες

Άλλος έχει ένα έμφυτο ταλέντο στη φωτογραφία. Άλλος έχει κλίση στις κατασκευές ή ακόμη και στο πλέξιμο. Υπάρχουν πολλοί ζωγράφοι εκεί έξω [DG2] επίσης, που δεν ξέρουν πόσο καλοί είναι, γιατί δεν έχουν βρει τον χρόνο να εξασκηθούν. Άλλοι πάλι, θέλανε από μικροί να γράψουν ένα βιβλίο. Ποτέ δεν είναι αργά να βρεις το χόμπι σου και να νιώσεις σαν παιδί που παίζει για πρώτη φορά με τα παιχνίδια του.

Μπες σε μια οργάνωση/ Ακολούθησε έναν σκοπό

Από λέσχες ανάγνωσης μέχρι περιβαλλοντικές οργανώσεις κι ομάδες ζωόφιλων, υπάρχουν πολλές επιλογές ώστε να κοινωνικοποιηθείς, να αλληλεπιδράσεις και να δεις ότι δεν σε έχουν πάρει τα χρόνια σε καμία περίπτωση για να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την επαφή με άλλους ανθρώπους και τη βοήθεια που θα προσφέρεις θα γαληνέψει η ψυχή και το σώμα, επομένως θα νιώσεις και πάλι νέος.

Πες ναι στον έρωτα

Αν κάτι μπορεί να μας γεμίσει ευεξία κι αγάπη για τη ζωή, αυτός είναι ο μικρός φτερωτός θεούλης, που ρίχνει τα βέλη του, σε ανυποψίαστα θύματα ανεξαρτήτου ηλικίας. Για αυτό μην φοβάσαι να ενδώσεις σε αυτό το υπέροχο συναίσθημα, που θα σε κάνει να λαμποκοπάς, «σβήνοντας» κάποια χρόνια από την ηλικία σου.

Περιποιήσου τον εαυτό σου

Αν νιώθεις πως έχεις αμελήσει τον εαυτό σου, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις ένα και μόνο πράγμα για να σε συγχωρέσει. Περιποιήσου τον με αγάπη και στοργή και να είσαι σίγουρος ή σίγουρη ότι πρώτα θα ανταποκριθεί η ψυχή κι έπειτα το δέρμα σου για να σε ευχαριστήσει για τη φροντίδα.

Πάρε ένα κατοικίδιο

Μια νέα συντροφιά στη ζωή σου ίσως είναι αυτό που ψάχνεις για να νιώσεις και πάλι παιδί. Παίρνοντας ένα κατοικίδιο (ακόμη καλύτερα υιοθέτησε ένα από αυτά που έχουν εγκαταλείψει σε καταφύγια ζώων) εκτός από έναν παντοτινό φίλο, κερδίζεις σίγουρα μερικά χρονάκια μιας και θα σε παρακινήσει να βγεις βόλτες, να παίξεις μαζί του και να το φροντίσεις, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη του.

Διάβασε

Η γνώση είναι δύναμη κι όσο πιο δυνατός είσαι τόσο πιο νέος νιώθεις. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, δώσε μια δεύτερη ευκαιρία στα βιβλία που αγαπάς κι αν μπορείς αγόρασε κι άλλα. Η ανταμοιβή σου θα είναι μεγάλη.

Ξεκίνα μια πιο υγιεινή διατροφή

Έχει έρθει μάλλον ο καιρός να σταματήσεις να τρως ό,τι βρεις πρόχειρο. Βάλε στη ζωή σου και στο πιάτο σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ψάρια και σπιτικό φαγητό. Απόφυγε κορεσμένα λιπαρά,  ζάχαρη και τηγανητά και περιόρισε το αλκοόλ. Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί και θα σ’το ανταποδώσει, αφού πλέον θα μοιάζεις περήφανο νιάτο.

Μάθε ένα μουσικό όργανο

Η μουσική θα είναι σίγουρα μια από αυτές τις τέχνες που θα σώσει τον κόσμο. Για αυτό μην χάνεις χρόνο κι ανάλογα με την κλίση και τα γούστα σου, μάθε ένα μουσικό όργανο όσο προλαβαίνεις. Θα δεις ότι στη μάθηση του κρύβεται ακόμη ένα tip για να νιώσεις νέος, μέσα από αυτή την έκρηξη δημιουργικότητας.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!