Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο καθένας μπορεί να αισθανθεί, κατά τη διάρκεια της ημέρας, έντονη επιθυμία για ένα συγκεκριμένο φαγητό ή σνακ...Συνήθως πρόκειται για μία σοκολάτα, μία πίτσα ή ένα λαχταριστό μπέργκερ. Η Αγγλίδα Rosie Skinner, όμως, δεν συμβιβάζεται με τις συνηθισμένες γεύσεις. Όπως περιγράφει η ίδια, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ικανοποιεί την ακατανίκητη λαχτάρα της να φάει ένα… σφουγγάρι!
Η συνήθειά της αυτή ξεκίνησε όταν ήταν μόλις πέντε ετών, και όπως την περιγράφει η ίδια: «Πάντα λάτρευα τη μυρωδιά του βρεγμένου σφουγγαριού. Λαχταρώ την μουλιασμένη του αίσθηση στο στόμα μου. Μου αρέσει και η υφή του, μοιάζει λίγο με κέικ. Μπορεί να το δοκιμάσω και με γλάσο κάποια στιγμή. Όταν έχω περάσει μία δύσκολη ημέρα, μου αρέσει να προσφέρω στον εαυτό μου ένα σφουγγάρι για να χαλαρώσω».
Όπως όλοι οι εθισμοί, έτσι και αυτός της 19χρονης την έχει οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις. Στα πέντε της, έχασε ένα δόντι κατά τη διάρκεια της… σφουγγαροφαγίας. Όταν ήταν 13 ετών, οι γιατροί χρειάστηκε να της αφαιρέσουν μία μεγάλη μπάλα από σφουγγάρια που είχε σχηματιστεί στο στομάχι της και της προκαλούσε ανυπόφορους πόνους.
Αν και οι γιατροί της έχουν πει επανειλημμένα να σταματήσει την επιβλαβή αυτή συνήθεια, η ίδια δυσκολεύεται. Πλέον, έχει περιοριστεί στο να μασάει κομμάτια σφουγγαριού για λίγη ώρα και μετά να τα φτύνει.
Η κακή συνήθεια της Rosie, όμως, έχει όνομα. Πρόκειται για το σύνδρομο Pica, που δημιουργεί στους ανθρώπους που πάσχουν από αυτό την ακατανίκητη επιθυμία να καταναλώσουν μη φαγώσιμα αντικείμενα, όπως πέτρες, άμμο, μπογιά, μέχρι και… μαλλιά.
Η 19χρονη δηλώνει ότι ντρέπεται να ικανοποιήσει την επιθυμία της δημοσίως. Γνωρίζει ότι οι δικοί της άνθρωποι την θεωρούν «τρελή», αλλά δεν μπορεί να σταματήσει, μιας και είναι και αυτό, όπως υποστηρίζει, κομμάτι του εαυτού της.

http://ksipnistere.blogspot.gr






Η Μελίνα Κανά είναι μία από τις καλύτερες εκπροσώπους αυτού που κάποιοι ονομάζουν έντεχνο τραγούδι και σπάνια δίνει συνεντεύξεις, καθώς όπως συχνά λέει, θεωρεί πως ο καλλιτέχνης πρέπει να μιλάει μέσα από το έργο του και όχι μέσα από τις συνεντεύξεις του.

Παρ' όλα αυτά, όταν τελικά επιλέγει να μιλήσει, είναι πολύ ειλικρινής, καθάρια και τολμάει να αναφερθεί ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της. Όπως τότε που χρειάστηκε να μπει χειρουργείο για υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς ή αργότερα όταν αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη του καρκίνου. Και στις δύο αυτές σοβαρές περιπτώσεις, στάθηκε στα πόδια της. Η ίδια μιλάει για εκείνες τις δύσκολες μέρες αλλά και το μάθημα ζωής που πήρε απ' όλο αυτό: «Ξαφνικά ένιωσα πολύ πρόσκαιρη. Ότι μπορεί σε ένα φύσημα του αέρα να φύγω από αυτόν τον κόσμο. Άρχισα λοιπόν, να εκτιμώ μικρά πράγματα, να μην πολυασχολούμαι με αυτά που με ενοχλούν, να μην πληγώνομαι και να μην απογοητεύομαι πολύ. Να δέχομαι τους άλλους όπως είναι, χωρίς να θέλω να τους διορθώσω. Γιατί μάλλον δεν θέλουν να διορθωθούν οι άνθρωποι. Όταν ήμουν νεότερη με «έτρωγε» αυτό: να διορθώσω τα κακώς κείμενα. Τώρα πια, με ενδιαφέρει να τα «χωρέσω» τα κακώς κείμενα».
Όσο για το πού αναζήτησε τη δύναμη για να αναμετρηθεί με τον θάνατο, η Μελίνα Κανά είπε στο newpost: «Με βοήθησε μια σκέψη: ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβόμαστε αυτό το σκοτάδι και το χώμα που μπαίνουμε μέσα. Όταν άρχισα να σκέφτομαι ότι αυτό που θα φύγει από μέσα μου, θα μεταφερθεί με τον θάνατό μου κάπου αλλού, ηρέμησα. Δεν σου κρύβω βέβαια, ότι γύρισα και είπα στον εαυτό μου: «είσαι πολύ νέα ακόμη για να φύγεις. Σύνελθε. Δεν μπορείς να πεθάνεις τώρα». Δεν τον φοβήθηκα τον θάνατο. Είπα «εγώ θα το παλέψω με όλη μου τη δύναμη, το χρωστάω στη ζωή». Άρχισα να ζω σαν να μην έχω τίποτα. Άλλαξα τις συνήθειές μου. Άρχισα να προσέχω τη διατροφή μου, να γυμνάζομαι. Έκοψα τα ξενύχτια δίχως λόγο. Μου αρέσει η μέρα, ίσως γιατί δεν την χάρηκα αρκετά...
«Ο Κριστιάνο πρέπει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα» 

Στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρονάλντο ψηφίζει… τον Πορτογάλο.

Ο Ρονάλντο τάχθηκε υπέρ του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή… μάχη των δύο μεγάλων σταρ του ποδοσφαίρου για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας».

«Νομίζω ότι αυτόν τον χρόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ανώτερος από τον Μέσι και νομίζω ότι εκείνος πρέπει να πάρει τη Χρυσή Μπάλα», τόνισε ο βραζιλιάνος άσος του παρελθόντος.

Ο Ρονάλντο αναφέρθηκε και στον συμπατριώτη του Νεϊμάρ…

«Ο Νεϊμάρ πολύ γρήγορα τους προσεγγίζει και είναι η μεγαλύτερη ελπίδα που έχει η Βραζιλία για να δει κάποιον ποδοσφαιριστή της να κατακτά αυτό το βραβείο», κατέληξε.

http://www.newsbeast.gr 
Στα περισσότερα σπίτια, αργά η γρήγορα, εμφανίζονται ίχνη μούχλας στους τοίχους...


Το πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι να βρείτε την πηγή του κακού – τι προκαλεί την υγρασία και, κατά συνεπεια, τη μούχλα. Πριν δώσετε τη δραστική και μόνιμη λύση που απαιτείται, όμως, καλό θα ήταν να εξαφανίσετε τα ίχνη, χάριν αισθητικής και υγείας.

Δοκιμάστε να τρίψετε τη μούχλα, χρησιμοποιώντας μείγμα από νερό και χλωρίνη (αναλογία 1 προς 8).

Επίσης, μπορείτε να δοκιμάστε να ψεκάσετε το σημείο με καθαρό οινόπνευμα, και να τρίψετε δυνατά.

Αν η μούχλα «έχει ποτίσει» τον τοίχο εξαιτίας της υγρασίας, δεν υπάρχει τρόπος να καθαριστεί – πρέπει να αφαιρεθεί το εν λόγω τμήμα του τοίχου και να αντικατασταθεί, οπότε θα χρειαστεί να καλέσετε μπογιατζή.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Από το ″γεννηθήτω φως″ στο ″τυπωθήτω φως″, καθώς τώρα ακόμη και το φως μπορεί να εκτυπωθεί. Η αμερικανική εταιρεία Rohinni με έδρα το Αϊντάχο παρουσίασε ένα καινοτομικό προϊόν, το Lightpaper (φωτο-χαρτί), που αποτελεί μια νέα προσέγγιση στον τρόπο φωτισμού. Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό χαρτί που εκπέμπει φως LED και το οποίο, αφού εκτυπωθεί, είναι δυνατό να προσαρμοστεί πάνω σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, παίρνοντας το σχήμα της.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως ο καλύτερος τρόπος να περιγράψει το Lightpaper, είναι ότι «αποτελεί ένα μίγμα LED και μελανιού. Χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία, το διάλυμα εκτυπώνεται πάνω σε ένα υπόστρωμα».
Οι πιθανές εφαρμογές φαίνονται απεριόριστες και περιορίζονται μόνο από τη φαντασία. «Οπουδήποτε υπάρχει φως, το νέο προϊόν θα μπορούσε να το αντικαταστήσει», σύμφωνα με την Rohinni. Από φως - ταπετσαρία στους τοίχους έως εκτυπωμένα φωτεινά λογότυπα πάνω σε προϊόντα.
O υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας Νικ Σμουτ εκτίμησε ότι τελικά θα μπορεί κανείς να εκτυπώνει, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, το φως που χρειάζεται. «Θα μπορείτε να σχεδιάζετε και να τυπώνετε το δικό σας φως. Προς το παρόν το κάνουμε εμείς, όμως πρόκειται να δώσουμε τη δυνατότητα αυτή στους ίδιους τους ανθρώπους», όπως είπε.
«Το Lightpaper είναι μια πλατφόρμα φωτός, που ακόμη δεν ξέρουμε πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Αυτό που ξέρουμε, είναι ότι προσπαθούμε να ″ξεκλειδώσουμε″ τη δυνατότητα δημιουργίας φωτός», πρόσθεσε.
Οι μικροσκοπικές φωτοδίοδοι (LED) έχουν μέγεθος περίπου ενός ερυθροκυττάρου του αίματος και είναι διάσπαρτα ανακατεμένες με τη μελάνη. Το υπόστρωμα πάνω στο οποίο τυπώνεται το διάλυμα μελάνης και LED, είναι ένα υλικό που αποτελεί καλό αγωγό του ηλεκτρισμού. Όταν το ρεύμα διαπερνά το εκτυπωμένο υλικό, που έχει τη μορφή τετραγώνου, όπως ένα γραμματόσημο, αυτό φωτίζεται.
Ήδη μερικές εταιρίες -μη κατονομαζόμενες- εργάζονται πάνω σε εφαρμογές του Lightpaper και τα πρώτα προϊόντα μπορεί να εμφανιστούν στην αγορά εντός του 2015.
Οι φωτοδίοδοι (LED), που κάποτε περιορίζονταν σε μικρά λαμπάκια πάνω στις ηλεκτρονικές συσκευές, εξελίσσονται σταδιακά σε μια νέα ολοένα πιο δημοφιλή κατηγορία φωτισμού, που αναμένεται να φθάσει σε τζίρο τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Μεγάλες εταιρείες, όπως η Philips, έχουν προ καιρού ασχοληθεί επισταμένα με την αξιοποίηση του φωτός LED για να βγάλουν νέα προϊόντα στην αγορά.
news.gr
Οταν βλέπει ένα αρχαίο αντικείμενο που του θυμίζει κάτι, συνήθως δεν είναι για καλό. Οπως έγινε πριν από λίγες ημέρες, όταν ο δρ. Χρήστος Τσιρογιάννης εντόπισε κάτι ύποπτο σε κατάλογο του Christie's για μία δημοπρασία. Ο Ελληνας ερευνητής παράνομων αρχαιοτήτων και διεθνών αρχαιοκαπηλικών κυκλωμάτων στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης είχε δίκιο, όντως το είχε ξαναδεί.

Ηταν ένα μαρμάρινο γυναικείο ειδώλιο Σαρδηνίας, του 2000 π.Χ., με την αξία του να εκτιμάται στα 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Το ίδιο, εμφανιζόταν σπασμένο σε έξι κομμάτια στο αρχείο του Τζιάκομο Μέντιτσι, του Ιταλού εμπόρου τέχνης που καταδικάστηκε το 2004 για αρχαιοκαπηλία. Μόλις το διαπίστωσε, ο Χρήστος Τσιρογιάννης ειδοποίησε τις αρχές σε ΗΠΑ και Ιταλία και το αντικείμενο αποσύρθηκε από τη δημοπρασία, όπως γράφει η «Καθημερινή».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας. Αλλωστε, την περίοδο 2004-2008 συμμετείχε ως αρχαιολόγος σε 174 αντίστοιχες υποθέσεις στην Ελλάδα, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει ταυτοποιήσει περίπου 1.000 αρχαία κομμάτια.

Οταν η σύμβασή του με το δημόσιο έληξε και δεν ανανεώθηκε, ο κ. Τσιρογιάννης ξεκίνησε το διδακτορικό του στο Κέμπριτζ και συνέχισε να βοηθά αφιλοκερδώς τις ελληνικές αρχές, ταυτοποιώντας αρχαία αντικείμενα. Σε ερώτηση της εφημερίδας για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα, για την ίδια δουλειά, απάντησε «Είμαι πιο χρήσιμος στην πατρίδα μου ευρισκόμενος στο εξωτερικό γιατί εργάζομαι χωρίς να μένω άνεργος λόγω της ειδικής φύσης της έρευνας που κάνω».

Ο Γιώργος Γληγόρης, που δεν είναι ποια εν ζωή και με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο τμήμα αρχαιοκαπηλίας στην Αθήνα, του είχε δώσει πρόσβαση στα αρχεία των εμπόρων αρχαιοτήτων Τζιάκομο Μέντιτσι, Τζιανφράνκο Μπεκίνα και Σάιμς - Μιχαηλίδη. Συνολικά ο δρ Τσιρογιάννης έχει στη διάθεσή του πάνω από 80.000 φωτογραφίες αρχαίων αντικειμένων, τις οποίες αντιπαραβάλει με εικόνες σε έντυπους και ηλεκτρονικούς καταλόγους διεθνών οίκων δημοπρασιών για να διαπιστώσει εάν υπάρχει ταύτιση. Μέχρι σήμερα, μόνο από το αρχείο Σάιμς - Μιχαηλίδη, που έγινε γνωστό μετά την υπόθεση της Σχοινούσας, έχει ταυτοποιήσει 721 αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ελληνικά, αιγυπτιακά, ινδικά αλλά και κινέζικα.

Ο αριθμός των νεκρών από τον Έμπολα έχει φτάσει σχεδόν στους 7.000 ανθρώπους στη δυτική Αφρική, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το Σάββατο.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ανέρχεται στους 6928 ανθρώπους, αυξάνοντας κατά 1.200 θανάτους τον αριθμό από την προηγούμενη έκθεση του διεθνούς οργανισμού που είχε δημοσιευτεί την Τετάρτη.

Ο οργανισμός υγείας των Ηνωμένων Εθνών δεν έδωσε καμία εξήγηση για την ραγδαία αύξηση και κανείς εκπρόσωπος του, δεν έκανε κάποιο σχολιασμό για την εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη στην πορεία της θανατηφόρου επιδημίας..

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πάνω από 16.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό Έμπολα από τον περασμένο Μάρτιο όταν και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στα δάση της απομακρυσμένης νοτιοανατολικής Γουϊνέας.

http://www.seleo.gr 
Σε βάθος τετραετίας αναμένεται σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες να γίνει ο εξορθολογισμός της «προσωπικής διαφοράς» στο Δημόσιο, της οποίας δεν προβλέπεται η κατάργηση, όπως προβλέπει σχέδιο νόμου που έχουν επεξεργασθεί τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το ενιαίο μισθολόγιο.
Η προσωπική διαφορά είναι στην ουσία τα χρήματα που εξακολουθεί να εισπράττει το 13% των δημοσίων υπαλλήλων, ως μέρος των ειδικών επιδομάτων τους τα οποία καταργήθηκαν το 2012 με το ενιαίο μισθολόγιο.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που ερωτήθηκαν από το in.gr για το ενδεχόμενο κατάργησης από τον Ιούλιο 2015 της προσωπικής διαφοράς των δημοσίων υπαλλήλων, οι αποδοχές των οποίων ξεπερνούν τα ανώτατα όρια του ενιαίου μισθολογίου, διέψευσαν το ενδεχόμενο αυτό.
Πληροφορίες έκαναν λόγο για άμεση περικοπή των 204 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο συνολικό ετήσιο κόστος της προσωπικής διαφοράς που καταβάλλεται σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και σήμερα. Από αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους οι 15.000 είναι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η ίδια ιστοσελίδα κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ήταν μια αρχική εισήγηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η οποία εγκαταλείφτηκε αφενός διότι η τρόικα δεν είχε ζητήσει κάτι τέτοιο, αφετέρου διότι η εφάπαξ κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα προκαλούσε αντιδράσεις εντός της διοίκησης.
Αντί αυτού, τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν έλθει σε συμφωνία για εξορθολογισμό της «προσωπικής διαφοράς» σε βάθος τετραετίας (2019), κάτι που δεν βρίσκει αντίθετη την τρόικα. Αυτός ο εξορθολογισμός άλλωστε θα αποτυπωθεί και στο πιλοτικό μισθολόγιο του υπουργείου Οικονομικών που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2015.
Η τρόικα ζητά job description
Πρέπει να σημειωθεί πως σε συναντήσεις που είχε την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκιο τεχνικής βοήθειας της τρόικας -με επικεφαλής στέλεχος του ΔΝΤ – στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τονίσθηκε η ανάγκη να υπάρξει περιγραφή των θέσεως εργασίας (job description), από την οποία να προκύπτουν και οι αμοιβές του προσωπικού της φορολογικής διοίκησης.
Στις ίδιες συναντήσεις υπογραμμίσθηκε πως το ενδεδειγμένο μισθολόγιο θα πρέπει να ξεπερνά τις υφιστάμενες στρεβλώσεις, να δίνει κίνητρα στο προσωπικό και να μεριμνά για τους έχοντες θέση ευθύνης.
Πάντως, η τεχνική βοήθεια της τρόικα φάνηκε να αναγνωρίζει πως το εγχείρημα της περιγραφής των θέσεων εργασίας θα απαιτήσει χρόνο και δεν θα είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί εντός του 2015. Αυτή η εξέλιξη από μόνη της οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι οι προσαρμογές στην προσωπική διαφορά των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών θα είναι σταδιακές.
Οι σκύλοι αποτελούν πιστό σύντροφο του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια, και τώρα επιστήμονες ισχυρίζονται πως απέδειξαν τη βάση αυτής της σχέσης, το γεγονός ότι ένας σκύλος μπορεί πράγματι να καταλάβει τη φωνή του αφεντικού του.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ ανακάλυψαν πως οι κατοικίδιοι σκύλοι επεξεργάζονται τη γλώσσα κατά ένα τρόπο παρόμοιο με τους ανθρώπους, αναγνωρίζοντας τις παραγόμενες λέξεις που περιέχουν οι εντολές.

Ωστόσο οι διάφορες δοκιμές δείχνουν επίσης πως οι σκύλοι παρατηρούν ακόμα πιο διακριτικές πτυχές της ανθρώπινης επικοινωνίας, όπως το συναισθηματικό τόνο της ομιλίας και τις αλλαγές στον τονισμό και την ένταση της φωνής που επηρεάζουν το νόημα των λεγομένων.

Η επιστημονική ομάδα εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο διαφορετικές πτυχές της ομιλίας φέρονται να περνάνε από διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, όπως ο άνθρωποι ευνοούν το δεξί ή το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ανάλογα με την περίπτωση.
Κατά τα πειράματα, μία ομάδα 25 σκύλων τοποθετήθηκε μεταξύ δύο ηχείων που έπαιζαν συνηθισμένες ηχογραφημένες εντολές.

Λόγω της μορφολογίας του εγκεφάλου, αν ένας σκύλος έστρεφε το αριστερό του αυτί προς την πηγή του ήχου, τότε αυτό σήμαινε πως το δεξί κομμάτι του εγκεφάλου επεξεργάζεται τον ήχο και αντίστροφα με το δεξί αυτί και το αριστερό ημισφαίριο.
Όταν η εντολή είχε επίπεδο, μη συναισθηματικό τονισμό, τότε τα σκυλιά στρέφονταν δεξιά, επικεντρώνοντας στις λέξεις και όχι τον τονισμό.

Όταν οι εντολές είχαν υπερβολικό τονισμό και συναίσθημα, τότε τα σκυλιά στρέφονταν προς τα αριστερά.

Τα αποτελέσματα αυτά υποδεικνύουν πως όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι επεξεργάζονται την ανθρώπινη ομιλία με διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, γεγονός που πιθανώς αποδεικνύει το γιατί έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν ώστε να υπακούν τους ανθρώπους.

Η εντυπωσιακή αντιστοιχία μεταξύ σκύλων και ανθρώπων όσον αφορά την ημισφαιρική επεξεργασία ενδεχομένως αντανακλά μία συγκλίνουσα εξέλιξη, αν τα σκυλιά επιλέχθηκαν ώστε να ανταποκρίνονται στα ανθρώπινα φωνητικά σήματα κατά τη διάρκεια της εξημέρωσης, καταλήγει η έρευνα.


Πηγή: naftemporiki.gr
Ένα 13χρονο αγόρι που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια βρέθηκε ζωντανό πίσω από ένα ψεύτικο τοίχο ενός σπιτιού κοντά στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια και επέστρεψε στη μητέρα του όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της κομητείας Κλέιτον.

Πέντε άνθρωποι που ζουν στο σπίτι της πόλης Γιονέσμπορο 28 χιλιόμετρα νότια της Ατλάντα, συνελήφθησαν. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 37χρονος Γκρέγκορι Ζαν πατέρας του αγοριού και μια ενήλικη γυναίκα.

Οι ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη φυλάκιση και βιαιοπραγία κατά ανηλίκου καθώς και παρεμπόδιση του έργου των αστυνομικών αρχών.

Το αγόρι είχε εξαφανιστεί το 2010 κατά την επίσκεψη του πατέρα του στη Φλόριντα όπου το παιδί διέμενε με τη μητέρα του η οποία είχε αναφέρει την εξαφάνιση του παιδιού στις αρχές της παιδικής πρόνοιας, αλλά δεν είχε πάει στην αστυνομία με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια οι έρευνες να μην έχουν αποδώσει.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι την Παρασκευή για να αναζητήσει το 13χρονο αγόρι μετά από καταγγελία της μητέρας του αλλά οι γείτονες είπαν ότι δεν είχαν καμία πληροφορία σχετικά με το παιδί. «Μετά από μια σύντομη αναζήτηση των χώρων, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν τίποτε και έφυγαν» όπως ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία έφτασε εκεί καθώς το παιδί βρήκε έναν τρόπο να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα του στην οποία έδωσε στοιχεία για τον τόπο που κρατείτο.

Αρκετές ώρες αργότερα, οι αρχές κλήθηκαν και πάλι να μεταβούν στο σπίτι. Ενώ η αστυνομία ερευνούσε την κατοικία το αγόρι τηλεφωνούσε στην μητέρα του, η οποία έδινε λεπτομέρειες στους αστυνομικούς για το που ήταν κρυμμένος ο γιος της. «Το εντόπισαν κρυμμένο πίσω από ένα ψεύτικο τοίχο στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού», είπε ο αστυνομικός επικεφαλής της περιοχής .

Δεν ήταν σαφές πόσο καιρό το αγόρι βρισκόταν εκεί ή αν το έβαζαν στο σημείο εκείνο οι ένοικοι του σπιτιού μόνο όταν στην οικεία βρίσκονταν επισκέπτες. Το αγόρι φαίνεται να είναι σε καλή φυσική υγεία και ήδη βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του.

http://www.piraeuspress.gr 
Περιθώριο 25 ημερών έχουν οι ασφαλισμένοι για να κλειδώσουν σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις και να αποφύγουν τις ανατροπές που έρχονται στην αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης αλλά και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Μέσα στις 25 αυτές ημέρες που απομένουν ως το τέλος του 2014 οι ασφαλισμένοι μπορούν:
-Να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τα χαμηλά όρια ηλικίας που ισχύουν ως το 2012, κάνοντας αναγνωρίσεις πλασματικών χρόνων.
-Να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, πάλι με τις προϋποθέσεις του 2012.
Δείτε αναλυτικά:
1

2

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Ειδικό αφιέρωμα στη νέα τρέλα που έρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, το «μπουγατσάν» πραγματοποιεί ο Guardian στο ειδικό τμήμα του που ασχολείται με τις γαστριμαγικές απολαύσεις ανά τον κόσμο.
Η εφημερδία αναφέρει ότι αυτό το… fusion γλυκό δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση και τη  γενιά του Instagram και συνδυάζει το κρουασάν με την κρέμα που έχει η «κλασική» μπουγάτσα της Βορείου Ελλάδας.
«Το 2013 ο Κώστας Καπετανάκης και η γυναίκα του Μαρία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αποφάσισαν να επενδύσουν τις οικονομίες τους ανοίγοντας ένα καφέ στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και το ονόμασαν Estrella» αναφέρει ο Guardian και συνεχίζει «η επιτυχία του βοηθήθηκε από την εφεύρεση του μπουσατσάν, από τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη, που εκτός του ότι είναι γευστικό, δείχνει πολύ εντυπωσιακό, ιδιαίτερα όταν προσθέσει κανείς σοκολάτα».
Οταν ο Κοπαράνης το ονόμασε μπουσατσάν και το πόσταρε στο Instagram έγινε αμέσως viral και το γλυκό άρχισε να ξεπουλάει.
Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του καφέ έχουν δώσει απεριόριστο ελεύθερο χρόνο στον Κοπαράνη για να δημιουργήσει νέα πιάτα, όπως σαλάτες που σερβίρονται σε βαζάκια μαρμελάδας ή πίτσα που προέρχεται από το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η τελευταία του εφεύρεση είναι γαλλικά εκλέρ φτιαγμένα με ελληνικά συστατικά όπως ταχίνι, τσάι του βουνού και μαστίχα.
Μάλιστα, ο σεφ τονίζει ότι «Θέλουμε τα πάντα να είναι έκπληξη, θέλουμε οι πελάτες να διασκεδάζουν με το φαγητό».
Νέες μειώσεις έρχονται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθεί, το -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Τρόικας- "δημοσιονομικό κενό", σε συνέχεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων...
Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής", κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν να κοπεί από τον Ιούλιο 2015, μέρος ή ολόκληρο το ποσό της προσωπικής διαφοράς των δημοσίων υπαλλήλων, που οι αποδοχές τους υπερβαίνουν από 80 έως και 690 ευρώ το μήνα, τα ανώτατα όρια του ενιαίου μισθολογίου και να καθιερωθεί νέο κλιμάκιο, με αμοιβές ιδιωτικού τομέα, αποκλειστικά για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, καταβάλλονται ετησίως περίπου 200 εκ. ευρώ ως προσωπική διαφορά σε 66.000 δημοσίους υπαλλήλους.


Πόση είναι η προσωπική διαφορά σε κάθε φορέα


  • Υπ. Οικονομικών, Κεντρική Υπηρεσία 691
  • Ελεγκτικό Συνέδριο 636
  • Υπ. Ανάπτυξης 619
  • Ελληνική Στατιστική Αρχή 363
  • Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης 155
  • Σωφρονιστικές Υπηρεσίες 132
  • Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) 129
  • Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 117
  • Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες 113
  • Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 107
  • Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών 107
  • Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας 97
  • Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων 81
  • Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων 80
Συμφωνήθηκε, επίσης, να μειωθούν τα κονδύλια των έξτρα αμοιβών - επιδομάτων, για αποζημιώσεις για συμμετοχή σε συμβούλια, για εκτός έδρας, οδοιπορικά, υπερωρίες και οι αποδοχές σε όλες τις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, που παρά τις γενικές μειώσεις, με αποφάσεις των διοικήσεων τους διατήρησαν τις αμοιβές τους εκτός των ορίων του ενιαίου μισθολογίου.

Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί ολοκληρωμένα από τον Ιανουάριο του 2016 και μόνο για τους νεοεισερχομένους από 1/1/2015 και για όλους τους υπαλλήλους 1/1/2016, προκειμένου για τους τελευταίους να συνδεθεί με το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία για τους νεοεισερχομένους -ο μισθός των οποίων πέφτει από 780 σε 684 ευρώ- που καλούνται να υπηρετήσουν μακριά από τα σπίτια τους (πχ. καθηγητές, γιατροί) η μείωση να καλυφθεί από την καταβολή επιδόματος στέγασης.

Αναλυτικά οι μισθοί για τους νεοεισερχομένους:
- Υποχρεωτικής εκπαίδευσης: 684 ευρώ από 780 ευρώ
- Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 752 ευρώ από 858 ευρώ
- Τεχνολογικής εκπαίδευσης: 889 ευρώ από 1.037 ευρώ
- Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης: 957 ευρώ από 1.092 ευρώ

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η Suzan Spencer Wedel η οποία με τη συγκλονιστική της ιστορία προτρέπει τους πάντες να μην το βάζουν κάτω και να μην παραδίδουν εύκολα τα όπλα γιατί απλά...
η ζωή είναι ωραία έστω και για λίγο.


Η 45χρονη δημοσιογράφος έμαθε ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια που της επιτρέπει να ζήσει για ακόμα έναν χρόνο.


Παρόλα αυτά ούτε απελπίστηκε, ούτε κλείστηκε στο «καβούκι» της. Αντίθετα, εκμεταλλεύτηκε κάθε στιγμή ζωής που της έμεινε για να περάσει όμορφα. Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, είδε το βόρειο σέλας με την καλύτερή της φίλη και γιόρτασε την 20η επέτειο του γάμου της στη Βουδαπέστη με το σύζυγό της John.

Όλοι όσοι αγαπούσε ήθελε να έχουν κάτι ξεχωριστό από εκείνη για να τη θυμούνται για όταν θα «φύγει». Έτσι, έφτιαξε λευκώματα για να δώσει στο καθένα από τα τρία παιδιά της και έκανε ειδικά κοσμήματα για τους καλύτερούς της φίλους και τους συγγενείς της.

Κάθε ημέρα της ήταν μια εμπειρία. Ταξίδεψε στη Βόρεια Καλιφόρνια για να αποχαιρετήσει τη βιολογική της μητέρα, καθώς είχε υιοθετηθεί, αλλά και στην Κύπρο για να επισκεφθεί την πατρίδα του βιολογικού της πατέρα, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.
Όμως τον γάμο της 14χρονης κόρης της η Σούζαν δεν θα προλάβει να τον ζήσει.

Γι αυτό επισκέφθηκε τον οίκο Κλάινφελντ της Νέας Υόρκης για να παραλάβει το νυφικό της.
«Καθώς η όμορφη κόρη μου εμφανίζεται με το λευκό μεταξένιο φόρεμα, μπορώ να την φανταστώ 10 χρόνια αργότερα, λίγο πριν από το γάμο της, να γελά και να κλαίει μαζί και γεμίζω από συγκίνηση για μια στιγμή που δεν θα μοιραστώ ποτέ μαζί της… Όταν η μοναχοκόρη μου με σκεφτεί την ημέρα του γάμου της, όπως το ελπίζω, θέλω να με θυμηθεί χαμογελαστή στα δοκιμαστήρια του Κλάινφελντ να της λέω “Είσαι πανέμορφη”».

Αυτά έγραψε στο βιβλίο της που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο με τίτλο «Μέχρι να πω αντίο: ο χρόνος που έζησα με χαρά» το οποίο αναμένεται σε λίγο καιρό να γίνει best seller στις ΗΠΑ. Η Universal αγόρασε ήδη για δύο εκατομμύρια δολάρια τα δικαιώματα για την μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη, το οποίο ήδη έχει αποφέρει στη μελλοθάνατη Σούζαν άλλα δύο εκατομμύρια δολάρια προκαταβολή.

Ωστόσο, η κατάστασή της υγείας της γίνεται κάθε μέρα όλο και χειρότερη...«Πιστεύω αυτό: στη μεγάλη τροχιά της ζωής των δικών μου ανθρώπων, μια βαριά θλίψη σήμερα θα ανοίξει κόσμους συναισθημάτων γι’ αυτούς στο μέλλον. Αυτό με ησυχάζει. Αυτό και η ικανότητα να απολαμβάνω μόνο το σήμερα».

http://ksipnistere.blogspot.gr 
“Αντίο” στο εθνικό νόμισμα τους με την κατασκευή μια πυραμίδας ύψους 1,3μ και βάρους 831 κιλών και κατασκευασμένη από τα κέρματα, είπαν στη Λιθουανία.
Αρχιτέκτονες της πυραμίδες είναι δύο φοιτητές Φυσικής οι οποίοι χρησιμοποίησαν για το…οικοδόμημά τους, συνολικά 1.000.935 λιθουανικά νομίσματα τα οποία σε λίγο καιρό δεν θα “κυκλοφορούν” πια αφού η χώρα εντάσσεται στην Ευρωζώνη.
Σήμερα, οι φοιτητές τοποθέτησαν το τελευταίο κέρμα στην κορυφή της πυραμίδας η οποία όπως υποστηρίζουν είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο φτιαγμένη αποκλειστικά από κέρματα.
lithuanian pyramid
Στο έργο τους, είχαν βοήθεια από εθελοντές – υπαλλήλους του Νομισματικού Μουσείου της Τράπεζας της Λιθουανίας στο Βίλνιους.
Το εθνικό νόμισμα της Λιθουανίας από το 1993 είναι το λίτας αλλά από την 1η Ιανουαρίου θα αποτελεί παρελθόν αφού θα αντικατασταθεί από το ευρώ.
lithuanian pyramid
lithuanian pyramid
lithuanian pyramid

Πηγή: huffingtonpost.gr
Στην πρόσληψη 6.275 υπαλλήλων προχωράει η Κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους και τις αρχές του 2015.
Οι προσλήψεις αφορούν μόνο προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στο Φοροεισπρακτικό Μηχανισμό, καθώς και στους τομείς της Ασφάλειας και των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Οι νέες προσλήψεις θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014 και τις αρχές του 2015, ενώ θα γίνουν με το σχεδιασμό και τον έλεγχο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η εποπτεία της διαδικασίας αναμένεται να γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη, η ανεξάρτητη Αρχή επεξεργάζεται τις πρώτες προκηρύξεις, που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο Υπουργείο Οικονομικών, στις Εφορίες και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα με τις προσλήψεις για το 2014, τη «μερίδα του λέοντος» αποσπούν τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας. Ο προγραμματισμός κινείται στη βάση της μίας πρόσληψης για μία απόλυση.
Ο πίνακας με τις προσλήψεις
ΦορέαςΠρογραμματισμός Προσλήψεων για το 2014Σύνολο εγκρίσεων και κατανομώνΥΠΟΛΟΙΠΟ
Γενική Κυβέρνηση14.1657.8906.275
Κεντρική Κυβέρνηση13.5837.2656.275
Προεδρία της Δημοκρατίας000
Βουλή10010
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων1189523
Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας18914643
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων18248134
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη1.120641479
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων939593346
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης050
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας1.1191.1560
Υπουργείο Εξωτερικών10160
Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας1.4931.194299
Υπουργείο Εσωτερικών000
Αποκεντρωμένες Διοικήσεις40062338
Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ και β’ βαθμού399281118
Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης000
Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου33730136
Υπουργείο Οικονομικών2.1399861.153
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων7417560
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής1101991
Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού425177248
Υπουργείο Τουρισμού42042
Υπουργείο Υγείας2.0006961.304
Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης – Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης000
Ανεξάρτητες Αρχές23872166
Περιθώριο προσλήψεων για κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών 3/1.572211.445
ΔΕΚΟ κεφ. Α΄5826250

aftodioikisi.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των συντάξεων των ενστόλων όλων των σωμάτων, των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια έκρινε αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την κυβερνητική πράξη αναδρομικού περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών που έγινε, τον Αύγουστο του 2012.

Μάλιστα, στην περίπτωση των συνταξιούχων ενστόλων η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ και 2 κατά) αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016) καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.

Κατά συνέπεια, έκριναν οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η κυβερνητική πράξη περιορισμού των συντάξεων των ενστόλων δεν έχει «νόμιμο έρεισμα και είναι άνευ αντικειμένου».

Τελικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωσε το ύψος των συντάξεων και διαβίβασε ,απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), εντολή για άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεων στα προ του Αυγούστου 2012 επίπεδα.

Κατόπιν αυτών, το ΓΛΚ, θα αναπροσαρμόσει τις συντάξεις των στρατιωτικών στα επίπεδα του 2012.

Παράλληλα, το ΓΛΚ σύμφωνα με το πνεύμα της δικαστικής απόφασης θα επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους ενστόλους τα ποσά των συντάξεων τους που παρακρατήθηκαν μέχρι τώρα.

Όπως είναι γνωστό, οι περικοπές στις συντάξεις των ενστόλων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) και των ειδικών μισθολογίων, όπως είναι των καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των γιατρών διευθυντών του ΕΣΥ έγιναν κατά τις επιταγές του πλαισίου του νόμου 4093/2012.

Παράλληλα, οι περικοπές των συντάξεων των ενστόλων παραβιάζουν επιπρόσθετα και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ, καθώς δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι η αναδρομική μείωση των συντάξεων υπαγορεύτηκε από λόγους γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και γιατροί ΕΣΥ

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη και πάλι, κεκλεισμένων των θυρών με πλειοψηφία (21 υπέρ και 8 κατά), έκρινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι είναι αντισυνταγματικό το αναδρομικό «ψαλίδισμα» των συντάξεων που έγιναν τον Αύγουστο του 2012 σύμφωνα με το νόμο 4093/2012 στους συνταξιούχους δυο κατηγοριών του ειδικού μισθολογίου.

Δηλαδή, στους συνταξιούχους του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (καθηγητών) και στους γιατρούς διευθυντές του ΕΣΥ.

Οι δύο αυτές κατηγορίες συνταξιούχων (καθηγητές και γιατροί) ζητούσαν να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι μειώσεις που επέφερε στις συντάξεις τους αναδρομικά από 1.8.2012 έως σήμερα ο νόμος 4093/2012.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έκρινε ότι οι περικοπές των συντάξεων παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος που κατοχυρώνουν την ισότητα, την αναλογικότητα, την αξιοκρατία και την ιδιοκτησία, κ.λ.π.

http://www.enikos.gr 
Η κακή αναπνοή ή δυσοσμία του στόματος (halitosis) μπορεί να προκύψει από κακές καθημερινές συνήθειες στη φροντίδα των δοντιών και μπορεί να είναι σημάδι άλλων προβλημάτων υγείας.

Η κακή αναπνοή μπορεί επίσης να επιδεινωθεί από τα είδη των τροφών που καταναλώνετε. Όλες οι τροφές αρχίζουν να διασπώνται στο στόμα σας. Καθώς αφομοιώνονται και απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος, τελικά μεταφέρονται στους πνεύμονές σας και ο αέρας που εκπνέετε βγαίνει πάλι από το στόμα σας.

Αν καταναλώνετε τροφές με ισχυρές οσμές (όπως το σκόρδο ή το κρεμμύδι), το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος -ακόμη και στοματικού διαλύματος- απλώς καλύπτει την οσμή προσωρινά. Η άσχημη μυρωδιά δεν θα απομακρυνθεί εντελώς μέχρι οι τροφές να διέλθουν εντελώς από το σώμα σας.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην έχετε ποτέ ξανά κακοσμία στόματος:

Καλή στοματική υγιεινή

Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών και πλάκας. Βουρτσίστε πάντα τα δόντια σας μετά το φαγητό. Μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε και τη γλώσσα. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν τη γλώσσα, όμως, το καθάρισμα ακόμα και στο πίσω μέρος της γλώσσας, (με την οδοντόβουρτσα ή χρησιμοποιώντας μια ειδική ξύστρα) είναι σημαντικό για να έχετε πάντα ευχάριστη αναπνοή. Αντικαταστήστε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 2 έως 3 μήνες ή μετά από μια ασθένεια. Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα για να απομακρύνετε σωματίδια τροφής και πλάκα ανάμεσα στα δόντια. Αν φοράτε τεχνητή οδοντοστοιχία, πρέπει να την αφαιρείτε τη νύχτα και να την καθαρίζετε σχολαστικά πριν την επανατοποθετήσετε στο στόμα σας το επόμενο πρωί.

Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο

Αυτό θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ο οδοντίατρος θα κάνει επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών και θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να θεραπεύσει την περιοδοντική νόσο, την ξηροστομία, ή άλλα προβλήματα που μπορεί να έχετε και να είναι οι αιτίες κακοσμίας του στόματός σας.

Σταματήστε το κάπνισμα και το μάσημα προϊόντων με βάση τον καπνό

Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για συμβουλές σχετικά με βοηθήματα για να κόψετε τη συνήθεια αυτή.

Τροφές

Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι οι μεγαλύτεροι "κίνδυνοι" για την αναπνοή σας. Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν κακή αναπνοή μετά από κατανάλωση τυριών ή και κόκκινου κρασιού. Το κόκκινο κρασί έχει την ιδιότητα να δημιουργεί μία επίστρωση στα δόντια και να δίνει έτσι την ευκαιρία στα βακτήρια να "αγκιστρωθούν" καλύτερα στο στόμα.

Πίνετε άφθονο νερό

Αυτό θα κρατήσει το στόμα σας υγρό. Οι τσίχλες (κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη) ή το πιπίλισμα μιας καραμέλας (επίσης χωρίς ζάχαρη) διεγείρει την παραγωγή σάλιου, το οποίο απομακρύνει τα σωματίδια τροφής και τα βακτήρια. Τσίχλες και καραμέλες που περιέχουν ξυλιτόλη είναι οι καλύτερες γι' αυτόν το σκοπό.

Κρατήστε σημειώσεις των τροφών που καταναλώνετε

Αν νομίζετε ότι μπορεί κάποια τροφή να σας προκαλεί κακή αναπνοή, δείξτε τις σημειώσεις αυτές στον οδοντίατρό σας για να σας πει τη γνώμη του. Επίσης, κάντε μια λίστα με τα φάρμακα που παίρνετε. Μερικά φάρμακα μπορεί να παίζουν ρόλο στη δημιουργία άσχημων οσμών στο στόμα.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!