Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015


Οι Σουηδοί έχουν την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά στους δρόμους, οι Ιταλοί την πιο επικίνδυνη και οι Έλληνες είναι πρωταθλητές της “αγενούς συμπεριφοράς”, εκτιμούν οι Ευρωπαίοι σε μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ίδρυμα Vinci auroroutes.
Ερωτηθέντες σχετικά με τη χώρα στην οποία οι οδηγοί είναι οι πιο υπεύθυνοι, οι Ευρωπαίοι επέλεξαν στην πρώτη θέση τη Σουηδία (37%), τη Γερμανία (27%), μετά τη Βρετανία και την Ολλανδία (11%), σύμφωνα με την έρευνα αυτή.
Ως τη χώρα με “τους πιο ανεύθυνους οδηγούς”, οι ερωτηθέντες δείχνουν την Ιταλία (31%) ενώ και το 58% των Ιταλών αναφέρουν επίσης τη χώρα τους. Οι Έλληνες έρχονται στη δεύτερη θέση με 20%.
Η συνηθέστερη “αγενής συμπεριφορά” στο τιμόνι είναι η εξύβριση άλλων οδηγών: “56% των Ευρωπαίων αναγνωρίζουν πως το κάνουν τουλάχιστον κατά καιρούς”. Οι πρωταθλητές εδώ είναι οι Έλληνες: 74% παραδέχονται πως το κάνουν.
Συνολικά στις 10 χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα αυτή, 45% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι θα είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς “οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι”.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos και στη διάρκειά της ερωτήθηκαν μέσω Ίντερνετ 10.000 Ευρωπαίοι σε δέκα χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελλάδα και Πολωνία) για τη συμπεριφορά τους στο τιμόνι.

Νομοσχέδιο-σκούπα με βασικό στόχο την αποκατάσταση των αδικιών στο Δημόσιο προανήγγειλε κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.
Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο σε ένα με ενάμιση μήνα και πρώτη προτεραιότητα κατά τον κ. Κατρούγκαλο είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων και η αποκατάσταση των διαθέσιμων. Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για συνολικά 3900 υπαλλήλους εκ των οποίων 2.103 έχουν απολυθεί (ωστόσο 1.038 εξ αυτών έχουν επανέλθει με δικαστικές αποφάσεις), ενώ 1.825 βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και επρόκειτο να απολυθούν.
Το δεύτερο που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι οι αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο με την κατοχύρωση του τεκμηρίου αθωότητας, δηλαδή να μην απολύεται κάποιος μόνο και μόνο επειδή κατηγορείται και την προστασία της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης, η οποία θα πάψει, πλέον, να θεωρείται ανάρμοστη συμπεριφορά.
Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα για την επιλογή των προϊσταμένων με πρόσθετες εγγυήσεις σε σχέση με το σημερινό, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τα τυπικά προσόντα και πολύ λιγότερο τη συνέντευξη.
Τέλος, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται πιθανότατα και η επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.
aftodioikisi.gr

Ο φετινός Ηρακλής είναι ομάδα Σούπερ Λίγκας. Το απέδειξε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου ήταν σαφώς καλύτερος και πιο διαβασμένος από τον αντίπαλο του και με τα γκολ από τον Κόρμπο που έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του και τον Ρομάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πήρε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ματς ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να παίζουν ανοικτά και τον Πανιώνιο να έχει την πρώτη καλή στιγμή, με σουτ του Φούντα που πέρασε λίγο έξω, μετά από ωραία πάσα του Μασούρα. Από αυτό το σημείο και μετά ο Ηρακλής ανέπτυξε πρωτοβουλία και λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Ωραίο ένα-δύο του Πορτουλίδη με τον Τσιλιανίδη, ο πρώτος θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στη μικρή περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κόρμπο και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, για να πάρει το προβάδισμα ο «Γηραιός». Πριν συνέλθει ο Πανιώνιος, λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα, με τον Περόνε, να πιάνει κεφαλιά που τράνταξε το δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Πανιώνιος από τα μισά του πρώτου μέρους και μετά άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι κι είχε την δική του μεγάλη στιγμή με τον Παντίδο, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την κεφαλιά του σέντερ-μπακ του Πανιωνίου, να χτυπά στο δοκάρι και να φεύγει μακριά.Στο 41’ ήρθε μια ακόμα καλή στιγμή για τον Ηρακλή, με την σέντρα από τα δεξιά από τον Μπουκουβάλα. Έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με το προβάδισμα για τους γηπεδούχους στο 1-0.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος θέλησε να μπει επιθετικά και να φτάσει σε μια γρήγορη ισοφάριση, ωστόσο, παρότι πίεσε περισσότερο, δεν μπορούσε να φτιάξει εύκολα φάσεις, με προσπάθειες για απειλή της αντίπαλης εστίας με κάποια σουτ του Φούντα. Από το 50’ και μετά ένα νευρικό διάστημα και για τους δύο αντιπάλους, με κίτρινες για Περόνε, Καθάριο και Παντίδο. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να παραχωρούν και σε αυτό το διάστημα που δεν υπήρχε ρυθμός, πολλά «στημένα» γύρω από την περιοχή τους. Έτσι σε μια τέτοια περίπτωση ο Ρομάνο εκτέλεσε από πλάγια αριστερά φάουλ, ο Μπαρτολίνι, γύρισε την πλάτη, ξαφνιάζοντας τον Παπαδόπουλο, για να γίνει το 2-0 του «Γηραιού» που με αυτό το γκολ, έκανε ακόμα πιο ισχυρό το προβάδισμα του για πρόκριση. Μετά το γκολ η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, κατόρθωσε να διαχειριστεί σωστά το ματς και να κρατήσει αυτό το σκορ, παρά τα πολλά νεύρα που επικράτησαν στο γήπεδο, που του δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (91' Καρασαλίδης), Κάσσος, Τσιλιανίδης (70’ Πασάς), Περόνε (77’ Λουκίνας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Παντίδος, Σιώπης (6’ λ. τρ Κόρμπος), Καθάριος (58’ Γιάννου), Μασούρας (77' Μπούζας), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Πάνος, Φούντας, Τασουλής

Σκόρερς: 16’ αυτ. Κόρμπος, 74’ Ρομάνο

Κίτρινες: Μπαρτολίνι, Περόνε, Ρομάνο, Λουκίνας – Μασούρας, Καθάριος, Παντίδος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Ρισβάνης

Διαιτητής:: Κουτσιαύτης
πηγή: sport-fm.gr
Η ΑΕΚ το... ήθελε πιο πολύ - Πήρε ισοπαλία 1-1 στο Καραϊσκάκη
Στο πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό μετά τον υποβιβασμό της από τη Superleague, η ΑΕΚ φάνηκε πιο... διψασμένη για αποτέλεσμα και απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, και μετά την “προειδοποιητική βολή” του Μπαρμπόσα στο 4ο λεπτό, με το σουτ του να σταματά πρώτα στο χέρι του Μέγιερι και κατόπιν στο δοκάρι, στο 14' ο Αραβίδης με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

Οι “ερυθρόλευκοι”, που αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές, ήταν ασύνδετοι και έκαναν πολλά εύκολα λάθη, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν ουσιαστικά να απειλήσουν την εστία του Ανέστη στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, με την έναρξη του δεύτερου μέρους, στο 48', ο Διαμαντάκος με κεφαλιά, η οποία κόντραρε και στον Μιλιβόγεβιτς, ισοφάρισε σε 1-1.

Στη συνέχεια του αγώνα, οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν να διατηρήσουν το 1-1 χωρίς να κινδυνεύσουν ουσιαστικά, παρά την πίεση των γηπεδούχων, με εξαίρεση τη φάση του 89', όταν ο Ανέστης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, χωρίς όμως αυτό να στοιχίσει στην ομάδα του.

Το τελικό 1-1 δίνει στην ΑΕΚ σημαντικές ελπίδες πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού του ΟΑΚΑ.

Τσικνοπέμπτη σήμερα και από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν θα μπορούσε να λείψει το Ποδηλατικό Καρναβάλι της Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Αυτήν τη χρονιά καρναβαλιζόμαστε και κονταροχτυπιόμαστε με τη Λερναία Ύδρα των Θεσμών της Κρίσης! Γινόμαστε Νοσοκόμοι & Γιατρίνες «Πόσο πάει το Φακελάκι;», Παπάδες «Πλούτη Ελέησον», Μαθητές & Μαθήτριες «σε Απόγνωση» και Αστυνομικοί «με μακριά γκλομπς». Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, μια Λερναία Ύδρα με 5 κεφάλια, σύμβολο της τερατογένεσης και της δυσλειτουργίας των θεσμών της κρίσης, θα συνοδεύεται από τα ποδηλατικά άρματα των θεσμών: της Υγείας με τα Νοσοκομεία και τα ευμεγέθη Φακελάκια, της Παιδείας που βάζει Χ στη δημιουργικότητα και τη φαντασία οδηγώντας τους Μαθητές σε Απόγνωση, της Εκκλησίας με την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία και τα κύριε ελέησον για να βγούμε από την οικονομική κρίση, της Δικαιοσύνης που μεροληπτεί σε βάρος των αδυνάτων και όσων διώκονται από το μακρύ... γκλομπ της καταστολής.
Η Λερναία Ύδρα των θεσμών συμπληρώνεται από το ... "αγύριστο" κεφάλι του αθεράπευτου αυτοκινητιστή που πιστεύει στην παντοκρατορία του αυτοκινήτου και τρομοκρατεί ποδηλάτες και πεζούς προκαλώντας τροχαία ατυχήματα με το αυτοκινο-φετίχ του.
Θα μπορέσει ο Ηρακλής να σώσει τους θεσμούς από την κακοδιαχείριση και την διαφθορά, και να στρέψει τις πόλεις προς την βιώσιμη κινητικότητα; Ελάτε να τον βοηθήσουμε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε, στο 6o Ποδηλατικό Καρναβάλι, την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 στις 7μμ, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου (Ερμού-Συγγρού-Βασ.Ηρακλέιου). Το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με Ζωντανή Μουσική, DJ Set, Προβολές, Γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους, άφθονο κρασί, φαγητό, και άλλες εκπλήξεις, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
19:00 Συγκέντρωση για την Παρέλαση Ποδηλατικών Αρμάτων & Καρναβαλιστών με DJ set Andreas V.
~22:00 Πάρτι:
Ζωντανά: η ομάδα κρουστών ΚΡΟΥΣΗ
Lindy Hop Greece σε swing ρυθμούς
DJ sets GG, Captain K, YuGi, Γυμνός Ποδηλάτης
+εκπλήξεις

Πολυμέσα

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου
Τρεις πολύ καλές ταινίες αρχίζουν να προβάλλονται από την Τσικνοπέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η τέταρτη, οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι, δεν προλαβαίνει να κόβει εισιτήρια (και στην Ελλάδα) ακόμα και πριν την προβολή της.

Λεβιάθαν

(5/5)

Ένας άνδρας, ο Κόλια, προσπαθεί να σώσει το σπίτι του από τις ορέξεις ενός διεφθαρμένου πολιτικού. Με τη βοήθεια ενός φίλου του δικηγόρου θα προσπαθήσει να σταθεί ενάντια στο σύστημα. Ο σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ έχει κρύψει στην ταινία μηνύματα για την διαφθορά στη σύγχρονη Ρωσία. Είναι μία κατάσταση που δεν είναι αποκλειστικά ρωσική. Ο Ζβιάγκιντσεφ μιλά στην πραγματικότητα για τον αγώνα για ανεξαρτησία και για αξιοπρέπεια, για την προσπάθεια να τα βάλει κανείς με ένα τέρας πολύ μεγαλύτερο από τον ίδιο. Ένα πραγματικό αριστούργημα που χρηματοδότησε η Ρωσία (αλλά στη συνέχεια φαίνεται πως το μετάνιωσε, καθώς το επέκρινε σκληρά) από έναν ιδιοφυή δημιουργό.

Σκηνοθεσία: Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ
Πρωταγωνιστούν: Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Έλενα Λιάντοβα

Kingsman, Η Μυστική Υπηρεσία

(4,5/5)

Μία αριστοκρατική μυστική υπηρεσία καταπολεμά το έγκλημα... πάντα καλοντυμένη. Ένας κατάσκοπος, ο Χάρι Χαρτ αποφασίζει να εκπαιδεύσει έναν νεαρό αλητάκο, την ώρα που ένας εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος έχει ένα σκοτεινό σχέδιο. Η κωμωδία του Μάθιου Βον (Kick Ass) δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Με ανεξάντλητο και θαραλλέο χιούμορ «παίζει» με το είδος της κατασκοπικής περιπέτειας, θέλοντας να μεταφέρει στην οθόνη κάτι από την υπερβολή των παλαιών ταινιών Τζέιμς Μποντ με αρκετές δόσεις παρωδίας. Το αποτέλεσμα είναι ισοπεδωτικό. Από τη σκηνή όπου ο σκηνοθέτης μαζεύει ένα τσούρμο συντηρητικούς λευκούς Αμερικανούς σε μία εκκλησία για να ακολουθήσει το χάος, μέχρι το απολαυστικό τέλος, ο θεατής κρατά την κοιλιά του από τα γέλια. Η καλύτερη κωμωδία που είδαμε εδώ και καιρό.

Σκηνοθεσία: Μάθιου Βον
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Μαρκ Στρονγκ, Τάρον Ίτζερτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα


(4/5)

Ιρανικό γουέστερν με βρικόλακες; Και όμως. Η σκηνοθέτης Άνα Λίλι Αμιρπούρ έκλεψε τις εντυπώσεις με την ταινία της στο Φεστιβάλ του Σάντανς το 2014, φτιάχνοντας μία ταινία που συνδυάζει στοιχεία νουβέλ βαγκ, γουέστερν, vampire cinema και του νέου ιρανικού κύματος. Σε μία περιοχή που ονομάζεται «Κακιά Πόλη», τοξικομανείς, ιερόδουλες, μαστροποί και πλάσματα της νύχτας κάνουν την εμφάνισή τους. Εκεί ζει και ένα μοναχικό κορίτσι που παρακολουθεί τις μοναχικές υπάρξεις και ανάλογα κρίνει ποιους θα εκδικηθεί και ποιους όχι. Υπέροχα σκηνοθετημένο, γεμάτο φρεσκάδα και με εξαιρετική φωτογραφία, το Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα αποτελεί δείγμα πρωτότυπου σινεμά.

Σκηνοθεσία: Άνα Λίλι Αμιρπούρ
Πρωταγωνιστούν: Σέιλα Βαντ, Αράς Μαραντί, Μάρσαλ Μανές

50 Αποχρώσεις του Γκρι


(1,5/5)

Το πολυδιαφημιζόμενο πρώτο μέρος της τριλογίας που βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Ε.Λ.Τζέιμς έρχεται στις αίθουσες. Σίγουρα θα τις γεμίσει (τουλάχιστον για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου). Η αθώα Αναστέζια Στιλ γνωρίζει τον γοητευτικό (και πολύ πλούσιο) Κρίστιαν Γκρέι και ξεκινά μία παθιασμένη ερωτική σχέση μαζί του. Γρήγορα θα ανακαλύψει την προτίμηση του Γκρέι για τα σαδιστικά ερωτικά παιχνίδια. Οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι διαθέτουν ελάχιστες αρετές. Η ιστορία θα δικαιολογούσε μία ταινία και όχι τρεις όπως έχει προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα η ταινία να γίνεται συχνά βαρετή. Οι δύο πρωταγωνιστές είναι πολύ όμορφοι, αλλά οι ερμηνείες τους είναι αδύναμες. Ο ερωτισμός για την Ντακότα Τζόνσον περιορίζεται σε μερικά δαγκώματα των χειλιών και ένα μεθυσμένο βλέμμα, ενώ ο θεατής δεν πείθεται ιδιαίτερα για το πάθος του Τζέιμι Ντόρναν. Πάντως, η χημεία τους λειτουργεί αρκετά καλά. Όσο για τις ερωτικές σκηνές, μπορεί να είναι μη αναμενόμενες για μία ταινία τέτοιου μεγέθους, αλλά είναι μάλλον σεμνές. Πιο επικίνδυνη είναι η ιδέα πίσω από την ταινία: ότι μία νεαρή κοπέλα περιμένει όλη της τη ζωή έναν πλούσιο άνδρα που επιθυμεί να ικανοποιήσει και τελικά να «σώσει» από τον ίδιο τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Σαμ Τέιλορ-Γουντ
Πρωταγωνιστούν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν, Τζένιφερ Ιλ

Ποιος Σώζει Ποιον

(2,5/5)

Ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση που προβάλλεται σε 150 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατώτερο του εξαιρετικού και με παρόμοιο θέμα Inside Job, το Ποιος Σώζει Ποιον συγκεντρώνει συνεντεύξεις και απόψεις για την χρηματοπιστωτική κατάσταση σε διάφορες χώρες του πλανήτη. Από την Ελλάδα στην Ισπανία και από εκεί στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία, η ταινία ακολουθεί τους δρόμους του χρήματος. Το ντοκιμαντέρ δεν καταφέρνει να παρουσιάσει πλήρως τις ανθρωπιστικές συνέπειες της κρίσης, καθώς αναγκάζεται να αφιερώσει σε αυτό το κομμάτι λιγότερο χρόνο, ενώ δεν προσφέρει τίποτα καινούριο.

Σκηνοθεσία: Λέσλι Φρανκ και Χερντολόρ Λορέντς

Η Μαφία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μάικλ Τζάκσον
Ο Μάικλ Τζάκσον εξακολουθεί και απασχολεί την αμερικανική κοινή γνώμη, πέντε χρόνια μετά το θάνατο του, τον Ιούνιο του 2009.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται στην μεταθανάτια αυτοβιογραφία του ο πρώην μάνατζερ του «Βασιλιά της Ποπ», Φρανκ Ντιλέο, η Μαφία είχε συνάψει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του καλλιτέχνη που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή.
Όπως αναφέρει στην βιογραφία του «DiLeo: I Am Going To Set The Record Straight» (Ντιλέο: Θα Ξεκαθαρίσω τα Πράγματα), που έγραψε ο τέως συνεργάτης του Μαρκ Λαμίκα, ο Ντιλέο αναφέρει ότι η Μαφία είχε συμβόλαιο να δολοφονήσει τον Μάικλ Τζάκσον και πως ο Ντιλέο κατάφερε, λόγω της φημολογούμενης επιρροής του στα ανώτερα κλιμάκια της εγκληματικής οργάνωσης, να αποτρέψει τα σχέδιά τους.
Αυτό, ωστόσο, που δεν διευκρινίζεται ποτέ είναι για ποιους λόγους η Μαφία επιθυμούσε τόσο διακαώς να βγάλει από τη μέση τον δημοφιλή μουσικό.
Ο Ντιλέο, ο οποίος έπαιξε το ρόλο του Τάντι Σίσερο στην ταινία «Τα Καλά Παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε, ήταν υπεύθυνος για την καριέρα του Τζάκσον στη δεκαετία του 1980. Ο μάνατζερ πέθανε το 2011 σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από επιπλοκές μετά από εγχείρηση καρδιάς.
Ο Λαμίκα γράφει επίσης στο βιβλίο και για την εμμονή του Τζάκσον με την εξωτερική του εμφάνιση -ή, μάλλον, με την επιθυμία του να την αλλάξει εντελώς, λόγω του ότι του θύμιζε τον πατέρα του: «Ο Μάικλ είχε πει στον Φρανκ ότι δεν άντεχε να βλέπει το πρόσωπο του πατέρα του [του Τζόζεφ Τζάκσον] κάθε φορά που κοίταζε το πρόσωπό του στον καθρέφτη».
Στο βιβλίο επίσης ο Ντιλέο φέρεται να λέει πως ο Μάικλ δεν άντεχε να είναι κοντά στον πατέρα του ούτε μια στιγμή, εξαιτίας της κακοποίησης που είχε υποστεί στην παιδική του ηλικία, ενώ όταν ο τελευταίος είχε εμφανιστεί στα παρασκήνια αρκετών συναυλιών του Μάικλ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του άλμπουμ Bad (1989-90), ο «Βασιλιάς της Ποπ» όταν τον έβλεπε πάθαινε κρίσεις πανικού κι απομονωνόταν στο καμαρίνι του.
Ο Λαμίκα τονίζει επίσης πως το βιβλίο –η ημερομηνία έκδοσης του οποίου δεν έχει ακόμη οριστεί- θα αναφέρει και τα ονόματα όλων εκείνων των «μεγαλοκαρχαριών» της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν ή να εξαπατήσουν τον Τζάκσον.

in.gr
Η Ταϊλάνδη ζητά από τους νέους να μην κάνουν σεξ του Αγίου Βαλεντίνου
Αξιωματούχοι της Μπανγκόκ καλούν τους νεαρούς Ταϊλανδούς να απέχουν από τις ερωτικές περιπτύξεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και να επιλέξουν να επισκεφθούν ναούς, λέγοντας ότι είναι πολύ καλύτερος τρόπος εορτασμού της ημέρας του έρωτα.

Οι εορτασμοί για του Αγίου Βαλεντίνου είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ταϊλάνδη, αλλά οι αξιωματούχοι της πόλης ανησυχούν για τα ποσοστά της εφηβικής εγκυμοσύνης και την εξάπλωση του ιού του HIV.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι έφηβοι στην Ταϊλάνδη θεωρούν ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η ιδανική ημέρα για να έχουν για πρώτη φορά ερωτική επαφή.

«Εάν τα παιδιά αγαπιούνται, είναι καλύτερο να πάνε να ελευθερώσουν πουλιά ή να ψαρέψουν ή να πάνε στον ναό» είπε ο Πιραπόνγκ Σαϊτσέουα, αξιωματούχος της πόλης.

Η απελευθέρωση πουλιών που βρίσκονται σε κλουβιά αποτελεί βουδιστική ιεροτελεστία και θεωρείται ως ένας τρόπος για να βελτιώσει κάποιος το κάρμα του.

«Μην παθαίνετε εμμονή με κάτι που δεν είναι σωστό για την ηλικία σας» είπε ο Πιραπόνγκ Σαϊτσέουα.
Newsroom ΔΟΛ


Στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα συμμετάσχει φέτος, για πρώτη φορά, η Αυστραλία. Οι διοργανωτές απέστειλαν πρόσκληση ως μέρος των εορτασμών για τα 60 χρόνια του θεσμού.

«Είναι μια τολμηρή και ταυτόχρονα απίστευτα συναρπαστική κίνηση. Είναι ο δικός μας τρόπος για να πούμε: “Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί”» δήλωσε ο επόπτης του διαγωνισμού, Τζον Όλα Σαντ. Η Αυστραλία δε θα συμμετάσχει στους ημιτελικούς και θα πάρει μέρος κατευθείαν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου στη Βιέννη. Συνολικά 40 χώρες θα πάρουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό.
Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση δήλωσε πως η Αυστραλία θα περάσει κατευθείαν στον τελικό ώστε «να μην μειώσει τις πιθανότητες» των συμμετεχόντων στον ημιτελικό αλλά και εξαιτίας της «μίας και μοναδικής» συμμετοχής της.

Η Αυστραλία θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει στους δύο ημιτελικούς, καθώς και στον μεγάλο τελικό. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, το κανάλι SBS στην Αυστραλία προβάλει εδώ και περίπου 30 χρόνια τον διαγωνισμό.


Ένα ολοήμερο αποκριάτικο πάρτι διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων, σήμερα, Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου  με την αποκριάτικη μουσική διαδρομή από την πλατεία Κοτζιά προς το Μοναστηράκι και το Μουσικό Σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Νταούλια», με μουσική διαδρομή από το Μοναστηράκι προς το Θησείο, ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι τις εκδηλώσεις.

Η αποκριάτικη γιορτή της Τσικνοπέμπτης κορυφώνεται στις 9 μ.μ. με την Πλακιώτικη Αποκριά και τους καρναβαλιστές από τον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης», οι οποίοι με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Μετρό Ακροπόλεως- Μοναστηράκι), μετατρέποντάς το σε μία μεγάλη μουσική και χορευτική σκηνή, που θα ενθουσιάσει το αθηναϊκό κοινό.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

12:00 πλατεία Κοτζιά - Βαρβάκειος - πλατεία Μοναστηρακίου
Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

12:00 Πλάκα - Μοναστηράκι - Θησείο
Μουσική διαδρομή με παραδοσιακά όργανα από το μουσικό σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου και Global Νταούλια» (διαδρομή: πλ. Φιλομούσου Εταιρείας, Κυδαθηναίων, Αδριανού, Παλαιολόγου Μπενιζέλου, Πανδρόσου, πλ. Μοναστηρακίου, πλ. Ψυρρή)


19:00 Σταθμός Μετρό Μοναστηρακίου
Αποκριάτικη συναυλία σε λάτιν ρυθμούς της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων
19:00 Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»
Λαογραφική ξενάγηση στο Μουσείο και αναφορά στα ήθη και έθιμα της Αποκριάς στην παλαιά Αθήνα

21:00 Πλακιώτικη Αποκριά
Παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης (διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως - Σέλλεϋ- Βύρωνος - πλ. Αγ. Αικατερίνης - πλ. Φιλομούσου - Κυδαθηναίων - Αδριανού - Τριπόδων - Φλέσσα - Λυσίου - Μάρκου Αυρηλίου - Αδριανού - πλατεία Μοναστηρακίου).

naftemporiki.gr

Η ανεργία σκοτώνει, οδηγώντας τους ανθρώπους στην αυτοκτονία, ακόμη και σε χώρες ή σε περιόδους που δεν υπάρχει κρίση και ύφεση. Αυτό είναι το ζοφερό συμπέρασμα μιας νέας μεγάλης διεθνούς επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο περίπου μία στις πέντε αυτοκτονίες που συμβαίνει κάπου στον πλανήτη, σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την ανεργία.
Οι ελβετοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Κάρλος Νορντ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό ψυχιατρικής “The Lancet Psychiatry”, ανέλυσαν τους παράγοντες κινδύνου για αυτοκτονία σε 63 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, με βάση στοιχεία για την περίοδο 2000 – 2011.
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανεργία ευθύνεται για εννιαπλάσιους θανάτους από αυτοκτονία κάθε χρόνο (περίπου 45.000) σε σχέση με τους πρόσθετους θανάτους από αυτοκτονία κατά την πρόσφατη οικονομική κρίση μετά το 2008 (οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν τότε κατά 5.000 περίπου). Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αυτό σημαίνει πως η ανεργία έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο σε περιόδους ύφεσης, αλλά και στη διάρκεια περιόδων οικονομικής σταθερότητας.
Παγκοσμίως, εκτιμάται ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο για διάφορους λόγους. Σύμφωνα με την έρευνα, ο κίνδυνος αυτοκτονίας που σχετίζεται με την ανεργία, αυξήθηκε κατά 20% έως 30% και στις τέσσερις γωνιές της Γης μεταξύ 2000 – 2011. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, περίπου 233.000 αυτοκτονίες συνέβαιναν κάθε χρόνο στις 63 χώρες που μελετήθηκαν, από τις οποίες περίπου το ένα πέμπτο (45.000) μπορούν να αποδοθούν στην ανεργία.
Το 2007 (προ κρίσης) εκτιμάται ότι διεθνώς είχαν συμβεί 41.148 αυτοκτονίες που σχετίζονταν με την ανεργία, ενώ το 2009 (μετά το ξέσπασμα της κρίσης του 2008) οι σχετικές αυτοκτονίες αυξήθηκαν σε 46.131, δηλαδή ήσαν σχεδόν 5.000 περισσότερες.
Η μελέτη δείχνει ότι τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, είναι εξίσου ευάλωτοι στις συνέπειες της αυξημένης ανεργίας και μπορεί να αυτοκτονήσουν εξαιτίας αυτού του λόγου. Η αυτοκτονία ενός ανθρώπου μπορεί να προκληθεί αν μείνει άνεργος ο ίδιος ή κάποιος στενός συγγενής του.
Όπως είπε ο Κάρλος Νορντ, «τα ευρήματά μας δείχνουν ότι οι αυτοκτονίες αυξάνονται ήδη έξι μήνες πριν την άνοδο της ανεργίας». Αυτό οφείλεται στο ότι οι εργαζόμενοι «ψυχανεμίζονται» εκ των προτέρων τις επερχόμενες δυσμενείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
Επιπλέον, δεν έχει η απώλεια όλων των θέσεων εργασίας κατ’ ανάγκη τις ίδιες συνέπειες, καθώς ο κίνδυνος αυτοκτονίας φαίνεται να είναι μεγαλύτερος σε χώρες όπου το να μένει κανείς χωρίς δουλειά, είναι ασυνήθιστο, δηλαδή έχουν συνήθως χαμηλή ανεργία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες, «είναι πιθανό ότι μια απρόσμενη αύξηση της ανεργίας πυροδοτεί μεγαλύτερους φόβους και ανασφάλεια από ό,τι σε χώρες όπου ήδη πριν την κρίση υπήρχαν υψηλά επίπεδα ανεργίας».
Οι ερευνητές κάλεσαν τις κυβερνήσεις, πέρα από τις θεραπευτικές παρεμβάσεις, να κάνουν τις αναγκαίες επενδύσεις και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες πολιτικές στην αγορά εργασίας, ώστε να δημιουργηθούν πρόσθετες εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας, πράγμα που θα μειώσει και τις αυτοκτονίες.
Σε ένα συνοδευτικό άρθρο στο ίδιο ψυχιατρικό περιοδικό, οι Ρότζερ Γουέμπ και Ναβνίτ Καπούρ του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ επισημαίνουν ότι οι αυτοκτονίες που αποδίδονται στην ύφεση και στην ανεργία, πιθανότατα αποτελούν μόνο «την κορυφή του παγόβουνου» για ένα ευρύτερο φάσμα κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων.
Όπως αναφέρουν, «πολλοί άνθρωποι κρατούν μεν την δουλειά τους, όμως στη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών δεν παύουν να δέχονται σοβαρές ψυχολογικές πιέσεις, πέρα από την ανεργία, όπως μειωμένο εισόδημα, εργασιακή ανασφάλεια, αδυναμία πληρωμής χρεών, απώλεια του σπιτιού τους κ.α.». Όλα αυτά, κατά τους ψυχιάτρους, μπορεί να οδηγήσουν σε μη θανάσιμους αυτοτραυματισμούς, άσχημη ψυχική διάθεση, κατάθλιψη, προβλήματα αλκοολισμού, θυμό, οικογενειακές συγκρούσεις, διάλυση γάμων και σχέσεων κ.λπ.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. “Η Αγορά Εργασίας” δημοσιεύει την πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από ανέργους.
Συνολικά θα προσληφθούν 52.818 άνεργοι σε υπουργεία, οργανισμούς, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις με 5μηνες συμβάσεις.
Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και σε αυτό θα προσληφθούν άνεργοι με 110 ειδικότητες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μίνι κινητικότητα και για τους 6.000 αδιόριστους που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε θέσεις που έχει ανάγκη το ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το σχέδιο μίνι κινητικότητας του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου θα είναι ανάλογο με αυτό που θα εφαρμοσθεί για την επαναπρόσληψη των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» που επρόκειτο να απολυθούν.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός θα αποστείλει εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου προκειμένου να καταγράψουν τα κενά τους. Τα κενά αυτά θα συγκεντρωθούν και θα προσαρμοστούν στο εργασιακό προφίλ τόσο των απολυμένων και «διαθέσιμων» όσο και των αδιόριστων του ΑΣΕΠ, προκειμένου να κληθούν αρχικά οι πρώτοι και στη συνέχεια οι δεύτεροι να επιλέξουν θέσεις που τους ταιριάζουν.
Με αυτό τον τρόπο θα επιστρέψουν οι 3.900 απολυμένοι και «διαθέσιμοι», οι οποίοι αν δεν επιλέξουν θέση στα πλαίσια της κινητικότητας θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις που θα επανασυσταθούν όχι όμως και όλοι (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ.
Τα Windows 10 αναμένεται να είναι έτοιμα τον Ιούνιο του 2015, τουλάχιστον με τις πρώτες εκτιμήσεις της Microsoft.

Αυτό επικαλείται δημοσίευμα του Neowin, με την Microsoft να έχει έτοιμη την δεύτερη Preview έκδοση του λειτουργικού , ενώ αναμένεται να δούμε μέσα στον Φεβρουάριο και την πρώτη Preview έκδοση των Windows 10 για mobile συσκευές.

Στο συνέδριο Microsoft Build Developer Conference στις 29 Απριλίου, η εταιρεία αναμένεται να δείξει ένα προχωρημένο στάδιο της προόδου στο νέο λειτουργικό, το οποίο θα διατεθεί στους developers.

Εδώ να τονίσουμε ότι και τα Windows 8 είχαν παρόμοια πορεία, παρουσίασης, δοκιμών και τελικά διάθεσης, η οποία συμπίπτει με την μέχρι τώρα πορεία και εκτιμώμενη ημερομηνία διάθεσης των Windows 10.

Τέλος, η διάθεση της τελικής έκδοσης των Windows 10 για τον Ιούνιο, πιθανότατα αφορά την RTM έκδοση του λειτουργικού που απευθύνεται στους OEM κατασκευαστές, ώστε να κάνουν την κατάλληλη προετοιμασία για να διαθέσουν τα Windows 10 προεγκατεστημένα στους υπολογιστές τους ή τις mobile συσκευές τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, για τους καταναλωτές η τελική έκδοση θα καθυστερήσει λίγους μήνες, πιθανότατα τον Αύγουστο.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!