Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020


Αποκαλυπτικές του κλίματος που επικρατεί στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών είναι οι πληροφορίες που φέρουν τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «να χτυπά το τραπέζι με τη γροθιά του» και, μεταξύ άλλων, να χαρακτηρίζει «κακή τη συμπεριφορά του αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.
«Πολύ δύσκολες»
«Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν πολύ δύσκολες», σύμφωνα με διπλωμάτη που συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στην οποία συζητείται το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Οι σκληροί (φειδωλοί) επιμένουν. Ο Κουρτς δεν ακούει», ανέφερε διπλωμάτης, σύμφωνα με το politico, το οποίο προσθέτει ότι ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «χτύπησε το τραπέζι με τη γροθιά του».
Ο γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν. Η Σουηδία ανήκει στο μπλοκ των «φειδωλών» μαζί με τις Αυστρία, Δανία και Ολλανδία.
Προκάλεσε το γέλιο
Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με το politico, ο Μακρόν προκάλεσε το γέλιο στους παρευρισκόμενους, μαζί και της Ανγκελα Μέρκελ όταν είπε: «μπορεί να με πάρετε για μουρλό με τις επιχορηγήσεις μου, εντάξει, αλλά ακόμη και η Ανγκελα είναι μαζί μου».
Και όταν κάποια στιγμή ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, εγκατέλειψε την Ολομέλεια για τηλεφώνημα, ο Μακρόν καυτηρίασε: «Βλέπετε; Δεν νοιάζεται. Δεν ακούει τους άλλους, έχει κακή συμπεριφορά. Ασχολείται με τον Τύπο και μέχρι εκεί».
Η άσχημη… κατάληξη
Ο Μακρόν, χρησιμοποιώντας γλαφυρή γλώσσα, παραλλήλισε τον τρόπο συμπεριφοράς των «φειδωλών» με εκείνον των Βρετανών στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι ήταν το είδος της συμπεριφοράς που κατέληξε άσχημα.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό με θύμα μια 27χρονη σημειώθηκε στο Μπράιτον της Βρετανίας.
Η 27χρονη Άλις Μπάρτον Μπράντφορντ πέθανε από μία επιπλοκή έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι. Η Άλις πέθανε από αλκοολική κετοξέωση, μια μεταβολική επιπλοκή της κατανάλωσης αλκοόλ και της νηστείας. Η αλκοολική κετοξέωση προκαλεί ναυτία, έμετο και πόνο στην κοιλιά.
Όπως αναφέρουν φίλοι της Άλις, σύμφωνα με τη «The Sun», η 27χρονη δεν ήταν αλκοολική αλλά αντίθετα ήταν πολύ αθλητικός τύπος, έκανε ποδήλατο και έτρεχε σχεδόν καθημερινά.
«Δεν είμαστε σίγουροι πόσο ήπιε εκείνο το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν ήταν αλκοολική. Απλά δεν είχε φάει αρκετά και αυτό προκάλεσε την επιπλοκή. Ήταν τόσο ξαφνικό, είχε βγει στον κήπο της και πέθανε εκεί» περιγράφει σοκαρισμένη μια φίλη της άτυχης κοπέλας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!