Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

To ποσό των 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα  που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.
Ως υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
(Σύμφωνα με την αρίθμ. 2/46354/0026/20-07-2012 Υ.Α.)
  • Βεβαίωση του Διευθυντή Σχολικής Μονάδας περί εγγραφής και κανονικής φοίτησης του τέκνου κατά το σχολικό έτος που έληξε. (2013-2014)
  • Αίτηση δικαιούχου.
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλ. εισοδήματα προηγούμενου έτους 2013).
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του δικαιούχου (πρόσφατο).
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για το ίδιο έτος (επισυνάπτεται).
  • Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού(ΙΒΑΝ).
Με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο διευθυντή του  σχολείου.
Οι αιτήσεις των δικαιούχων, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαβιβάζονται από τον Διευθυντή του σχολείου στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
news.gr
Κάθε φορά που οδηγώ ένα μοντέλο της Skoda σκέπτομαι πόσο τυχερή είναι αυτή η αυτοκινητοβιομηχανία.

Από τότε που δέθηκε στο άρμα του γκρουπ VW, παρουσιάζει ανοδική πορεία σε όλους τους δείκτες.

Το Skoda Rapid Spaceback που οδήγησα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μου άφησε θετικές εντυπώσεις και το θεωρώ μία από τις καλύτερες επιλογές της μικρομεσαίας κατηγορίας χάτσμπακ, γιατί συνδυάζει την άριστη σχέση τιμής/ προϊόντος/ εξοπλισμού με όλο το πακέτο που έχουν οι κατασκευές γερμανικών προδιαγραφών.

Ενα σημείο που θέλω να τονίσω είναι η μεγάλη γυάλινη φιμέ οροφή, η οποία εκτείνεται μέχρι την πίσω πόρτα. Αναβαθμίζει την ευχάριστη αίσθηση που σου δίνει ο φροντισμένος εσωτερικός χώρος.

Οι ευμεγέθεις διατάσεις της (1,713Χ1,115 εκ.) δημιουργούν ένα παράθυρο στον ουρανό, έκτασης 1,98 τ.μ.! Η σχεδίαση και η κατασκευή της έγινε με τα αυστηρά γερμανικά στάνταρ, τα οποία εξασφαλίζουν αντοχή και αξιοπιστία.

Διαπίστωσα όμως ότι τα ίδια στάνταρ ακολουθήθηκαν σε όλους τους τομείς του αυτοκινήτου. Το κλείσιμο της πόρτας γίνεται με άψογο τρόπο.

Η στιβαρή αίσθηση που φθάνει στα χέρια σου από το τιμόνι διατηρείται και στις υψηλές ταχύτητες. Νιώθεις ότι οδηγείς ένα κόμπακτ αυτοκίνητο, ικανό να σε μεταφέρει με ασφάλεια. Υπακούει στις εντολές σου.

Η άνεση είναι σε άλλο επίπεδο γιατί διαθέτει μεγάλους και εργονομικούς χώρους, σήμα κατατεθέν της μάρκας. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία του(415-1.380 λίτρα).

Η πρακτικότητα σε υψηλά επίπεδα, χάρη στα πολυάριθμα SimplyClever χαρακτηριστικά.

Η μάρκα εξασφάλισε υψηλά ποσοστά ασφαλείας. Στάνταρ 8 αερόσακοι, σύστημα ελέγχου ηλεκτρονικής ευστάθειας ESC κ.ά.

Δεν μετάνιωσα που επέλεξα τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.2 105 ίππων, γιατί απόλαυσα τη ραφιναρισμένη λειτουργία του βραβευμένου μοτέρ.

Επίσης, όταν ήρθε η ώρα του ανεφοδιασμού μέτρησα τη μέση κατανάλωση, που ήταν μόλις 6,4 λίτρα/100 χλμ. Πριν αποφασίσετε για το είδος του καυσίμου (βενζίνη ή ντίζελ) μετρήστε τις παραμέτρους των χιλιομέτρων και του κόστους χρήσης.

Τα ντίζελ εξακολουθούν να μην είναι πανάκεια.

Εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ., τέλη κυκλοφορίας 137,5 ευρώ. Από 13.150 ευρώ, με 1.2 86 ίππων 12.350 ευρώ.
real.gr

Η παρέα και τα χάδια του κατοικίδιου σας, είτε είναι σκύλος είτε είναι γάτα, σας γεμίζουν με ένα αίσθημα ηρεμίας.  Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα των Η.Π.Α. σε μελέτη που δημοσίευσαν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δεσμός που αναπτύσσουμε με τα κατοικίδια ζώα μας και τη συντροφικότητα που μας προσφέρουν συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη ψυχική μας υγεία! Αλλά ακόμα και όταν το κατοικίδιο σας βρίσκεται απλώς στο ίδιο δωμάτιο μαζί σας, φαίνεται ότι υπάρχει μια κατευναστική δράση αφού όπως υποστηρίζει η Rebecca A. Johnson, διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου για την Αλληλεπίδραση Ανθρώπων- Ζώων του Πανεπιστημίου του Μισούρι, ο ανθρώπινος εγκέφαλος απελευθερώνει οξυτοκίνη που επιφέρει ένα συναίσθημα χαράς ενώ παράλληλα μειώνεται η κορτιζόλη, μια ομόνη του στρες. 
«Επιπλέον ένα έχετε σκύλο, οι καθημερινές σας βόλτες συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση των επιπέδων της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα» επισημαίνει η R. Johnson. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και μια έρευνα που διεξήγαγε το Αυστραλιανό Εθνικό Ίδρυμα Καρδιάς, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έχουν ζώα συντροφιάς, κυρίως άνδρες, τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
boro.gr
Όταν μια οικονομία πλήττεται από ύφεση και κρίση, τότε οι έγχρωμοι (μαύροι) είναι πιο πιθανό να φαίνονται στα μάτια των άλλων ανθρώπων ακόμη πιο μαύροι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι, από ψυχολογική άποψη, η οικονομική κρίση τείνει ασυνείδητα να ενισχύει τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις και τις ρατσιστικές διακρίσεις.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», πραγματοποίησαν μια σειρά από ψυχολογικά πειράματα με λευκούς εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν σε μια οθόνη υπολογιστή διάφορα πρόσωπα που είχαν διάφορες αποχρώσεις, από λίγο μαύρα (μιγάδες) έως πολύ μαύρα πρόσωπα αφρο-Αμερικανών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Ήταν ήδη γνωστό ότι οι κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες ανάμεσα στους λευκούς και στις μεινότητες των εγχρώμων διευρύνονται δραματικά σε συνθήκες οικονομικών δυσκολιών.

Τα νέα ευρήμάτα μας δείχνουν ότι η κρίση αλλάζει ακόμη και τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται οπτικά τον άνθρωπο μιας άλλης φυλής και αυτή η οπτική διαστρέβλωση μπορεί να εντείνει περαιτέρω τις ανισότητες» τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι λευκοί άνθρωποι δεν έχουν καν επίγνωση γι' αυτήν την αλλαγή της «ματιάς» τους σε σχέση με τους μαύρους.

«Οι άνθρωποι συνήθως νομίζουν ότι αυτό που βλέπουν, είναι μια ακριβής αντανάκλαση του κόσμου, έτσι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι οικονομικοί παράγοντες μπορούν να δημιουργούν τέτοιες οπτικές διαστρεβλώσεις και προκαταλήψεις» ανέφερε η ερευνήτρια ψυχολόγος.

Μεταξύ άλλων, τα πειράματα έδειξαν ότι όσο περισσότερο ένας λευκός πιστεύει ότι οι μαύροι αποτελούν απειλή (π.χ. επειδή παίρνουν τις δουλειές των λευκών εν μέσω ανεργίας), τόσο τείνει να βλέπει έναν μιγάδα ως μαύρο και έναν μαύρο ακόμη πιο μαύρο από ό,τι είναι πραγματικά το χρώμα του προσώπου του.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο σκούρο φαίνεται στα μάτια των άλλων το χρώμα του δέρματος ενός ανθρώπου, τόσο πιο εύκολα αυτός γίνεται αντικείμενο ρατσιστικών διακρίσεων σε μια κοινωνία κυρίως λευκών ανθρώπων, καθώς αντιμετωπίζει πιθανότερη κοινωνική απομόνωση, μεγαλύτερη αστυνομική βία εναντίον του, αυστηρότερες δικαστικές ποινές κ.ά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αν κανείς εξετάσει τις επιπτώσεις των καταχρήσεων όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην κοινωνία ως σύνολο, το αλκοόλ είναι πιο επιζήμιο ακόμα και από τα σκληρότερα παράνομα ναρκωτικά και το κάπνισμα τσιγάρου πιο επικίνδυνο από την κάνναβη, καταλήγει ανεξάρτητη βρετανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

H μελέτη διενεργήθηκε από ερευνητές της Ανεξάρτητης Επιστημονικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (ISCD) και έναν ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και τους Εθισμούς στα Ναρκωτικά (EMCDDA). Το κόστος καλύφθηκε από το βρετανικό Κέντρο Μελετών Εγκλήματος και Δικαιοσύνης.

Επικεφαλής της μελέτης ήταν ο καθηγητής Ντέιβιντ Νατ, πρόεδρος του ISDC. Ο Νατ εξαναγκάστηκε πέρυσι σε παραίτηση από σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, όταν κατηγόρησε τις αρχές ότι αγνοούν τα επιστημονικά δεδομένα, που δείχνουν ότι η κάνναβη είναι λιγότερο επιβλαβής από το αλκοόλ.

«Οι αποφάσεις των κυβερνήσεων για το τι θεωρείται παράνομο δεν βασίζονται πάντα στην επιστήμη» συμφώνησε ο Λέσλι Κινγκ, σύμβουλος του EMCDDA και μέλος της ερευνητικής ομάδας. Οι φόροι και τα έσοδα για τα προϊόντα καπνού και αλκοόλ, είπε, μπορούν να επηρεάζουν τις αποφάσεις για το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο.

Στην τελευταία μελέτη, οι ερευνητές αξιολόγησαν μια σειρά ψυχοδραστικών ουσιών χρησιμοποιώντας εννέα κριτήρια για τις βλάβες που προκαλούνται στο χρήστη και επτά κριτήρια για τις βλάβες που προκαλούνται σε τρίτους.

Η πρώτη κατηγορία κριτηρίων περιλάμβανε παράγοντες όπως οι θάνατοι που αποδίδονται ευθέως σε κάθε ναρκωτικό, οι βλάβες στην υγεία, η εξάρτηση και η απώλεια σχέσεων. Η δεύτερη κατηγορία συμπεριέλαβε κριτήρια όπως η εγκληματικότητα, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, οι οικογενειακές συγκρούσεις, το οικονομικό κόστος και η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Βάσει αυτών των κριτηρίων, οι υπό εξέταση ουσίες βαθμολογήθηκαν από το 0 (απόλυτα ασφαλείς) μέχρι το 100.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής: Αλκοόλ (72), ηρωίνη (55), κοκαΐνη σε μορφή κρακ (54), μεθαμφεταμίνη (33), κοκαΐνη (27), κάπνισμα (26), αμφεταμίνες ή «σπιντ» (23), κάνναβη (20), βενζοδιαζεπίνες όπως το Valium (15), κεταμίνη (15), μεθαδόνη (14), μεφεδρόνη (13), ecstasy (9), αναβολικά στεροειδή (9), LSD (7) και «μαγικά μανιτάρια» (5).

Πηγή: tanea.gr
Μικρά Ασία - Δωδεκάνησα - Κρήτη - νησιά Αιγαίου - Πελοπόνησος και λοιπή ηπειρωτική Ελλάδα - νότια Ευρώπη.

Αυτό είναι το -τολμηρό με τα πλωτά μέσα εκείνης της εποχής- νησιωτικό δρομολόγιο που ακολούθησαν οι προερχόμενοι από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολία πρώτοι νεολιθικοί γεωργοί.

Αυτοί ήταν οι οποίοι, πριν από περίπου 9.000 χρόνια, μετανάστευσαν στην Ευρώπη μαζί με τις πολύτιμες αγροτικές γνώσεις τους και τον πιο προηγμένο πολιτισμό τους, που διέδωσαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου έως τότε κυριαρχούσαν οι πιο πρωτόγονες παλαιολιθικές πρακτικές των κυνηγών-συλλεκτών.

Αυτό δείχνει μια νέα διεθνής γενετική έρευνα με επικεφαλής Έλληνες επιστήμονες, η οποία ενισχύει την πεποίθηση πως υπήρχε μια ευρέως χρησιμοποιούμενη θαλάσσια διαδρομή για τις μεταναστευτικές κινήσεις των αρχαίων γεωργών από τα ανατολικά προς τα δυτικά, παράλληλα με την ηπειρωτική οδό από την Μέση Ανατολή, στην Ανατολία και από εκεί -μέσω του Βοσπόρου- στη Θράκη, στα Βαλκάνια και τελικά στην κεντρική Ευρώπη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Γιώργο Σταματογιαννόπουλο του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ και την Περιστέρα Πάσχου του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το "Science" και το "New Scientist", ανέλυσαν δείγματα DNA από περίπου 1.000 κατοίκους που ζουν σήμερα σε 32 τοποθεσίες της νότιας και βόρειας Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Δείγματα ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, από κατοίκους της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Καππαδοκίας.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως έδειξε η ανάλυση του DNA, οι στενότεροι γενετικά συγγενείς πληθυσμοί της Ανατολίας (στη σημερινή Τουρκία) είναι οι πληθυσμοί της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και όχι της Βαλκανικής ή της βόρειας Ελλάδας.

Η γενετική ανάλυση αποκαλύπτει στους σημερινούς Ευρωπαίους ίχνη από ένα ανακάτεμα των παλαιολιθικών ανθρώπων (που είχαν αποικίσει την Ευρώπη ήδη πριν από 35.000 - 40.000 χρόνια) και των νεολιθικών ανθρώπων που έφτασαν στην Ευρώπη πολύ αργότερα, πριν από 9.000 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ήδη προτείνει την ύπαρξη μιας παράλληλης νησιωτικής διαδρομής των αρχαίων γεωργών από την Ανατολή προς τη Δύση, «πηδώντας» από νησί σε νησί του Αιγαίου, αλλά οι φυσικές ενδείξεις είναι λιγοστές έως τώρα (κυρίως από τη Μήλο).

Όμως η επιστήμη της γενετικής φαίνεται να ενισχύει αυτή τη θεωρία με βιολογικά δεδομένα.

Η νέα γενετική ανάλυση δείχνει ότι αρχικά οι πρώτοι γεωργοί προχώρησαν από την ενδοχώρα της Ανατολίας (Καππαδοκία) προς τη νοτιοδυτική ακτή της Μικράς Ασίας.

Στη συνέχεια, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αποτέλεσαν μια «γέφυρα», που συνέδεσε τη Μικρά Ασία με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν είναι τυχαίο ότι στην Κρήτη έχει ανακαλυφθεί ένας από τους αρχαιότερους νεολιθικούς οικισμούς της Ευρώπης, στην περιοχή της Κνωσσού, του οποίου η δημιουργία χρονολογείται προ 8.500 έως 9.000 ετών.

Ο οικισμός αυτός δημιουργήθηκε από αποίκους που ήλθαν από την Ανατολή και οι οποίοι τελικά ανέπτυξαν τον Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο εξελιγμένο ευρωπαϊκό πολιτισμό, πριν περίπου 5.000 χρόνια.

Από την άλλη, όπως επισημαίνουν οι έλληνες επιστήμονες, οι νεολιθικοί οικισμοί στη Θράκη και στη Μακεδονία είναι πιο πρόσφατοι σε σχέση με εκείνους της νοτιότερης ηπειρωτικής Ελλάδας, κάτι που λογικά δείχνει ότι οι νεολιθικοί μετανάστες-γεωργοί έφθασαν αρχικά από το νότο (δια της νησιωτικής οδού) και όχι από το βορρά (μέσω του Βοσπόρου).

Ερωτηματικό αποτελεί αν η αφετηρία των μεταναστών γεωργών-ναυτικών ήταν κυρίως η ακτή της νότιας Μικράς Ασίας ή η ακτή της Μέσης Ανατολής (Ισραήλ-Παλαιστίνη-Λίβανος-Συρία).

Η νέα ελληνική έρευνα υποστηρίζει πως η πρώτη διαδρομή ήταν η βασική, αν και όπως είπε η Πάσχου, «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τις άλλες διαδρομές, πιθανότατα όλες χρησιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε ένα βαθμό».

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνεται, τα νησιά του Αιγαίου και η ηπειρωτική Ελλάδα δέχτηκαν διαδοχικά μεταναστευτικά κύματα από την Ανατολή - αν και παραμένει άγνωστο με τι είδους πλεούμενα γίνονταν αυτά τα θαλάσσια ταξίδια.

Ένα μέρος αυτών των αποίκων -με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη- συνέχισε πιο δυτικά (επίσης δια θαλάσσης) και εγκαταστάθηκε στη Σικελία και την Ιταλία.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η εξάπλωση της γεωργίας σιγά-σιγά σε όλη την Ευρώπη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η γεωργία αναπτύχθηκε με πολύ ταχύτερο ρυθμό στη νότια Ευρώπη από ό,τι στη βόρεια.

Οι πρώτες γεωργικές πρακτικές πιστεύεται ότι εμφανίστηκαν στη λεγόμενη «Εύφορη Ημισέληνο», στην έκταση μεταξύ Μέσης Ανατολής και Μεσοποταμίας, πριν από περίπου 11.000 έως 12.000 χρόνια.

Ήταν αυτή η νεολιθική αγροτική επανάσταση που οδήγησε στη δημιουργία των πρώτων πόλεων και έμελλε να αλλάξει το «πρόσωπο» της Γης και της ανθρωπότητας.

Από ελληνικής πλευράς, στην έρευνα συμμετείχαν επίσης οι Πέτρος Δρινέας (Τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών-Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Ρενσελάερ Νέας Υόρκης), Ευαγγελία Γιαννάκη και Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος (Τμήμα Αιματολογίας Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης), Αννα Ράζου και Μανώλης Μιχαλοδημητράκης (Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης), Φώτης Τσέτσος (Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου) και Γιάννης Σταματογιαννόπουλος (Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον).

Ισπανική επιβεβαίωση
Είναι αξιοσημείωτο ότι στο ίδιο ουσιαστικά συμπέρασμα καταλήγει και μια νέα ισπανική έρευνα.

Οι γενετιστές, με επικεφαλής τον Ντανιέλ Τουρμπόν του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "PLoS Genetics", ανέλυσαν για πρώτη φορά μιτοχονδριακό DNA (κληρονομείται μόνο μέσω της μητέρας) των πρώτων μεσανατολιτών γεωργών που ζούσαν στην περιοχή της σημερινής Συρίας πριν από 8.000 χρόνια.

Η σύγκριση του προϊστορικού DNA των ανατολιτών γεωργών με αντίστοιχο γενετικό υλικό από σκελετούς ηλικίας 7.000 ετών, που βρέθηκαν σε νεολιθικά χωριά της Γερμανίας και της Ισπανίας, έδειξε τη μεταξύ τους γενετική συγγένεια, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι οι πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής ήταν όντως οι πρόγονοι των κατοπινών αγροτικών πληθυσμών της Ευρώπης.

Οι ισπανοί επιστήμονες βρήκαν επίσης στενή γενετική συγγένεια των ανατολιτών γεωργών με τους κατοίκους της Κύπρου και της Κρήτης και έτσι συμπεραίνουν ότι, κατά πάσα πιθανότητα, η νεολιθική αγροτική μετανάστευση προς τη Δύση ακολούθησε τη θαλάσσια οδό από τη Μέση Ανατολή μέσω Κύπρου και των νησιών του Αιγαίου (και όχι τη χερσαία οδό μέσω Τουρκίας και Βοσπόρου, καθώς οι τουρκικοί πληθυσμοί έχουν σήμερα μικρότερη γενετική συγγένεια με τους συριακούς σκελετούς).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι φήμες για τo Slingshot, μία νέα εφαρμογή από το Facebook ανταγωνιστική του Snapchat, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται με την κατά λάθος εμφάνιση της εφαρμογής στο App Store της Apple.

Το Facebook μετά από λίγη ώρα ανακοίνωσε ότι αυτό έγινε μετά από λάθος, ενώ αποκάλυψε ότι το Slingshot θα είναι μία νέα εφαρμογή για να κάνουν share οι χρήστες τις καθημερινές στιγμές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την νέα εφαρμογή δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Το Slingshot, πριν την διαρροή του προοριζόταν να διατεθεί από συγκεκριμένα App Stores, όπως των ΗΠΑ, Ρωσίας, Ινδίας, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Πολλαπλά είναι τα οφέλη του να κοιμάται κάποιος γυμνός, παρόλο που σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, λίγοι είναι οι άνθρωποι που το κάνουν.
Μεταξύ των θετικών επιπτώσεων που έχει ο… γυμνός ύπνος είναι η  βελτίωση της ορμονικής ισορροπίας, το λιγότερο λίπος στην κοιλιά, ακόμα και το καλύτερο… σεξ!
Διαβάστε αναλυτικά τα οφέλη του να κοιμόμαστε γυμνοί:
  • Ενίσχυση των ορμονών αντι-γήρανσης:
Πολύς κόσμος θέλει να νιώθει ζεστασιά την ώρα του ύπνου, αλλά ένα πολύ ζεστό περιβάλλον μπορεί να αποτρέψει την φυσική πτώση θερμοκρασίας που συμβαίνει στο σώμα ενώ κοιμόμαστε.
Διατηρώντας το σώμα ή το υπνοδωμάτιο σου πολύ ζεστό (πάνω από 21˚C) διακόπτεις την απελευθέρωση βασικών αντι-γηραντικών ορμονών καθώς και την αυξητική ορμόνη. Όταν κοιμόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι, απελευθερώνεται μελατονίνη, η οποία προκαλεί μια πολύ μικρή αλλά κρίσιμη δροσιά στο σώμα.
Καθώς πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία, εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη η οποία κάνει τα αναγεννητικά της μάγια . Ο ίδιος ο ύπνος έχει ανακηρυχθεί μαγικό χάπι ακριβώς επειδή ενθαρρύνει την απελευθέρωση αυτής της νεανικής ορμόνης που βελτιώνει μέχρι και την αθλητική σου απόδοση!
  • Καλύτερη σύνθεση του σώματος:
Η αυξητική ορμόνη επηρεάζει σχεδόν κάθε κύτταρο του σώματος. Είναι απαραίτητη για την επισκευή των ιστών, την οικοδόμηση των μυών, την πυκνότητα των οστών και για την υγιή σύνθεση του σώματος. Οι ζεστές κουβέρτες και τα ρούχα στο κρεβάτι εμποδίζουν την απελευθέρωση της, το οποίο σημαίνει ότι δεν καις λίπος ενώ κοιμάσαι ούτε επωφελείσαι από την νυκτερινή επισκευή των οστών, του δέρματος και των μυών.
Άτομα που κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες τη νύχτα είναι πιθανό να αναπτύξουν παθήσεις που μπορούν να εξελιχθούν σε διαβήτη και καρδιοπάθειες (και εν συνεχεία, αύξηση του βάρους). Όταν ο ύπνος δεν είναι επαρκής, η κορτιζόλη και οι ορμόνες της πείνας αυξάνονται, προκαλώντας έγερση και στην ινσουλίνη. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσεις μείωση στην καύση λίπους καθώς και στις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη.
  • Βαθύτερος ύπνος:
Έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες μορφές αϋπνίας είναι συνδεδεμένες με την λανθασμένη κυκλοφορία της θερμοκρασίας του σώματος και την αδυναμία να κρυώσει αρκετά το σώμα έτσι ώστε να μπει σε ένα βαθύτερο στάδιο ύπνου. Κατεβάζοντας την θερμοκρασία του σώματος έστω και έναν βαθμό Κελσίου, τα ποσοστά ύπνου στο 3ο και 4ο στάδιο αυξάνονται και οι άνθρωποι δεν ξυπνούν τόσο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σε ηλικιωμένα άτομα, μια ελάχιστη μείωση στη θερμοκρασία του δέρματος μπορεί να προκαλέσει μείωση στην πιθανότητα πρωινού ξυπνήματος. Και δεν ιδρώνεις ούτε τρέμεις κατά τη διάρκεια του ύπνου REM οπότε μην φοβάσαι ότι πετώντας τα στρώματα ζεστασιάς θα ονειρεύεσαι παγόβουνα!
  • Χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης και λίπους στην κοιλιά:
Σε υγιείς συνήθειες ύπνου, καθώς πέφτει η θερμοκρασία του σώματος και η αυξητική ορμόνη ανεβαίνει, η κορτιζόλη μειώνεται. Το σώμα ξεκουράζεται και αναρρώνει πραγματικά μεταξύ 10μ.μ. και 2π.μ., όπου και η κορτιζόλη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα. Από τις 2 π.μ. οι επινεφρίδιοι αδένες, ή αδένες άγχους, αρχίζουν να εργάζονται για την παραγωγή κορτιζόλης σε προετοιμασία για την επόμενη μέρα, η οποία βρίσκεται στις κορυφές στις 4 π.μ. και φτάνει το υψηλότερο σημείο της γύρω στις 6 π.μ. – ακριβώς την κατάλληλη ώρα για να ξυπνήσεις νιώθοντας ενέργεια.
Τις νύχτες που δεν κοιμάσαι αρκετά, θα ξυπνήσεις με ένα επίπεδο κορτιζόλης που είναι αφύσικα υψηλό. Αυτό ενεργοποιεί την όρεξη, ειδικά προς comfort foods όπως τα muffins, μπισκότα, κέικ κλπ., φέρνει μια τάση για υπερκατανάλωση φαγητού, αυξάνει την ένταση και το άγχος και δημιουργεί λίπος στην κοιλιά – ακόμα και σε ανθρώπους που είναι γενικά αδύνατοι.
Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, υψώνουν την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη, αυξάνουν την όρεξη, αναστατώνουν τις κανονικές συνήθειες ύπνου, μειώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες. Επίσης, συμβάλουν σε άλλες ορμονικές ανισορροπίες και παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του PMS, της στειρότητας, της νόσου του θυρεοειδούς και διαταραχές των σακχάρων στο αίμα.
  • Ωδή στην οξυτοκίνη:
Αν και εσύ και το ζευγάρι σου κοιμάστε γυμνοί, μπορεί να καρπωθείτε τα οφέλη αυτής της feel-good ορμόνης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η επαφή του δέρματος μέσα από την οικειότητα, ένα μασάζ, τη σεξουαλική επαφή, ή τις αγκαλιές. Επίσης, η ορμόνη οξυτοκίνη συμμετέχει στη σεξουαλική ανταπόκριση και τον οργασμό, εξουδετερώνει το άγχος και την κατάθλιψη και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Ένα άλλο μπόνους; Περισσότερες… ευκαιρίες, καθώς η διάθεση του συντρόφου σου θα είναι σαφώς πιο ενθουσιώδης με την νέα σου νυχτερινή ‘αμφίεση’! Οι οργασμοί άλλωστε είναι η καλύτερη ενίσχυση του ύπνου, δώρο από την φύση.
Μπορεί οι περισσότεροι για να ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους να φορούν τις πιτζάμες τους…και μάλιστα τους χειμερινούς μήνες και τις ζακέτες τους ή και τις κάλτσες τους, ωστόσο πολλές έρευνες κατά καιρούς αποδεικνύουν ότι η «συνήθεια» αυτή δεν έχει και πολλά οφέλη για την υγεία. Ή καλύτερα το να κοιμάται κανείς γυμνός έχει πολλά θετικά για την υγεία.
  • Το σεξ είναι καλύτερο
Ξαπλώνοντας δίπλα στο σύντροφό σας γυμνή, με τα σώματά σας να έρχονται σε επαφή, απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη η οποία και δημιουργεί τη σεξουαλική διέγερση. Επίσης, η ορμόνη οξυτοκίνη συμμετέχει στη σeξουαλική ανταπόκριση και τον οργασμό, εξουδετερώνει το άγχος και την κατάθλιψη και μειώνει την αρτηριακή πίεση.
  • Κάνει καλό στον… κόλπο σας
Στον γυναικείο κόλπο υπάρχουν βακτήρια και μύκητες. Η υψηλή θερμοκρασία αντί να τα εξοντώνει, τα βοηθά να πολλαπλασιάζονται, κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει όταν πέφτει είναι σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.
aftodioikisi.gr
Γνωρίζατε ότι για να έχετε «χειλάκι πετροκέρασο» πρέπει να τιμάτε το συγκεκριμένο φρούτο; Περιέχουν μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και ελαγικό οξύ. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό. Πολλές όμως έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών, την οποία περιέχουν τα κεράσια σε αφθονία οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα..

Ασπίδα κατά των λοιμώξεων
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα πως ο χυμός τους αποτελεί ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα ενάντια στην τερηδόνα των δοντιών.
Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο χυμός κερασιών καταστέλλει κατά 89% τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας, δηλαδή, το αρχικό σύμπτωμα της τερηδόνας.
Κεράσι, ο εχθρός της κόπωσης
Φάτε τα κερασάκια σας και το μυαλό σας θα στροφάρει πιο γρήγορα. Μειώνουν αισθητά την πνευματική κόπωση, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου υπάρχουν σε αφθονία. Είναι ό,τι πρέπει για τους αθλητές, γιατί λόγω της τέφρας των μεταλλικών αλάτων που περιέχουν, αυξάνουν τα αλκαλικά αποθέματα του οργανισμού.

Αναιμία τέλος!
Έχουν υψηλή περιεκτικότητά σε σίδηρο και προάγουν την αιμοποίηση. Ταυτόχρονα, δρουν αποτοξινωτικά και ευνοούν την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος, ενώ είναι διουρητικά και χωνευτικά.
Ο καλύτερος φίλος του εντέρου
Τα κεράσια περιέχουν μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία και δρουν, ανακουφιστικά, σε ρευματικούς πόνους και την ουρική αρθρίτιδα.
Προφυλάσσουν από τον καρκίνο
Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι πως είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάποιες φυτικές χημικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες οι οποίες τους δίνουν και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα. Οι ανθοκυανίδων εξουδετερώνουν τις καρκινογόνες ουσίες και τα κεράσια βοηθούν  και στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη.

Η ιστορία των κερασιών
Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα κεράσια προερχόταν από τη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα από την πόλη της Κερασούντας --εξ ου και το όνομα τους. Ο Ρωμαίος στρατηγός Λούκουλος τα ανακάλυψε και τα έφερε στην Ιταλία και από εκεί βρήκαν το δρόμο τους στο πιάτο μας!
clickatlife.gr
Με 825 νέους επιστήμονες θα ενισχυθούν μέσα στο καλοκαίρι υπουργεία και οργανισμοί του Δημοσίου.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε 150 πτυχιούχους με διδακτορικό (επιστήμονες γεωτεχνικών σχολών, μηχανικών, αλλά και σχολών θεωρητικής κατεύθυνσης) απευθύνει ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ενώ δρομολογείται η πρόσληψη 176 δικαστικών πραγματογνωμόνων, οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο των ανακριτικών γραφείων.
Εκατό θέσεις εργασίας σε υποτρόφους του ΙΚΥ, μεταπτυχιακούς επιστήμονες από την Ελλάδα προσφέρει η Εθνική Τράπεζα, μέσω προγράμματος διετούς πρακτικής άσκησης και στη συνέχεια πρόσληψης για δύο επιπλέον έτη.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών για τις 149 θέσεις τελωνειακών, ενώ εκκρεμούν οι αιτήσεις για τις 250 νέες προσλήψεις ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και μεταφραστών-διερμηνέων στην Ελληνική Αστυνομία. Τέλος, με τρεις προκηρύξεις θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ 600 μόνιμοι τεχνίτες αλλά και διοικητικοί στη ΔΕΗ.
 
Ένας νέος, άκρως επικίνδυνος ιός απειλεί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι χρήστες του Διαδικτύου θα πρέπει να ξέρουν ότι αν μέσα στις επόμενες ημέρες λάβουν ένα μήνυμα με συνημμένο που ονομάζεται: "Ενημέρωση για τα Windows Live" θα πρέπει να το διαγράψουν και να απενεργοποιήσουν άμεσα τους υπολογιστές τους.
Πρόκειται για έναν ιό που καταστρέφει όλο το σκληρό δίσκο.
Σε περίπτωση που λάβετε μήνυμα, ακόμη και αν αυτό έχει σταλεί από έναν φίλο, μην το ανοίξετε και αμέσως απενεργοποιείστε τον υπολογιστή σας.
Πρόκειται όπως ανακοίνωσε το CNN για τη χειρότερη μορφή ηλεκτρονικού ιού και έχει ταξινομηθεί από τη Microsoft ως ένας από τους πλέον επικίνδυνους που υπήρξαν ποτέ.
Ο ιός ανακαλύφθηκε τη Δευτέρα από την εταιρεία McAfee και δεν υπάρχει δυνατότητα επισκευής του υπολογιστή για αυτόν τον τύπο του ιού.
news.gr
Ναι στα μούρα, όχι στη μουρμούρα
Κάνουν καλό στον εγκέφαλο, είναι πεντανόστιμα και θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμπει! Αν μάλιστα αποφασίσετε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον 2 μερίδες μούρα την εβδομάδα στη διατροφή σας, θα αδυνατίσετε, xωρίς κόπο. Έρευνες  έχουν αποδείξει πως τα μούρα μπορούν να  μειώσουν τα κύτταρα λίπους της κοιλιάς.

Φράουλες, του πάθους
Είναι συνδεδεμένο με ρομαντικά δείπνα στο ημίφως και είναι γνωστό για τις  αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές του ιδιότητες. Το πεντανόστιμο φρούτο έχει μεγάλη περιεκτικότητά  σε φαινόλες και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο  ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.
Και να ήταν μόνο αυτές οι ευεργετικές της ιδιότητες; Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων και βοηθά όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα. Είναι ακόμη από τα φρούτα που βοηθούν στην εξισορρόπηση των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης. Βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Κολοκύθια για κοιλιά πλάκα
Γνωρίζατε πως μια κούπα κολοκύθι έχει 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών; Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία. Μάλιστα οι βιταμίνες C, Α, μαζί με το φυλλικό οξύ, που περιέχει το κολοκύθι, λειτουργούν σαν ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στο οξειδωτικό stress, που ενδέχεται  να προκαλεί διάφορες μορφές καρκίνου.

Σμέουρα για να βγάλετε το ολόσωμο!
Έχουν υψηλή αντιοξειδωτική αξία, αφού είναι πηγή φυτοχημικών όπως  ανθοκυανίνες, φαινόλες. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Κ και μαγνησίου. Must για όσους αγαπάτε τη γραμμή σας και προσέχετε τη διατροφή σας αφού σας χορταίνουν για ώρες. Τέλος τα σμέουρα είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες και είναι ένας πραγματικός σύμμαχος στη μάχη με τη ζυγαριά.
Καλαμπόκι τρομερό!

Το αγαπημένο καλοκαιρινό σνακ των παιδιών εχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και αλάτι. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες. Οι φυτικές ίνες που περιέχει, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και της πέψης και δρουν έτσι αποτρεπτικά και στην εμφάνιση καρκίνου του εντέρου.
Αν υποφέρετε από ακμή, δοκιμάστε το γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που έχουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή και βιταμίνη C, κρατά την κακή χοληστερίνη σε σταθερά επίπεδα και βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό. Είναι πλούσιο τέλος σε βιταμίνη Β, θρεπτικά συστατικά, όπως η θειαμίνη και η νιασίνη.
clickatlife.gr

Καλλιτεχνικό δρώμενο - διαμαρτυρία, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα το οποίο έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο, ξεπέρασε, τουλάχιστον ως ιδέα, κάθε προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό Μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το Μουσείο. Ο κόσμος έκανε στην άκρη για να περάσουν. Τα φλας «έδιναν και έπαιρναν« και όλοι αναρωτιόνταν τι συμβαίνει. Ακόμη και οι υπεύθυνοι του Μουσείου. Μαζί τους ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο συνθέτης Παντελής Παυλίδης.
Η αποστολή, αφού συντονισμένα έκανε μια βόλτα στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, άρχισε να αναζητεί μέσα στο Μουσείο την χαμένη Καρυάτιδα. Όταν την βρήκαν η συγκίνηση τους ήταν απερίγραπτη. Αργότερα η αποστολή γέμισε με σημαίες γωνιά του Χάιντ Παρκ ζητώντας από τους Βρετανούς «να επιστρέψουν την Καρυάτιδα στην γη που την γέννησε».

Παράλληλα, ανήμερα της Πεντηκοστής έξω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο παρουσιάστηκε, μια μικρή σε διάρκεια αλλά σημαντική σε ουσία, μουσικό - θεατρική παράσταση σε μουσική του συνθέτη Παντελή Παυλίδη και σκηνοθεσία της Έλντας Πανοπούλου.​

naftemporiki.gr
Κι όμως για πρώτη φορά στην ιστορία πρόγραμμα υπολογιστή κατάφερε να πείσει ότι είναι άνθρωπος. Πιο συγκεκριμένα, κατάφερε να πείσει τους κριτές ότι είναι 13χρονο παιδί το οποίο ονομάζεται Eugene Goostman και έγινε ο πρώτος υπολογιστής στον κόσμο που κατάφερε να περάσει το Turing Test.

Το test πήρε όπως αναφέρει το techblog, το όνομά του από τον πρωτοπόρο στους υπολογιστές Alan Turing ο οποίος το επινόησε το 1950 και για να το περάσει επιτυχώς κάποιο πρόγραμμα υπολογιστή θα πρέπει να πείσει τουλάχιστον το 30% των κριτών-ανθρώπων που του υποβάλλουν ερωτήσεις σε διάστημα 5 λεπτών. Στόχος του ήταν να δει αν ο υπολογιστής μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να χαρακτηριστεί νοήμων και να μην γίνει αντιληπτός σε επικοινωνία του με ανθρώπους. Μέχρι τώρα κανένας υπολογιστής δεν το είχε καταφέρει.

Ο «Eugene» ένα 13χρονο αγόρι από την Ουκρανία δημιουργήθηκε από μια ομάδα Ρώσων και πέρασε το τεστ που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στο Λονδίνο όπου και κατάφερε να ξεγελάσει έναν στους 3 κριτές. Προσποιήθηκε ότι είναι 13 χρονών και ότι τα αγγλικά είναι η δεύτερη γλώσσα του.

Το 2012 άλλο πρόγραμμα είχε φτάσει πολύ κοντά πείθοντας το 29% των κριτών ότι είναι άνθρωπος αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο 30% οπότε δεν θεωρήθηκε επιτυχές.

Φυσικά θεωρείται μια επανάσταση όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη όμως υπάρχουν και ανησυχίες σχετικά με το μέλλον του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μία σημαντική δίκη που νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι μπορεί να τινάξει την υπόθεση της «διαθεσιμότητας» στον αέρα διεξάγεται σήμερα στον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για την άσκηση αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών  (Α/Α 1584/2014) με την οποία δικαιώνονται 393 «διαθέσιμες» καθαρίστριες,  που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών ενώπιον του Αρείου Πάγου.
Το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δεχθεί πίσω στις θέσεις τους τις καθαρίστριες παρά το ότι, σύμφωνα με το συνήγορο των καθαριστριών, η από 12.5.2014 απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από κόμματα, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς όσο και από τις ίδιες τις καθαρίστριες που έχουν κατασκηνώσει από τις 17 Μαΐου μπροστά στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.
Να σημειωθεί ότι το βασικό επιχείρημα στελεχών του υπουργείου δίπλα στον κ. Στουρνάρα είναι  το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α΄ Τμήματος ζητά μεν την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από το δικαίωμα άσκησης του ενδίκου μέσου της έφεσης αλλά καλεί το υπουργείο Οικονομικών:
-Να ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών
-Να ασκήσει αίτησης αναστολής της εκτέλεσης και αναστολής της ισχύος της εν λόγω απόφασης ενώπιον του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε η υπόθεση να αντιμετωπιστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο στο συντομότερο χρόνο, δεδομένου ότι τίθενται ζητήματα εξαιρετικής σπουδαιότητας που αποτελούν τον πυρήνα του θεσμού της διαθεσιμότητας και συνδέονται με την ερμηνεία και εφαρμογή συνταγματικών διατάξεων.
Στο παρασκήνιο τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι αν γίνουν δεκτές οι καθαρίστριες πίσω στις θέσεις τους πριν την άσκηση όλων των ένδικων μέσων που έχει στα χέρια του το υπουργείο, τότε θα «ανοίξει η όρεξη» και σε άλλους «διαθέσιμους», με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ο ίδιος ο θεσμός. Θεωρούν, δε, ότι η τελική απόφαση της Δικαιοσύνης σε ανώτατο βαθμό θα είναι θετική για το υπουργείο Οικονομικών.
Με αυτά τα δεδομένα, έχει ενδιαφέρον το πώς θα αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
aftodioikisi.gr
Οι σοροί 12 ανδρών που έφεραν τραύματα από σφαίρες ανακαλύφθηκαν στο εσωτερικό ενός οχήματος στην πολιτεία Σιναλόα, στο βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ καμιά από τις σορούς, που βρέθηκαν από αστυνομικούς στην κοινότητα Σαν Ιγκνάσιο, κοντά στην πόλη Μασατλάν, δεν έχει αναγνωριστεί προς το παρόν. Όλες τους «φέρουν τραύματα από πυροβόλα όπλα», όπως δήλωσε στον Τύπο ο Μάρκο Αντόνιο Ιγκέρα Γκόμες, ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Σιναλόα.

Τα θύματα έφεραν επίσης σημάδια από βασανιστήρια ενώ οι έξι από τους άνδρες αυτούς φορούσαν μαύρα ρούχα και εξαρτύσεις μάχης, πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλη κάποιου καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών.

http://www.thestival.gr
Το Polo είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο, με παραγωγή που υπερβαίνει τα 14 εκατομμύρια οχήματα. Από το λανσάρισμα του το 1975, εξελίχθηκε από ένα entry-level μοντέλο, σε ένα υψηλής ποιότητας, καινοτόμο, αλλά προσιτό compact αυτοκίνητο.
Τέσσερις δεκαετίες μετά, το Polo συνεχίζει την ίδια εξελικτική πορεία που χαρακτήρισε κάθε γενιά του. Το νέο Polo αποπνέει ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ποιότητας, περισσότερο σπορ χαρακτήρα, ενώ διαθέτει νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες προσφέροντας χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας ανώτερης κατηγορίας, αυξάνοντας την υπεροχή του έναντι του ανταγωνισμού.
Ο «δεκάλογος» του νέου Polo:
  1. Το νέο Polo διατίθεται με εντελώς νέα γκάμα κινητήρων. Είναι το μοναδικό μοντέλο στο οποίο όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU-6.
  2. O νέος κινητήρας βενζίνης 1.2 TSI ανήκει στη νέα σειρά (EA211), είναι αλουμινένιος, 16-βάλβιδος, με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής.
  3. Το νέο Polo λανσάρει τον νέο κινητήρα πετρελαίου της Volkswagen, 1.4 TDI. Ανήκει στην νέα σειρά (ΕΑ288), διαθέτει 3 κυλίνδρους με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, και άμεσο ψεκασμό με Turbo. Παρέχει την υψηλότερη ροπή στην κατηγορία του (έως 230Nm στις 1.500rpm).
  4. Όλα τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτουν την πιο σύγχρονη τεχνολογία που είναι διαθέσιμη παγκοσμίως.
  5. MirrorLink ™. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα επικοινωνίας, διατίθεται πρώτη στο νέο Polo. Η οθόνη αφής των ηχοσυστημάτων προβάλλει την οθόνη του smartphone, και παράλληλα δίνει την δυνατότητα χειρισμού των εφαρμογών (applications) του κινητού.
  6. Το νέο Polo διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων υποστήριξης οδηγού στην κατηγορία του. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το Multi-CollisionBrake και την αναγνώριση κόπωσης οδηγού στον βασικό εξοπλισμό.
  7. Για πρώτη φορά προσφέρεται προαιρετικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση “SportSelect”.
  8. Για πρώτη φορά προσφέρονται φωτιστικά σώματα με κύριους προβολείς τεχνολογίας LED.
  9. Το εμπρός και πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχουν επανασχεδιαστεί, ενώ το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί.
  10. Ο βασικός εξοπλισμός των εκδόσεων έχει γίνει πλουσιότερος, ενώ οι προσιτές τιμές όλων των συστημάτων υποστηρίζουν των εκδημοκρατισμό των πρωτοποριακών τεχνολογιών.
Η VW παρουσιάζει μία εντελώς νέα γκάμα αποδοτικών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Το νέο Polo αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο στην Ελληνική Αγορά όπου όλοι οι διαθέσιμοι κινητήρες πληρούν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων EU-6. Οι νέοι κινητήρες είναι μέχρι και 21% πιο οικονομικοί, ενώ προσφέρουν ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά.
Tο νέο Polo επίσης είναι εφοδιασμένο με καινοτόμες τεχνολογίες, εστιάζοντας σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και οδηγικής απόλαυσης με προσιτό κόστος.
  • Ανάρτηση "Sport Select". Η VW προσφέρει ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση στο Polo για πρώτη φορά. Αποτελεί προαιρετικό εξοπλισμό σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή.
  • Adaptive Cruise Control (ACC). Διατηρεί την προεπιλεγμένη ταχύτητα μαζί με την προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο. Το σύστημα δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
  • Σύστημα επιτήρησης εμπρός χώρου (Front Assist). Το Front Assist βοηθά τον οδηγό σε κρίσιμες καταστάσεις παράγοντας αυτόματα την απαραίτητη πίεση πέδησης ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση, ή να μειωθεί η σφοδρότητα. Το σύστημα δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
  • CityEmergencyBraking. Το CityEmergencyBraking περιλαμβάνεται στο σύστημα FrontAssist. Λειτουργεί σε ταχύτητες πόλης (κάτω από 30 km/h) και εφόσον ο οδηγός δεν αντιδράσει σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα, το σύστημα ακινητοποιεί αυτόνομα το Polo.
  • Multi-Collision Brake. Το Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του νέου Polo. Μετά από μία σύγκρουση, το σύστημα φρενάρει αυτόματα το όχημα για να αποφευχθούν δευτερογενείς συγκρούσεις. Το σύστημα δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
  • Fatigue Detection (σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού). Το σύστημα ανιχνεύει την αδυναμία συγκέντρωσης, λόγω κόπωσης, του οδηγού και προτείνει διάλειμμα. Αποτελεί βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Highline, και δεν προσφέρεται σε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
Το νέο Polo διαθέτει συστήματα infotainment που αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ανάλογα με την έκδοση διαθέτουν λειτουργίες όπως:
  • Bluetooth Audio Streaming (που περιλαμβάνει απεικόνιση εξωφύλλου CD),
  • Αισθητήρα εγγύτητας (στην οθόνη αφής),
  • Μεγέθυνση χάρτη με κινήσεις των δύο δακτύλων (όπως σε ένα smartphone),
  • Υποδοχή κινητού τηλεφώνου
Όλα τα συστήματα μπορούν να εφοδιαστούν με ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου (DAB+). Επιπλέον, η πρόσβαση στις έξυπνες εφαρμογές του smartphone (apps) γίνεται πλέον μέσω της οθόνης αφής χάρη στο καινοτόμο σύστημα MirrorLink™ το οποίο φέρνει πλέον τις εφαρμογές του κινητού στο αυτοκίνητο.
Τέλος,στοPolo έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια, φρέσκα χρώματα, ανασχεδιασμένο εσωτερικό με νέα ποιοτικά υλικά, άριστη εργονομία, τέλεια συναρμογή, νέοι κινητήρες EU-6 και πολλά καινοτόμα στοιχεία στο βασικό εξοπλισμό, που το καθιστούν μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτοκίνησης στην μεγαλύτερη κατηγορία της Ελληνικής αγοράς.
Οι τιμές ξεκινούν από τις 11.443 ευρώ, με όφελος απόσυρσης.
news.gr
Μόλις τρεις ημέρες αυστηρής νηστείας είναι αρκετές για να αναζωογονηθεί πλήρως το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, σύμφωνα με νέα επαναστατική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).

Οι διατροφολόγοι κατακρίνουν αυτές τις δίαιτες – άλλες απαγορεύουν εντελώς το φαγητό και επιτρέπουν μόνο νερό, χυμούς και σούπες και άλλες επιτρέπουν ελάχιστο αριθμό θερμίδων – όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι όταν το σώμα στερείται τόσο πολύ ενεργοποιούνται τα βλαστοκύτταρα ώστε να παράγουν περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια. Τα λευκά αιμοσφαίρια ελέγχουν τις αντιστάσεις μας απέναντι στις λοιμώξεις.

Η νέα ανακάλυψη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό, όπως οι καρκινοπαθείς που βρίσκονται στο στάδιο χημειοθεραπείας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς η λειτουργία του ανοσοποιητικού μετά από μια ορισμένη ηλικία αποδυναμώνεται σημαντικά.

Οι ερευνητές δηλώνουν χαρακτηριστικά πως η νηστεία «γυρνά ένα διακόπτη» που παρακινεί τα βλαστοκύτταρα να παράγουν περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια, αποκαθιστώντας επί της ουσίας την ανοσοαντίδραση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!