Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Μια εφαρμογή για συσκευές Android υπόσχεται να διατηρήσει μια αξιοπρεπή σύνδεση στον Ιστό, έστω και σε χαμηλές ταχύτητες, ακόμη και όταν το σήμα είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Το Be-Bound βασίζεται στο δίκτυο 2G.

«Ξεκινήσαμε με μια απλή παρατήρηση. Ο καθένας έχει αντιμετωπίσει προβλήματα σύνδεσης, ακόμη και σε κλειστούς χώρους, όπως το τρένο, το μετρό, στο εσωτερικό κτιρίου ή σε άλλες περιοχές με χαμηλή συνδεσιμότητα», εξήγησε ο Albert Szulman, διευθύνων σύμβουλος της Be-Bound.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη από το Google Play, ενώ οι χρήστες θα κληθούν να πληρώσουν για τη χρήση της με ειδικά προπληρωμένα «credits» που ονομάζονται Be-Miles.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή είναι πολύ φτηνότερη από τα κόστη περιαγωγής και έτσι είναι ιδανική για ταξίδια στο εξωτερικό. Ενσωματώνει λειτουργίες email, καιρικού δελτίου, ειδήσεων και χρήση του Twitter.

Μάλιστα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ακόμη και όταν δεν υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης το Be-Bound μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παρέχοντας ταχύτερη σύνδεση στον Ιστό και μειώνοντας τη χρήση των δεδομένων.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Κρίνει ότι το νερό, ως δημόσιο αγαθό, δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η ιδιωτικοποίηση δημόσιου αγαθού, όπως το νερό, αποφάσισε σε πρόσφατη διάσκεψή της η Ολομέλεια του ΣτΕ, όπως αναφέρουν πηγές του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι ζητείται ακόμη η ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ των μετοχών που κατείχε το Δημόσιο σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Στο ίδιο πνεύμα, άλλωστε, είχε κινηθεί και η συνεδρίαση του ΣτΕ στις αρχές Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι προσφυγές της Ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, κινημάτων κατά της ιδιωτικοποίησης και πολιτών.

http://www.efsyn.gr
Οι ώρες που περνάμε μπροστά στην τηλεόραση δεν είναι απαραιτήτως χάσιμο χρόνου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες. Αντιθέτως, μερικά τηλεοπτικά προγράμματα μπορεί και να μας ωφελήσουν.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ρότσετσερ, λ.χ., ανακάλυψαν προ ετών ότι όσοι βλέπουν εκπομπές για τη φύση αισθάνονται να γεμίζουν ενέργεια και γενναιοδωρία. Αλλες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ίδιες εκπομπές μπορεί να ελαττώσουν την αρτηριακή πίεση και τη μυϊκή ένταση, δείκτες του ανθυγιεινού στρες.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ντοκιμαντέρ που κάνουν καλό. Επιστήμονες από το Ιδρυμα Μελέτης των Εθισμών του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Τζέι Λ. Ντέρικ, δημοσίευσαν μελέτη που έδειξε ότι η επανάληψη κοινωνικών τηλεοπτικών σειρών μπορεί να εντείνει τον αυτοέλεγχό μας. Ως φαίνεται, όταν «χανόμαστε» σε έναν οικείο κόσμο που θυμίζει τον δικό μας και στον οποίο οι «ένοικοι» μας κάνουν να νιώθουμε μόνο καλά, ενισχύεται η ικανότητά μας να αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς.

Τα δυνητικά οφέλη της τηλεόρασης δεν σταματούν εδώ. Οπως έγραψε πριν από δύο εβδομάδες η εφημερίδα «Λε Φιγκαρό», οι τηλεοπτικές σειρές μπορεί να είναι αληθινοί σύμμαχοι της ψυχικής διάθεσης, καθώς «έχουν μία διάσταση παρηγορητική, σχεδόν ψυχοθεραπευτική».

Οπως σχολιάζει η δρ Ιλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, οι επιδράσεις της τηλεόρασης στην ψυχική σφαίρα κάθε ανθρώπου σχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με το μορφωτικό και το συναισθηματικό του επίπεδο και με το επίπεδο συναισθηματικής ωριμότητας, που καθορίζουν πώς θα διαχειριστεί όλα αυτά που βλέπει.

«Οι τηλεοπτικές σειρές όντως μπορούν να ασκήσουν θετική ψυχολογική επίδραση, αρκεί να μην είναι εις βάρος άλλων δραστηριοτήτων της ζωής, να μη “ζει” κάποιος μέσα από αυτές, να μην ταυτίζεται με τους ήρωες τόσο πολύ ώστε να τους θεωρεί κομμάτι της ζωής του και, βεβαίως, να μην αποφεύγει τις επαφές με τους αληθινούς ανθρώπους επειδή δεν θέλει να χάσει ούτε ένα επεισόδιο», λέει.

«Για τις οικογένειες με παιδιά, λ.χ., μία ώρα τηλεόραση την ημέρα μπορεί να είναι ευκαιρία για να κάνουν κάτι όλοι μαζί και να συζητήσουν οι γονείς με τα παιδιά ώστε να τους περάσουν κάποια μηνύματα.

»Για τους ηλικιωμένους είναι μια νότα κανονικότητας και οργανωμένου προγράμματος, που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για κοινωνικές συζητήσεις και συναναστροφές.

Για τους ανέργους, τους ημιαπασχολούμενους και όσους έχουν κινητικά προβλήματα είναι κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, να μην απομονώνονται και να μη “λιμνάζουν”».

Μέσα από ένα σίριαλ, εξάλλου, «μπορεί ίσως να κατανοήσουμε καλύτερα τις σχέσεις ή να δούμε μία άλλη οπτική γωνία σε θέματα που απασχολούν και εμάς τους ίδιους, όπως ένα διαζύγιο ή μια αρρώστια», συνεχίζει.  «Μπορεί επίσης να προσφέρουν ένα στιγμιαίο συναισθηματικό υποκατάστατο. Ή μπορεί απλούστατα να μας χαλαρώσουν έπειτα από μια δύσκολη μέρα, οπότε παίζουν ρόλο διαλείμματος στη ζωή μας».

Ωστόσο, δεν παρέχουν όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές τέτοιου είδους οφέλη. «Τα δυνητικά οφέλη προέρχονται κυρίως από καλογυρισμένα κοινωνικά σίριαλ, τα οποία έχουν περιορισμένου βαθμού βία, επιθετικότητα και σκηνές που προκαλούν έντονη αγωνία, ανασφάλεια και τρόμο», διευκρινίζει η δρ Θεοτοκά.

«Οσο πιο ρεαλιστικό και κοντά στην πραγματική ζωή είναι ένα σίριαλ τόσο πιο χρήσιμο μπορεί να είναι. Αντιθέτως, όσα είναι γεμάτα φανταστικές ή μεταφυσικές αναφορές, βία, ασάφειες, αβεβαιότητα και ερωτηματικά μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνα για κάποιες ομάδες του πληθυσμού, όπως τα παιδιά, οι πάσχοντες από ψυχικές διαταραχές, από κρίσεις πανικού, από διαταραχές ύπνου κ.τ.λ.».

Εκείνα όμως που μπορεί να παίξουν ρόλο ομαδικής ψυχοθεραπείας, κατά την οποία οι παρευρισκόμενοι ωφελούνται (και) από όσα ακούν τους άλλους να αφηγούνται, είναι «όσα πραγματεύονται σχέσεις με το άλλο φύλο και διαχείριση καθημερινών, σοβαρών προβλημάτων», προσθέτει.

Πηγή: tanea.gr
Οι γονείς ευθύνονται για τον τεράστιο όγκοαποβλήτων τροφίμων στη Βρετανία, επειδή συνεχίζουν να μαγειρεύουν για τα παιδιά τους παρά το γεγονός ότι έχουν ενηλικιωθεί ή εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα τηςΒουλής των Λόρδων, η οποία κάνει λόγο για γονείς «ξενοδόχους», που μαγειρεύουν για τα ενήλικα παιδιά τους και συχνά καταλήγουν να πετούν το φαγητό.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο σχετικό πόρισμα, οι γονείς αυτοί δεν μαγειρεύουν για σταθερό αριθμό ατόμων, κάτι που καθιστά δύσκολο των οικογενειακό προγραμματισμό, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις γονιών που αδυνατούν να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα με μικρότερο αριθμό παιδιών στο σπίτι.

Επιπλέον, το βρετανικό υπουργείο Περιβάλλοντος κατηγορεί τους πολίτες για αδιαφορία σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων, με αποτέλεσμα πολλά να καταλήγουν στα σκουπίδια, αλλά και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των υπολειμμάτων τροφίμων.

Κάθε χρόνο τα νοικοκυριά της Βρετανίας ξοδεύουν12 δισεκατομμύρια στερλίνες σε τρόφιμα που θα μπορούσαν να είχαν καταναλωθεί αλλά καταλήγουν στα σκουπίδια.

Σημειώνεται ότι τα απόβλητα τροφίμων συγκαταλέγονται στις κυριότερες απειλές για το κλίμα λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Κάθε μήνα υπάρχουν δεκάδες καλοί λόγοι για μια απόδραση. Από πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέχρι φεστιβάλ και εορταστικές παρελάσεις, βρήκαμε και σας προτείνουμε πέντε λόγους για να ταξιδέψετε το Νοέμβριο.

Νέα Υόρκη – Για την ημέρα των Ευχαριστιών και πολλά ακόμα


Η ετήσια παρέλαση την Ημέρα των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη (28 Νοεμβρίου) είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην πόλη και μπορείτε να την απολαύσετε ακόμα και από την άνεση του δωματίου του ξενοδοχείου σας. Τα JW Marriott Essex, Mandarin Oriental, Inn Residence, Ritz - Carlton και New York Hilton Midtown προσφέρουν μοναδική θέα σε όλη τη διαδρομή, με ένα μεγαλύτερο τίμημα, βέβαια.
Μια μέρα αργότερα γιορτάζεται η “Μαύρη Παρασκευή” (Black Friday), όταν ουσιαστικά ανοίγει η εορταστική περίοδος για τα καταστήματα. Είναι η ιδανική μέρα για τα πρώτα χριστουγεννιάτικα ψώνια και κάθε χρόνο τα εμπορικά καταστήματα αναμένουν μαζικές πωλήσεις.
Τέλος, στις 3 Νοεμβρίου διοργανώνεται ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ένας από τους μεγαλύτερους μαραθώνιους του κόσμου, που κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος ερασιτεχνών και επαγγελματιών αθλητών.

Μαρόκο - Για μια τελευταία έκρηξη ζέστης


Λίγοι προορισμοί συγκαταλέγονται σε αυτούς που είναι αρκετά θερμοί, ώστε να μπορέσει κάποιος να χαρεί τον ήλιο το Νοέμβριο. Στο Μαρόκο οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 28 º C και το καλοκαίρι μοιάζει να είναι εδώ για πάντα.
Επισκεφθείτε το Marrakesh για ψώνια και κάντε εκδρομές στα όρη του Άτλαντα. Στην Essaouira θα εντυπωσιαστείτε από την ατμοσφαιρική Medina και στο Αγκαντίρ θα απολαύσετε μια εβδομάδα στην παραλία.
Η Κύπρος και τα Κανάρια Νησιά είναι ακόμα δυο ιδανικές επιλογές, αν το μόνο που θέλετε να πάρετε μαζί σας είναι το μαγιό και οι σαγιονάρες σας. Οι θερμοκρασίες στην είναι πάνω από 20 º C και στα Κανάρια Νησιά μόλις λίγο πιο κάτω. Η Πάφος, στα νοτιοδυτικά της Κύπρου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά και η Λεμεσός και η Λάρνακα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Γερμανία - Για τις χριστουγεννιάτικες αγορές


Καμιά χώρα δεν φημίζεται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της όσο η Γερμανία, όπου το λουκάνικο και τα τοπικά εδέσματα, τα παιχνίδια και τα γραφικά τοπία δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η πλειοψηφία, μάλιστα, των αγορών ανοίγουν στο τέλος του μήνα. Τα καλύτερα μέρη για να πάτε είναι η Νυρεμβέργη, μια από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, το Μόναχο και για κάτι πιο σύγχρονο, το Βερολίνο.
Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά εκτός Γερμανίας και Αυστρίας λαμβάνει χώρα στο Birmingham. Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τους πάγκους, που στήνονται κάθε χρόνο στην Πλατεία Victoria. Πραγματοποιείται από τις 14 Νοεμβρίου έως και τις 22 Δεκεμβρίου.

Φαντασμαγορικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο


Το ινδουιστικό φεστιβάλ του Diwali, μια θεαματική πενθήμερη γιορτή, κατά την οποία οι άνθρωποι φωτίζουν με λάμπες και κεριά τον περίβολο των σπιτιών τους και πυροτεχνήματα κάνουν τη νύχτα μέρα, πραγματοποιείται φέτος στις 3 Νοεμβρίου. Αυτό είναι ένα από τα πολλά πολύχρωμα φεστιβάλ, που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο το Νοέμβριο.
Στο Μεξικό γιορτάζεται η Ημέρα των Νεκρών, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών οι κάτοικοι τιμούν τους νεκρούς συγγενείς και φίλους, ξενυχτώντας σε νεκροταφεία υπό το φως των κεριών.
Η εβδομαδιαία La Diablada ή αλλιώς “Ο χορός των δαιμόνων” είναι ένα πανηγύρι που πραγματοποιείται στο Puno του Περού την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι ντόπιοι ντύνονται με κοστούμια δαιμόνων και περιφέρονται στην πόλη.

Ευρωπαϊκές πόλεις – Για μια πολιτιστική βόλτα


Δεκάδες νέες εκθέσεις έχουν ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η Βενετία τιμά τους Leonardo και Titian στην Gallerie dell 'Accademia και το Palazzo Grassi, αντίστοιχα, ενώ στη Ρώμη θα δείτε μια έκθεση για τον Augustus στην γκαλερί Scuderie del Quirinale.
Στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου άνοιξε η έκθεση Shunga : Sex και ευχαρίστηση στην ιαπωνική τέχνη και στο Μουσείο Φυσική Ιστορίας η πάντα δημοφιλής έκθεση φωτογραφίας του καλύτερου φωτογράφου άγριας φύσης για το 2013.
Κι αν κανένα από τα παραπάνω δεν σας εμπνέει υπάρχουν μερικοί ακόμα λόγοι: η γιορτή του Αγίου Ανδρέα στη Σκωτία (30 Νοεμβρίου), η επαναλειτουργία του Palazzo Mocenigo στη Βενετία, το Μακάο Grand Prix (Νοέμβριος στις 9-10 και 14-17 ) και ακόμα οι μαραθώνιοι που θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, το Παλέρμο, την Βαλένθια, τη Φλωρεντία και τον San Sebastian.
news.gr
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για να γλιτώσουν τους φόρους. Ωστόσο σύμφωνα με τη νομοθεσία οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων μπορούν να κινήσουν νόμιμα τα οχήματά τους 2ημέρες το μήνα καταβάλλοντας μόλις 4 ευρώ για κάθε ημέρα!

Στις 3/12/2003 αριθμός ΠΟΛ. 1132 το υπουργείο Οικονομικών ορίζει για την διαδικασία Προσωρινής χορήγησης Αδειας Κυκλοφορίας χαρακτηριστικά:
«Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με το ανωτέρω θέμα σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 22 του Ν.2367/1953 , όπως ισχύει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας με προσωρινή άδεια κυκλοφορίας και μέχρι δύο (2) μέρες το μήνα. Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και μόνο από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ αφού καταβληθούν τέλη κυκλοφορίας 1,90 Ευρώ για κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας.
Μέχρι τώρα η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. προσωρινή άδεια θεωρείται από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τροχαίας, οι οποίες εκδίδουν Ειδική πινακίδα από χαρτόνι «Μ».

2. Για την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των ανωτέρω προσωρινών αδειών και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των ενδιαφερομένων κρίνεται αναγκαίο η διαδικασία χορήγησης των αδειών αυτών να ολοκληρώνεται σε μια υπηρεσία του Δημοσίου στη Δ.Ο.Υ., η οποία σύμφωνα με ης ανωτέρω διατάξεις είναι αρμόδια για τη χορήγησή της.
Για το λόγο αυτό, από 1ης Μαρτίου 2004 οι Δ.Ο.Υ. οι οποίες χορηγούν τις προσωρινές άδειες θα χορηγούν και ης ειδικές πινακίδες από χαρτόνι «Μ», χωρίς καμία ανάμιξη των Υπηρεσιών της Τροχαίας για θεώρηση ή άλλη ενέργεια.

3. Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε ότι:
α) Με τα έγγραφά μας Μ 739/122/ ΠΟΛ.33/25.2.1982 , Μ 794/248/ ΠΟΛ.87/6.3.1986 , Α 8302/387/ ΠΟΛ.245/17.8.1987 , 1108539/1276/Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1238/25.9.1998 και 1012746/29Τ. & Ε.Φ./ ΠΟΛ.1055/7.2.2002 , έχει διευκρινισθεί, από τη Διοίκηση ότι εξαιρετικές περιπτώσεις για τη χορήγηση της προσωρινής άδειας είναι:
Για τα ανάριθμα αυτοκίνητα μόνο για τη μεταφορά τους:
- Από τον τόπο αγοράς ή τελωνισμού στον τόπο ταξινόμησης.
- Για έλεγχο από το K.T.E.Ο. και
- Για μετάβαση σε ειδικά συνεργεία για μετατροπή προσθήκη αμαξωμάτων ή άλλων τεχνικών στοιχείων.
Για τα ενάριθμα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία.
- Για δοκιμή, επισκευή ή πώληση αυτών.
β) Η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας .θα χορηγείται αποκλειστικά και μόνο για μεν τα ανάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η επιχείρηση του πωλητή ή ο τελωνειακός χώρος εκτελωνισμού ή ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος, για δε τα ενάριθμα αυτοκίνητα από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στον οποίο έχει κατατεθεί δήλωση ακινησίας.
γ) Το χρονικό διάστημα για το οποίο χορηγείται η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας (δύο μέρες το ανώτερο το μήνα) αρχίζει να μετρά από την έναρξη της ημερολογιακής ημέρας για την οποία χορηγείται η άδεια και λήγει με τη συμπλήρωση μίας ή δύο ημερολογιακών ημερών, κατά περίπτωση.
δ) Με την επιφύλαξη τυχόν άλλων διατάξεων αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών η οδήγηση του οχήματος, για το οποίο χορηγήθηκε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, επειδή από το νόμο, ( παρ. 7 άρθρο 22 του ν.2367/1953 ) δε γίνεται διάκριση, είναι δυνατή όχι μόνο από τον κύριο του οχήματος αλλά και από τρίτο πρόσωπο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί αποκλειστικά για τους λόγους τους οποίους εκδόθηκε η προσωρινή άδεια κυκλοφορίας.

4. Από την έκδοση της παρούσας παύει να ισχύει κάθε προηγούμενη αντιθέτου περιεχομένου.

Πινακίδα «Μ» 24 ημέρες το χρόνο
Οι πινακίδες «Μ» μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους για 2 ημέρες κάθε μήνα με μόλις 8 ευρώ.
Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο ιδιοκτήτης του οχήματος μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τον κινητήρα του οχήματος αλλά και όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη καθώς είναι γνωστό σε όλους πως η παρατεταμένη ακινησία δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ειδικότερα οι ελαστικοί σωλήνες ξεραίνονται και κόβονται πολύ εύκολα, τα λάδια κυκλοφορούν στον κινητήρα, οι αναρτήσεις δουλεύουν και δεν κολλάνε μέχρι και τα ελαστικά διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
Πάντως αν κάποιος κινήσει το όχημά του για 24 ημέρες το χρόνο, δηλαδή 2 ημέρες κάθε μήνα, τότε συνολικά θα έχει καταβάλλει 96 ευρώ αλλά θα έχει γλιτώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!

Αντίγραφο της Αδειας Κυκλοφορίας
Η κίνηση οχήματος έστω και με τη χρήση πινακίδας «Μ» από την εφορία για 2 ημέρες κάθε μήνα είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με τις πινακίδες κυκλοφορίας κατατεθημένες θα πρέπει να έχουν κρατήσει Αντίγραφο της Αδεια Κυκλοφορίας που έχουν καταθέσει μαζί με τις πινακίδες ώστε να μπορέσουν να ασφαλίσουν το όχημά τους, σύμφωνα με την Ημερησία.

http://www.iefimerida.gr

Στις 3 Νοεμβρίου του 1944, κυκλοφόρησε το μεγαλύτερο σε ονομαστική αξία ελληνικό χαρτονόμισμα.
 
Πρόκειται για εκείνο των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών, το οποίο φέρει την υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ξενοφώντα Ζολώτα. Ωστόσο, η ουσιαστική του αξία ήταν σχεδόν μηδαμινή.

Είναι το τελευταίο χαρτονόμισμα κατοχικών δραχμών, έστω και αν οι Γερμανοί έχουν αποχωρήσει ήδη από την Ελλάδα.

Γενικά, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπό την πίεση της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας και του υπερπληθωρισμού, η δραχμή γνώρισε τη μεγαλύτερη απαξίωση στην ιστορία της. Τυπώθηκαν χαρτονομίσματα με ονομαστική αξία ακόμα και δισεκατομμυρίων δραχμών, που η ανταλλακτική τους αξία όμως ήταν μηδαμινή.

Το χαρτονόμισμα των 100 δισεκατομμυρίων δραχμών ακολούθησε τις εκδόσεις των 5, 25 και 200 εκατομμυρίων και 2 δισεκατομμυρίων. Σε σημερινές τιμές και με βάση τη χρυσή λίρα Αγγλίας, η πραγματική αξία του δεν θα πρέπει να ξεπερνούσε τα σημερινά 10 λεπτά του ευρώ. Τελικά, αποσύρθηκε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του.

Στην μετακατοχική περίοδο, έγιναν δύο νομισματικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκτήσει η Ελλάδα ένα σταθερό νόμισμα. Η πρώτη έγινε τον Νοέμβριο του 1944, οπότε η υποτιμημένη δραχμή αντικαταστάθηκε με μια νέα, με ισοτιμία που ορίστηκε σε 50.000.000.000 παλιές δραχμές για κάθε 1 νέα. Η δεύτερη μεταρρύθμιση σημειώθηκε μία δεκαετία αργότερα, το 1954, όταν η δραχμή αντικαταστάθηκε ξανά με μία νεότερη με αναλογία 1000 δραχμές προς 1 νέα.


http://peiraxtiri.gr 
Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο μεθαύριο Τετάρτη, λόγω της απόφασης των Eλεγκτών Eναέριας Kυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) θα πραγματοποιήσει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, θα εξυπηρετούνται οι εξής πτήσεις μόνον: Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών-Μακεδονίας, ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις, αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών και πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΣΥΠΑ, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις «λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας και επειδή η επανάληψη του “λάθους” από το ΔΝΤ στην περίπτωση όχι μόνο της εκποίησης των ελληνικών κρατικών αεροδρομίων, αλλά και της διάλυσης της ΥΠΑ, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό».

http://www.enikos.gr 

Περισσότερους από 4.000 επισκέπτες υποδέχτηκε η 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης κατά τις δύο πρώτες μόλις εβδομάδες της λειτουργίας της, ενώ το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τη διοργάνωση είναι μεγάλο, με επισκέψεις δημοσιογράφων και επαγγελματιών του χώρου.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκεντρώνουν τόσο η κεντρική έκθεση με τίτλο «Παντού αλλά Τώρα» (Everywhere but Now), όσο και οι υπόλοιπες εκθέσεις του κεντρικού προγράμματος που διοργανώθηκαν από την «Κίνηση των 5 Μουσείων» (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών – ΑΠΘ).

Στην κεντρική έκθεση (επικεφαλής επιμελήτρια: Αdelina von Fürstenberg) παρουσιάζουν τα έργα τους 52 καλλιτέχνες από 25 χώρες σε έκταση 2.500 τ.μ. στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, καθώς και στα μνημεία και μουσεία: Αλατζά Ιμαρέτ, Γενί Τζαμί, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών).

Η είσοδος στις εκθέσεις της Μπιενάλε είναι δωρεάν για το κοινό.

Η 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει ως τις 31 Ιανουαρίου 2014. Αποτελεί τη δεύτερη διοργάνωση τριμερούς προγράμματος που ξεκίνησε το 2011 και υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία-Θράκη 2007-2013 του ΕΣΠΑ που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και την Ελλάδα.

Διοργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τη συνεργασία της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης», τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή πολλών φορέων της πόλης. Η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά έχει τη γενική διεύθυνση και το σχεδιασμό της Μπιενάλε.

Για τέσσερις μήνες μουσεία, μνημεία και άλλοι χώροι πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη φιλοξενούν ένα πολύπτυχο πρόγραμμα με εκθέσεις, εγκαταστάσεις, περφόρμανς, εργαστήρια, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολές και παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων

Μια σειρά ανοιχτών ξεναγήσεων για το κοινό ξεκινά τις Κυριακές στις 12.00 στις εκθέσεις του κεντρικού προγράμματος της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που φιλοξενούνται στο Περίπτερο 6, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι).

Στο Περίπτερο 6 (είσοδος από 3ης Σεπτεμβρίου & Λεωφ. Στρατού) και την κεντρική έκθεση «Παντού αλλά Τώρα» ξεναγήσεις θα γίνονται: κάθε Κυριακή στις 12:00, από τις 6 Οκτωβρίου ως τις 26 Ιανουαρίου 2014 (με εξαίρεση τις 29 Δεκεμβρίου και 5 Ιανουαρίου).

Στο ΚΜΣΤ, στη Μονή Λαζαριστών, όπου φιλοξενούνται η έκθεση «Η συλλογή Κωστάκη και η ρωσική πρωτοπορία. 100 χρόνια από τη γέννηση του συλλέκτη» και μέρος της κεντρικής έκθεσης «Παντού αλλά Τώρα», το πρόγραμμα ξεναγήσεων καλύπτει οκτώ Κυριακές: 6 και 20 Οκτωβρίου, 3 και 17 Νοεμβρίου, 1 και 15 Δεκεμβρίου, 12 και 26 Ιανουαρίου 2014. Όλες οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στις 12:00.

Στο ΚΣΤΘ, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι οι ξεναγήσεις στην έκθεση «Παράδοση-Ανατροπή» θα γίνουν τις παρακάτω Κυριακές, επίσης στις 12:00: 13 και 27 Οκτωβρίου, 10 και 24 Νοεμβρίου, 8 και 22 Δεκεμβρίου και 19 Ιανουαρίου 2014.

Η είσοδος στους χώρους και η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

cityportal.gr

Ξεκίνησε μέσα στον Οκτώβριο ο φθινοπωρινός κύκλος ξεναγήσεων στις Δημοτικές Κοινότητες που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο οποίος ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2013.

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, οι δύο ξεναγήσεις για ποδηλάτες, εκ των οποίων η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου ενώ η δεύτερη έπεται στη 1 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης 10:00.

Το κάθε γκρουπ περιλαμβάνει 35 άτομα, με εξαίρεση τα γκρουπ των ποδηλατών, στα οποία το όριο φθάνει τα 20 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις δεν προϋποθέτει καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ οι δημότες καλούνται να καταβάλλουν αντίτιμο, μόνο για την είσοδο σε μουσεία της πόλης, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε αυτά.

Οι ξεναγήσεις, ξεκινούν στις 11:00 με εξαίρεση έναν ορισμένο αριθμό απογευματινών δράσεων, που αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές :

Για τις ξεναγήσεις της 1ης Δημοτικής Κοινότητας: Κουντουριώτου 17, τηλ. 2313318226 & 8203
Για τις ξεναγήσεις της 2ης Δημοτικής Κοινότητας: Μοναστηρίου 93, τηλ. 2310 519250 & 2310 527856.
Για τις ξεναγήσεις της 3ης Δημοτικής Κοινότητας: Ακροπόλεως 6, τηλ. 2310 210621.
Για τις ξεναγήσεις της 4ης Δημοτικής Κοινότητας: Κλεάνθους 72μ (περιοχή Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας), τηλ. 2310 915001 & 2310 939797
Για τις ξεναγήσεις της 5ης Δημοτικής Κοινότητας: Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου 24, τηλ. 2310 425530 (εσωτερικό 3).

Α΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ
Αρχοντικό Νεδέλκου, Κόκκινο Σπίτι, Οικία Τερκενλή, Ερμού, Πλατεία Αριστοτέλους, Αγορές (Βατικιώτη και Βλάλη), Βενιζέλου, Στοά Μαλακοπή, Έπαυλη Αλλατίνη, Καθολική Εκκλησία, Οθωμανική Τράπεζα, οδός Κατούνη, Επιβατικός Σταθμός

Κυριακή 24/11, Κυριακή 8/12, Κυριακή 15/12

ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 1
Γαλεριανό Συγκρότημα, Ρωμαϊκή εξέδρα, Ρωμαϊκή Αγορά, Ρωμαϊκά λουτρά Αγίου Δημητρίου

Κυριακή 3/11, Σάββατο 16/11

ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 2
Γαλεριανό Συγκρότημα, Ρωμαϊκές αίθουσες Αρχαιολογικού Μουσείου

Κυριακή 3/11, Σάββατο 30/11

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 1
Παναγία Χαλκέων, Άγιος Παντελεήμων, Σωτηράκι, Αίθουσες Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού 4,5,6 και 7 Σάββατο 16/11, Κυριακή 1/12

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 2
Αχειροποίητος, Αγία Σοφία, Βαπτιστήριο Αγίου Ιωάννη, Αίθουσες Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού 1, 2 και 3

Σάββατο 9/11 στις 16:00, Σάββατο 23/11 στις 16:00,

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Bey Hamam, Χαμζά μπέη, Μπεζεστένι, Λευκός Πύργος

Σάββατο 2/11, Σάββατο 16/11 στις 16:00, Σάββατο 30/11 στις 16:00, Σάββατο 14/12

ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Γιαχουντί χαμάμ, Αγορά Μοδιάνο, Συναγωγή Γιαντ Λεζικαρόν, Μνημείο Ολοκαυτώματος, Λαδάδικα, Βενιζέλου.

Κυριακή 10/11, Κυριακή 24/11, Κυριακή 8/12

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ( νέο )
Λαδάδικα, Πλατεία Ελευθερίας, Μπεζεστένι, Χαμζά Μπέη, Ρωμαϊκή Αγορά, Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Αγίας Σοφίας, Μητρόπολη, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Λευκός Πύργος, Πλατεία ΧΑΝΘ, Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Κυριακή 1/12 στις 10:00

Β΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δώδεκα Απόστολοι, Τείχη, Πασά Χαμάμ, Ξενοδοχείο Βιέννη, Άγαλμα βασιλιά Κωνσταντίνου, Τοπ Χανέ, Οικία Πετρίδη, Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός

Σάββατο 30/11, Σάββατο 14/12

Γ΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΩ ΠΟΛΗ 1
Προφήτης Ηλίας, Πλατεία Κουλέ καφέ, Βυζαντινό λουτρό, Ταξιάρχες, Άγιος Νικόλαος Ορφανός

Σάββατο 2/11, Σάββατο 23/11, Σάββατο 7/12, Σάββατο 14/12

ΑΝΩ ΠΟΛΗ 2
Πύργος Τριγωνίου, Πύλη Παλαιολογίνας, Κάστρα, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαυίδ, Αγία Αικατερίνη

Σάββατο 9/11, Κυριακή 15/12

Δ΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
Λοιμωδών, Παπάφειο, ΥΦΑΝΕΤ, Ρώσικο νοσοκομείο (Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας) Μακεδονικός Τάφος Μαιευτηρίου, Σχολή Ξεναγών, Νοσοκομείο Χιρς (Ιπποκράτειο)

Σάββατο 9/11 στις 16:00, Κυριακή 10/11 στις 16:00, Σάββατο 7/12 στις 16:00

Ε΄ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΒΙΛΛΕΣ 1
Βίλλα Αλλατίνη, Βίλλα Μορπούργκο, Οικισμός Ουζιέλ, Casa Bianca, Βίλλα Μορντώχ, Οικία Σιάγα, Chateau mon Bonheur, Οικία Μεχμέτ Καπαντζή (ΜΙΕΤ)

Σάββατο 2/11 στις 16:00, Σάββατο 23/11 στις 16:00, Σάββατο 7/12

ΒΙΛΛΕΣ 2
Αρχοντικό Αχμέτ Καπαντζή, Οικία Μοδιάνο (Λαογραφικό μουσείο), Ορφανοτροφείο Μέλισσα, Σχολή Τυφλών, Οικία Σάλεμ, Οικία Μιχαηλίδη, Γενί Τζαμί, Οικία Μοδιάνο, Α’ Γυμνάσιο, προτομή Γεωργίου Α’, 12ο Δημοτικό Σχολείο

Σάββατο 9/11 στις 16:00, Σάββατο 23/11 στις 16:00
cityportal.gr

Από τα παιδικά χρόνια με τα ετεροθαλή αδέρφια και το ξύλο που έτρωγε από τον μπαμπά του, μέχρι τη χρήση μαριχουάνας, τη λατρεία του για τις γυναίκες και τη βραδιά που πέρασε με σταρ του Χόλιγουντ… Ο Γιουσέιν Μπολτ τα λέει όλα στην αυτοβιογραφία του, με τίτλο «Όπως η αστραπή». Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του εκτός στίβων.

Η… περίεργη οικογένεια

«Έχω έναν μικρότερο αδερφό και μία μεγαλύτερη αδερφή, αλλά είναι από διαφορετικές μητέρες. Αυτό μπορεί να φαίνεται παράξενο στον πολύ κόσμο, αλλά έτσι είναι πολλές οικογένειες στην Τζαμάικα».

Μιλάει για σεξ με τους γονείς του

«Είμαστε πολύ κοντά με τους γονείς μου και μπορούμε να μιλάμε για τα πάντα. Μάλιστα κάθε φορά που επικοινωνούμε τηλεφωνικά έρχεται αργά ή γρήγορα στην κουβέντα το θέμα της σεξουαλικής ζωής τους».

Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο

«Δεν ήμουν κακό παιδί, αλλά όταν ξεπερνούσα τα όρια ο πατέρας μου με τιμωρούσε. Κι αν το παράκανα, ο πατέρας μου με χτυπούσε. Ήταν της παλιάς σχολής και είχε μεγαλώσει έτσι από τον δικό του πατέρα. Με χτυπούσε με τη ζώνη ή και με το χέρι. Πονούσε πολύ και έκλαιγα. Όμως δεν τον κατηγορώ. Έτσι μου έμαθε τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθος και με έκανε τον άνδρα που είμαι σήμερα».

Η χρήση μαριχουάνας

«Ξέρω πως δεν ακούγεται ωραίο για έναν ολυμπιονίκη, αλλά έκανα μαριχουάνα μία φορά στη ζωή μου. Αμέσως το μετάνιωσα. Όταν έπαιζα με κάποιους φίλους ποδόσφαιρο στο πάρκο, πάντα υπήρχε μια παρέα ατόμων που κάπνιζαν μαριχουάνα. Μια μέρα υπέκυψα στον πειρασμό, όμως αμέσως το βρήκα αηδιαστικό και με ζάλισε».

Γυναικοκατακτητής

«Οι γυναίκες ήταν στα πόδια μου. Είχα πολλές γυναίκες, ειδικά από τη στιγμή που έγινα γνωστός, αλλά στο Πεκίνο ήταν διαφορετικά. Μπορούσα να έχω όποια γυναίκα ήθελα. Όταν κόπαζε η υστερία, μπορούσα να κάνω την επιλογή μου ήρεμα σε κάποιο πάρτι. Πήγαινα σε κάποιο κλαμπ και έλεγα ‘Χμ, ποια να πάρω μαζί μου’. Για έναν νεαρό σαν κι εμένα ήταν ένα όνειρο. Ένιωθα σαν παιδί σε ζαχαροπλαστείο».

Η σύντροφος που έκανε τα στραβά μάτια

«Το καλό στη σχέση μου με τη Μίτσι Έβανς ήταν η κατανόηση που υπήρχε μεταξύ μας, ειδικά σε ό,τι είχε να κάνει με τη φήμη μου και όσα συνεπαγόταν αυτό. Εκείνη ήταν χαλαρή όταν με πλησίαζαν άλλες γυναίκες. Είχαμε έναν κανόνα στη σχέση μας: δεν την ένοιαζε να πάω με άλλη γυναίκα, αρκεί να μην το ήξερε η ίδια. Μόλις μάθαινε κάτι, ακόμη κι αν ήταν φήμη, έπρεπε να τελειώνει».

Η καυτή νύχτα με Χάιντι και Σάντρα

«Ήμουν σε ένα event χορηγού στο Χόλιγουντ και πήγα σε ένα εστιατόριο στο Μπέβερλι Χιλς. Δύο όμορφες γυναίκες ήταν σε ένα διπλανό τραπέζι κι όταν έφευγαν ζήτησαν από τον διευθυντή να μας φωτογραφήσει. Ήταν η Σάντρα Μπούλοκ και η Χάιντι Κλουμ. Μετά πήγαμε σε ένα κλαμπ, χορέψαμε, ήπιαμε και περάσαμε καταπληκτικά. Μέχρι εκεί όμως, παρότι γράφτηκαν διάφορα την άλλη μέρα στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά. Θα ήταν ωραίο, βέβαια, να είχε γίνει κάτι. Μιλάμε για τη Χάιντι Κλουμ και τη Σάντρα Μπούλοκ, φίλε! Ποιος θα έλεγε όχι;».
Κόβεται το σεξ;

«Ο προπονητής μου, Γκλεν Μιλς, κάποια στιγμή μού είχε απαγορεύσει το σεξ. Όμως αν είχα ακολουθήσει τη συμβουλή του, θα είχα τρελαθεί».

Καριέρα στο ποδόσφαιρο

«Ίσως να είμαι αρκετά καλός για να εξασφαλίσω επαγγελματικό συμβόλαιο. Ξέρω πως ακούγεται τρελό, αλλά εγώ έτσι το βλέπω. Ίσως προσπαθήσω να πάω σε κάποια αγγλική ομάδα».
novasporfm.gr




Έκθεση αρχειακού υλικού με τίτλο: «Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης 30 χρόνια προσφοράς στην ιστορική διαδρομή της πόλης» διοργανώνει το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ), με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του (1983-2013).

Στην έκθεση παρουσιάζονται αφίσες και φωτογραφίες από εκδηλώσεις και δράσεις του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ενώ εκτίθενται μέρος των χαρτών και των καρτ ποστάλ από τη συλλογή του Κ.Ι.Θ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, στις 19:30, στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Νοεμβρίου 2013 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00. Παράλληλα, στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του 8ου τόμου της επιστημονικής επετηρίδας του Κ.Ι.Θ. «Θεσσαλονίκη» στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου (3ος όροφος).

Ο 8ος τόμος περιλαμβάνει 16 επιστημονικές εργασίες με διάφορα θέματα, αρχαιολογικά, ιστορικά, τοπογραφίας της πόλης, πολεοδομικά, ιστορίας της τέχνης, κ.ά.

Η Επετηρίδα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης είναι το επιστημονικό περιοδικό του ιδρύματος.

Εκδίδεται περιοδικά και σε αυτό δημοσιεύονται επιστημονικές εργασίας που αφορούν στην ιστορία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Ο πρώτος τόμος εκδόθηκε το 1985.
cityportal.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!