Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

 Δημοτικοί υπάλληλοι: Παράταση στη μετατροπή τους σε δημοτικούς αστυνομικούς έως το Σεπτέμβριο

Παράταση στο δικαίωμα του δημάρχου να μετατρέπει διοικητικούς υπαλλήλους σε δημοτικούς αστυνομικούς δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με το άρθρο 84 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας: «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα», που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η παράταση δίνεται έως 30 Ιουνίου και μπορεί να μετακινηθεί έως την 30η/ 9/2021

Πρόκειται για ρύθμιση που είχε φέρει τον περασμένο Νοέμβριο στη Βουλή ο τέως υΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος.

Άρθρο 84

Άσκηση αρμοδιοτήτων δημοτικής αστυνομίας σε δήμους στους οποίους αυτή δεν υφίσταται ή έχει ανεπαρκή στελέχωση – Τροποποίηση άρθρου 50 ν. 4753/2020 Ο τίτλος και οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 50 του ν. 4753/2020 (Α΄227) τροποποιούνται και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 50

Άσκηση αρμοδιοτήτων δημοτικής αστυνομίας σε δήμους στους οποίους αυτή δεν υφίσταται ή έχει ανεπαρκή στελέχωση

  1. Σε δήμους στους οποίους δεν υφίσταται δημοτική αστυνομία ή το προσωπικό που υπηρετεί δεν επαρκεί κατά την κρίση του δημάρχου, δύναται με απόφαση του δημάρχου, για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και πάντως όχι πέραν της 30ης.6.2021, να ορίζονται διοικητικοί υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ, οι οποίοι θα ασκούν αποκλειστικά τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας ως αρμόδιας αρχής

ελέγχου και επιβολής κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας.

  1. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μπορεί να παρατείνεται η ισχύς του παρόντος, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν έκτακτοι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας και πάντως όχι πέραν της 30ης.9.2021.»

 

Στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια μετατόπιση των μέτρων, επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής.

Όπως τόνισε ο υπουργός, στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει το Πάσχα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Πάσχα, πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», σημειώνοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα».

«Αν ξεπεράσουμε τον κάβο του Απριλίου θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή.

 

To «φαινόμενο» ζητά συγγνώμη απ’ όλες τις μανάδες για το μαλλί του 2002

Ο «τεράστιος» Ρονάλντο, το «Φαινόμενο», εξήγησε τον λόγο για τον οποίο εμφανίστηκε με το μαλλί «λασπωτήρας»

στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και ζήτησε «συγγνώμη» από τις μητέρες που είδαν τους γιους τους να το

αντιγράφουν.

Ο Ρονάλντο απολογήθηκε για το κούρεμα που είχε κάνει κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 στα

γήπεδα της Άπω Ανατολής, τότε που η Βραζιλία κατέκτησε το 5ο της και τελευταίο Μουντιάλ.

«Ήταν τραγικό» είπε ο ίδιος. «Ζητώ συγγνώμη απ’ όλες τις μανάδες των οποίων οι γιοι έκαναν το ίδιο κούρεμα.

Αφού το έκανα, πήγα στους συμπαίκτες μου στην ομάδα και τους ρώτησα. ‘Σας αρέσει;’. Μου απάντησαν ‘όχι, είναι

χάλια!’. Όμως οι δημοσιογράφοι, είδαν αυτό το μαλλί και σταμάτησαν να ασχολούνται με τον τραυματισμό μου»

ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρονάλντο.

Να θυμίσουμε ότι το «Φαινόμενο» «μέτρησε» 8 γκολ στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας, σκοράροντας

μάλιστα και τα δυο γκολ της «σελεσάο» στον τελικό με τη Γερμανία. Τη συγκεκριμένη… κόμη την εμφάνισε στον

ημιτελικό με την Τουρκία.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!