Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019


Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία υποχρεώνει επισήμως τους κατοίκους της «να είναι χαρούμενοι» επί μία εβδομάδα τον Οκτώβριο, απαγορεύοντάς τους να ακούν λυπητερή μουσική ή να διαβάζουν βιβλία με κακό τέλος.
Με την ευκαιρία ενός φεστιβάλ μουσικής που τιτλοφορείται «Χαρούμενη πόλη», ο δήμαρχος του Εσάρ-ον-Μποκάζ (9.000 κάτοικοι), ο Φρέντι Ριφό, εξέδωσε μια «επίσημη εντολή» ώστε όλοι να… συμμορφωθούν εγκαίρως με το αίσθημα που θα πρέπει να κυριαρχεί.
«Αν λάβουμε υπόψη την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί ένα αρνητικό συναίσθημα» και «τον αυξημένο κίνδυνο κακής διάθεσης λόγω του φθινοπώρου και της μικρότερης ηλιοφάνειας», ο δήμαρχος ζητά «να μην επιτρέψετε να μπει στο έδαφός μας (…) κανένας άνθρωπος που θα μπορούσε να εμποδίσει την έκφραση του συναισθήματος της χαράς».
Ο Ριφό με το «διάταγμά» του ζητά επίσης να απαγορευτεί η «καταθλιπτική ή λυπητερή μουσική, οι ταινίες, οι ιστορίες ή τα βιβλία που δεν έχουν καλό τέλος» ενώ καλεί τους συμπολίτες του να φροντίσουν να αυξηθεί η παραγωγή ενδορφίνης, της ορμόνης της ευτυχίας, «γελώντας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα».
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ριφό εξέφρασε τη λύπη του επειδή στη χώρα «υπάρχει μεγάλη κακοκεφιά» και δήλωσε ότι θέλει να διαδώσει μια «χαρούμενη διάθεση» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης του.

Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως απαγορεύει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σ’ αυτή τη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων για λόγους υγείας και καταπολέμησης του εθισμού.
«Η απόφαση ελήφθη έχοντας κατά νού τις επιπτώσεις που έχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα σήμερα στη νεολαία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομικών Νιρμάλα Σιταραμάν.
Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα σχέδια επέκτασης εταιρειών όπως οι Juul Labs και Philip Morris International.
Η Σιταραμάν επισήμανε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθίστανται όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία επειδή χρησιμοποιούνται «για στυλ» και όχι ως ένα προϊόν για να κόψει κανείς το κάπνισμα.
Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ινδία εξαιτίας ασθενειών που σχετίζονται με τον καπνό. Όμως η Ινδία έχει 106 εκατομμύρια ενήλικους καπνιστές, δεύτερη στον κόσμο μετά την Κίνα, και αποτελεί μια κερδοφόρα αγορά για εταιρείες όπως η Juul και η Philip Morris.
Το ινδικό υπουργείο Υγείας πρότεινε να απαγορευθουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για λόγους δημόσιου συμφέροντος, λέγοντας πως είναι ανάγκη να εξασφαλισθεί ότι δεν θα γίνουν «επιδημία» μεταξύ των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με το σχέδιο του κανονισμού που είδε το Ρόιτερ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα γυρίσματα της ταινίας «No Time to Die», της 25ης περιπέτειας του Τζέιμς Μποντ,συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς στην Ιταλία. Σε νέες σκηνές από τα γυρίσματα, που ήρθαν στη δημοσιότητα βλέπουμε την πρωταγωνίστρια Λεά Σεϊντού.
Η Λέα Σεϊντού θα είναι το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ και η αλήθεια είναι πως για να πάρει το ρόλο και να βγάλει τον πιο σέξι εαυτό του δούλεψε σκληρά.
«Ένα Bond girl δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο» δήλωσε η Γαλλίδα ηθοποιός. «Όταν μου έγινε η πρόταση, σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Να δουλέψω την αγγλική προφορά μου, να γυμναστώ, να είμαι σε άριστη κατάσταση», είχε πει σε δηλώσεις της.
leaseydoux3
leaseydoux4

leaseydoux
leaseydoux1
leaseydoux2
φωτογραφίες: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!