Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

 

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, σχολιάζει τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν για τον ίδιο σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο.

Ο δισεκατομυριούχος δήλωσε πως έχει εκπλαγεί από τον όγκο των «τρελών» θεωριών συνωμοσίας που αφορούν τον ίδιο και οι οποίες εξαπλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτές.

Ο Γκέιτς είπε ότι τα εκατομμύρια των διαδικτυακών δημοσιεύσεων και των «τρελών θεωριών συνωμοσίας» για τον ίδιο και για τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, έχουν απήχηση εν μέρει, εξαιτίας του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των κοινωνικών δικτύων.

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ Φαούτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», είπε ο Γκέιτς στο Reuters. «Με εκπλήσσει πολύ αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει».

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft το 2014, έχει υποσχεθεί, μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, τουλάχιστον 1,75 δισ. δολάρια για την παγκόσμια αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει στήριξη σε κάποιες εταιρίες παρασκευής εμβολίων, σε διαγνωστικές μεθόδους και πιθανές θεραπείες.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από ένα χρόνο, εκατομμύρια συνωμοσίες έχουν εξαπλωθεί στο Διαδίκτυο, τροφοδοτώντας την παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό, την προέλευσή του και τα κίνητρα εκείνων που εργάζονται για την καταπολέμησή του.

Σε αυτές περιλαμβάνονται ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία προκειμένου να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους, ότι θέλουν να βγάλουν κέρδος από την εξάπλωση του ιού και ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εμβόλια για να εισάγουν τσιπάκια ανίχνευσης στο ανθρώπινο σώμα.

«Μα τα πιστεύει πραγματικά αυτά ο κόσμος;», αναρωτιέται ο Γκέιτς. «Θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για αυτό την επόμενη χρονιά και να καταλάβουμε…πώς αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα έπρεπε να το είχαμε ελαχιστοποιήσει».

Ο Γκέιτς επαίνεσε τον Φάουτσι και τον Φράνσις Κόλινς, επικεφαλής των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τους «έξυπνους» και «υπέροχους ανθρώπους» και είπε ότι ανυπομονεί να τους δει να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν αποδοτικά και να πουν την αλήθεια υπό τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας υπό την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο Γκέιτς είπε ότι «μερικές φορές ένιωθες ότι ήταν οι μοναδικοί σώφρονες άνθρωποι στην αμερικανική κυβέρνηση». «Είμαι ενθουσιασμένος για την ομάδα που επέλεξε ο Μπάιντεν για να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση», δήλωσε ο Γκέιτς.

Ο Γκέιτς δήλωσε επίσης ικανοποιημένος που υπό τον Μπάιντεν οι ΗΠΑ επέστρεψαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και για το ότι «διόρισε έξυπνους ανθρώπους, και για το γεγονός ότι ο δρ. Φάουτσι δεν θα καταπιέζεται».

ΠΗΓΗ: Reuters

 Μπαρτσελόνα: Στο χείλος της χρεοκοπίας - Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει για να την αποφύγει

Αν και άπαντες γνώριζαν ότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση, εξαιτίας της απώλειας εσόδων από την πανδημία, αλλά και της κακοδιαχείρισης από τη διοίκηση Μπαρτομέου, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προκάλεσαν σοκ, καθώς μόνο οι άμεσες υποχρεώσεις του συλλόγου ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 730 εκατ. ευρώ!

Όπως είναι προφανές, η χαοτική οικονομική κατάσταση είναι ο πρώτος τομέας που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαρτίου (εφόσον αυτές δεν αναβληθούν ξανά). Τα σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα της ποδοσφαιρικής ομάδας περνούν σε δεύτερη μοίρα, αφού, αν δεν βρεθεί λύση για τα χρέη, το μέλλον του ιστορικού συλλόγου τίθεται εν κινδύνω. Ακόμη και το φάσμα της χρεοκοπίας είναι ορατό, αν δεν γίνουν κάποιες απαραίτητες κινήσεις. Ποιες είναι αυτές;

Πρώτα απ' όλα, θα απαιτηθεί διαπραγμάτευση με τις τράπεζες, στις οποίες η Μπαρτσελόνα οφείλει περίπου 265 εκατ. ευρώ. Στόχος λογικά θα είναι η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων, που θα μειώσει τις άμεσες υποχρεώσεις και θα δώσει «ένεση» ρευστότητας στο σύλλογο.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά την αύξηση των εσόδων. Με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα να παραμένει απροσδιόριστη, οι «μπλαουγκράνα» χάνουν μία πολύ σοβαρή πηγή εσόδων, όχι μόνο από τα εισιτήρια, αλλά και από τις συναφείς με το γήπεδο δραστηριότητες (καταστήματα, μουσείο κ.λπ.). Η πώληση παικτών το καλοκαίρι αποτελεί «μονόδρομο» και πιθανότατα δεν θα αφορά μόνο ποδοσφαιριστές «β΄ διαλογής», αλλά και κάποιους εκ των αστέρων της ομάδας, που άλλωστε έχουν και την υψηλότερη αξία.

Οι Κουτίνιο και Ντεμπελέ, αλλά και ο Γκριεζμάν, ίσως ακόμη και ο Ντε Γιονγκ, ενδέχεται να «θυσιαστούν» στο βωμό της οικονομικής επιβίωσης. Παράλληλα, οι όποιες μεταγραφές θα πρέπει να γίνουν με φειδώ και με προτεραιότητα σε παίκτες που μένουν ελεύθεροι, όπως ο (ήδη κλεισμένος) Έρικ Γκαρσία, ο Βαϊνάλντουμ και ο Ντεπάι.

Μεσοπρόθεσμα, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο πώλησης ακινήτων που ανήκουν στο σύλλογο. Υπάρχει άλλωστε και το προ ετών παράδειγμα της Ρεάλ, που πούλησε το παλιό προπονητικό κέντρο της στην τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης και εξασφάλισε πολύτιμη ρευστότητα.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του νέου «Καμπ Νου», αν και όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι είναι απαραίτητη για τη μελλοντική βιωσιμότητα του συλλόγου, αφού θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδά του, είναι ένα σχέδιο που υποχρεωτικά μπαίνει «στον πάγο» και θα επανεξεταστεί όταν τα οικονομικά «ορθοποδήσουν». Πιθανόν μάλιστα το ζήτημα να τεθεί σε νέες βάσεις, σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος.

Ο... ελέφαντας στη μέση του δωματίου δεν είναι άλλος από τη νομική υπόσταση της Μπαρτσελόνα. Η μετατροπή της σε ανώνυμη εταιρεία θα μπορούσε να δώσει άμεση λύση, αφού η εισροή χρημάτων από την έκδοση και πώληση μετοχών θα ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Σε μία εποχή που το περίφημο "mas que un club" έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την υπόστασή του, μία τέτοια επιλογή θα σήμαινε κάτι περισσότερο από το τέλος μίας εποχής: θα σήμαινε το τέλος της Μπαρτσελόνα όπως τη γνωρίζουμε. Όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία έχουν απορρίψει αυτό το σενάριο, αλλά και μόνο που το θέμα μπαίνει στο τραπέζι, έχει τη σημασία του...

πηγή:enikos.gr

 Batman: Το πρώτο τεύχος του κόμικ πωλήθηκε αντί 2,2 εκατ. δολαρίων

Ένα τεύχος του Batman 1, του πρώτου κόμικ αφιερωμένου αποκλειστικά στον Σκοτεινό Ιππότη (Dark Knight), πωλήθηκε πρόσφατα μέσω της Heritage Auctions έναντι του εντυπωσιακού ποσού των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Το τεύχος κυκλοφόρησε το 1940 και πωλήθηκε στη δημοπρασία σε σχεδόν άριστη κατάσταση. Κατέρριψε ρεκόρ ως το πιο ακριβό τεύχος κόμικ Batman που έχει πωληθεί ποτέ.

Στο 80 ετών κόμικ δόθηκε πιστοποιημένο σκορ 9,4 από την Εταιρεία Πιστοποιημένης Εγγύησης -CGC, (ανεξάρτητη υπηρεσία αξιολόγησης και ταξινόμησης κόμικ, καρτών, περιοδικών και άλλων συλλεκτικών αντικειμένων) για την κατάστασή του, κάτι που είναι σπάνιο για ένα τόσο παλιό τεύχος.

Ο Μπίλι Τ. Γκέιτς ήταν ο πιο πρόσφατος ιδιοκτήτης του κόμικ, το οποίο αγόρασε το 1979 έναντι 3.000 δολαρίων. Στην περιγραφή στον ιστότοπο της Heritage Auctions αναφέρεται ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του CGC που ένα αντίτυπο σε άριστη κατάσταση ενός από τα πέντε βασικά τεύχη της Χρυσής Εποχής πωλείται σε δημοπρασία».

Ελάχιστα τεύχη είναι τόσο εύκολο να αξιολογηθούν όσο το Batman#1, αναφέρεται και διευκρινίζεται ότι το κίτρινο εξώφυλλο του κόμικ είναι πιθανόν να έχει κηλίδες ή σκιές σκόνης, κάτι που κάνει τα πρωτότυπα δύσκολο να αναπαραχθούν.

Πριν από δύο μήνες τεύχος του Detective Comics#27 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

πηγή:enikos.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!