Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015


Ακριβώς πέντε χρόνια μετά την πρώτη, αποτυχημένη προσπάθεια να τεθεί σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη, το ιαπωνικό σκάφος Ακατσούκι κατάφερε να μπει ξανά σε σωστή πορεία για να μελετήσει την εφιαλτική ατμόσφαιρα του γειτονικού πλανήτη.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2010, το Ακατσούκι («Χαραυγή») ενεργοποίησε τον κινητήρα του για να τεθεί σε τροχιά γύρω από την Αφροδίτη. Απέτυχε όμως να επιβραδύνει αρκετά και προσπέρασε το στόχο, με αποτέλεσμα να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Οι υπεύθυνοι της αποστολής κατάλαβαν αργότερα ότι μια βαλβίδα του κινητήρα είχε βουλώσει από αποθέσεις αλατιού, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα από τα ακροφύσια του κινητήρα.

Η Χαραυγή στην Αφροδίτη

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι μηχανικοί της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης Αεροδιαστήματος (JAXA) κατάφεραν να καταρτίσουν ένα σχέδιο για την επαναφορά της αποστολής.

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, το Ακατσούκι πυροδότησε τέσσερις μικρούς προωστήρες που κανονικά χρησιμοποιούνται μόνο για μικρές διορθώσεις της πορείας του σκάφους. Όπως φαίνεται το σκάφος κατάφερε να τεθεί σε τροχιά, η οποία όμως δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί με ακρίβεια.

Η αποστολή είναι σχεδιασμένη να αναζητήσει ενδείξεις πρόσφατης γεωλογικής δραστηριότητας και ίσως εξηγήσει γιατί η Αφροδίτη, η οποία έχει περίπου ίδιο μέγεθος με τη Γη, είναι τόσο αφιλόξενη.

Το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη δημιουργεί ένα ακραίο φαινόμενο θερμοκηπίου με επιφανειακές θερμοκρασίες γύρω στους 450 βαθμούς Κελσίου. Η ατμοσφαιρική πίεση είναι 90 φορές μεγαλύτερη από ό,τι στη Γη και ο ουρανός είναι μόνιμα σκοτεινός λόγω των πυκνών σύννεφων που βρέχουν θειικό οξύ.

Η αποστολή Ακατσούκι είναι εξοπλισμένη με πέντε κάμερες που βλέπουν από το υπέρυθρο μέχρι το υπεριώδες τμήμα του φάσματος ώστε να μπορούν έτσι να κοιτάξουν μέσα από τα πυκνά, αδιαφανή σύννεφα. Θα μπορούσε έτσι να ανιχνεύσει ενδείξεις ηφαιστειακής δραστηριότητας, να καταγράψει κεραυνούς και να εξηγήσει τους μυστηριώδεις ανέμους που πνέουν σε ύψος 60 χλμ με ταχύτητα εκατοντάδων χιλιομέτρων ανά ώρα.

Το Ακατσούκι, κόστους 300 εκατ. δολαρίων, είναι η δεύτερη απόπειρα της Ιαπωνίας να φτάσει σε άλλο πλανήτη. Το Νοζόμι, μια προηγούμενη αποστολή στον Άρη, εκτοξεύτηκε το 1998 αλλά επλήγη από τεχνικά προβλήματα και τερματίστηκε πρόωρα το 2003.

Πηγή: tovima.gr

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έρευνα των οποίων δημοσιεύεται στο διεθνούς κύρους περιοδικό Plos One, οι άνθρωποι που έχουν «υιοθετήσει» και τις έξι αυτές συνήθειες είναι πέντε φορές πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα μέσα σε διάστημα έξι ετών σε σχέση με όσους ζουν πιο υγιεινά.
Παλαιότερες αντίστοιχες… λίστες δεν περιελάμβαναν την καθιστική ζωή και τον υπερβολικό ύπνο. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι σε «κακές συνήθειες» οφείλεται το 1/3 των θανάτων παγκοσμίως.
Δείτε τη λίστα:
  1. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ
  2. Η κακή διατροφή
  3. Η αποφυγή άσκησης
  4. Το κάπνισμα
  5. Το καθισιό για πάνω από επτά ώρες
  6. Ο ύπνος για πάνω από εννέα ώρες

To Diana Award είναι ένα βραβείο που βασίζεται στην πεποίθηση της Πριγκίπισσας Νταϊάνα πως οι απλοί άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, με στόχο την καταπολέμηση του bullying.

Στην τελετή απονομής στις 7/12, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συγκίνησε όλους μιλώντας για τη μητέρα του με ιδιαίτερα φορτισμένα λόγια.



Ήταν συγκλονιστικές οι εντάσεις και οι συγκρούσεις που βίωσε η ίδια η Νταϊάνα στις μέρες του Buckingham. «Δεν μπορώ να το κάνω. Απλά δεν μπορώ να το κάνω» είχε πει ο Charles για τον γάμο του.



«Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, ήταν κάπως πολυκοσμία» δήλωσε εκείνη στην κοσμοϊστορική συνέντευξή της στον Martin Bashir, η οποία οδήγησε ευθέως στο διαζύγιο.



ΠΗΓΗ: newsonly.gr
Δύο περιοχές στην κεντρική Συρία που ήλεγχε ο συριακός στρατός και τις οποίες είχαν χάσει πριν από 20 ημέρες, ανακατέλαβαν, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι μονάδες του συριακού στρατού αποχώρησαν από τις περιοχές Μαχίν και Χαουάριν έπειτα από επίθεση της οργάνωσης ΙΚ", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο στρατός, σε συνεργασία με τις φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές, κατέλαβε τις περιοχές Μαχίν και Χαουάριν στη νοτιοανατολική πλευρά της επαρχίας Χομς που τελούσαν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ του στρατού και του ΙΚ στους λόφους περιμετρικά των δύο αυτών τοποθεσιών", πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Νωρίτερα, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει ότι ο στρατός "αποχώρησε από αποθήκες όπλων τις οποίες ήλεγχε στη Μαχίν".

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της αεροπορικής επιδρομής χθες στη Χαμουρίγια στην ανατολική Γούτα, προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, ανήλθε σε 19 νεκρούς, μεταξύ τους έξι παιδιά.

http://www.thestival.gr


Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την ποινική δίωξη του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη κι άλλων στελεχών και υπαλλήλων του δήμου Νέαπολης Συκεών για αναληθές τοπογραφικό σε έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Ζήτησε να απαγγελθούν εις βάρος τους κατηγορίες για τέσσερα κακουργήματα, κατά περίπτωση.
Τα αδικήματα είναι τα εξής: Απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608- περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ψευδή βεβαίωση, άμεση και απλή συνέργεια στην προηγούμενη πράξη καθώς επίσης και για απάτη εις βάρος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και του δημοσίου. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή για τα περαιτέρω.
Εκτός από τον δήμαρχο, μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προϊστάμενοι και υπάλληλοι Τεχνικών Υπηρεσιών κι ένας τοπογράφος- μηχανικός του δήμου. Οι παραπάνω υπέγραψαν τα απαιτούμενα έγγραφα για έργο σχολικής στέγης, εξασφαλίζοντας  χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης-ΕΣΠΑ.
Ο δήμος Συκεών υπέβαλε τον φάκελο στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την κατασκευή δύο νηπιαγωγείων, σε οικόπεδο με έκταση ενός στρέμματος, στις Συκιές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο  σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα φαινόταν ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν “καθαρό”, ενώ στην πραγματικότητα περιείχε αυθαίρετες κατασκευές και αγωγό φυσικού αερίου. Ο δήμαρχος και οι συναρμόδιοι παράγοντες που υπέγραψαν κατηγορούνται ότι απέκρυψαν την αλήθεια.
Το έργο εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης, το 2010. Ο ανάδοχος εργολάβος υπέγραψε σύμβαση με το δήμο και έλαβε προκαταβολή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Όταν σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών, ο δήμος ζήτηση κατάπτωση των εγγυήσεων και επιστροφή των χρημάτων, ενώ ακολούθησε σειρά καταγγελιών και διοικητικών πράξεων.
Η πολεοδομία που πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε τις αυθαίρετες παρεμβάσεις, προχώρησε σε καταγγελία στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης. Το έργο απεντάχθηκε από το κοινοτικό πρόγραμμα και ζητήθηκαν πίσω τα χρήματα για να αποδοθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στην χρηματοδότηση συμμετέχουν η ΕΕ κατά 85% και το ελληνικό δημόσιο , κατά 15%). Τελικά, το εν λόγω σχολικό συγκρότημα δεν κατασκευάστηκε ποτέ.
Σύμφωνα με δικαστική πηγή, σε περίπτωση που εκδοθεί παραπεμπτικό βούλευμα για τους κατηγορουμένους, από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, εκπίπτει από το αξίωμα του ο σημερινός δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών. Ο Σίμος Δανιηλίδης εκλέγεται δήμαρχος, από το 1994.
aftodioikisi.gr

Πιο νωρίς απο ποτέ, η Αθήνα γιορτάζει φέτος τα Χριστούγεννα.
Συγκεκριμένα, και μετά απο μια μικρή αναβολή, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, έδωσε στην πλατεία Συντάγματος το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, υπολογίζεται πως θα είναι περισσότερες από 240, απλωμένες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις, εργαστήρια για παιδιά στο κέντρο, τις γειτονιές, τα Πολιτιστικά Κέντρα, τα Μουσεία του Δήμου Αθηναίων, τον Εθνικό Κήπο, σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και τις Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.
Και φέτος η αλλαγή του έτους θα γίνει στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Στην αντίστροφη μέτρηση για το νέο έτους, στην εξέδρα του πεζοδρόμου της Αποστόλου Παύλου θα ανέβουν οι Sugahspank! & Swing Shoes, οι Athens Swing Cats και οι Athens Leading Hope, που θα παρασύρουν το κοινό με swing ρυθμούς. Στη συνέχεια θα δώσουν τη σκυτάλη στον Πάνο Μουζουράκη, ενώ η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, λίγα λεπτά πριν μας εγκαταλείψει το 2015, θα συναντήσει τον Φίλιππο Πλιάτσικα και θα υποδεχτούν το νέο έτος, με το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων. Την εορταστική βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Αξίζει να σημειώσουμε, πως, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Big Band, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα και η Χορωδία, αποτελούν και φέτος μία δυναμική παρουσία στις γιορτές και συμπράττουν με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως το Μάριο Φραγκούλη, τη Μαρίζα Ρίζου, τη Γιώτα Νέγκα, τη Τζίνα Φωτεινοπούλου, κ.α.
Τέλος, παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν τους μικρούς φίλους σε περισσότερες από 63 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές. Ο Εθνικός Κήπος και η πλατεία Κοτζιά θα αποτελέσουν τα κεντρικά σημεία των παιδικών εκδηλώσεων από 12 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου και από 26 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών, μυστικές διαδρομές, αλλά και περιπλανήσεις με οδηγό τα αστέρια, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον Εθνικό Κήπο, ενώ στην πλατεία Κοτζιά θα ζωντανέψουν το αστέρι τους και θα φτιάξουν το δικό τους έργο κινούμενης εικόνας.

Για να αποφύγει τις περικοπές στις κύριες συντάξεις οι οποίες μπορεί να ξεπεράσουν και το 10% για τα ποσά άνω των 1.000 ευρώ η κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι το… ισοδύναμο της αύξησης των εισφορών. Το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι. Ενώ η αύξηση κατά 2% των ασφαλιστικών εισφορών θα επιβαρύνει κυρίως τους εργοδότες θα αφαιρέσει από το μισθό όλων ένα 0,5% που σημαίνει μειώσεις, έστω και μικρές, κάθε μήνα στις αποδοχές.
Δείτε εδώ: Πόσο μειώνονται (και) οι μισθοί από την αύξηση των εισφορών (πίνακας)
Παράλληλα, φαίνεται πως η κυβέρνηση υποχωρεί στο θέμα των επικουρικών που θα μειωθούν από 6% ως και 12% στα ποσά άνω των 120 ευρώ, υποχωρεί στο θέμα των εφάπαξ που θα μειωθούν κατά 10%, αλλά και στο θέμα του μερίσματος του Δημοσίου που θα κουρευτεί από 10 ως και 40%. Και όλα αυτά με το έλλειμμα του ΙΚΑ να είναι κοντά στα 2 δισ. ευρώ και τους δανειστές να πιέζουν και για τις κύριες συντάξεις.
Σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει κρίσιμο ραντεβού με τους δανειστές όπου θα κριθούν όλα τα παραπάνω. Μάλιστα δεν έχει κλείσει τίποτε σε ό,τι αφορά στις κύριες συντάξεις καθώς οι δανειστές επιμένουν σε ποσοστό αναπλήρωσης κοντά στο 55% ή και χαμηλότερα και μάλιστα με αυτόματη εφαρμογή του νέου υπολογισμού των συντάξεων από το 2016, κάτι που θα σημάνει σημαντικές μειώσεις και στα ποσά των κύριων συντάξεων, με σημαντικές μειώσεις στο καθαρό ποσό για όλους. Παράλληλα στο κόκκινο είναι και οι 180.000 συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ που εισπράττουν 220 ευρώ εξτρά κρατική παροχή την οποία οι δανειστές ζητούν να κοπεί άμεσα.
aftodioikisi.gr
Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τρουφάκια
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ Εύκολη
 
Υλικά
 
Για 8-10 άτομα 
  • 4 λευκές σοκολάτες λιωμένες για την επικάλυψη
  • 2 συσκευασίες έτοιμο μείγμα για κέικ
  • 450 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
  • οδοντογλυφίδες
  • 1 Μπλοκ φελιζόλ σε σχήμα κώνου 
  • Από μια κούπα διακοσμητικά καραμελάκια (τρούφα, πέρλες ζαχαροπλαστικής, χρωματιστή ζάχαρη)
 
Εκτέλεση
 
Ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας για την παρασκευή των κέικ.
Αφού ψήσετε τα κέικ αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα κέικ και θρυμματίστε τα με τα χέρια σας.
Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια 1 εκ και αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 με 2 ώρες τουλάχιστον.
 
Έπειτα λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά όχι να σφίξει.
Τοποθετήστε από μια οδοντογλυφίδα σε κάθε τρουφάκι και βυθίστε το στη λευκή σοκολάτα και αμέσως μετά κυλίστε το τρουφάκι μέσα στα καραμελάκια ζαχαροπλαστικής (τρούφα, πέρλες ζαχαροπλαστικής, χρωματιστή ζάχαρη)
 
Έπειτα καρφιτσώστε τα τρουφάκια σε μπλοκ από φελιζόλ και ξανά βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Μόλις στεγνώσουν εντελώς, αφαιρέστε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες απ΄τα τρουφάκια. Στη συνέχεια βάζετε οδοντογλυφίδες περιμετρικά και σε όλη την επιφάνεια του φελιζόλ και στερεώνετε τα τρουφάκια πάνω στις οδοντογλυφίδες.
 
Αυτό ήταν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τρουφάκια μόλις ολοκληρώθηκε!
 
Το χριστουγεννιάτικο Μέγαρο Μουσικής θα έχει και παγοδρόμιοΕνα πλήρως οργανωμένο παγοδρόμιο για τη ψυχαγωγία και την άθληση μικρών και μεγάλων φιλοξενεί φέτος τον χειμώνα το Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί ολόκληρο τον Δεκέμβριο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται συνεχώς στην παγοπίστα φροντίζοντας για την ασφάλεια των επισκεπτών και μαθαίνοντάς τους τις τεχνικές του πατινάζ. Επίσης, έμπειροι προπονητές θα είναι στην διάθεση όσων ενδιαφέρονται να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα καλλιτεχνικού πατινάζ.

Η παγοπίστα έκτασης 375 τ.μ. καλύπτεται πλήρως από ειδικό στέγαστρο, έτσι ώστε οι επισκέπτες να πατινάρουν υπό όλες τις καιρικές συνθήκες. Στον χώρο πλησίον του παγοδρομίου, γονείς και συνοδοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους πατινέρ, απολαμβάνοντας ένα ρόφημα, ποτό, ή σνακ σε ένα ζεστό περιβάλλον...

Παράλληλα, όσοι επισκεφθούν το παγοδρόμιο του Μεγάρου αυτές τις γιορτές θα έχουν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο Φουαγιέ των Μουσών, με αφιλοκερδή συμμετοχή καλλιτεχνών.

Οι παραστάσεις στις αίθουσες

Ο δημοφιλής κύκλος «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» και φέτος περιλαμβάνει μεγάλη και πολύχρωμη «βεντάλια» εκδηλώσεων.

Ανάμεσά τους, η παρουσίαση του Μεσσία του Χέντελ από την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Γιώργο Πέτρου (12/12), η παράσταση Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στην Βιέννη από τον θίασο Σκιών Ηλία Καρελλά (19-23 και 25-29/12), αλλά και η νέα παραγωγή της αγαπημένης οπερέτας του Λέχαρ Η Εύθυμη Χήρα που αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Εθνική Λυρική Σκηνή και παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (18, 19 ,20, 22, 23, 26, 27 και 28 Δεκεμβρίου).

Στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις εντάσσονται επίσης οι παραστάσεις του καναδέζικου συνόλου Cirque Eloize με το iD (15-20/12), το μπαλέτο Δον Κιχώτης με τους κορυφαίους σολίστ των Μπαλσόι και τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας (22, 23, 25, 29 & 30/12) και η κοσμαγάπητη Ζιζέλ με τους σούπερ σταρ ρώσους χορευτές Σβετλάνα Ζαχάροβα και Σεργκέι Πολούνιν (26-28/12).

Στον εορταστικό κύκλο περιλαμβάνονται το Γκαλά Οπερας της 30ής Δεκεμβρίου με την συμμετοχή της ΚΟΑ υπό τον Αλκη Μπαλτά, η συναυλία με τίτλο Jazzy Christmas (20/12) με την Big Band του Δήμου Αθηναίων, το Αρωμα Βιέννης με την Καμεράτα (4/1), ενώ την περίοδο αυτή συνεχίζονται οι παραστάσεις του Γάμου του Φίγκαρο του Μπομαρσέ και του Γύρου του Κόσμου σε 80 μέρες του Ιουλίου Βερν.
tanea.gr

Την μη καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ από το Δήμο Νίκαιας-Ρέντη παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση καταγγέλλει η  αναγνώστρια της aftodioikisi.gr και εργαζόμενη στο δήμο (σ.σ. το ονομά της είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας). Παράλληλα, η υπάλληλος υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά τα πήραν πρόσφατα οι  μόνιμοι υπάλληλοι του Ρέντη.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο και σύμφωνα με τη δικηγόρο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους  η απόφαση αναμένεται να βγει τον Απρίλιο του 2016. Πάντως,  τον περασμένο Οκτώβριο η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάσισε ότι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού με σύμβαση ορισμένου χρόνου καθώς και οι υπάλληλοι του παιδικού σταθμού Ζωγράφου.
Υπενθυμίζουμε ότι, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά δικαίωσε τον πολυετή δικαστικό αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για αντίστοιχες προσφυγές και αποφάσεις και για άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου.
Πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας, το οποίο αφορά περίπου 200.000 δικαιούχους, όχι μόνο εργαζόμενους σε ΟΤΑ, αλλά και γιατρούς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους, στους οποίους δεν έχει καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα.
Το συγκεκριμένο επίδομα καταβαλλόταν μεταξύ 2002 και 2006 σε δημοσίους υπαλλήλους, οι μόνιμοι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου δήμου ωστόσο δεν το είχαν λάβει μέχρι την πρόσφατη δικαστική ετυμηγορία.

Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν την Πέμπτη στα ανατολικά και νότια. Από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και από τις βραδινές ώρες πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς κελσίου.
Πικρός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό από το Champions League
Για τρία αποτελέσματα έπαιζε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ, έχοντας το προβάδισμα για την πρόκριση στους 16 του Champions League, κι όμως κατάφερε να μην πάρει κανένα! Με κακή εμφάνιση, οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν μέσα στο Καραϊσκάκη με 0-3 από την Άρσεναλ, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τη μεγάλη νίκη τους στο Λονδίνο και πέφτοντας στην τρίτη θέση του ομίλου τους, που τους φέρνει από τον Φεβρουάριο στους 32 του Europa League.

“Δήμιος” του Ολυμπιακού ήταν ο Γάλλος Ζιρού, που πέτυχε και τα τρία γκολ των “Κανονιέρηδων”: στο 29' με κεφαλιά που δεν μπόρεσε να απομακρύνει ο Ρομπέρτο (και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Φλαμινί είχε δοκάρι), στο 50' με σουτ από κοντά, μετά από εξαιρετική ασίστ του (άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού) Κάμπελ και στο 67' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο είχε υποπέσει ο Ελαμπντελαουί κάνοντας χέρι μέσα στην περιοχή.

Αν και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να κάνουν φάσεις, και σύντομα οι Λονδρέζοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, φέρνοντάς τον στα μέτρα τους. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα έδειξαν “σημεία ζωής” μετά το 0-2, χάνοντας μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες, στο 58' με το σουτ του Φορτούνη που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσεχ, και στο 62' με τον Ιντέγε που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Ωστόσο, το τρίτο γκολ του Ζιρού τους έκοψε τα πόδια, καθώς για να πάρουν πλέον την πρόκριση χρειάζονταν τρία τέρματα μέσα σε λιγότερα από 25 λεπτά.

Το τελικό 0-3 σήμανε τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Champions League, όμως η ευρωπαϊκή πορεία των πρωταθλητών Ελλάδος δε σταματά εδώ, καθώς θα συνεχίσουν στο Europa League, ενώ η Άρσεναλ προκρίθηκε στους 16 του Champions League ως δεύτερη, πίσω από την Μπάγερν Μονάχου, που στο άλλο παιχνίδι του ομίλου επικράτησε με 2-0 μέσα στο Ζάγκρεμπ της Ντιναμό, με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι.
Από τους άλλους ομίλους, ως πρώτες προκρίθηκαν η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι και η Ζενίτ, ενώ ως δεύτερες οι Ρόμα, η Ντιναμό Κιέβου και η Γάνδη. Στο Europa League θα συνεχίσουν, ως τρίτες, η Λεβερκούζρν, η Πόρτο και η Βαλένθια.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
--5ος ΟΜΙΛΟΣ--
Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα 1-1
Ρόμα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0
--6ος ΟΜΙΛΟΣ--
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν 0-2
Ολυμπιακός - Αρσεναλ 0-3
--7ος ΟΜΙΛΟΣ--
Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τ.Αβίβ 1-0
Τσέλσι - Πόρτο 2-0
--8ος ΟΜΙΛΟΣ--
Βαλένθια - Λιόν 0-2
Γάνδη - Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2-1
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!