Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019


Θραύση κάνει στη Σαουδική Αραβία η εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους άνδρες να παρακολουθούν βήμα-βήμα τις συζύγους τους ώστε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτές να φύγουν στο εξωτερικό.
Η εφαρμογή είναι διάθεσιμη τόσο στο iTunes όσο και στο GooglePlay με τις δύο εταιρείες-κολλοσούς να δέχονται κριτική για «φυλετικό απαρτχάιντ».
Με την εφαρμογή Absher, την οποία ανέπτυξε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, οι άνδρες έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν το πότε και πώς οι σύζυγοί τους μπορούν να περνούν τα σύνορα ορίζοντας και ειδοποίηση όταν συμβαίνει αυτό.
Όπως καταγγέλλουν εκπρόπσωποι οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εφαρμογή αυτή οφείλεται ο εντοπισμός γυναικών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας.
«Τι ειρωνεία! Στη Δύση αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για να βελτιώνουν τις ζωές των πολιτών και στη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιούνται για φυλετικό απαρτχάιντ» έγραψε η ακτιβίστρια Γιασμίν Μοχάμεντ.
Η εφαρμογή, πάντως, έχει ήδη «κατέβει» περισσότερες από ένα εκατομμύριο φορές στα ηλεκτρονικά «καταστήματα» της Apple και της Google.

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις είναι πλέον ένα συχνό φαινόμενο και όλοι ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Για να αποτραπεί η κλοπή των κωδικών σας και άλλων σημαντικών δεδομένων, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τυχόν αλλαγές στον υπολογιστή σας.
Διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε πώς μπορείτε να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας έχει πειραχτεί.
12. Το antivirus είναι απενεργοποιημένο.
Εάν δεν απενεργοποιήσατε το λογισμικό προστασίας από ιούς, αλλά παρατηρήσατε ότι είναι απενεργοποιημένο, ο υπολογιστής σας πιθανότατα έχει χακαριστεί. Δεν μπορεί να απενεργοποιήθηκε από μόνο του. Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι χάκερ, είναι να κλείσουν το antivirus για εύκολη πρόσβαση στα αρχεία σας.
11. Οι κωδικοί πρόσβασης δεν λειτουργούν.
Εάν δεν αλλάξατε τους κωδικούς πρόσβασής σας αλλά σταμάτησαν να λειτουργούν ξαφνικά και δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε την πρόσβαση στους λογαριασμούς σας, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση – ο υπολογιστής σας πιθανότατα έχει χακαριστεί.
10. Ο αριθμός των φίλων σας έχει αυξηθεί.
Αν παρατηρήσετε ότι ξαφνικά έχετε πολλούς περισσότερους φίλους στα κοινωνικά σας δίκτυα που δεν γνωρίζετε και δεν θυμάστε την προσθήκη τους, σημαίνει ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιaστεί και χρησιμοποιείται για την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
9. Εμφανίζονται νέα εικονίδια στη γραμμή σελιδοδεικτών.
Όταν ξεκινάτε την περιήγηση και παρατηρείτε νέα εικονίδια στο ταμπλό σας, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη της ένταξης κάποιου επικίνδυνου κώδικα στον υπολογιστή σας.
8. Ο κέρσορας κινείται μόνος του.
Εάν παρατηρήσετε ότι ο κέρσορας κινείται μόνος του και δείχνει κάτι, ο υπολογιστής σας είναι σίγουρα χακαρισμένος.
7. Ο εκτυπωτής σας δεν λειτουργεί σωστά.
Οι επιθέσεις χακαρίσματος δεν επηρεάζουν μόνο τον υπολογιστή, αλλά και τον εκτυπωτή σας. Για παράδειγμα, όταν αρνείται να εκτυπώσει ή όταν εκτυπώνει κάτι που δεν το θέλατε.
6. Προωθείστε σε διαφορετικές ιστοσελίδες.
Αν ο browser σας συνεχίζει να σας διαβιβάζει σε διαφορετικούς ιστότοπους, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε. Το ίδιο ισχύει και τις για περιπτώσεις που πληκτρολογείτε κάτι στη μηχανή αναζήτησης και αντί για σελίδες της Google, μεταβαίνετε σε μια άλλη σελίδα που δεν γνωρίζετε. Αν βλέπετε αναδυόμενα παράθυρα πολύ συχνά, αυτό σηματοδοτεί επίσης χακάρισμα.
5. Τα αρχεία διαγράφονται από κάποιον άλλο.
Ο υπολογιστής σας είναι σίγουρα χακαρισμένος, εάν παρατηρήσετε ότι ορισμένα από τα προγράμματα ή τα αρχεία σας έχουν διαγραφεί χωρίς να το γνωρίζετε.
4. Τα προσωπικά σας δεδομένα βρίσκονται στο Διαδίκτυο, παρόλο που δεν τα έχετε βάλει εκεί.
Ελέγξτε το χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησής σας: αναζητήστε πληροφορίες για τον εαυτό σας, που σίγουρα δεν χρησιμοποιήσατε στο διαδίκτυο. Αν τις βρείτε, ο υπολογιστής σας έχει χακαριστεί για κλοπή πληροφοριών.
3. Λαμβάνετε ψεύτικες προειδοποιήσεις προστασίας από ιούς.
Αν βλέπετε προειδοποιήσεις προστασίας από ιούς αλλά φαίνονται διαφορετικές από ότι συνήθως, αυτό είναι ένα σαφές σημάδι χακαρίσματος. Ένα άλλο κακό σημάδι, είναι αν έχετε ένα νέο antivirus που δεν είχατε εγκαταστήσει.
2. Υπάρχει ασυνήθιστη συμπεριφορά στην κάμερα.
Ελέγξτε την κάμερά σας: αν η ένδειξη αναβοσβήνει μόνη της, επανεκκινήστε τον υπολογιστή και ελέγξτε αν αναβοσβήνει ξανά σε περίπου 10 λεπτά. Εάν αυτό συμβαίνει, σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας χακαρίστηκε.
1. Ο υπολογιστής λειτουργεί πολύ αργά.
Εάν οι πιο απλές λειτουργίες χρειάζονται πολύ χρόνο για να ολοκληρωθούν και αν παρατηρήσετε σημαντική πτώση στην ταχύτητα της σύνδεσής σας στο Internet, μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος έχει χακάρει τον υπολογιστή σας.

Στην Εντατική έχει εισαχθεί ο 70χρονος τραγουδιστής των Black Sabbath singer, Όζι Όσμπορν. Η βρογχίτιδα του επιδεινώθηκε, σύμφωνα με τη Mirror, με τους γιατρούς να φοβούνται ότι μπορεί να έπαθε πνευμονία.
«Ο καημένος ο Όζι» είπε άνδρας στη Sun «δεν περνάει και τις καλύτερες στιγμές του. Παλεύει με τη γρίπη, που του γύρισε σε βρογχίτιδα. Οι γιατροί φοβούνται ότι μπορεί να πάθει πνευμονία, που για ένα άτομο άνω των 70 μπορεί να είναι θανατηφόρα».

Ποτέ της δεν θα μπορούσε η 71χρονη ηθοποιός να φανταστεί πως η απόλυτη επιτυχία θα αποτελούσε την αφορμή για να οδηγηθεί σε ένα άκρως επικίνδυνο μονοπάτι.
Την περίοδο που η Άννα Παναγιωτοπούλου πρωταγωνιστούσε στο «Ντόλτσε Βίτα», ένας άγνωστος την έβαλε στο μάτι, κάνοντας τα πάντα για να της προξενήσει το απόλυτο κακό.
«Υπήρχε κάποιος τύπος που δεν ήταν στα καλά του και μου έκανε απόπειρα δολοφονίας. Εγώ είχα ένα τζιπ τότε και πήγαινα με αυτό. Αυτός το έπαιρνε και το πάρκαρε. Αυτός όμως ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος εγώ είχα καταλάβει ότι έλεγε μόνο ψέματα», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά live» η πρωταγωνίστρια.
Παρότι το ένστικτο της, της έλεγε πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με τον συγκεκριμένο άντρα, ποτέ της δεν πίστευε ότι είχε καταστρώσει για εκείνη τόσο «σκοτεινά» σχέδια. Γρήγορα ωστόσο η αλήθεια αποκαλύφθηκε, όταν ο γιος της ηθοποιού οδήγησε το τζιπ της με αποτέλεσμα να τρακάρει.
«Παίρνει ο γιος μου το τζιπ και τρακάρει, το πάει στο συνεργείο και λέει εδώ έχει γίνει απόπειρα δολοφονίας, σας έχουν ξεβουλώσει όλα τα μπουλόνια. Δεν υπήρχε περίπτωση να είχα ζήσει, ούτε εγώ ούτε ο γιος μου πολύ περισσότερο. Μετά την απόπειρα είχα πάθει πανικό αλλά τελείωνε πια το σίριαλ», ανέφερε.
Η ηθοποιός, όπως αναφέρει το περιοδικό Χάι δεν σταματά να ευγνωμονεί τον Θεό που τελικά δεν συνέβη τίποτα χειρότερο εξαιτίας του συγκεκριμένου ανθρώπου και η ιστορία αυτή είχε αίσιο τέλος.

Η Κιμ Καρντάσιαν και ο Κάνιε Ουέστ προετοιμάζονται για να υποδεχθούν το τέταρτο μωρό τους.
Η 38χρονη εμφανίστηκε στην εκπομπή The Tonight Show with Jimmy Fallon και μίλησε για πρώτη φορά για την οικογένεια της που μεγαλώνει και πως νιώθει για το αγοράκι που περιμένει μέσω παρένθετης μητέρας.
"Με έχει αγχώσει. Το σπίτι μου είναι τόσο γεμάτο αλλά άκουσα ότι οι γονείς τεσσάρων παιδιών είναι οι πιο ήρεμοι από όλους" δήλωσε. 
"Ένιωσα μεγάλη αλλαγή όταν πήγαμε από το ένα παιδί στα δύο. Αλλά ήταν δυσκολότερο από ότι όταν αποκτήσαμε το τρίτο παιδί" πρόσθεσε.

Μετά από δυόμιση χρόνια από την ημέρα που χώρισαν (το 2016) ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί συναντήθηκαν για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο πριν από περίπου μία εβδομάδα.
Οι φωτογραφίες στις οποίες απαθανατίστηκαν τους δείχνουν για πρώτη φορά μαζί και όλοι απορούν για τον λόγο της συνάντησής τους.
Στις 30 Ιανουαρίου οι δύο πρώην συναντήθηκαν σε ένα γραφείο στο Μπέβερλι Χιλς όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες μίλησαν για τα παιδιά τους. Το In Touch αναφέρει πως υπάρχουν κάποια θέματα ανάμεσά τους σχετικά με την κηδεμονία των παιδιών τους. «Υπάρχουν συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με τις νταντάδες των παιδιών που απασχολεί η Αντζι για να συνοδεύουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια που περνούν τον χρόνο τους στον Μπραντ».
«Ο δικηγόρος του ηθοποιού έχει κάποιες ανησυχίες σχετικά με αυτό το θέμα και προσπαθούν να βρουν μια κοινή γραμμή όλοι μαζί για να το λύσουν» ανέφερε η πηγή στο In Touch, ενώ συμπλήρωσε επίσης πως η Αντζελίνα ήταν κάπως απογοητευμένη που ο Μπραντ εμφανίστηκε στο ίδιο γραφείο και συναντήθηκαν μετά από τόσο καιρό. Μέσα από αυτή τη συνάντηση επίσης, προσπάθησαν να βρουν και τα οικονομικά μέρη της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!