Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017


Χειμωνιάτικος καιρός και χιόνια από την Τρίτη με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν μια αρκετά έως πολύ χειμωνιάτικη, που θα χαρακτηρίζεται από τους βοριάδες, αλλά και από πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και κατά 10 βαθμούς Κελσίου!
«Η ψυχρή εισβολή θα ρίξει τη θερμοκρασία κατά 10 βαθμούς Κελσίου από τους 19 βαθμούς θα πάμε σε μέγιστες της τάξης των 9-10 βαθμών Κελσίου ακόμα και στα πεδινά ηπειρωτικά. Στα πιο ορεινά τμήματα η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους -9 βαθμούς Κελσίου» εξήγησε ο κ. Καλλιάνος.
Σύμφωνα με τον ίδιο «θα έχουμε το λεγόμενο ξερό κρύο. Τετάρτη και Πέμπτη θα γίνει πιο τσουχτερό».
Από το πρωί σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.
Χιονόστρωση έχουμε στο Νυμφαίο της Φλώρινας, στο Νεραιδοχώρι Τρικάλων στη Λίμνη Πλαστήρα, στον Κόζιακα Τρικάλων και στο Πισοδέρι της Φλώρινας.
Τις πρώτες νιφάδες χιονιού είδαν και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα άρχισε να χιονίζει στον Χορτιάτη, την Πυλαία και στα ορεινά της Χαλκιδικής.
Αλλά ακόμη δεν έχουμε χειμώνα! Τουλάχιστον όχι επίσημα…
Η επίσημη έναρξη του χειμώνα «κηρύσσεται» από το χειμερινό ηλιοστάσιο. Και για φέτος αυτό θα είναι  – για το βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα- την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 18:28 ώρα Ελλάδας, οπότε θα ξεκινήσει και τυπικά (αστρονομικά) ο χειμώνας στη χώρα μας και τις υπόλοιπες χώρες του βόρειου ημισφαιρίου.
Κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο, που έχουν το θερινό ηλιοστάσιο, έχουν τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου.
Όταν ο Ήλιος φτάνει στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο του το Σεπτέμβριο, υπάρχει περίπου ίση μέρα και νύχτα, αλλά στη συνέχεια σταδιακά αυξάνεται η νύχτα σε βάρος της μέρας. Όταν ο Ήλιος περάσει το νοτιότερο σημείο της τροχιάς του, το χειμερινό ηλιοστάσιο, αρχίζει και πάλι να σκαρφαλώνει κάθε μέρα όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, με αποτέλεσμα η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο… έδαφος, στο ουράνιο στερέωμα, έως ότου φτάσουμε στην εαρινή ισημερία το φως και το σκοτάδι έχουν πάλι σχεδόν ίση διάρκεια.




Ακυρώθηκε στο σύνολο της, για όλους τους υπόχρεους και όχι μόνο για τους δικαστές, η υπουργική απόφαση απόφαση (ΚΥΑ 1069/19.10.2017) που καθόριζε το περιεχόμενο υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Τα γνωστα πόθεν έσχες.

Η απόφαση για τις δηλώσεις πόθεν έσθες δημοσιεύτηκε σήμερα (18.12.2017) σε έκτακτη συνεδρίαση από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του έκρινε ότι η απόφασή της αφορά όλους τους υπόχρεους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων, καθώς είναι μη νόμιμες οι ρυθμίσεις ή παραλείψεις που αφορούν:

1) Την υποχρέωση δηλώσεως των μετρητών άνω των 15.000 ευρώ που δεν περιλαμβάνονται σε καταθέσεις, σε τράπεζες, καθώς και των κινητών πραγμάτων αξίας άνω των 30.000 ευρώ,

2) Η μη πρόβλεψη εύλογης προθεσμίας τόσο για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση του ελέγχου όσο και για τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων των υπόχρεων προς δήλωση πόθεν έσχες,

3) Η υποχρέωση να περιλαμβάνεται στην ετήσια δήλωση το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων ανεξαρτήτως του αν επήλθε ή όχι κατά το προηγούμενο έτος μεταβολή σε αυτά,

4) Η μη πρόβλεψη προκειμένου περί περιουσιακών στοιχείων κτηθέντων σε προηγούμενες χρήσεις για την μη αναγραφή στην πρώτη ηλεκτρονική δήλωση της αξίας κτήσεως,

5) Η υποχρέωση δηλώσεως των περιουσιακών στοιχείων του προσώπου με το οποίο ο/η υπόχρεος έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης,

6) Η υποχρέωση αθροίσεως των προερχομένων από κάθε πηγή ποσών καθ’ όλο το έτος και ακολούθως παραθέσω των πηγών από τις οποίες προέρχεται το απομένον στις 31 Δεκεμβρίου υπόλοιπο του λογαριασμού και του ακριβούς ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε μία από αυτές αφού αφαιρεθούν τα ποσά των αναλήψεων, χωρίς να προσδιορίζεται από ποια πηγή ο/η υπόχρεος μπορεί να αφαιρέσει τα ποσά που ανέλαβε.
Γιατί πήρε την απόφαση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες το ΣτΕ

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνεται ότι, λόγω της σπουδαιότητας και της έκτασης των ως άνω κριθεισών ως μη νομίμων ρυθμίσεων, δεν είναι δυνατόν χωρίς αυτές να λειτουργήσει καθ’ ολοκληρία το σύστημα υποβολής των δηλώσεων, δεδομένου μάλιστα ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των εν λόγω δηλώσεων δεν επιτρέπει κατ αρχήν την πρόοδο στη συμπλήρωση, ολοκλήρωση και υποβολή αυτών αν προηγουμένως δεν συμπληρωθούν υποχρεωτικώς όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους οικείους πίνακες.

Κατά συνέπεια το ΣτΕ έκρινε πως λόγω των πλημμελειών αυτών στην όλη δομή και λειτουργία του συστήματος υποβολής, η προσβαλλόμενη απόφαση πρέπει να ακυρωθεί έναντι πάντων στο σύνολό της.newsit.gr

Το αστρονομικό ποσό των 275 εκατομμυρίων ευρώ έδωσε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, προκειμένου να αποκτήσει το Μέγαρο του Λουδοβίκου ΙΔ’, δηλαδή την ακριβότερη κατοικία του κόσμου σύμφωνα με τους New York Times.
Η κατοικία βρίσκεται κοντά στο Παρίσι, πουλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από την γαλλική μεσιτική εταιρεία Daniel Feau που ειδικεύεται στα πολυτελή ακίνητα. Εκείνη την εποχή δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη, παρά μόνο ότι καταγόταν «από τη Μέση Ανατολή».
Το ακίνητο κατασκευάστηκε το 2011 στην κοινότητα Λουβεσιέν, στα δυτικά του Παρισιού. Το ονόμασαν «Πύργο του Λουδοβίκου ΙΔ΄» προς τιμή του «βασιλιά Ήλιου» που κυβέρνησε τη Γαλλία τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Αν και υποτίθεται ότι πρόκειται για μίνι αντίγραφο του περίφημου ανακτόρου των Βερσαλλιών, συνδυάζει την αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα με τη σύγχρονη τεχνολογία: έχει αίθουσα κινηματογράφου, ένα τεράστιο ενυδρείο ενώ τα σιντριβάνια του ελέγχονται εύκολα μέσω ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου.
Η συνολική επιφάνειά του ξεπερνά τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο ιδιοκτήτης του Πύργου είναι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, ο νέος ισχυρός άνδρας της χώρας του, ο οποίος ωστόσο κηρύσσει τη λιτότητα ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς.
Ο γαλλικός ιστότοπος Mediapart είχε επίσης αναφέρει, από τον περασμένο Ιούλιο, ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν εκείνος που αγόρασε το πολυτελές ακίνητο.

Tην ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά δίνουν στους εργαζόμενους τα χριστουγεννιάτικα πάρτι των εταιρειών όπως αποδεικνύει έρευνα του Independent.
Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί ενήλικες και μεταξύ των ευρημάτων είναι ότι τα τμήματα Πληροφορικής και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού είναι εκείνα που πιο συχνά από τα υπόλοιπα αναπτύσσουν… στενές επαφές, με τα ποσοστά των εργαζομένων που μεθούν και έχουν σεξουαλικές επαφές στο πάρτι των Χριστουγέννων φτάνει το 63% και 56% αντίστοιχα. Περισσότερο συγκρατημένοι εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση και την υγεία με ποσοστά 27% και 29% αντίστοιχα.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι σε ποσοστό 56% τα ανώτερα στελέχη των εταιρειών… δίνουν το παράδειγμα εκείνες τις ημέρες ενώ μόλις το 28% των διευθυντών και το 26% των κατώτερων μελών του προσωπικού έχουν σεξουαλικές επαφές στα πάρτι.
Λίστα
1. Πληροφορική (76%)
2. Νομική (74%)
3. Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού (72%)
4. Μεταφορές και Λογιστική (72%)
5. Οικονομία (71%)
6. Μέσα και Μάρκετινγκ (68%)
7. Πωλήσεις (67%)
8. Διοίκηση Επιχειρήσεων (57%)
9. Υγεία (52%)
10. Εκπαίδευση (45%)
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!