Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

 Κάκτος φτάνει σε ύψος τριώροφο κτήριο

Οι φωτογραφίες ενός ασυνήθιστα ψηλού κάκτου που αναπτύσσεται στο πλάι ενός τριώροφου κτηρίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Την περασμένη Τετάρτη, ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες ενός κτιρίου που είχε εντοπίσει στην πόλη Τακινογαουα.  Αυτό που τράβηξε ωστόσο την προσοχή του δεν ήταν το ίδιο το κτήριο αλλά το φυτό που έχει σκαρφαλώσει πολλά μέτρα πάνω από τη γη. Αρχικά, νόμιζε ότι πρόκειται για κάποιον σωλήνα στο εξωτερικό του κτηρίου, αλλά καθώς πλησίασε συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για κάκτο.

Το φυτό είναι ιδιαίτερα προσεγμένο αφού φαίνεται ότι κάποιος το έχει στερεώσει με μεταλλικούς δακτυλίους στο εξωτερικό του κτηρίου ώστε να μη λυγίζει από το βάρος του ενώ έχει φροντίσει να αφαιρέσει όλα τα αγκάθια του ώστε να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ο κάκτος στο μεγαλύτερο μέρος του έχει αναπτυχθεί ευθεία εκτός από το σημείο που βρίσκεται στην κορυφή του κτηρίου, το οποίο κάποιοι λένε ότι θυμίζει άνθρωπο που προσπαθεί να πηδήξει.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πιο σαφής πληροφορίες για τον κάκτο, όπως η ηλικία του ή και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του. Το ύψος του υπολογίζεται ότι πρέπει να είναι λίγο περισσότερο από 10 μέτρα, κατακτώντας μια υψηλή θέση ανάμεσα στους κάκτους με το μεγαλύτερο ύψος.

Μέχρι σήμερα το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον «ψηλότερο κάκτο στον κόσμο» ανήκει σε έναν κάκτο που βρισκόταν στο Μεξικό, ο οποίος είχε μήκος 19,2 μέτρα το 1995.

 

H εταιρεία Twitter ανέστειλε αυτή την εβδομάδα τη λειτουργία πολλών λογαριασμών στην πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να κοινοποιούν δηλώσεις από μια νέα ενότητα του ιστοτόπου του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με την εταιρεία να αναφέρει ότι οι λογαριασμοί αυτοί παραβίαζαν τους κανόνες της περί αποφυγής απαγόρευσης ενός λογαριασμού.

Ο Τραμπ αποκλείστηκε από το Twitter, όπου είχε περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακόλουθους και από πολλές άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά τη θανατηφόρα επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του.

Την Τρίτη, μια ιστοσελίδα προστέθηκε στον ιστότοπο του μεγιστάνα, με την ονομασία «From the Desk of Donald J. Trump», όπου δημοσιεύονται μηνύματα που μπορούν να κοινοποιηθούν από το κοινό του τόσο στο Twitter όσο και στο Facebook.

«Όπως ορίζει η πολιτική μας για αποφυγή απαγόρευσης, θα κινηθούμε ενάντια σε λογαριασμούς των οποίων η προφανής πρόθεση είναι να αντικαταστήσουν ή να προωθήσουν περιεχόμενο που σχετίζεται με έναν λογαριασμό που έχει τεθεί σε αναστολή», τόνισε ένας εκπρόσωπος του Twitter σε ανακοίνωσή του.

Ένας εκπρόσωπος του Τραμπ είπε ότι δεν είχαν καμία σχέση με τους λογαριασμούς που αυτούς που τέθηκαν σε αναστολή, ανάμεσα στους οποίους είναι οι @DJTDesk, @DJTrumpDesk, @DeskofDJT και @ DeskOfTrump1.

Το Twitter, το οποίο έχει δηλώσει ότι ο αποκλεισμός του τέως προέδρου των ΗΠΑ από την πλατφόρμα είναι μόνιμος, ακόμη και αν διεκδικήσει ξανά την προεδρία της χώρας, έχει τονίσει ότι οι χρήστες μπορούν να κοινοποιούν περιεχόμενο από τον ιστότοπο του Τραμπ, εφόσον δεν αυτό δεν παραβαίνει τους κανόνες του περί αποφυγής απαγόρευσης.

Την Τετάρτη, το εποπτικό συμβούλιο του Facebook διατήρησε τον αποκλεισμό Τραμπ από το Facebook, αλλά σημείωσε πως η εταιρεία δεν πρέπει να διατηρήσει επ΄αόριστον τον αποκλεισμό. Το συμβούλιο έδωσε στο Facebook έξι μήνες για να αποφασίσει μια αναλογική απάντηση.

Ο Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα μέσων κοινωνικών δικτύωσης, έχει τονίσει ένας σύμβουλός του.

 Δημόσιο: Ανακαλούνται άδειες ειδικού σκοπού -Τι σχεδιάζεται για την τηλεργασία

Την ανάκληση των αδειών ειδικού σκοπού για γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό και το γυμνάσιο, θα προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr από το ΥΠΕΣ οι άδειες πρόκειται να ανακληθούν από την Δευτέρα 10 Μαίου, οπότε και ξεκινά η δια ζώσης διδασκαλία στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες ειδικούς σκοπού δίνονται σε γονείς με παιδιά έως 15 ετών.

Αντίθετα, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι άδειες ειδικού σκοπού για γονείς με παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί και αναμένεται να ανοίξουν γύρω στις 20 Μαΐου.

Μείωση της τηλεργασίας

Αναφορικά με την τηλεργασία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η μείωση του ποσοστού της δεν θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σταδιακά από τη μεθεπόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ανακοίνωση στις 23/3 της διεξαγωγής self test και στο Δημόσιο, είχε υποστηρίξει ότι «από 10 Μαίου θα ξεκινήσει να αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται με φυσική παρουσία και θα μειώνεται αυτός με τηλεργασία».

aftodioikisi.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!