Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Σε μία δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό  Proceedings of the National Academy of Sciences, η Δρ. Σάρα Ζίγκερ, καθηγήτρια πλανητολογίας στο πανεπιστήμιο MIT των ΗΠΑ, περιγράφει πως κατά τη γνώμη της η ύπαρξη ζωής σε άλλα σημεία του Σύμπαντος είναι αναπόφευκτη και πως η  εξερεύνηση του διαστήματος βρίσκεται ίσως στο πιο ενδιαφέρον μεταίχμιο της ιστορίας της.
Με την ανάπτυξη ολοένα και ισχυρότερων τηλεσκοπίων, οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πλέον χιλιάδες πλανήτες εκτός του Ηλιακού μας Συστήματος και σήμερα γνωρίζουν πως τα περισσότερα άστρα φιλοξενούν τουλάχιστον ένα πλανήτη, ενώ οι μικροί βραχώδεις πλανήτες όπως η Γη δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιοι.
Εντός των επόμενων 20 ετών μάλιστα, οι πιο αισιόδοξοι από τους ερευνητές πιστεύουν πως θα υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα να παρατηρηθεί η χημική σύσταση των εξωπλανητών, επιτρέποντάς τους να ανιχνεύσουν συγκεκριμένες υπογραφές από αέρια που σχετίζονται με την ύπαρξη ζωής, όπως το μεθάνιο ή το οξυγόνο.
“Μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, είμαστε στο σημείο να ψάξουμε με αξιώσεις για σημάδια ζωής σε μερικές εκατοντάδες από τα κοντινότερα σε μας άστρα”, έγραψε η Ζίγκερ. “Ο Γαλαξίας μας έχει 100 δισεκατομμύρια άστρα και το Σύμπαν έχει περισσότερους από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, οπότε βασιζόμενοι σε απλές πιθανότητες το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή εκεί έξω φαίνεται αναπόφευκτο”, συνέχισε.
Στις ερχόμενες δεκαετίες, στο οπλοστάσιο των αστρονόμων θα προστεθούν ορισμένα πολύ ισχυρά εργαλεία, όπως το τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ, το οποίο θα εκτοξευθεί το 2018 και θα έχει τη δυνατότητα ανάλυσης της ατμόσφαιρας εξωπλανητών, μερικοί από τους οποίους μάλιστα συγκεντρώνουν βάσιμες πιθανότητες για την ανάπτυξη ζωής.
Παράλληλα με τα νέα τηλεσκόπια, αναπτύσσονται και τεχνικές παρατήρησης οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν για την απευθείας παρατήρηση των πλανητών εκτός Ηλιακού Συστήματος. Η μία από αυτές εστιάζει σε μία νέα γενιά οπτικών που φιλτράρουν το φως από τα μητρικά άστρα και αφήνουν να περάσει μόνο το φως που έχει ανακλαστεί από τον πλανήτη, ενώ η άλλη περιλαμβάνει τη δημιουργία σκιάστρων στα διαστημικά τηλεσκόπια, τα οποία τοποθετούνται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το φακό των τηλεσκοπίων, προστατεύοντας με τη σκιά τους το παρατηρούμενο στόχο από το φως των διπλανών άστρων.
“Για να έχουμε την κατάλληλη αυτοπεποίθηση πως η έρευνά μας θα αποδώσει καρπούς, θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα απευθείας παρατήρησης τουλάχιστον 1.000 εξωπλανητών στα πιο κοντινά αστρικά συστήματα που μοιάζουν με το δικό μας”, υποστήριξε η Ζίγκερ. “Στεκόμαστε σε ένα κατώφλι της ανθρώπινης ιστορίας καθώς σύντομα πρόκειται να μάθουμε εάν υπάρχει οποιουδήποτε είδος ζωής πέρα από τη Γη”, κατέληξε.
 
naftemporiki.gr
Τις αποκαλύψεις έκανε η ίδια η Megan Fox σε συνέντευξή της στο Entertainment Tonight.
Mπορεί η διάσημη καλλονή να είναι μόλις 28 ετών και το… αίμα της να βράζει, εντούτοις οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν της επιτρέπουν να περάσει μερικές ιδιωτικές στιγμές με τον αγαπημένο της. Όπως εξομολογήθηκε η ίδια, έχουν αρκετό καιρό να βγουν οι δυο τους ραντεβού, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ο Noah που είναι δύο ετών, κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι. Οπότε καταλαβαίνετε, ότι το sex για εμάς αποτελεί πια παρελθόν».
aftodioikisi.gr

Σημαντική πρόοδο στον τομέα της έρευνας πάνω σε τσιπ που μιμούνται τις επιδόσεις και τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου παρουσίασαν ερευνητές της ΙΒΜ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Science, «εμπνευσμένοι από τη δομή του εγκεφάλου, αναπτύξαμε μία αποδοτική, επεκτάσιμη και ευέλικτη μη- von Neymann αρχιτεκτονική, που μοχλεύει τη σύγχρονη τεχνολογία πυριτίου. Για λόγους επίδειξης, κατασκευάσαμε ένα τσιπ 5,4 δισ. τρανζίστορ με 4.096 νευροσυναπτικούς πυρήνες, διασυνδεδεμένους μέσω ενός εσωτερικού δικτύου που ενσωματώνει ένα εκατ. προγραμματίσιμους νευρώνες και 256 εκατ. παραμετροποιήσιμες συνάψεις. Τα τσιπ μπορούν να παρατεθούν σε δύο διαστάσεις μέσω ενός εσωτερικού interface επικοινωνίας, επεκτείνοντας ομαλά την αρχιτεκτονική…η  οποία προσφέρεται για χρήση σε πολλές εφαρμογές οι οποίες χρησιμοποιούν σύνθετα νευρικά δίκτυα σε πραγματικό  χρόνο, όπως για παράδειγμα εντοπισμός και καταχώρηση πολλαπλών αντικειμένων. Με video input 400x240 στα 30 frames per second, το τσιπ καταναλώνει 63 milliwatts».
Το τσιπ αποκαλείται TrueNorth και στην ουσία προσπαθεί να μιμηθεί τον τρόπο που ο εγκέφαλος αναγνωρίζει μοτίβα, βασιζόμενο σε δίκτυα τρανζίστορ που μιμούνται τα νευρικά δίκτυα του εγκεφάλου. Οι ηλεκτρονικοί «νευρώνες» στέλνουν σήματα όταν ένα είδος δεδομένων (για παράδειγμα, φως) ξεπερνά ένα συγκεκριμένο όριο. Δουλεύοντας παράλληλα, οι νευρώνες αρχίζουν να οργανώνουν τα δεδομένα σε μοτίβα, «διαπιστώνοντας» έτσι ότι το φως γίνεται πιο δυνατό, αλλάζει χρώμα κτλ. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των NY Times, ένας τέτοιος επεξεργαστής θα είναι σε θέση να καταλάβει ότι μια γυναίκα σε ένα βίντεο σκύβει για να σηκώσει κάτι, ή να ελέγξει ένα ρομπότ το οποίο βγάζει ένα κέρμα από μια τσέπη. Οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίζουν αυτές τις ενέργειες χωρίς συνειδητή σκέψη, ωστόσο τα ρομπότ και οι υπολογιστές σήμερα δυσκολεύονται να το κάνουν.
Η συγκεκριμένη προσέγγιση στους υπολογιστές -  neuromorphic/ cognitive computing- είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο επίπεδο, και τα τσιπ της ΙΒΜ – η οποία εργάζεται εδώ και καιρό πάνω στο αντικείμενο- δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στο εμπόριο, ωστόσο θεωρείται ευρέως ότι θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της τεχνολογίας υπολογιστών στο κοντινό μέλλον.
Σύμφωνα με το Wired, η ΙΒΜ έχει ήδη δοκιμάσει τις δυνατότητες του τσιπ πάνω σε κοινές εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως την αναγνώριση εικόνων, και οι νευρώνες και οι συνάψεις του έχουν δείξει ότι μπορούν να τις φέρουν σε πέρας με ίδια σε γενικές γραμμές ταχύτητα, αλλά πολύ μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά τσιπ.
Την έρευνα της ΙΒΜ χρηματοδότησε η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) του αμερικανικού Πενταγώνου, στο πλαίσιο του προγράμματος Systems of Neuromorphic Adaptive Plastic Scalable (SyNAPSE).
naftemporiki.gr

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων υποδέχεται και φέτος το κοινό στους αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητάς της, διοργανώνοντας υπό το φως του φεγγαριού τις ακόλουθες εκδηλώσεις.

α) Στη Θεσσαλονίκη, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της Αρχαίας Αγοράς θα παρακολουθήσουν στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου, στις 20:00, την παράσταση του Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Τα 88 εντάλματα του Καραγκιόζη», από την Ομάδα παραστατικής και εικαστικής δημιουργικότητας Σκιάς Όναρ.
Στη συνέχεια, ο χώρος της πλατείας της Αρχαίας Αγοράς θα πλημμυρίσει από τις 21:15 με μελωδίες λυρικής, ρετρό και σύγχρονης μουσικής. Θα προηγηθούν μουσικές για κιθάρα σε διάλογο με σύγχρονες αναγνώσεις αρχαιοελληνικών μύθων σε ένα πρόγραμμα του Κώστα και της Εύης Κουτρουμπάκη, με τίτλο «μύθος εν χορδαίς», και θα ακολουθήσουν ατμοσφαιρικοί, bossa nova, pop και rock ρυθμοί από δύο μουσικά συγκροτήματα της πόλης, τους Les Au Revoir και τους Mondays. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «ΦΙΞ in Art».
β) Στο Κιλκίς, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει στις 21:00 μουσική εκδήλωση με έργα ελλήνων συνθετών που θα παρουσιάσει το τοπικό μουσικό καλλιτεχνικό σύνολο «η πόλις». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς.
γ) Τέλος, στη Χαλκιδική, ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού του Άμμωνα Δία στην Καλλιθέα και ο στεγασμένος εκθεσιακός χώρος του νεκροταφείου της αρχαίας Ακάνθου, στην Ιερισσό, θα υποδεχτούν τους νυχτερινούς επισκέπτες τους από τη δύση του ηλίου έως τις 24:00.
Εν τω μεταξύ συμμετέχοντας στον εορτασμό για την Πανσέληνο του Αυγούστου, η ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους Ελέας και Γιτάνων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, την Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014.
Συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας διοργανώνεται βραδιά κλασικής μουσικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου. Στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση με τηλεσκόπιο του έναστρου ουρανού, σε συνεργασία με την Ομάδα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φιλιατών.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα δεχθεί επισκέπτες στις συλλογές και τη βεράντα του μέχρι τις 24.00.
Ώρα εκδηλώσεων: 21.00 - 24.00
 
news.gr
Στην παγκόσμια πρεμιέρα των «Αναλώσιμων 3» παρευρέθη ο Σιλβέστερ Σταλόνε, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής του πολυαναμενόμενου blockbuster, που έλαβε χώρα στην πλατεία Λέσεστερ του Λονδίνου.

Δεν ήταν όμως εκείνος που έκλεψε την παράσταση, αλλά οι τέσσερις κούκλες γυναίκες που τον συνόδευσαν στο κόκκινο χαλί.

Αυτές δεν ήταν άλλες από την σύζυγό του, Τζένιφερ Φλάβιν και τις τρεις κόρες τους, Σοφία, Σίστεν και Σκάρλετ.

Ο 68χρονος «Ράμπο» είναι παντρεμένος με τη Φλάβιν από το 1997. Αυτός είναι ο τρίτος γάμος του.
Έχει έναν ακόμη γιο, το Σέιζ Σταλόνε από την πρώτη σύζυγό του, Σάσα Τσακ.
news.gr
Η Microsoft σήμερα αποκάλυψε ότι το Windows Phone Store προσφέρει πάνω από 300.000 εφαρμογές, με εκατοντάδες νέες να εισάγονται στο store καθημερινά.

Τον Δεκέμβριο του 2013, ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών ήταν 200.000 ενώ τον Απρίλιο του 2014 είχε φτάσει τις 250.000.

Οπότε όπως βλέπει κανείς το store μεγαλώνει κατά 50.000 εφαρμογές το τετράμηνο ή αλλιώς πάνω από 10.000 εφαρμογές τον μήνα. Επιπλέον ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι χρήστες έχουν κάνει download από το store πάνω από 4 δισεκατομμύρια εφαρμογές.

Όμως, όσο εντυπωσιακά και να είναι τα νούμερα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αντίστοιχα App Store της Apple και το Play Store της Google (και τα δύο store έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο apps το καθένα).

Αλλά ο σταθερός ρυθμός ανάπτυξης είναι οπωσδήποτε πολύ καλό νέο για τους χρήστες των Windows Phones οι οποίοι εξέφραζαν διάφορα παράπονα, ιδιαίτερα στην αρχή.

ΠΗΓΗ: techblog.gr

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Το καλύτερο είναι να μην πέσει στο νερό το smartphone σας. Επειδή όμως ατυχήματα συμβαίνουν, καλό είναι να προλάβετε το κακό αγοράζοντας μια αδιάβροχη θήκη.

Στην αγορά θα βρείτε θήκες που θα επιτρέψουν στο smartphone σας «να δει» ακόμα και το βυθό, κολυμπώντας μαζί σας.

Εάν το κινητό σας βραχεί, δεν σας καλύπτει η εγγύηση του κατασκευαστή. Προφανή εξαίρεση θεωρούμε τα smartphone που διαφημίζονται ως αδιάβροχα (όπως το Panasonic Eluga).

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψατε το smartphone σας, αφού στις αναφορές που θα βρείτε στο Διαδίκτυο, η πτώση στο νερό για μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα αρκεί για να το νεκρώσει.

Το πρώτο που θα σας πουν εάν καλέσετε την τεχνική υποστήριξη είναι να βγάλετε την μπαταρία. Εάν φυσικά, η μπαταρία είναι αποσπώμενη, κάτι που δεν συμβαίνει με τα iPhone (στο iPhone μάλιστα, ενεργοποιούνται δείκτες υγρασίας, οπότε μην περιμένετε ότι θα πάτε σκουπισμένο το τηλέφωνο στο κέντρο επισκευής και θα σας το αντικαταστήσουν ως ελαττωματικό).

Επίσης, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, καθώς οι πιθανότητες να σώσετε το smartphone σας από το νερό είναι ελάχιστες. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Είναι λίγες, αλλά υπάρχουν.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγξετε ότι το smartphone σας συνεχίζει να λειτουργεί.

• Μην ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας, μην αρχίσετε να πατάτε πλήκτρα (έστω, αυτά στο πλάι).
• Αφαιρέστε ό,τι αφαιρείται. Δηλαδή, την μπαταρία, την κάρτα SIM, την κάρτα μνήμης και το κάλυμμα.
• Εάν το τηλέφωνό σας έπεσε στην θάλασσα, πρέπει να το ξεπλύνετε!
• Σκουπίστε το, επιχειρήστε να το στεγνώσετε με αέρα (ή με το σπρέι που καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο, εάν υπάρχει). Εάν αφού αφαιρέσετε την μπαταρία, δείτε τυχόν αυτοκόλλητα αρκετά μουλιασμένα, οι πιθανότητες μειώνονται.
• Μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι για τα μαλλιά ή χαρτί για να στεγνώσετε το smartphone!
• Μην βάλετε το smartphone στον φούρνο, ακόμα και σε χαμηλή θερμοκρασία!
• Τοποθετήστε το τηλέφωνό σας για 24 ή και 48 ώρες -κάποιοι τα αφήνουν ακόμα και εβδομάδες, όταν η προσπάθεια δεν αποδώσει το πρώτο 24ωρο, γιατί, ως γνωστόν, η ελπίδα, και όχι το smartphone, πεθαίνει τελευταία- μαζί με τα εξαρτήματά του σε ένα σακουλάκι ή μπολ με ρύζι -δεν θα τα χαλάσουμε εάν είναι μαύρο- και περιμένετε να κάνει το θαύμα του, δηλαδή να τραβήξει όλη την υγρασία.
• Αφού εξαντληθεί η υπομονή σας, ξεθάψτε το smartphone και τα εξαρτήματά του από το ρύζι, συναρμολογήστε τα κομμάτια -τα δικά σας πρώτα, τα δικά του στη συνέχεια- φορτίστε το και κάντε μια ευχή.

ΠΗΓΗ: in.gr
Είναι ένα από τα πιο απομονωμένα κομμάτια γης στον πλανήτη.
Εκατό μίλια ανοικτά του Κέρατος της Αφρικής, βρίσκεται το αρχιπέλαγο Σοκότρα που ανήκει στην Υεμένη. Ένα τόσ0ο παράξενο και ασυνήθιστο μέρος. Για την ακρίβεια έχει τον τίτλο του "πιο εξωγήινου μέρους στον πλανήτη".
Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της τεράστιας ξηρασίας, η χλωρίδα του μέρους αυτού είναι τόσο ιδιόμορφη που δεν θυμίζει τίποτε άλλο από αυτά που γνωρίζουμε. Το 70% των φυτών της Σοκότρα φύονται μόνον... στη Σοκότρα και πουθενά αλλού στη Γη.
Η Σοκότρα έχει κηρυχθεί προστατευόμενο και εθνικός δρυμός. Το 2008 έγινε και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δέντρα είναι το "Δέντρο του Αίματος του Δράκου" και είναι γνωστό εδώ και αιώνες για τις ιαματικές ιδιότητες του.
Ένα άλλο είναι το "Ρόδο της Ερήμου" ή αλλιώς γνωστό ως "Το Δέντρο - Μπουκάλι". Ο παχύς κορμός του αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες νερού καθώς το νερό σπανίζει στη γη αυτή.
Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι ίσως αυτό είναι το μέρος το οποίο αναφέρεται ως Κήπος Της Εδέμ σε θρησκευτικά και ιστορικά βιβλία.
Και οι κάτοικοι όμως είναι μοναδικοί. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στη Σοκότρα έχουν ορισμένες παραλλαγές στο DNA τους που δεν έχουν εντοπιστεί σε κανέναν άλλο ανθρώπινο πληθυσμό ποτέ στη Γη.
Οι περίπου 43.000 κάτοικοι είναι ψαράδες, κτηνοτρόφοι και κατά περιόδους, γεωργοί.  
news.gr
Σύμφωνα με τον αξιόπιστο δημοσιογράφο John Paczkowski, η Apple έχει προγραμματίσει ένα event για τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένεται να γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του iPhone 6.

Επίσης, για ακόμα μία φορά τονίζεται ότι η Apple θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα, ένα με οθόνη 4,7 ιντσών και ένα με οθόνη 5,5 ιντσών.

Οι φήμες για το iPhone 6 εκτός από τα δύο μοντέλα με διαφορετικές σε διάσταση οθόνες, κάνουν αναφορά για τον νέο A8 επεξεργαστή, με συχνότητα μεγαλύτερη από 2GHz, αρχιτεκτονική 20nm και θα είναι 64bitος.

Επίσης, το iPhone 6 αναμένεται να είναι αρκετά λεπτό, με το πάχος του να μην ξεπερνά τα 7 χιλιοστά και εμφάνιση στην οποία κυριαρχούν οι καμπύλες γωνίες, καθώς και κοινά στοιχεία με το iPhone 5s.

Άλλη μια φήμη, αναφέρει ότι η οθόνη τουλάχιστον ενός από τα δύο νέα μοντέλα θα προστατεύεται από το πολύ ανθεκτικό ζαφείρι για μεγαλύτερη αντοχή στις γρατσουνιές.

Τέλος, όσον αφορά την μπαταρία, το "μικρό" iPhone 6 θα έχει μπαταρία ανάμεσα στα 1.800 mAh και 1.900 mAh, ενώ η άλλη έκδοση με οθόνη 5,5 ιντσών, θα έχει μπαταρία στα 2.500 mAh.

Πηγή: e-pcmag.gr
Στη Γενεύη θα κάνει ντεμπούτο η νέα Ferrari M458-T, που θα είναι η «τουρμπισμένη» 458 Italia με λίγες αισθητικές αλλαγές, ενώ το πιο σπουδαίο για το νέο supercar είναι ότι θα φέρει έναν twin-turbo V8 680 ίππων.
Μετά την California T η δεύτερη Ferrari (στην πρόσφατη ιστορία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας) που θα αποκτήσει turbo κινητήρα είναι η 458 Italia, η οποία θα ανανεωθεί αισθητικά –ελαφρώς- και θα κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο του 2015.

Πιο συγκεκριμένα, η Ferrari ανακοίνωσε ότι η «μετεξέλιξη» της 458 Italia θα ονομάζεταιM458-T και η βασική της αλλαγή, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, είναι ότι θα αντικατασταθεί ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 4,5 λτ. της 458 Italia με ένα twin-turbo V8 μοτέρ που θα αποδίδει –σύμφωνα με τις φήμες- κοντά στα 680 «άλογα». Σημειωτέον ότι το μοτέρ της California T είναι χωρητικότητας 3,8 λτ. και αποδίδει 560 ίππους.


Επομένως, το «στοίχημα» για τη Ferrari τώρα είναι στα πόσα δευτερόλεπτα θα πιάνει τα 0-100 από στάση η νέα M458-T με τον turbo κινητήρα, δεδομένου ότι η 458 Italiaμε τον ατμοσφαιρικό τα ολοκλήρωνε σε 3,6 δλ.

Τέλος, ως προς το στιλ της νέας M458-T δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, όμως το εν λόγω supercar αναμένεται να «δανειστεί» στοιχεία από την California T και να «εμφανισθεί» στη Γενεύη με ανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες, σε σχέση με την 458 Italia.
πηγή: autotriti.gr
Σίγουρα θα το έχουν πει και σ' εσάς οι γονείς κάποια στιγμή, όταν ήσασταν παιδί. Φυσικά, ήθελαν να σας προστατέψουν και όχι απλά να σας κάνουν μία ακόμη παρατήρηση.

Κατά πόσο, όμως, αυτή η συμβουλή έχει τελικά επιστημονική βάση;
Είναι αλήθεια ότι για τη διαδικασία της πέψης απαιτείται περισσότερο αίμα προς το στομάχι και μακριά από τους μύες, μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό πνιγμού εξαιτίας του φαγητού.
Σύμφωνα με την παθολόγο Μελίσα Κόνραντ Στέπλερ, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η παραίνεση αυτή βασίζεται στις αυξημένες πιθανότητες που υπάρχουν να πάθουμε σοβαρή μυϊκή κράμπα μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να βγούμε από τη θάλασσα.
Βέβαια, ακόμη και αν κάποιος πάθει κάποιος κράμπα, μπορεί να βγει εύκολα από το νερό αν δεν βρίσκεται στο ανοιχτό πέλαγος.
Τι μπορεί να πάθει τελικά όμως κάποιος που κολυμπά με γεμάτο στομάχι;
Σύμφωνα με τη δρ Στέπλερ τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν είναι δυσφορία, καούρες ή και έμετος.
Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, ένα σάντουιτς μισή ώρα πριν από το μπάνιο δεν πρόκειται να σκοτώσει κανέναν, ένα πλήρες γεύμα όμως θα πρέπει να αποφεύγεται, όπως επίσης και το αλκοόλ.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!