Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Τι χρειάζεται για να γίνετε… αστροναύτες και τι μισθό θα παίρνετε!
Εάν το όνειρό σας είναι να γίνετε αστροναύτης, τώρα είναι η ευκαιρία σας!
Η αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία αναζητά συχνά αστροναύτες για να ενταχθούν στο δυναμικό της και οι αιτήσεις φτάνουν σε νούμερα ρεκόρ!
Φυσικά, όπως θα φαντάζεστε οι απαιτήσεις είναι πολλές! Η NASA ορίζει πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου σε τομέα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής ή μαθηματικών. Απαιτείται επίσης μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ή επαγγελματική πείρα.
Όσον αφορά στις φυσικές απαιτήσεις, οι αιτούντες πρέπει να έχουν καλή όραση, ύψος από 1,57 μέχρι 1,91 και καλή αρτηριακή πίεση. Το βασικότερο όμως, είναι να περάσουν μια δύσκολη δοκιμασία αντοχής και να εντυπωσιάσουν την ομάδα της NASA κατά τη διάρκεια μιας σειράς συνεντεύξεων.
Όσοι τελικά γίνουν δεκτοί εισέρχονται σε μια διετή περίοδο «εκπαίδευσης και αξιολόγησης». Μαθαίνουν δεξιότητες που μπορεί να τους φανούν χρήσιμες αν τελικά επιλεγούν σε πραγματική αποστολή.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κολύμπι σε πισίνα φορώντας διαστημική στολή, μαθήματα καταδύσεων, ενώ πρέπει να μάθουν και μερικά Ρωσικά, διότι πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να μιλούν με τους κοσμοναύτες στο διαστημικό σταθμό.
Όσον αφορά στο αν θα βγάλετε χρήματα –στην περίπτωση που τα καταφέρετε σε όλα τα παραπάνω- η NASA αναφέρει πως οι ετήσιοι μισθοί για τους υποψήφιους αστροναύτες, που μόλις ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους, κυμαίνονται από 66.000 έως 144.000 δολάρια ετησίως.
Δέκα μέρη που δεν πρέπει να τοποθετείτε το κινητό σας τηλέφωνο
Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο πολύ εξαρτώμενοι είμαστε από το κινητό μας. Το κρατάμε στο χέρι μας, το παίρνουμε μαζί μας παντού και αν τυχόν το ξεχάσουμε σπίτι... νιώθουμε μισοί άνθρωποι!
Όσο και αν αγαπάμε όμως το κινητό μας, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το πόσο κοντά το έχουμε στο σώμα μας καθώς σε κάποια συγκεκριμένα μέρη, η συσκευή μας μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για την υγεία μας.
Δείτε παρακάτω μια λίστα με 10 από αυτά τα μέρη, όπου δεν πρέπει να αποθηκεύετε το κινητό σας τηλέφωνο.
1. Πίσω τσέπη

Είναι σίγουρα πολύ άνετο να βάζετε το τηλέφωνό σας στην πίσω τσέπη του παντελονιού σας. Αλλά επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αντιμετωπίσετε τα ακόλουθα προβλήματα:
-Τα τηλέφωνα έχουν οθόνη αφής κι έτσι είναι πολύ εύκολο να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης χωρίς να το καταλάβετε. Το 30% των κλήσεων προς το 100 ή το 166 γίνονται κατά τύχη.
– Μήπως αισθάνεστε συχνά πόνο στο στομάχι και στα πόδια σας; Αυτό μπορεί επίσης να είναι συνέπεια της συνήθειάς σας να βάζετε το τηλέφωνο στην τσέπη σας.
-Είναι επίσης εύκολο να ξεχάσετε εκεί το τηλέφωνο και να το σπάσετε ή να το χάσετε.
2. Μπροστινή τσέπη

Οι άνδρες δεν κρατούν τσάντες, γι 'αυτό είναι πιο βολικό για αυτούς να βάλουν το τηλέφωνό τους στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού. Αλλά η υγεία των ανδρών μπορεί να επηρεαστεί εξαιτίας αυτής της συνήθειας. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενός τηλεφώνου επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Όσο περισσότερο ένας άνδρας κρατάει το τηλέφωνο στο παντελόνι του, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο κίνδυνος που διατρέχει.
3. Σουτιέν

Στην ιατρική, δεν υπάρχει ακόμα κοινή επιστημονική παραδοχή για το αν η ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου προκαλεί καρκίνο. Αλλά σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, ένα τηλέφωνο τοποθετημένο στο σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Έτσι είναι καλύτερα να μην το βάζετε εκεί.
4. Στον γοφό σας

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεταφορά του τηλεφώνου κοντά στον γοφό σας αποδυναμώνει τα οστά της περιοχής. Φροντίστε λοιπόν να βάζετε τη συσκευή σας σε μια γεμάτη τσάντα.
5. Βλάπτει το δέρμα σας

Μην κρατάτε το κινητό σας σε επαφή με το δέρμα του προσώπου σας. Όταν το κάνετε αυτό, τα βακτήρια από την οθόνη και τα κουμπιά του τηλεφώνου μεταφέρονται στο δέρμα του προσώπου σας, και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σας βλάπτει γιατί είναι πιο κοντά σας. Πώς όμως μπορούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο; Αφήστε τουλάχιστον 0,5-1,5 cm μεταξύ της συσκευής και του δέρματός σας ή χρησιμοποιείστε ακουστικά.
6. Στη φόρτιση

Όχι, η φόρτιση του τηλεφώνου δεν βλάπτει την υγεία σας (εκτός από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εάν είστε πολύ κοντά). Είναι καλύτερο να μην αφήσετε το κινητό σας να φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου, αλλά και την απόδοσή της.
7. Κρύα μέρη

Αν έξω κάνει κρύο και η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν, φροντίστε το τηλέφωνό σας. Μην το αφήνετε για πολύ καιρό στο δρόμο ή στο αυτοκίνητο. Η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ επιβλαβής για τα διάφορα gadget. Όταν μεταφέρετε το κινητό σας από το πολύ κρύο, στη ζέστη, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις εσωτερικές λεπτομέρειες του τηλεφώνου. Αν βγαίνετε συχνά έξω στο κρύο, τότε είναι καλύτερο να αγοράστε μία ζεστή θήκη τηλεφώνου.
8. Θερμά μέρη

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι επίσης πολύ επιβλαβείς για τις ηλεκτρονικές συσκευές. Σε συνθήκες καύσωνα, δεν συνίσταται να αφήσετε το τηλέφωνό σας μέσα στο αυτοκίνητο ή στην παραλία. Επίσης, καλύτερα να μην το κρατάτε δίπλα στο φούρνο.
9. Καροτσάκι

Οι μητέρες συχνά όταν βιάζονται βάζουν το τηλέφωνό τους στο καροτσάκι των παιδιών τους. Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δεν είναι ασφαλές. Ο αντίκτυπος των κινητών τηλεφώνων στα παιδιά μπορεί να είναι αιτία προβλημάτων συμπεριφοράς, όπως η υπερκινητικότητα και η διάσπαση προσοχής.
10. Κάτω από το μαξιλάρι σας

Μη βάζετε το τηλέφωνό σας κάτω από το μαξιλάρι σας. Οι λόγοι είναι οι εξής:
-Τη νύχτα, οι ειδοποιήσεις που πιθανόν να έρχονται κάνουν την οθόνη να ανάβει. Το φως αυτό επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης. Γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα με τον ύπνο, που είναι πολύ σημαντικό για το σώμα.
-Σε μεγάλες χρονικές περιόδους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί πονοκεφάλους και ζάλη.
-Στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις έκρηξης τηλεφώνου και πυρκαγιών. Όταν καλύπτετε το τηλέφωνο με ένα μαξιλάρι, αυξάνετε τις πιθανότητες να συμβούν αυτά. Ένα τηλέφωνο εκπέμπει θερμότητα κατά τη φόρτιση και η θερμότητα αυτή δε θα μπορέσει να διαφύγει από κάτω από το μαξιλάρι. Είναι καλύτερα να το φορτίζετε μακριά σας, μακριά από το κρεβάτι σας και τους άλλους ανθρώπους.

Η έκθεση της «Bank Of America» αποκαλύπτει πως οι επενδύσεις στην έρευνα για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής θα φτάσουν τα 493 δισεκατομμύρια.
Πως θα σας φαινόταν αν το ενδεχόμενο να φτάσετε τα 100 χρόνια ζωής και γιατί όχι να τα ξεπεράσετε; Στην παρούσα φάση φαντάζει ως άπιαστο όνειρο για όλους, όμως σε λίγα χρόνια μπορεί να μην είναι.
Και όταν λέμε «λίγα χρόνια», εννοούμε λίγα. Μόλις 6 για την ακρίβεια όπως αναφέρει στην έκθεσή της η «Bank Of America» που αναφέρει πως το προσδόκιμο ζωής μπορεί να φτάσει τον… αιώνα μέχρι το 2025.
Το πως και το για ποιους θα ισχύει κάτι τέτοιο είναι άλλη υπόθεση, λόγω της ανισότητας και της φτώχειας που υπάρχει σε όλο τον κόσμο.
Η έρευνα πάντως για την εύρεση τρόπου που να καθυστερεί τον ανθρώπινο θάνατο, αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται με 85 δισεκατομμύρια στον κόσμο, αλλά το ποσό αυτό αυξάνεται συνεχώς. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που μέχρι το 2025 αναμένεται να φτάσει τα 493 δισεκατομμύρια.
Οι συντάκτες της συγκεκριμένης έκθεσης που αναλυτές της Merrill Lynch, οι Felix Tran και Haim Israel δηλαδή, επισημαίνουν πως αυτή την κατεύθυνση είναι και οι ιατρικές γνώσεις που αυξάνονται με τρελούς ρυθμούς.
Μέχρι το 2010 τα νέα στοιχεία διπλασιάζονταν κάθε 3,5 χρόνια, όμως έκτοτε μέχρι σήμερα έχουμε φτάσει στο εντυπωσιακό διάστημα των μόλις 73ων ημερών.

Ο Κρις Χιουζ, ο ένας εκ των συνιδρυτών του Facebook, τάχθηκε σήμερα υπέρ της διάσπασης του κολοσσού στα τρία, προειδοποιώντας τον διευθύνοντα σύμβουλό του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που τον κατηγορεί ότι θυσίασε την προστασία της ιδιωτικής ζωής προς όφελος των «κλικ».
«Είναι καιρός να διαλύσουμε το Facebook» σε μικρότερα κομμάτια, διαχωρίζοντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την πρωταρχική δραστηριότητά του από τις εφαρμογές Instagram και WhatsApp, έγραψε ο Κρις Χιουζ, ο συνιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, από το οποίο έχει αποχωρήσει, σε ένα μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στους New York Times
Το κείμενο συνοδεύεται από μία φωτογραφία όπου μπορεί να διακρίνει κανείς τους δύο άνδρες, σε νεαρή ηλικία, στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2004, τη χρονιά που ξεκίνησε το Facebook.
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ «δημιούργησε ένα Λεβιάθαν που εξαλείφει το επιχειρηματικό πνεύμα και περιορίζει την επιλογή των καταναλωτών» υποστήριξε ο Χιουζ.
Ο αμερικανικός ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος απέκτησε τις εφαρμογές Instagram και WhatsApp τα τελευταία χρόνια, προσελκύει 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες στο σύνολο του δικτύου του. Ο όμιλος κατέγραψε κέρδη ύψους 2,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.
Ωστόσο, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά σκανδάλων με επίκεντρο την ακατάλληλη χρήση ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών του, γεγονός που θα μπορούσε να του στοιχίσει ένα πολύ βαρύ πρόστιμο εκ μέρους της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Κανονικοποίησης του Εμπορίου (FTC).
Συγκεκριμένα, ο Κρις Χιουζ προτείνει το Instagram και το WhatsApp να διαχωριστούν «σύντομα» από το Facebook.
«Ακόμα και έπειτα από μια διάσπαση, το Facebook θα παρέμενε εξαιρετικά κερδοφόρο, με την επένδυση δισεκατομμυρίων στις νέες τεχνολογίες» συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας ότι «το πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον το μόνο που θα έκανε θα ήταν να ενθαρρύνει τους επενδυτές» στον τομέα.
Συμπλήρωσε ότι η διάσπαση δεν θα στοίχιζε τίποτα στις αμερικανικές αρχές και θα συνέβαλε στο να προσφερθούν «υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας της ιδιωτικής ζωής» χάρη στον ανταγωνισμό.
Αναφέρεται, εξάλλου, στο κείμενό του χωρίς υπεκφυγές στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
«Είναι ένας άνθρωπος. Όμως, η ίδια η ανθρώπινη φύση του οδηγεί την εξουσία του εκτός ελέγχου, τόσο προβληματική» έγραψε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Κρις Χιουζ, ο Ζάκερμπεργκ θα μπορούσε να αποφασίσει ο ίδιος να ρυθμίσει τους αλγόριθμους του Facebook για να τροποποιήσει τις παραμέτρους προστασίας της ιδιωτικής ζωής.
«Είμαι οργισμένος, καθώς η προτεραιότητα που έδωσε στην ανάπτυξη της εταιρείας τον έκανε να αμελήσει την ασφάλεια και την ευγένεια στον αγώνα για τα κλικ» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να θεωρήσει τον Μαρκ υπεύθυνο» για αυτήν την κατάσταση.
Από την πλευρά του, το Facebook απέρριψε το κάλεσμα του Χιουζ για τον διαχωρισμό των WhatsApp και Instagram σε διαφορετικές εταιρείες.
«Το Facebook αποδέχεται ότι με την επιτυχία ακολουθεί η ανάληψη ευθυνών. Όμως, δεν μπορείς να επιβάλεις την ανάληψη ευθυνών ζητώντας τη διάσπαση μιας επιτυχημένης αμερικανικής εταιρείας» αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος τύπου του Facebook Νικ Κλεγκ.
«Η λογοδοσία των τεχνολογικών εταιρειών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της επιμελούς εισαγωγής νέων κανόνων για το Διαδίκτυο. Αυτήν ακριβώς την έκκληση απηύθυνε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ».
Πρώην συγκάτοικος του Ζάκερμπεργκ, ο Κρις Χιουζ αποχώρησε από το Facebook το 2007 και εργάστηκε για τον προεδρικό υποψήφιο Μπαράκ Ομπάμα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!