Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πόσα βγάζει το μήνα η κόρη του Κερτ Κομπέιν από την περιουσία του πατέρα της
Τις μηνιαίες αποδοχές της κόρης του πρόωρα χαμένου ροκά Κερτ Κομπέιν και της επίσης διάσημης μητέρας της Κόρντνεϊ Λαβ αποκάλυψε η αίτηση διαζυγίου της.
Η Φράνσις Μπιν Κομπέιν, 25 ετών σήμερα, δεν θυμάται πολλά από τον πατέρα της καθώς ήταν μόλις 20 μηνών όταν εκείνος έδωσε τέλος στη ζωή του. Πέρα όμως κληρονόμος της μουσικής του παρακαταθήκης, η 25χρονη υπήρξε κύρια κληρονόμος της περιουσίας του πατέρα της αλλά και διαχειρίστρια των πνευματικών του δικαιωμάτων.
Από τα έγγραφα που διέρρευσαν μετά τη διαδικασία έκδοσης διαζυγίου με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Ισάια Σίλβα, έγινε γνωστό ότι οι μηνιαίες αποδοχές της από την περιουσία του πατέρα της ξεπερνούν τα 100.000 δολάρια. Από αυτά, 95.000 δολάρια προέρχονται από εκδοτικά δικαιώματα και περίπου 6.500 δολάρια από μερίσματα.

Συνολικά, η αξία της περιουσίας της ξεπερνά τα 11,2 εκατ. δολάρια.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα μηνιαία έξοδα της Φράνσις Μπιν ξεπερνούν τα 200.000 δολάρια το μήνα (τα περισσότερα από τα οποία λέγεται ότι πηγαίνουν σε νομικά και λογιστικά τέλη, ωστόσο η ίδια η Διαστημική Μάγισσα, όπως υπογράφει στον λογαριασμό της στο Instagram, σχολίασε μέσω Twitter: «Συγγνώμη αλλά ποιος έχει χρόνο να ξοδέψει 200 χιλιάδες το μήνα; Είναι παράλογο. Καμία πληροφορία δεν είναι ακριβής», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πόσα ξοδεύει αλλά ούτε και να διαψεύδει τις πληροφορίες για το εισόδημά της.
Μετά τα δημοσιεύματα για την περιουσία της, η Κομπέιν έγραψε στους λογαριασμούς της στα social media «τα χρήματα είναι πεπερασμένα» καλώντας τους ακολούθους της να προσφέρουν χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν τα ζώα που υπέφεραν από τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν τις ΗΠΑ.
Αυτά τα τραγούδια ακούν περισσότερο οι ψυχοπαθείς
Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η μουσική που θα προτιμούσε να ακούσει ένας ψυχοπαθής; Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων μας λύνει την απορία.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 200 άτομα και βρήκαν πως όσοι έχουν τάσεις ψυχοπάθειας προτιμούν να ακούνε ραπ.
Συγκεκριμένα ανάμεσα στα 200 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα και άκουσαν 260 τραγούδια, αυτοί που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στους δείκτες ψυχοπάθειας αποδείχθηκε ότι ήταν φαν του No Diggity των Blackstreet ενώ υψηλή ήταν και η προτίμηση για το Lose Yoursel του Eminem.
Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές που ενθουσιάστηκαν με τα ευρήματα θα είναι να κάνουν την έρευνα σε δείγμα χιλιάδων ατόμων προκειμένου να καταλήξουν σε ένα ακόμα πιο ασφαλές αποτέλεσμα.
Οι ερευνητές υπέβαλαν σε ένα παρόμοιο τεστ μια δεύτερη ομάδα εθελοντών και ανακάλυψαν ότι η μουσική μπορεί να βοηθήσει στην «πρόβλεψη» των ψυχοπαθών καθώς προέκυψε ότι όσοι ακούν το My Sharona των The Knack ή το Titanium των Sia ήταν ανάμεσα στα άτομα με τις λιγότερες τάσεις ψυχοπάθειας.
«Μπορεί τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν τους ψυχοπαθείς ως κατά συρροή δολοφόνους με τσεκούρια αλλά στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Μπορεί να εργάζονται ακριβώς δίπλα σας και εσείς να μην έχετε καταλάβει το παραμικρό», εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας. Σύμφωνα με τον ίδιο αν οι ψυχοπαθείς έχουν μια συγκεκριμένη μουσική τάση τότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη αναγνώρισή τους.
«Κανείς δεν θέλει τέτοιοι άνθρωποι να βρίσκονται σε καταστάσεις στις οποίες να μπορούν να κάνουν κακό. Χρειαζόμαστε ένα εργαλείο ώστε να μπορούμε να τους βρίσκουμε χωρίς τη συνεργασία ή την συγκατάθεσή τους», συμπλήρωσε.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που βγήκε στη μεγάλη οθόνη η ταινία «Τιτανικός» και ακόμα δεν έχει λυθεί το μυστήριο εάν η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υπήρξαν ζευγάρι.

Το τι ακριβώς συνέβη τότε, εξήγησε η 41χρονη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της. Όπως είπε η Κέιτ «ο Λεό κι εγώ περάσαμε επτά μήνες σκληρής δουλειάς, ήμασταν και οι δύο πολύ νέοι. Και πολύ τυχεροί, κι αυτό ήταν τύχη, ότι ποτέ δεν φανταστήκαμε κάτι ο ένας για τον άλλον».

«Ξέρω ότι δεν σας αρέσει που το ακούτε, συγγνώμη. Πραγματικά δεν θα το κάναμε ποτέ. Εννοώ ότι δεν θα είχαμε ποτέ αυτό... το να μπορεί ο ένας να πειράξει τον άλλον, κάτι που κάνουμε ακόμα και σήμερα, το οποίο είναι πραγματικά εκπληκτικό».

Η Κέιτ αποκάλυψε επίσης ότι πριν βραβευτεί με Όσκαρ έκανε δοκιμές αποδοχής με το βραβείο της Έμα Τόμσον.

«Θυμάμαι ότι πήγαινα στο σπίτι της Έμα Τόμσον όταν ήμουν πολύ νέα και δεν είχα ακόμα κερδίσει Όσκαρ, έπαιρνα το Όσκαρ της και μπροστά στον καθρέφτη έκανα πρόβα λέγοντας: "θέλω να ευχαριστήσω τη μαμά και τον μπαμπά…" και χρόνια αργότερα αυτό έγινε πραγματικότητα και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Καθώς το κρατούσα στο χέρι μου και το κοίταζα σκεφτόμουν ότι είναι αλήθεια, και λέω όλα αυτά που έχω ονειρευτεί».
Έρευνα: Οι γονείς «ξεχωρίζουν» περισσότερο τις κόρες ή τους γιους;
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ράτγκερς στο Νιού Τζέρσι αποκαλύπτει αν τελικά οι γονείς ευνοούν περισσότερο το ένα παιδί τους έναντι του άλλου, λόγω φύλου.
Το συμπέρασμα της έρευνας, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Consumer Psychology, δείχνει ότι οι γονείς φέρονται ισότιμα στα παιδιά τους σε όλους τους τομείς εκτός από έναν: τα χρήματα.
Αν και το 90% των γονιών με τους οποίους μίλησε η Κριστίνα Ντουράντε, καθηγήτρια μάρκετινγκ του πανεπιστημίου, δήλωσε ότι δεν ξεχωρίζει τα παιδιά του, στα οικονομικά ζητήματα, αυτό δεν φάνηκε να ισχύει.
Τα αποτελέσματα τεσσάρων πειραμάτων έδειξαν ότι οι μητέρες είναι πιο πιθανό να επενδύσουν χρήματα στις κόρες τους και οι πατεράδες να επενδύσουν στους γιους.
Σε ένα από τα πειράματα, οι συμμετέχοντες, που όλοι είχαν έναν γιο και μια κόρη, έλαβαν 25 δολάρια, τα οποία έπρεπε να τα δώσουν σε ένα από τα δύο παιδιά τους. Η πλειοψηφία των μητέρων το έδωσε στις κόρες τους και η πλειοψηφία των πατεράδων στους γιους τους.
Οι συμμετέχοντες έδειξαν επίσης να ευνοούν τα παιδιά του ίδιου φύλου και σε θέματα κληρονομιάς.
Σύμφωνα με την Ντουράντε, αυτή η προκατάληψη φαίνεται να ισχύει και στον εργασιακό χώρο. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα είναι υπεύθυνη για τις προαγωγές, είναι πολύ πιο πιθανό να τις δώσει σε γυναίκες συναδέλφους παρά σε άνδρες και το αντίστροφο.
Για ποιο πράγμα ζήτησε δημόσια συγγνώμη ο Μπιλ Γκέιτς
Πριν από λίγες μέρες ο Bill Gates παρευρέθηκε σε ένα από τα πάνελ του Global Business Forum και, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε το ένα πράγμα για το οποίο μετανιώνει στο σχεδιασμό των Windows. Και αυτό δεν είναι άλλο από την εντολή Ctrl+Alt+Del.
Ο συν-ιδρυτής της Microsoft είπε χαρακτηριστικά πως, αν μπορούσε να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, θα αντικαθιστούσε την εν λόγω εντολή (η οποία χρησιμεύει συνήθως για τη διαχείριση των διάφορων εργασιών που «τρέχουν» εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή, αν και κατά καιρούς είχε διάφορες εφαρμογές, και απαιτεί και τα δύο χέρια του χρήστη για να εκτελεστεί) με κάτι διαφορετικό, ιδανικά με ένα μόνο κουμπί.
Όταν του έγινε η σχετική ερώτηση, ο Gates είπε: «Το πληκτρολόγιο του επιτραπέζιου υπολογιστή της IBM είχε μόνο έναν τρόπο για να διακόψει εγγυημένα τις εργασίες. Έτσι, προφανώς, οι άνθρωποι που το σχεδίασαν θα έπρεπε να είχαν προσθέσει ένα ακόμα κουμπί συγκεκριμένα για αυτό το σκοπό».

«Δεν είμαι βέβαιος πως μπορείς να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να αλλάξεις μικρά πράγματα στη ζωή σου χωρίς να θέσεις άλλα πράγματα σε κίνδυνο», πρόσθεσε ο Gates. «Αλλά σίγουρα, αν μπορούσα να κάνω μια μικρή διόρθωση, θα έκανα τη συγκεκριμένη εφαρμογή να λειτουργεί με ένα μόνο κουμπί».
Η εφαρμογή Ctrl+Alt+Del δημιουργήθηκε από τον David Bradley, ακριβώς επειδή ήταν αδύνατο να εκτελεστεί μόνο με το ένα χέρι. Ο ίδιος είχε πει πως απαιτούσε «δουλειά πέντε λεπτών» και κανονικά προοριζόταν μόνο για τις εσωτερικές εργασίες των developers και όχι για γενική χρήση από το κοινό. «Μπορεί να την εφηύρα εγώ, αλλά ο Bill την έκανε διάσημη», είχε πει κάποτε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!