Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015


Το να έχει κάποιος ένα σκυλάκι ή μια γάτα για κατοικίδιο δεν είναι παράξενο, αλλά το αντίθετο, πολύ συνηθισμένο. Το να μεγαλώνει όμως μια αρκούδα σαν παιδί είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Ένα ζευγάρι από τη Βρετανία, η Maggie και ο Andy έχουν μια πράγματι παράξενη ιστορία ζωής καθώς δεν μπόρεσαν ποτέ να αποκτήσουν παιδιά αλλά το 1974 αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια αρσενική αρκούδα, τον Ηρακλή. Ο αρκούδος πέθανε το 2000 από φυσικά αίτια αλλά η ιστορία του δημοσιεύθηκε πριν από λίγο καιρό σε βιβλίο και έτσι έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.



Η μεγάλη αρκούδα μεγάλωσε όχι απλά σαν ένα ζώο, αλλά σαν ένα κανονικό παιδί από το ζευγάρι. Ο Andy, παλαιστής γνώρισε τη γυναίκα του που ήταν ηθοποιός τυχαία και παντρεύτηκαν όπως κάθε φυσιολογικό ζευγάρι αλλά λίγο καιρό αργότερα διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδί. Έτσι αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα ζώο και συγκεκριμένα την μικρή αρκούδα από ένα καταφύγιο. Δεν φαντάζονταν βέβαια ότι θα γινόταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και μάλιστα θα μεγαλώσει σαν παιδί τους για 26 ολόκληρα χρόνια. Τους πήρε βέβαια αρκετά καιρό ώστε να συνηθίσουν να μην τραυματίζονται από τα νύχια της αρκούδας και να την εξημερώσουν διαψεύδοντας όποιον τους έλεγε πως δεν μπορεί να μεγαλώσει μια αρκούδα με έναν άνθρωπο. Οι ειδικοί παραδέχτηκαν ότι τελικά γίνεται...



Η αρκούδα ξύπναγε κανονικά κάθε πρωί με το ζευγάρι και έπαιρνε πρωινό ενώ έσβηνε κάθε χρόνο και τούρτα με κεράκια στα γενέθλιά της. Για την ακρίβεια μάλλον καλύτερα να πούμε ότι καταβρόχθιζε την τούρτα. Το βράδυ όπως αναφέρει το βιβλίο, την ιστορία του οποίου δημοσιεύει η Daily Mail, ο Ηρακλής συνήθιζε να ξαπλώνει μπροστά από το τζάκι απολαμβάνοντας τη φωτιά, και η Maggie ξεκούραζε τα πόδια της στο πλούσιο τρίχωμά του. Η αρκούδα έτρωγε αρκετά κιλά γαρίδας και προτιμούσε την μπριζόλα της καλοψημένη ενώ ακολουθούσε το ζευγάρι παντού, όπου και αν πήγαινε μέσα σε ένα μεγάλο λεωφορείο.



Σαν πραγματικό παιδί δηλαδή. Οι φωτογραφίες μέσα από σπίτι της οικογένειας και την καθημερινή τους ζωή το επιβεβαιώνει. Ο Andy τον έπαιρνε μαζί και σε κάποιες περιοδείες που έκανε σαν παλαιστής στις οποίες ο Ηρακλής αποθεωνόταν. Το ζευγάρι αναφέρει στο βιβλίο πως το ζώο δεν ήταν καθόλου φυλακισμένο όπως τυχόν θα μπορούσε να είναι σε ένα πάρκο. Το έβγαζαν έξω συνέχεια και το πήγαιναν στο βουνό για ατελείωτες ώρες βόλτας. Αγαπούσε όπως λένε να περιφέρεται στους λόφους.



Όταν η γιγάντια αρκούδα πέθανε από φυσικά αίτια το 2000 η απώλεια που ένιωσε το ζευγάρι ήταν τόσο μεγάλη που θεώρησαν ότι κινδυνεύει ακόμη και ο γάμος τους. Ο Andy μάλιστα δηλώνει ότι τα δύο πρώτα χρόνια γυρνούσε σπίτι σχεδόν κλαίγοντας που δεν θα έβρισκε τον Ηρακλή να τον περιμένει. Κλείστηκε στον εαυτό του και ακόμη και σήμερα λέει πως δεν το έχει ξεπεράσει εντελώς. Η Maggie μάλιστα δηλώνει ότι οι άνδρες δεν είναι τόσο σκληροί όσο φαίνονται. Ο Ηρακλής ήταν το μόνο πράγμα στο οποίο ο Andy είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή και είχε δώσει τόση αγάπη την οποία έπαιρνε πίσω από το ζωό. Μόλις πέρυσι, 14 χρόνια μετά το θάνατο του Ηρακλή το ζευγάρι, τον «αντικατέστησε» με έναν σκύλο το οποίο επίσης υιοθέτησαν.

Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το ηλικιωμένο πλέον ζευγάρι αναφέρονται πολλές καθημερινές στιγμές με την αρκούδα και πώς κατάφεραν να ζήσουν μαζί αρμονικά όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα η ιστορία τους είναι μοναδική και σπάνια.

Πηγή: newsbeast.gr
Τον πρώτο επίσημο απολογισμό της ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία συμπλήρωσης των πρώτων 47 ημερών επαναλειτουργίας της.

Η Δημοτική Αστυνομία υλοποίησε το πρώτο στάδιο του Γενικού Επιχειρησιακού της Σχεδιασμού, κατά το χρονικό διάστημα από 1 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015, ακολουθώντας και τη σχετική Εισαγγελική Παραγγελία, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αστυνομικές και διοικητικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια τόσο των σταθερών ελέγχων των 11 βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης από τις 07.30 έως τις 22:00 όσο και κατά τη διεκπεραίωση των 208 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία, βεβαιώθηκαν 10.526 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. 

Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν 44 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος – αποσφραγίσεις, επανέλεγχοι - ενώ εξυπηρετήθηκαν 482 σχετικές αιτήσεις.
 
Με μέσο όρο πραγματικής ημερήσιας δύναμης της υπηρεσίας τα 42 στελέχη για τις δύο βάρδιες, αστυνομεύτηκαν σε πρώτη φάση οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης. Ειδικότερα, στη διάρκεια της πρωινής βάρδιας αστυνομεύθηκαν σε σταθερή βάση οι δρόμοι Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Σβώλου, Παύλου Μελά, Π.Π. Γερμανού, Δραγούμη, Βενιζέλου, Ερμού και Λ. Νίκης. Στην απογευματινή βάρδια αστυνομεύθηκαν οι δρόμοι Τσιμισκή,Μητροπόλεως και Νίκης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αποτροπή της παράνομης στάθμευσης κατά τις ώρες αιχμής, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών, που διέρχονται από το κέντρο της πόλης, τόσο μέσω Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, όσο και μέσω λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 29 Οκτωβρίου 2015 η Δημοτική Αστυνομία εξυπηρετεί και τις περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Για το μήνα Νοέμβριο η Δημοτική Αστυνομία προχωρά στην επέκταση του ελέγχου και της αστυνόμευσης στον οδικό άξονα της Εγνατίας, στην εντατικοποίηση των ελέγχων στις θέσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο ιστορικό κέντρο, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου την προσπάθεια επαναλειτουργίας και απόδοσης του δικτύου ποδηλατοδρόμων στους χρήστες του.
Η Διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους δημότες, επαγγελματίες και επισκέπτες της πόλης για τη συνεργασία και τη συμμόρφωση τους στις υποδείξεις και επισημάνσεις των αρμόδιων οργάνων.
 
 



Αφήστε το αυτοκίνητο στο σπίτι σας και προτιμήστε να πάτε στη δουλειά σας ή όπου αλλού με το λεωφορείο, με το μετρό ή με άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς, για να έχετε καλύτερη υγεία.

Αυτό είναι το μήνυμα μιας νέας ιαπωνικής επιστημονικής έρευνας, που παρουσιάσθηκε σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 6.000 ενήλικες με μέση ηλικία 50 ετών, όσον αφορά τον τρόπο που πήγαιναν στη δουλειά τους και την κατάσταση της υγείας τους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι σαφώς περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν τα δημόσια μεταφοράς, ενώ οι άνδρες προτιμούν το αυτοκίνητό τους.

Η έρευνα βρήκε ότι, σε σχέση με τους «κολλημένους» στο τιμόνι, όσοι πηγαινοέρχονταν συστηματικά με μετρό ή με λεωφορείο, ήσαν κατά μέσο όρο 44% λιγότερο υπέρβαροι, είχαν 27% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και 34% μικρότερη πιθανότητα να έχουν διαβήτη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όσοι χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είχαν καλύτερους δείκτες υγείας ακόμη και από αυτούς που πήγαιναν στη δουλειά τους με το ποδήλατο ή με τα πόδια.

Σύμφωνα με τους ιάπωνες ερευνητές, «οι άνθρωποι θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την πιθανότητα να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς αντί για το αυτοκίνητό τους, στο πλαίσιο μιας καθημερινής σωματικής άσκησης».

Οι επιστήμονες επεσήμαναν πάντως ότι σε μια τέτοιου είδους έρευνα είναι αδύνατο να φανεί σε ποιο βαθμό η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς βελτιώνει την υγεία των ανθρώπων ή, αντίστροφα, όσοι έχουν ήδη καλύτερη υγεία, προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Toyota μάς καλεί να στείλουμε στο μουσείο τις γνωστές μονάδες παραγωγής ισχύος και να μην ανησυχούμε για την απειλή των επικίνδυνων ρύπων.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λανσάρει το πιο προηγμένο αυτοκίνητο του κόσμου που καταναλώνει υδρογόνο και εκπέμπει μόνο καθαρό νερό, το οποίο οι τολμηροί μπορούν ακόμη και να το πιουν.

Οταν οδηγούσα το πανάκριβο αυτοκίνητο με τη ρηξικέλευθη σχεδίαση στο Αμβούργο της Γερμανίας, σκεπτόμουν πόσο πίσω έχουν μείνει τα δικά μας συμβατικά μοντέλα. Μόνο τα υβριδικά αυτοκίνητα έχουν κάποια σχέση με το Mirai.

Ουσιαστικά, στο πρώτο υδρογονοκίνητο σεντάν μαζικής παραγωγής τα περισσότερα στοιχεία είναι καινούργια και μοναδικά.

Μοναδικό είναι το σύστημα ισχύος, το οποίο για να μάθεις τις λεπτομέρειες λειτουργίας του απαιτείται σεμινάριο από ειδικευμένους επιστήμονες.

Ακολουθήστε με στον μαγικό κόσμο της ιαπωνικής τεχνολογίας, που όμοιά της δεν υπάρχει σε κανένα άλλο αυτοκίνητο παραγωγής.

Κυψέλες καυσίμου

Η καρδιά του είναι οι κυψέλες καυσίμου, οι οποίες έχουν ως αποστολή την παραγωγή μεγάλης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τη στιγμή που θα γυρίσεις το κλειδί, ενεργοποιούνται και κάνουν αναρίθμητες φορές, χωρίς διακοπή, την ίδια χημική ένωση.

Ενώνουν το αποθηκευμένο υδρογόνο με το οξυγόνο που βρίσκεται άφθονο στη φύση. Οπως θυμόμαστε από το σχολείο, αυτή η χημική ένωση παράγει νερό, το οποίο αποβάλλεται με ένταση από την εξάτμιση, και πολύτιμο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο ηλεκτρισμός κατευθύνεται στην ειδική μπαταρία και από εκεί τροφοδοτεί τον ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 155 ίππους, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,6’’ και η τελική φθάνει τα 178 χλμ./ώρα. H αυτονομία είναι πάνω από τα 550 χλμ.

Στον δρόμο είναι απολαυστικό. Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται κάτω από το καπό. Ολα δουλεύουν ρολόι και όσο πατάς το γκάζι τόσο ο ηλεκτρικός κινητήρας ανεβάζει στροφές και δίνει ισχύ στους τροχούς.

Για να δοκιμάσω την απόδοση και τη λειτουργία των κυψελών καυσίμου, ξεπέρασα τα 180 χλμ./ώρα, αψήφησα τα ραντάρ και δεν άκουσα τις συμβουλές της Κλαίρης Χατζηγιάννη διευθύντριας Επικοινωνίας της Τoyota Ελλάς.

Το Mirai κινήθηκε σαν ένα βέλος, χωρίς θόρυβο, με ζηλευτή ποιότητα κύλισης και απόδοση που θυμίζει πολύ ισχυρό βενζινοκινητήρα νέας γενιάς.

Τα έχασα όταν είδα τη μεγάλη ποσότητα νερού που έβγαινε από την εξάτμιση. Η ποιότητα κύλισης θυμίζει αυτοκίνητο της πολυτελούς κατηγορίας.

Το επίπεδο θορύβου είναι χαμηλό λόγω της αθόρυβης λειτουργίας των κυψελών καυσίμου, των ειδικών γυάλινων επιφανειών και άλλων παρεμβάσεων. Ανεφοδίασα τα δύο ειδικά ρεζερβουάρ αποθήκευσης υδρογόνου σε ένα σταθμό, σε κεντρικό σημείο του Αμβούργου.

Ο πλήρης ανεφοδιασμός διαρκεί 3 λεπτά, με σύστημα παροχής υδρογόνου, το οποίο εύκολα προσαρμόζεται στο σημείο εισόδου που υπάρχει στο πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου. Το κάθε κιλό υδρογόνου στη Γερμανία κοστίζει 9,5 ευρώ.

Αν υπάρξει δίκτυο παροχής υδρογόνου στην Ελλάδα, η Toyota Ελλάς θα το εντάξει στην γκάμα της. Στη Γερμανία, το αυτοκίνητο που σνομπάρει τα ορυκτά καύσιμα κοστίζει 66.000 ευρώ.
real.gr

Αυστραλοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επτά απολιθώματα γιγάντιων αρουραίων στο Ανατολικό Τιμόρ.

Το είδος αρουραίου που ανακαλύφθηκε είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τους σύγχρονους αρουραίους, και πρόκειται για το μεγαλύτερο γνωστό είδος μέχρι σήμερα.

«Είναι αυτό που αποκαλούμε μέγα-πανίδα. Το μεγαλύτερο απολίθωμα είναι περίπου 5 κιλά και έχει το μέγεθος ενός μικρού σκύλου. Ενδεικτικά, ένας σύγχρονος μεγάλος αρουραίος ζυγίζει περίπου μισό κιλό», δήλωσε ο Τζούλιεν Λούις του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας (ANU).

Η ερευνητική ομάδα προσπαθεί να εντοπίσει πλέον την αιτία της εξαφάνισης αυτού του είδους αρουραίου. Η πρώτη ανθρώπινη δραστηριότητα στο Ανατολικό Τιμόρ χρονολογείται πριν από περίπου 46.000 χρόνια.

Για χιλιάδες χρόνια, οι πρώιμοι άνθρωποι στο Ανατολικό Τιμόρ συνυπήρχαν με αρουραίους και τους χρησιμοποιούσαν ως πηγή τροφής. Αυτό αποδεικνύεται από τα σημάδια φωτιάς και κοπής που ανακαλύφθηκαν στα απολιθώματα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι τους μαγείρευαν.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ανάπτυξη των μεταλλικών εργαλείων επέτρεψε στους ανθρώπους να εκκαθαρίσουν το δάσος πιο γρήγορα και σε πολύ μεγαλύτερο εύρος. Ο Λούις θεωρεί ότι οι γιγαντιαίοι αρουραίοι εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 1.000 χρόνια.

Η ανακάλυψη των απολιθωμάτων αποκαλύπτει την τεράστια επίδραση της αποψίλωσης των δασών. Ο γιγαντιαίος αρουραίος εξαφανίστηκε σχεδόν κατά την ίδια χρονική στιγμή που τα μεταλλικά εργαλεία εισήχθησαν στο Ανατολικό Τιμόρ.

Συνεπώς δεν ήταν η άφιξη, οι διατροφικές προτιμήσεις ή το κυνήγι των πρώτων ανθρώπων που οδήγησε στην εξαφάνιση του αρουραίου, αλλά η απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος λόγω εκχέρσωσης και αποψίλωσης των δασών.

Η ερευνητική ομάδα ελπίζει να εντοπίσει και να αναλύσει πρώιμες ανθρώπινες δραστηριότητες στα νησιά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι δραστηριότητες και οι επιπτώσεις τους στο οικοσύστημα μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για τις προσπάθειες που εφαρμόζονται σήμερα για τη διάσωση απειλούμενων ειδών.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Το πρόβλημα διατροφικών διαταραχών που αντιμετωπίζει έχει γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό.

Όταν τη γνώρισαν όλοι και έκανε τις μεγάλες επιτυχίες της, το κορμί της ήταν τελείως διαφορετικό.

Κανένας δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να κάνει κακή και σκληρή κριτική για την αλλαγή της, γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες και όλοι πρέπει να σέβονται τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεπεράσουν αδυναμίες, δύσκολες περιόδους και προβλήματα υγείας.

Αυτό όμως, που συζητούν είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται το κομμάτι της εμφάνισής της και των ενδυματολογικών επιλογών της, που είναι πολύ μακριά από την βασική αισθητική.

Η Kesha, απαθανατίστηκε από τους παπαράτσι, μέρα μεσημέρι, να περπατάει στους δρόμους του Λος Άντζελες, με τελικό προορισμό ένα επαγγελματικό ραντεβού.

Τα σχόλια στις μεγαλύτερες celebrity ιστοσελίδες έχουν φουντώσει για τα καλά, ενώ πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται να μην υπάρχει να συμβουλέψει κάποιος αυτό το κορίτσι , ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του.

Η λαμπερή και με καυτό κορμί Kesha, πριν από τα προβλήματα των διατροφικών διαταραχών



Δείτε πως είναι η Kesha τώρα, στις τελευταίες εικόνες που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο...





ΠΗΓΗ: mad.tv
Για μια συναυλία επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη οι Calexico, μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στο Fix Factory of Sound)!

Το συγκρότημα από την Arizona των Η.Π.Α. θα μας επισκεφτεί λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου – όγδοου στην μέχρι τώρα καριέρα τους - album, «Edge Of The Sun», που χαρακτηρίζεται από την έντονη παρουσία του ελληνικού στοιχείου, με τη συμμετοχή των Takim σε ορισμένα από τα τραγούδια του και, κυρίως, στο ήδη πολυπαιγμένο ραδιοφωνικό hit «Roll Tango», στο οποίο κάνει φωνητικά και ο θρυλικός Eric Burdon.

To τελευταίο, κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο και στην ηχογράφησή του συμμετείχαν πολλοί και σημαντικοί guests, όπως ο Sam Beam (Iron & Wine), o Ben Bridwell (Band Of Horses), η Neko Case (The New Pornographers), η Pieta Brown, o Nick Urata και ο Tom Hagerman (DeVotchka), η Amparo Sanchez (Amparanoia), η Gaby Moreno, η Carla Morrison, οι Έλληνες Takim και ο μεγάλος Eric Burdon (σε bonus track).

Η παρούσα σύνθεση του συγκροτήματος:

Joey Burns / φωνητικά, κιθάρα, cello, όρθιο μπάσο
John Convertino / drums, κρουστά, vibes, marimba, ακκορντεόν
Jacob Valenzuela / φωνητικά, τρομπέτα, vibes, keyboard
Martin Wenk / τρομπέτα, ακκορντεόν, κιθάρα, synth, vibes, φωνητικά

Ryan Alferd / διπλό και ηλεκτρικό μπάσο
Sergio Mendoza / πιάνο , farfisa
Jairo Zavala / μπουζούκι, βαρύτονη κιθάρα, φωνητικά
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 - Fix Factory of Sound, 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr
 
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση Θεσσαλονίκης: 24 ευρώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων
Μετά την εξάντλησή τους: 26 ευρώ
Ταμείο η τιμή θα είναι 29 ευρώ

Προπώληση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, Media Markt, Ticket House και το http://www.viva.gr/tickets/music/fuzz-fix-factory/calexico/

http://thesout.gr


Το σημερινό Doodle της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης είναι αφιερωμένο στην 101η επέτειο από τη γέννηση μιας από τις πιο όμορφες σταρ του Χόλυγουντ της δεκαετίας του ’30, της Χέντι Λαμάρ, η οποία γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1913.

Η Χέντι Λαμάρ ήταν Αυστροεβραία - μετέπειτα πολιτογραφημένη Αμερικανίδα - ηθοποιός και επιστήμονας της τεχνολογίας επικοινωνιών.

Αν και έγινε διάσημη για την ομορφιά της και την κινηματογραφική της καριέρα, υπήρξε μία από τους εφευρέτες της πρώτης μορφής των μεθόδων διασποράς φάσματος, βασικής τεχνολογίας για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες σήμερα (γνωστή ως Bluetooth και Wi - Fi).

«Ecstasy Girl»
Η Χέντι, πριν εμφανιστεί στο Χόλυγουντ, είχε ήδη πρωταγωνιστήσει σε πολλές ευρωπαϊκές παραγωγές. Ανάμεσα τους, η ταινία «Ecstasy» (1933), όπου υποδυόταν μια νεαρή γυναίκα, πεινασμένη για έρωτα, η οποία ήταν παντρεμένη με έναν μεγαλύτερο σε ηλικία άνδρα.

Το φιλμ έγινε διαβόητο χάρη στα κοντινά πλάνα του προσώπου της Χέντι, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «Ecstasy Girl» με ζωγραφισμένη την έκφραση της ηδονής, και στις γυμνές σκηνές της (που, σε πολλές εκδόσεις της ταινίας, λογοκρίθηκαν).

Η ίδια έγινε διάσημη σαν μια από τις πρώτες ηθοποιούς, που υποκρίθηκαν οργασμό στη μεγάλη οθόνη και που αποκάλυψαν το στήθος τους σε μια ταινία ευρείας διανομής.

Ο τότε σύζυγός της, Φριτς Μαντλ Μπούντε, αγόρασε όσες πιο πολλές κόπιες του φιλμ μπόρεσε, προκειμένου να τις καταστρέψει, προσβεβλημένος από τη γυμνή της εμφάνιση, αλλά και από την έκφραση του προσώπου της.

Στις ταινίες που γύρισε στο Χόλυγουντ, συχνά της έδιναν ρόλους ελκυστικών και σαγηνευτικών γυναικών.

Το 1941, πρωταγωνιστεί μαζί με δύο ακόμα καλλονές του Χόλυγουντ, την Λάνα Τέρνερ και τη Τζούντι Γκάρλαντ, στο θεαματικό μιούζικαλ «Ziegfeld girl», ενώ μεγαλύτερη επιτυχία της υπήρξε ο ρόλος της Δαλιδά στη βιβλική υπερπαραγωγή του Σεσίλ Μπ. Ντε Μίλ, «Samson and Delilah» (1949).

Η Λαμάρ πολιτογραφήθηκε Αμερικανίδα πολίτης στις 10 Απριλίου του 1953, ενώ για την προσφορά της στον κινηματογράφο απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο του Χόλυγουντ.

Διασπορά φάσματος
Η Χέντι Λαμάρ και ο συνθέτης Τζορτζ Άνθεϊλ έλαβαν, στις 11 Αυγούστου του 1942, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη συσκευή Secret Communication System (Σύστημα Κρυφής Επικοινωνίας).

Η πρώιμη αυτή συσκευή αναπήδησης συχνοτήτων χρησιμοποιούσε έναν κύλινδρο αυτόματου πιάνου, προκειμένου να εναλλάσσει ένα σήμα μεταξύ 88 διαφορετικών συχνοτήτων, με απώτερο σκοπό την απόκρυψη των τηλεκατευθυνόμενων τορπιλών από τα εχθρικά ραντάρ και τη μείωση της πιθανότητας παρεμβολών.

Η ιδέα υπήρξε αμφιλεγόμενη και πολύ προηγμένη για την εποχή της. Η συγκεκριμένη τεχνολογία τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το 1962 και αφού είχε λήξει η πατέντα. Οι δύο αρχικοί εφευρέτες δεν έλαβαν ποτέ το παραμικρό χρηματικό ποσό από την εφεύρεσή τους.

Η ιδέα της Χέντι για την εναλλαγή των συχνοτήτων υπήρξε η βάση για τη μοντέρνα τεχνολογία της διασποράς φάσματος, που χρησιμοποιείται στις μέρες μας (σύστημα GPS και Wi - Fi) σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, από τα ασύρματα τηλέφωνα μέχρι τις ασύρματες ευρυζωνικές συνδέσεις.

Η Χέντι δεν κατάφερε να γίνει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εφευρετών (National Inventors Council), επειδή ήταν ηθοποιός και, μάλιστα, σε ταινίες που πρόβαλλαν, κυρίως, τα κάλλη της.

Η Χέντι Λαμάρ πέθανε στις 19 Ιανουαρίου του 2000, στην κωμόπολη Κάσελμπερι της Φλόριντα.
real.gr
Οι εξετάσεις θα διενεργούνται 09:00- 17:00 και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την “ύπουλη” αυτή ασθένεια

Δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c), θα παρέχονται στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α. Σεβαστουπόλεως 113) Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται 09:00- 17:00 και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την “ύπουλη” αυτή ασθένεια. Η δράση έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για το σακχαρώδη διαβήτη και την οργανώνουν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.).

Παράλληλα, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 17:30 – 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό, όπου ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν τους πολίτες για όλα τα νεότερα δεδομένα, γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο διεξαγωγής του Προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης τόσο των γιατρών και επαγγελματιών υγείας, όσο και του ευρύτερου κοινού, γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη»,. που διοργανώνεται από το Ε.ΚΕ.ΔΙ. σε τρεις πόλεις της χώρας. (Σητεία, Αθήνα ,Ναύπλιο).

«Η έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τη σύγχρονη “μάστιγα” του σακχαρώδη διαβήτη είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική πρόληψη και αναχαίτιση της ανοδικής πορείας του και στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

http://www.4news.gr


Ο πυρετός είναι το αντιμικροβιακό όπλο του οργανισμού. Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι όταν το σώμα έχει υψηλή θερμοκρασία, τα βακτήρια και οι ιοί δυσκολεύονται να πολλαπλασιαστούν, ενώ την ίδια στιγμή, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι περισσότερο αποτελεσματικό στη μάχη κατά του εισβολέα.
Σύμφωνα με τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα, η καταστολή του πυρετού μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο για αυτόν που νοσεί, όσο και για τους γύρω του.
Μέρος της επιστημονικής κοινότητας πάντως, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να χορηγούνται αντιπυρετικά.
Ποιους μύθους καταρρίπτουν οι ειδικοί
Ο πυρετός προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο πυρετός ακόμα και όταν φτάσει τους 41οC προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, ισχυρίζονται οι Καναδοί επιστήμονες. Κάποιες περιπτώσεις εγκεφαλοπάθειας οφείλονται στις συγκεκριμένες λοιμώξεις, των οποίων ένα από τα συμπτώματα είναι και ο πυρετός. Δεν είναι όμως ο πυρετός αυτός που προκαλεί την εγκεφαλοπάθεια.
Ο πυρετός προκαλεί σπασμούς
Ο πυρετικοί σπασμοί δεν είναι συχνό φαινόμενο και παρατηρούνται μόνο στο 5% – 8% των παιδιών, ενώ συνήθως χρειάζεται να υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. Ακόμα και αν το παιδί κάνει σπασμούς, αυτοί εμφανίζονται μόνο κατά το πρώτο 24ωρο της λοίμωξης και έχουν θετική έκβαση.
Ρίχνοντας τον πυρετό πολεμάμε τη λοίμωξη
Είναι λάθος η πεποίθηση ότι ρίχνοντας τον πυρετό η λοίμωξη υποχωρεί και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι χαμηλότερος. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Μόνο τα φάρμακα ρίχνουν τον πυρετό
Οι γονείς δίνουν αντιπυρετικά στα παιδιά θεωρώντας ότι έτσι τα βοηθούν να απαλλαγούν από τον πυρετό και να αισθανθούν καλύτερα. Αν θέλετε να ανακουφίσετε το παιδί, είναι προτιμότερο να του κάνετε ένα χλιαρό ντους. Οι επιστήμονες συνιστούν επίσης ανάπαυση, κατανάλωση πολλών υγρών, καλό αερισμό των χώρων που κινούνται οι ασθενείς, καθώς και παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον ένα με δύο εικοσιτετράωρα μετά την υποχώρηση του πυρετού.
Πηγή: onmed.gr
Η Angelina Jolie μας έχει συνηθίσει σε περίεργες δηλώσεις, όμως τα συμπεράσματα που βγάλαμε από την τελευταία της συνέντευξη στη Wall Street Journal, είναι στην ουσία δυσάρεστα... νέα για τους θαυμαστές της. Τα τελευταία χρόνια η ίδια έχει δείξει περισσότερο ενδιαφέρον για τη σκηνοθεσία, παρά για την υποκριτική και σύμφωνα με το σύζυγό της, Brad Pitt, "δεν κατάφερε ποτέ να απολαύσει πραγματικά την ηθοποιία".

Η Julia Reed επιχειρεί να δείξει μέσα από τη συνέντευξη αυτή ένα διαφορετικό προφίλ της Jolie-Pitt και μάλλον τα καταφέρνει, αφού δίνει περισσότερη βάση στους διαφορετικούς ρόλους της Angelina: Το ρόλο της μητέρας, της συζύγου αλλά και της celebrity που προσπαθεί να αποφύγει τα "αρπακτικά" του Hollywood. Όσον αφορά τα μελλοντικά επαγγελματικά σχέδιά της, η διάσημη ηθοποιός αναφέρει πως προτιμά να βλέπει τον εαυτό της να εργάζεται πίσω από τις κάμερες. "Με το γράψιμο και τη σκηνοθεσία έχει ανακαλύψει πως μέσα σε αυτά βρίσκει τη χαρά", δηλώνει για εκείνη ο σύζυγός της, Brad.
Το προηγούμενο φιλμ της Jolie, "Unbroken", κατάφερε να αποσπάσει πολλά βραβεία και η νέα της, δραματική ταινία, "By the Sea" φαίνεται πως θα ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία. Άραγε η ταινία αυτή να είναι και η τελευταία στην οποία θα δούμε να παίζει η Angelina Jolie;
 


Μια σπάνια κιθάρα του 1962 που αγαπούσε πολύ ο Τζον Λένον, την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να συνθέσει τραγούδια των Beatles όπως τα «She loves you» και «All my loving», πωλήθηκε έναντι 2,41 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που διοργάνωσε ο αμερικανικός οίκος Julien’s Auctions.
Η ακουστική κιθάρα Gibson J-160E είχε αγοραστεί από το θρυλικό Σκαθάρι στο Λίβερπουλ, τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έναντι 161 στερλινών.
«Ο Τζον αγαπούσε τόσο πολύ αυτή την κιθάρα που την έπαιρνε στο σπίτι του για να γράψει τραγούδια με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ», πρόσθεσε ο οίκος δημοπρασιών στην ανακοίνωσή του για την πώλησή της.

Σύμφωνα με τον Julien’s Auctions, το μουσικό όργανο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης παράστασης των Beatles στο Finsbury Park του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 1963.
Περίπου 50 χρόνια αργότερα, η κιθάρα βρέθηκε σε μαγαζί με μεταχειρισμένα αντικείμενα στις ΗΠΑ. Η αξία της πιστοποιήθηκε από τον μελετητή του μουσικού εξοπλισμού του συγκροτήματος, Άντι Μπάμπιουκ, ο οποίος συνέκρινε τον αριθμό κατασκευής της κιθάρας, τον τύπο του ξύλου και τις γρατσουνιές της με φωτογραφίες και βίντεο του Λένον να παίζει σε συναυλίες ή να γράφει μουσική.

Σύμφωνα με τον Μπάμπιουκ, ο Λένον χρησιμοποίησε την ίδια κιθάρα για να ηχογραφήσει το σινγκλ «Love Me Do».
Πηγή: naftemporiki.gr
Τρεις φίλοι,ένας Βραζιλιάνος,ένας Γιαπωνέζος και ένας Έλληνας,συναντήθηκαν μετά από πολλά χρόνια και περιγράφουν ο καθένας τα αξιοπερίεργα της χώρας του.
-Στην Βραζιλία έχουμε φτιάξει ένα κλειστό στάδιο,που χωράει ένα εκατομμύριο θεατές.
Εμείς στην Ιαπωνία έχουμε ένα σιδηρόδρομο,που τρέχει πάνω σε μια ράγα με εξακόσια χιλιόμετρα την ώρα.
-Εμείς,λέει ο Έλληνας,έχουμε κάποιον που είναι από την Χίο και έχει ένα πέος ενάμισι μέτρο.
Αφού γύρισαν στην πατρίδα τους,σκέφτεται ο καθένας το ψέμα που είχε πει στους φίλους του.
Όταν μετά από χρόνια συναντήθηκαν πάλι,λέει μετανιωμένος ο Βραζιλιάνος.
-Με έφαγαν οι τύψεις όλα αυτά τα χρόνια.Ήταν ψέματα ό,τι σας είπα για το στάδιο.Μόνο διακόσιες χιλιάδες χωράει.
-Και εγώ στεναχωρέθηκα που σας είπα για εκείνο τον σιδηρόδρομο.Τελικά τρέχει μόνο με εκατό χιλιόμετρα την ώρα.
-Αφού ήρθαν έτσι τα πράγματα,λέει ο Έλληνας,πρέπει και εγώ να ομολογήσω το ψέμα μου.Θυμάστε που σας είπα γι'αυτόν που την έχει ενάμισι μέτρο;Τελικά δεν είναι από την Χίο αλλά από την Νάξο!


Γενικά αίθριος καιρός με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας τη Δευτέρα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος, από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές άωρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές και βράδυνες ώρες 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στην Ηπειρο και τη δυτική Στερεά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ, ενίσχυση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικά περιορισμένη ορατότητα στη Θεσσαλία τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα βόρεια 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί, στα νότια 6 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και στα βόρεια 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος, από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, τις πρωινές και βραδινές ώρες 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ίσως έχετε ακούσει ότι με το φτέρνισμα, τα σταγονίδια που εκοξεύονται από το στόμα σας ταξιδεύουν με 100χλμ/ώρα. Όσο απίστευτο και αν σας ακούγεται αυτό, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Είναι όντως η ταχύτητα με την οποία είναι πιθανό να φύγουν τα σταγονίδια από το στόμα σας.
Για να συμβεί, όμως, αυτό ο οργανισμός έχει έναν ισχυρό μηχανισμό αύξησης της πίεσης του αέρα και απότομης απελευθέρωσής του. Αυτό εμπεριέχει κάποιους κινδύνους, όταν κάποιος επιχειρήσει να το εμποδίσει.
Σύμφωνα με την ωτορινολαρυγγολόγο δρ. Aliison Catlett Woodall Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Αρκάνσας, το να “κρατάτε” το φτέρνισμά σας, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα:
“Πριν από το φτέρνισμα, ένα σημαντικό ποσό πίεσης του αέρα συσσωρεύεται στους πνεύμονες κατά την προετοιμασία της άμεσης εκκένωσης της ρινικής κοιλότητας. Αν το φτέρνισμα συγκρατείται κλείνοντας την μύτη ή κρατώντας το στόμα κλειστό, αυτό ωθεί τον πεπιεσμένο αέρα πίσω στην ευσταχιανή σάλπιγγα και μέσα στην κοιλότητα του μέσου ωτός”, αναλύει η δρ Woodall.
Ο κίνδυνος τραυματισμού και απώλειας ακοής από αυτή την πρακτική μπορεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, δεν είναι κάτι αδύνατο. Η πίεση από ένα φτέρνισμα είναι ικανή να προκαλέσει εσωτερική ζημιά στο αυτί, συμπεριλαμβανομένης της ρήξης τυμπάνου.
“Αυτό το είδος τραύματος στις μεμβράνες του μέσου και έσω ωτός προκαλεί ξαφνική σοβαρή απώλεια ακοής, βαρηκοΐα, ακόμη και ίλιγγο”, προσθέτει η δρ. Woodall.
Άλλες σωματικές βλάβες που μπορεί να προκύψουν, αν “κρατάτε” ένα φτέρνισμα περιλαμβάνουν τραυματισμούς διαφράγματος, ρήξη των αιμοφόρων αγγείων στα μάτια, και ρήξη ή αποδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο.
Πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτούς τους τραυματισμούς; Η καλύτερη επιλογή είναι να αφήνετε τον εαυτό σας να φτερνίζεται χωρίς κανένα περιορισμό!
Πηγή: iatropedia.gr
Το κακάο είναι ένα αφέψημα με ιδιαίτερα ευεργετική δράση στον οργανισμό. Οι υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, εμποδίζουν την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες μειώνουν τη συγκέντρωση και συσσώρευση των αιμοπεταλίων, η αυξημένη συγκέντρωση των οποίων συνδέεται με τη θρόμβωση και πιθανώς εμπλέκεται στην ανάπτυξη αθηρωματικών βλαβών.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Συγκριτική μελέτη στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, έδειξε ότι το κακάο (1 κούπα) έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δράση από το κόκκινο κρασί (1 ποτήρι), τριπλάσια από το πράσινο τσάι (1 φλιτζάνι) και πενταπλάσια από το μαύρο τσάι (1 φλιτζάνι).

Επίσης έρευνες σε πληθυσμούς του Παναμά που καταναλώνουν καθημερινά 4-5 ποτήρια ζεστό αφέψημα κακάο και προσθέτουν σκόνη κακάο σε αρκετά φαγητά τους, έδειξαν σε ότι σε μεγάλο βαθμό δεν παρουσιάζουν υπέρταση σε μεγάλη ηλικία και διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Georgetown, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προκυανιδίνη που περιέχει το κακάο σταματά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Έχει βρεθεί τέλος, ότι η θεοβρωμίνη, μια ουσία που υπάρχει στο κακάο είναι αποτελεσματική εναντίον του επίμονου βήχα, καθώς σταματά τη δράση του πνευμονογαστρικού νεύρου, που ευθύνεται για τον βήχα.

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η υψηλή του θερμιδική αξία, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!