Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Η Βάις είχε αποκαλύψει τη χαρμόσυνη είδηση της εγκυμοσύνης της τον Απρίλιο σε συνέντευξη που είχε δώσει στους New York Times και είχε πει τότε ότι δεν γνώριζε το φύλο του μωρού.
Η ηθοποιός έχει ακόμα έναν γιο, τον 12χρονο Χένρι, με τον Χολιγουντινό σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι με τον οποίο χώρισαν το 2010, ενώ ο Κρεγκ έχει ήδη μία 26χρονη κόρη από τον προηγούμενο γάμο του με την ηθοποιό Φιόνα Λούντον.
 Ο γάμος του διάσημου ζευγαριού είχε πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στον κόσμο της σόου μπιζ το 2011, αφού κανείς δεν γνώριζε έως τότε ότι οι δυο τους διατηρούσαν σχέση.

Εκτός από την καλλιτεχνική διάσταση της όμως, η εμφάνιση της θα μείνει αξέχαστη και για ακόμη έναν λόγο, ο οποίος καταγράφηκε από τις κάμερες και κάνει τον γύρο του κόσμου. Πρόκειται για την σκηνή κατά την οποία ο 6οχρονος ιερέας, ο οποίος τέλεσε την κηδεία της Αρίθα Φράνκλιν, ήταν περισσότερο από το επιτρεπτό …διαχυτικός προς την τραγουδίστρια.
Με το χέρι του είχε αγκαλιάσει τόσο πολύ την μικροσκοπική τραγουδίστρια, την οποία έσφιγγε ώστε να χαϊδεύει το στήθος της Αριάνα Γκράντε. Στην σκηνή έχει αποτυπωθεί ότι ο ιερωμένος έχει «κολλήσει» στην μελαχρινή καλλονή, χουφτώνοντας την για ώρα, καθώς εκείνη, προφανώς αμήχανη, δεν αντιδρά για να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση.
Ωστόσο, το βίντεο άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως, προκαλώντας αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις, αναγκάζοντας τον ιερέα να εξομολογηθεί, σε δημόσια δήλωση του, «δεν είχα καμία πρόθεση και δεν έχω γενικά καμία πρόθεση να αγγίξω το στήθος κάποιας κοπέλας. Δεν ξέρω πως συνέβη. Απλά, έβαλα το χέρι μου στη μέση της. Ίσως να έγινα πιο διαχυτικός από όσο έπρεπε και ζητώ συγγνώμη για αυτό. Το μόνο που δεν ήθελα να συμβεί ήταν να αποπροσανατολιστεί η ιερά τελετή της κηδείας. Διδάσκω την αγάπη και ζήτησα από όλο τον κόσμο εκείνη την ημέρα να αγκαλιαστεί».

Στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram του «The X-Files» ανακοινώθηκε την Τετάρτη ότι οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας είναι τώρα διαθέσιμοι ως κούκλες Barbie.
H σειρά «The X-Files» συμπληρώνει 25 χρόνια! Για να γιορταστεί η περίσταση η @mattel μόλις κυκλοφόρησε Mulder & Scully @barbie!, αναφέρεται στον λογαριασμό της σειράς στο Instagram.
Η σειρά «The X-Files» προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Fox στις 10 Σεπτεμβρίου 1993, με την Τζίλιαν Άντερσον να υποδύεται τη Ντέινα Σκάλι σκεπτικίστρια απέναντι στα παραφυσικά φαινόμενα και τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι ως Φοξ Μόλντερ, ο οποίος πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας.
Κάθε κούκλα αξίας 39,99 δολαρίων πωλείται μαζί με ένα μίνι σήμα του FBI και θήκη, με τα πρόσωπα των πραγματικών ηθοποιών που υποδύθηκαν τους χαρακτήρες.
Η κούκλα Σκάλι έχει επίσης σύμβολο της καθολικής θρησκείας, φοράει σταυρό και σκουλαρίκια.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Mattel κυκλοφόρησε κούκλες που συνδέονται με την τηλεοπτική σειρά.
Το io9 αναφέρει ότι κούκλες Κεν και Μπάρμπι - ντυμένοι ως Σκάλι και Μόλντερ - σε σετ δώρου κυκλοφόρησαν το 1998.

Η ιρλανδική μπάντα έπαιξε λίγα τραγούδια όταν ο τραγουδιστής ζήτησε συγγνώμη από το πλήθος λέγοντας: "Νομίζω ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Δεν είναι σωστό για σας".
Σε όσους βρίσκονταν μέσα στο Mercedes-Benz Arena ειπώθηκε ότι θα υπάρξει μια σύντομη παύση, αλλά αργότερα τους ενημέρωσαν ότι η συναυλία τελείωσε. Ο Μπόνο υποσχέθηκε ότι θα προγραμματιστεί εκ νέου η συναυλία.
Ορισμένοι υποστήριξαν ότι τα μηχανήματα καπνού είχαν επηρεάσει τη φωνή του.
"Ο Μπόνο ήταν σε πολύ καλή φόρμα και η φωνή του άψογη πριν από την συναυλία και όλοι περίμεναμε τη δεύτερη νύχτα στο Βερολίνο, αλλά μετά από μερικά τραγούδια, υπέστη πλήρη απώλεια φωνής" ανέφεραν οι U2 σε ανακοίνωσή τους.
"Δεν ξέρουμε τι συνέβη και παίρνουμε ιατρικές συμβουλές", πρόσθεσε η μπάντα.

Την εξαφάνιση ενός συνεργάτη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος θεάθηκε για τελευταία φορά τον Αύγουστο στα βόρεια της χώρας, ερευνά η νορβηγική αστυνομία.
Ο Ολλανδός Άριεν Κάμπχους είναι ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας και οι αστυνομικές αρχές της Νορβηγίας δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πού θα μπορούσε να βρίσκεται ανέφερε ο εκπρόσωπος των αρχών, Τόμι Μπετς.
«Διενεργούμε έρευνα» είπε, σημειώνοντας ότι η αστυνομία «αρνείται να κάνει εικασίες για το τι θα μπορούσε να του έχει συμβεί».
Ο ιστότοπος WikiLeaks αναφέρθηκε το Σάββατο στο Twitter στην «παράξενη εξαφάνιση» του Κάμπχους, διευκρινίζοντας ότι η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν όταν έφυγε από το ξενοδοχείο του στο Μπόντο, στη βόρεια Νορβηγία, στις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με το WikiLeaks ο Κάμπχους είχε βγάλει εισιτήριο για να αναχωρήσει αεροπορικώς από το αεροδρόμιο του Τροντχάιμ στις 22 Αυγούστου. Το Τροντχάιμ απέχει 700 χιλιόμετρα από το Μπόντο και το ταξίδι με το τρένο από τη μία πόλη στην άλλη διαρκεί 10 ώρες.
Ο Ασάνζ έχει καταφύγει από το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη επειδή το 2010 δημοσίευσε χιλιάδες απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα στον ιστότοπό του.

Το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη σήμερα επειδή έσπασε ένα «ταμπού» παίζοντας ένα απόσπασμα έργου του Γερμανού συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ, τον οποίον μποϊκοτάρουν οι Ισραηλινοί λόγω των αντισημιτικών απόψεών του.
Μια εκπρόσωπος του ραδιοφώνουν χαρακτήρισε «λάθος» τη μετάδοση, την Παρασκευή, από έναν σταθμό κλασικής μουσικής, του έργου «Το λυκόφως των Θεών».
Τα έργα του Γερμανού ρομαντικού συνθέτη (1813-1883) ήταν εμποτισμένα με εθνικιστικά ιδεώδη και υιοθετήθηκαν τον 20ό αιώνα από το Γ΄Ράιχ. Ο Βάγκνερ ήταν ένας από τους αγαπημένους συνθέτες του Αδόλφου Χίτλερ.
Στο Ισραήλ δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορεύει τη μουσική του Βάγκνερ, ωστόσο τα δημόσια μέσα ενημέρωσης και τα μουσικά σύνολα αποφεύγουν να παίζουν έργα του.
Η εκπρόσωπος υπενθύμισε σήμερα ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στο ραδιόφωνο παραμένουν οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια: δεν πρέπει να μεταδίδει μουσική του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Στην ανακοίνωσή της σημειώσε επίσης ότι ένα τέτοιο άκουσμα «μπορεί να προκαλέσει οδύνη» στους επιζώντες του Ολοκαυτώματος.
«Ζητούμε συγγνώμη από τους ακροατές», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ο μουσικός παραγωγός της εκπομπής έκανε λάθος επιλογή.
Παρά την άτυπη απαγόρευσεη, τον Ιούλιο του 2001 ο Αργεντινο-ισραηλινός μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ τόλμησε να παρουσιάσει ένα απόσπασμα από το έργο «Τριστάνος και Ιζόλδη», διευθύνοντας τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου στην Ιερουσαλήμ.
Ο Τζόναθαν Λίβνι, ο επικεφαλής της Ισραηλινής Εταιρείας Βάγκνερ, χαιρέτισε πάντως τη μετάδοση της μουσικής του Γερμανού συνθέτη από το ραδιόφωνο. «Δεν μεταδίδουμε την άποψη του συνθέτη αλλά την ωραία μουσική που έγραψε», είπε ο Λίβνι, ο πατέρας του οποίου επέζησε στο Ολοκαύτωμα. «Όποιος δεν θέλει να ακούει αυτή τη μουσική, μπορεί να κλείσει το ραδιόφωνο», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα πως θα προτείνει να καταργηθεί η εποχική αλλαγή ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από μια δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι με τη συμμετοχή αριθμού ρεκόρ εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.
Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής, ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν διευκρίνισε στη συνέχεια πως η Επιτροπή δεν θα προτείνει να παραμείνει σε ισχύ η θερινή ώρα, αλλά μόνο να καταργηθούν οι δύο αλλαγές ώρας που γίνονται κάθε χρόνο.
Τα κράτη μέλη θα είναι ελεύθερα να παραμείνουν είτε στη θερινή ώρα είτε στη χειμερινή ώρα, αφού αυτό έγκειται στις αρμοδιότητές τους, συνέχισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πάντως ότι περιμένει πως οι συζητήσεις των πρωτευουσών για το ζήτημα αυτό θα οδηγήσουν σε ενιαία θέση.
Περίπου 4,6 εκατομμύρια απαντήσεις, προερχόμενες από τα 28 κράτη μέλη, καταγράφηκαν στη διάρκεια της διαβούλευσης αυτής, η οποία διεξήχθη από τις 4 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, 84% των προσώπων τα οποία εκφράσθηκαν μέσω ενός ερωτηματολογίου στο Ίντερνετ, υποστήριξαν τον τερματισμό της αλλαγής της ώρας.
«Όταν ρωτάμε τους πολίτες την άποψή τους για ένα θέμα, είναι σωστό στη συνέχεια να κάνουμε αυτό που επιθυμούν», επέμεινε ο Γιούνκερ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ZDF.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, αυτοί που αντιτίθενται στην αλλαγή ώρας προέβαλαν «ζητήματα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την αύξηση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων ή το γεγονός ότι δεν εξοικονομείται ενέργεια».
Η αλλαγή από τη θερινή στη χειμερινή ώρα, η οποία είχε θεσπισθεί αρχικά στην Ευρώπη για να εξοικονομείται ενέργεια, προκαλεί εδώ και χρόνια διαρκή αντιπαράθεση.
Πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης -η Λιθουανία, η Φινλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία- ζήτησαν να εγκαταλειφθεί το σύστημα αυτό. Όσον αφορά την Ελλάδα, στην διάρκεια της διαβούλευσης συμμετείχε μόλις το 0,34% των Ελλήνων, με  το 56% των συμμετεχόντων να δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.
Από το 1996, όλοι οι Ευρωπαίοι γυρίζουν τους δείκτες του ρολογιού τους μία ώρα μπροστά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και μία ώρα πίσω την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Ένας 95χρονος Βρετανός βετεράνος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου έσπασε σήμερα το ρεκόρ που ο ίδιος κατείχε ως ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο αφού καταδύθηκε για να εξερευνήσει ένα ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου.
Ο Ρέι Γούλεϊ, ο οποίος στις 28 Αυγούστου έκλεισε τα 95, κατείχε ήδη το ρεκόρ ως ο γηραιότερος άνδρας δύτης. Σήμερα καταδύθηκε για 44 λεπτά σε βάθος 40,6 μέτρων, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του των 41 λεπτών και 38,1 μέτρων που είχε πετύχει όταν ήταν 94 ετών.
«Τα καταφέραμε … Αισθάνομαι θαυμάσια. Είναι ωραίο να σπάω πάλι το ρεκόρ μου και ελπίζω, αν είμαι καλά, να το σπάσω και πάλι του χρόνου μαζί με όλους εσάς», είπε ο Γούλεϊ λίγο αφού αναδύθηκε από το νερό.
Ο Γούλεϊ και άλλοι δύτες ερεύνησαν τον βυθό γύρω από το ναυάγιο «Ζηνοβία», ένα φορτηγό πλοίο γεμάτο φορτηγά που βυθίστηκε το 1980 στο παρθενικό ταξίδι του σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τη Λάρνακα.
Ο Γούλεϊ, ο οποίος κατάγεται από το Πορτ Σάνλαϊτ της βορειοδυτικής Αγγλίας και ζει τώρα στην Κύπρο, δήλωσε πως είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το ναυάγιο το 1982. Χειριστής ασυρμάτου κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάνει καταδύσεις εδώ και 58 χρόνια.
«Προσπαθώ να αποδείξω στον εαυτό μου και ελπίζω και σε άλλους πως η άσκηση, ιδιαίτερα όταν φθάνει κάποιος στην ηλικία μου, είναι το σημαντικότερο που πρέπει να κάνει», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!