Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

5 θρυλικά επιδόματα που είχε θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ
Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, είναι ένα ευαίσθητο θέμα που δεν σηκώνει χιούμορ. Με τα εισοδήματα όλων να συρρικνώνονται, με τις μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς να μην έχουν τέλος, με την αύξηση του κόστους ζωής το μέλλον προβλέπεται δραματικό.
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τα κλιμάκια του ΔΝΤ, που κάνουν φύλλο και φτερό κάθε παροχή από τη κυβέρνηση μήπως και τους ξεφύγει κάποιο ευρώ. Σε μια τέτοια κατάσταση πολλοί ειναι αυτοί που αναπολούν τις ξέγνοιαστες στιγμές της πλασματικής ευημερίας που ζούσαμε τη δεκαετία του 1990.
Τότε που το παράλογο συγκατοικούσε με το λογικό, τότε που τίποτα δεν φαινόταν περίεργο, στους βουλευτές που ψήφιζαν νόμους που τώρα θα έκαναν τον Τόμσεν να εκραγεί.
Δείτε 5 θρυλικά επιδόματα που απολάμβαναν υπάλληλοι επί εποχής ΠΑΣΟΚ:
  1. Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα
Η προθέρμανση σώζει τους αθλητές, έτσι θα το σκέφτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και έδωσαν επίδομα για να ζεσταίνουν τα αυτοκίνητα πριν τα οδηγήσουν.
  1. Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης 310€/μήνα
Εδώ να δώσουμε χίλια δίκια. Η σωστή συμπεριφορά θέλει επιβράβευση, για αυτό και το συγκεκριμένο επίδομα έκανε πάταγο. Όλοι ήταν στην ώρα τους στην δουλειά. Για μετά δεν παίρνω όρκο.
    3. Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα 
Προνοητικοί, εκεί στο δημόσιο. Ξέρετε πόσα μικρόβια μεταφέρονται με τα χέρια; Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση που έσωσε το κόσμο από τις ιώσεις.
    4. Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα
Λίγο η ακριβή η προπέλα, αλλά εγώ είμαι από στεριά, δεν ξέρω και πολλά.
    5. Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870€/μήνα
Και σε αυτό το επίδομα θα συμφωνήσω. Ξέρετε πόσο ενοχλητικό είναι να έχεις βρει τη σωστή θέση στο γραφείο. Αυτή που δεν πιάνεσαι, που δεν κουράζεις γόνατα, αυχένα, και να έρχεται ένα φαξ και να πρέπει να σηκωθείς; Άντε να την ξαναβρείς αυτή τη θέση.

Ποτέ δεν είναι αργά να βρούμε το μαγιό που κολακεύει το σώμα μας, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στιλ έχουμε ήδη δοκμάσει. Αρκεί να μάθουμε μερικά μικρά (ή μεγαλύτερα) μυστικά. Της Σάντυς Τσαντάκη.
1. Το σωστό μπικίνι αγκαλιάζει τις καμπύλες μας χωρίς να τις προδίδει και χωρίς να είναι πολύ σφιχτό ή χαλαρό και δίχως να αποκαλύπτει σημεία του σώματος που δεν είναι και τα πιο δυνατά πάνω μας. Το σωστό μπικίνι τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του.
2. Δε σακουλιάζει, δεν ζαρώνει, δεν φεγγίζει, δεν ξεχειλώνει. Μοιάζει απλό και αυτονόητο αλλά δεν είναι. Συχνά, τα ολόσωμα μαγιό είναι εκείνα που εφαρμόζουν καλύτερα αλλά υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν να αποχωριστούν το μπικίνι τους για να είναι πιο κομψές στην παραλία.
3. Ψωνίστε και δοκιμάστε πρώτα το τοπ. Τα τριγωνάκια ταιριάζουν περισσότερο στις γυναίκες με λεπτή μέση, διαφορετικά είναι προτιμότερο να δούμε για αλλαγή κάτι πιο ενισχυμένο, σίγουρα όχι στράπλες. Η ενίσχυση είναι απαραίτητη για το πιο πληθωρικό μπούστο, κι ας νομίζουμε συχνά το αντίθετο.  4. Βάλτε υψηλούς στόχους. Όσο πιο ψηλά πηγαίνει το κόψιμο του μαγιό, τόσο πιο ψηλά θα φανούν αυτομάτως και τα πόδια μας. Όσο για τα μπικίνι που είναι εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '50, μπορούν να καλύψουν την κοιλίτσα που πετάει. Λέμε τώρα. Αν έχει κορδονάκια το μαγιό, καλύτερα να τα σφίξουμε πριν το φορέσουμε, για να δούμε πώς εφαρμόζει στο σώμα μας.
5. Προτιμήστε τις σταθερές αποχρώσεις από τα εμπριμέ, που μπορεί να είναι και ρετρό. Μαύρο, μπλε σκούρο, γκρι αλλά και κίτρινο ή κόκκινο, μπορούν να είναι μαγικά με το σωστό μαύρισμα. Ή το ρομαντικό και αγνό λευκό μας δέρμα. Για διαφορά.  Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ουίλιαμ Μπρέιντι του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανέλυσαν περισσότερα από 560.000 μηνύματα (tweets) για διάφορα θέματα, από την οικονομία και την κλιματική αλλαγή έως το γάμο των ατόμων του ίδιου φύλου.
Διαπιστώθηκε ότι μηνύματα που περιέχουν συναισθηματικές και ηθικές λέξεις όπως «απληστία», «φόβος» και «καθήκον», έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπαραχθούν και να διαδοθούν περαιτέρω μέσα στα online δίκτυα που συγκροτούν οι χρήστες με παρεμφερή ιδεολογία.
Εκτιμάται ότι μια «δυνατή» γλώσσα με συναισθηματικό και ηθικό περιεχόμενο αυξάνει την μεταδοτικότητα των «τιτιβισμάτων» (retweet) κατά 20%. Όταν η γλώσσα των μηνυμάτων είναι μόνο ηθική ή μόνο συναισθηματική, η απήχηση ενός μηνύματος δεν είναι το ίδιο μεγάλη.
«Το περιεχόμενο που εξαπλώνεται περισσότερο, είναι αυτό που συνήθως έχει την μεγαλύτερη επίπτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συνεπώς οι χρήστες, οι ηγέτες και οι πολιτικές ελίτ μπορούν να πετύχουν αυξημένη επιρροή, αν δώσουν έμφαση στην ηθικότητα και στο συναίσθημα, όταν στέλνουν online μηνύματα» δήλωσε ο Μπρέιντι.
Όμως, πρόσθεσε, «παρόλο που αυτή η γλώσσα μπορεί να βοηθήσει την εξάπλωση του μηνύματος μεταξύ των ομοϊδεατών του αποστολέα, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει την ίδια απήχηση και σε όσους έχουν διαφορετική άποψη για τα πράγματα». Δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα δικά του...

Αρκετές τύψεις φαίνεται πως βάραιναν έναν 27χρονο Γάλλο από τη Μασσαλία, ο οποίος αποφάσισε με καθυστέρηση τριών και πλέον ετών να επιστρέψει τα 20.000 ευρώ που είχε κλέψει από μια 70χρονη, μαζί με συνεργό του, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2013.
Όλα ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου 2013, όταν η 70χρονη γυναίκα έκανε ανάληψη από τράπεζα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Provence.
Λίγα λεπτά αργότερα, η γυναίκα έπεσε θύμα κλοπής από δύο άνδρες, οι οποίοι την είδαν να φεύγει με γεμάτη την τσάντα από την τράπεζα.
Αφού πέρασε αρκετός καιρός, τον Μάρτιο, επιστρέφοντας στο σπίτι της, η ηλικιωμένη βρήκε να την περιμένει στην πόρτα της ένα μπουκέτο λουλούδια, χωρίς ωστόσο κάποια κάρτα που να εξηγεί την προέλευσή τους.
Λίγες ημέρες αργότερα, ένας άνδρας της χτύπησε την πόρτα κρατώντας ένα άλλο μπουκέτο λουλούδια, το οποίο προσέφερε στην 70χρονη μαζί με έναν φάκελο που περιείχε 20.000 ευρώ.
Πάντως, παρά τη μεταμέλειά του για το «νεανικό λάθος» -όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος- ο 27χρονος δεν γλίτωσε από τις αρχές, οι οποίες λαμβάνοντας γνώση για το περιστατικό, τον συνέλαβαν στις 22 Μαΐου.
Ο νεαρός παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην κλοπή, χωρίς ωστόσο να δώσει το όνομα του συνεργού του, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Οι νέοι που ασχολούνται με τις ώρες με τα κινητά τους μπορεί να κινδυνεύουν να εκδηλώσουν σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, μια επώδυνη διαταραχή του καρπού και της άκρας χείρας.

Μια μικρή μελέτη βρήκε συσχέτιση ανάμεσα στην εκτεταμένη χρήση των κινητών και άλλων φορητών ηλεκτρονικών συσκευών και του συνδρόμου, το οποίο οφείλεται στις επαναλαμβανόμενες, μονότονες κινήσεις.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το συνεχές γράψιμο και σκρολάρισμα στο κινητό προκαλούν το σύνδρομο, αλλά γεγονός παραμένει ότι οι μονότονες κινήσεις είναι ο κύριος παράγων κινδύνου γι’ αυτό, λένε οι ειδικοί.

Οπως εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Πίτερ Γουάιτ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Τεχνολογίας και Πληροφορικής της Υγείας του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είθισται να σχετίζεται με επαγγέλματα όπως δακτυλογράφος (είναι γνωστό και ως σύνδρομο του υπολογιστή), δεδομένου ότι οι κινήσεις που κάνουν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι μονότονες.

Το σύνδρομο οφείλεται στη συμπίεση του μέσου νεύρου το οποίο διέρχεται από τον καρπό και εκδηλώνεται με πόνο (μερικές φορές εκτείνεται προς τον βραχίονα), μούδιασμα και μυρμήγκιασμα των δακτύλων καθώς και με αδύναμη λαβή (στα προχωρημένα στάδια).

Οπως γράφουν στην επιθεώρηση Muscle and Nerve οι ερευνητές διεξήγαν τη μελέτη σε φοιτητές του πανεπιστημίου τους, άλλοι εκ των οποίων ήταν μανιώδεις χρήστες φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (τους αφιέρωναν πέντε ή περισσότερες ώρες την ημέρα) και άλλοι όχι (τους αφιέρωναν λιγότερες από πέντε ώρες την ημέρα).

Οι συσκευές που χρησιμοποιούσαν ήταν κινητά, τάμπλετ και κονσόλες παιχνιδιών.

Πάνω από τους μισούς μανιώδεις χρήστες των συσκευών αυτών (το 54%) ανέφεραν μυοσκελετικούς πόνους ή/και ενοχλήματα, σε σύγκριση με το μόλις 12% όσων δεν το παράκαναν.

Ειδικά, από όσους περνούσαν σχεδόν όλη την ημέρα (πάνω από εννέα ώρες το 24ωρο) γράφοντας και διαβάζοντας στα κινητά και στα τάμπλετ και παίζοντας με τις κονσόλες στις ελεύθερες ώρες τους, σχεδόν όλοι είχαν έντονους και χρόνιους πόνους στις άκρες χείρες και στους καρπούς τους. Μάλιστα όσο περισσότερο ασχολούνταν με τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές τόσο εντονότεροι και μεγαλύτερης διάρκειας ήταν οι πόνοι τους.

Οι ερευνητές τούς υπέβαλαν σε υπερηχογραφήματα και κλινική εξέταση για να καταλάβουν πού ακριβώς οφείλονταν οι πόνοι. Ετσι διαπίστωσαν ότι το μέσο νεύρο τους ήταν διογκωμένο και πιο επίπεδο από το φυσιολογικό, ενώ ταυτοχρόνως υπήρχε διόγκωση (οίδημα) σε έναν βασικό σύνδεσμο της περιοχής.

Οι επιδράσεις αυτές αποδίδονται στον σχεδιασμό των συσκευών, που απαιτεί επαναλαμβανόμενη χρήση των δακτύλων για όλες τις λειτουργίες τους.
Συμβουλές προστασίας

Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός, οι χρήστες των φορητών συσκευών πρέπει να διατηρούν τους καρπούς τους όσο το δυνατόν πιο ίσιους όση ώρα πληκτρολογούν ή σκρολάρουν, δήλωσε ο δρ Γουάιτ.

Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν μονίμως το ίδιο δάκτυλο και το ένα χέρι για όλες τις λειτουργίες, ενώ απαραίτητο είναι να κάνουν τακτικά διάλειμμα για να ξεκουράζουν τα χέρια τους.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Πωλείται το σπίτι στο Χάρλεμ στη Νέα Υόρκη, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο μάστερ της οφθαλμαπάτης, Χάρι Χουντίνι.

Βρίσκεται μερικά τετράγωνα μακριά από το Σέντραλ Πάρκ και παρότι έχει υποστεί αρκετές ανακαινίσεις, έχει ακόμα μερικές από τις προσθήκες που είχε κάνει ο διάσημος μάγος.

Το ακίνητο βγαίνει για πρώτη φορά προς πώληση εδώ και 25 χρόνια, έναντι 4,6 εκατ. δολαρίων.

Αγοράστηκε από τον Χάρι Χουντίνι το 1904 έναντι 25.000 δολαρίων και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του το 1926.


Το κτίριο αργότερα μετατράπηκε σε τρεις κατοικίες για αντίστοιχο αριθμό οικογενειών.

Το χαρακτηριστικό του ακινήτου είναι ότι περιλαμβάνει στοιχεία μοντέρνα αλλά και κλασικές αντίκες. Διαθέτει επιπλέον αυλή με κήπο, πράγμα σπάνιο για τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με αστικό μύθο, ο Χουντίνι είχε κάνει ειδικές προσθήκες και μετατροπές στο σπίτι του για να μπορεί να κάνει «μαγικά» κόλπα για τους καλεσμένους του.

Επομένως, θεωρείται πιθανό μερικές από αυτές να βρίσκονται ακόμα εκεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 41 και πιθανώς 42 βαθμούς κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 40 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην κεντρική Μακεδονία το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 39 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους έως 41 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 ως 40, κατά τόπους 41 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 41 και κατά τόπους έως 43 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 37 και στην νότια Κρήτη τοπικά έως 39 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 39 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 01-07-2017
Καιρός: αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την ανάγκασαν να φύγει από την πισίνα του σπιτιού της επειδή φορούσε... ολόσωμο μαγιό!
Το ντύσιμο των γυναικών συνεχίζει να στιγματίζεται και η υποκρισία των δυτικών κοινωνιών καλά κρατεί. Πολλοί θεωρούν το κίνημα του φεμινισμού τελειωμένο, αλλά απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν ακόμα πράγματα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει.
Βέβαια, τώρα υπάρχει και το ίντερνετ, όπου μια εμπειρία σαν αυτή της κοπέλας από το Νόξβιλ του Τενεσί, μπορεί να μοιραστεί με άλλες γυναίκες. Κι όμως αυτό συνέβη στης ΗΠΑ. Η κοπέλα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πισίνα του σπιτιού της, επειδή οι γείτονες θεώρησαν πως το μαγιό της ήταν ανάρμοστο. Το περιστατικό κατήγγειλε ο σύντροφός της με τον οποίον συγκατοικεί.
Ανέβασε λοιπόν στον λογαριασμό τους Facebook τα γεγονότα, αφού η κοπέλα είχε αναστατωθεί πολύ από αυτό που μόλις είχε γίνει. Το... ολόσωμο μαγιό δεν που φορούσε (αν και πραγματικά λίγη σημασία έχει), θα μπορούσαμε να το πούμε έως και συντηρητικό με τα σημερινά δεδομένα.
Η πισίνα λοιπόν είναι κοινόχρηστη και η κοπέλα με τον σύντροφό της διαμένουν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Αλλά δεν την έχουν τσάμπα. Πληρώνουν και μάλιστα με το παραπάνω, 300 δολάρια τον μήνα, για να την χρησιμοποιούν. Όταν λοιπόν η κοπέλα πήγε να κάνει μια βουτιά, οι διαχειριστές του κτιρίου της ζήτησαν να φύγει. Της είπαν πως θα της επέτρεπαν να μείνει εκεί, αν άλλαζε μαγιό ή αν έκανε μπάνιο με ένα σορτς!
Αργότερα τα γύρισαν και της είπαν πως το πρόβλημα δεν είναι πραγματικά το μαγιό της, αλλά το σώμα της, το οποίο θα μπορούσε να φέρει σε πειρασμό τους εφήβους του συγκροτήματος!
Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Κορίτσια εκδιώκονται από τις τάξεις και χάνουν τα μαθήματά τους, επειδή φαίνονται οι ώμοι τους την ώρα του μαθήματος. Μερικά αφεντικά κάνουν παρατήρηση γιατί οι γυναίκες δεν ντύνονται «θηλυκά» και άλλα, επειδή ντύνονται πολύ «θηλυκά» και «σeξι». Δεν φταίει όμως ποτέ το ρούχο, ούτε το σώμα. Το μυαλό είναι πονηρό...

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!