Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

 

Δύο Αμερικανοί τουρίστες στη Ρώμη ήθελαν να πιουν τη μπύρα τους με μοναδική θέα στο Κολοσσαίο αλλά τελικά την πλήρωσαν πιο ακριβά από ότι περίμεναν.

Οι δύο τουρίστες, 24 και 25 ετών, σκαρφάλωσαν τους τοίχους του Κολοσσαίου τα ξημερώματα, ώστε να μπουν μέσα και να πιουν τις μπύρες τους εκεί. Τελικά έγιναν αντιληπτοί από κάποιον περαστικό, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία τους επέβαλε πρόστιμο 800 ευρώ στον καθένα.

Πριν από την πανδημία, 25.000 τουρίστες συνωστίζονταν καθημερινά στο Κολοσσαίο, ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

 

Σήμερα, η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη είναι το Τόκιο με περίπου 38 εκατομμύρια κατοίκους.

Ποια πόλη θα είναι αυτή που θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με την πολυπληθέστερες του κόσμου σε 80 χρόνια από τώρα;

Την απάντηση την έδωσε η μεγάλη έρευνα του Global Cities Institute.

Η πόλη που πρέπει να περιμένει έκρηξη πληθυσμού μέχρι το 2100 είναι το Λάγος της Νιγηρίας στην Αφρική. Σήμερα, στην πόλη κατοικούν περίπου 8 εκατομμύρια πολίτες, ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου, αυτός ο αριθμός αναμένεται να εντεκαπλασιαστεί και να φτάσει τα 88.000.000 στα επόμενα 80 χρόνια

Πάντως το πιο εκπληκτικό μέρος των προβλέψεων του Global Cities Institute είναι η πλήρης απουσία ευρωπαϊκών, βορειοαμερικανικών και κινεζικών πόλεων στην πρώτη δεκάδα της λίστας με της μεγαλύτερες πόλεις του 2100. Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, η Σαγκάη, θα βρίσκεται στην 37η θέση, ενώ το Πεκίνο ακολουθεί παρόμοια τάση πέφτοντας στην 52η θέση μέχρι το 2100.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!