Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τα λουριά έχουν σφίξει για τους περισσότερους και οι καρποί αυτής της στενής οικονομίας, κατά κύριο λόγο, καταλήγουν σε φόρους, λογαριασμούς και δάνεια.
Αυτό όμως που θα κάνει την οικονομία πιο εύκολη διαδικασία, αν υποθέσουμε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι, αν στόχος της είναι να δώσει χαρά στους φίλους και την οικογένειά σας.
Επειδή όμως στη θεωρία πολλά λέγονται και λίγα είναι εύκολο να γίνουν, ακολουθούν 10 πραγματικά εύκολοι και άκρως υλοποιήσιμοι τρόποι για να κάνετε λίγη περισσότερη οικονομία και να πάρετε χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλους τους αγαπημένους σας, αλλά και σε εσάς τους ίδιους.
1. Διαδικτυακές αγορές
Βάλτε το ίντερνετ στη ζωή σας, όχι μόνο για να αγοράστε οικονομικά, αλλά για να βγάλετε και λεφτά, πουλώντας αντικείμενα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πια. Οι ιστοσελίδες που προσφέρουν την πλατφόρμα, ώστε ο κάθε ιδιώτης να πουλήσει προσωπικά του αντικείμενα είναι ουκ ολίγες και το μόνο που μένει είναι να τις εκμεταλλευτείτε.

2. Ξεχάστε την πιστωτική
Οι πιστωτικές έχουν επιβαρύνει πολύ κόσμο και η καθημερινή χρήση τους είναι για πολλούς η αιτία όλων των οικονομικών τους προβλημάτων. Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες, τότε μην το αγοράσετε, αφού είναι ανόητο να χρεώνεστε για κάτι που τελικά δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης.
Αν ωστόσο, κρίνετε απαραίτητο να αποκτήσετε αυτό το ζευγάρι μπότες, στερηθείτε κάτι άλλο και μην επιλέξετε την εύκολη λύση της πιστωτικής, που περισσότερο ζημιωμένοι, παρά κερδισμένοι, θα βγείτε στο τέλος.
3. Προγραμματίστε το φαγητό σας
Αφιερώστε μισή ώρα κάθε Κυριακή για να προγραμματίσετε τα γεύματα της εβδομάδας και θα γλιτώσετε και από το έξοδο του να αγοράσετε έτοιμο φαγητό απ’ έξω, αλλά και από τη σπατάλη του να πετάξετε φαγητό, καθώς δεν θα έχετε κάνει καλό υπολογισμό. Τα περισσότερα χρήματα σε ένα νοικοκυριό επενδύονται στο φαγητό, γι’ αυτό μην αμελήσετε αυτό τον μικρό, αλλά άκρως συμφέροντα, προγραμματισμό.
4. Επιλέγετε τη διασκέδασή σας
Μην κλειστείτε στο σπίτι, επειδή θέλετε να κάνετε οικονομία, αλλά τουλάχιστον σκεφτείτε οικονομικά, όταν βγείτε τη βόλτα σας. Επιλέξτε ένα μαγαζί που δεν έχει ακριβά ποτά και δώστε ραντεβού με τους φίλους σας αργά το απόγευμα, όταν πολλά μαγαζιά έχουν happy hour και μπορείτε να πιείτε δυο άτομα, στην τιμή του ενός. Η οικονομία και η σωστή διαχείριση των χρημάτων δε σημαίνει και στέρηση της διασκέδασης.

5. Μάθετε να λέτε όχι
Οι φίλοι σας μπορεί να έχουν χρήματα να κάνουν όσα πράγματα θέλουν, αλλά εσείς δεν έχετε. Πριν πέσετε στην παγίδα και παρασυρθείτε από τις δικές τους συνήθειες, μάθετε να αρνείστε προτάσεις και να μην τρώτε κάθε μέρα έξω, απλώς επειδή εκείνοι το συνηθίζουν.
Αν δεν μάθετε να λέτε όχι, σύντομα θα βρεθείτε πανί με πανί και αυτό είναι πολύ πιο δυσάρεστο συναίσθημα από το απλά να χάσετε μια βραδιά έξω με τους κολλητούς σας. Αν είναι άλλωστε πραγματικοί φίλοι, αυτή η διαφοροποίηση στη διασκέδαση δε θα επηρεάσει καθόλου τη σχέση σας και θα βρούν κι εκείνοι οικονομικότερους τρόπους να διασκεδάζετε όλοι μαζί, παρέα.
6. Φτιάξ’ το μόνος σου
Ό,τι θελήσετε, έστω –σχεδόν- ό,τι θελήσετε, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, με ελάχιστο κόστος και τη χαρά της δημιουργίας. Τα διαδικτυακά blogs τα οποία σας δείχνουν πως να κάνετε πράγματα μόνοι σας, από έπιπλα, μέχρι ρούχα είναι πολλά και το μόνο που μένει είναι να αγοράσετε μια γερή κόλα, ένα κουτί πρόκες και μια μεταχειρισμένη ραπτομηχανή.

7. Έξυπνες διακοπές
Δεν θα πρέπει ποτέ να στερείστε τις διακοπές σας, αφού μέσα από αυτές τις αποδράσεις θα πάρετε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσετε τη σκληρή οικονομία και τη σφιχτή διαχείριση των οικονομικών σας που απαιτούν οι εποχές. Κλείστε φτηνά αεροπορικά, έχετε το νού σας για τις προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων, κάντε έρευνα πριν φτάσετε στον προορισμό σας για τα πιο φτηνά και καλά ξενοδοχεία και εστιατόρια ή εκμεταλλευτείτε πολλές από τις εναλλακτικές επιλογές διαμονής που έχουν αναπτυχθεί.
Οι οικονομικές διακοπές είναι πάντα εφικτές αρκεί να φερθείτε έξυπνα.
8. Γυμναστείτε εκτός γυμναστηρίου
Πηγαίνετε με το ποδήλατο στη δουλειά και όχι μόνο θα γλιτώσετε τα μεταφορικά σας, αλλά θα αναγκαστείτε να διακόψετε τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο, καθώς θα γυμνάζεστε καθημερινά με τον πιο ανέξοδο τρόπο. Μπορεί στην αρχή να θέλατε κάποιον γυμναστή πάνω από το κεφάλι σας να σας ενθαρρύνει, αλλά τώρα δε χρειάζεται. Θα σας ενθαρρύνει η θέα του γεμάτου κουμπαρά.

9. Μέτρον άριστον
Αν καπνίζετε και δεν μπορείτε να το κόψετε, τουλάχιστον μετριάστε το και αν πίνετε, τουλάχιστον μετριάστε το κι αυτό. Οι υπερβολές και οι ακρότητες δεν κάνουν πουθενά καλό, ούτε στην τσέπη σας, ούτε και στην υγεία σας. Δεν προτείνεται να στερηθείτε όλες τις διασκεδάσεις σας, αλλά τουλάχιστον μην κάνετε κατάχρηση αυτών.
10. Ανακαλύψτε τα κρυφά σας ταλέντα
Είστε πολύ καλοί στο χορό; Πιάνουν τα χέρια σας και φτιάχνετε κατασκευές από ξύλο ή, μήπως, κάνετε τις καλύτερες μαρμελάδες του λεκανοπεδίου; Μη χάνετε χρόνο και εκμεταλλευτείτε το ταλέντο σας και βγάλτε από εκεί το χαρτζιλίκι σας. Η αξία του χειροποίητου πάντα εκτιμάται και εσείς θα κερδίσετε χρήματα κάνοντας κάτι που αγαπάτε πραγματικά.
clickatlife.gr
Αμερικανική εταιρεία κατασκευής και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στον κόσμο.

Ο λόγος για το πάρκο Τοπάζ στην πεδιάδα του Καρίθο Πλέιν, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.Το πάρκο αποτελείται από 9 εκατομμύρια ηλιακά πάνελ, τα οποία συνολικά καλύπτουν έκταση 9.5 τετραγωνικών μιλίων, δηλαδή περίπου 15,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό η μονάδα έχει τεθεί σε λειτουργία και είναι σε θέση να παράγει 550MW, ικανά να τροφοδοτήσουν 160.000 σπίτια στο δίκτυο της Pacific Gas & Electric.

Με τον τρόπο αυτό, υπολογίζεται ότι το περιβάλλον γλιτώνει από 377.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Εξάλλου, εντός του 2015 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία ακόμη δύο μονάδες ίσης ή μεγαλύτερης απόδοσης, στις ΗΠΑ.

Η πρώτη αποτελεί επίσης έργο της First Solar και φέρει την ονομασία Desert Sunlight. Είναι ισχύος 550MW και θα γίνει στο Ρίβερ Σαϊντ Κάουντυ, στη Καλιφόρνια.
Η δεύτερη μονάδα κατασκευάζεται από την Sunpower και ονομάζεται Solar Star. Αναμένεται να έχει απόδοση 579MW και θα έτοιμο το 2015 στο Ρόζαμοντ επίσης στην Καλιφόρνια.
real.gr
Τα trans λιπαρά αποτελούν ένα είδος λίπους. Στην πραγματικότητα δεν αποτελούν εντελώς ξεχωριστή κατηγορία, αλλά πολυακόρεστα λιπαρά τα οποία λόγω θερμικής κυρίως επεξεργασίας έχουν αλλοιωθεί.

Τρόφιμα τα οποία περιέχουν trans λιπαρά είναι όλα εκείνα τα οποία μαγειρεύονται – τηγανίζονται, ψήνονται – με σπορέλαια, όπως πατατάκια, γαριδάκια, τηγανητές πατάτες, μπισκότα, τηγανισμένα λαχανικά, π.χ. Onion rings, αρτοσκευάσματα τύπου κρουασάν, έτοιμες ζύμες κ.λ.π. Τα trans λιπαρά οξέα αποτελούν τα κατεξοχήν επιβλαβή λιπαρά. Ενοχοποιούνται σήμερα για προβλήματα που αφορούν την καρδιά και τα αγγεία, με κυριότερο αυτό της αρτηριοσκλήρυνσης, όπως όμως φαίνεται έχουν αρνητική επίδραση και στην εγκεφαλική λειτουργία.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, που παρουσιάστηκε σε ημερίδα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, οι άνδρες που καταναλώνουν μεγαλύτερα ποσοστά trans λιπαρών έχουν «χειρότερη» μνήμη. Για τους σκοπούς της μελέτης παρακολουθήθηκε μια ομάδα 1000 υγιών εθελοντών και βρέθηκε ότι όσοι κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες trans λιπαρών είχαν και τις χειρότερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης.

Η ανάλυση έδειξε ότι από τους άντρες, εκείνοι που έτρωγαν περισσότερα τρανς λιπαρά θυμόταν 10% λιγότερες λέξεις σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες. Όταν επανέλαβαν την ανάλυση σε όλο το δείγμα φάνηκε ότι και οι γυναίκες επηρεάζονταν.


Πηγή: neadiatrofis.gr
Η συνεργασία που οι δύο κολοσσοί Apple και Google σύναψαν το 2010 για την επιλογή της μηχανής αναζήτησης της τελευταίας ως προεπιλογής στο Safari (Mac και iOS) πλησιάζει προς το τέλος της, ανοίγοντας το δρόμο σε Microsoft και Yahoo να προωθήσουν τις δικές τους μηχανές.

Αμφότερες οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί και συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Apple, με τη Microsoft (Bing) να παρέχει αποτελέσματα αναζήτησης στο Siri και τη Yahoo τα δεδομένα των μετοχών στο iOS.

Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών έχουν προσεγγίσει ήδη τον Eddy Cue, επικεφαλής του τμήματος ‘Internet Software and Services’ ευελπιστώντας σε μια πιθανή συνεργασία αντί της Google.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά η Apple επιλέξει τη Microsoft, τη Yahoo ή αν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τη Google.\

Πηγή: macuser.gr
σου είναι μόνο junk food, στρες και κακός ύπνος. Ε, λοιπόν όλα αυτά ήρθαν να αλλάξουν μέσα από 20 συμβουλές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου και την υγεία σου.

Αντικατάστησε μια κακή διατροφική συνήθεια με μια καλή

Αν δεν μπορείς να κάνεις δίαιτα προσπάθησε έστω να αντικαταστήσεις μια "λιχουδιά" με μια θρεπτική τροφή. Πες "όχι" στις τηγανητές πατάτες και προτίμησε μια σαλάτα, ή αντί για γλυκό δοκίμασε να φας ένα φρούτο ή να πιεις ένα τσάι. Την επόμενη εβδομάδα αύξησε την αντίστασή σου σε δύο κακές τροφές. Σιγά-σιγά θα συνηθίσεις και θα φτιάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες.

Κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης

Ήξερες ότι όταν προπονείσαι, το σώμα σου συνεχίζει να καίει θερμίδες για το επόμενο 24ωρο; Όταν κάνεις ασκήσεις ενδυνάμωσης, οι μυς σου γίνονται δυνατότεροι, ο μεταβολισμός σου αυξάνεται και αποκτάς ένα πιο υγιές σώμα. Τις τελευταίες δύο μέρες τις εβδομάδας βάλε στο πρόγραμμά σου ασκήσεις ενδυνάμωσης και σύντομα θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα.

Ψώνιζε υγιεινά

Αν στο σπίτι δεν έχεις σοκολάτες και πατατάκια, δεν πρόκειται να τα φας. Πέταξε ό,τι ανθυγιεινό έχεις στο ψυγείο και τα ντουλάπια και γέμισέ τα με φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά.

Βάλε πρόγραμμα διατροφής

 

Μην τσιμπολογάς επιτέλους! Φρόντισε να τρως έξι μικρά γεύματα τη μέρα και όχι τρία μεγάλα. Τοποθετώντας το φαγητό σου σε μικρότερα πιάτο, θα σε βοηθήσει στο να καταναλώνεις λιγότερες ποσότητες φαγητού.

Μην τρως αργά το βράδυ

Όλες έχουμε τις λεγόμενες βραδινές λιγούρες, ωστόσο, μην είσαι έρμαιό τους. Προτίμησε να πιεις κάποιο αφέψημα ή ένα πολύ ελαφρύ σνακ.

Εστίασε στην αναπνοή σου

Όλο και περισσότερο ακούς ότι πρέπει να δίνεις μεγάλη προσοχή στην αναπνοή σου. Η αναπνοή παίζει πολύ βασικό ρόλο στην καθημερινότητά σου, αφού εκτός ζωή, σου ρυθμίζει το νευρικό σύστημα, το άγχος και σε βοηθά στο να χαλαρώσεις. Φρόντισε να αναπνέεις βαθιά, αργά από το μύτη και να εκπνέεις από το στόμα.

Κάνε σεξ

Λόγω των υποχρεώσεων, πολλές έχουμε βάλει στην άκρη το σεξ. Μέγα λάθος! Το σεξ αυξάνει τη διάθεση, μειώνει ο άγχος και σου ενδυναμώνει την καρδιά. Άσε που καις περίπου 140 θερμίδες το μισάωρο.

Βάλε "ένταση" στις ασκήσεις σου

Δοκίμασε να ανεβάζεις την ένταση για μερικά λεπτά κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου. Θα παρατηρήσεις ότι οι θερμίδες "καίγονται" γρηγορότερα και βελτιώνεται αμέσως η φυσική σου κατάσταση αν ειδικά είσαι αθλήτρια. Θα παρατηρήσεις εμφανή αποτελέσματα μετά από μερικές εβδομάδες.

Έλεγξε το άγχος σου

 
Κάθε φορά που αγχώνεσαι το σώμα εκκρίνει τοξικές ουσίες. Για αυτό κάθε φορά που αγχώνεσαι φρόντισε να ηρεμείς, είτε με το να αναπνέεις βαθιά και αργά, είτε με το να περπατήσεις για λίγα λεπτά ή ακόμη και να μετρήσεις μέχρι το 10. Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει αρκετά στο να ελέγχεις το άγχος σου.

Φτιάξε μια καθημερινή ρουτίνα ύπνου

Το ξέρω, είναι δύσκολο, αλλά φρόντισε να κοιμάσαι καθημερινά την ίδια περίπου ώρα. Μάλιστα, πριν κοιμηθείς να έχεις κλείσει την τηλεόραση τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα ενώ ένα χαλαρωτικό μπάνιο και ήρεμη μουσική θα σου εξασφαλίσουν ένα υπέροχο ύπνο.

Βάλε λάδι καρύδας στον καφέ σου

Μια κουταλιά της σούπας με λάδι καρύδας στον καφέ σου, θα ρυθμίσει άψογα τη γλυκόζη του αίματός σου για όλη μέρα!

Να πηγαίνεις τουαλέτα

Πριν τη δουλειά, φρόντιζε να επισκέπτεσαι την τουαλέτα. Η δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα είναι ικανά να σου προκαλέσουν κακοδιαθεσία και εκνευρισμό που είναι πιθανό να σου χαλάσουν τη μέρα.

Καθάριζε το γραφείο σου

Μπορεί οι καθαρίστριες στην εταιρία που εργάζεσαι να είναι εξαιρετικές στη δουλειά τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα επαναπαύεσαι. Κάθε φορά που ξεκινάς να γράφεις στον υπολογιστή, να καθαρίζεις το πληκτρολόγιο με αντιβακτηριδιακά προϊόντα, ώστε να μην κολλήσεις ίωση από τον συνάδελφό σου που χρησιμοποίησε τον υπολογιστή που κάθεσαι.

Γυμνάσου στη δουλειά

Ξέκλεψε μερικά λεπτά από το διάλειμμά σου και κάνε μερικές ασκήσεις που θα "ξυπνήσουν" τους μυς σου και θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου. Δέκα καθίσματα είναι η καλύτερη και γρηγορότερη λύση για μίνι και αποτελεσματική εκγύμναση.

Να χασμουριέσαι

Μην εμποδίζεις το χασμουρητό όταν σου έρχεται. Προκαλεί εγρήγορση και αποδοτικότητα στο νου. Χασμουρήσου χωρίς τύψεις και μην σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι για εσένα.

Χαμογέλα

 

Ακόμα και αν είσαι σε πολύ κακή διάθεση, χαμογέλα! Αμέσως, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, πιο κοντά στον συνάνθρωπό σου και αυτό το αίσθημα καλοσύνης θα "γλυκάνει" την ψυχή σου και τα αρνητικά σου συναισθήματα. Άσε που μειώνει και το αίσθημα άγχους!

Μάσησε τσίχλα

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι το μάσημα τσίχλας κάνει πολύ καλό στο νου. Συγκεκριμένα, βοηθά στη συγκέντρωση και στη μνήμη ενώ μειώνει και τα επίπεδα άγχους. Έχε στην τσάντα σου ένα κουτάκι με τσίχλες χωρίς ζάχαρη και μάσησέ τις όταν το κρίνεις απαραίτητο.

Άφησε τα παπούτσια εκτός σπιτιού

Αν έχεις τη δυνατότητα άσε τα παπούτσια που φοράς εκτός σπιτιού. Εκτός από τη μυρωδιά που μπορεί να έχουν από την πολλή χρήση, τα παπούτσια που φοράς έξω από το σπίτι έχουν μεγάλα ποσοστά μικροβίων και μικροοργανισμών μέχρι και e-coli. Οπότε, πρόσεξε!

Μοίραζε αγκαλιές

Με μια τρυφερή αγκαλιά μπορείς να αποκομίσεις πολλά θετικά. Εκτός από το αίσθημα αγάπης, μειώνεται η πίεση του αίματος αλλά και τα επίπεδα στρες. Ξεκίνα τις αγκαλιές ή αύξησέ τις για να δεις τα θετικά αποτελέσματα.

Βούρτσιζε τη γλώσσα σου

Θα το έχεις ξανακούσει. Μη βουρτσίζεις μόνο τα δόντια σου αλλά και τη γλώσσα σου. Θα απομακρύνει τα βλαβερά βακτήρια που μπορούν μεταξύ των άλλων να επιβαρύνουν το πρόβλημα της ουλίτιδας και της τερηδόνας.
ladylike.gr
Η αιτία του ασυνήθιστου φαινόμενου που έπληξε την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ήταν η έκρηξη του ηφαιστείου Tambora της Ινδονησίας το 1815, με αποτέλεσμα να έχουμε την εμφάνιση του ψυχρότερου έτους του 19ου αιώνα και ενός από τα πιο κρύα στην ιστορία του κόσμου.
Η έκρηξη ήταν τέσσερις φορές πιο ισχυρή από εκείνη του ηφαιστειακού νησιού Krakatau τον Αύγουστο του 1883 και 52.000 φορές πιο δυνατή από την ατομική βόμβα που έπεσε στην Χιροσίμα το 1945!
Στις περιοχές που επηρεάστηκαν σημειώθηκαν χιονοπτώσεις ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες του 1816, με συνέπεια το έτος αυτό να πάρει το όνομα “η χρονιά χωρίς καλοκαίρι”.
Στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία και στη Γερμανία, οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις ήταν συνεχόμενες και πολύ έντονες.
Το πολικό ψύχος κατέστρεψε τις καλλιέργειες και οδήγησε σε εξεγέρσεις και λεηλασίες για τα τρόφιμα, ενώ η ξηρασία και η πείνα στην Ελβετία ανάγκασαν την κυβέρνηση να κηρύξει εθνικό συναγερμό.
Ο παγετός που προκλήθηκε τον Αύγουστο προκάλεσε πλημμύρες των μεγαλύτερων ποταμών της Ευρώπης, ενώ η ηφαιστειακή τέφρα έφερε καφέ χιόνι στην Ουγγαρία και κόκκινο χιόνι στην Ιταλία. Οι καταστροφές, οι εμπρησμοί και οι ταραχές ήταν το σκηνικό που στήθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, με πάνω από 200.000 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους από επιδημίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Παρόμοια φαινόμενα είχαμε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις βορειοανατολικές περιοχές των Η.Π.Α και στον Καναδά. Η σκόνη και τα σύννεφα στάχτης από την έκρηξη του ηφαιστείου διατάραξαν τις κλιματικές ισορροπίες για τρία συνεχόμενα έτη, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις σοδειές και στην υγεία των κατοίκων.
Στην Άπω Ανατολή 92.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από την πείνα, λόγω της καταστροφής των καλλιεργειών και του θανάτου εκατοντάδων χιλιάδων ζώων. Σκόνη, θειάφι και σύννεφα στάχτης που εισχώρησαν στην ατμόσφαιρα «αποδιοργάνωσαν» τον καιρό και επηρέασαν τις κλιματικές συνθήκες, προκαλώντας παγκόσμια πτώση της θερμοκρασίας.
Στον απόηχο του καταστροφικού φαινόμενου, πολλοί καλλιτέχνες και συγγραφείς βρήκαν την έμπνευση για να δημιουργήσουν.
Η συγγραφέας Mary Shelley έγραψε το μυθιστόρημα «Frankenstein», ο John William Polidori το «Vampire» και ο Λόρδος Βύρωνας εμπνεύστηκε το ποίημα «Darkness».
Αναφορά στη δύσκολη αυτή χρονιά έχουμε και από την ορχήστρα Rasputina στο άλμπουμ του 2007 «Oh Perilous World», με το τραγούδι «1816, the Year Without a Summer».
echoes.gr
Η Ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Shimizu Corporation, οραματίζεται τις πόλεις του μέλλοντος και παρουσιάζει τις προτάσεις της για τη δημιουργία της Ocean Spiral.
Μετά από δύο χρόνια ερευνών και ανάπτυξης, οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν ήδη θέσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του τεράστιου αυτού project των 26 δισ. δολαρίων.Το όραμα της εταιρείας είναι μία πόλη 5.000 κατοίκων στο βυθό του ωκεανού η οποία θα τροφοδοτείται ενεργειακά από ανανεώσιμες πηγές.
Η σύγχρονη «Ατλαντίδα» θα είναι χτισμένη σε μία σφαίρα πλάτους 500 μέτρων και θα περιλαμβάνει χώρους για γραφεία επιχειρήσεων, ζώνες κατοικιών και ξενοδοχεία. Η σφαιρική πόλη που θα επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας, θα έχει τη δυνατότητα να βυθιστεί σε βάθος 15 χιλιομέτρων με τη βοήθεια ενός σπιράλ, όταν κρίνεται απαραίτητο (για παράδειγμα όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές).
Το σπιράλ με τη σειρά του, συνδέεται με μια ερευνητική μονάδα ένα «εργοστάσιο της Γης» όπως το ονομάζει η εταιρεία, δηλαδή ένα κέντρο ερευνών για την ανάπτυξη πηγών «πράσινης» ενέργειας.
Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Ιαπωνικής εταιρείας: «Πρόκειται απλά για τα σχέδια, αλλά σκοπεύουμε να αναπτύξουμε αυτή την τεχνολογία που θα μας επιτρέψει να χτίσουμε μια πόλη κάτω από το νερό. Ο στόχος είναι ρεαλιστικός και όχι κάποιο φανατστικό όνειρο».
Τα σχέδια των αρχιτεκτόνων είναι πραγματικά φουτουριστικά και η φιλόδοξη πρόταση της Ιαπωνικής εταιρείας, αν και ακούγεται «τραβηγμένη», ανταποκρίνεται στη μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της Γης και την άνοδο της στάθμης των ωκεανών.

echoes.gr
Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι σίγουρα πανέμορφη, λαμπερή και ιδιαίτερα αγαπημένη για όλους μας. Κάποιοι βέβαια στην Ευρώπη διατηρούν το εορταστικό αυτό κλίμα περισσότερο από όλους εμάς. Ποιοι είναι αυτοί; Οι Αυστριακοί!
Από τους πλέον κορυφαίους προορισμούς για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά η Αυστρία, ξέρει να το γιορτάζει και με...το παραπάνω. Η εορταστική περίοδος ξεκινά επισήμως την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου και τελειώνει στις 2 Φεβρουαρίου!
Μπορεί η Βιέννη να είναι η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, όμως ολόκληρη η χώρα είναι έτοιμη να προσφέρει στον καθένα τα παραμυθένια Χριστούγεννα που ονειρεύονταν από παιδί. Κάθε πόλη “φοράει” τα γιορτινά της, τα εντυπωσιακά κτίρια στολίζονται με μεγάλη μαεστρία και οι δρόμοι φιλοξενούν πάγκους που προσφέρουν ζεστό κρασί με μπαχαρικά και σταφίδες, ψητές πατάτες, κάστανα και άλλα εδέσματα στα οποία δεν μπορείς να αντισταθείς.
Σε κάθε πόλη στήνονται οι γιορτινές αγορές και διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις που έχουν τις ρίζες τους σε παραδοσιακά έθιμα της χώρας. Η Αυστρία είναι γνωστή για την παράδοση που έχει στις χριστουγεννιάτικες αγορές και μάλιστα σημαντικότερη και ιστορικότερη όλων είναι αυτή της Βιέννης η οποία ξεκίνησε το 1298! Οι πεζόδρομοι Bauernmarkt, Kaertnerstrasse, Graben και Tuchlauben είναι γεμάτοι από χειροποίητα προϊόντα και χριστουγεννιάτικα σουβενίρ, με τιμές μάλιστα που χαρακτηρίζονται ως οι πιο ανταγωνιστικές της αγοράς.
Ένα από τα έθιμα στην Αυστρία που αφορά στην πρωτοχρονιά, είναι η παρασκευή γλυκών που έχουν τη μορφή...γουρουνιών. Η επιλογή του συμπαθέστατου τετράποδου δεν είναι τυχαία μια και έχει το συμβολισμό της. Η πρωτοχρονιά συμβολίζει την αρχή, το ξεκίνημα κάτι καινούργιου και τα γουρουνάκια είναι ζώα που δεν μπορούν να στρέψουν το κεφάλι τους προς τα πίσω. Το μήνυμα λοιπόν είναι το εξής: “πάμε μπροστά, κοιτάμε μόνο το μέλλον και όχι το παρελθόν”.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων στην Αυστρία είναι μαγικές και φυσικά τα χιονοδρομικά κέντρα συμπληρώνουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Κάποιο λένε πως τα Χριστούγεννα στην χώρα αυτή της κεντρικής Ευρώπης είναι ένα “λευκό παραμύθι δίχως τέλος...”.
echoes.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την παραγωγική αλυσίδα της Apple, ή εταιρεία μάλλον πρόκειται να σταματήσει την κυκλοφορία του iPhone 5C επίσημα το καλοκαίρι του 2015.

Ο γνωστός πλέον αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, πρόσφατα προέβλεψε κάτι ανάλογο προσθέτοντας σε αυτή την κατηγορία και το iPhone 4S βασισμένος στο γεγονός πως η Apple κάθε χρόνο κρατάει δύο γενιές iPhone στην αγορά πέρα από αυτή του νεότερου μοντέλου.

Αναμφίβολη επίσης κρίνεται και η παραμονή ακόμη και του iPhone 5S ειδικά μετά την τεράστια επιτυχία που σημειώσαν και σημειώνουν τα iPhone 6 και 6 Plus αν και το γεγονός πως υποστηρίζει το touch id ίσως το κάνει να κρατήσει την θέση του στην αγορά και το 2015.

Το σίγουρο είναι πως το iPhone 5C θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν. Η συσκευή που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 για να χτυπήσει την μεσαία αγορά και δίχασε όσο καμία άλλη ήταν και η πιο πειραματική της εταιρείας.

Εσωτερικά είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με το 2012 iPhone 5 με την μόνη διαφορά πως είχαμε ένα πλαστικό σασί από πέντε έντονα χρώματα και καλύτερη ασύρματη επικοινωνία.

Πάρα τις φήμες που ήθελαν το iPhone 5C να αποτυγχάνει και να μην συναντά ποτέ τις προσδοκίες της Apple η συσκευή στην Αγγλία αποτέλεσε την πιο δημοφιλή για το 2014. Μάλιστα οι πωλήσεις του γενικά εκείνο το καλοκαίρι είχαν ξεπεράσει ακόμη και αυτές των Galaxy S5. Επίσης κατά την περίοδο των εορτών πέρυσι στην Αμερική είχε ξεπεράσει σε πωλήσεις όλες τις BlackBerry, Windows Phone και μερικές ναυαρχίδες Android συσκευών δείχνοντας περίτρανα πως παρά την άσχημη κριτική και πόλεμο που δέχτηκε πως ο κόσμος το αγκάλιασε.


Πηγή: appleworldhellas.com
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!