Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Έρχονται πρόστιμα σε περίπτωση μη αλλαγής διπλώματος οδήγησης. Ποιες κατηγορίες αφορά και τι δικαιολογητικά απαιτούνται; Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία…
Οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του Π.Δ51/2012 (δηλαδή μέχρι 18-01-2015) πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών προς αντικατάσταση τους με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχουν χορηγηθεί από τα Τμήματα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να αντικατασταθούν με τα νέα έντυπα αδειών που χορηγούνται πλέον από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η προθεσμία για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης είναι μέχρι τις 18-01-2015.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους , είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων που πιθανόν να υπάρξουν λόγω μεγάλης προσέλευσης πολιτών τις τελευταίες ημέρες λήξης της προθεσμίας, παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται έγκαιρα για να καταθέσουν σχετική αίτηση στην Υπηρεσία, ώστε να ζητηθεί ο σχετικός φάκελος από την Τροχαία, ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης της νέας άδειας οδήγησης.

Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται και υποβάλλονται  είναι :

· Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση

· Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου

· Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας

· Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι μετά την λήξη της προθεσμίας οι Άδειες Οδήγησης που χορηγήθηκαν από την Τροχαία δεν θα έχουν ισχύ και όσοι οδηγοί δεν τις αντικαταστήσουν με τις νέες άδειες οδήγησης κινδυνεύουν να τους επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.

http://www.4news.gr
Οι μυστηριώδεις Kadebostany, που έχουν μαγέψει το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια, έρχονται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο Block 33 στα πλαίσια της 'Pop Collection' Tour, με αφορμή την επιτυχία του τελευταίου τους άλμπουμ. Με sold out σε δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη και με τα τραγούδια τους στις πρώτες θέσεις των charts πολλών χωρών (και φυσικά στην Ελλάδα), είναι σίγουρο πως οι Kadebostany είναι στην καλύτερη στιγμή της πορείας τους.

Επιβλητικοί ήχοι, δυνατά πνευστά και ένα μίγμα balcan, pop και electro, είναι τα κύρια στοιχεία της ξεσηκωτικής μουσικής τους - και σε συνδυασμό με το ειδικά σχεδιασμένο visual show που συνοδεύει την εμφάνισή τους στη σκηνή, τα live τους είναι μια ξεχωριστή εμπειρία! Oι Kadebostany έρχονται να τραγουδήσουν τα δικά τους ποπ εμβατήρια σε ένα live που δεν πρέπει να χάσετε...

Με αφορμή τον ερχομό τους μια μουσική γιορτή θα στηθεί στο Block 33 το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, με πολλούς guests που θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ θα ακολουθήσει και after party.

POP COLLECTION Tour: KADEBOSTANY in Greece

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου – Αθήνα
Kαραϊσκου 119, Πειραιάς (τηλ. 2104296401)

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου – Πάτρα
Μικρός Πρίγκηπας, Φεραίου Ρήγα 150

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου – Θεσσαλονίκη
BLOCK 33, 26ης Οκτωβρίου 33 (Τηλ. 2310 533533, www.block33.gr)
Εισιτήρια (η προπώληση ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου)
Προπώληση 13 (περιορισμένα) και 16 ευρώ στα καταστήματα:
Public (σε όλα τα καταστήματα), Musicland (Μητροπόλεως 102), Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Ιανός (Μεταμορφώσεως 24, Καλαμαριά) και στο viva.gr

http://thesout.gr
Oι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν διά λιθοβολισμού στη Συρία δύο νεαρούς άνδρες τους οποίους κατηγόρησαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι, στις πρώτες εκτελέσεις που διαπράττει η οργάνωση αυτή με αυτό το κίνητρο, ανακοίνωσε χθες μία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Το Ισλαμικό Κράτος λιθοβόλησε μέχρι θανάτου σήμερα έναν άνδρα» ηλικίας 20 ετών, υποστηρίζοντας ότι είναι ομοφυλόφιλος» στο Μαγιαντίν, στη επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία) επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε ότι ανακάλυψε στο κινητό του τηλέφωνο βίντεο όπου καταγράφεται ο ίδιος να «διαπράττει άσεμνες ενέργειες μαζί με άνδρες» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο Ντέιρ Εζόρ επίσης ένας 18χρονος άνδρας εκτελέστηκε χθες με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο κίνητρο.

«Το Ισλαμικό Κράτος κατηγόρησε το νεαρό άνδρα ότι είναι ομοφυλόφιλος» πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων ανέφεραν ωστόσο μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι τα δύο θύματα ήταν αντίπαλοι του Ισλαμικού Κράτους και ότι η οργάνωση χρησιμοποίησε την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία τους ως πρόφαση για να τους σκοτώσει.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτος έχουν κατά το παρελθόν λιθοβολήσει πολλές γυναίκες που κατηγόρησαν για μοιχεία, κυρίως στο προπύργιό τους, τη Ράκα.

http://www.enikos.gr 
Η κοινοπραξία των Kia Motors Corporation και Donfeng YeudaKia (DYK) στην Κίνα, παρουσίασε στις 22 Νοεμβρίου τo πρωτότυπο αυτοκίνητο KX3 στην έκθεση της Guangzhou, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά στην κινέζικη αγορά.
Το ΚΧ3, πραγματοποιώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Guangzhou το 2014, απευθύνεται σε νέους Κινέζους καταναλωτές.
Τo Kia KX3 αποτελεί την κορεάτικη πρόταση στην διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκινήτων SUV στην αγορά της Κίνας.
Το KX3 συνδυάζει την εξωτερική εμφάνιση των SUV με sport γραμμές, οι γυάλινες επιφάνειες θυμίζουν κουπέ αυτοκίνητο, ενώ διαθέτει μικρή αεροτομή πίσω και "μυώδεις" θόλους τροχών.
Η μάσκα της Kia "μύτη της τίγρης" έχει νέο ματ χρώμα που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο με τα μπροστινά φώτα LED του αυτοκινήτου.
Λόγω της τετρακίνησης, η οδική του συμπεριφορά είναι υψηλή. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέρνο, σπορ, συμπαγές SUV, που προσφέρει πρακτικότητα και οδηγική απόλαυση.
Με μήκος 4.260 χιλ., πλάτος 1.765 χιλ. και με μεταξόνιο 2.590 χιλ., το KX3 εξασφαλίζει άφθονο χώρο για τους επιβάτες. Το ύψος του στα 1.630 χιλ., προσφέρει πολύ καλή ορατότητα σε διαδρομές εντός και εκτός δρόμου, ενώ η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, που είναι εντελώς επίπεδος για μεγαλύτερη πρακτικότητα, φθάνει τα 400 λίτρα.
Το KX3 τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1.6 lt βενζίνης, υψηλής τεχνολογίας Turbo άμεσου ψεκασμού (T-GDI) που συνδυάζεται με προηγμένης μετάδοσης διπλού συμπλέκτη επτά-ταχυτήτων (DCT).
 
Η τετρακίνηση που υποστηρίζεται από τον ισχυρό κινητήρα T-GDI προσφέρει επιδόσεις και οικονομία καυσίμων επιτρέποντας στους οδηγούς να απολαύσουν τη μεγαλύτερη οδηγική σταθερότητα σε όλες τις συνθήκες.
Το πλαίσιο του KX3 έχει κατασκευαστεί για να διακριθεί με πέντε αστέρια στο C-NCAP, χρησιμοποιώντας χάλυβα υψηλής αντοχής σε όλο το αμάξωμα ώστε να μεγιστοποιηθεί η παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου.    
Το υψηλής ποιότητας εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο κομψότητας και άνεσης, ενώ η τελευταία λέξη της in-car τεχνολογίας της Kia (με την εύχρηστη λειτουργία smartphone) θα ικανοποιήσει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών Κινέζων οδηγών.        

Το Kia KX3 έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για την κινέζικη αγορά αυτοκινήτων μέσω της κοινοπραξίας DYK της Kia. Η Kia Motors δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα εάν το concept car KX3 θα τεθεί σε μαζική παραγωγή.
 
news.gr
Υποχρεωτική καθίσταται η αλλαγή διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου συγκεκριμένης κατηγορίας από τους κατόχους, ειδάλλως, θα τιμωρούνται με πρόστιμο σε περίπτωση επιτόπιου ελέγχου.
Απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοποδηλάτων αν δεν αλλάξουν τα διπλώματά τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015.
Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, τα οποία χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, λαμβάνουν διορία μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2015 για να αλλάξουν τα διπλώματά τους.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, οι προαναφερθέντες οδηγοί πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών του υπουργείου για να τα αντικαταστήσουν με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους, είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ.
Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:
  • Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση.
  • Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου.
  • Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας.
  • Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου.
Το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του αυτοκινήτου που άλλαξε την άποψή μας για το καθημερινό μεταφορικό μέσο στην πόλη άρχισε να γράφεται.

Οι σελίδες σιγά-σιγά γεμίζουν με οδηγικές εμπειρίες από την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ο λόγος για το καινοτόμο smart, ένα λιλιπούτειο μοντέλο που προσπάθησαν οι περισσότεροι κατασκευαστές να αντιγράψουν.

Η νέα γενιά του smart δεν είναι πλέον μονοσήμαντη. Δίπλα από το αγαπημένο fortwo τοποθετήθηκε και το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το forfour.

Τέσσερις πόρτες, τέσσερις θέσεις για ενήλικες και μία πλειάδα από στοιχεία που κάνουν τη συμβίωσή μας με το αυτοκίνητο καλύτερη και ασφαλέστερη.

Θέλω όμως να σταθώ σε τρία σημεία που ξεχωρίζουν στις δύο προτάσεις: ευελιξία, χωρητικότητα και ασφάλεια. Ο κύκλος στροφής για το νέο fortwo είναι μία ακόμη νίκη των μηχανικών. Του φθάνουν μόνο 6,95 μ. για να στρίψει από κράσπεδο σε κράσπεδο και 7,3 μ. από τοίχο σε τοίχο. Το νέο forfour χρειάζεται 8,65μ. από κράσπεδο σε κράσπεδο και 8,95 μ. από τοίχο σε τοίχο.

Οι μηχανικοί ανέπτυξαν τον δείκτη χώρου του σώματος (BSI) για να περιγράψουν πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιούνται οι εσωτερικοί χώροι. Ο δείκτης περιγράφει την αναλογία του εσωτερικού ως προς το εξωτερικό μήκος, όπου το εσωτερικό μήκος μετράται από το πεντάλ γκαζιού και καταλήγει στο πίσω άκρο.

Και τα δύο νέα smart επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις: 75% το fortwo και 77% το forfour. Διαθέτουν προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία διατίθενται σε μεγαλύτερα οχήματα: Crosswind Assist, σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων (βασικός εξοπλισμός), το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα (προαιρετικός εξοπλισμός) και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (προαιρετικός εξοπλισμός).

Το Crosswind Assist παρεμβαίνει στα φρένα όταν το όχημα κινδυνεύει να φύγει εκτός πορείας. Είναι ενεργό σε ταχύτητες από 80 χλμ./ώρα. Το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα αποτρέπει οπίσθιες συγκρούσεις.

Η απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και η ταχύτητα του smart παρακολουθούνται συνεχώς από ραντάρ. Το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων.

Μια βιντεοκάμερα ανιχνεύει τις γραμμές στο οδόστρωμα και τις διαφορές ανάμεσα στην επιφάνεια του δρόμου και τις γραμμές των ορίων του σε πραγματικό χρόνο. Εάν εντοπιστεί κίνδυνος, ακούγεται ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα, ενώ ένα προειδοποιητικό σύμβολο ανάβει στο ταμπλό οργάνων.

Δύο τρικύλινδροι κινητήρες είναι τοποθετημένοι πίσω. Ατμοσφαιρικός 1.0 71 ίππων και υπερτροφοδοτούμενος 0.9 90 ίππων. Ο νέος υπερσυμπιεστής περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα καυσαερίων, το οποίο επιτρέπει την αύξηση της δυναμικής του κινητήρα σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη twinamic (διαθέσιμο το 2015). Τρία πακέτα εξοπλισμού: passion, prime και proxy. Συστήματα πολυμέσων τελευταίας γενιάς, που ενσωματώνουν smartphones.

Πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και διαισθητική λειτουργία με οθόνη αφής touchscreen. Τιμές με απόσυρση: το smart fortwo από 11.450 ευρώ και το smart forfour από 12.090 ευρώ.
real.gr
Μία νέα εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες του iCloud, με την οποία μπορούν να ανεβάζουν πανεύκολα φωτογραφίες από τον υπολογιστή στις iOS συσκευές τους μέσα από την ιστοσελίδα iCloud.com.

Μέχρι πρότινος, μέσω του iCloud.com ο χρήστης μπορούσε να βλέπει, να κατεβάζει ή και να διαγράφει τις φωτογραφίες που είχε στο iCloud Photo Library, δεν μπορούσε όμως να ανεβάσει φωτογραφίες μη τραβηγμένες από Apple συσκευές.

Προς το παρόν υποστηρίζεται το ανέβασμα φωτογραφιών .jpg αλλά όχι .png ή αρχεία video .mov, .avi και .mp4. Μόλις ανεβάσετε μια φωτογραφία στο iCloud.com, αυτή εμφανίζεται άμεσα σε όλες τις iOS συσκεύες σας που είναι συνδεδεμένες με το συγκεκριμένο λογαριασμό iCloud.

Πηγή: macuser.gr
Συνολικό πρόστιμο 600.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Alpha κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου για παραπλάνηση κοινού από τηλεπαιχνίδια.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 50.000 ευρώ για το τηλεπαιχνίδι Τηλεκέρδος για προβολή στις 21/8/14, 100.000 ευρώ για το ίδιο τηλεπαιχνίδι από τις 25/8 έως τις 29/8 και 100.000 ευρώ για τα τηλεπαιχνίδια Τηλεκέρδος και Puzzle από τις 16/8 έως τις 17/8. Επίσης, 150.000 ευρώ από τις 18/9 έως τις 20/9/14 για τα τηλεπαιχνίδια Τηλεκέρδος και Puzzle και 200.000 ευρώ από τις 6/9 έως τις 14/9/14 για τα ίδια τηλεπαιχνίδια.

Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Nickelodeon για προστασία ανηλίκων, 3.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Easy 97,2 νομού Αττικής για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, 3.000 ευρώ στον Ρυθμό νομού Αττικής για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και μη σαφήνεια προβολής χορηγού και 3.000 ευρώ στον Αθήνα 9,84 για παράνομη χορηγία σε ενημερωτικές εκπομπές και για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση.

Τέλος, έπειτα από αίτηση θεραπείας, ακυρώθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο E Channel για προβολή τηλεπαιχνιδιού.

http://www.thestival.gr
Μια 19χρονη κοπέλα από το West Midlands της Βρετανίας έπεσε...
θύμα επίθεσης με οξύ

Η 19χρονη νοσοκόμα γηροκομείου Βίκι Χόρσμαν διατηρούσε σχέση με τον 80χρονο μουσουλμάνο Μοχάμεντ Ραφίκ, για χάρη του οποίου ασπάστηκε το Ισλάμ.

Η νεαρή Βρετανίδα έχασε σε μικρή ηλικία και τους δύο γονείς της και όταν γνώρισε τον κατά 60 χρόνια μεγαλύτερό της άντρα βρήκε σε εκείνον, όπως νόμιζε, καταφύγιο.

Ο 80χρονος αγόρασε στη νεαρή γυναίκα αυτοκίνητο, αλλά γρήγορα άρχισε να την ζηλεύει και να ψάχνει τα πράγματά της, όπως η ίδια ανέφερε στο δικαστήριο. Το 2013 η 19χρονη ζήτησε από τον 80χρονο να χωρίσουν και εκείνος έγινε έξαλλος.

Τον περασμένο Απρίλιο ο ηλικιωμένος άντρας ζήτησε από δύο νεαρούς να επισκεφθούν την πρώην ερωμένη του στο σπίτι της και να την περιλούσουν με οξύ.

Μάλιστα, εκείνη την ημέρα την επισκέφθηκε και ο ίδιος λίγο νωρίτερα από τους «συνεργάτες» του και της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα, γιατί ένας άγνωστος άντρας βρίσκεται στην είσοδο!

Ο 80χρονος και οι δύο συνεργάτες του αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την κατηγορία, αλλά βίντεο από παρακείμενο κτήριο, καθώς και μάρτυρας, που δήλωσε στο δικαστήριο ότι είδε τον ηλικιωμένο άντρα να δίνει μια μαύρη τσάντα που περιείχε το μπουκάλι με το σκουρόχρωμο υγρό σε νεαρό άντρα, δεν αφήνουν περιθώρια για την ενοχή του ζηλιάρη εραστή.

Η νεαρή γυναίκα έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, στο λαιμό, στους ώμους και στα πόδια και σύμφωνα με τον εισαγγελέα θα χρειαστούν χρόνια και πολλές χειρουργικές επεμβάσεις για να αποκατασταθεί η υγεία της.

Η δίκη της υπόθεσης συνεχίζεται και υπολογίζεται να διαρκέσει ακόμα τρεις εβδομάδες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ηταν τη δεκαετία του ’50, όταν η Γαλλία είχε να αντιμετωπίσει τις εξεγέρσεις στις αποικίες στην Αλγερία και την Ινδοκίνα. Τότε, οι στρατιωτικοί της χώρας αντιλήφθηκαν ότι χρειάζονται ένα όχημα του πυροβολικού που θα κινούνταν γρήγορα και θα μπορούσε να αναπτυχθεί εύκολα στην πρώτη γραμμή. Η λύση ήταν μία: η στρατιωτική Vespa, ή πιο απλά ένα σκούτερ που έφερε το δικό του διατρητικό όπλο. Η Vespa 150 TAP, σχεδιάστηκε συγκεκριμένα για τις γαλλικές αερομεταφερόμενες ειδικές δυνάμεις, το σώμα Troupes Aéro Portées. Οι κατασκευαστές της την έφτιαξαν έτσι ώστε να είναι δυνατόν να τη ρίξουν διά αέρος απευθείας στο πεδίο της μάχης, συναρμολογημένη και έτοιμη χρήση. Με αυτό το δεδομένο, έγινε το τέλειο όπλο κατά των ανταρτών, καθώς μπορούσε να φτάσει οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Πάνω στο σκούτερ ήταν προσαρτημένο ένα όπλο Μ20, που αποδείχθηκε ικανό να καταστρέφει τα αυτοσχέδια οχυρά των ανταρτών. Το Μ20 ήταν σχεδιασμένο ως αντιαρματικό και υπό ιδανικές συνθήκες μπορούσε να διαπεράσει 100 χιλ. σε απόσταση 6.400 μέτρων. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι το όπλο δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ενώ η Vespa ήταν σε κίνηση, αλλά το δίκυκλο ήταν ουσιαστικά ο τρόπος να μεταφερθεί το M20 οπουδήποτε και στη συνέχεια να τοποθετηθεί σε τρίποδο, για να χρησιμοποιηθεί. Περίπου 500 τέτοια οχήματα κατασκευάστηκαν εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το Business Insider.
vespa_militare2

b3prticiiae_rej.jpglarge

Πηγή: iefimerida
Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι χρήστες του Facebook βλέπουν τα προφίλ τους στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «μπλοκαρισμένα» και ένα μήνυμα από την εταιρεία με το οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους. Αρχικά, πολλοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι μέσω ιστολογίων και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παράξενη αυτή κίνηση, ενώ αρκετοί πίστεψαν ακόμη και πως είχαν πέσει θύματα χάκερ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τα αιτήματα αυτά χαρακτηρίζονται νόμιμα και πως πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε αυτό το βήμα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες. Με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία θέλει να διασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία. Επίσης, θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στην ιστοσελίδα. «Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε πολλούς πολίτες στη σελίδα του Facebook και το οποίο προτρέπει τους χρήστες του να διαβάσουν την πολιτική του σχετικά με τις ταυτότητες. Πάντως, οι περισσότεροι χρήστες του Facebook εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι πρέπει να «ανεβάσουν» στο Διαδίκτυο τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως η φωτογραφία ταυτότητας τους. Ωστόσο, η εταιρεία προτρέπει τους πολίτες να καλύπτουν με κάποιο τρόπο, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τις πληροφορίες που δεν είναι απαραίτητες, καθώς το  Facebook ζητά «μόνο» το πραγματικό όνομα του χρήστη, φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησής τους.
aftodioikisi.gr
face1
Ένα ακόμη ελληνικό νησί βγαίνει προς πώληση σε γνωστές ιστοσελίδες που αναζητούν επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν έναν «παράδεισο» του Αιγαίου. Ο λόγος για τη «μικρή Λέσβο», το νησάκι που είναι γνωστό ως Πάμφιλος και το οποίο βρίσκεται απέναντι από το χωριό Πάμφιλα και έχει έκταση 65 στρεμμάτων. Σύμφωνα με το imerisia.gr, η γνωστή μεσιτική εταιρεία Vladi Private Islands έβαλε αγγελία για το συγκεκριμένο νησάκι το οποίο έχει τιμή πώλησης τα 800.000 ευρώ. «Είναι ένα πολύ ξεχωριστό νησί. Τα νερά του είναι καθαρά και ήρεμα. Γλυκό νερό μπορεί να εξασφαλιστεί με τη δημιουργία εγκαταστάσεων συλλογής του βρόχινου νερού ή με σύστημα αφαλάτωσης» διευκρινίζει μιλώντας στην εφημερίδα η Σαμπίν Ρόλινγκερ, εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου. Η νησίδα βρίσκεται απέναντι από το χωριό Πάμφιλα, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων, και προς το παρόν δεν κατοικείται. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στην αγγελία, μπορεί να εξασφαλιστεί οικοδομική άδεια για τον αγοραστή που θα θελήσει να δημιουργήσει εκεί το εξοχικό του. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα lesvosnews.net: «Ενα ιδιωτικό νησί δίπλα στις ακτές ενός από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου βγαίνει για πρώτη φορά προς πώληση, δίπλα στο ελληνικό νησί της Λέσβου και αμέσως βόρεια της πρωτεύουσας Μυτιλήνης. Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη άδεια δόμησης, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μπορεί να εκδοθεί από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες. Σε απόσταση 10 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Μυτιλήνη, δίπλα στην παραλία και περίπου 200 μέτρα μακριά από το μικρό χωριό των Παμφίλων. Τα νερά που το περικλείουν είναι καθαρά και ήρεμα. Το ίδιο το νησί διαθέτει πλούσια χλωρίδα και μικρούς κολπίσκους στην νοτιοδυτική ακτή», αναφέρει η σχετική καταχώρηση. Η τιμή εκκίνησης που βάζει η αγγελία για την πώληση του νησιού είναι στα 800.000 ευρώ, δηλαδή 12.300 ευρώ ανά στρέμμα ή… 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο! Όπως έγραψε η βρετανική Daily Mail, που συνέκρινε τις τιμές με την βρετανική κτηματαγορά, πρόκειται για ευκαιρία, αφού σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις… δυάρι στο Λονδίνο!
Στην κορυφή της λίστας των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του Champions League βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο Λιονέλ Μέσι με τα γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Με τα γκολ αυτά ο Αργεντίνος σταρ έφτασε τα 73 γκολ αφού στις αρχές Νοεμβρίου είχε ισοφαρίσει την επίδοση των 71 γκολ του Ισπανού Ραούλ.

Πρόκειται για το τελευταίο επίτευγμα στην καριέρα του θαυματούργου Λίο αφού πρώτα το περασμένο Σάββατο έσπασε το ρεκόρ των γκολ στη La Liga με το χατ τρικ κόντρα στη Σεβίλλη.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται προς το παρόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος αγωνίζεται την Τετάρτη στην Ελβετία κόντρα στη Βασιλεία.

Την πεντάδα συμπληρώνουν, για την ιστορία, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με 56 και ο Τιερί Ανρί με 50 γκολ.

Με τον κολοσσό της Google τα έβαλε ο γνωστός ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας επειδή στη μηχανή αναζήτησης βγάζει τη λέξη γκέι.

Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από το «Παρά Πέντε» προσπάθησε να λυθεί το θέμα εξωδικαστικά ζητώντας από την Google να αποσύρει από τα αποτελέσματα της αναζήτησης τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Η εταιρεία δήλωσε αναρμόδια και ο ηθοποιός κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα υποστηρίζοντας ότι το «γκέι» βλάπτει την καριέρα του και προκαλεί προβλήματα στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Στη μήνυση που έκανε ο ηθοποιός αναφερόταν χαρακτηριστικά:

«Με τη μετάδοση των ανωτέρω ευαίσθητων δεδομένων δημιουργείται στο διαδικτυακό κοινό η εντύπωση ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίον πρέπει να ασχολείται κανείς με τον αιτούντα είναι η ερωτική του ζωή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός του, σαν να επρόκειτο για καλλιτέχνη ο οποίος επιδιώκει την πρόκληση και τη δημιουργία σκανδάλων γύρω από το όνομά του... Αποτέλεσμα είναι να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον του... Περαιτέρω, όσον αφορά τον προσωπικό, φιλικό και οικογενειακό του κύκλο, ο αιτών δέχεται ερωτήσεις για το εν λόγω αποτέλεσμα στη μηχανή αναζήτησης της καθ’ ης και είναι υποχρεωμένος να απολογείται στο περιβάλλον των οικείων του σχετικά με τη στρεβλή εικόνα που μεταδίδεται από το google.gr σχετικά με τις ατομικές πληροφορίες που τον αφορούν και απασχολούν την κοινή γνώμη».

Τελικά, μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων η Google απέσυρε τα συγκεκριμένα links.

http://www.seleo.gr
Γενική πανεργατική 24ωρη απεργία την 32η από το 2010, έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη (27/11) τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούν την ίδια μέρα στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, ενώ συγκέντρωση στην Ομόνοια έχει εξαγγείλει την ίδια ώρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, έχουν προγραμματισθεί στις πλατείες Κάνιγγος, Καραϊσκάκη, Βάθη, Κοτζιά και στα Χαυτεία.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων την Πέμπτη στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι η απάντησή μας στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ενώ από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει μεταξύ των άλλων, ότι η κινητοποίηση της Πέμπτης «πρέπει να αποτελέσει την επανεκκίνηση ενός διαρκούς, πολύμορφου και συντονισμένου αγώνα που θα επαναφέρει στο προσκήνιο την κοινωνία και τα αιτήματά του κόσμου της εργασίας για μισθούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα».

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν από τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (26/11/2014) έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης (27/11/2014) και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα έχουν εξαγγείλει, τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αναστολή δρομολογίων τρένων και προαστιακού λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ την Πέμπτη.

Αναστέλλονται την Τετάρτη δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στη αυριανή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Τετάρτη (26/11), δεν θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

-600, 601 IC 90 μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Αθηνών και Αλεξανδρούπολης-Δικαίων-Αλεξανδρούπολης

-2540/12540 , 2545/12545 μεταξύ Πειραιώς-Αθηνών-Αφιδνών-Χαλκίδας

-743 IC 85 μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης

-2576, 2577 μεταξύ Λάρισας-Βόλου–Λάρισας

Την ημέρα της απεργίας, την Πέμπτη, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών καθως και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου.

Επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης -Αθηνών οι αμαξοστοιχίες 600 & 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα (600) και Θεσσαλονίκη (601), αντίστοιχα.

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, επόμενη ημέρα της απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 μεταξύ Φλώρινας - Θεσσαλονίκης και IC 91μεταξυ Δικαιών-Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι την ημέρα της απεργίας δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
«Είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση».  Είπε συγκεκριμένα το Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση του στην Κωνσταντινούπολη, απαντώντας στο ερώτημα αν οι γυναίκες είναι ίσες με τους άνδρες. Μάλιστα, συνέχισε κατηγορώντας τους υποστηρικτές του φεμινισμού ότι έχουν αποκηρύξει την μητρότητα κι ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να είναι ίσοι γιατί οι γυναίκες έχουν εκλεπτυσμένη φύση….

Οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν τις ίδιες δουλειές με τους άνδρες. Δεν μπορείς να τους πεις να πάνε να σκάψουν. Το Ισλάμ θέλει την γυναίκα αποκλειστικά μητέρα. Αυτή είναι η θέση της στην κοινωνία.

Και άλλα πολλά είπε ο Ερντογάν στην συγκεκριμένη συνάντηση του που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις και τράβηξαν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει εκφράσει τις αναχρονιστικές απόψεις του και είναι γνωστό πως ως πολιτικός εκπροσωπεί και απευθύνεται στο πιο συντηρητικό κομμάτι των πολιτών στην Τουρκία. Επίσης, δεν είναι οι πρώτη φορά που προκαλεί αρνητικές αντιδράσεις με τις δηλώσεις του. Πρόσφατα, άλλωστε, είχε πει πως οι Μουσουλμάνοι είχαν ανακαλύψει την Αμερική 300 χρόνια πριν τους Ισπανούς.

http://roadstory.gr 
 

Τις αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κοντύτερων ανθρώπων κατέγραψαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Με τη χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας μείωσαν το ύψος των εθελοντών κατά 25 εκατοστά, κατά τα διάρκεια ενός πειράματος στο οποίο φέρονταν να ταξιδεύουν με ένα προσομοιωτή μετρό με τη βοήθεια ενός υπολογιστή.

Η εμπειρία του «να είσαι κοντύτερος» είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αναφορές για αρνητικά συναισθήματα, όπως για παράδειγμα αυτά της ανικανότητας και κατωτερότητας. Αύξησε επίσης τα επίπεδα δυσπιστίας, φόβου και παράνοιας.

Οι συμμετέχοντες που «κόντυναν» είχαν περισσότερες πιθανότητες να πιστέψουν ότι κάποιος άλλος στο «εικονικό βαγόνι» τους κοιτούσε επίμονα, σκεφτόταν κάτι κακό για εκείνους ή προσπαθούσε να τους προκαλέσει αναστάτωση.

Ομολογουμένως, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, και οι 60 γυναίκες που εξετάστηκαν από την ομάδα των ερευνητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είχαν ήδη την τάση να κάνουν «δύσπιστες σκέψεις» και να είναι υπερ-ευαίσθητες σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της αλλαγής στο ύψος τους.

Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα αυτά δείχνουν τη βλαπτική επίδραση που έχουν οι κοινωνικές συναναστροφές από μια πιο χαμηλή θέση!

«Όταν κάποιος είναι ψηλός, αυτομάτως αυτό συσχετίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα και σε αυτόν των διαπροσωπικών σχέσεων» ανέφερε ο καθηγητής Daniel Freeman, που ηγήθηκε της μελέτης.

«Το ύψος θεωρείται ότι αντικατοπτρίζει την αυθεντία, την ισχύ, άλλωστε νιώθουμε ότι είμαστε πιο ψηλοί όταν είμαστε πιο ισχυροί. Με το πείραμά μας διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι νιώθουν κατώτεροι και αυτό τους κάνει εξαιρετικά δύσπιστους. Μας παρέχει μια βασική αντίληψη γύρω από την παράνοια, καθώς έδειξε ότι η υπερβολική δυσπιστία των ανθρώπων σχετίζεται άμεσα με τα συναισθήματα και την άποψη που έχουν για τον ίδιο τους τον εαυτό. Αν καταφέρουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, θα είναι και λιγότερο δύσπιστοι απέναντι στους άλλους» είπε ο καθηγητής.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!