Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για τον Δεκέμβριο του 2016, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης και επιλεγμένων οδών στην 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα, με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και κατά τη διεκπεραίωση των 308 καταγγελιών (τηλεφωνικών και ψηφιακών) που δέχθηκε η Υπηρεσία, βεβαιώθηκαν 7.210 τροχονομικές παραβάσεις. Ακόμη, διενεργήθηκαν 157 έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 91 παραβατικές επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν 107 πλημμεληματικές και πταισματικές παραβάσεις.
Παράλληλα, επιβλήθηκαν 10 διοικητικές κυρώσεις, ενώ εξετάστηκαν και διεκπεραιώθηκαν 370 ενστάσεις – αιτήματα πολιτών και 1.160 λοιπές διοικητικές πράξεις.
Μέσα στον ίδιο μήνα και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες τροχονομικές, αστυνομικές και υγειονομικές αρχές, διατέθηκε προσωπικό της Υπηρεσίας για τη διενέργεια 28 κοινών δράσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Δεκέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 302 επισκέψεις με τις  αντίστοιχες θεωρήσεις να φτάνουν τις 643 και στις δύο βάρδιες, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.

Τουλάχιστον 60 εκατομμύρια συσκευές Galaxy S8 προσδοκά ότι θα διαθέσει η Samsung στην αγορά περίπου στα τέλη του Απριλίου, με σκοπό να ξεπεράσει τις πωλήσεις του δημοφιλούς της smartphone Galaxy S4 και την αρνητική κριτική που έχει λάβει εξαιτίας του προβλήματος που είχε προκύψει με το Galaxy Note 7.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα The Investor επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η Samsung έχει ζητήσει από τους συνεργάτες της να της προμηθεύσουν τα εξαρτήματα για την κατασκευή 60 εκατομμυρίων συσκευών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Inquirer, ο στόχος αυτός φαντάζει μεγάλος καθώς προηγούμενες συσκευές της εταιρείας κατάφεραν μικρότερες πωλήσεις, αφού το Galaxy 7 έφτασε τις 48 εκατομμύρια συσκευές, ενώ τα Galaxy S6 και S5 45 τις εκατομμύρια συσκευές το κάθε μοντέλο.

Το Galaxy S8 θα έχει κυρτή οθόνη AMOLED 2K 5,1 ιντσών, θα τρέχει στο λειτουργικό σύστημα της Google Android 7.0 Nougat, ενώ θα ενσωματώνει το νέο επεξεργαστή της Qualcomm Snapdragon 835.

Όπως επίσης αναφέρει στο δημοσίευμά της η Investor, φήμες θέλουν τη Samsung να αναβάλει την παρουσίαση του καινούριου Galaxy S8 κατά τη διάρκεια της έκθεσης τεχνολογίας World Mobile Congress, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 27/02 - 02/03, για μια μετέπειτα αποκλειστική παρουσίαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποιο είναι το ιδανικό ντύσιμο για τα μικρά μας για τις κρύες μέρες του χειμώνα; Πώς να μην τα ντύνουμε σα κρεμμύδια αλλά να τα κρατάμε και ζεστά;

Τα παιδιά πάνε σχολείο, βγαίνουν έξω, παίζουν, ιδρώνουν, ξαναμπαίνουν μετά κάπου ζεστά. Oι ασθένειες καραδοκούν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως γονείς να προφυλαχθούμε.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) μας δίνει χρήσιμες συμβουλές:

* Ο πρώτος κανόνας που αναφέρουν είναι το απλό +1. Δηλαδή από όσα ρούχα βάλουν οι μεγάλοι, τα παιδιά θα πρέπει να φορέσουν +1 ακόμη.

* Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω μπορείτε να φορέσετε στο παιδί ένα φανελάκι, ή κοντομάνικα και από πάνω ένα μπλουζάκι, ή το πουλοβεράκι του και μετά το μπουφάν του.

* Φυσικά προστατεύουμε πάντα τα άκρα του. Φροντίζουμε να φοράει ζεστές χοντρές κάλτσες και γάντια στα χέρια του για να μην κρυώνουν. Επίσης το κασκόλ και το σκουφί είναι απαραίτητα για να προστατεύει και τα αυτιά του.

* Δεν είναι απαγορευτικό να βγάζετε το παιδί μας έξω με το κρύο αρκεί να το έχετε ντύσει με “έξυπνο” τρόπο και όχι με… 10 μπλούζες χοντρές και 2 παντελόνια.

Τα πολύ μικρά παιδιά που είναι κάτω των 2 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται στο κρύο για πολλές ώρες αφού δεν έχει τελειοποιηθεί το ρυθμιστικό σύστημα θερμοκρασίας του οργανισμού τους.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά στη διαχείριση της κακοκαιρίας μετά το φιάσκο και τις δηλώσεις του ότι «πάγωσαν οι αλατιέρες», προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
Σύμφωνα με το δήμαρχο με τη ΕΔΕ θα εξεταστεί αν υπήρχε δυνατότητα πρόβλεψης των προβλημάτων που ανέκυψαν ή αν υπήρξε αβλεψία από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες.
«Θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο» είπε και πρόσθεσε: «Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει».
Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι οι αλατιέρες του δήμου ξεκίνησαν να ρίχνουν αλάτι σε διάφορα σημεία της πόλης ήδη από τα Θεοφάνεια, καθώς ήταν πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας, «παραμονή της μέρας που άρχισε 10-11 το πρωί να χιονίζει χθες, είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τις αλατιέρες, διότι τις είχαμε φορτώσει αποβραδίς και λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας -μείον 10- πάγωσε, πέτρωσε το αλάτι και δεν καταφέραμε να βγάλουμε από το πρωί τις αλατιέρες, στις 5-6 το πρωί που έπρεπε να βγουν, με αποτέλεσμα να μπουκώσουν οι δρόμοι από χιόνι, να μπουκώσουν οι δρόμοι από αυτοκίνητα και να δημιουργηθεί το χάος το χθεσινό».
Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί από χθες το βράδυ, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει σταματήσει η αποκομιδή των σπουπιδιών, ώστε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας να ενισχύσει την προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων από το χιόνι. «Έπεσε αλάτι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους τις πόλης. Έχουν βγει 4 αλατιέρες και φορτηγά μεγάλα και μικρά, ενώ έχουμε 50 σημεία σε όλη την πόλη με σάκους αλατιών για τη χρήση των ιδιωτών, να ρίξουν μπροστά στα πεζοδρόμια, στον δρόμο» είπε, εκτιμώντας ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη, αλλά ο κόσμος που περπατάει, ο οποίος πρέπει να προσέχει πάρα πολύ γιατί είναι παγωμένα τα πεζοδρόμια και σ΄ αυτά δεν έχουμε τρόπο παρά να ρίχνουμε αλάτι με το χέρι ή το φτυάρι».
Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης σήμερα, που η χιονόπτωση από το πρωί είναι πυκνή, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «όλη τη μέρα θα γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν καθαροί οι δρόμοι» και προέτρεψε τους πολίτες να μην κυκλοφορούν παρά μόνον εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.
«Από αύριο προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας και είναι η μόνη ριζική λύση είναι αυτή, να αυξηθεί η θερμοκρασία να λιώσουν τα χιόνια. Δεν έχουμε άλλον τρόπο να καλύψουμε την κατάσταση. Ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει την κατάσταση χωρίς πανικό, χωρίς γκρίνια, με τη λογική ότι αυτή είναι η κατάσταση» πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Alpha για το “λίπος στο Δημόσιο” και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα ενώ αναφέρθηκε και στους συμβασιούχους. Ξεκαθάρισε ότι θα “επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εάν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν”. Παράλληλα, έκανε λόγο για προσλήψεις από την “πίσω πόρτα” ενώ επανέλαβε πώς “εμείς απολύσεις δεν κάνουμε”…
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη:
“Για τη δήλωσή μου ότι υπάρχει λίπος θα σας δώσω δύο παραδείγματα. Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού για τους φορείς του υπ. Μεταφορών έχουν ξεφύγει κατά 500 εκατομμύρια. Η κυβέρνηση σήμερα, εξακολουθεί και προσλαμβάνει σωρηδόν κόσμο. Οταν σήμερα μονιμοποιούν κόσμο, προσθέτουν στο Δημόσιο ένα περιττό βάρος. Εμείς απολύσεις δεν θα κάνουμε. Αλλά εάν κάποιος συμβασιούχος μονιμοποιείται με τρόπο παράνομο – και έχουμε περιπτώσεις που θα τις αναδείξουμε τις επόμενες ημέρες – εκεί θα είμαι πολύ προσεκτικός. Παράνομες μονιμοποιήσεις εμείς δεν θα κάνουμε. Θα επανεξετάσουμε όλες τις μονιμοποιήσεις που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αν είναι παράνομες δεν θα εγκριθούν. Αυτό δεν ισχύει για τις προσλήψεις π.χ. στο χώρο της Υγείας. Εξακολουθούμε να προσλαμβάνουμε απίθανες ειδικότητες, ανθρώπων με υποχρεωτική εκπαίδευση και όχι π.χ. νοσηλευτές. Αυτά θα τα αλλάξουμε. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σήμερα σε κάποιον δήμαρχο να κάνει προσφυγή για υπάλληλό του εφόσον δεν έχει τελεσιδικήσει δικαστική απόφαση, προκειμένου να κρατήσει ανοικτές τις προσλήψεις από την πίσω πόρτα”.
«Για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική πρέπει να έχει κολλήσει “ένσημα”»
Η κυβέρνησή μου θα περιλαμβάνει αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ο κ. Τσίπρας απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ανανέωσης” πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι “πρέπει να δώσουμε μια νέα ελπίδα που θα στηρίζεται στην αλήθεια και όχι στο ψέμα”.
“Θα σκεφτόμουν να μπουν στην κυβέρνησή μου πρόσωπα από την αγορά, για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική πρέπει να έχει κολλήσει “ένσημα”” τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης. “Δεν θέλω παιδιά του κομματικού σωλήνα στην κυβέρνησή μου. Άνθρωποι από την αγορά είναι ευπρόσδεκτοί στη ΝΔ” σημείωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ακόμη επεσήμανε ότι “δεν θα ζητούσαμε εκλογές αν δεν ήμασταν πεπεισμένοι ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε. Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο, θέλουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, θέλουμε να κάνουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις”.
“Ο σκοπός μου δεν είναι να εκμεταλλευτώ κάποια λεπτά δημοσιότητας” είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε πως “ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί”.
Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε πως “όσα έχουμε πει είναι κοστολογημένα. Για παράδειγμα, όταν ανακοινώσαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% κάποιοι έλεγαν γιατί όχι 50%. Γιατί δεν πρόκειται να υποσχεθούμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι είμαστε μεθοδικοί και οργανωμένοι.Η μείωση των φόρων ειδικά σε επιχειρήσεις είναι απολύτως επιβεβλημένη. Θα το κάνουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας”.
Μισθολόγια – Μετακλητοί
“Θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα ένα νέο νομοσχέδιο που θα αναφέρεται στο πως θα πρέπει να δομείται μια κυβέρνηση. Αυτό θα είναι και το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η νέα Βουλή. Οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν θα πρέπει να αμοίβονται με τα σημερινά μισθολόγια” αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης.
«Καθαρίζουμε τα Εξάρχεια»
Αναφερόμενος στην επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είπε ότι “εκτρέφεται στον κύκλο των Εξαρχείων μια νέα γενιά τρομοκρατών, κυκλοφορούν άτομα με όπλα, και πυροβολούν ανενόχλητοι”. Οι εν λόγω αντιεξουσιαστές είναι τρομοκράτες της επόμενης γενιάς”. Ακόμη για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης διαβεβάιωσε ότι θα “καθαρίσει” τα Εξάρχεια, ενώ πρόσθεσε ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου.
Για διαπραγμάτευση
“Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα δικό της σχέδιο που να το αγκαλιάσει. Αν καταφέρουμε να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι έχουμε δικό μας σχέδιο που να το αγκαλιάσουμε, πιστεύω ότι θα αλλάξουν στάση στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Οσα έχουμε πει είναι κοστολογημένα. Για παράδειγμα, όταν ανακοινώσαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% κάποιοι έλεγαν γιατί όχι 50%. Γιατί δεν πρόκειται να υποσχεθούμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι είμαστε μεθοδικοί και οργανωμένοι.
Η μείωση των φόρων ειδικά σε επιχειρήσεις είναι απολύτως επιβεβλημένη. Θα το κάνουμε. Είναι ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας”.
Για το αν θα κάνει μονομερείς ενέργειες:
“Ελεγχόμενα ναι, όπου είναι απολύτως απαραίτητο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας”.
Για τις εισφορές στα μπλοκάκια
“Αυτό που συμβαίνει είναι τρέλα. Δεν γίνεται κάποιος να δουλεύει και το 80% να πηγαίνει σε εργοδοτικές εισφορές. Είναι λάθος και θα φανεί το επόμενο 6μηνο ότι δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν είμαι αυτή τη στιγμή έτοιμος, το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσω την πρότασή μας, όταν είναι έτοιμη”.
Για τη συνάντηση με Ρέμο
“Δεν υπάρχει θέμα να είναι στα ψηφοδέλτιά μας. Δεν τον ήξερα, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο άνθρωπο”.
Η οικογένεια Παντελίδη μήνυσε τη Φρόσω Κυριάκου για ανθρωποκτονία
Λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη, σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με το αυτοκινητιστικό ατύχημα έρχονται στο φως.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo, η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή έχει πλέον στα χέρια της στοιχεία κι όχι μόνο ενδείξεις, βάσει των οποίων κινείται εναντίον της Φρόσως Κυριακού με μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Η οικογένεια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, φέρεται να έχει στα χέρια της στοιχεία μεταξύ των οποίων το DNA από το κάθισμα του οδηγού, τα οποία έχει συμπεριλάβει στη μήνυσή του ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Λυκούδης.
Κόκκινη προειδοποίηση ΕΜΥ: Μετά το χιόνι έρχονται καταιγίδες την Τετάρτη
Δελτίο επιδείνωσης καιρού με κόκκινη προειδοποίηση (που είναι το ύψιστο επίπεδο προειδοποίησης) εξέδωσε για αύριο Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού, αυτή τη φορά με βροχές και καταιγίδες.
Η ΕΜΥ προβλέπει χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά, λατά τόπους πυκνές ενώ βροχές και ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται για την υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα και 8 μποφόρ.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο παγετό, που ειδικά τις βραδινές ώρες θα είναι ισχυρός.
Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι έως και 8 μποφό και η θερμοκρασία από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από -5 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού αναλυτικά για την υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -06 (ΜΕΙΟΝ 6) ΕΩΣ 00 (ΜΗΔΕΝ) BAΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 5 ΜΕ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -01 (ΜΕΙΟΝ 1) ΕΩΣ 08 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 5 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -03 (ΜΕΙΟΝ 3) ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΛΙΓΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 06 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 4 ΜΕ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
 Η «Αριάδνη» συνεχίζει να δοκιμάζει τη Βόρεια Ελλάδα
Η «Αριάδνη» συνεχίζει να δοκιμάζει τη Βόρεια Ελλάδα, όπου σχεδόν σε όλες τις περιοχές το τοπίο είναι «λευκό» και το κρύο πολικό, με το πρωτοφανές -σε ένταση και διάρκεια- κύμα κακοκαιρίας να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις και την καθημερινότητα των πολιτών.
Σε όλους τους δήμους, που επλήγησαν τις τελευταίες ώρες από τον χιονιά, τα συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέβαλλαν ολονύκτια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ για μία ακόμη ημέρα τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα, στη συντριπτική τους πλειονότητα, παραμένουν κλειστά.
Την ώρα που η δοκιμαζόμενη χθες από τον χιονιά Θεσσαλονίκη ξημέρωσε με -4 βαθμούς Κελσίου, οι κεντρικοί οδικοί άξονες της πόλης είναι «ανοιχτοί», αλλά οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί σε πολλούς δρόμους. Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα λειτουργήσουν το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο «Μακεδονίας» και το «Αλεξάνδρειο» ΤΕΙ.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναβάλλονται όλες οι προσδιορισμένες για σήμερα ποινικές και πολιτικές δίκες στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υποθέσεις που διακόπηκαν για σήμερα θα συνεχιστούν κανονικά μετά τις 10 το πρωί. Το δικαστικό μέγαρο της πόλης λειτουργεί πάντως κανονικά από τις 8 το πρωί.
Κανονικά διεξάγονται αυτή την ώρα οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου από τη χιονόπτωση ακυρώθηκαν χθες πολλές πτήσεις και η λειτουργία του αερολιμένα αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα. Την ίδια ώρα, ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό του ΟΑΣΘ, καθώς, όπως έγινε γνωστό, λόγω της κακοκαιρίας θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και θα κυκλοφορήσουν μόνο 130 από τα 480 με 500 λεωφορεία του Οργανισμού.
Εξάλλου, με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους Πολυγύρου, Μηχανιώνας, Επανομής, Λαγκαδά προς Σοχό και Ασκό, Πέντε Βρύσες-Βερτίσκος, Λιβάδια-Περιστερά, Ζαγκλιβέρι-Πετροκέρασα, Σουρωτή-'Αγιος Αντώνιος, όπως επίσης στους δρόμους που οδηγούν προς Ωραιόκαστρο, Φίλυρο, Πανόραμα, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Εξοχή. Παράλληλα, απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην εσωτερική Περιφερειακή, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας από το 12ο χλμ. μέχρι το 96ο χλμ. και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Αθήνας, από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι την Περιφερειακή.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται -επίσης- τα οχήματα που κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών, και σε αρκετούς -κυρίως- επαρχιακούς δρόμους της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας.
Πολικό ψύχος επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία, όπου η Φλώρινα και η Πτολεμαϊδα ξημέρωσαν με -18 βαθμούς Κελσίου και με -14 τα Γρεβενά, ενώ λίγο μετά τις 7 το πρωί ο υδράργυρος στις πόλεις αυτές «έδειχνε» από -13 έως -10 βαθμούς Κελσίου. Αλυσίδες ή χιονολάστιχα χρειάζονται οι οδηγοί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, και σε τμήματα επαρχιακών δρόμων της Καστοριάς και των Γρεβενών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!