Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

 

Aύξηση κατά 73% παρουσίασε το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν φόρους 1,73 δισ. ευρώ από 974 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Το συνολικό ύψος των χρεών ξεπερνά τα 113 δισ. ευρώ. Το πρώτο δίμηνο του 2022, οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 2,53 δισ. ευρώ.

Ο αριθμός των φορολογουμένων με οφειλές ανέρχεται σε 4,87 εκατ. από 4,49 εκατ. στα τέλη Ιανουαρίου. Από αυτούς 2,02 εκατ. φορολογούμενοι απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης, καταγράφοντας αύξηση κατά 31.000. Μάλιστα σε 1,34 εκατ. έχουν ήδη βρεθεί αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

 

Δοκιμές στις WhatsApp Communities ξεκινά η facebook, όπως ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Δείτε τι έγραψε στην ανάρτησή του:

«Είναι σαφές εδώ και καιρό ότι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε στο διαδίκτυο αλλάζει. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα και τις ροές για να ανακαλύπτουμε ενδιαφέρον περιεχόμενο και να παραμένουμε ενημερωμένοι. Αλλά για ένα βαθύτερο επίπεδο αλληλεπίδρασης, τα μηνύματα έχουν γίνει το κέντρο της ψηφιακής μας ζωής. Είναι πιο οικεία και ιδιωτική, και με την κρυπτογράφηση είναι και πιο ασφαλής.

Οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων μας έχουν δημιουργηθεί γύρω από την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου ένας προς έναν – και αυτό θα παραμείνει ο πυρήνας αυτού που κάνουμε. Αλλά εργαζόμαστε επίσης για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ιδιωτικών μηνυμάτων. Με έμφαση στην ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και την προστασία, προσθέσαμε συνομιλίες βίντεο, φωνητικά μηνύματα, ιστορίες, εμπόριο, πληρωμές και πολλά άλλα στο WhatsApp και το Messenger.

Με το σημερινό λανσάρισμα, το προχωράμε ακόμα περισσότερο και δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να επικοινωνούν όχι μόνο με στενούς φίλους και επαφές, αλλά και με όλες τις διαφορετικές κοινότητες στη ζωή σας.

Αυτό μπορεί να είναι μια σχολική κοινότητα με συνομιλίες όπου μοιράζονται και συζητούνται σημαντικές ανακοινώσεις για τους γονείς, ή μια κοινότητα εργασίας με συνομιλίες για να συζητάτε διάφορα πράγματα με τους συναδέλφους σας, ή μια κοινότητα γειτονιάς για να συζητάτε για το τι συμβαίνει στο δρόμο σας ή στο κτίριό σας. Πολλοί άνθρωποι μας λένε ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp για αυτό, καθώς είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μείνουν σε επαφή με τους ανθρώπους, αλλά μέχρι τώρα το προϊόν δεν έχει δημιουργηθεί με τρόπο που να το καθιστά εύκολο.

Δημιουργήσαμε το WhatsApp Communities για να διευκολύνουμε πολύ την οργάνωση όλων των ομαδικών συνομιλιών σας και την εύρεση πληροφοριών. Θα μπορείτε να συγκεντρώσετε διαφορετικές ομάδες σε μία κοινότητα – για παράδειγμα, εκτός από τις μεμονωμένες ομάδες για διαφορετικές τάξεις, μπορεί να έχετε μία συνολική κοινότητα για τους γονείς ενός σχολείου με ένα κεντρικό μέρος για ανακοινώσεις και εργαλεία για τους διαχειριστές. Προσθέτουμε επίσης νέες λειτουργίες στις ομάδες στο WhatsApp, όπως αντιδράσεις, κοινή χρήση μεγάλων αρχείων και μεγαλύτερες ομαδικές κλήσεις. Και επειδή πρόκειται για το WhatsApp, η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα ενσωματωθούν από την αρχή.

Θα αρχίσουμε να το αναπτύσσουμε σιγά-σιγά, αλλά περιμένω ότι θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για το WhatsApp και τη διαδικτυακή επικοινωνία συνολικά. Με τον ίδιο τρόπο που οι κοινωνικές ροές πήραν τη βασική τεχνολογία πίσω από το διαδίκτυο και το έκαναν έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βρίσκει ανθρώπους και περιεχόμενο στο διαδίκτυο, νομίζω ότι τα μηνύματα κοινότητας θα πάρουν τα βασικά πρωτόκολλα πίσω από τα μηνύματα μεταξύ ατόμων και θα τα επεκτείνουν έτσι ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε πιο εύκολα με ομάδες ανθρώπων για να κάνετε πράγματα μαζί.

Θα δημιουργήσουμε λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων κοινότητας και για το Messenger, το Facebook και το Instagram. Είμαι ενθουσιασμένος να δω πώς εξελίσσεται αυτό, καθώς ξεκινάμε σήμερα τις δοκιμές του WhatsApp Communities και το επεκτείνουμε τους επόμενους μήνες».

 

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον ουκρανικό λαό για τις 50 ημέρες αντίστασης στην εισβολή του στρατού της Ρωσίας.

«Δόξα τω Θεώ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ο λαός μας – υπερασπιστήκαμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που μεταφορτώθηκε στην πλατφόρμα Telegram.

«Οι 50 ημέρες της άμυνάς μας είναι επίτευγμα. Επίτευγμα εκατομμυρίων Ουκρανών», επέμεινε ο αρχηγός του κράτους. Αφηγήθηκε πως θυμάται την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Για να το θέσουμε ήπια, κανένας δεν ήταν πεισμένος ότι θα επιβιώναμε», είπε.

Πολλοί τον παρότρυναν να φύγει, συνέχισε. «Συμβούλευαν να παραδοθούμε de facto στην τυραννία», αλλά δεν γνώριζαν «τους Ουκρανούς, πόσο γενναίοι είναι» και πόση αξία δίνουν στην ελευθερία «να ζούμε όπως θέλουμε». Ευχαρίστησε ταυτόχρονα όλους όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Ανέφερε παράλληλα ότι έπειτα από αυτές τις 50 μέρες βλέπει αλλιώς πολλούς ξένους ηγέτες. Εξήρε τη «μεγάλη γενναιοδωρία» κάποιων, παρότι οι χώρες τους δεν είναι πλούσιες, την αποφασιστικότητα άλλων, που δεν τους έπαιρναν σοβαρά. Ταυτόχρονα στηλίτευσε τη συμπεριφορά ορισμένων ηγετών που του έδωσαν την εντύπωση, είπε, πως είναι ανίσχυροι.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!