Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

 

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η Renault άλλαξε την εταιρική της ταυτότητα αρκετές φορές. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει από το 1925 και αυτό είναι το σχήμα του διαμαντιού που αποτελεί τη βάση για το λογότυπό της.

Τα τελευταία 20 χρόνια υπήρξε νέο σήμα το 1992 και αναθεωρήθηκε το 2015. Όμως, από τo 2019 ξεκίνησε η διαδικασία σχεδιασμού νέου εμβλήματος της Renault, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μιας σύγχρονης, διεθνούς μάρκας, αλλά και να αποτυπώσει με ευστοχία τις πολυποίκιλες ανάγκες έκφρασής της σε διάφορα πεδία, ειδικά σε αυτά που συνδέονται με την νέα, ψηφιακή εποχή.

Το νέο έμβλημα έχει σχεδιαστεί για να αποτυπώνει μια συνεχή κίνηση. Η επίπεδη και όχι τρισδιάστατη φύση του, διευκολύνει την χρήση του σε digital και video υλικά, αλλά και πάνω στα αυτοκίνητα.

Το νέο λογότυπο θα τοποθετηθεί σταδιακά σε όλα τα οχήματα της Renault, ξεκινώντας από τα νέα μοντέλα που θα εμφανιστούν την επόμενη χρονιά. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, μέχρι το 2024, όλη η γκάμα της Renault θα φέρει το νέο έμβλημα.

 

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε πολλά, όχι όμως και την κορυφή της κατάταξης με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη, όπου βρίσκεται ξανά η Φινλανδία.

Η Ελλάδα ανέβηκε φέτος στην 51η θέση, ενώ την τελευταία -επί συνόλου 149- καταλαμβάνει και πάλι το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη ευτυχίας του ΟΗΕ.

Το βασικό θέμα της έκθεσης του ΟΗΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου, ήταν η πανδημία της Covid-19 και οι επιπτώσεις της στην ευτυχία του πληθυσμού του πλανήτη.

«Αυτή η έκθεση εστιάζει στις επιδράσεις της Covid-10 και στο πώς τα πήγαν οι άνθρωποι ανά την υφήλιο. Ο σκοπός μας ήταν διττός: πρώτο να εστιάσουμε στις επιπτώσεις της πανδημίας στη δομή και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και δεύτερον να περιγράψουμε και να αξιολογήσουμε πώς χειρίστηκαν την πανδημία κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο», γράφουν οι συντάκτες της.

Πώς επηρέασε η πανδημία την ευτυχία

Το 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, με την πανδημία να προκαλεί πανικό, άγχος, αβεβαιότητα και τον θάνατο άνω των 2,6 εκατ. κατοίκων της υδρογείου. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, εύκολα κατανοεί κανείς γιατί θα αναμενόταν η Covid-19 να έχει επιπτώσεις στην ευτυχία των ανθρώπων και να αλλοιώσει τα αποτελέσματα της έκθεσης. Ωστόσο, προς έκπληξη των συντακτών της, οι χώρες που καταλάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια τις πρώτες θέσεις παρέμειναν στις θέσεις τους, όπως η Φινλανδία.

Όπως αναφέρει στη σχετική ιστοσελίδα της έκθεσης ο καθηγητής Τζον Χέλιγουελ, «δεν υπήρξε, κατά μέσο όρο, πτώση στην ευημερία, βάσει του τρόπου που οι άνθρωποι αξιολογούν τις ζωές τους. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι άνθρωποι βλέπουν την Covid-19 ως μια κοινή, εξωτερική απειλή που επηρεάζει όλους κι αυτό δημιούργησε μια μεγαλύτερη αίσθηση αλληλεγγύης».

Οι σκανδιναβικές χώρες εμφανίζονται τακτικά στην πρώτη πεντάδα -πέρυσι ήταν και πάλι πρώτη η Φινλανδία-, ενώ οι χώρες σε εμπόλεμες ζώνες και κράτη της Υποσαχάριας Αφρικής καταλαμβάνουν συνήθως τις τελευταίες πέντε.

Οι 20 πιο ευτυχισμένες χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με την έκθεση του 2021, είναι:

1. Φινλανδία
2. Ισλανδία
3. Δανία
4. Ελβετία
5. Κάτω Χώρες
6. Σουηδία
7. Γερμανία
8. Νορβηγία
9. Νέα Ζηλανδία
10. Αυστρία
11. Ισραήλ
12. Αυστραλία
13. Ιρλανδία
14. Ηνωμένες Πολιτείες
15. Καναδάς
16. Τσεχική Δημοκρατία
17. Βέλγιο
18. Ηνωμένο Βασίλειο
19. Κίνα
20. Γαλλία

Η Ελλάδα ανέβηκε φέτος στην 51η θέση, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 32η.

 

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός Τζορτζ Σίγκαλ, υποψήφιος το 1967 για βραβείο Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», απεβίωσε χθες Τρίτη στην Καλιφόρνια σε ηλικία 87 ετών.

Ο Τζορτζ Σίγκαλ πέθανε εξαιτίας «επιπλοκών έπειτα από επέμβαση μπαϊπάς στην καρδιά», ανέφερε η σύζυγός του Σόνια σε ανακοίνωσή της, ανέφερε το περιοδικό Deadline, το οποίο ειδικεύεται στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή

Γεννημένος τη 17η Φεβρουαρίου 1934 σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη τη δεκαετία του 1960, ενσαρκώνοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία The Longest Day (1962), επικό πολεμικό φιλμ για την απόβαση στη Νορμανδία.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!