Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016


Η δημιουργία κατοικιών και οικισμών που μπορούν να φιλοξενήσουν μόνιμους κατοίκους στο βυθό της θάλασσας, αποτελεί ερευνητικό αντικείμενο για πολλές εταιρίες οι οποίες μελετούν υποθαλάσσια και ημι-καταδυόμενα κτίρια, τόσο για σκοπούς κατοίκησης όσο και εμπορικής δραστηριότητας.
Επιπλέον, η δημιουργία των υποβρύχιων κατοικιών θα αποτελέσει εξαιρετικό εργαλείο της επιστήμης για την ανακάλυψη των μυστικών που κρύβει ο βυθός.
Η επιστημονική κοινότητα είναι πλέον πεπεισμένη πως η επιβίωσή μας εξαρτάται από τους ωκεανούς, καθώς αποτελούν το κλειδί για τις μελλοντικές ιατρικές θεραπείες, για την παροχή τροφής και για την εξοικονόμηση της ενέργειας.
Η αμερικάνικη εταιρία U.S. Submarine Structures θεωρείται πρωτοπόρος στην κατασκευή υποθαλάσσιων κτιρίων και είχε παρουσιάσει πρόσφατα το project με την κωδική ονομασία  H2OME, το οποίο περιγράφεται ως «η πρώτη υποθαλάσσια κατοικία στον κόσμο- ένα κτίριο το οποίο μπορείτε να αγοράσετε σήμερα».

Τώρα όμως έρχεται να ταράξει τα νερά με ένα πολύ φιλόδοξο και επαναστατικό project, ο διάσημος Βέλγος αρχιτέκτονας Vincent Callebaut σχεδιάζοντας για πρώτη φορά τους πρώτους υποθαλάσσιους ουρανοξύστες.
Στη μελέτη του υποστηρίζει ότι θα μπορεί να φιλοξενηθεί πληθυσμός περίπου 2.000 ατόμων, σε βάθος περίπου 1.000 μέτρων. Η σχεδίασή τους θυμίζει έντονα μέδουσα, ενώ η είσοδος των κατοικιών και οι αποβάθρες θα βρίσκονται στην επιφάνεια της θάλασσας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελλοντικών κατοίκων. Εκτός από διαμερίσματα οι υποθαλάσσιοι ουρανοξύστες θα διαθέτουν γραφεία, πάρκα, αίθουσες αναψυχής και γεωργικές εκτάσεις για καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων προς κατανάλωση.
Η μελέτη του Βέλγου αρχιτέκτονα περιλαμβάνει και μία μεγάλη μονάδα παραγωγής που θα διαχωρίζει το νερό από το αλάτι προσφέροντας πόσιμο νερό στους υποθαλάσσιους κατοίκους, ενώ παράλληλα μέσω ειδικών κατασκευών θα ανανεώνεται και θα διοχετεύεται οξυγόνο σε κάθε κτίριο.

O Vincent έχει σχεδιάσει ένα ασφαλές μέρος κάτω από τη θάλασσα, όπου θα μπορούσε να ζήσει ο άνθρωπος μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα στον πλανήτη, αφού οι υποθαλάσσιοι ουρανοξύστες παράγουν τη δική τους ενέργεια και θέρμανση, προσφέροντας συγχρόνως ασφαλή διαμονή στους κατοίκους.
echoes.gr
Ashes to ashes: Αποτεφρώθηκε ο Bowie στη Νέα Υόρκη
Ήταν επιθυμία του. Ηταν τραγούδι του. Ο David Bowie αποτεφρώθηκε στη Νέα Υόρκη λίγο μετά τον θάνατό του. Και δεν ήθελε να είναι κανείς παρών. Ήθελε να φύγει μόνος. Έτσι όπως κυκλοφορούσε με μια ελληνική εφημερίδα στο χέρι για να μην τον αναγνωρίζουν...

Ο Bowie δεν ήθελε κηδεία. Σύμφωνα με την Daily Mirror στην τελετή δεν ήταν ούτε μέλη της οικογένειας ούτε φίλοι. Ετσι ήθελε. Ετσι έγινε. Δεν ήθελε να γίνει μεγάλο θέμα η κηδεία του. Δεν ήθελε κηδεία. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πηγη στη Νέα Υόρκη είπε: “Δεν υπάρχει ούτε δημόσια ούτε ιδιωτική τελετή. Δεν υπάρχει τίποτα". Και κάποιοι σιγοψυθιρίζουν το ρεφρέν από το Ashes to ashes.....
Ashes to ashes, funk to funky
We know Major Tom's a junkie
Strung out in heaven's high
Hitting an all-time low
newsit.gr

Με ένα νέο νόμο που υιοθέτησε σήμερα το κοινοβούλιο του Τατζικιστάν, απαγορεύεται στους γονείς να βαφτίζουν τα παιδιά τους με ονόματα αντικειμένων και ζώων αλλά και με ονόματα που θεωρούνται “ξένα προς τον πολιτισμό και τις παραδόσεις” της χώρας.
“Δεν θα καταχωρούμε πλέον στα μητρώα ξένα ονόματα που προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σοχμουρόντ Ρουστάμ.
Οι αρχές θα συντάξουν έναν ενιαίο κατάλογο με 10.000 μικρά ονόματα και οι γονείς θα πρέπει να επιλέγουν από εκεί το όνομα του μωρού τους για να τους δίνεται ληξιαρχική πράξη γέννησης, εξήγησε.
Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Εμομαλί Ραχμόν είχε επικρίνει στο παρελθόν τους γονείς που επιλέγουν “θλιβερά ή τρομαχτικά ονόματα” για τα παιδιά τους, όπως Λύκος, Πέλεκυς ή ακόμη και Σκούπα.
Το 2007 ο ίδιος ο πρόεδρος είχε αλλάξει το επώνυμό του, αντικαθιστώντας το “ρωσικό” Ραχμόνοφ με το Ραχμόν, από σεβασμό για τις πατρογονικές παραδόσεις αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας της κεντρικής Ασίας.

Έναν απίθανο τρόπο βρήκαν οι κάτοικοι των Λουσικών Αχαΐας, προκειμένου να προειδοποιούν τους οδηγούς για τις μεγάλες λακκούβες που υπάρχουν στο κεντρικό δρόμο του χωριού τους.
Οι περίοικοι έβαλαν καντήλια πάνω σε αυτοσχέδιες σημάνσεις από παλέτες, και έτσι -με αυτόν τον καυστικό και πρωτότυπο τρόπο- οι οδηγοί των δικύκλων και των αυτοκινήτων μπορούν να φυλάγονται τις νύχτες, που ο φωτισμός είναι ελλιπής.
patra_lakouva

πηγή: patranews.gr

Αυτό τουλάχιστον δείχνει πρόσφατη έρευνα στο πανεπιστήμιο της Κορνουάλης σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας τα ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση, τείνουν να φροντίζουν πολύ περισσότερο τη μεταξύ τους επικοινωνία, έχοντας ακόμα και 3-4 φορές επαφή μέσα στην ημέρα. Αυτό έχει ως συνέπεια να αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς, αφού καλλιεργείται πάρα πολύ έντονα ένας «προσωπικός» κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάζουν το λιθαράκι τους στη διατήρηση της επαφής και οι long distance relationships τείνουν να γίνουν trend. Μάλιστα κάποιοι τις προτιμούν και τις επιλέγουν φανατικά αφού μια τέτοιων απαιτήσεων σχέση ταιριάζει γάντι στην απαιτητική καθημερινότητά τους.
Είτε από επιλογή, είτε επειδή έτυχε, σύμφωνα με τους ερευνητές της Κορνουάλλης τουλάχιστον οι σχέσεις εξ αποστάσεως φαίνεται να έχουν τα θετικά τους. Ας τα (ανα)γνωρίσουμε.
Οι λόγοι για τους οποίους η έρευνα έδειξε ότι μια σχέση εξ’ αποστάσεως αποτελεί πηγή αναζωογόνησης και ενδυνάμωσης μιας σχέσης είναι οι εξής:
1. Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον για τον άλλο. Από τη στιγμή που το ζευγάρι δεν μπορεί να συναντηθεί  σε καθημερινή βάση, αυτομάτως  καλλιεργείται η αίσθηση της προσμονής και της λαχτάρας για την πολυπόθητη συνάντηση… δεν υπάρχει χώρος για τριβή και διαπληκτισμούς, ενώ η σκέψη «τρέχει» συνεχώς στην γλυκιά αναζήτηση τρόπων επικοινωνίας με το εξ αποστάσεως ταίρι, όπως το skype.
2. Καλλιεργείται μια πιο ουσιαστική επαφή. Το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν έχει καθημερινή επαφή δημιουργεί μια υποσυνείδητη επιθυμία να «ανοιχθεί» περισσότερο και να εκμυστηρευτεί  πιο προσωπικά  θέματα.
3. Υπάρχει μεγαλύτερη σεξουαλική ένταση. Η ερωτική επιθυμία αυξάνεται μέσα στην εξ αποστάσεως σχέση, αφού η προσμονή συνάντησης «πυροδοτεί»  έντονη σεξουαλική διέγερση.
4. Η απομυθοποίηση της σχέσης δεν χωρά εδώ. Η απόσταση απομακρύνει το ενδεχόμενο συμβίωσης, η οποία φέρνει στο προσκήνιο τις συνήθειες, τα χαρακτηριστικά και τα ελαττώματα του άλλου, με αποτέλεσμα όλα να φαντάζουν τέλεια και ιδανικά ακόμη και αν δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα.
Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να μην δειλιάζετε πια μπροστά σε μια σχέση από απόσταση και να αφεθείτε στην μαγεία της;
clickatlife.gr
Γιατί οι άντρες κοιμούνται αμέσως μετά το σεξ;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αμέσως μετά το σεξ οι άντρες το μόνο που θέλουν είναι ύπνος (μετά το τσιγάρο, βεβαίως); Σας έχουμε την απάντηση!Υπεύθυνη είναι η ορμόνη προλακτίνη για το γεγονός ότι όλοι οι άντρες μετά το σεξ αισθάνονται υπνηλία, λέει ο σύμβουλος ύπνου Christopher Winter. Ειδικότερα η προλακτίνη καταστέλλει τη ντοπαμίνη, την ορμόνη – διεγερτικό που κάνει τους άντρες να αισθάνονται ξύπνιοι, εξηγεί ο ίδιος. Το σώμα ωστόσο δεν παράγει τόσο ντοπαμίνη όσο προλακτίνη με αποτέλεσμα η δεύτερη να νικάει την πρώτη.
Η ευδιαθεσία μετά το σεξ, χάρη στην ορμόνη της ωκυτοκίνης που απελευθερώνεται μετά το σεξ, βοηθά επίσης στην απομάκρυνση όλων των αγχωτικών και αρνητικών σκέψεων μετά το σεξ και καθιστά πιο εύκολη την χαλάρωση και κατ' επέκταση τον ύπνο. Επιπλέον αν κάνετε σεξ με σβηστά τα φώτα, το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σας καταλαβαίνει ότι είναι ώρα για ύπνο! Τότε είναι που παράγεται και η ορμόνη μελατονίνη από τον εγκέφαλο και βοηθά τον οργανισμό να καταλάβει πότε είναι ώρα για ύπνο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr

To Project Tango είναι πλέον γεγονός και η πρώτη συσκευή βρίσκεται ήδη καθοδόν. Όπως αποκάλυψε η Lenovo στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας Consumer Electronics Show 2016 (CES), που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Λας Βέγκας στις ΗΠΑ (6-9 Ιανουαρίου), η στενή συνεργασία της με την Google οδήγησε στην γέννηση ενός νέου smartphone σε ρόλο εικονικού… παραθύρου.

H συσκευή, που σύμφωνα με τις δυο εταιρείες τεχνολογίας πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στην αγορά μέσα στο καλοκαίρι του 2016, ωστόσο υπόσχεται μια νέα εμπειρία ως προς την χρήση της. Θα είναι εξοπλισμένη με επεξεργασή Qualcomm Snapdragon, γεγονός που βάζει στον χορό και την Qualcomm Technologies, η οποία συνεργάζεται εδώ και καιρό στενά με Lenovo και Google για την βελτιστοποίηση της πλατφόρμας του λεγόμενου Project Tango.

Smartphone, όπως εικονικό παράθυρο

Πρόκειται για μια πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας, στην οποία υπερευαίσθητοι αισθητήρες συμβάλλουν για την δημιουργία τρισδιάστατων εμπειριών επί της οθόνης, καλώντας έτσι τους χρήστες να πλοηγηθούν και να γνωρίσουν το περιβάλλον τους μέσω της… συσκευής τους! Το «έξυπνο» σύστημα επιτρέπει στην συσκευή να καθοδηγείται από τις κινήσεις του χρήστη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία gaming ή ακόμα να μετατρέψει το smartphone σε ένα παράθυρο εικονικής πραγματικότητας.

Σε αντίθεση με το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (GPS) το Project Tango αναγνωρίζει τις τοποθεσίες στις οποίες έχει ξαναβρεθεί ο χρήστης ακόμα και αν αυτές μεταφράζονται σε εσωτερικούς χώρους, π.χ. συγκεκριμένα δωμάτια τους σπιτιού του ή ενός μεγάλου χώρου όπως ένα μουσείο ή ένα εμπορικό κέντρο. Κάτι τέτοιο, του επιτρέπει την εύκολη περιήγηση μέσα σε αχανείς χώρους ή ακόμα την εξεύρεση π.χ. ενός συγκεκριμένου εκθέματος, καταστήματος ή ακόμα και προϊόντος. Με τη βοήθεια του αισθητήρα της συσκευής, οι συσκευές Tango είναι σε θέση να καταγράφουν τις τρεις διαστάσεις ενός χώρου, προσφέροντας ακόμα και αναλυτικές μετρήσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά επίπλων ή διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι.

Πλέον το τεχνολογικό «τανγκό» έχει περάσει σε επίπεδο ανάπτυξης της ομώνυμης εφαρμογής και οι εταιρείες καλούν τους προγραμματιστές να υποβάλλουν τις δικές τους προτάσεις (στην διεύθυνση www.google.com/atap/project-tango/app-incubator) ως τις 15 Φεβρουαρίου, με το δέλεαρ της χρηματοδότησής τους αλλά και της διάθεσης της εφαρμογής τους στο πολυαναμενόμενο smartphone.

Πηγή: tovima.gr
tat

Να κάνω τατουάζ, ή να μην κάνω τατουάζ; Θα γίνει όπως το φαντάζομαι; Θα μου αρέσει όσο νομίζω; Όταν μεγαλώσω, θα το θέλω ακόμα; Και πώς θα φαίνεται μετά από τόσα χρόνια;

Όσον αφορά τα τατουάζ, αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που βασανίζουν κάθε άτομο που σκέφτεται να “ζωγραφίσει” κάποιο σημείο του σώματός του μόνιμα.
Είναι αυτό το “μόνιμα” που συγκρατεί πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι φοβούνται ότι μπορεί να μετανιώσουν το σχέδιο που θα κάνουν. Άλλωστε, είναι πολλά τα αντίστοιχα παραδείγματα γύρω μας...
Μοναδικό βίντεο: Πώς λειτουργεί η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ
Στις ΗΠΑ, ήδη 1 στους 5 ενήλικες (21%) έχει τουλάχιστον ένα σχέδιο στο σώμα του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από την Harris Poll. Ποσοστό που διπλασιάζεται για τους έφηβους 18-19 ετών (40%). Και όλη αυτή η τάση είναι εμφανής, φυσικά, και στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.
>>>Τατουάζ: Ποια χρώματα είναι τα πιο επικίνδυνα για το δέρμα
Το δέρμα αλλοιώνεται μορφολογικά (και όχι μόνο) καθώς γερνάει, με αποτέλεσμα να αλλάζει το σχήμα, τη σύνθεση και την ελαστικότητα του σχεδίου, επειδή αυτά είναι ενσωματωμένα σε αυτό. Ένα “γηρασμένο” σχέδιο μοιάζει από ένα σημείο και μετά με ένα “ξεθωριασμένο χρωματισμένο πανί”, αφού αρχίζει να χάνει την λεπτομέρεια, το χρώμα και την ευκρίνειά του.
>>> Ενημερωθείτε έγκαιρα: Τι προκαλούν τα τατουάζ στο δέρμα σας
Τα σωματίδια του μελανιού στα μεγάλα σχέδια τείνουν να εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με το Κολέγιο Evergreen State, γεγονός που κάνει το τατουάζ να φαίνεται πιο γαλαζωπό, ξεθωριασμένο και “θολό” στην όψη, αλλά και πιο δύσκολο να “σβηστεί” με τη θεραπεία με λέιζερ.
>>>Πώς να αφαιρέσετε ένα τατουάζ με ασφάλεια για την υγεία σας
Επιπλέον, παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει την ύπαρξη μελάνης σε λεμφαδένες, το οποίο ενισχύει τη θεωρία ότι τα φαγοκυτταρικά κύτταρα (τα κύτταρα που “απορροφούν” ξένα σωματίδια στην κυκλοφορία του αίματος και τους ιστούς) είναι η αιτία που το σωματίδια μελανιού αλλά ζουν θέση μέσα στον οργανισμό.
Σε κάθε περίπτωση, οι παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνουν το πώς φαίνονται τα τατουάζ μετά από πολλά χρόνια. Δείτε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...
τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ τατουάζ
http://www.medicaldaily.com

Ο γιος του Αλμπάνο Καρίζι και της Ρομίνα Πάουερ και η κόρη της Ορνέλα Μούτι παντρεύονται.

Ο Γιάρι Καρίζι και η Νάικι Ρικέλι θα ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας κάνοντας τους γονείς τους πολύ ευτυχισμένους.

Ο γάμος μάλιστα θα γίνει στην Ινδία. Τα ευχάριστα νέα τα ανακοίνωσε η ίδια η Ρικέλι σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης.

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία αύξηση νεφώσεων από το βράδυ στα δυτικά. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Θράκη και από τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τη νύχτα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι εργοδότες μπορούν να διαβάζουν στο εξής, και με το νόμο, τα προσωπικά μηνύματα υπαλλήλων που αποστέλλονται μέσω των υπηρεσιών chat και λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εν ώρα εργασίας.
Το δικαστήριο στο Στρασβούργο σε απόφαση που εκδόθηκε χθες, δικαίωσε εταιρεία που διάβασε προσωπικά μηνύματα υπαλλήλου και κατόπιν τον απέλυσε.
Πρόκειται για εργαζόμενο από τη Ρουμανία, μηχανικό, ο οποίος απολύθηκε λόγω του προσωπικού του ταχυδρομείου.
Το ΕΔΑΔ απεφάνθη ότι εργοδότης είχε το δικαίωμα να διαβάσει προσωπικές συζητήσεις υπαλλήλου του μέσω του Yahoo Messenger, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στο γραφείο.
«Ο εργοδότης ενέργησε στο πλαίσιο της πειθαρχικής εξουσίας, δεδομένου ότι όπως διαπιστώθηκε από τα εθνικά δικαστήριο, είχε αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό Yahoo Messenger υποθέτοντας ότι οι εν λόγω πληροφορίες σχετίζονταν με επαγγελματικές δραστηριότητες και ότι η πρόσβαση αυτή επομένως ήταν νόμιμη. Το Δικαστήριο δεν βλέπει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει αυτά τα ευρήματα» αναφέρεται στην απόφαση.
Οι δικαστές ανέφεραν ότι ο εργαζόμενος παραβίασε τις πολιτικές της εταιρίας και ο εργοδότης είχε το δικαίωμα να ελέγξει εάν είναι συνεπής στην εργασία του, αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ το BBC.

Λύση σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση του χρέους του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ λόγω νέας «μαύρης τρύπας» από την υπόθεση της υπεξαίρεσης, βρέθηκε μετά τις συναντήσεις που είχε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης στην Αθήνα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητεί να πληρωθούν οι οφειλές οι οποίες ανέρχονται σε 6,9 εκατ. ευρώ και όχι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις, που ανεβάζουν το ύψος του συνολικού ποσού στα 16,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, στη διάρκεια των επαφών του δημάρχου στην Αθήνα αποφασίστηκε να δοθούν από την κύρια οφειλή των 6,9 εκατ. ευρώ εφάπαξ τα 5 εκατ. ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους που δεν έχουν αποδοθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τα άλλα 1,9 εκατ. ευρώ να μπουν στη ρύθμιση του νόμου και να εξοφληθούν σε 12 δόσεις, με προσαύξηση 10%.
Ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη, έλαβε τη διαβεβαίωση πως το ζήτημα του χρέους θα τακτοποιηθεί.
Η νέα «μαύρη τρύπα» αφορά εισφορές εργαζομένων που παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το χρονικό διάστημα 1999 – 2008 και εντοπίστηκαν στη διάρκεια πρόσφατης οικονομικής επιθεώρησης.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!