Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016


Η Volvo έδωσε μια ακόμη αποστομωτική απάντηση στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελών αυτοκινήτων που κυρίως για εμπορικούς λόγους, αμφισβητούν την θέση της στην premium κατηγορία.

Η ολοκαίνουργια δημιουργία της S90, καταρρίπτει κάθε επιχείρημα των ισχυρών ανταγωνιστών της και της επιτρέπει για πρώτη φορά στην ιστορία της, να διεκδικήσει υψηλό μερίδιο από την παγκόσμια αγορά των μεγάλων πολυτελών τετράπορτων οικογενειακών αυτοκινήτων. Το Volvo S90 κοιτάζει στα μάτια την καινούργια Mercedes E Class, την BMW X5 και το Audi A6.

Στην Μάλαγα της Ισπανίας οδήγησα τη ναυαρχίδα της μάρκας- σε δυο αμαξώματα(μπερλίνα και στέσιον βάγκον V90 - και ειλικρινά απόλαυσα τον τρόπο που κινείται ακόμη και όταν το κοντέρ φτάνει στα όρια του.

Μου έκανε εντύπωση το σετάρισμα πολλών παραμέτρων που επέλεξαν οι φιλόδοξοι Σουηδοί. Μετά από έρευνες και χιλιάδες χιλιόμετρα κατέληξαν σε μια συνταγή που στο δρόμο συγκρίνεται μόνο με την οδηγοκεντρική BMW Σειράς 5. Ιεροσυλία, θα σκεφθούν οι φανατικοί οπαδοί της μάρκας με έδρα την Βαυαρία.

Τους διαβεβαιώνω όμως ότι το S90 φτάνει στα υψηλά όρια της BMW Σειράς 5 ενώ σε μερικά χαρακτηριστικά την ξεπερνάει. Τα πράγματα αλλάζουν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αξιολογήσουμε και κυρίως να τα εκτιμήσουμε χωρίς προκαταλήψεις.

Η θεμελιώδης αλλαγή στη συμπεριφορά του επιβλητικού αυτοκινήτου μήκους 4,96 μ. οφείλεται κυρίως στις υπηρεσίες που προσφέρει το νέο πλαίσιο μεταβλητού μήκους. Όπως και στο επίσης premium XC90, αντιδρά με μαγικό τρόπο σε κάθε πρόκληση στην άσφαλτο και τα βάζει με τους νόμους της φύσης.

Από την πρώτη στιγμή ένοιωσα ασφαλής και με κυριάρχησε η επιθυμία να βρω τα όρια του. Το πίεσα πάνω από το σημείο που θα τολμήσει κάθε συνετός οικογενειάρχης οδηγός, του έβαλα δύσκολα σε απανωτές στροφές και σε εγκάρσια σαμαράκια.

Σε όλα τα τεστ με αντιμετώπισε με την γνωστή σουηδική ψυχρότητα. Αντέδρασε και συμπεριφέρθηκε με υποδειγματικό τρόπο. Πάνω στο θαυμάσιο πλαίσιο, οι Σουηδοί έστησαν τις αναρτήσεις και το σύστημα διεύθυνσης. Οι ρυθμίσεις τους έγιναν με την βοήθεια έμπειρων δοκιμαστών και υπολογιστών.

Κράτησα στη μνήμη μου, την άψογη οδική συμπεριφορά του και τον τρόπο που ξεπερνά τις κακοτοπιές. Τα μοτέρ είναι δυο με χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. Ένα σύνολο βενζίνης Τ6 320 ίππων και ένα ντίζελ με 190 ίππους (D4) είτε 235(D5).

Δοκίμασα και τα δυο μοτέρ. Το D5 είναι η καλύτερη λύση για όσους κοιτάζουν την οικονομική λειτουργία. Ο Τ6, ενθουσιάζει με την ισχύ, ποιοτική λειτουργία και ραφιναρισμένη συμπεριφορά του.

Προσωπικά θα αγόραζα την βενζίνη. Στα όρια του τέλειου και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων. Τι θα άλλαζα; Θα έδινα πιο δυναμικά στοιχεία στην εξωτερική σχεδίαση, θα επέλεγα μια μεγαλύτερη οθόνη όπως εκείνη που κοσμεί την Mercedes E Classκαι θα πρόσθετα μικρότερα μοτέρ.

Το πρώτο μοντέλο της Volvo με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist(στάνταρ) και αναβαθμισμένο City Safety που ανιχνεύει και μεγάλα ζώα, θα βρίσκεται στις εκθέσεις στο τέλος Ιουλίου. Από 49.600 ευρώ(D4, 190 ίππων, Auto, δικίνητο). Όλες οι άλλες εκδόσεις είναι τετρακίνητες.

Οι Τ6 και D5 προς 58.400 ευρώ.
real.gr

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά, περνάμε περισσότερο χρόνο στα μπαλκόνια και τις αυλές.

Δυστυχώς, όμως, το ίδιο κάνουν και τα έντομα - και με τους ιούς που μεταδίδουν, τα κουνούπια αποτελούν αιτία ανησυχίας για πολύ κόσμο.

Το πρώτο βήμα για να τα θέσετε υπό έλεγχο στους υπαίθριους χώρους είναι να αλλάξετε μερικές συνήθειες που έχετε κατά τη φροντίδα των φυτών.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), για να μειωθούν οι πληθυσμοί των κουνουπιών στους υπαίθριους χώρους πρέπει να κουρεύετε τακτικά το γρασίδι, τους θάμνους και τις φυλλωσιές (είναι καταφύγια των ενήλικων κουνουπιών) και να ποτίζετε τα φυτά μόνο τις πρωινές ώρες και όχι το σούρουπο (τα κουνούπια εναποθέτουν τα αυγά τους ακόμα και στο έδαφος που παραμένει υγρό για μεγάλα χρονικά διαστήματα μετά το πότισμα).

Απαραίτητο είναι ακόμα να απομακρύνετε τα στάσιμα νερά γύρω από το σπίτι (π.χ. από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, πιατάκια γλαστρών, κουβάδες, παλιά λάστιχα, υδρορροές κ.λπ.) και να έχετε ανάποδα ή καλυμμένα τα δοχεία νερού (π.χ. κουβάδες, καρότσια, βαρέλια, ποτιστήρια) όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Ένας πρόσθετος φυσικός τρόπος προστασίας είναι να έχετε γλάστρες ή να φυτέψετε λουλούδια και φυτά, τα αρώματα των οποίων απωθούν τα κουνούπια. Να μερικές ιδέες:

1. Καλέντουλα. Εκλύει πτητικές ουσίες οι οποίες απωθούν τα κουνούπια και άλλα έντομα του κήπου, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως και ως φυσικό εντομοκτόνο στις καλλιέργειες λαχανικών, λέει ο γεωπόνος Πάνος Φλέγκας. Τοποθετήστε την ανάμεσα στα άλλα φυτά και κοντά στα ανοίγματα του σπιτιού ώστε να εμποδίζει την είσοδο των κουνουπιών στους εσωτερικούς χώρους.

2. Λεβάντα. Οι μέλισσες την λατρεύουν, αλλά τα υπόλοιπα έντομα όχι διότι τα απωθεί η μυρωδιά από τα αιθέρια έλαια των φύλλων της (γι’ αυτό είναι ιδανική και για την προστασία των μάλλινων ρούχων από τον σκόρο). Είναι αιωνόβια και όταν συνηθίσει τον χώρο όπου θα την φυτέψετε, δεν θα χρειάζεται πολύ νερό.

3. Λεμονόχορτο. Περιέχει σιτρονέλλα - την φυσική, δραστική ουσία πολλών εντομοαπωθητικών. Το φυτό είναι ακόμα πιο ισχυρό εντομοαπωθητικό, διότι μυρίζει πιο έντονα από τα τεχνητά προϊόντα. Αντέχει την ζέστη και την ξηρασία, αλλά όχι την παγωνιά, επομένως καλύτερα είναι να το φυτέψετε σε γλάστρα, ώστε το χειμώνα να το βάζετε μέσα, συνιστά ο Π. Φλέγκας.

4. Σκόρδο. Απωθεί όλα τα έντομα, λόγω της γνωστής σε όλους μας έντονης μυρωδιάς του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε μορφή σπρέι για να προστατεύετε τα φυτά σας από τα έντομα (δεν είναι τοξικό).

5. Δεντρολίβανο. Απωθεί αποτελεσματικά τα κουνούπια. Αντέχει τη ζέστη και αναπτύσσεται εύκολα στη γλάστρα, επομένως μπορείτε να το βάλετε σκόρπια στον κήπο και στη βεράντα σας.

6. Βασιλικός. Η έντονη μυρωδιά του απωθεί μύγες και κουνούπια, επομένως είναι ό,τι πρέπει για τοποθέτηση (και) δίπλα ή πάνω στο τραπέζι του φαγητού.

7. Δυόσμος. Είναι ένα πανίσχυρο απωθητικό των κουνουπιών - ίσως έως και δέκα φορές πιο αποτελεσματικός από το DEET, την δραστική ουσία πολλών εντομοαπωθητικών του εμπορίου, σύμφωνα με μερικές μελέτες. Μια καλή ιδέα είναι να τυλίξετε μερικά φύλλα σε ρολό και να τα τρίψετε στο δέρμα σας. Επειδή, πάντως, αναπτύσσεται σχεδόν παντού και εξαπλώνεται εύκολα, ο Π. Φλέγκας συνιστά να τον φυτεύετε καλύτερα σε γλάστρες.

8. Πετούνιες. Τα άνθη τους εκλύουν μία γλυκιά μυρωδιά που απωθεί πολλά έντομα, συμπεριλαμβανομένων των κουνουπιών.

9. Μέντα. Όσο την λατρεύουν οι άνθρωποι, τόσο την αποφεύγουν μυρμήγκια, ποντίκια και κουνούπια. Επειδή, όμως, εξαπλώνεται γρήγορα στον κήπο και είναι δύσκολη στην εκρίζωσή της, καλύτερα είναι να την φυτεύετε σε γλάστρες.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο ρόλος των οριζόντιων γραμμών στην πίσω πλευρά των iPhone;

Αν γυρίσετε για παράδειγμα ένα iPhone 6 ή 6s στην πίσω πλευρά θα δείτε τις μυστηριώδεις πλαστικές γραμμές να διασχίζουν τη συσκευή στο πάνω και στο κάτω μέρος. Οι γραμμές αυτές είναι στην πραγματικότητα οι κεραίες του τηλεφώνου και είναι μάλλον σημαντικές διότι με αυτό τον τρόπο το τηλέφωνο επικοινωνεί με το δίκτυο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror αυτές οι κεραίες δεν μπορούν να κρυφτούν μέσα στο ακουστικό, επειδή η μεταλλική κατασκευή του τηλεφώνου θα εμποδίσει τη διαφυγή των ραδιοκυμάτων, εμποδίζοντας τις κεραίες να κάνουν αποστολή και λήψη πληροφοριών. Αντ’ αυτού, η Apple αποφάσισε να καλύψει τις κεραίες με πλαστικό, μέσω του οποίου τα ραδιοκύματα μπορούν να περάσουν και να τα κολλήσουν στο εξωτερικό της συσκευής.

Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 6 οι σχεδιαστές αμφισβήτησαν το κατά πόσο ο συνιδρυτής της Apple Steve Jobs θα επέτρεπε αυτές τις μη αισθητικά συνεκτικές γραμμές. Παλιότερα, ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα οι κεραίες παρουσίαζαν προβλήματα επικοινωνίας στις συσκευές της Apple ενώ τα πράγματα τώρα έχουν βελτιωθεί.

Φήμες πάντως αναφέρουν ότι η Apple δέχτηκε έντονες κριτικές για το iPhone 6 και ότι η εταιρεία ποντάρει πολλά στο νέο iPhone 7 που θα λανσαριστεί τους επόμενους μήνες. Δεν είναι γνωστό ωστόσο αν αυτό σημαίνει αλλαγή και στην εμφάνιση όπως για παράδειγμα στο που θα βρίσκεται η κεραία και αν θα διατηρηθούν οι πλαστικές γραμμές. Τον τελευταίο καιρό πάντως διαρρέουν πολλές φήμες για τη νέα εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του καινούριου μοντέλου της Apple χωρίς κάτι να έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί.

Στο… τηλεοπτικό τους σπίτι επιστρέφουν Νίκος Μουτσινάς και Μαρία Ηλιάκη, δυο χρόνια αφότου έριξε τίτλους τέλους στο «Δέστε τους».
Με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Alpha, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Τους αγαπήσατε στο «Δέστε τους». Τώρα... ξαναδέστε τους!
Από το φθινόπωρο, ο Νίκος Μουτσινάς και η Μαρία Ηλιάκη έρχονται ξανά στον ALPHA.
Δύο άνθρωποι που σφράγισαν την τηλεοπτική ζώνη 16:00 - 18:00 γυρίζουν στο τηλεοπτικό τους σπίτι, σηκώνουν τα μανίκια και ετοιμάζουν την -άτιτλη ακόμα- νέα τους εκπομπή, με εφόδια το χιούμορ, την αμεσότητα, την παρέα.
Γιατί οι άνθρωποι που έγιναν δικοί μας, επιστρέφουν πάντα εκεί που τους αγαπήσαμε».

Να σημειώσουμε ότι η μεταγραφή-βόμβα, «έσκασε» μόλις δυο εβδομάδες αφότου ο Δήμος Βερύκιος είχε δηλώσει «στον αέρα» του «Happy Day»:
«Ο Μουτσινάς στον Alpha μόνο ως τουρίστας θα έρθει!Όποιος φεύγει, δύσκολα επιστρέφει και, τις περισσότερες φορές, δεν επιστρέφει... Άλλωστε, ο Νίκος καλό παιδί, δεν έκανε και τίποτα παραπάνω από την Κωνσταντίνα. Αφού έχουμε την Κωνσταντίνα (…)Είπα ότι ο Νίκος, αφού έκλεισε την πόρτα στον Alpha, δεν μπορεί να ξανανοίξει. Στο σύγχρονο management, όποιος φεύγει από μία επιχείρηση… Για καλή ώρα εγώ, φτάνω στα όριά μου μαζί σου, δεν θέλω και πολύ, φεύγω! Αν φύγω από τον Alpha δεν μπορώ να ξαναγυρίσω. Τι το ‘χω; Δίπορτο; Το μοναστήρι είναι που έχει τις πολλές πόρτες; Και στο μοναστήρι υπάρχει μόνο μία πόρτα, από εκεί μπαίνεις η βγαίνεις. Και ο Νίκος, πλέον, μόνο ως τουρίστας μπορεί να έρθει… στο Μπάκιγχαμ!»

Πηγή: star.gr

Πριν από λίγες ημέρες, η Ιωάννα Λίλη αλλά η κόρη της έγιναν νονές καθώς βάπτισαν την κόρη του παιδικού φίλου του Θοδωρή Ζαγοράκη, Ανδρέα Ζηρτιλίδη.

Η παρουσιάστρια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια τρυφερή οικογενειακή φωτογραφία, από την ημέρα του μυστηρίου.

Στην φωτογραφία αυτή την βλέπουμε να ποζάρει μαζί με την κορούλα της, τα ανίψια της αλλά και την αδελφή της που πραγματικά μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό.

Περήφανη Θεία-Περήφανη Μαμά-Μαζί με την αδελφή μου Δάφνη -τα ανίψια μου-Χρηστό και Θανάση και την κόρη μου!!!», σχολίασε στη λεζάντα της φωτογραφίας.




Πηγή: faysbook.gr

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε την Πέμπτη στην Ιαπωνία ένα… τσαμπί σταφύλια, με τον αγοραστή του να καταβάλει σχεδόν 10.000 ευρώ.
Τα περίπου 30 σταφύλια που είχε το τσαμπί, ποικιλίας «Ruby Roman», είχαν μέγεθος… μπάλας του πινγκ πονγκ.
Περιχαρής, ο νέος κάτοχος των σταφυλιών Τακαμάρου Κονίσι, δήλωσε ότι προτίθεται να εκθέσει τα φρούτα στο κατάστημά του, προτού τα δοκιμάσουν οι πελάτες του.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν είναι σπάνιο εξαιρετικής ποιότητας φρούτα να αγοράζονται σε δημοπρασίες σε υπερβολικά υψηλές τιμές, κυρίως από εμπόρους οι οποίοι επιθυμούν να διαφημίσουν το κατάστημά τους εκθέτοντάς τα.
Τον περασμένο χρόνο, ένα καρπούζι πουλήθηκε αντί 350.000 γιεν (3.150 ευρώ με τη συναλλαγματική ισοτιμία που ισχύει σήμερα) και δύο πεπόνια ποικιλίας Γιουμπάρι αγοράστηκαν αντί 1,5 εκατομμυρίων γιεν (13.400 ευρώ).
Μητρώο με τους υπαλλήλους των φορέων της Αυτοδιοίκησης δημιουργεί το υπουργείο Εσωτερικών με άρθρο του πολυνομοσχεδίου. Ονομάζεται «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (ΜΑΔ-ΟΤΑ) και περιλαμβάνει στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που απογράφεται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων Ανθρώπινου Δυναμικού των περ. α-ε της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν.3845/2010.
Το ΜΑΔ-ΟΤΑ περιλαμβάνει :
  1. i) Τα στοιχεία απογραφής που καταγράφονται από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου», σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και εγκυκλίους.
  2. ii) Συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για τις πληρωμές που διενεργούνται μέσω του συστήματος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για κάθε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ομαδοποιημένα σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη, από αυτή, σχετική κωδικοποίηση και ανάλογα με το είδος της σχέσης εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού και το είδος της πληρωμής.

Αναλυτικά:
Άρθρο 118
Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
α. Στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τηρείται ηλεκτρονική βάση δεδομένων, η οποία ονομάζεται «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (εφεξής ΜΑΔ-ΟΤΑ) και περιλαμβάνει στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης που απογράφεται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων Ανθρώπινου Δυναμικού των περ. α-ε της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου του ν.3845/2010. Το ΜΑΔ-ΟΤΑ περιλαμβάνει :
  1. i) Τα στοιχεία απογραφής που καταγράφονται από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου», σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και εγκυκλίους.
  2. ii) Συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία για τις πληρωμές που διενεργούνται μέσω του συστήματος της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για κάθε φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ομαδοποιημένα σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη, από αυτή, σχετική κωδικοποίηση και ανάλογα με το είδος της σχέσης εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού και το είδος της πληρωμής.
β. Για την κατάρτιση και την επικαιροποίηση του ΜΑΔ-ΟΤΑ χορηγείται σε εξουσιοδοτημένους χρήστες της αρμόδιας για θέματα προσωπικού των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης οργανικής μονάδας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία της εφαρμογής «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου» που αφορούν τον τομέα ΟΤΑ, και παράλληλα αποστέλλονται σε αυτή μηνιαίως, από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στην ανωτέρω περίπτωση (β).
γ. Ο προϊστάμενος της αρμόδιας για τα θέματα προσωπικού των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι εκ παραλλήλου υπεύθυνος για τη διασφάλιση της έγκαιρης, ολοκληρωμένης και αξιόπιστης απογραφής του ανθρώπινου δυναμικού στην εφαρμογή «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου» από τους υπόχρεους, προς τούτο, φορείς αρμοδιότητάς του, και σε περίπτωση παρέκκλισης αυτών μπορεί να εισηγείται την επιβολή των σχετικών, εκάστοτε προβλεπόμενων κυρώσεων.
δ. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορεί να προβλέπεται η επέκταση του ΜΑΔ-ΟΤΑ και με στοιχεία του ανθρώπινου δυναμικού πάσης φύσεως νομικών προσώπων και εταιρειών, που ανήκουν ή στα οποία συμμετέχουν ΟΤΑ ή άλλοι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, και τυχόν δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του πρώτου εδαφίου του παρόντος, να καθορίζονται οι υπόχρεοι απογραφής, το είδος των στοιχείων, ο χρόνος, ο τρόπος και γενικά η διαδικασία συλλογής και επικαιροποίησης αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
ε. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μπορεί να καθορίζονται οι υπηρεσίες και οι φορείς που δύνανται να έχουν πρόσβαση στο Μ.Α.Δ.ΦΟ.Τ.Α, αριθμοδείκτες αξιολόγησης της στελέχωσης των φορέων που προκύπτουν από τα στοιχεία του και ο τρόπος αξιοποίησής τους για την ορθολογικότερη διάρθρωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και κάθε άλλη, αναγκαία λεπτομέρεια για την τήρηση και λειτουργία του.
στ. Οι διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 269 του ν. 3852/2010 κατά το μέρος της αναφοράς αυτών στη βάση δεδομένων «Ηλεκτρονικό Μητρώο εργαζομένων των Περιφερειών», καθώς και οι διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 267 του ν. 3852/2010 κατά το μέρος της αναφοράς αυτών στη βάση δεδομένων «Ηλεκτρονικό Μητρώο εργαζομένων των Δήμων» καταργούνται.
aftodioikisi.gr

Δύο νέες έρευνες ανακάλυψαν «σούπερ μικρόβια», ιδιαίτερα ανθεκτικά στα φάρμακα, στα ανοιχτά του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μερικές από τις τοποθεσίες που θα φιλοξενήσουν αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Αυγούστου.

Αυτά τα θανατηφόρα μικρόβια, που συνήθως συναντώνται μόνο σε νοσοκομεία, έχουν εμφανιστεί στα νερά κοντά σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πόλης.

Αν και οι αξιωματούχοι της πόλης κατηγορούν την παράνομη απόρριψη αποβλήτων για τη μόλυνση, το πιο πιθανό είναι ότι συνδέεται με τους τόνους ακατέργαστων λυμάτων που απελευθερώνονται από τον δήμο στον ωκεανό μετά από ελάχιστους ελέγχους ασφάλειας.

Αν και η Βραζιλία δεσμεύθηκε να καθαρίσει τα νερά της πόλης ως μέρος της υποψηφιότητάς της το 2009, ο στόχος δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Μάλιστα, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί στα χρόνια που μεσολάβησαν.

Οι αθλητές έχουν από καιρό παραπονεθεί για τη δυσοσμία των λυμάτων στις περιοχές όπου αναμένεται να αγωνιστούν και τα διάφορα αντικείμενα που επιπλέουν κατά μήκος της ακτής αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για τους κολυμβητές.

Τα βακτήρια εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε μια μελέτη του 2014 στα ανοικτά του κόλπου Γκουαναμπάρα, όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, νέες μελέτες έδειξαν ότι η μόλυνση είχε εξαπλωθεί και σε άλλες πέντε παραλίες του Ρίο, συμπεριλαμβανομένης της Κοπακαμπάνα, όπου θα λάβουν χώρα οι αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και η κολύμβηση του τριάθλου.

Τα βακτήρια εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε μια μελέτη του 2014 στα ανοικτά του κόλπου Γκουαναμπάρα, όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας.

Τα βακτήρια αυτά μπορούν να προκαλέσουν ουροποιητικές, γαστρεντερικές και πνευμονικές λοιμώξεις, και μολύνσεις του αίματος που συνδέονται με τη μηνιγγίτιδα.

Υπολογίζεται πως έως και το 50% των ασθενών που μολύνονται στο αίμα από αυτά τα μικρόβια πεθαίνουν.

Ίσως το πιο ανησυχητικό για αυτά τα βακτήρια είναι το γεγονός ότι είναι σε θέση να μεταφέρουν την αντοχή τους σε αντιβιοτικά και σε άλλα μικρόβια που υπάρχουν στο νερό.

Προολυμπιακοί αγώνες κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας στο Ρίο τον περασμένο Αύγουστο οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό ασθενειών μεταξύ των αθλητών.

Μερικοί από τους αθλητές καταφεύγουν στη χρήση χλωρίνης, αντιβακτηριακών διαλυμάτων και ειδικών στολών με αντιμικροβιακό υλικό, προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες μόλυνσης.

Οι εποχές που ένας εργαζόμενος έπρεπε οπωσδήποτε να βρίσκεται στο γραφείο του για να δουλεύει φαίνεται για ορισμένους κλάδους να περνούν σιγά-σιγά στο παρελθόν. Σε πολλές δουλειές είναι πια απαραίτητα πολύ λίγα πέρα από ένα λάπτοπ και μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ κι έτσι προέκυψε η τάξη των «ψηφιακών νομάδων» που ζουν κι εργάζονται σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο επειδή συχνά μένουν σε κάποια πόλη για αρκετές εβδομάδες ή και λίγους μήνες, οι «ταξιδιώτες» αυτοί έχουν συγκεκριμένες ανάγκες που πρέπει να καλύπτει την τοποθεσία που κάνουν για το διάστημα αυτό σπίτι τους: αξιόπιστη σύνδεση στο ίντερνετ, ευέλικτες ρυθμίσεις για τη χορήγηση βίζας, λειτουργικά μέρη όπου μπορούν να δουλέψουν αποτελεσματικά.
Πώς μπορούν όμως οι άνθρωποι που δεν έχουν σταθερή έδρα για τη δουλειά τους να ξέρουν σε ποιες πόλεις θα μπορέσουν να εργαστούν με εξασφαλισμένες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σε περιβάλλον φιλικό, με καιρικές συνθήκες που να τους ταιριάζουν; Για να απαντήσει στο ερώτημα αυτό ο Ολλανδός Pieter Levels -και part time ψηφιακός νομάς και ο ίδιος- έφτιαξε τη Nomad List, η οποία κατατάσσει, επαναξιολογώντας διαρκώς, πολλές πόλεις στον κόσμο σε σειρά καταλληλότητας για τους μετακινούμενους εργαζόμενους της σύγχρονης εποχής. Κριτήρια είναι το κόστος ζωής, η ταχύτητα της σύνδεσης στο ίντερνετ, ο καιρός, η ασφάλεια αλλά και πολλά ακόμα.
Η κατάταξη βέβαια αλλάζει διαρκώς αφού οι πόλεις επαναξιολογούνται real time ενώ και κάποια από τα κριτήρια είναι λιγότερο ή περισσότερο ευμετάβλητα. Κάποιες πόλεις ωστόσο είναι διαρκώς στις πρώτες θέσεις σχετικά με το πόσο φιλικές είναι προς τους ψηφιακούς νομάδες. Το BBC ξεχώρισε πέντε από τις πόλεις αυτές, που φιγουράρουν γενικά στις θέσεις κοντά στην κορυφή και αναζήτησε ψηφιακούς νομάδες που ζουν εκεί για να διαπιστώσει ποιες πτυχές χαρίζουν στις πόλεις αυτές τις υψηλές θέσεις στην κατάταξη.
Chiang Mai, Tαϊλάνδη
chiang
Οι λογικές τιμές και η διαθεσιμότητα καφέ όλο το 24ωρο όλες τις ημέρες την εβδομάδα έχουν προσελκύσει πολλούς ψηφιακούς νομάδες στην πόλη της Νοτιοανατολικής Ασίας. «Η Chiang Mai έχει επαρκείς υποδομές και νιώθω άνετα, παράλληλα είναι αρκετά φτηνά ώστε να μην ανησυχεί κανείς για τα χρήματα», λέει ο Martín Raúl Villalba, software developer από την Αργεντινή, «αυτά σε συνδυασμό με τις επιλογές στη χορήγηση βίζας, τον χαλαρό τρόπο ζωής, τη δυνατότητα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης σπιτιού και του πραγματικά πολύ καλού φαγητού αναδεικνύουν την πόλη σε πολύ καλή επιλογή».
Η πόλη είναι τόσο μικρή που μπορεί κανείς να τη γυρίσει με σκούτερ ή ακόμα και με ταξί, χωρίς να του κοστίσει πολύ. Είναι επίσης εύκολο να βγει κανείς έξω από την πόλη και να απολαύσει την πλούσια ύπαιθρο, με τις λίμνες και τα βουνά.
«Το μέρος έχει και πλούσια ιστορία και αμέτρητα εθνικά φεστιβάλ», περιγράφει ο Βρετανός Ben Salt, συνιδρυτής του Tripmap, που ζει κατά διαστήματα στην Chiang Mai από το 2013. «Είναι ένα μέρος όπου, παρότι ο μοντέρνος τρόπος ζωής εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, μπορεί κανείς ακόμα να γνωρίσει την παραδοσιακή ταϊλανδέζικη κουλτούρα. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι περισσότεροι νομάδες μετακινούνται νότια ή ανατολικά, στις παραλίες και τα νησιά, για να αποφύγουν την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί το κάψιμο σπαρτών».
Το hot spot των ψηφιακών νομάδων είναι η συνοικία Nimman, σε απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από την γεμάτη τουρίστες Παλιά Πόλη. Βρίσκεται κοντά στο πανεπιστήμιο και διαθέτει πολλά μέρη όπου μπορεί κανείς να εργαστεί- αλλά και πολλές καφετέριες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το PunSpace αλλά και το Mana.
Puerto Viejo, Κόστα Ρίκα
puerto
Παρότι δεν διαθέτει μέρη εργασίας με την παραδοσιακή σημασία τους, αυτή η κοινότητα στη νοτιοανατολική Κόστα Ρίκα είναι πολύ φιλική στους ψηφιακούς νομάδες λόγω των καφέ, των εστιατορίων και των μπαρ. «Δούλευα σε μέρη συνεργασίας νέων επιχειρηματιών για τρία χρόνια πριν γίνω ψηφιακός νομάς και ήθελα ένα διάλειμμα από τα γραφεία με ενιαίους χώρους», λέει ο Miks Kalniņš, software engineer από τη Λετονία. «Εδώ εργάζομαι από το δωμάτιό μου ή αν θέλω κατεβαίνω και δουλεύω από το μπαρ. Υπάρχουν ακόμα και αιώρες αν θέλω να συγκεντρωθώ πριν στρωθώ στη δουλειά».
Η φύση και οι παραλίες κάνουν το Puerto Viejo ιδανικό μέρος για να συγκεντρωθεί κάποιος χωρίς παρεμβολές αλλά και η τοπική κοινότητα αποτελεί ένα «δώρο» στον επισκέπτη.
Επειδή η πόλη πλημμυρίζει από τουρίστες, πολλοί εργαζόμενοι- νομάδες επιλέγουν να βγουν πιο έξω και να ζήσουν σε κοντινές περιοχές με περισσότερη ησυχία. Ο Αμερικανός Cameron Guthrie ζει στην Cahuita, 16 χιλιόμετρο βόρεια του Puerto Viejo. Ο Kalniņš ζει στην οικονομική Punta Uva, μια μικρή πόλη σε απόσταση εννιά χιλιομέτρων νοτιοανατολικά, όπου του αρέσει να περπατά και να κάνει ποδήλατο. Όταν χρειάζεται να βρεθεί… down town παίρνει το λεωφορείο.
Miami, ΗΠΑ
miami
Το πρώτο πράγμα που προσελκύει τους ψηφιακούς νομάδες στο Μαϊάμι είναι ο σταθερά καλός καιρός σε αυτή την πόλη της νότιας Φλόριντα. «Η εταιρεία μου έχει έδρα στο Νιου Τζέρζι και όταν οι συνάδελφοί μου είναι αντιμέτωποι με χιονοθύελλες εγώ κάνω βόλτες στην παραλία», περιγράφει ο Josh Stutt, υπεύθυνος μάρκετινγκ της φαρμακευτικής εταιρείας Strides Shasun, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Νέα Υόρκη αλλά ζει στο Μαϊάμι την τελευταία 10ετία. «Εργάζομαι από γραφείο που έχω φτιάξει στο σπίτι μου και τα παράθυρά μου είναι ανοιχτά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου», λέει.
Η πόλη είναι πολύ ελκυστική για τους πιο δημιουργικούς εργαζόμενους διευκολύνοντας τη συναναστροφή με άλλους ανθρώπους με παρόμοιο προσανατολισμό και ενδιαφέροντα. Είναι επίσης πολύ βολική για να κάνεις κανείς επαφές και να δικτυωθεί καθώς διαθέτει μια από τις πιο αναπτυσσόμενες καλλιτεχνικές σκηνές στον κόσμο και πλήθος διάσημων επισκεπτών.
Σύμφωνα με τον Stutt, οι περιοχές South Beach, Brickell και Wynwood είναι οι καλύτερες για τους ψηφιακούς νομάδες ενώ η South Beach διαθέτει πολλούς «πειρασμούς» αλλά και ολοένα πιο επαγγελματικά περιβάλλοντα με χώρους κοινή εργασίας όπως το WeWork. Η συνοικία Brickell είναι κοντά στο κέντρο της πόλης και όλες τις τράπεζες ενώ το Wynwood είναι η «φωλιά των χίπστερ» με την ολοένα διογκούμενη start-up σκηνή του και τους καλλιτέχνες- δρόμου και μη. «Το Panther Coffee στο Wynwood είναι το must του σύγχρονου εργαζόμενου στο Μαϊάμι», λέει ο Stutt.
Florianópolis, Βραζιλία
vrezilia
Με ειδυλλιακές παραλίες σε αφθονία και τα ενοίκια στο μισό σε σχέση με το Ρίο ντε Τζανέιρο, η Florianópolis στη νότια Βραζιλία προσελκύει ολοένα και περισσότερους ψηφιακούς νομάδες καθώς εκεί ανθίζουν οι εταιρείες τεχνολογίας και οι start-up. Με πολλά εστιατόρια και διεθνή κουζίνα, έντονη νυχτερινή ζωή και πλήθος δραστηριοτήτων, η πόλη προσφέρει υψηλή ποιότητα ζωής, ειδικά σε σχέση με άλλες μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, λέει ο Eduardo Borges που κατάγεται από το Σάο Πάολο αλλά έχει εδώ και ένα χρόνο την έδρα του στη Florianópolis για την PressX PR Agency και το ηλεκτρονικό κατάστημα SockMe.
Παρότι είναι παραθαλάσσιο μέρος, η πόλη έχει αρκετό κρύο στη διάρκεια του χειμώνα. «Μπορεί να δεις ακόμα και χιόνια στα γύρω βουνά αλλά στην πόλη η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους 5 βαθμούς Κελσίου», εξηγεί ο Borges. «Το καλοκαίρι έχουμε γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου αλλά ο μέσος όρος της χρονιάς είναι μεταξύ 20 και 25 βαθμών, καιρός πολύ ευχάριστος δηλαδή».
Για τους ψηφιακούς ταξιδιώτες που θα μείνουν μόνο για λίγο στη Florianópolis, ο Borges προτείνει τη συνοικία Lagoa da Conceição καθώς όλα εκεί είναι προσβάσιμα με τα πόδια και πολλοί τουρίστες μένουν στα hostel της περιοχής. Για μεσοπρόθεσμη διαμονή συστήνει τη συνοικία Beira Mar που διαθέτει γυμναστήρια, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης- αλλά στην παραλία μπορεί κανείς να πάει μόνο με αυτοκίνητο καθώς απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα. Εκείνοι που θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα μπορούν να σκεφτούν και την περιοχή Trindade, όπου ζουν και πολλοί φοιτητές και η ζωή είναι πιο φτηνή.
Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Είναι μια από τις φτηνότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η Βουδαπέστη και προσελκύει τους ψηφιακούς νομάδες με το δωρεάν wi-fi στις καφετέριες, τα επαρκή μέσα μαζικής μεταφοράς και τα διάσημα μπαρ της. Ο καιρός δεν είναι τόσο τροπικός όσο σε άλλες πόλεις αλλά γενικά επικρατεί ηλιοφάνεια και ξηρή ατμόσφαιρα όλο το χρόνο.
«Προέρχομαι από τον ισπανικό νότο οπότε για μένα εδώ κάνει περισσότερο κρύο», λέει ο Jose Manuel Llopis Ortiz, ξεναγός στην εταιρεία  Your Local Cousin, ταξιδιωτική start-up που γνωρίζει ταξιδιώτες σε ντόπιους. «Το χειμώνα είναι σύνηθες να χιονίσει αλλά δεν υπάρχει πολλή βροχή», εξηγεί, «είναι επίσης εύκολο να γνωρίσεις κόσμο είτε κάνοντας σπορ είτε απλώς βγαίνοντας έξω».
Για τη διασκέδασή της η Wiktoria Skiba, από τη Βουδαπέστη, που επίσης εργάζεται ως ξεναγός στη Your Local Cousin και διατηρεί και το blog  The Spoiled Queen, επιλέγει να χαλαρώνει είτε στο νησί Margaret στον Δούναβη είτε στην πλατεία Erzsébet στο κέντρο της πόλης. Πολλοί συνηθίζουν να κάνουν και πεζοπορικές βόλτες στους λόφους σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πόλης. Σύμφωνα με τη Skiba, η συνοικία Ujlipotvaros είναι ανερχόμενη κι ενώ ζούσαν εκεί μόνο Ούγγροι τώρα ολοένα και περισσότεροι ξένοι επιλέγουν να μείνουν εκεί και υπάρχουν και πολλοί νέοι, με αποτέλεσμα α είναι πιο εύκολη η επαφή μεταξύ Ούγγρων και ξένων. Πολλοί ψηφιακοί νομάδες επιλέγουν επίσης την περιοχή Erzsébetváros καθώς διαθέτει πολλά hostel και χώρους εργασίας όπως το Impact Hub Budapest.
Ελληνικές πόλεις
Την ώρα που γραφόταν το κείμενο αυτό, η πρώτη ελληνική πόλη που εμφανιζόταν στη γενική κατάταξη ήταν η Θεσσαλονίκη, στην 31η θέση κι ακολουθούσαν η Πάτρα στην 152η θέση και η Αθήνα στην 313η θέση.
Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη συγκεκριμένη στιγμή οι χρήστες τη βαθμολόγησαν πολύ χαμηλά σε ό,τι αφορά την ποιότητα του αέρα, την παροχή ίντερνετ και τη φυλετική ανεκτικότητα. Την καλύτερη αξιολόγηση την πήρε ωστόσο για τη νυχτερινή ζωή της.
Εξαιρετική βαθμολογία πήρε για τη νυχτερινή ζωή της και η Πάτρα, που βαθμολογήθηκε ωστόσο άσχημα σε ό,τι αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση, την παροχή δωρεάν wi-fi στην πόλη, το ίντερνετ, την ύπαρξη σημείων από όπου μπορεί κανείς να εργαστεί και τη φυλετική ανεκτικότητα.
Κακή βαθμολογία πήρε τη δεδομένη στιγμή και η Αθήνα στην ανεκτικότητα και το ίντερνετ, με την καλύτερη βαθμολογία να τής δίνεται στη διασκέδαση.
athens patra thess
Πηγή: newsbeast.gr

Ευνοικές ρυθμίσεις για τα στεγαστικά κι επισκευαστικά δάνεια του Τ.Π. & Δανείων που έχουν χορηγηθεί σε 145.000 δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους, συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) που συνεδρίασε σήμερα  υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη
Η νέα στρατηγική του Ταμείου θα περιλαμβάνει ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που έχουν προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων τους, ενώ παράλληλα θα επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες.
Βασικό κριτήριο για τις νέες ρυθμίσεις δανείων αποτελεί η εξασφάλιση βιώσιμης λύσης δηλαδή το διαθέσιμο, μετά την πληρωμή της δόσης, εισόδημα να είναι ικανό για τη διαβίωση του δανειολήπτη, λαμβανομένης υπόψη της οικογενειακής του κατάστασης. Για την επιλογή της κατάλληλης ρύθμισης θα ακολουθούνται κατά σειρά οι εξής λύσεις:
α) επιμήκυνση διάρκειας δανείου,
β) μείωση επιτοκίου και
γ) διαχωρισμός του δανείου ώστε να αποπληρώνεται με το μειωμένο επιτόκιο ένα μέρος του κεφαλαίου και το υπόλοιπο να παραμένει παγωμένο για διάστημα 10 ετών.
Για την αντιμετώπιση σοβαρών έκτακτων αναγκών θα προβλέπεται και η δυνατότητα μειωμένων καταβολών για χρονικό διάστημα έως και τρία έτη.
Με το νέο πλαίσιο ρύθμισης εκτιμάται ότι:
Α) Το 48% των δανειοληπτών θα τύχει μεσοσταθμικής μείωσης επιτοκίου κατά 2,25%, ενώ στο 30% αυτών θα ισχύσει και πάγωμα αποπληρωμής μέρους του κεφαλαίου.
Β) Στο υπόλοιπο 52% των δανειοληπτών και με την προϋπόθεση ότι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προβλέπεται επιστροφή τόκων τάξεως 1% ως επιβράβευση.
Euro 2016: Βασίλισσα στο σπίτι της η Γαλλία με οδηγό τον Γκριεζμάν!
Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα υπό άλλες συνθήκες να είναι ο καλός τελικός του Euro 2016, η Γαλλία επικράτησε της Γερμανίας με 2-0 στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από την αρχή, με τη Γαλλία να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 6ο λεπτό με το σουτ του Γκριεζμάν που απέκρουσε ο Νόιερ, ενώ οι Γερμανοί ″απάντησαν″ στο 14', όταν ο Τσαν σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Γιορίς να αποκρούει με υπερένταση στη γωνία του.

Αν και τα ″πάντσερ″ είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου τον έλεγχο του αγώνα, ήταν οι Γάλλοι που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 42', όταν ο Ζιρού ″τσίμπησε″ ωραία τη μπάλα και βρέθηκε μπροστά στον Νόιερ, όμως με μία απίστευτη κούρσα ο Χέβεντες τον πρόλαβε και με προβολή έβαλε την κόντρα και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Όμως η τελευταία φάση του ημιχρόνου αποδείχθηκε... μοιραία για τη Γερμανία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εβρά πήρε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Σβαϊνστάιγκερ, με τον διαιτητή Ριτσόλι να υποδεικνύει το πέναλτι και τον Γκριεζμάν να εκτελεί εύστοχα, στέλνοντας τους διοργανωτές στα αποδυτήρια με προβάδισμα.
Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί πίεσαν για την ισοφάριση, έχοντας την κατοχή, αλλά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις, και στο 72' πλήρωσαν αυτήν τη δυστοκία τους, όταν ο Πογκμπά μετά από εξαιρετική ενέργεια έβγαλε τη σέντρα, ο Νόιερ δεν έκανε καλή έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Γκριεζμάν, και αυτός την έστειλε με προβολή για δεύτερη φορά στα γερμανικά δίχτυα, βάζοντας γερά θεμέλια για την πρόκριση στον τελικό.

Η συνέχεια ανήκε στη Γερμανία, που πλέον τα έπαιζε όλα για όλα, και ήδη στο 74' έφτασε κοντά στο 2-1, όμως το ωραίο σουτ του Κίμιχ σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 76' από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντράξλερ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Χέβεντες στο 82'.

Όσο όμως ο χρόνος κυλούσε γινόταν φανερό ότι οι Γάλλοι δεν θα έχαναν με τίποτα την πρόκριση, και αφού στις καθυστερήσεις και ο Γιορίς πραγματοποίησε την... απόκρουση της χρονιάς σε κεφαλιά του Κίμιχ, με το τελικό σφύριγμα του Ριτσόλι παίκτες και οπαδοί πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Euro, όπου θα διεκδικήσουν τον πρώτο τους τίτλο από το 2000 κόντρα στην Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος και του Κριστιάνο Ρονάλντο.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!