Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016


Η πληροφορία στη βρετανική Telegraph για την κατασκευή του πρώτου smartphone με την επωνυμία Google στην πλάτη του προέρχεται από ανθρώπους που γνωρίζουν ότι διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ του ιντερνετικού κολοσσού και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

H Google φέρεται να επιζητά μεγαλύτερο έλεγχο στο σχεδιασμό, την κατασκευή αλλά και το λογισμικό ενός smartphone με Google Android. Το σχέδιό της δε, προχωρά με γοργούς ρυθμούς αφού η εφημερίδα αποδίδει σε υψηλόβαθμο στέλεχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις την επιπρόσθετη πληροφορία ότι το Google smartphone θα είναι έτοιμο πριν τελειώσει το 2016.

Συνδέει δε την πρόσφατη προσθήκη του Ρικ Οστερλόου πρώην προέδρου της Motorola στο ανθρώπινο δυναμικό της, με σκοπό να ηγηθεί ενός επίσης νέου τμήματος στην εταιρεία που αφορά αποκλειστικά στο hardware.

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει η Google με το Android, ιδίως ως όχημα για την αύξηση των εσόδων της από την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών είναι οι φραγμοί που θέτουν οι αντιμονοπωλιακές αρχές (ιδίως στην Ε.Ε.).

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι ο κατακερματισμός του λειτουργικού συστήματος που δυσχεραίνει τον έλεγχο των εφαρμογών σε κάθε πιθανή διαθέσιμη έκδοση, οι επεμβάσεις των κατασκευαστών που προσθέτουν λογισμικό πάνω από το κοινό περιβάλλον διεπαφής με το χρήστη ώστε να ξεχωρίσουν μεταξύ του πλήθους Androidών αλλά και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που τα κλειδώνουν.

Με εμφανώς λιγότερες επιλογές από ότι αναμενόταν, η Google ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά το πρώτο αρθρωτό, αναβαθμίσιμο smartphone του Project Ara.

Την αδυναμία πολλών ανθρώπων να χειριστούν με την αφή τα smartphone τους φιλοδοξία να αντιμετωπίσει με επιτυχία η Google, προσθέτοντας στις επιλογές χειρισμού των Android το Voice Access.

Η Google ξεκίνησε το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα φιλόδοξο έργο, το Project Fi, με το οποίο επιχειρεί να αντιμετωπίσει όλα τα κακά της κινητής τηλεφωνίας: την ανεπάρκεια κάλυψης παντού από ένα δίκτυο, την αδυναμία αξιοποίησης του ταχύτερου δυνατού δικτύου ανά σημείο, την χρέωση για data όταν υπάρχει δωρεάν σημείο Wi-Fi, τον πονοκέφαλο από την πολυπλοκότητα των προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας, το «σοκ του λογαριασμού» από την αδυναμία σωστής πρόβλεψης της χρήσης data, την χρέωση για GB που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, και πολλά ακόμα.

Πηγή: in.gr

Στα ύψη βρίσκεται η περιουσία της βασίλισσας Ελισάβετ. Αμύθητα είναι τα χρήματα της βασίλισσας Ελισάβετ και, όπως φαίνεται από τον πρόσφατο οικονομικό έλεγχο, τα κέρδη της διπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια.
Ειδικότερα, τα χρήματα που λαμβάνει από το βασιλικό καταπίστευμα αυξήθηκαν από 31 εκατομμύρια στερλίνες το 2012 σε περίπου 43 εκατομμύρια στερλίνες το 2016.
Την ίδια στιγμή, όπως καταγράφεται στην ετήσια έκθεση του βασιλικού καταπιστεύματος, για την περίοδο 2015-2016, η μοναρχία κοστίζει στον Βρετανό φορολογούμενο περίπου 40,1 εκατομμύρια στερλίνες, εκ των οποίων τα 16 εκατομμύρια στερλίνες δαπανώνται για τα ανάκτορα και τις λοιπές ιδιοκτησίες της βασιλικής οικογένειας.
Επίσης, ο Βρετανός φορολογούμενος καταβάλλει για τα επίσημα ταξίδια της βασίλισσας Ελισάβετ περί τα τέσσερα εκατομμύρια στερλίνες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολό της η Ρίτζεντ Στριτ του Λονδίνου ανήκει στη βασιλική περιουσία».

Ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό αγγέλου «κρυβόταν» κάτω από γύψο στην Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Το ψηφιδωτό ανακάλυψαν ιταλοί ειδικοί που έχουν αναλάβει την αποκατάσταση του ναού, ο οποίος συγκαταλέγεται στη λίστα της UNESCO με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο «άγγελος» που ανακαλύφθηκε στον ναό είναι το έβδομο ψηφιδωτό αγγέλου. «Πλέον δεν υπάρχουν έξι, αλλά επτά άγγελοι» λέει ο Ιταλός Τζιαμάρο Πιατσέντι, επικεφαλής των εργασιών αποκατάστασης. Η Βασιλική της Γεννήσεως παρέμενε εδώ και αιώνες παραμελημένη -οι εργασίες αποκατάστασης είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στον ναό εδώ και 600 χρόνια. Πριν από λίγα χρόνια, η Παλαιστινιακή Αρχή βρήκε τους πόρους για την έναρξη των εργασιών, ενώ στη συνέχεια συνέβαλαν με χρηματικές προσφορές η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και η Αρμενική Αποστολική Εκκλησία.  Ήδη έχουν αντικατασταθεί κατεστραμμένα ξύλινα δοκάρια από την οροφή, έχουν τοποθετηθεί νέα παράθυρα με ξύλινα πλαίσια και έχουν καθαριστεί -για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 1.000 χρόνια- οι χιλιάδες ψηφίδες των υπέροχων ψηφιδωτών.

Οι άνδρες – αλλά όχι οι γυναίκες – που κοιμούνται πολύ λίγες ή πάρα πολλές ώρες, σε σχέση με τον μέσο όρο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για εκδήλωση διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι ο ύπνος ασκεί διαφορετική επίδραση στα δύο φύλα, όσον αφορά τον μεταβολισμό του σακχάρου και τον κίνδυνο διαβήτη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Φέμκε Ρούτερς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου VU του ‘Αμστερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ενδοκρινολογίας “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism”, μελέτησαν σχεδόν 800 υγιείς ανθρώπους ηλικίας 30 έως 60 ετών σε 14 ευρωπαϊκές χώρες.
Η μελέτη συσχέτισε τις συνήθειες του ύπνου καθενός συμμετέχοντος, με τον μεταβολισμό της γλυκόζης στο αίμα του και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Διαπιστώθηκε ότι τόσο οι άνδρες που κοιμούνται λιγότερο, όσο και εκείνοι που αντίθετα κοιμούνται περισσότερο, έχουν μειωμένη ικανότητα μεταβολισμού στον οργανισμό τους, σε σχέση με όσους κοιμούνται κανονικές ώρες (περίπου επτά), με συνέπεια να έχουν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου.
Αντίθετα, στις γυναίκες που κοιμούνταν πολύ λίγο ή πάρα πολύ, δεν παρατηρήθηκε κάτι ανάλογο, καθώς ο οργανισμός τους ανταποκρινόταν καλά στην ορμόνη ινσουλίνη, ενώ είχαν και ομαλή λειτουργία των βήτα κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη στο πάγκρεας. Αυτό, κατά τους ερευνητές, δείχνει ότι ο ύπνος δεν πρέπει να συσχετισθεί με τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες, παρά μόνο στους άνδρες.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι κατά τα τελευταία 50 χρόνια η μέση διάρκεια ύπνου έχει μειωθεί κατά μιάμιση έως δύο ώρες, ενώ την ίδια περίοδο τα περιστατικά διαβήτη έχουν σχεδόν διπλασιασθεί.

Ν’αλλάξουν το επώνυμο τους σε… Βurger ζητά από τους πελάτες της, μια αλυσίδα εστιατορίων με μπέργκερ στη Μελβούρνη προκειμένου να τους προσφέρει ένα δωρεάν χάμπουργκερ την ημέρα.
Η προσφορά ισχύει για όσο διάστημα αυτοί κρατήσουν το νέο τους όνομα
Όσοι κάνουν αυτή τη θυσία έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος του Ιουλίου για να αλλάξουν επίθετο και να στείλουν ένα αντίγραφο με την επιβεβαίωση της αλλαγής του ονόματος στον ιδιοκτήτη της αλυσίδας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, μάλιστα, μπορούν να συμμετέχουν όσοι θέλουν καθώς δεν υπάρχει όριο στους νικητές. Οι άνθρωποι που έχουν ήδη το επώνυμο Burger δεν μπορούν να συμμετέχουν, αλλά θα λάβουν ειδικά κουπόνια για γεύματα.

Μία νέα λειτουργία στην πλατφόρμα του έρχεται να προσθέσει το Facebook επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν μικρού μήκους βίντεο από τις φωτογραφίες τους, παρόμοια με μια παρουσίαση διαφανειών.
Το νέο χαρακτηριστικό θα έχει την ονομασία Slideshow και θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν τις δικές τους «ταινίες» μικρού μήκους χρησιμοποιώντας τις αποθηκευμένες στο προφίλ τους φωτογραφίες και βίντεο.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι τρελαίνονται να τραβούν φωτογραφίες και να δείχνουν στους φίλους τους πώς πέρασαν το Σαββατοκύριακό τους, είτε είναι μια οικογενειακή συγκέντρωση, ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο ή ένα πρωινό με τα παιδιά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Facebook. «Αυτό το νέο συναρπαστικό και διασκεδαστικό χαρακτηριστικό θα σας επιτρέπει να ‘ράψετε’ αυτές τις ξεχωριστές σας φωτογραφίες μαζί σε μια μορφή που αιχμαλωτίζει το πνεύμα του γεγονότος».
Οι χρήστες θα έχουν δύο επιλογές για να δημιουργήσουν το δικό τους μίνι βίντεο.
Με την πρώτη επιλογή, οι χρήστες που έχουν ανεβάσει στο Facebook παραπάνω από 5 φωτογραφίες ή βίντεο τις τελευταίες 24 ώρες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία, η οποία θα εμφανίζεται στο κουτί «Τι σκέφτεστε». Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν ποιες φωτογραφίες και βίντεο θέλουν να προσθέσουν στο Slideshow, ύστερα θα πρέπει να επιλέγουν ένα θέμα, να βάζουν τίτλο, να ταυτοποιούν ορισμένους από τους φίλους τους που εμφανίζονται και να πατούν «Δημοσίευση».
Ο δεύτερος τρόπος είναι απλά να πατήσουν την επιλογή «Δοκίμασέ το» που θα εμφανίζεται όταν παρακολουθούν ένα αντίστοιχο βίντεο που θα έχει δημιουργήσει ένας από τους φίλους τους στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, το χαρακτηριστικό αυτό θα είναι διαθέσιμο μόνο για συσκευές που τρέχουν στο λειτουργικό σύστημα της Apple, το iOS. Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πότε και εάν σκοπεύει να κάνει διαθέσιμη αυτή τη λειτουργία και σε άλλες πλατφόρμες.

Μέχρι την 1η Ιουλίου έχουν προθεσμία να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για φοίτηση στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap.gr. Πρόκειται για Φοίτηση σε Μεμονωμένες Θεματικές Ενότητες (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 μετά τα νέα δεδομένα με την κατάργηση της κλήρωσης:  «Η μεγαλύτερη καινοτομία βρίσκεται στο ότι επιτέλους το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει την κατάργηση της κλήρωσης στην επιλογή των φοιτητών του». Και προστίθεται: «Από τις παρακάτω 54 Θεματικές Ενότητες που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μία ή δύο, ανεξάρτητα από το γνωστικό τους πεδίο και από το αν είναι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής στα Προγράμματα Σπουδών. Η οικονομική συμμετοχή στα έξοδα κάθε Θεματικής Ενότητας είναι 500€ για τις Προπτυχιακές και 650€ για τις Μεταπτυχιακές.
Αναλυτικά η Πρόσκληση 
Το Ε.Α.Π. είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια, το μόνο με καταξιωμένη εμπειρία δύο δεκαετιών στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σήμερα βρίσκεται σε μία δυναμική φάση ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών του, του υλικού και του τρόπου παροχής της εκπαίδευσης. Ο δρόμος προς την ανοιχτότητα και την ψηφιακότητα χαρακτηρίζουν τις στρατηγικές του επιλογές σε ακαδημαϊκό επίπεδο, μαζί με τη σταδιακή καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος, που συμβάλλει σε σπουδές χωρίς περιορισμούς χώρου, χρόνου, ηλικίας, άλλων ασχολιών. Η Θεματική Ενότητα αποκαθίσταται ως βασική λειτουργική μονάδα εκπαίδευσης.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης Μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων από απόσταση, χωρίς υποχρέωση εγγραφής σε ολόκληρο Πρόγραμμα Σπουδών. Η φοίτηση ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016, διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης Θεματικής Ενότητας (προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής). Οι προϋποθέσεις εισαγωγής, το υλικό, οι διαδικασίες, το ακαδημαϊκό προσωπικό, η υποστήριξη και οι υποχρεώσεις (εργασίες, δραστηριότητες, εξετάσεις) των φοιτητών και φοιτητριών είναι τα ίδια με όσους/όσες παρακολουθούν τη συγκεκριμένη Θεματική Ενότητα, στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Σπουδών.
Η μεγαλύτερη καινοτομία βρίσκεται στο ότι επιτέλους το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει την κατάργηση της κλήρωσης στην επιλογή των φοιτητών του.
Από τις παρακάτω 54 Θεματικές Ενότητες που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 – 2017, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μία ή δύο, ανεξάρτητα από το γνωστικό τους πεδίο και από το αν είναι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής στα Προγράμματα Σπουδών. Η οικονομική συμμετοχή στα έξοδα κάθε Θεματικής Ενότητας είναι 500€ για τις Προπτυχιακές και 650€ για τις Μεταπτυχιακές. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 1η Ιουλίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap.gr
Προπτυχιακές Θεματικές Ενότητες
ΔΕΟ10
Βασικές Αρχές Δικαίου και Διοίκησης
ΔΕΟ24
Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική
ΕΛΠ10
Εισαγωγή στον Ελληνικό Πολιτισμό
ΕΛΠ 11
Ελληνική Ιστορία
ΕΛΠ12
Τέχνες Ι: Ελληνικές Εικαστικές Τέχνες, Επισκόπηση Ελληνικής Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας
ΕΛΠ20
Δημόσιος και ιδιωτικός Βίος στην Ελλάδα Ι: Από την Αρχαιότητα ως και τα Μεταβυζαντινά χρόνια
ΕΛΠ 21
Γράμματα Ι: Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλολογία
ΕΛΠ22
Ελληνική φιλοσοφία και Επιστήμη: Από την Αρχαιότητα ως τον 20ο αιώνα
ΕΛΠ30
Γράμματα ΙΙ: Νεοελληνική Φιλολογία (19ος και 20ος αιώνας)
ΕΛΠ31
Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο
ΕΛΠ40
Τέχνες ΙΙ: Επισκόπηση Ελληνικής Μουσικής και χορού
ΕΛΠ 41
Δημόσιος και Ιδιωτικός Βίος στην Ελλάδα ΙΙ: Οι νεότεροι χρόνοι
ΕΛΠ42
Αρχαιολογία στον Ελληνικό χώρο
ΕΛΠ43
Ελληνισμός της Διασποράς
ΕΛΠ44
Νεοελληνικό Θέατρο (1600-1940) Κινηματογράφος
ΕΛΠ45
Νεοελληνική Φιλολογία, από τις απαρχές ως το 18ο αιώνα
ΕΠΟ10
Γενική Ιστορία της Ευρώπης
ΕΠΟ11
Κοινωνική και Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης
ΕΠΟ12
Γενική Γεωγραφία, Ανθρωπογεωγραφία και Υλικός Πολιτισμός της Ευρώπης
ΕΠΟ20
Η Ιστορία των Τεχνών στην Ευρώπη
ΕΠΟ21
Ιστορία της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας
ΕΠΟ 22
Φιλοσοφία στην Ευρώπη
ΕΠΟ30
Βυζαντινός και Δυτικός Κόσμος
ΕΠΟ31
Οι Επιστήμες της Φύσης και του Ανθρώπου στην Ευρώπη
ΕΠΟ32
Θεσμοί Διαμορφωτές του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
ΕΠΟ33
Δημιουργία & Εξέλιξη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων
ΕΠΟ41
Εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό κατά τον 20ο αιώνα
ΕΠΟ42
Ειδικά Θέματα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
ΕΠΟ43
Ευρωπαϊκές Πολιτικές Ιδεολογίες τον Εικοστό Αιώνα Μεταπτυχιακές Θεματικές Ενότητες
ΕΚΠ50
Εξέλιξη του Παιδιού στο Κοινωνικό Περιβάλλον
ΕΚΠ51
Εκπαιδευτική Έρευνα στην Πράξη
ΕΚΠ60
Εκπαίδευση: Πολιτισμικές Διαφορές και Κοινωνικές Ανισότητες
ΕΚΠ61
Γλώσσα, Κοινωνία και Εκπαίδευση
ΕΚΠ62
Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων
ΕΚΠ63
Διδακτική των Φυσικών Επιστημών
ΕΚΠ64
Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
ΕΚΠ65
Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
ΕΚΠ66
Εισαγωγή στο Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον
ΕΚΕ 50
Μεθοδολογία εκπαίδευσης ενηλίκων
ΕΚΕ 51
Σχεδιασμός, διοίκηση, αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων
ΟΡΘ50
Η Ορθοδοξία ως Κληρονομιά
ΟΡΘ51
Η Ορθοδοξία στον 20ο αιώνα
ΟΡΘ60
Πίστη και Βίωμα της Ορθοδοξίας
ΟΡΘ61
Η Ορθοδοξία ως πολιτισμικό επίτευγμα και τα προβλήματα του Σύγχρονου Ανθρώπου
ΑΓΓ 52
Μέθοδος Διδασκαλίας Δεξιοτήτων για την Κατανόηση και Παραγωγή του Γραπτού και Προφορικού Λόγου στην Αγγλική Γλώσσα
ΑΓΓ 69
Η Επιμόρφωση των Εκπαιδευτών των Καθηγητών της Αγγλικής Γλώσσας
ΑΓΓ 70
Διαπολιτισμικές Προσεγγίσεις στη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας
ΓΑΛ 61
Διαπολιτισμική εκπαίδευση και διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας
ΓΑΛ 62
Η τεχνολογία στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας
ΓΑΛ 63
Η φωνητική και η διδακτική της στη γαλλική γλώσσα
ΓΑΛ 64
Η διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
ΑΣΠ 50
Ήχος και τέχνες
ΓΤΠ 50
Η Τέχνη & η Επικοινωνία στις Γραφικές Τέχνες
ΣΦΠ 50
Ιστορία της τέχνης και ιστορία της επιστήμης του φωτός
Για να πληροφορηθείτε σχετικά με τις προϋποθέσεις εισαγωγής των Προγραμμάτων: ΔΕΟ Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ΕΛΠ Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, ΕΠΟ Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, ΕΚΠ Επιστήμες της Αγωγής, ΕΚΕ Εκπαίδευση Ενηλίκων, ΟΡΘ Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία, ΑΓΓ Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας, ΓΑΛ Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας, ΑΣΠ Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος, ΓΤΠ Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα, ΣΦΠ Σχεδιασμός Φωτισμού, πατήστε εδώ.
Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου www.eap.gr. Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή σας θα αναζητήσετε στον ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στα emails ή στα τηλέφωνα των αντίστοιχων προγραμμάτων σπουδών, ήτοι:
Θ.Ε.
Τηλέφωνο
E-mail
ΔΕΟ10, ΔΕΟ24
2610 367347, 2610 367333, 2610 367334
deo@eap.gr
ΕΛΠ10, ΕΛΠ11, ΕΛΠ12, ΕΛΠ20, ΕΛΠ21, ΕΛΠ22, ΕΛΠ30, ΕΛΠ31, ΕΛΠ40, ΕΛΠ41, ΕΛΠ42, ΕΛΠ43, ΕΛΠ44, ΕΛΠ45
2610 367331, 2610 367339, 2610 367338
elp@eap.gr
ΕΠΟ10, ΕΠΟ11, ΕΠΟ12, ΕΠΟ20, ΕΠΟ21, ΕΠΟ22, ΕΠΟ30, ΕΠΟ31, ΕΠΟ32, ΕΠΟ33, ΕΠΟ41, ΕΠΟ42, ΕΠΟ43
2610 367330, 2610 367349
epo@eap.gr
ΕΚΠ50, ΕΚΠ51, ΕΚΠ60, ΕΚΠ61, ΕΚΠ62, ΕΚΠ63, ΕΚΠ64, ΕΚΠ65, ΕΚΠ66
2610 367337, 2610 367323
ekp@eap.gr
ΕΚΕ50, ΕΚΕ51
2610 367325
eke@eap.gr
ΟΡΘ50, ΟΡΘ51, ΟΡΘ60, ΟΡΘ61
2610 367318
orth@eap.gr
ΑΓΓ52, ΑΓΓ69, ΑΓΓ70
2610 367325
agg@eap.gr
ΓΑΛ61, ΓΑΛ62, ΓΑΛ63, ΓΑΛ64
2610 367325
gal@eap.gr
ΑΣΠ50
2610 367326
asp@eap.gr
ΓΤΠ50
2610 367326
gtp@eap.gr
ΣΦΠ50
2610 367342
sfp@eap.gr
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
210 9097229
nanastas@eap.gr,
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
210 9097207
ekourti@eap.gr
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
2610 367300
info@eap.gr
ΠΥΛΗ-ΠΟΛΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
25310 30404
anmakedonia@eap.gr
ΠΥΛΗ-ΠΟΛΟΣ
ΚΟΖΑΝΗ
24610 56425
ditmakedonia@eap.gr
ΠΥΛΗ-ΠΟΛΟΣ
ΛΑΡΙΣΑ
2410 685744
thessalia@eap.gr

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν φέτος τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. Οι επόμενες ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι τον Νοέμβριο, από την 1η έως τις 10 του μηνός. Εκτός από το κανονικό ωράριο, την Κυριακή 17 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Αναλυτικά, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν τις ακόλουθες Κυριακές του 2016:
17 Ιουλίου
6 Νοεμβρίου
11 Δεκεμβρίου
18 Δεκεμβρίου



Αν κανείς δεν ξέρει την τιμή είναι από δύσκολο έως αδύνατον να πέσει μέσα - Για αρχή σας λέμε ότι το κομμωτήριο βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του διάσημου Nammos στην Ψαρρού...

Η Μύκονος συνεχίζει να εκπλήσσει. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται ένα κομμωτήριο, από το οποίο οι πελάτες βγαίνουν κουρεμένοι κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αιτία οι τιμές που προκαλούν αίσθηση, αφού για ένα κούρεμα ''ειδικών τεχνικών'' το κόστος ξεπερνά τα 600€! Όλα αυτά για τους θαμώνες του Nammos στην Ψαρρού, που έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το κομμωτήριο της αλυσίδας «Neville hair and beauty» που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι τιμές είναι φωτιά και λαύρα για όλες τις υπηρεσίες, αλλά ειδικά όσοι επιλέξουν την καινούρια τεχνική της αλυσίδας, θα πρέπει να καταβάλουν έναν ολόκληρο μισθό, για τα ελληνικά δεδομένα. Συγκεκριμένα η περιβόητη τεχνική, στην οποία χρησιμοποιείται καυτό ψαλίδι για να προστατεύσει την τρίχα την ώρα του κουρέματος, κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 500 λίρες, δηλαδή 639 ευρώ. Κατά τα άλλα, ένα απλό χτένισμα κοστίζει από 70 ευρώ ενώ το κόστος μιας βαφής ξεκινά από 100 ευρώ και για ανταύγειες από 280. Το concept «Nammos», σύμφωνα με τους υπεύθυνους της «Neville», ήταν μια πρόκληση που όφειλαν να αποδεχθούν, καθώς δεν προκύπτει κάθε μέρα η ευκαιρία να συνεργαστούν με ένα από τα καλύτερα beach bar restaurant στον κόσμο. Έτσι η συμφωνία επετεύχθη και το κομμωτήριο άνοιξε και περιμένει τους πελάτες του...

Αν αναρωτιέστε ποιοι κουρεύονται στο διάσημο κομμωτήριο, που έχτισε τη φημη του στο Λονδίνο, εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αναφέρουν πως ανάμεσα στους πελάτες είναι μεταξύ άλλων η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, το γνωστό μοντέλο Ελ ΜακΦέρσον, η διάσημη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, και η πριγκίπισσα Ράνια της Ιορδανίας.

Πηγή: cyclades24.gr

Απίστευτο είναι αυτό που συμβαίνει με τον Τζόνι Ντεπ, καθώς από την ημέρα που η Άμπερ Χερντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του (κατηγορώντας τον για κακοποίηση σωματική και συναισθηματική), η μια μετά την άλλη οι πρώην του, βγαίνουν και τον υποστηρίζουν δημόσια.

Μετά την πρώην σύζυγό του, Λόρι Αν Άλισον, και την πρώην σύντροφο και μάνα των παιδιών του, Βανέσα Παραντί, που βγήκαν και τον υποστήριξαν λέγοντας πως δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι σε γυναίκα, ήρθε και η σειρά της Γουινόνα Ράιντερ να πάρει το μέρος του πρώην της!

Γουινόνα και Ντεπ είχαν γνωριστεί την δεκαετία του ’90 στα γυρίσματα της ταινίας «Ψαλιδοχέρης», όταν η ηθοποιός ήταν μόλις 19 ετών. Μάλιστα ο Ντεπ είχε «χτυπήσει» στο μπράτσο του το τατουάζ «Winona Forever» δηλαδή «Γουινόνα για πάντα».

Και μπορεί το πρώην ζευγάρι να έχει χωρίσει εδώ και 26 χρόνια, ωστόσο τώρα που ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται σε έναν κυκεώνα κατηγοριών, η 44χρονη Γουινόνα αποφάσισε να πάρει θέση υπέρ του.

Σε συνέντευξη της στο «Time Magazine», η διάσημη σταρ δήλωσε «απόλυτα σοκαρισμένη» από τους ισχυρισμούς της 30χρονης Άμπερ Χέρντ, χαρακτηρίζοντας τα όσα υποστηρίζει «αφάνταστα».

«Ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε βίαιος μαζί μου. Ποτέ δεν με κακοποίησε» είπε η Γουινόνα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι μιλά «από την προσωπική μου εμπειρία, η οποία ήταν εντελώς διαφορετική από όσα λέγονται σήμερα για εκείνον».

Τόνισε ακόμα πως «ο Τζόνι Ντεπ είναι ένας πραγματικά καλός, αξιαγάπητος και τρυφερός τύπος, που είναι ιδιαίτερα προστατευτικός με τους ανθρώπους που αγαπά».

Τέλος, η διάσημη ηθοποιός για να κρατήσει τις ισορροπίες, δήλωσε ότι «δεν ήμουν βέβαια εκεί. Δεν ξέρω τι συνέβη. Δεν αποκαλώ ψεύτη κανέναν! Απλά λέω πως είναι δύσκολο για μένα να το επεξεργαστώ αυτό. Κοιτάξτε, ήμασταν μαζί πολύ καιρό πριν, αλλά μείναμε μαζί τέσσερα ολόκληρα χρόνια και αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο διάστημα! Είναι σοκαριστικό όλο αυτό. Δεν τον έχω δεί ποτέ να γίνεται βίαιος με κανέναν».

Πηγή: star.gr

Μια νέα τακτική εξαπάτησης στο Facebook βασίζεται στη βεβαιότητά σας ότι κάθε αίτημα φιλίας προέρχεται από το γνωστό πρόσωπο της φωτογραφίας με το ονοματεπώνυμο (υποκοριστικό ή πατρώνυμο) που βλέπετε στο αντίστοιχο αίτημα. Μπορεί όμως, να μην είναι έτσι.

Κι αυτό καθώς η τεχνική της «κλωνοποίησης σελίδων» στο Facebook είναι μάλλον μια εύκολη και απλή μέθοδος εξαπάτησης.

Κλέβοντας τη φωτογραφία του εξωφύλλου, και όσα από τα προσωπικά στοιχεία είναι δυνατόν να δει οποιοσδήποτε δημόσια, οι άγνωστοι, επίδοξοι νέοι σας φίλοι, κρύβονται πίσω από ένα προφίλ-κλώνο του φίλου σας.

Τα πραγματικά ονοματεπώνυμα μπορεί να απαιτούνται στο Facebook, όμως δεν αποκλείονται οι συνωνυμίες ή οι παραλλαγές που θα είναι ικανές να σας πείσουν ότι το αίτημα αναφέρονται σε γνωστό σας.

Αρχίζουν τότε να στέλνουν αιτήματα φιλίας και υφαρπάζουν την φιλία σας. Όσο περισσότεροι εξαπατηθούν, τόσο πιο αποτελεσματικό γίνεται το "facebook cloning". Το αίτημα φιλίας γίνεται ακόμα πιο πειστικό όταν άλλοι, κοινοί γνωστοί και φίλοι, το έχουν αποδεχτεί και βρίσκονται στη σελίδα των φίλων στο προφίλ του κλώνου.

Τελικά, όσοι αποδεχτούν το αίτημα φιλίας από το προφίλ-κλώνο αποκαλύπτουν στοιχεία από την προσωπική τους ζωή στο άγνωστο πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της σελίδας-κλώνου.

Όπως επίσης αναφέρεται σε σχετικές καταγγελίες, οι φίλοι που εξαπατήθηκαν αρχίζουν να δέχονται πλήθος μηνυμάτων από τον κλώνο του φίλου τους, πολλά από τα οποία αφορούν σε προσπάθειες εξαπάτησης με σκοπό το ψάρεμα στοιχείων που θα οδηγήσουν σε πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πηγή: in.gr

Στο άρθρο 49 του Πολυνομοσχεδίου για την Αυτοδιοίκηση υπάρχουν ειδικές αναφορές για τους δημοτικούς αστυνόμους.
Συγκεκριμένα:
  1. Οι αποδοχές των πρώην δημοτικών αστυνομικών που επανήλθαν στις υπηρεσίες τους ή
μετατάχθηκαν σε άλλες θέσεις του οικείου δήμου ή σε άλλους φορείς, δυνάμει των διατάξεων
των άρθρων 14 και 19 του ν. 4325/2015, καταβάλλονται από 11.5.2015.
  1. «Εξαιρείται από την περικοπή η υπερβάλλουσα μείωση (προσωπική διαφορά) του άρθρου 29 του Ν. 4024/2011 των υπαλλήλων που μετατάσσονται ή μεταφέρονται στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, των υπαλλήλων που μετατάχθηκαν στο πλαίσιο της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας του άρθρου 30 του Ν. 4223/2013, όπως ισχύει σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων, των υπαλλήλων που τέθηκαν σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 129 του Ν. 4199/2013, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, οι οποίοι υπηρετούσαν στην ΥΑΣΒΕ και την ΕΥΔΕ ΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, της πρώην ΓΓΔΕ, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και που επανήλθαν στην υπηρεσία, δυνάμει των διατάξεων του ν. 4325/2015 (Α΄47) και του άρθρου 129 του Ν. 4199/2013 αντίστοιχα. Το προηγούμενο εδάφιο εφαρμόζεται και σε μετατάξεις ή μεταφορές υπαλλήλων που διενεργήθηκαν σε ΟΤΑ Α΄ & Β΄ βαθμού και με άλλες διατάξεις εκτός αυτών περί ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας. Η εξαίρεση από την περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπικής διαφοράς), ανατρέχει αναδρομικά στην έναρξη ισχύος των Ν. 4223/2013 και 4199/2013 και μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.4354/2015 όπως ισχύει».
3. Η παρ. 3β του άρθρου 19 του ν. 4325/2015 (Α΄47) τροποποιείται ως εξής: Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να αποφασιστεί η μη επανασύσταση Υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις δημοτικών αστυνομικών που είχαν επανασυσταθεί καταργούνται και όσοι τις κατείχαν κατατάσσονται σε άλλες υπηρεσίες των οικείων δήμων με βάση τα τυπικά προσόντα που κατέχουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος, κατά παρέκκλιση άλλης διάταξης κάθε, είτε και εφόσον έχουν τοποθετηθεί λόγω άλλης ρύθμισης (π.χ. εξαίρεσης από τη διαθεσιμότητα, ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα, μετάταξη κ.λπ.) σε θέση άλλου κλάδου μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις αυτές εφόσον το επιθυμούν ή με αίτηση που κατατίθεται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την δημοσιοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου, να καταλάβουν θέσεις από τις προβλεπόμενες των εδαφίων β`, γ`και δ` της παραγράφου 2. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κατατάσσονται με βάση τα τυπικά προσόντα που κατέχουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που τοποθετήθηκαν σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.
4. Το άρθρο 70 του ν. 4257/2014 (Α΄93) τροποποιείται ως ακολούθως:
«Υποψήφιοι για πρόσληψη σε θέσεις ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας, που έχουν δικαιωθεί μετά από δικαστική απόφαση εξαιρούνται της εκπαίδευσης που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 10 του π.δ. 135/2006 (Α΄153) και διορίζονται αναδρομικά στους οικείους Δήμους».
4α) Υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι με τους οριστικούς πίνακες διάθεσης της Ανακοίνωσης 5/2013 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπηρετούν σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας αλλά σε διαφορετικό νομό από αυτόν που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, δύνανται να μεταταχθούν, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην ίδια πόλη ή περιοχή που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών στη Διεύθυνση Προσωπικού/ Διοικητικού της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. β) Υπάλληλοι, πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι με τους οριστικούς πίνακες διάθεσης της Ανακοίνωσης 5/2013 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπηρετούν σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών αλλά σε διαφορετικό νομό από αυτόν που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, δύνανται να μεταταχθούν, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στην ίδια πόλη ή περιοχή που υπηρετούσαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα, εφόσον καταθέσουν σχετική δήλωση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Οικονομικών. Για τους υπαλλήλους των περιπτώσεων (α) και (β) δεν τυγχάνει εφαρμογής στη νέα τους θέση ο περιορισμός της πενταετίας της παρ. 5 του άρθρου 71 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., όπως κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 (Α΄ 26).
4β) Με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ορίζονται οι ειδικότητες και οι κλάδοι από τους οποίους θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων αυτών. Προϊστάμενοι στις οργανικές μονάδες της Δημοτικής Αστυνομίας τοποθετούνται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ και ΤΕ Δημοτικών Αστυνομικών. Σε περίπτωση μη ύπαρξης υπαλλήλων των ανωτέρω ειδικοτήτων δύναται να επιλέγονται υπάλληλοι και άλλων κλάδων των αυτών κατηγοριών.
  1. Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν ενταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία με την υπ’ αριθμ. 6000/2/5250/8-π από 12.12.2014 απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. (Β’ 3595) και υπηρετούν σε αυτή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47), ως ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολο πολιτικό προσωπικό, κατατάσσονται ως ειδικοί φρουροί ή ως μόνιμο πολιτικό προσωπικό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις επόμενες παραγράφους. Οι ως άνω υπάλληλοι υποβάλουν σχετική ανέκκλητη δήλωση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Υπηρεσία στην οποία υπηρετούν, η οποία διαβιβάζεται αρμοδίως στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού/Α.Ε.Α. και στην οποία δηλώνουν την επιλογή τους.
  1. Η κατάταξη στην κατηγορία των ειδικών φρουρών πραγματοποιείται με διαπιστωτική πράξη του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., εφόσον οι αιτούντες δεν έχουν υπερβεί το 40° έτος της ηλικίας τους. κριθούν ικανοί ότι παρέχουν τα εχέγγυα για την ορθή χρήση όπλου από τις αρμόδιες ειδικές επιτροπές ψυχοτεχνικών δοκιμασιών στις οποίες παραπέμπονται και ολοκληρώσουν επιτυχώς την εκπαίδευση που προβλέπεται στην υπ” αριθμ. 7002/12/1-στ’ από 27.09.1999 κ.υ.α. (Β’ 1845), η οποία εφαρμόζεται ανάλογα. Κατ’ εξαίρεση των οριζομένων στην προαναφερθείσα κ.υ.α.. η υλοποίηση της εκπαίδευσης ανατίθεται στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Ε:πιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, η διάρκεια της ορίζεται σε δύο (2) μήνες και οι εκπαιδευόμενοι διαμένουν και σιτίζονται εκτός των κέντρων εκπαίδευσης. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ανωτέρω ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
  1. Οι κατατασσόμενοι στην κατηγορία των ειδικών φρουρών αποτελούν μόνιμο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσονται στο αστυνομικό προσωπικό ως αστυφύλακες με τη συμπλήρωση οκτώ (8) ετών υπηρεσίας ως ειδικών φρουρών. Έτσι, τη μισθολογική εξέλιξη τους, τη χορήγηση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, την ασφάλιση τους για παροχές υγειονομικής περίθαλψης, την ασφάλιση τους στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του αστυνομικού προσωπικού και λοιπά θέματα που αφορούν την εν γένει υπηρεσιακή τους κατάσταση εφαρμόζονται οι διατάξεις που αφορούν στους ειδικούς φρουρούς.
  1. Η κατάταξη στο μόνιμο πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιείται από τους κλάδους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Ιδιαίτερης Κατηγορίας Ένστολου Πολιτικού Προσωπικού στους κλάδους ΠΕ-Διοικητικού/Οικονομικού, ΤΕ-Διοικητικού/Λογιστικού και ΔΕ- Διοικητικού/Λογιστικού, αντίστοιχα. Για την κατάταξη τους εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ κατά τα λοιπά, ισχύουν για αυτούς οι διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικοί Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007. Α’ 26).
  1. Το ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολο πολιτικό προσωπικό της παρ. 1 που δεν πληροί τις προϋποθέσεις της παρ. 2 για κατάταξη στην κατηγορία των ειδικών φρουρούν ή δεν υπέβαλε την απαιτούμενη στην παρ. 1 δήλωση, κατατάσσεται αυτοδικαίως στην κατηγορία του μόνιμου πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
  1. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης του ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολου πολιτικού προσωπικού, σύμφωνα με τη διαδικασία των προηγούμενοι παραγράφουν, συστήνονται στην Ελληνική Αστυνομία ισάριθμες οργανικές θέσεις ειδικών φρουρών και μόνιμου πολιτικού προσωπικού, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία τελικά επιτυγχάνεται η κατάταξη. Ο αριθμός των θέσεων ανά κατηγορία προσδιορίζεται με διαπιστωτική πράξη του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Λ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την έκδοση της πράξεως αυτής καταργούνται οι οργανικές θέσεις ιδιαίτερης κατηγορίας ένστολου πολιτικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.»aftodioikisi.gr

Ξεκινά σήμερα η προημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία.

Με «έπαθλο» το εισιτήριο που οδηγεί στις 4 καλύτερες ομάδες του EURO 2016, Πολωνία και Πορτογαλία αναμετριούνται απόψε στις 22:00 στην Μασσαλία.

Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι χρονικά στην προημιτελική φάση και στο οποίο δεν υπάρχει κάποιο φαβορί για την πρόκριση. Να σημειωθεί ότι και η Πολωνία και η Πορτογαλία στην φάση των «16» χρειάστηκε να παίξουν παράταση προκειμένου να προκριθούν. Έτσι, ο τομέας, φυσική κατάσταση αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του μεταξύ τους αγώνα.


Πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ζοζέ Φόντε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο, Ρικάρντο Καρβάλιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (Ρενάτο Σάντσες), Σέντρικ, Άντριεν Σίλβα, Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πολωνία (Ανταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γεντρέτσικ, Γκλικ, Παζντάν, Μπλαστσικόφσκι, Κριτσόβιακ, Ματσίνσκι, Γκροσίτσκι, Λεβαντόφσκι, Μίλικ.

Διαιτητής: O Γερμανός, Φέλιξ Μπριχ.




Τα υπόλοιπα ματς στους «8»

Ο νικητής του Πολωνία - Πορτογαλία θα παίξει με αυτόν από το ζευγάρι, Ουαλία - Βέλγιο, με τον Μπέιλ να αντιμετωπίζει τον Αζάρ την Παρασκευή. Το Σάββατο η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ιταλία και την Κυριακή η Γαλλία την Ισλανδία, την έκπληξη της διοργάνωσης που απέκλεισε την Αγγλία.

Όλα τα ματς θα ξεκινούν στις 22:00.

--Διαβάστε πατώντας εδώ αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε με μια ματιά για το Euro 2016 από την πρεμιέρα έως τον μεγάλο τελικό.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!