Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

 Το τρικ για να μην ξαναχάσουμε το ζευγάρι της κάλτσας μας στο πλυντήριο

Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι ποτέ μια ευχάριστη διαδικασία – ακόμα και αν απλά βάζουμε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Όμως, μπορεί να εξελιχθεί σε μια εξονυχιστική έρευνα όταν μέσα στη σωρό με τα ρούχα δεν βρίσκουμε τις κάλτσες μας ή το ζευγάρι της μιας κάλτσας μας.

Σχεδόν πάντα θα χάσουμε τις κάλτσες μας – σαν να τις έχει «φάει» το πλυντήριο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι κάλτσες χάνονται γιατί προσκολλώνται στο τύμπανο του πλυντηρίου. Το πιο λογικό είναι όταν πλένονται τα ρούχα στο πλυντήριο μια κάλτσα να πέσει έξω από το τύμπανο του πλυντηρίου και να κολλήσει σε ένα απρόσιτο τμήμα της συσκευής ή ακόμα να φτάσει στην αντλία νερού.

Ωστόσο, στην απροσεξία μας μπορεί πολύ απλά οι κάλτσες να εξαφανίζονται μέσα στα παντελόνια μας κατά το πλύσιμο ή να πέφτουν στο δρόμο καθώς τις πηγαίνουμε στο συρτάρι. Ακόμα μπορεί να μην τις βάλαμε ποτέ για πλύσιμο και είναι ακόμα στο καλάθι των άπλυτων.

Για να μην τρελαινόμαστε κάθε φορά και διοργανώνουμε έρευνες για να δούμε τι έγινε τελικά, έχουμε σκεφτεί την τέλεια λύση στο πρόβλημα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παραμάνα. Μπορούμε να τις καρφιτσώνουμε σε μια παραμάνα και να τις πλένουμε. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χωριστούν ποτέ οι κάλτσες και πάντα θα είναι με το ζευγάρι τους για να μην τις μπερδεύουμε. Επίσης, θα είναι δύσκολο να χαθούν μέσα στο πλυντήριο ή μέσα σε άλλα ρούχα γιατί η παραμάνα θα εξέχει πάντα.

Αν δεν θέλουμε να βάλουμε παραμάνα γιατί φοβόμαστε μην σκιστούν και χαλάσουν τα ρούχα μπορούμε να βρούμε ειδικά πιαστράκια για κάλτσες ή άλλα πιαστράκια που να κρατούν τις κάλτσες γερά μαζί.

πηγή:Huffingtonpost.gr

 

Κινεζικό μπολ από παζάρι σε δημοπρασία του Sotheby’s έναντι 500.000 δολάρια

Αυτό θα πει «κυνήγι ευκαιρίας»: ένα μικρό μπολ κινεζικής πορσελάνης, που αγοράστηκε αντί 35 δολαρίων σε παζάρι μεταχειρισμένων αντικειμένων μέσα σε ένα γκαράζ στο Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s με εκτιμώμενη αξία μεταξύ 300.000 και 500.000 δολαρίων.

Ο τυχερός που το «ανακάλυψε», του οποίου το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί, ζήτησε από τον οίκο δημοπρασιών να εκτιμήσει το μπολ που είναι ζωγραφισμένο με ευαίσθητα μοτίβα λουλουδιών, πρώτα στέλνοντας φωτογραφίες και έπειτα πηγαίνοντας το ίδιο το αντικείμενο στον οίκο. Αποδείχθηκε ότι χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και ότι ζωγραφίστηκε για την αυλή του αυτοκράτορα Γιονγκλ, τρίτου αυτοκράτορα της δυναστείας των Μινγκ.

Το «πολύ χαρακτηριστικό» σχήμα του και το μοτίβο λουλουδιών το τοποθετούν σε μια εξαιρετικά σπάνια κατηγορία μπολ – μόνο άλλα έξι παρόμοια έχουν εντοπιστεί στον κόσμο, δήλωσε η Άντζελα Μακατίρ, επικεφαλής κινεζικών τεχνών στον Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Από αυτά τα έξι, πέντε βρίσκονται σε μουσεία – δύο στην Ταϊπέι, δύο στο Λονδίνο, ένα στην Τεχεράνη. Το έκτο εθεάθη «τελευταία φορά στην αγορά το 2007», είπε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η δημοπρασία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο ιδιωτών συλλεκτών όσο και ιδρυμάτων, πρόσθεσε.

Όσο για το πώς ταξίδεψε το μπολ από την Κίνα στο Κονέκτικατ κατά τη διάρκεια των αιώνων, πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ, λέει η Μακατίρ.

 

Εκφράζοντας την «ανησυχία» του, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε σήμερα πως θα εξετάσει τις κατηγορίες παρενόχλησης σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ, της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, την εποχή που ζούσε στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, τις οποίες αποκάλυψε η εφημερίδα The Times.

«Είμαστε ξεκάθαρα πολύ ανήσυχοι από τις κατηγορίες στους Times μετά τους ισχυρισμούς που έκαναν πρώην εργαζόμενοι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ», επισημαίνουν τα βρετανικά ανάκτορα σε ένα δελτίο Τύπου.

«Κατά συνέπεια, η ομάδα μας ανθρωπίνων πόρων θα εξετάσει τις συνθήκες που αποκαλύφθηκαν στο άρθρο», συμπληρώνεται.

«Τα μέλη του προσωπικού, που ενεπλάκησαν εκείνη την εποχή, περιλαμβανομένων όσων αποχώρησαν από τον βασιλικό οίκο, θα κληθούν να συμμετάσχουν για να δούμε εάν μπορούν να αντληθούν διδάγματα», συνεχίζει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως το Μπάκιγχαμ «δεν ανέχεται και δεν θα ανεχθεί την παρενόχληση στον χώρο εργασίας».

Η εφημερίδα The Times έγραψε σήμερα ότι μια καταγγελία για παρενόχληση βοηθών κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τον Τζέισον Νάουφ, που εκείνη την εποχή ήταν γραμματέας επικοινωνίας του ζεύγους Χάρι και Μέγκαν.

Μέσω ενός εκπροσώπου Τύπου, η Μέγκαν εξέφρασε τη «θλίψη» της για τις κατηγορίες παρενόχλησης, την εποχή όπου εκείνη ζούσε στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, οι οποίες αποκαλύφθηκαν λίγες ημέρες πριν από τη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η δούκισσα του Σάσεξ «θλίβεται από την τελευταία αυτή επίθεση εναντίον του προσώπου της, πόσο μάλλον που η ίδια υπήρξε θύμα παρενόχλησης και εμπλέκεται στη στήριξη εκείνων που έχουν υποστεί πόνο και τραυματικά γεγονότα», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη δουλειά της για να υπερασπίζεται τη συμπόνοια σε ολόκληρο τον κόσμο και να συνεχίσει να πασχίζει να δίνει το παράδειγμα για το σωστό».

Οι δικηγόροι του ζευγαριού δήλωσαν στους Times ότι η εφημερίδα «χρησιμοποιήθηκε» από το παλάτι του Μπάκιγχαμ προκειμένου να πουλήσουν μια ιστορία απόλυτα ψευδή», πριν από την προβολή, που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου, της συνέντευξης του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!