Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

 "Μπάλλος": Χτυπά (πιο χαλαρά) & σήμερα & αποχωρεί -Αναλυτικά οι περιοχές (live)

Πιο αναλυτικά, για σήμερα ο καιρός Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Χιόνια θα πέσουν έως το ξημέρωμα στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός προοδευτικά θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23, στην Ήπειρο από 9 έως 27, στη Θεσσαλία από 8 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και τοπικά στην Κρήτη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

 

Είναι οριστικό: Από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο στις μονάδες υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ουσιαστικά όπως ανακοίνωσε ο υπουργούς υγείας Θ. Πλεύρης οι μάσκες καταργούνται σε όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Σούπερ Μάρκετ, καταστήματα, τρένα, ΚΤΕΛ, εκκλησίες, αεροπλάνα, κ.α

Οι αλλαγές που τόσο περιμένουν οι πολίτες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού και την επιστροφή σε μια κανονικότητα, ήρθαν μαζί με τις πρώτες ζέστες του καλοκαιριού.

Το τι θα ισχύει στα σχολεία και τα πλοία  θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση για τα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις Πλεύρη:

Στην καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην αρχή της ενημέρωσης του. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μπορεί η κοινότητα να προχωρήσει στην χαλάρωση ορισμένων μέτρων.

Ως εκ τούτου, από την 01/06/2022 και μέχρι τις 15/09/2022:

  • Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς. Από αυτό το μέτρο δεν εξαιρούνται τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες οι οποίες διαθέτου αριθμημένες θέσεις. Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου αφορά και στους εργαζομένους.
  • Η υποχρεωτικότητα για τη χρήση μάσκας παραμένει σε ότι αφορά στα γηροκομεία, τα νοσοκομεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου.
  • Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές γραμμές θα υπάρξει σχετική εισήγηση την επόμενη εβδομάδα.
  • Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου σημαίνει ότι πλέον δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όποιον δεν φοράει μάσκα ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης παραμένει η σύσταση και η προτροπή για χρήση μάσκας ειδικά από τις ευάλωτες ομάδες.

 

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια ο ντράμερ, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Ο πρώην ντράμερ των ΠΥΞ ΛΑΞ καταγγέλεται για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015 ηλικίας τότε από 5 έως 13 ετών. Στον ήδη καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό για αποπλάνηση ενός 6χρονου κοριτσιού αποδίδονται δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος:

α)γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη και ανήλικους που τα είχαν συμπληρώσει

β) Κατάχρηση ανηλίκων καθώς πρόκειται για κοριτσάκια που οι γονείς τους τού εμπιστεύονταν να τα προσέχει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι πράξεις αυτές τελέστηκαν σε δύο κάμπινγκ του Νομού Ηλείας όπου παραθέριζε ο 62χρονος καθώς και τα ανήλικα, εις βάρος των οποίων φέρεται να ασέλγησε. Μάλιστα από το ένα κάμπινγκ ο ιδιοκτήτης του τον εκδίωξε, όπως ο ίδιος κατέθεσε, όταν αντιλήφθηκε την νοσηρή του δράση.

 

Τη δική του απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη της κόρης του στο «Ελληνικό» έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη λήξη της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός απάντησε στην πρόκληση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμουλάκη:

«Η κόρη μου έχει κάνει εξαιρετικές σπουδές. Δούλευε σε μια μεγάλη εταιρεία. Άνοιξε μια θέση στο Ελληνικό και την πήραν. Χαμηλόμισθη θέση. Το επιχείρημα είναι ότι δεν έπρεπε να προσληφθεί γιατί είμαι εγώ υπουργός και έχω εξουσία στο έργο. Υπονοεί ότι είναι κάποιου είδους πολιτική συναλλαγή».

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε επίσης πως με τη λογική αυτή δεν θα μπορούσε να δουλέψει ούτε στον ιδιωτικό τομέα, ούτε στο δημόσιο ούτε στο εξωτερικό.

«Οπως ξέρετε, έχω αρμοδιότητα σε ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς. Για παράδειγμα, έχω αρμοδιότητα σε όλα τα super market. Μπορεί να προσληφθεί η κόρη μου σε super market. Για εσάς όχι; Σε εστιατόρια και ξενοδοχεία; Πάλι όχι. Δηλαδή, το παιδί μου δεν μπορεί να δουλέψει πουθενά στον ιδιωτικό τομέα. Μήπως μπορεί στο Δημόσιο; Πάλι όχι. Μήπως στο εξωτερικό. Ούτε και εκεί, καθώς είδαμε την κριτική σας για τα παιδιά του πρωθυπουργού. Άρα τα παιδιά μου δεν μπορούν να δουλέψουν πουθενά» είπε, και πρόσθεσε πως ακόμα και στον πόλεμο τα γυναικόπαιδα τα αφήνει κανείς απ’ έξω.

«Είναι αυθύπαρκτη προσωπικότητα, που κάνει τη δική της ζωή. Μην πυροβολείτε τα νέα παιδιά, ακόμα και αν είναι παιδιά των πολιτικών» κατέληξε, και χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή του Αλ. Τσίπρα να υποστηρίξει τον Κ. Βαξεβάνη.

 

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης έφερε η σύλληψη για “φακελάκι”  από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του Αντιδημάρχου  Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή.

Ο πρώην αντιδήμαρχος που έθεσε άμεσα την παραίτηση του στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης δεν είναι η πρώτη φορά που ρίχνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Από την κίνηση των 6 που είχε σκοπό την πτώση του τότε Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Μπουτάρη αλλά και την άγρια κόντρα που ξέσπασε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που αποφάσισε να πάει με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στις δημοτικές εκλογές.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954. Απόφοιτος των Οικονομικών Επιστημών της Σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ. Συμμετείχε ενεργά  στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, ενώ υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής συμμετείχε  στο ψηφοδέλτιο της παράταξης  Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας, κορμός του οποίου είναι στελέχη τα οποία ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών είναι και ο Αβαρλής ο οποίος, ωστόσο, δέχθηκε πολλά εσωκομματικά πυρά όταν αποφάσισε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Ζέρβα, αντί αυτού της Κατερίνας Νοτοπούλου που είχε και το χρίσμα του κόμματος.

Θυμίζουμε ότι ο Αβαρλής είχε αποστασιοποιηθεί πολύ καιρό πριν από τις δημοτικές εκλογές από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη” με την οποία είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως θα στηρίξει στις εκλογές τον Γιάννη Μπουτάρη. Στις εκλογές για το ΟΕΕ όμως, ο Αβαρλής επανέρχεται στην κοίτη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που μαρτυρά ότι η αποστασιοποίησή του από τις κομματικές επιλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν αφορούσαν μόνον το πρόσωπο του Μπουτάρη, αφορούν και αυτό της Νοτοπούλου.

Ενώ μην ξεχνάμε την κόντρα που είχε με την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Στέλιου Παππά. Η  Κατερίνα Νοτοπούλου,  τον έχει  χαρακτηρίσει «κατά φαντασίαν αριστερό», ενώ  ο Στέλιος Παππάς  ότι «δεν είσαι άξιος να φέρεις τον τιμητικό τίτλο του υποψηφίου της ιστορικής δημοκρατικής μας παράταξης στο Οικονομικό Επιμελητήριο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αβαρλής εξελέγη το 2014 με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε διαφωνώντας με τη γραμμή της επικεφαλής Ρίας Καλφακάκου.

Είναι γνωστό, πάντως, ότι Ζέρβας και Αβαρλής είχαν συμπορευτεί για αρκετό καιρό σε θέματα που αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης, ασκώντας από κοινού κριτική κατά του δημάρχου Γ. Μπουτάρη, ειδικά στο πλαίσιο της «κίνησης των έξι», πριν αποχωρήσει δηλαδή ο κ. Ζέρβας ανακοινώνοντας τότε πως θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια η «κίνηση των έξι» έγινε «κίνηση των πέντε» και τελικά «κίνηση των τριών», δηλαδή των κ.κ. Κουράκη, Αϊβάζογλου και Αβαρλή οι οποίοι είχαν ανακοινώσει ότι εντάσσονται στην παράταξη Βούγια. Τελικά, ο Ανδρέας Κουράκης και η Μόνικα Αϊβάζογλου ήταν  όντως υποψήφιοι με την παράταξη Βούγια, ο κ. Αβαρλής, ωστόσο, πήγε  στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ενώ, τέλος ο Κ. Αβαρλής είναι αντιπρόεδρος του  Δ.Ε.Π.Θ.Ε.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!