Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Καλεσμένη της Αννίτας Πάνιας στο "Parole" ήταν η Καίτη Φίνου, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για την σχέση της με τον Στάθη Ψάλτη.

«Η φιλική μας σχέση με τον Στάθη δεν κράτησε για πολύ μεγάλο διάστημα. Κράτησε, μετά τη δεκαετία του 80, καμιά 15αριά χρόνια. Η μεγάλη μου καψούρα δεν ήταν ο Στάθης, αλλά κάποιος που δεν τον ξέρει κανένας. Ήμασταν ζευγάρι με τον Στάθη πέντε χρόνια. Όταν είσαι μικρός παθιάζεσαι.

Ο Στάθης ήταν καταπληκτικός ηθοποιός, μου άρεσε να τον βλέπω να παίζει, στα μάτια μου φάνταζε σαν δάσκαλος. Όλα αυτά τα μετέφραζα σαν έρωτα. Έμαθα πολλά πράγματα δίπλα στον Στάθη. Δεν βάζω "χ" ούτε στη σχέση μου με τον Στάθη, ούτε στη δεκαετία. Δεν ξέρω αν τα τήρησε ο Στάθης ή όχι, εμένα με έμαθε πέντε πράγματα. Με έμαθε το "βλέπε, άκου, σώπα" σε αυτόν τον χώρο, εγώ το τήρησα. Με έμαθε να πηγαίνω ιεραρχικά στο θέατρο ειδικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

http://www.thestival.gr

Περισσότεροι από 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 70 τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια είχε στόχο έναν εμπορικό δρόμο και η άλλη ένα σημείο ελέγχου του στρατού, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν την ώρα που οι ιρακινές δυνάμεις προσπαθούσαν να απωθήσουν τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από την Φαλούτζα, το προπύργιό τους δυτικά της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενα αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε εμπορικό δρόμο στην Μπαγντάντ αλ Τζαντίντα (Νέα Βαγδάτη), μια περιοχή στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Παράλληλα 7 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο που ήταν επίσης παγιδευμένο με εκρηκτικά, σε κύριο σημείο ελέγχου του στρατού στο Τάτζι, βόρεια της Βαγδάτης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

http://www.thestival.gr

Ο καλύτερος... καφετζής είναι Ελληνας -Πρώτος ανάμεσα σε 200 σε διεθνή διαγωνισμό [εικόνες]
Ο Νίκος Κανακάρης, barista από την Αθήνα, είναι ο νικητής του φετινού Barista & Farmer, του παγκόσμιου διαγωνισμού με θέμα τον καφέ.
Ο 32χρονος Έλληνας λάτρης του καφέ διακρίθηκε ανάμεσα σε 10 κορυφαίους παγκοσμίως, που επιλέχθηκαν μέσα από τους 200 καλύτερους barista.
Από το χωράφι στο φλιτζάνι 

Από τις 3 έως τις 13 Μαΐου, σε ένα κοινόβιο 10 ημερών και 24 ωρών στη Βραζιλία, η επιτροπή της Ακαδημίας του Barista & Farmer, αφού εκπαίδευσε τους 10 επιλεγμένους baristi, 5 γυναίκες και 5 άντρες, αξιολόγησε και παρακολούθησε τις επιδόσεις τους πάνω σε όλο τον κύκλο από τη συγκομιδή στη φυτεία, σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας με τη χρήση διαφόρων τεχνολογιών, μέχρι την εμπειρία της γευσιγνωσίας και νέων τρόπων παρασκευής και κατανάλωσης του προϊόντος και αποφάσισε ότι ο ικανότερος barista είναι ο Έλληνας Νίκος Κανακάρης - ακολουθούμενος από τη Ρωσίδα Olga Kaplina και τον τοπικό «ήρωα» Raphael Ferraz De Souza.

Μετά την πρώτη διοργάνωσή του στο Πουέρτο Ρίκο το 2013 και τη δεύτερη στην Ονδούρα το 2015, το φετινό -3ο στη σειρά- Barista & Farmer έλαβε χώρα στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στις περίφημες φυτείες της εταιρείας Ο'Coffee, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγού καφέ, η οποία βρίσκεται στο Pedregulho, της ευρύτερης περιοχής της Alta Mogiana, καθώς επίσης και κοντά στο Lambari, στην πολιτεία της Minas Gerais.
Η θεματική φέτος ήταν η «περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η προβολή της παραγωγικής διαδικασίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας του καφέ». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), η οποία αποτελεί τη μοναδική παγκόσμια ένωση αφιερωμένη στην προώθηση και τον πολιτισμό του Speciality Coffee.
Η δοκιμασία στη χώρα του καφέ
Μετά από 10 μέρες με ατομικούς και ομαδικούς διαγωνισμούς, ο Κανακάρης απέσπασε την πρώτη διάκριση. Δέκα κορυφαίοι baristi, που επιλέχθηκαν από 200 συμμετέχοντες, έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση.
Μονομάχοι από όλο τον κόσμο, Αρμενία, Αυστραλία, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Ινδονησία, Ιταλία, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία και Ελλάδα, ζουν μαζί, εργάζονται μαζί, μαθαίνουν μαζί και διαγωνίζονται για τη θέση του καλύτερου.

Ο Έλληνας barista κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη βαθμολογία που συγκέντρωσε στις διάφορες δοκιμασίες και για τη συγκομιδή της μεγαλύτερης ποσότητας καφέ, καθώς και την επιπλέον επιβράβευση που έλαβε για τη θετική στάση του και το ομαδικό πνεύμα, για να μην αναφέρουμε τις νίκες του στις μεμονωμένες δοκιμασίες, ακόμα κι όταν χρειάστηκε να επιστρατεύσει μόνο τη γλώσσα του σώματος για να τα φέρει εις πέρας.
Οι εμπειρίες της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον μέσω ενός ντοκιμαντέρ που βρίσκεται αυτή την περίοδο στη διαδικασία του μοντάζ.

iefimerida.gr
Εταιρία φύλαξης ζητα ΑΜΕΣΑ φυλακες


Η εταιρία φύλαξης TSS, με έδρα την Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, ζητάει φύλακες για άμεση πρόσληψη, κατόχους άδειας security και πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ, για στατική φύλαξη στην περιοχή της Σίνδου και του Καλοχωρίου.





Αποστολή βιογραφικών μόνο με mail στην διεύθυνση:
thes.sec.sol@gmail.com

http://deltanews.gr


Μοναδική περίπτωση στον κόσμο και σίγουρα για το βιβλίο Γκίνες είναι ο δήμος Κάσου καθώς είναι ο μόνος σε όλον το πλανήτη που δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο. Όλα τα κάνουν μόνοι τους Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου… Ακόμα και η Ληξίαρχος είναι… εθελόντρια!.
Αυτή την κατάσταση περιέγραψε η δήμαρχος του νησιού Μαίρη Σορώτου – Τσανάκα, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Ιωάννου στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις ετήσιες εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού.
Όπως αναφέρει ο Τέρενς Κουίκ «η απίστευτη αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων των τελευταίων ετών.
Όπως επίσης, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ούτε και ένας εξειδικευμένος υπάλληλος, με ανταποδοτικό μισθό, για το σύστημα ύδρευσης του νησιού, που τελικά το συνδράμουν και το υποστηρίζουν με κάθε τρόπο εμπειρογνώμονες από την Γαλλική Δημοκρατία. Και αυτό δεν είναι καθόλου ανέκδοτο. Είναι η απόλυτη πραγματικότητα».
Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο, η οποία διήρκησε μία ώρα και προηγήθηκε των εκδηλώσεων και στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλίμων Ζαννετίδης, ο Δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης και μέλη της Αντιπολίτευσης του Δήμου, προέκυψαν και άλλα σημαντικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός δήλωσε:
«Δίνω απόλυτο δίκιο στην Δήμαρχο, η οποία είναι εξοργισμένη από τη συμπεριφορά του Επιτρόπου, ο οποίος κόβει ως προκρούστης τις περισσότερες δαπάνες του Δήμου, παρεμβαίνοντας όχι στη νομιμότητα, αλλά στη σκοπιμότητα μιας δαπάνης, παρότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Μου περιεγράφησαν καταστάσεις, οι οποίες δείχνουν ένα κράτος εν κράτει, με αποτέλεσμα ένα νησί να μην διοικείται από την Δημοτική του Αρχή, αλλά από έναν παράγοντα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κατοικοεδρεύει στη Ρόδο.
Ο συγκεκριμένος Επίτροπος για παράδειγμα, όπως επίσημα μου καταγγέλθηκε, δεν έχει εγκρίνει ούτε τις μίνιμουμ δαπάνες για τον περσινό εορτασμό του Ολοκαυτώματος.
Φαντάζομαι, ότι δεν θα εγκρίνει ούτε και τις φετινές. Και αν είναι ο ίδιος, δεν ξέρω τί θα κάνει του χρόνου, όπου πιθανότατα θα πάει για τον εορτασμό στην Κάσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η Δήμαρχος μπροστά σε όλους, μου είπε ότι η Κάσος είναι ένα νησί που έχει ένα συμπαθητικό αποθεματικό. Έχει χρήματα. Αλλά, δεν μπορεί να ξοδέψει τίποτα για το καλό του νησιού, ακόμα και για υποδομές, επειδή τα πάντα κολλάνε στον Επίτροπο.
Θυμάμαι τι είχε τραβήξει και ο Δήμαρχος Καρπάθου, μέχρι να πάρει την έγκριση να αγοράσει ένα απορριμματοφόρο, που του ήταν η υπέρτατη αναγκαιότητα.
Και ξέρετε τί άλλο μου είπε ο Δήμαρχος Καρπάθου; Ότι τόσο η Κάρπαθος όσο και η Κάσος φορτώθηκαν αύξηση του ΦΠΑ, έχουν θέματα στον τομέα Υγείας και στον τομέα της Ακτοπλοϊκής σύνδεσης, αλλά αυτά, παρά το ζόρι που τραβάνε, τα βάζουν σε δεύτερη ταχύτητα σε σχέση με το μείζον πρόβλημα της παντελούς υποστελέχωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών των δύο νησιών και της κακής συνεργασίας τους με τον Επίτροπο.
Θα επισκεφθώ τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και τον αρμόδιο για την Αυτοδιοίκηση Υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα, όσο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, διότι αυτή η κυβέρνηση οφείλει, αν μη τι άλλο, να δώσει προσοχή στα αντίμετρα που ζητούν και οι Κασιώτες και οι Καρπαθιώτες».
Τέλος στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ τέθηκε και το θέμα της επανασυνένωσης Καρπάθου και Κάσου σε ένα Επαρχείο, το οποίο – όπως του είπαν – ο αρμόδιος Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής το έχει αποδεχθεί πολύ θετικά, ζητώντας από τον Υφυπουργό να βοηθήσει για την επίσπευση της τελικής απόφασης.
aftodioikisi.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!