Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Τα λάθη που κάνουν οι άντρες κατά τη χρήση του προφυλακτικού και τα οποία μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία, επισημαίνει το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης του AIDS/HIV.
Δυστυχώς, η προστασία που παρέχει το προφυλακτικό φαίνεται πως δεν αρκεί για να κινητοποιήσει τους άντρες, ώστε να το χρησιμοποιούν συστηματικά. Ο κύριος λόγος είναι ότι σε κάποιους άντρες, η χρήση του προφυλακτικού δημιουργεί άμεσα προβλήματα, όπως η απώλεια στύσης, που ίσως εκτιμώνται ως πιο σημαντικά, συγκριτικά με τις προστατευτικές του ιδιότητες.
Ένας στους τρεις άνδρες έχει να αναφέρει τουλάχιστον μία εμπειρία απώλειας στύσης που σχετίζεται με τη χρήση του προφυλακτικού. Ιδιαίτερα οι νέοι 18-35 ετών, όταν χάνουν τη στύση τους με τη χρήση του προφυλακτικού, είτε βγάζουν το προφυλακτικό πριν από την ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής, είτε αποφεύγουν την χρήση του την επόμενη φορά. Το αποτέλεσμα είναι να μην προστατεύονται ούτε αυτοί, ούτε οι σύντροφοί τους.
Κλασικός παράγοντας που μπορεί να οδηγεί σε απώλεια της στύσης κατά τη χρήση του προφυλακτικού, είναι η δυσκολία της τοποθέτησης στο πέος. Έτσι εξηγείται το ότι κάποιοι άντρες, συστηματικά, χάνουν τη στύση αποκλειστικά τη στιγμή που πρόκειται να τοποθετήσουν το προφυλακτικό. Μάλιστα, λόγω του άγχους της στιγμής, είναι σύνηθες να γίνονται βιαστικοί και γρήγορα να εγκαταλείπουν τη διαδικασία τοποθέτησής του.
Επιστημονικά δεδομένα έχουν καταγράψει πως, οι άντρες που βιάζονταν κατά τη διαδικασία τοποθέτησης, είχαν τριπλάσια πιθανότητα να χάσουν τη στύση τους, συγκριτικά με εκείνους που αφιέρωναν επαρκή χρόνο.
Μια πρώτη συμβουλή, που δίνουν επιστήμονες του ΚΕΣΑΥ, είναι η ενημέρωση για τη σωστή χρήση του προφυλακτικού.
Μια δεύτερη είναι να εντάσσουν τη χρήση του προφυλακτικού στο ερωτικό παιχνίδι, μια διαδικασία που απαιτεί την κατανόηση και συμμετοχή του/της συντρόφου.
Σε αυτούς που το πρόβλημα γίνεται μόνιμο, δηλαδή η απώλεια της στύσης με τη χρήση του είναι πλέον κανόνας, η επίσκεψη σε ειδικό σεξολόγο αποτελεί τη μοναδική λύση ώστε να ξεπεράσουν το πρόβλημα και να απολαμβάνουν το σεξ με ασφάλεια.
news.gr
ο περιοδικό Forbes ασχολείται με τους πλούσιους. Έτσι ακόμα και όταν κάνει ένα αφιέρωμα στα top models, τα ιεραρχεί όχι ανάλογα με τα προσόντα τους (αναλογία στήθους μέσης γοφών ) αλλά με τα εισοδήματά τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα, οι πέντε καλύτερα αμειβόμενες γυναίκες στην πασαρέλα για το 2013 είναι:

  1) Ζιζέλ με 42 εκατομμύρια δολάρια

  2)Μιράντα Κερ, το σούπερ μόντελ από την Αυστραλία με 7,2 εκατομμύρια δολάρια

  3)Αντριάνα Λίμα. Την ανακάλυψε η Victoria Secret, με την οποία συνεργάζεται από το 2000. Κέρδισε 6 εκατομμύρια δολάρια

  4) Η Βρετανίδα Κέϊτ Μος, για την οποία δεν χρειάζονται συστάσεις, με 5,7 εκατομμύρια

  5) Έκπληξη! Το υπερμοντέλο από την Κίνα, Λιου Γουέν με 4,3 εκατομμύρια.
cosmo.gr
1. Bοηθά στην αντιμετώπιση της γήρανσης
Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια ροφήματα σε αντιοξειδωτικά. Με κύρια αντιοξειδωτικά το χλωρογενικό οξύ, το καφεϊκό οξύ και τις μελανοϊδίνες, ο ελληνικός καφές, με το ένα φλιτζανάκι να παρέχει περίπου 150mg, μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και να προστατεύσει τον ανθρώπινο οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στους ιστούς και είναι υπεύθυνες για την γήρανση.
2. Κάνει καλό στο νευρικό σύστημα όταν καταναλώνεται σε μέτριες ποσότητες
 Η καφεΐνη, ένα από τα πιο αντικρουόμενα συστατικά του καφέ, φαίνεται πως αποτελεί ένα ήπιο διεγερτικό του νευρικού συστήματος και σε μέτριες ποσότητες μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης για του ενήλικες φτάνει τα 400mg. Η περιεκτικότητα του ελληνικού καφέ σε καφεΐνη, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της βρίσκεται στο ίζημα που δημιουργείται κατά την παρασκευή του, είναι περίπου 40mg ανά φλιτζανάκι. Το γεγονός αυτό, δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του ελληνικού καφέ να μπορούν να τον απολαύσουν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.
3. Έχει ελάχιστες θερμίδες
Επιπλέον, το θερμιδικό περιεχόμενο του ελληνικού καφέ είναι εξαιρετικά χαμηλό.  Οι κόκκοι του έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε συστατικά που περιέχουν θερμίδες όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Κατά τη διάρκεια του καβουρντίσματος, τα συστατικά αυτά μετατρέπονται σε ενώσεις που δεν αποδίδουν ενέργεια. Επιπλέον, πολλά από αυτά βρίσκονται στο ίζημα του ελληνικού καφέ, με αποτέλεσμα το ένα φλιτζανάκι να αποδίδει μόνο 1 θερμίδα. Αν κάποιος λοιπόν καταναλώνει ελληνικό καφέ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος δεν επιβαρύνει καθόλου τη θερμιδική του πρόσληψη.
4. Μας φτιάχνει τη διάθεση
Σε μια περίοδο όπου η ψυχική μας υγεία βάλλεται καθημερινά από την πίεση και το άγχος της οικονομικής κρίσης, φαίνεται πως η μέτρια κατανάλωση καφέ (200-300mg καφεΐνης) ποσότητα που μεταφράζεται σε 2-4 φλιτζάνια στιγμιαίου καφέ ή 4-6 φλιτζανάκια ελληνικού την ημέρα, ενδεχομένως να αποτελεί ένα σημαντικό σύμμαχο για τη διάθεσή μας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα!
5. Συντελεί στην αυξημένη συγκέντρωση και εγρήγορση
Ως ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού μας συστήματος η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης φαίνεται να επηρεάζει θετικά πολλές παραμέτρους της πνευματικής μας λειτουργίας όπως η διάθεση και η αντίληψη.  Πρόσφατα, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση 75 mg καφεΐνης (ποσότητα που αναλογεί σε 1 φλιτζάνι περίπου στιγμιαίου καφέ ή 2 φλιτζανάκια ελληνικού, συνδέεται με αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, ιδιαίτερα σε καταστάσεις όπου νιώθουμε «πεσμένοι», ενώ η κατανάλωση καφέ φαίνεται να είναι ωφέλιμη και σε περιπτώσεις που απαιτείται αυξημένη εγρήγορση όπως για παράδειγμα σε νυχτερινές βάρδιες.
6. Μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα
Μία νέα κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Institute of Human Nutrition του Πανεπιστημίου της Columbia, φέρνει νέα δεδομένα για ένα από τα συστατικά του καφέ, τους λεγόμενους μαννοολιγοσακχαρίτες και τη σχέση τους με τη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Οι μαννοολιγοσακχαρίτες είναι σύνθετοι υδατάνθρακες σαν τις φυτικές ίνες που περιέχονται στους κόκκους του καφέ και εμφανίζουν πρεβιοτική δράση στον οργανισμό μας. Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, μελέτη παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση ροφήματος καφέ πλούσιου σε μαννοολιγοσακχαρίτες οδήγησε σε μείωση του σωματικού βάρους σε υπέρβαρους άνδρες, σε σύγκριση με την κατανάλωση ροφήματος καφέ που δεν περιείχε μαννοολιγοσακχαρίτες.
7. Προστατεύει κατά του καρκίνου του προστάτη
Νέα κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το National Cancer Institute και το Πανεπιστήμιο του Harvard στη Βοστώνη  φέρνει στο φως  δεδομένα που δείχνουν πως στη μάχη ενάντια του καρκίνου του προστάτη έρχεται να προστεθεί και ο καφές. Η έρευνα η οποία εξέτασε τη συμβολή του αγαπημένου μας ροφήματος στην προστασία από την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη έδειξε ότι οι άντρες (ηλικίας 40-75 ετών) που κατανάλωναν καφέ εμφάνισαν μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου καφέ.
8. Μπορεί να αυξήσει τις αθλητικές επιδόσεις
Η περιεκτικότητα του καφέ σε καφεΐνη αποτελεί τον κύριο λόγο που τον μετατρέπει σε ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα και ανάμεσα σε άτομα που γυμνάζονται εντατικά, καθώς φαίνεται πως 2 κούπες ή 2 ποτήρια καφέ είναι αρκετά για να αποδώσουν τα σημαντικά οφέλη της καφεΐνης στην αθλητική τους απόδοση. Επιπλέον, η καφεΐνη φαίνεται να επιδρά στην αθλητική απόδοση αυξάνοντας την αντοχή κατά τη διάρκεια της άσκησης, επομένως και την ευκολία της, ανάλογα πάντα με το είδος και τη διάρκειά της. ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως τα οφέλη της φαίνεται να είναι αισθητά κυρίως σε αερόβιες δραστηριότητες και ασκήσεις αντοχής με μεγάλη διάρκεια όπως το ποδήλατο, το τρέξιμο και το σκι αντοχής ή σε βραχυπρόθεσμες (πολύ μικρής διάρκειας) αναερόβιες ασκήσεις πολύ μεγάλης έντασης και σε ομαδικά σπορ π.χ. το ποδόσφαιρο.
9. Συντελεί στη μακροζωία
Λίγα χρόνια πριν, όταν ομάδα επιστημόνων υγείας παρατήρησε ότι σε ορισμένες  περιοχές - μεταξύ των οποίων και το ελληνικό νησί  Ικαρία - οι κάτοικοι εμφάνιζαν τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων σε παγκόσμιο επίπεδο! Αυτό το αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό εύρημα έγινε η κινητήριος δύναμη για την επιστημονική κοινότητα, η οποία και αποφάσισε να διερευνήσει εις βάθος το θέμα και να «λύσει» το.. μυστήριο της μακροζωίας στις συγκεκριμένες περιοχές.
Στα πλαίσια των παραπάνω επιδημιολογικών παρατηρήσεων, η Α΄ Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλή τον Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη, ξεκίνησε μια μελέτη καταγραφής των κλινικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών καθώς και των συνηθειών τρόπου ζωής των κατοίκων μέσης και προχωρημένης ηλικίας του νησιού Ικαρίας. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι ο καφές προσφέρει «υγεία» στο  ενδοθήλιο, το κυτταρικό στρώμα της εσωτερικής επιφάνειας των αιμοφόρων αγγείων, σύμφωνα με τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι όσοι έπιναν τακτικά ελληνικό καφέ, είχαν καλύτερη λειτουργία του ενδοθηλίου σε σχέση με όσους έπιναν άλλα είδη καφέ και κατ’ επέκταση παρουσίασαν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ακόμα και στους ηλικιωμένους που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση ελληνικού καφέ σχετιζόταν με καλύτερη κατάσταση του ενδοθηλίου των αρτηριών.
10. Η συνταγή της μακροζωίας
Υλικά
Μεσογειακή διατροφή
Ελληνικός καφές
Διατήρηση χαμηλού σωματικού βάρους
Αυξημένη φυσική δραστηριότητα
«Σιέστα» ή μεσημεριανός ύπνος
Κοινωνικότητα
Αισιοδοξία
Αποφυγή στρες
Αποφυγή καπνίσματος
Ομαλή σεξουαλική ζωή
Εκτέλεση
Καταναλώνουμε καθημερινά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρι, ελαιόλαδο, ελληνικό καφέ & τσάι του βουνού, μιας και λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας (φυτικές ίνες, μονοακόρεστα & πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά,) δρουν προστατευτικά έναντι χρόνιων, εκφυλιστικών νοσημάτων.
Φροντίζουμε να διατηρούμε το σωματικό μας βάρος σε υγιή επίπεδα ακολουθώντας μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και αυξάνοντας με κάθε τρόπο της φυσική μας δραστηριότητα.
Σκεφτόμαστε αισιόδοξα - θετικά για τη ζωή, αγχωνόμαστε λιγότερο, κοιμόμαστε περισσότερο, διατηρούμε ισχυρούς τους δεσμούς της οικογένειας, είμαστε κοινωνικοί και συμμετέχουμε ενεργά σε πάσης φύσεως κοινωνική εκδήλωση.
Επιδιώκουμε μια φυσιολογική ερωτική ζωή μιας και τα οφέλη αυτής τόσο σε σωματικό όσο και ψυχικό επίπεδο είναι αδιαμφισβήτητα.
cosmo.gr

Δείτε τι συνέβει!



- Αύξηση 21% στο αντίτιμο των διοδίων στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη
- 26 ευρώ θα κοστίζει στο εξής το ταξίδι από την Αθήνα προς τη Λαμία!
- Τρεις νέοι σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ
- Εκπτώσεις έως και 80% τους συχνούς χρήστες


Είναι αναμφίβολα ακόμη ένα... χαράτσι για την τσέπη όσων έχουν αυτοκίνητα και κυρίως εκείνων που τα χρησιμοποιούν συχνά και κυρίως για να μετακινούνται σε δρόμους που δεν ανταποκρίνονται συχνά ούτε στις τιμές των διοδίων ούτε στις απαιτήσεις για την ασφάλεια των ταξιδιωτών.

Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που θα φτιαχτούν θα έχουν... αλμυρή γεύση, αφού η κύρωση των συμβάσεων, που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει νέα «τσουχτερή» τιμολογιακή πολιτική.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις θα ισχύουν σε Νέα Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και Ολυμπία Οδό
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που έχει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία:

- Στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με Ι.Χ. αυτοκίνητο σήμερα η διαδρομή ανά σκέλος κοστίζει σε διόδια 22,15 ευρώ και θα αυξηθεί σε 28,10 ευρώ. Δηλαδή η διαδρομή μετ' επιστροφής από 44,30 ευρώ αυξάνεται σε 56,20 ευρώ (αύξηση 21%).

- Στη διαδρομή Αθήνα-Λαμία το κόστος των διοδίων ανά σκέλος μετάβασης αυξάνεται από 8,75 σε 13 ευρώ. Δηλαδή το συνολικό κόστος του ταξιδιού σε διόδια ανέρχεται από 17,50 σε 26 ευρώ (αύξηση 33%).

- Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στο τμήμα Αθήνα-Σκάρφεια, όπου η αύξηση που θα επιβληθεί αγγίζει το 60%. Το κόστος διοδίων διαμορφώνεται από 7,1 σε 11,35 ευρώ, δηλαδή αντίστοιχα για ταξίδι μετ' επιστροφής από 14,20 σε 22,70 ευρώ.

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα:

- Στα διόδια Αφιδνών, για παράδειγμα, το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα.

- Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, για παράδειγμα, το αντίτιμο στον σταθμό της Πελασγίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αυξηθεί κατά 26,3% για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν ηλεκτρονικά, καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν 2,4 ευρώ από 1,9 ευρώ που είναι σήμερα.

Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, το ύψος των διοδίων στον σταθμό Μοσχοχωρίου θα αυξηθεί κατά περίπου 30%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 4 ευρώ από 3,1 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για τους οδηγούς που πληρώνουν ηλεκτρονικά, η τιμή θα παραμείνει αμετάβλητη. Εκπτώσεις, ωστόσο, έως και 80% θα προβλέπονται για τους συχνούς χρήστες μετωπικών σταθμών.

Στην Ολυμπία Οδό, θα αυξηθεί κατά 30% το αντίτιμο των διοδίων στον σταθμό της Ελευσίνας. Ωστόσο, τα διόδια θα μειωθούν στους μετωπικούς σταθμούς στο Ζευγολατιό, το Ρίο και τη Νέα Πέραμο, από 20% έως και 50%.

Μεγάλες αυξήσεις, όμως, θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων, όταν αναθεωρηθούν οι συμβάσεις.

Σημειώνονται πως στο τμήμα Μεταμόρφωση - Μαλιακός, θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.
newsit.gr
Πολύτιμες συμβουλές από ένα γέρο αγρότη που φοίτησε στο... πανεπιστήμιο της ζωής.

Έντονη ήταν η παρουσία των Ελλήνων παικτών και αυτή την αγωνιστική στα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έξι συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα και άλλες τέσσερις  σαν αλλαγή με απολογισμό 1 γκολ από τον Κονέ, 1 ασίστ από τον Φετφατζίδη αλλά και μια αποβολή για τον Ταχτσίδη. Καθόλου άσχημα και έπεται συνέχεια.
 Αναλυτικά οι επιδόσεις των ...μεταναστών μας :

 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ : Μπήκε σαν αλλαγή στο 78ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-0, στην εκτός έδρας ήττα της Fulham από τη West Ham με 3-0.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ : Βασικός για 90’ λεπτά και με εξαιρετική απόδοση στην εκτός έδρας νίκη της Dortmund με 1-3 επί της Mainz.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ : Ντεμπούτο για τον νεαρό Έλληνα διεθνή που μπήκε σαν αλλαγή στο 83ο λεπτό στη νίκη της Leverkusen με 3-0 επί της Nurnberg.
ΣΑΜΑΡΑΣ : Παρακολούθησε από τον πάγκο το θριαμβευτικό 7-0 της Celtic επί της Hearts για τον 4ο γύρο του κυπέλλου Σκωτίας.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ : Εκτός αποστολής στην ισοπαλία 1-1 της Roma στο Bergamo με την Atalanta

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ  : Μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με την Torino και έδωσε την ασίστ στον Biondini για να γράψει το τελικό 1-1. Απέσπασε πολύ καλές κριτικές για την απόδοση του από όλο τον Ιταλικό τύπο.

ΚΟΝΕ – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : Ξεκίνησαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα της Bologna στο Ennio Tardini απέναντι στην Parma. Ο Κονέ σκόραρε, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μόλις στο 10’ αλλά το γκολ του Antonio Cassano στο 23’ έγραψε το τελικό 1-1. Ο Χριστοδουλόπουλος έγινε αλλαγή στο 64'.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ : Ξεκίνησε ως βασικός στην εντός έδρας αναμέτρηση της Catania με τη Milan αλλά αποβλήθηκε στο 64’ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Balotelli κι ενώ το σκορ ήταν στο 1-2. Το τελικό 1-3 έγραψε στο 81’ ο Kaka.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ : Στον πάγκο των αναπληρωματικών της Granada  στην ήττα από τη Sevilla  με 1-2.

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: Βασικοί για 90’ λεπτά στην εκτός έδρας ήττα της Levante με  1-0 από τη Getafe. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που οι δυο Έλληνες παίκτες ξεκίνησαν μαζί στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του Caparros.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ Μπήκε ως αλλαγή στο 83’ στη εκτός έδρας ήττα Kaiserslautern με 3-2 από την Dresden. Η Klautern με την ήττα αυτή έπεσε στην τρίτη  θέση της βαθμολογίας της Bundesliga 2
Συνολικά 29 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν περί τους 2000 εργαζόμενους έχουν μπει στό στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να οδηγηθούν σε κατάργηση.
Στόχος, να γεμίσει η δεξαμενή των 11.000 απολύσεων του 2014 αλλά και των 1.300 που απομένουν για το 2013.
Πρόκειται για τις:
-          Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ): Ρόδου, Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κομοτηνής, Δράμας, Ζακύνθου, Αγρινίου, Αιγίου, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Ορεστιάδας και Εορδαίας
-          Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ)
-          Δήμος Αθηναίων, Επιχείρηση Ραδιοφωνίας – Αθήνα 9,84
-          Δήμος Αθηναίων, Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ
-          Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης
-          Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΠΚΑ – ΔΙΕΚ)
-          Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών
-          Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης
-           Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών «Ρόδα»
-          Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας
-          Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς
-          Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών
-          Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ»
-          Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας Α.Ε.
-          Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας
-          Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
-          Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας
-          Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής – Επικοινωνία FM
-          Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού
Πηγή: aftodioikisi
Ο Διονύσης Μακρής ήταν 14 χρόνων όταν με την γκλίτσα στο χέρι, έπειτα από ένα ταξίδι που του φαινόταν ατελείωτο, βγήκε στο λιμάνι της Μελβούρνης, κοιτάζοντας γύρω του περίεργα, σ' έναν τόπο άγνωστο, τόσο παράξενο και αλλιώτικο από αυτόν που ήξερε. Από τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, όπου έβοσκε γιδοπρόβατα στην Κανδήλα, βρέθηκε, πάμπτωχος, χρεωμένος με τα ναύλα, 200 λίρες που του βάρυναν την καρδιά, σ' έναν τόπο άγνωστο για να βρει την τύχη του.

«Μέχρι τότε το μόνο που ήξερα, ήταν τα βουνά του χωριού μου, τα γίδια και τα πρόβατα που έβοσκα, έχοντας πάντα τη γκλίτσα μου συντροφιά. Γι' αυτό την έφερα μαζί μου. Να μου θυμίζει ποιος είμαι και από πού ξεκίνησα. Να με δένει με τα χώματα του χωριού μου που γνώριζε κι εκείνη τόσο καλά και να παίρνω δύναμη από ένα δέσιμο που στην πραγματικότητα δεν μ' άφησε ποτέ» λέει ο κ. Μακρής στο «Νέο Κόσμο» που παρουσιάζει το πορτρέτο ενός ακόμα αυτοδημιούργητου ομογενή.

Από το 1997 ο κ. Μακρής είναι ιδιοκτήτης των Cyclo Fans, ενός εργοστασίου που παράγει συστήματα εξαερισμού τα οποία έχει τελειοποιήσει και διατίθενται στην Αυστραλία αλλά και στις αγορές της Ασίας. Πριν αποκτήσει αυτό το εργοστάσιο τα έκανε όλα! «Μέχρι 12 χρόνων δεν είχα φορέσει παπούτσια» λέει: Στην Αυστραλία είχε φθάσει το 1952. Χρωστούσε και τα εισιτήριά του. Δούλεψε για ένα θείο του, τα εξόφλησε και λίγα χρόνια αργότερα, αγόρασε ένα μαγαζί χάμπουργκερ όπου εργαζόταν 7 μέρες την εβδομάδα από τις 5 το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί. Δεν ήταν 17 χρονών όταν ξεκίνησε το πρώτο του μαγαζί που δεν πήγε και καλά.

Το πούλησε και πήρε την απόφαση να εργαστεί σκληρά σε άλλων επιχειρήσεις, να μάθει περισσότερα και να μεγαλώσει το κεφάλαιό του. Η αρχή, εντούτοις, για τη συσσώρευση πλούτου που τον τοποθετεί σήμερα μεταξύ των ευπόρων της ομογένειας, είναι όταν ένας αγρότης του ζήτησε να πουλά τις πατάτες του στα ψαράδικα. Υπήρχε τέτοια ζήτηση που αγόρασε ακόμη δύο φορτηγά για να μπορέσει να την καλύψει.

Στην επαφή του με τα ψαράδικα έμαθε να διορθώνει τις μηχανές που καθάριζαν και έκοβαν πατάτες,ι με το έμφυτο ταλέντο και την αντίληψη που διέθετε από παιδί. Έτσι άνοιξε το Richmond Food Machinery στο Bridge Rd., όπου αγόραζε, πουλούσε, επιδιόρθωνε, νοίκιαζε και κατασκεύαζε όλον τον εξοπλισμό κουζίνας εστιατορίων, καφέ σάντουιτς μπαρ κ.λπ.

Η επιχείρηση αυτή έχει συμπληρώσει σήμερα τριάντα χρόνια ζωής και τη διαχειρίζονται δύο από τα παιδιά του, Ο Νίκος και η Αλεξάνδρα.
Ο Διονύσης και η σύζυγος του Διαμάντω έχουν τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Ο ίδιος είναι μανιώδης συλλέκτης παλιών εργαλείων και μηχανών, καθώς επίσης και αυτοκινήτων από τα οποία έχει έναν ολόκληρο στόλο, τα επισκευάζει δε ο ίδιος με τη βοήθεια του εγγονού του.

Μεταξύ όλων των άλλων μηχανών που έχει φτιάξει ο ίδιος με τα χέρια του η πιο αγαπημένη ίσως είναι ένα αποστακτήριο, που φτιάχνει θεσπέσιο τσίπουρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 Ο αθλητισμός πάντα προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Δείτε στιγμές μοναδικές στιγμές αθλητισμού!
Έχετε μήπως περιέργεια να μάθετε τι γλυκά προτιμούν ανά τον κόσμο το βράδυ των Χριστουγέννων μετά το πλούσιο οικογενειακό γεύμα; Γιατί όρεξη σίγουρα έχετε αλλά και διάθεση να τα δοκιμάσετε! Μια βόλτα στα τραπέζια 11 χωρών του κόσμου την ώρα που σερβίρεται το επιδόρπιο θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Και πώς αλλιώς άλλωστε αφού σοκολάτα, κρέμα, ζύμες, τσουρέκια αλλά και ζεστά ροφήματα έρχονται με τη μία μπροστά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε το χέρι…
1. Panettone, Ιταλία – Είδος κέικ με κόντιτα (αποξηραμένα και ζαχαρωμένα φρούτα)
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
2. Buche de Noël, Γαλλία – Είδος κορμού με γλάσο σοκολάτας και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
3. Stollen, Γερμανία – Είδος γλυκού ψωμιού που παραγεμίζεται με σταφίδες, κεράσια και πάστα αμυγδάλου
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
4. Glogg & Pepperkakor, Νορβηγία – Ζεστό καρυκευμένο με μπαχαρικά κρασί
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
5. Truchas de Navidad, Κανάρια Νησιά – Γλυκές πιτούλες κολοκύθας πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
6. Banketstaaf, Ολλανδία – Αμυγδαλόπαστα καλυμμένη με σφολιάτα και αλειμένη με μαρμελάδα βερίκοκο
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
7. Bunuelos, Μεξικό – Λουκουμάδες βουτηγμένοι σε σιρόπι ή μέλι ή πασπαλισμένοι με ζάχαρη
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
8. Χριστόψωμο, Ελλάδα – Το ψωμί των Χριστουγέννων, σκέτο ή παραγεμισμένο με ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
9. Brunsli, Ελβετία – Σοκολατένια μπισκότα χωρίς αλεύρι με κανέλα και γαρίφαλο
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
10. Plum Pudding, Βρετανία – Ζεστή πουτίγκα σοκολάτας με κρέμα από κονιάκ
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
11. Gingerbread Cookies, ΗΠΑ – Μπισκότα βουτύρου με λιωμένες καραμέλες στο κέντρο
perierga.gr - 10+1 παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά του κόσμου
perierga.gr
Ολόκληρο το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ, όσον αφορά τις απολύσεις με καταργήσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά και το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας του Φεβρουαρίου, με τουλάχιστον 6.000 δημοτικούς υπαλλήλους να εντάσσονται σε αυτό, αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.».
Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, ενώ το συνολικό σχέδιο για την αναμόρφωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βάλει στην... πρέσα 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους έχει 4 βασικούς άξονες:
1Συνολικά θα αξιολογηθούν 387 φορείς (δήμοι, ΝΠΙΔ και δημοτικές επιχειρήσεις), με στόχο να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα ή να απολυθούν 11.000 εργαζόμενοι.
2Περίπου 6.000-8.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν από δήμο σε δήμο, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, που θα πραγματοποιηθεί σε εθελοντική βάση.
3Περίπου 6.000 δημοτικοί υπάλληλοι, που προέρχονται από δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες καταργήθηκαν λόγω «Καλλικράτη» και έχουν μεταταχθεί στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, θα μπουν σε διαθεσιμότητα, ιδιαίτερα αν έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.
4Περίπου 2.000 υπάλληλοι, που εργάζονται σε 29 δημοτικές επιχειρήσεις (ΝΠΙΔ) οι οποίες θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, εισέρχονται σε επικίνδυνη ζώνη και διατρέχουν τον κίνδυνο να απολυθούν απ' ευθείας, ιδιαίτερα αν χαρακτηρισθούν «χαμηλών προσόντων».
Αναλυτικά, για κάθε μεγάλη ομάδα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βρεθεί στον κυκλώνα των μεταρρυθμίσεων σχεδιάζεται να γίνουν τα εξής:
* Στη δυσκολότερη θέση θα βρεθούν οι 2.000 υπάλληλοι των 29 δημοτικών επιχειρήσεων (βλ. αναλυτικό πίνακα), διότι στους φορείς που θα καταργηθούν οι υπάλληλοι θα απολυθούν χωρίς να υπάρξει καμία άλλη δυνατότητα απορρόφησής τους. Αναζητούνται επίσης άλλα 30 ΝΠΙΔ που ανήκουν σε δήμους και είναι δυνατόν να καταργηθούν, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των δήμων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμα ορισθεί.
**Δύσκολη η θέση και των 6.000 δημοτικών υπαλλήλων που θα μπουν στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, διότι θα έχει προηγηθεί η εθελοντική κινητικότητα στους δήμους, θα έχουν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί τα κενά και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γι' αυτούς να βρουν μια θέση, ακόμα και μέσα στο χρονικό διάστημα των 8 μηνών που θα διαρκέσει η διαθεσιμότητα.
Τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την ένταξη ενός υπαλλήλου σε αυτή τη δεξαμενή είναι:
α) να προέρχεται από τις δημοτικές αναπτυξιακές επιχειρήσεις που καταργήθηκαν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»,
β) να υπηρετούν στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων και να βρίσκονται εκεί με μετάταξη από το 2010 μέχρι σήμερα,
γ) να έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου,
δ) να έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.
Το μοντέλο της εθελούσιας κινητικότητας αναμένεται να συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον περίπου 6.000-8.000 δημοτικών υπαλλήλων. Γι' αυτούς υπάρχει η διπλή διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα απολυθεί κανείς και ότι η όποια μετακίνησή τους θα γίνει από δήμο σε άλλο δήμο αποκλειστικά (δηλαδή οι εργαζόμενοι πρέπει να υπηρετούν στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων) και η δέσμευση που υπάρχει -αυτήν τη στιγμή- από πλευράς υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους στην εθελοντική μετακίνηση (γιατί αυτό θα διευκολύνει γενικότερα τα πράγματα), είναι ότι όσοι ενταχθούν στο εθελοντικό πρόγραμμα, δεν θα τεθούν ξανά στο μέλλον ούτε σε διαθεσιμότητα ούτε σε κινητικότητα.
Είναι όμως σίγουρο ότι αρκετοί από αυτούς, προκειμένου να μη χάσουν τη θέση και να περάσουν στην ανεργία, θα αναγκαστούν να αποδεχθούν ακόμα και θέσεις που είναι κατώτερες των προσόντων τους και να υποστούν στη συνέχεια νέες μειώσεις στον ήδη κουτσουρεμένο μισθό τους. Ταυτόχρονα, αρκετοί είναι εκείνοι που θα υποχρεωθούν όχι μόνον να αλλάξουν δουλειά, αλλά και... τρόπο ζωής, αφού είναι σίγουρο ότι θα μετακομίσουν σε δήμους που -στην καλύτερη περίπτωση- θα είναι γειτονικοί του τόπου κατοικίας τους.
Για να μετακινηθούν αυτοί οι υπάλληλοι, θα χρειαστεί να μπουν σε «ειδική» διαθεσιμότητα, η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, ενώ το συνολικό διάστημα για τη μετακίνηση δεν θα ξεπεράσει τις 100 ημέρες.
ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Κρίθηκε ξανά αντισυνταγματική

«Το μέτρο της διαθεσιμότητας προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», έκρινε η δικαστής!
Δεν έχουν τέλος οι δικαστικές αποφάσεις, που δικαιώνουν δημοσίους υπαλλήλους και ανατρέπουν το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Επτά υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το πρώτο κύμα, επιστρέφουν στην εργασία τους και διεκδικούν αποζημίωση από το Δημόσιο, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο (ασφαλιστικά μέτρα) ακύρωσε ως παράνομες και αντισυνταγματικές τις αποφάσεις της διοίκησης. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το σκεπτικό της απόφασης (13960) της δικαστού Αικ. Σπηλιωτοπούλου, η οποία επισημαίνει την εργαλειακή χρήση των ανθρώπων για την επίτευξη αριθμητικών οικονομικών στόχων!
Αναφέρει -μεταξύ άλλων- η δικαστής: «Περαιτέρω, το μέτρο της διαθεσιμότητας και τα κριτήρια εφαρμογής του, ανεξαρτήτως της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητάς του, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αφού μετατρέπει τον άνθρωπο σε μέσο επίτευξης δημοσιονομικής εξυγίανσης διά της οδού της περιστολής κρατικών δαπανών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή του η τακτική αυτή.
»Επιπλέον, προσβάλλεται η προσωπικότητα των αιτούντων, καθόσον απομακρύνονται ουσιαστικά από τη θέση εργασίας τους και τους στερείται το δικαίωμα να εργασθούν»...
Η απόφαση αυτή, όπως και άλλες, φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Δεν συνιστούν ακόμη νομολογία, αφού η τελική κρίση θα γίνει από τα ανώτατα δικαστήρια. Ωστόσο, αποτελούν ένα δείγμα της δικαστικής τάσης που απειλεί να τινάξει στον αέρα το κυβερνητικό πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.
«Η ύπαρξη τέτοιας ποιότητας δικαστικών αποφάσεων δείχνει ότι δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα στην κοινωνία και ότι υπάρχουν ακόμη ισχυροί θύλακοι αντίστασης στην πλήρη αποικοδόμηση, όχι μόνο του κοινωνικού κράτους και του κράτους Δικαίου, αλλά και στην απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης προσωπικότητας», υπογραμμίζει ο δικηγόρος-εργατολόγος Δημ. Βερβεσσός.
Προσθέτει -δε- ότι αυτό συμβαίνει, παρά την «ασφυκτική πίεση και νουθεσία στους δικαστικούς λειτουργούς από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και τις υποσχέσεις για διάφορα ωφελήματα που τάζει η κυβέρνηση»...

Υπερ-κινητικότητα για απολύσεις στους ΟΤΑ

Περίπου 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ θα ενταχθούν στη διαθεσιμότητα, διατρέχοντας τον κίνδυνο να απολυθούν, αν δεν βρουν κάποια θέση μέσα στο οκτάμηνο που διαρκεί το πρόγραμμα
Βαρύς θα είναι ο... «κεφαλικός φόρος» που θα πληρώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, η οποία -όπως όλα δείχνουν- έχει μετατεθεί, έστω και με τη σιωπηρή έγκριση της τρόικας, για το τέλος Φεβρουαρίου 2014.
Ετσι, ένα μεγάλο μέρος των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος Φλεβάρη θα ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως στους δήμους.
Δηλαδή, περίπου 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ θα ενταχθούν στη διαθεσιμότητα, διατρέχοντας τον κίνδυνο να απολυθούν, αν δεν βρουν κάποια θέση μέσα στο οκτάμηνο που διαρκεί το πρόγραμμα. Αυτό το πλήθος των υπαλλήλων θα πρέπει να συγκεντρώνει τα εξής χαρακτηριστικά:
** Υπάλληλοι που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, αλλά βρίσκονται εκεί με μετάταξη, καθώς προέρχονται από τις δημοτικές αναπτυξιακές επιχειρήσεις των δήμων που καταργήθηκαν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
** Οσοι υπηρετούν στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων από το 2010 και μετά, έχοντας υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου.
** Οσοι έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.
Σε δεύτερο επίπεδο, στις δεξαμενές της διαθεσιμότητας του 2014 περιλαμβάνονται:
** 1.000 υπάλληλοι των Διευθύνσεων Υγείας από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις, με στόχο να μετακινηθούν σε περιφέρειες και δήμους, αφού παράλληλα θα «τρέξει» και η μεταφορά της αρμοδιότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
** 400 υπάλληλοι του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που έχει συγχωνευτεί με τον ΟΑΕΔ. Σε αυτούς τους υπαλλήλους θα προταθεί να μπουν σε κινητικότητα, με στόχο να μετακινηθούν σε αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες.
** 350 υπάλληλοι, κυρίως μηχανικοί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες (υπάρχουν ελλείψεις στην ειδικότητα του μηχανικού στην περιφέρεια και τους δήμους). Οπως είναι γνωστό, καταργήθηκαν οι διευθύνσεις και τα τμήματα στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», στην οποια έχουν συγχωνευτεί η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΟΣΚ και η Θέμις Κατασκευαστική. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι στη νέα εταιρεία δεν έχει εφαρμοσθεί οργανόγραμμα και συζητείται η κατάργηση των δομών του πρώην ΟΣΚ, από όπου αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 350 μηχανικοί, ενώ δεν αποκλείονται και οι απολύσεις για όσους δεν βρουν τελικά θέση.
** 1.956 καθηγητές Ολυμπιακής Παιδείας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι γυμναστές που είχαν προσληφθεί το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη συνεχεια μονιμοποιήθηκαν, εντασσόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού.
** 600 εργαζόμενοι του πρώην ΙΓΜΕ, που μετακινήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ. Αυτοί σχεδιάζεται να μετακινηθούν σε περιφέρειες ή δήμους.
** 2.500 εκπαιδευτικοί που δεν διδάσκουν, διότι έχουν επικαλεστεί -ως κώλυμα- λόγους υγείας (κυρίως ψυχολογικούς, αλλά και γενικότερα άλλα ιατρικά προβλήματα).
enet.gr
Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει ιδιαίτερα το φαγητό σε κονσέρβα, με πιο συνηθισμένη την κονσέρβα τόνου. Ας δούμε όμωε μερικές κονσέρβες από διάφορα μέρη του πλανήτη με κάπως παράξενο περιεχόμενο. Εσείς θα δοκιμάζατε;
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Αλιγάτορας
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!Σκουλήκια Bamboo
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Αρμαντίλο
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Καπνιστός κροταλίας
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Μαύροι σκορπιοί σε άλμη
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!Κρεμμυδοφάγος με κάρυ
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Κροκόδειλος με κάρυ
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Αυγά μυρμηγκιών σε άλμη
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Σάλτσα τσίλι με έντομα
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Γάλα αλόγου σε σκόνη
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Πατέ ταράνδου
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Γρύλοι με αυγά
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Σκορπιοί
Perierga.gr - Παράξενες κονσέρβες!
Σάλτσα θαλασσινών
perierga.gr
Πρόκειται για το πιο παλιό θερινό σινεμά της Αθήνας που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη.
Με θέα του τον φωτισμένο Παρθενώνα, το «Σινέ Θησείον» σου αφήνει μία αίσθηση μιας … αλλοτινής Αθήνας.
Τον Φεβρουάριο του 2012 το CNN το κατατάσσει πρώτο στη λίστα με τα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου και τώρα το BBC το συμπεριλαμβάνει στη δική του λίστα με τα 10 καλύτερα σινεμά στον κόσμο.
Ο συντάκτης του άρθρου (ή αν θέλετε του αφιερώματος), Christian Blauvelt αναφέρει χαρακτηριστικά «…υπάρχουν πολλές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο, αλλά καμιά δεν είναι πιο θεαματική από το “Σινέ Θησείον  στην Αθήνα, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης και έχει την υπέροχη θέα του Παρθενώνα. Η οθόνη του δείχνει ως επί το πλείστον τις νέες κυκλοφορίες και είναι ανοιχτό μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά προβάλει μέχρι και ταινίες από το 1935».
Στη λίστα με τα 10 καλύτερα σινεμά του κόσμου φιγουράρει μεταξύ άλλων και το «Cine Acapulco» στην Κούβα, το «Colosseum Kino» στη Νορβηγία, τα «The Music Box Theatre» και «The Castro Theatre» στο Σικάγο και το Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και άλλα.

echoes.gr
Κάθε φορά που πετάτε στα σκουπίδια τα κεφάλια από τις γαρίδες ή τις φλούδες από τις μπανάνες, χάνετε πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για τον οργανισμό σας. Δείτε πώς μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φυτά ομορφαίνουν το περιβάλλον μας άρα και τη ζωή μας!
Μία νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να μας δείξει ότι ορισμένα φυτά μπορούν να κάνουν και κάτι παραπάνω για εμάς. Κάποια φυτά στο χώρο της εργασίας μας ή στο γραφείο μας, ωφελούν τον εγκέφαλο και αυξάνουν την παραγωγικότητά μας.
Οι ωφέλιμες δράσεις των φυτών περιγράφονται στην μελέτη « Restorative Elements at the Computer Workstation: A Comparison of Live Plants and Inanimate Objects With and Without Window View». Την μελέτη διενήργησαν Νορβηγοί επιστήμονες από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών της Ζωής. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα φυτά στον εργασιακό μας χώρο, εκτός του ότι ικανοποιούν την ανάγκη μας για ομορφιά στο χώρο μας, μας βοηθούν να είμαστε πιο επικεντρωμένοι στο έργο μας.
Σύμφωνα με τη θεωρία της «επανορθωτικής προσοχής», ο εγκέφαλος καταναλώνει πολύ ενέργεια που απαιτεί την άμεση προσοχή του εργαζομένου.
Αυτό φυσικά φέρνει πνευματική κόπωση η οποία αποκαθίσταται όταν σταματούμε να εστιάζουμε την προσοχή μας σε μία συγκεκριμένη εργασία. Ένας τρόπος να ανανεώσουμε την προσοχή μας είναι να εστιάσουμε για λίγο σε κάτι που μας απορροφά και μας ξεκουράζει. Και τι καλύτερο από ένα στοιχείο της φύσης!
Ο ρόλος του φυτού στον χώρο εργασίας μας είναι σημαντικός και οι ψυχολόγοι- μελετητές ελπίζουν πως θα καταφέρουν να πείσουν τους αρχιτέκτονες και εργοδότες να θεωρήσουν τα φυτά του γραφείου ως ουσιαστικά εργαλεία ενίσχυσης της αποδοτικότητας στην εργασία και όχι ως διακοσμητικά χώρου προορισμένα για τα υψηλόβαθμα στελέχη.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες  «Η ματιά σε ένα φυτό λειτουργεί ως σύντομη, αλλά ανανεωτική, σύνδεση με τη φύση που ξεκουράζει τον εγκέφαλο και του δίνει ενέργεια για να συνεχίσει το έργο του.»
echoes.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!