Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018


Ανάρτηση για το «μαύρο» του Mega έκανε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου.
«Με μεγάλη στενοχώρια αποχαιρετώ το Mega,που από σήμερα δεν εκπέμπει.Η σκέψη μου είναι σε όσους συναδέλφους έμειναν άνεργοι.Εύχομαι να διασωθεί εκτός από το αρχείο των ψυχαγωγικών του προγραμμάτων,για το οποίο όλοι ενδιαφέρονται και αυτό των ειδήσεων και της ενημέρωσης… #megamou» έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν κατά 19% πλουσιότεροι το 2017 - Η Κίνα οδηγεί την κούρσα!
Οι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν περισσότερα χρήματα το 2017, από οποιαδήποτε άλλη χρονιά στην ιστορία, όπως αναφέρει η έκθεση της UBS.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είδαν τον συλλογικό τους πλούτο να αυξάνεται κατά 19% φτάνοντας τις 6,9 δισ. λίρες, με την πλειοψηφία της ανάπτυξης να οδηγείται από την Κίνα, η οποία «δημιουργούσε» δύο νέους δισεκατομμυριούχους κάθε εβδομάδα.
Συνολικά 179 νέοι δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν πέρυσι σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ σχεδόν το 1/3 κέρδισε τον πλούτο τους μέσω κάποιας μορφής καινοτομίας.
Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα ανήλθε σε 373 από 318 με κοινό πλούτο 1,12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 39%.
Οι υπόλοιποι αύξησαν την περιουσία τους με την άνθηση των επιχειρήσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ανέφερε η UBS και οι σύμβουλοι της PwC.
Από την άλλη πλευρά, στην Αμερική, ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό, συγκεκριμένα κατά 12%, φθάνοντας σε σύνολο τα 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν 53 νέους δισεκατομμυριούχους το 2017 σε σύγκριση με 87 πριν από πέντε χρόνια.
Η ανατίμηση του νομίσματος συντέλεσε στο να αυξηθεί κατά 19% ο πλούτος των ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων, αν και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε μόλις κατά 4,0% φτάνοντας τους 414.
«Οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες της Κίνας καθοδηγούν τον οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας τους και, κατ 'επέκταση, την υπόλοιπη Ασία», ανέφερε η έκθεση των δισεκατομμυριούχων.
«Σε λίγα περισσότερα από 10 χρόνια, δημιούργησαν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, έφτιαξαν το βιοτικό επίπεδο και έκαναν τις περιουσίες να καταγράψουν έναν πρωτοφανή ρυθμό», αναφέρει αναλυτής στην έκθεση.
Τα κόλπα των σούπερ μάρκετ για να ξοδεύετε περισσότερα
Κάθε σημείο σε ένα σούπερ μάρκετ φαίνεται πως είναι σχεδιασμένο με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να σας κάνει να αγοράζετε περισσότερα πράγματα από όσα χρειάζεστε στην πραγματικότητα.
Πώς ακριβώς όμως γίνεται αυτό;
Ακολουθούν μερικά τρικ που χρησιμοποιούνται με στόχο τη μεγαλύτερη κατανάλωση.
Για παράδειγμα, το καροτσάκι για τα ψώνια εφευρέθηκε τη δεκατία του '30 προκειμένου να επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες χωρίς να χρειάζεται να τα κουβαλάνε.
Οι διάδρομοι είναι κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να κατευθύνουν τους καταναλωτές να τους διασχίζουν μόνο σε ευθεία γραμμή και να μην κόβουν δρόμο για να πάνε στον διπλανό διάδρομο.
Τα προϊόντα και τα τρόφιμα που θέλει το σούπερ μάρκετ να προωθήσει περισσότερο βρίσκονται στο ύψος των ματιών του καταναλωτή ενώ π.χ. τα δημητριακά που έχουν την περισσότερη ζάχαρη είναι σε χαμηλότερο ράφι, ώστε να είναι στο οπτικό πεδίο των παιδιών.
Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι η απαλή μουσική κάνει τους ανθρώπους να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, ενώ η δυνατή μουσική τους κάνει να κινούνται γρήγορα μέσα στο σούπερ μάρκετ.
Τέλος, το πιο επικερδές σημείο σε ένα σούπερ μάρκετ είναι αυτό που βρίσκεται στο ταμείο.

Οι ανθρώπινες οσμές που παραμένουν επάνω στα βρώμικα ρούχα λειτουργούν ως «μαγνήτης» για τα ακάρεα και για πολλά έντομα.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, τα βρώμικα ρούχα που πετάμε στο υπνοδωμάτιό μας ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αποτελούν πόλο έλξης για τους κοριούς και άλλα έντομα.
Οι κοριοί αποτελούν το τελευταίο διάστημα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο εν μέρει αποδίδεται στην αύξηση των μετακινήσεων από χώρα σε χώρα λόγω της μείωσης του κόστους των πτήσεων. Ένας πιθανός μηχανισμός που ενισχύει την παγκόσμια εξάπλωση των κοριών είναι ότι τα συγκεκριμένα έντομα βρίσκουν καταφύγιο στα ρούχα και τις αποσκευές.
Τους κοριούς ή τα αυγά τους συνήθως τους μεταφέρουμε με τις αποσκευές, τα ρούχα, τα έπιπλα και ότι άλλο μεταφέρουν άτομα που ταξιδεύουν. Τα συγκεκριμένα έντομα μεταφέρονται στα σπίτια μας από κοιτώνες του στρατού, ξενοδοχεία, παιδικές κατασκηνώσεις, θέατρα, αεροπλάνα, σκάφη, τρένα, λεωφορεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Όταν εγκατασταθούν στο σπίτι είναι εύκολο να διαδοθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο.
Οι κοριοί κρύβονται συνήθως στις ραφές και το εσωτερικό των στρωμάτων, σε σχισμές κιβωτίων ή στα πλαίσια των κρεβατιών, εντοπίζονται όμως και αλλού. Δεδομένου ότι τρέφονται με αίμα, μπορεί να τους εντοπίσουμε οπουδήποτε, από ένα πολυτελές ακριβό ξενοδοχείο, μέχρι ένα στρατόπεδο.
bed bugs
Οι επιστήμονες με επικεφαλής τον δρα Γουίλιαμ Χέντλι από το Τμήμα Ζωολογίας και Βοτανικής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, διεξήγαγαν πειράματα σε δύο ίδια, ελεγχόμενα από άποψη θερμοκρασίας δωμάτια όπου τοποθετήθηκαν τέσσερις τσάντες με ρούχα – οι δύο περιείχαν άπλυτα ρούχα και οι άλλες δύο καθαρά ρούχα. Μέσα στα δωμάτια υπήρχαν και κοριοί.
Σε κάθε πείραμα, οι ερευνητές αύξαναν στο ένα από τα δύο δωμάτια τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα για να προσομοιάσουν την ανθρώπινη αναπνοή. Ανακάλυψαν ότι ήταν διπλάσιες οι πιθανότητες οι κοριοί να συγκεντρώνονται στις τσάντες με τα βρώμικα ρούχα σε σύγκριση με τις τσάντες με τα καθαρά ρούχα.
Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι στο δωμάτιο με τις αυξημένες συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα, οι κοριοί έτειναν να αφήνουν τα «καταφύγιά» τους και να αναζητούν ξενιστή.
Τα ευρήματα αυτά μαρτυρούν ότι οι ανθρώπινες οσμές που παραμένουν επάνω στα βρώμικα ρούχα λειτουργούν ως «μαγνήτης» για τους κοριούς. Έτσι, τα άπλυτα ρούχα μέσα σε μια ανοιχτή βαλίτσα μέσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ή ακόμη και εκείνα που είναι πεταμένα μέσα στο σπίτι μπορούν να… τραβήξουν επάνω τους κοριούς και άλλα ακάρεα.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο δρ Χέντλι «οι κοριοί αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για τα ξενοδοχεία αλλά και τα σπίτια, ιδίως σε ορισμένες από τις μεγάλες πόλεις. Όταν ένα δωμάτιο «μολυνθεί» με κοριούς είναι πολύ δύσκολο να τους ξεφορτωθεί κάποιος, γεγονός που οδηγεί πολλούς στο να πετάνε τα ρούχα και τα έπιπλά τους – όπως καταλαβαίνετε το κόστος αυτό είναι τεράστιο».
Ο ερευνητής κατέληξε σημειώνοντας πως «πρέπει να κρατάμε τα άπλυτα ρούχα μας σε μια κλειστή σακούλα, κυρίως όταν μένουμε σε ξενοδοχείο, προκειμένου να μειώσουμε τις πιθανότητες να ταξιδέψουμε μαζί με τους κοριούς πίσω στο σπίτι μας και να μολύνουμε το δικό μας δωμάτιο».
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Scientific Reports».
Πηγή: onmed.gr

Ο Μπάρακ Ομπάμα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας σε ομιλία του ότι ο Έλληνας φόργουορντ είναι σκέτη απόλαυση.
Η πορεία των Μπακς και οι εμφανίσεις του Αντετοκούνμπο βρίσκονται πάντα στο …ραντάρ του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος χαρακτήρισε τα «Ελάφια» ως έναν βασικό λόγο για να επισκεφτεί κάποιος το Μιλγουόκι.
«Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να έρθεις στο Μιλγουόκι.Υπάρχουν οι Μιλγουόκι Μπρούερς που πραγματοποιούν πολύ καλή σεζόν και φυσικά τους Μπακς που βρίσκονται στο 4-0. Ο Γιάννης είναι σκέτη απόλαυση…», δήλωσε ο Ομπάμα, με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα του ονόματος του «Greek Freak».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!