Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Zdnet, η Microsoft δουλεύει πάνω σε έναν νέο web browser ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer. Το άρθρο του Zdnet αναφέρει ότι η νέα εφαρμογή δεν είναι o Internet Explorer 12.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ο Spartan, όπως είναι το όνομα του νέου web browser, θα μοιάζει περισσότερο με τους Firefox και Chrome.

Παρά όμως τη διαφορετική εμφάνιση, η Microsoft με τον Spartan δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις σημερινές τεχνολογίες της στο web. Έτσι, το νεό software θα χρησιμοποιεί τη μηχανή JavaScript Chakra και το rendering Trident.

O IE 11 θα έρχεται με τα Windows 10 για να εξασφαλίσει την προς τα πίσω συμβατότητα, οπότε το νέο λειτουργικό θα έρχεται με δύο web browsers.

Πηγή: gr-pcmag.com
Το άγχος, η υπερένταση, τα έξοδα και οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις σας προκαλούν αϋπνία και δεν σας αφήνουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα βαθύ, ξεκούραστο ύπνο. Δείτε λοιπόν μερικές συμβουλές και tricks που προτείνουν οι ειδικοί, προκειμένου να αποβάλλετε το stress και να πέσετε νωρίτερα στο κρεβάτι.

1. Κάντε ένα ζεστό ντους πριν πέσετε στο κρεβάτι, που θα χαλαρώσει το νευρικό σύστημα και θα σας κάνει να νυστάξετε πιο γρήγορα.

2. Σβήστε όλα τα φώτα στο δωμάτιο ή φορέστε μία ειδική μάσκα για τον ύπνο. Το φως κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε, ενώ επηρεάζει και την έκκριση μελατονίνης, μιας αντιοξειδωτικής ορμόνης που είναι απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας.

3. Σβήστε την τηλεόραση, αφού οι εικόνες που βλέπετε περνούν στο υποσυνείδητο και προκαλούν stress και ένταση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

4. Αρωματίστε το χώρο και το μαξιλάρι με αρωματικά έλαια, που έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, όπως λίγες σταγόνες από έλαιο λεβάντας.

Πηγή: faysbook.gr
Κάθε μάρκα διαθέτει ένα μοντέλο που συνδυάζει τα πιο δυνατά στοιχεία του DNA της. Η Skoda εκμεταλλεύτηκε τη συνδρομή του γκρουπ VW για να δημιουργήσει μια κατασκευή που συνδυάζει τον σπορτίφ χαρακτήρα με την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα.

Ο λόγος για τη Octavia RS, ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων για τον ελεύθερο χρόνο και την καθημερινή χρήση, το οποίο εκφράζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ενώ παράλληλα διαθέτει και εξαιρετική αναλογία αξίας/τιμής.

Δύο ισχυροί υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες δηλώνουν πανέτοιμοι για οδηγικές συγκινήσεις. Βενζίνη 2.0 TSI ισχύος 220 ίππων, που προσφέρει τα πρώτα 100χλμ./ώρα σε μόλις 6,8’’ και δίνει τελική ταχύτητα 248 χλμ./ώρα (εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο).

Ντίζελ 2.0 TDI 184 ίππων, 0-100 χλμ./ώρα σε 8,1’’ και τελική 232 χλμ./ώρα. Τα συστήματα Start-Stop και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Ολοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το σύστημα Green Tec και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη τεχνολογίας DSG. Η εξελιγμένη σπορ ανάρτηση βελτιστοποιεί τον χειρισμό και την οδηγική αίσθηση του αυτοκινήτου.

Το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 12 χιλιοστά σε σχέση με τη συμβατική Octavia. Ο εξελιγμένος από λευκό χαρτί άξονας πολλαπλών συνδέσμων χρησιμοποιείται στον πίσω άξονα. Για τη μείωση της υπερστροφής ισχύος και τη βελτιστοποίηση της ευστάθειας, στον βασικό εξοπλισμό υπάρχει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (XDS), που είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC).

Για ακόμα καλύτερο χειρισμό και μεγαλύτερη ευελιξία, το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης μεταβλητής υποβοήθησης επιτρέπει στον οδηγό να κάνει μικρότερες κινήσεις στο τιμόνι, ώστε να επιτευχθεί η ιδανική γωνία τοποθέτησης του αμαξώματος στη στροφή.

Οι τιμές είναι στο κάτω όριο της κατηγορίας: 2.0 TSI 240 ίππων από 28.990 ευρώ και ντίζελ 2.0 TDi 184 ίππων από 29.490 ευρώ.

real.gr
Το Σύνδρομο του Πήτερ Παν αφορά σε άτομα που δεν θέλουν ή νιώθουν ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν, για παιδιά φυλακισμένα στο σώμα ενός ενήλικα.Τα άτομα αυτά δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να σταματήσουν να σκέφτονται και να συμπεριφέρονται σαν παιδιά ή δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωπα με τι θλιβερή πραγματικότητα ότι μεγαλώνουν και επιβάλλεται να αλλάξουν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σύνδρομο δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένο ως ψυχοπαθολογική κατάσταση, δεδομένου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν το κατατάσσει στις ψυχικές διαταραχές. Περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1983 από τον ψυχολόγο Dan Kiley.
Ωστόσο, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ενηλίκων σε δυτικού τύπου κοινωνίες ανταποκρίνεται σε αυτό το πρότυπο ανώριμης συμπεριφοράς. Τα άτομα αυτά δεν θέλουν/δεν μπορούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που αντιστοιχούν τυπικά σε έναν ενήλικα. Μπορεί ακόμη και να ντύνονται σαν παιδιά και να ζουν σαν έφηβοι και ας έχουν περάσει τα 30.
Σύμφωνα με ψυχολόγους από το ισπανικό Πανεπιστήμιο της Γρανάδας οι υπερπροστατευτικοί γονείς μπορεί να είναι βασική αιτία που ένα άτομο εκδηλώνει το συγκεκριμένο σύνδρομο.Συνήθως το σύνδρομο αφορά σε άτομα εξαρτημένα από άλλους, άτομα που δεν έχουν αναπτύξει τις απαιτούμενες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν την ενήλικη ζωή.
Οι απανταχού Πήτερ Παν της σύγχρονης κοινωνίας θεωρούν τον έξω κόσμο τρομακτικά προβληματικό και εξωραΐζουν την εφηβεία, γι’ αυτό και θέλουν να παραμείνουν σε αυτήν την «προνομιακή» κατάσταση για πάντα.Το σύνδρομο εκδηλώνεται και στα δύο φύλα, όμως τα στατιστικά δείχνουν ότι οι άνδρες είναι πολύ πιο επιρρεπείς σε αυτό.
Τυπικά χαρακτηριστικά του συνδρόμου είναι η αδυναμία λήψης ευθυνών, η αδυναμία δέσμευσης και τήρησης υποσχέσεων, η υπερβολική φροντίδα για την εξωτερική εμφάνιση, η έμφαση στην καλοπέραση, οι ανησυχίες για τα επίπεδα αυτοεκτίμησης (το οποίο όμως δε φαίνεται, καθώς φαινομενικά το άτομο έχει πολύ ισχυρή αυτοπεποίθηση), ο φόβος για τη μοναξιά και η έλλειψη ανοχής στην κριτική.
Όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις, ένας Πήτερ Παν αλλάζει συνεχώς συντρόφους, καθώς αναζητά πάντα κάποιον νεότερο σε ηλικία. Όταν η σχέση φτάνει σε σημείο που απαιτεί δεσμεύσεις και ανάληψη ευθυνών, είναι ώρα για τον Πήτερ Παν να… επιστρέψει στη Χώρα του Ποτέ!
Συμπληρωματικά προς το Σύνδρομο του Πήτερ Παν υπάρχει και το Σύνδρομο της Γουέντι. Το δεύτερο αφορά σε γυναίκες που φέρονται σαν μαμάδες στο σύντροφό τους ή σε ανθρώπους που βρίσκονται στο κοντινό τους περιβάλλον. Η Γουέντι στηρίζει τον Πήτερ Παν και λύνει όλα τα προβλήματα που αυτός δεν μπορεί. Χωρίς τη Γουέντι δεν μπορεί να υπάρξει Πήτερ Παν.
Η Γουέντι είναι αυτή που παίρνει όλες τις αποφάσεις και αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες του συντρόφου της, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την αναξιοπιστία του. Υπάρχουν Γουέντι παντού γύρω μας και κυρίως στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον: πρόκειται για την υπερπροστατευτική μητέρα.
Το μεγαλύτερο αγκάθι των δύο αυτών διαταραχών είναι η άγνοια του ατόμου για την ύπαρξη του προβλήματος. Ο Πήτερ Παν και η Γουέντι δεν αναγνωρίζουν ότι είναι μέρος της νοσηρής αυτής κατάστασης κι έτσι η μόνη λύση είναι η σωστή ψυχολογική διαχείριση και η θεραπεία, όχι μόνο για το άτομο που εκδηλώνει τα σημάδια του συνδρόμου αλλά και για τον/την σύντροφο και τον οικογενειακό περίγυρο.
Πηγή: ONMED.GR
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν στους καταναλωτές, οι αγγλικές αρχές καθώς βρέθηκαν χιλιάδες μπουκάλια επικίνδυνων ποτών προς πώληση.
Εν όψη του εορτασμού της αλλαγής του χρόνου και με στόχο τεράστια κέρδη, κατασκευάστηκαν απομιμήσεις ποτών, που περιέχουν χημικό που συναντάται σε αντιψυκτικά υγρά αυτοκινήτων και μπορούν να προκαλέσουν από τύφλωση μέχρι θάνατο. Οι αγγλικές αρχές εντόπισαν παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τέτοιων ποτών και κατάσχεσαν από πολλά σημεία πώλησης, χιλιάδες φιάλες που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προδιαγραφές και κρίθηκαν επικίνδυνες για κατανάλωση. Πολλές φορές, τα παράνομα ποτά, χρησιμοποιούν μπουκάλια γνωστών εταιριών ή έχουν ψεύτικα αποδεικτικά δασμών ή έχουν παραποιήσεις ή ορθογραφικά λάθη στην επωνυμία τους.
Οι παρασκευαστές χρησιμοποιούν χημικό που συναντάται σε υγρά αντιψυκτικά και καθαριστικά, σε υγρά αφαίρεσης χρωμάτων και καθαριστικά τζαμιών. Στην συνέχεια χρησιμοποιούν λευκαντικά για να αφαιρέσουν το μοβ χρώμα της μεθυλικής αλκοόλης και το αραιώνουν για να φτάσει τον απαιτούμενο βαθμό περιεκτικότητας σε αλκοόλ.
Οι αρχές προειδοποιούν τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν τα μπουκάλια που αγοράζουν, να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές και να απευθύνονται σε αξιόπιστα καταστήματα για την αγορά των ποτών.
aftodioikisi.gr
Νέες μειωμένες χρεώσεις στα τέλη τερματισμού τηλεφωνικών κλήσεων θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά, τόσο προς σταθερά όσο και προς κινητά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Με βάση τις τιμές που ανακοίνωσαν η Cosmote, η Vodafone και η Wind, τα τέλη τερματισμού για τις κλήσεις στα δίκτυα κινητής από την 1η Ιανουαρίου διαμορφώνονται από 1,189 σε 1,103 cents ανά λεπτό, χωρίς ελάχιστη χρέωση και με χρέωση ανά δευτερόλεπτo. Επιπρόσθετα, ΟΤΕ και Wind έκαναν γνωστό ότι από την ίδια ημερομηνία και μετά θα σημειωθεί μείωση και στις κλήσεις προς τα σταθερά δίκτυα των εταιρειών, καθώς το σχετικό τέλος τερματισμού θα μειωθεί σε 0,0695 cents ανά λεπτό από τα 0,0735 cents που ισχύει μέχρι και το τέλος του χρόνου. Οι παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.
Τσουχτερό κρύο και κατά τόπους χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, σήμερα, σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται επιδείνωση του φαινομένου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Το θερμόμετρο στη Φλώρινα δείχνει -11 βαθμούς Κελσίου, -7 στην Κοζάνη και στα Γρεβενά, -6 στην Καστοριά, -1 στη Θεσσαλονίκη, -1 στις Σέρρες, -1 στην Αλεξανδρούπολη, ενώ, αντίθετα, η Καβάλα έχει 2 βαθμούς Κελσίου.
Στη νότια Χαλκιδική σημειώνονται χιονοπτώσεις, ενώ αναμένεται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης -και ίσως και στην πόλη (ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου)- να χιονίσει. Στο νομό Χαλκιδικής, η χιονόπτωση αναμένεται να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές από το μεσημέρι και μετά. Χιονοπτώσεις αναμένονται, εξάλλου, και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ό,τι "πέφτει" θα γίνεται χιόνι εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός προκάλεσαν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των δύο παραπάνω περιφερειών.
Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επικρατεί παγετός σε σημεία του οδικού δικτύου και στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Επίσης,στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 18ο χλμ. μέχρι το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς - ΦΛώρινας μέσω Βιτσίου, από το 25ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της εθνικής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, από το 25ο χλμ. έως το 31ο χλμ. της επαρχιακής οδόυ Καστοριάς- Φλώρινας μέσω Αμυνταίου και από το 10ο χλμ. έως το 25ο χλμ. της οδού Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Κορομηλιάς.
Στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ στο νομό Φλώρινας, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο εκτός από το 28ο χλμ. της εθνικής οδού Φλώρινας - Κοζάνης και της περιοχής του Αμυνταίου, όπου διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στο νομό Ημαθίας και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου (από το 19,5 χλμ. μέχρι το 26 χλμ.), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς από το 89 χλμ. μέχρι το 98,3 χλμ. στα όρια του νομού Κοζάνης), στη δημοτική οδό Νάουσας προς χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια (από το 10ο μέχρι το 17ο χλμ., και στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου (από το 15ο μέχρι το 20ο χλμ.)
Στο νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (από το 11ο χλμ. μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο). Στο νομό Κιλκίς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λιβαδίων (δήμος Παιονίας) εξαιτίας του παγετού.
news.gr
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε  στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet αποκαλύπτει τις δέκα χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας.
Το ινστιτούτο που μελετά τις παγκόσμιες επιβαρυντικές νόσους δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας του σχετικά με την παχυσαρκία. Ο αριθμός των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων έχει ανεβεί στα ύψη τα τελευταία τριάντα χρόνια,  περνώντας από 857 εκατομμύρια το 1980 σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια το 2013. Αριθμός που αποτελεί το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Μόνο το 2010, μεταξύ 3 και 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών από την παχυσαρκία.
Η όλο και πιο καθιστική ζωή στο γραφείο αλλά και στις ελεύθερες ώρες  εργασίας στρέφει τον πληθυσμό της γης  σε τρόφιμα  υψηλής θερμιδικής αξίας και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα. Αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, η επιδημία της παχυσαρκίας θα πάρει διαστάσεις μιας τεράστιας κρίσης της δημόσιας υγείας στις επόμενες δεκαετίες.
Οι δέκα χώρες με τα πιο ανησυχητικά ποσοστά παχυσαρκίας είναι :
  1. ΗΠΑ με 78 εκατομμύρια παχύσαρκους
  2. Κίνα με 33 εκατομμύρια παχύσαρκους
  3. Ινδία με 30 εκατομμύρια παχύσαρκους
  4. Ρωσία με 28 εκατομμύρια παχύσαρκους
  5. Βραζιλία με 22 εκατομμύρια παχύσαρκους
  6. Μεξικό με 20 εκατομμύρια παχύσαρκους
  7. Αίγυπτος με 18 εκατομμύρια παχύσαρκους
  8. Γερμανία με 16 εκατομμύρια παχύσαρκους
  9. Πακιστάν με 14 εκατομμύρια παχύσαρκους
  10. Ινδονησία με 11 εκατομμύρια παχύσαρκους

Την αμερικανική σειρά φαντασίας «Game of Thrones», η οποία ήταν και παραμένει  η πιο δημοφιλής σειρά παγκοσμίως, συναντάμε στην κορυφή της λίστας με τις σειρές που «κατέβηκαν» παράνομα μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με δημοσίευση της  ιστοσελίδας TorrentFreak.

Η καθιερωμένη καταμέτρηση - ανασκόπηση βρίσκει για τρίτη  συνεχή χρονιά - ξεπερνώντας τα 8 εκατομμύρια downloads - στην πρώτη θέση το «Game of Thrones», το οποίο ακολουθεί στη δεύτερη θέση  το «The Walking Dead» (4.800.000 downloads) και στην τρίτη θέση το «The Big Bang Theory» (3.900.000 downloads).

Οι μετρήσεις έγιναν μέσω του BitTorrent client και έδειξαν ότι τα επεισόδια της σειράς κατέβηκαν 8.100.000 φορές μέσα στο 2014, αριθμός αρκετά αυξημένος σε σύγκριση με τα 5.900.000 downloads του 2013.

Ο 5ος κύκλος της αγαπημένης σειράς αναμένεται  να ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.
Θυμίζουμε πως το «Game of Thrones», πριν λίγους μήνες, έγινε η νούμερο ένα σειρά της ιστορίας της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και διάθεσης τηλεοπτικού περιεχομένου της Αμερικής ΗΒΟ, ξεπερνώντας σε τηλεθεάσεις τους μέχρι τότε βασιλιάδες «Sopranos».

Ο τέταρτος κύκλος της σειράς ήταν καθοριστικός, καθώς κατάφερε να συγκεντρώνει 18.4 εκατομμύρια θεατές, μέσο όρο ανά εβδομάδα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 18.2 εκατομμυρίων των θρυλικών μαφιόζων του Νιου Τζέρσεϊ. Ο 5ος κύκλος της αγαπημένης σειράς αναμένεται  να ξεκινήσει τον ερχόμενο Απρίλιο.

Στη δεύτερη θέση  ακολουθεί το «The Walking Dead» με 4.800.000 downloads.
Η λίστα με τις περισσότερο κατεβασμένες σειρές του 2014

«Game of Thrones», 8.100.000 downloads

«The Walking Dead», 4.800.000 downloads
«The Big Bang Theory», 3.900.000 downloads
«How I Met Your Mother», 3.500.000 downloads
«Gotham», 3.200.000 downloads
«Arrow», 2.900.000 downloads
«Grey’s Anatomy», 2.800.000 downloads
«Vikings», 2.700.000 downloads
«Suits», 2.500.000 downloads
«South Park», 2.400.000 downloads.
naftemporiki.gr

Η παρατεταμένη ανομβρία, η οποία διήρκεσε για έναν ολόκληρο αιώνα, «κρύβεται» πίσω από την εξαφάνιση του πολιτισμού των Μάγια. Αυτό υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Rice, η οποία βασίσθηκε στη μελέτη ιζημάτων από το διάσημο σπήλαιο Blue Hole στην Μπελίσε, στη μικρή χώρα στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής, όπως και σε παρακείμενες λιμνοθάλασσες.
Η ανάλυση έδειξε πως η ακραία ξηρασία διήρκεσε περίπου από το 800 έως το 900 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς την ίδια περίοδο όπου παρήκμασε ο πολιτισμός των Μάγια. Με την επάνοδο των βροχοπτώσεων στα φυσιολογικά για την περιοχή επίπεδα, οι Μάγια μετανάστευσαν βορειότερα. Κι από εκεί όμως, λίγους αιώνες αργότερα χάθηκαν τα ίχνη τους, πάλι σε μια χρονική περίοδο (1000-1100 μ.Χ.) που συμπίπτει με παρατεταμένη ξηρασία, όπως έδειξε η μελέτη των ιζημάτων.
Παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που η κατάρρευση του πολιτισμού των Μάγια αποδίδεται στην ανομβρία, τα νέα αποτελέσματα έρχονται να κάνουν ακόμη πιο βάσιμη αυτή την υπόθεση. Κι αυτό γιατί τα δεδομένα προέρχονται από αρκετές περιοχές στην κεντρική περιοχή που έζησαν οι Μάγια, όπως ανέφερε στο σάιτ LiveScience ο Αντρέ Ντρόξλερ ειδικός στις γήινες επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Rice που συνυπογράφει την έρευνα.
Η άνθηση του πολιτισμού τοποθετείται στο διάστημα 300-700 μ.Χ., όταν οι Μάγια κατασκεύασαν εντυπωσιακές πυραμίδες, ανέπτυξαν ιερογλυφική γραφή και επινόησαν ένα ημερολογιακό σύστημα. Μετά το 700 μ.Χ. ξεκίνησε η παρακμή του, για την οποία κατά καιρούς οι ιστορικοί έχουν προτείνει διάφορα αίτια – από την εκτεταμένη καταστροφή των γύρω δασών για τη δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μέχρι τις κοινωνικές αναταραχές.
Ωστόσο, η μελέτη του πανεπιστημίου του Rice έρχεται να ενισχύσει παλιότερες έρευνες, οι οποίες «φωτογράφιζαν» ως υπαίτιο την ξαφνική αλλαγή του καιρού στην περιοχή, με συνέπεια τη δραστική μείωση των βροχοπτώσεων. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μελέτη αποτελεί μια ακόμη ισχυρότερη ένδειξη, επειδή βασίσθηκε σε δείγματα που δεν προήλθαν από ένα μόνο σημείο, αλλά από διάφορες τοποθεσίες, διάσπαρτες στην περιοχή.
Σε όλες αυτές τις τοποθεσίες, κάθε στρώμα από ίζημα αποτελεί ουσιαστικά ένα αρχείο του κλίματος που επικρατούσε την περιοχή όπου αυτό σχηματίσθηκε. Έτσι, οι ερευνητές από το Rice συγκέντρωσαν πυρήνες ιζημάτων και ανέλυσαν τη χημική τους σύσταση – πιο συγκεκριμένα, την αναλογία τιτανίου προς αλουμίνιο. Ο λόγος είναι πως με τις βροχοπτώσεις το νερό διαβρώνει τα ηφαιστειακά πετρώματα στην περιοχή, παρασύροντας ποσότητες από το τιτάνιο που αυτά περιέχουν. Έτσι, όταν η αναλογία τιτανίου προς αλουμίνιο έχει μικρές τιμές, αυτό υποδηλώνει μικρή βροχόπτωση.
naftemporiki.gr
Η Apple είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με αγγλικές τράπεζες έτσι ώστε να λανσαριστεί το Apple Pay το πρώτο μισό του 2015. Σύμφωνα με άρθρο της «Telegraph» οι συζητήσεις είχαν πέσει μέχρι τώρα σε σκοπέλους μιας και υπήρχαν διαφωνίες για την πρόσβαση που θα έχει η Apple στα δεδομένα των χρηστών.
Το Αpple Pay είναι η νέα υπηρεσία της Apple που επιτρέπει στους χρήστες να σώσουν τα στοιχεία της κάρτας τους στη συσκευή τους. Εν συνεχεία μόνο με την χρήση της συσκευής και με ένα απλό σκανάρισμα της μπορούν προβούν εύκολα και άνετα αλλά πάνω απ' όλα με ασφάλεια σε αγορές. Η συναλλαγή γίνεται άμεσα και επιβεβαιώνεται μέσω του αισθητήρα των δαχτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID της Apple.
Σχετικά με τις επιφυλάξεις ακόμη των αγγλικών τραπεζών διαβάζουμε:
«Είναι κατανοητό πως οι τράπεζες δεν είναι ιδιαίτερα άνετες με τον αριθμό των προσωπικών πληροφοριών που θέλει η Apple να συλλέξει για τους πελάτες τους. Μερικά υψηλόβαθμα στελέχη φοβούνται το Apple Pay ακόμη και κάποιοι υποστηρίζουν πως μπορεί να αποτελέσει μια εισβολή στο τραπεζικό σύστημα στο σύνολο του με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Πέρα όμως από το παραπάνω, οι τράπεζες μάλλον είναι θετικές στην ιδέα μιας και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η υπηρεσία της Apple έχει κερδίσει κοινό και τράπεζες.
Αν επέλθει τελικά συμφωνία το Apple Pay θα έρθει και επίσημα στην Ευρώπη το πρώτο μισό του 2015.
Πηγή: appleworldhellas.com
Το κρύο ξεκίνησε και 10 απλά τρικ μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη ζέστη μέσα στο σπίτι σας.
1. Χρησιμοποιήστε το αλουμινόχαρτο: Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε την απώλεια ζέστης από τα καλοριφέρ, ειδικά όσα είναι τοποθετημένα σε τοίχους που «κοιτούν» προς το εξωτερικό τμήμα του κτιρίου. Απλά τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου πίσω από το καλοριφέρ, για να αντανακλάσετε τη ζέστη προς το εσωτερικό του δωματίου.
2. Βάλτε χοντρές κουρτίνες: Είναι ένας απλός τρόπος να προστατέψετε το σπίτι σας από την απώλεια ζέστης μέσω των παραθύρων.
3. Όταν έχει ήλιο μην κλείνετε τις κουρτίνες, αφήστε τις ακτίνες του να «μπουν» στο χώρο σας. Εκμεταλλευτείτε όσο πιο πολύ μπορείτε τη «δωρεάν θέρμανση».
4. Αποφύγετε τις απώλειες στην θερμότητα από το τζάκι όταν δεν το χρησιμοποιείτε, τοποθετώντας ένα ειδικό μπαλόνι καμινάδας. Μην ξεχάσετε να το αφαιρέσετε όταν θελήσετε να ανάψετε και πάλι ξύλα!
5. Καλύψτε οποιαδήποτε χαραμάδα ή κενό με ειδικά αυτοκόλλητα ή προστατευτικά για πόρτες παράθυρα.
6. Καθαρίστε τα καλοριφέρ σας και μην τοποθετείτε μπροστά από αυτά μεγάλα έπιπλα.
7. Αν έχετε ψηλό ταβάνι τοποθετήστε ένα μικρό ράφι επάνω από τα καλοριφέρ. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να "οδηγήσετε" τη ζέστη προς το εσωτερικό του χώρου, αντί να πάει κατευθείαν στο ταβάνι.
8. Κλείστε τις πόρτες στα δωμάτια που δε χρησιμοποιείτε.
9. Καλύψτε τα «γυμνά» πατώματα, καθώς ευθύνονται για το 10% περίπου της απώλειας ζέστης αν δεν είναι μονωμένα με χαλί ή μοκέτα.
10. Βάλτε χρονοδιακόπτες στο σύστημα θέρμανσης. 
Η σπιρουλίνα είναι ένα απλό, μονοκύτταρο, μικροσκοπικό θαλασσινό φυτό πράσινου-γαλαζωπού χρώματος με την επιστημονική ονομασία Arthrospira platensis. Κάτω από το μικροσκόπιο, η σπιρουλίνα φαίνεται σαν μια σπείρα με μακριά και λεπτά νήματα. Το άρωμα και η γεύση της σπιρουλίνας είναι παρόμοια με των φυκιών.

Η σπιρουλίνα θεωρείται ως το πλέον θρεπτικώς πλήρες συμπλήρωμα διατροφής. Είναι πλούσια πηγή πολλών σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των σύνθετων υδατανθράκων, του σιδήρου και των βιταμινών Α, Κ και Β. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή (όπως η β-καροτίνη και η κίτρινη ξανθοφύλλη που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες) καθώς και σε χλωροφύλλη, λιπώδη και νουκλεϊκά οξέα και λιπίδια.

Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια τροφή σε β-καροτένιο με ένα πλήρες φάσμα δέκα καροτενοειδών. Περίπου τα μισά από αυτά είναι πορτοκαλί καροτένια (άλφα, βήτα και γάμα) και τα άλλα μισά είναι κίτρινες ξανθοφύλλες. Αυτές οι δύο ουσίες συνεργάζονται ιδανικά σε διαφορετικά σημεία στο σώμα μας για την ενίσχυση της αντιοξειδωτικής του προστασίας.

Περίπου το 60% της αποξηραμένης σπιρουλίνας είναι πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των κυττάρων. Είναι μια τροφή που μπορεί να φέρει σε ισορροπία μια διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και χοληστερόλη και να αντικαταστήσει μέχρι ενός σημείου το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή ενός ατόμου.

Κάθε 10 γραμμάρια σπιρουλίνας μπορεί να παρέχουν μέχρι και το 70% των ελάχιστων ημερήσιων απαιτήσεων ενός ανθρώπου για σίδηρο, και περίπου τρεις έως τέσσερις φορές από τις ελάχιστες ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνες Α (με τη μορφή του β-καροτένιου), Β, D, και Κ. Η σπιρουλίνα είναι επίσης πλούσια σε γ-λινολενικό οξύ ή GLA, μια χημική ένωση που βρίσκεται στο μητρικό γάλα που βοηθά στην υγιή ανάπτυξη των βρεφών.

Ένα άλλο όφελος της σπιρουλίνας για την υγεία μας είναι ότι διεγείρει την "καλή χλωρίδα" στον οργανισμό, όπως τα βακτήρια lactobacillus και τα bifidobacteria στο πεπτικό μας σύστημα και έτσι συμβάλλει στην υγιή πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου. Λειτουργεί ως ένα φυσικό καθαριστικό μειώνοντας τα επίπεδα υδραργύρου και άλλων τοξινών στον οργανισμό.

Η σπιρουλίνα αυξάνει επίσης την αντοχή και το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς η υψηλή της περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σας βοηθά να χτίσετε μυϊκή μάζα. Την ίδια στιγμή, μπορεί να περιορίσει την πείνα. Έτσι, δρα έμμεσα ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το ιδανικό σας σωματικό βάρος.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!