Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

 

Τι και αν ήταν μια καταστροφική χρονιά σε όλα τα επίπεδα; Μια χρονιά πανδημίας γεμάτη τραγικά νούμερα από κρούσματα και νεκρούς παγκοσμίως; Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στον 35ο ετήσιο κατάλογο των πλουσιότερων στον κόσμο του Forbes εκτοξεύθηκε στους 2.755–660 περισσότεροι πριν από έναν χρόνο, με τη συνολική τους περιουσία να ανέρχεται στα 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 8 τρισεκατομμύρια δολάρια που ήταν στη λίστα του 2020.

1

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι

Για ακόμη μία χρονιά -τέταρτη συνεχόμενη- ο Τζεφ Μπέζος της Amazon αναδεικνύεται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος επί της Γης, με περιουσία 177 δισ. δολαρίων, αριθμός αυξημένος κατά 64 δισ. ευρώ.

Ο Έλον Μασκ της Tesla έπεται στη δεύτερη θέση, με περιουσιακά στοιχεία 151 δισ. ευρώ, κάνοντας «άλμα» 126,4 δισ. δολαρίων σε μόλις 12 μήνες, χάρη στο ξέφρενο ράλι της μετοχής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας (+705%).

 Στην τρίτη θέση παραμένει ο Μπερνάρντ Αρνό της «αυτοκρατορίας» της LVMH, η οποία διαθέτει μερικά από τα πλέον ακριβά brands, όπως Luis Vuitton, Christian Dior, Sephora κ.α. Η περιουσία του Γάλλου επιχειρηματία ανέρχεται σε 150 δισ. ευρώ από 76 δισ. ευρώ το 2020.
2

Οι υπόλοιποι επτά του top-10

  • Μπιλ Γκέιτς (Microsoft) 124 δισ. δολάρια
  • Μαρκ Ζούγκερμπεργκ (Facebook) 97 δισ. δολάρια
  • Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway) 96 δισ. δολάρια
  • Λάρι Έλισον (Oracle) 93 δισ. δολάρια
  • Λάρι Πέιτζ (Google) 91,5 δισ. δολάρια
  • Σεργκέι Μπριν (Google) 89 δισ. δολάρια
  • Μουκές Αμπάνι (Reliance Industries) 84,5 δισ. δολάρια

Συνολικά, η πρώτη 10άδα διαθέτει περιουσία 1,15 τρισ. δολαρίων, αριθμός κατά 2/3 αυξημένος σε σχέση με το 2020. Όσον αφορά τη Γηραιά Ήπειρο, οι Ευρωπαίοι δισεκατομμυριούχοι καταφέρνουν να αυξήσουν τα χρήματά τους κατά 1 τρισ. δολάρια σε συνολικά 3 τρισ. δολάρια.

 Οι πλουσιότεροι Ευρωπαίοι
  • Μπερνάρντ Αρνό (LVMH) 150 δισ. δολάρια
  • Αμάντσιο Ορτέγκα (Inditex) 77 δισ. δολάρια
  • Φρανσουά Μπετανκούρ Μέγιερ (L’ Oreal) 73,6 δισ. δολάρια
  • Φρανσουά Πινό (Kering, Artemis) 42,3 δισ. δολάρια
  • Beate Heister (Aldi) 39,2 δισ. δολάρια
3

Οι ελληνικές συμμετοχές

Όσον αφορά τη χώρας μας, ως μοναδικός Έλληνας δισεκατομμυριούχος (σ.σ. στη θέση 2.141) θεωρείται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης της Motor Oil, με συνολική περιουσία 1,4 δισ. δολαρίων.

 Στη λίστα του Forbes, βέβαια, συμπεριλαμβάνεται και ο Φίλιππος Νιάρχος, ο οποίος διαθέτει περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων. Ωστόσο, κατατάσσεται στους δισεκατομμυριούχους της Γαλλίας και όχι της Ελλάδας.

Το ίδιο ισχύει και με τον Αριστοτέλη Μυστακίδη (Ελβετία), ο οποίος με περιουσία 2,3 δισ. δολαρίων, «φιγουράρει» στη θέση 1.262. Τέλος, ο Ιβάν Σαββίδης (Ρωσία), με περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων, κατατάσσεται στη θέση 1.833.

Πηγή: newmoney.gr

 

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για δύο ξεχωριστές υποθέσεις κλοπής πινάκων των Ολλανδών μετρ της ζωγραφικής Βίνσεντ Βαν Γκογκ και Φρανς Χαλς, από μουσεία που ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

«Σήμερα το πρωί, οι συνάδελφοί μου συνέλαβαν έναν 58χρονο στην Μπάαρν, τον οποίο υποψιαζόμαστε ότι έκλεψε δύο πίνακες του Φρανς Χαλς και του Βαν Γκογκ», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μάρεν Βόντερ. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τον ύποπτο.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας προσέθεσε ότι οι πίνακες δεν έχουν ανακτηθεί και κάλεσε το κοινό να δώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες τυχόν διαθέτει για το πού βρίσκονται τα έργα αυτά.

Πέρυσι τον Μάρτιο, κλέφτες έκλεψαν τον πίνακα του Βαν Γκογκ «Lentetuin» ή «Spring Garden», που ανάγεται στο 1884 και αναπαριστά τον κήπο ενός πρεσβυτερίου στο Νούενεν, από το μουσείο Singer Laren στην πόλη Λάρεν, κοντά στο Άμστερνταμ.

Πέντε μήνες αργότερα, κλέφτες διέρρηξαν ένα μικρό μουσείο κοντά στην Ουτρέχτη και διέφυγαν με έναν πίνακα του μετρ της ολλανδικής «χρυσής εποχής», Φρανς Χαλς.

Η αξία του έργου «Two Laughing Boys», που ανάγεται στο 1626, εκτιμήθηκε από έναν αναλυτή στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Είχε κλαπεί δύο φορές προηγουμένως, την πιο πρόσφατη τον Μάιο του 2011 από το ίδιο μουσείο. Η αστυνομία το ανέκτησε αργότερα εκείνη τη χρονιά, αφού συνέλαβε τέσσερις άνδρες που είχαν επιχειρήσει να το πουλήσουν.

 

Για πρώτη φορά στα χρονικά καταγράφηκε η γέννηση ενός αγοριού στο Ιράκ με τρία πέη.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής ιατρός, δρ. Σακίρ Τζαμπαλί «η περίπτωση τριών μορίων δεν έχει καταγραφεί πουθενά αλλού στην παγκόσμια ιατρική και κάθε περίπτωση ασθενούς είναι μοναδική».

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όταν ήταν τριών μηνών γιατί είχε πρήξιμο στο όσχεό του. Τότε, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε δύο παραπάνω… πέη από το κανονικό: ένα δύο εκατοστών κοντά στη ρίζα του κανονικού του πέους και ένα ενός εκατοστού που βρισκόταν κάτω από το όσχεό του.

Πρόκειται για ένα ιατρικό μυστήριο καθώς το παιδί δεν είχε εκτεθεί σε ναρκωτικά κατά την κύηση ούτε υπήρχε στην οικογένεια ιστορικό γενετικών παραλλαγών.

Πώς κατάλαβαν οι γιατροί ποιο πέος έπρεπε να κρατήσουν και ποια να αφαιρέσουν;
Τα δύο επιπλέον πέη δεν είχαν ουρήθρα, τον σωλήνα δηλαδή από τον οποίο περνάνε τα ούρα.

Πρόκειται για την πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο σε ιατρική επιθεώρηση περιστατικό τριφαλλίας. Ένα ανάλογο περιστατικό είχε παρατηρηθεί το 2015 στην Ινδία, αλλά δεν είχε καταγραφεί επίσημα.

Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε για τη διφαλλία, μια νόσο που προσβάλλει 1 άνδρα στα 5 με 6 εκατομμύρια παγκοσμίως, με την πρώτη περίπτωση διφαλλίας να ανάγεται στο 1609.

Σύμφωνα με τη New York Post, συνολικά υπάρχουν 100 καταγεγραμμένα περιστατικά διφαλλίας.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!