Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Δάσους, μετά από δύο καλοκαίρια.

Ο ερμηνευτής παρουσίασε πρόσφατα το νέο του δίσκο με τίτλο «Κάτοπτρα» και θα τραγουδήσει κομμάτια στη συναυλία του στις 7 Ιουνίου 2017, στο θέατρο Δάσους.

Στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα το πάθος συναντά την ευαισθησία, ο λυρισμός την ερμηνεία, οι φωνές ενώνονται σε γιορτή χαράς και μυσταγωγίας και όλοι μαζί τραγουδάνε.


Μαζί του επί σκηνής:
Λαμπρινή Καρακώστα / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου/ κοντραμπάσο
Φώτης Σιώτας/ βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης/ λαούτο, μπουζούκι
Παντελής Στόϊκος / τρομπέτα
Νίκος Παραουλάκης / νέυ

INFO
Θέατρο Δάσους
7 Ιουνίου 2017
Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:00
Προπώληση: 11€
Σημεία προπώλησης: Eντεχνον, Σάρωθρον, Bασιλικό Θέατρο, Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους
Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και σε όλα τα φυσικά σημεία της Viva
Ταμείο: 13€, Φοιτητικό, ανέργων: 11€

http://www.thestival.gr

Έτσι «θεραπεύουν» την ομοφυλοφιλία στην Ρωσία
Η κυβέρνηση της Ρωσίας δεν είναι και ιδιαίτερα ανεκτική όσον αφορά την ομοφυλοφιλία. Ο Πούτιν και οι  την θεωρούν (κάτι σαν) ασθένεια και έχουν αποφασίσει –με την αμέριστη συνδρομή της Εκκλησίας- να την θεραπεύσουν.
Ψυχοθεραπευτές, ιερείς και λοιποί έχουν αναλάβει την σωτηρία όσων έχουν «κολλήσει την αρρώστια».
Η Άγκελα Μέρκελ ζήτησε προχθές από τον Βλάντιμιρ Πούτιν «να σεβαστεί η Ρωσία τις μειονότητες», αναφερόμενη στον ουσιαστικά διωγμό των ομοφυλόφιλων που λαμβάνει χώρα στην Τσετσενία.
Η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται επισήμως ψυχικό νόσημα στη χώρα, από το 1999 έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των νοητικών διαταραχών, αλλά η ομοφοβία βασιλεύει με τις ευλογίες του κράτους.
Ο ψυχοθεραπευτής Γιαν Γκόλαντ από το Νίζνι Νοβγκορόντ ισχυρίζεται ότι μέσω της ύπνωσης «γιάτρεψε» 78 ομοφυλόφιλους και 8 τρανσeξουαλ.
Σύμφωνα με τον «επιστήμονα» η θεραπεία διαρκεί από 8 έως 18 μήνες και περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
Στο πρώτο ο Γκόλαντ «σκοτώνει» την επιθυμία του «ασθενούς» για το ίδιο φύλο. Στο δεύτερο τους ωθεί ώστε να επιθυμούν τις γυναίκες και μάλιστα δεν διστάζει να τους προτρέπει να τις βλέπουν σαν αντικείμενα. Στο τελικό στάδιο ο γιατρός τους βάζει να κάνουν σeξ με άτομα του αντίθετου φύλου.
Σαν τον 80χρονο σήμερα Γκόλαντ υπάρχουν και άλλοι που χρησιμοποιούν την ύπνωση για να «γιατρέψουν» την ομοφυλοφιλία.
Ο ΓΙεβγκένι Περεσβέτοφ χρησιμοποιεί τη θρησκεία. Ο ιερέας έχει ιδρύσει την οργάνωση «Ανάσταση» η οποία υπόσχεται στους γκέι ότι θα τους κάνει να αποκηρύξουν την ομοφυλοφιλία τους.
Εκτός από τις Κυριακάτικες «λειτουργίες» επί του θέματος ο Περεσβέτοφ έχει και κανάλι στο YouTube.
Άλλοι, πιο θρησκόληπτοι, πάνε τα νέα παιδιά στην εκκλησία και τα ραίνουν με αγιασμό ενώ ο ιερέας διαβάζει προσευχές ώστε να γιατρευτούν από την ομοφυλοφιλία τους.

e-radio.gr

Να προασπίσει το δικαίωμα των πολιτών στο απόρρητο της επικοινωνίας δεσμεύεται η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Τηλεπικοινωνιών, σήμερα 17 Μαΐου.
Η ΑΔΑΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι προσπαθεί «με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο να προχωρήσει στις αναγκαίες δράσεις για την προστασία του απορρήτου».
Επίσης, η ΑΔΑΕ έχει εκδώσει πράξη, σύμφωνα με την οποία, αν ένας συνδρομητής δέχεται κακόβουλες ή ενοχλητικές κλήσεις με απόκρυψη, έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον πάροχο της σύνδεσης να προχωρήσει στην εξουδετέρωση της δυνατότητας μη αναγραφής της καλούσας γραμμής για τις εισερχόμενες κλήσεις και έτσι να πληροφορηθεί για τους αριθμούς που κάλεσαν. Η υπηρεσία αυτή προσφέρεται για ένα συγκεκριμένο διάστημα έως 15 ημέρες.
Η Αρχή υπογραμμίζει, επίσης, ότι με δεδομένα τις ταχύτατες εξελίξεις στους τομείς των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και του διαδικτύου είναι απαραίτητο, όλοι (η Πολιτεία, οι Αρχές, οι εταιρίες και οι χρήστες) να βρίσκονται σε εγρήγορση για τη διασφάλιση του απορρήτου.
Τέλος, η ΑΔΑΕ ενημερώνει τους χρήστες και συνδρομητές ότι μπορούν να αναζητήσουν στη διαδικτυακή πύλη http://www.adae.gr/enimerosi-christon-kai-syndromiton/ πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, καθώς και πρακτικές οδηγίες για την αποφυγή τους. Για καταγγελίες και ερωτήματα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση: Ιερού Λόχου 3, Μαρούσι 151 24, με fax στον αριθμό +30 210 6387666, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( info@adae.gr).

Παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής αγωνιστικά κέρδισε την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα, τίποτα δεν δείχνει πως αυτή είναι τελικά εξασφαλισμένη. Όπως φαίνεται, σε πρώτη φάση δεν κατάφερε να αδειοδοτηθεί και αν αυτό δεν γίνει πράξη ούτε στη δευτεροβάθμια επιτροπή, τότε θα υποβιβαστεί και τη θέση του θα πάρει ο Λεβαδειακός.
Εφόσον όπως αναφέρθηκε ο Ηρακλής δεν πήρε άδεια από την πρωτοβάθμια επιτροπή, έχει δικαίωμα εντός των επομένων πέντε ημερών να καταθέσει έφεση προκειμένου να αδειοδοτηθεί.
Αν τελικά ούτε η δευτεροβάθμια επιτροπή δώσει άδεια στον «γηραιό» θα υποβιβαστεί και την θέση του στην Σούπερ Λίγκα θα πάρει ο Λεβαδειακός. Άδεια επίσης δεν έχει πάρει ούτε η Βέροια, που ωστόσο έτσι και αλλιώς είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά.
Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως από την ΕΠΟ θα βγει επίσημα να ανακοινώσει το σκεπτικό για την μη αδειοδότηση, οπότε καλό θα είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αυτή η εξέλιξη πάντως δεν συνιστά έκπληξη.
Με πληροφορίες από gazzetta.gr

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε το αίτημα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για μείωση του ποσού που κατέβαλε ως διατροφή στη σύζυγο σε διάσταση Βερόνικα Λάριο, μέχρι το 2015.

«Ο Μπερλουσκόνι είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο» και η διαφορά των εισοδημάτων του, με εκείνα της πρώην συζύγου του «είναι ουσιαστική», αποφάνθηκαν οι ανώτατοι δικαστές.

Βάσει των φορολογικών του δηλώσεων, ο μέσος όρος των ετήσιων εισοδημάτων του Μπερλουσκόνι υπολογίσθηκε στα 53 εκατομμύρια ευρώ, σε ό,τι αφορά την περίοδο από το 2006 μέχρι το 2010.

Παράλληλα, τα μέλη του ιταλικού Αρείου Πάγου θεώρησαν ότι δεν διαθέτει βάση ο ισχυρισμός των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην Καβαλιέρε, ότι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής κρίσης, οι απολαβές του μειώθηκαν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, αναφέρουν ότι το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα, ίσχυσε μέχρι την έκδοση της απόφασης διαζυγίου, το 2015.

Η Βερόνικα Λάριο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήραν επίσημα διαζύγιο πριν από δυο χρόνια, και η διατροφή μειώθηκε στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «μίστερ τιβί» έχει προσφύγει ζητώντας, να μειωθεί και το ποσό της νέας διατροφής, αλλά η σχετική απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
Tα τροχαία είναι η Νο 1 αιτία θανάτου των εφήβων παγκοσμίως
Τα τροχαία δυστυχήματα σκοτώνουν περισσότερους εφήβους κάθε χρόνο στη Γη από κάθε άλλη αιτία, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Το 2015 περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια έφηβοι πέθαναν σε τροχαία, τα οποία ευθύνονται περίπου για το 10% των συνολικών θανάτων των εφήβων.
Οι περισσότεροι θάνατοι εφήβων σε τροχαία αφορούν πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς μοτοσικλετών ηλικίας 15 έως 19 ετών, ιδίως στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατ' εξοχήν ευάλωτα είναι τα παιδιά που αρχίζουν να πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο με τα πόδια ή με δικό τους μεταφορικό μέσο.
Μετά τα τροχαία (περίπου 115.300 θάνατοι το 2015), οι κυριότερες αιτίες θανάτου των εφήβων δέκα έως 19 ετών είναι κατά σειρά οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος όπως η πνευμονία (72.655 θάνατοι), οι αυτοκτονίες (67.150), οι γαστρεντερικές παθήσεις (63.575) και οι πνιγμοί (57.125).
Ανά φύλο, για τα αγόρια δέκα έως 19 ετών, οι κυριότερες αιτίες θανάτου αφορούν τα τροχαία (88.600 το 2015), τη διαπροσωπική βία (42.277), τον πνιγμό (40.847), τις λοιμώξεις του αναπνευστικού (36.018) και την αυτοκτονία (34.650).
Για τα κορίτσια δέκα έως 19 ετών, η κυριότερη αιτία θανάτου είναι οι αναπνευστικές λοιμώξεις (36.637) και ακολουθούν η αυτοκτονία (32.500) και οι γαστρεντερικές παθήσεις (32.200). Ειδικότερα για τα μεγαλύτερα κορίτσια 15 έως 19 ετών, οι δύο κυριότερες αιτίες θανάτου είναι οι επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη όπως η αιμορραγία και η σήψη, καθώς και οι αυτοκτονίες.
Πάνω από 3.000 έφηβοι πεθαίνουν κάθε μέρα στον κόσμο και περισσότεροι από τα δύο τρίτα αυτών των θανάτων συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος στην Αφρική και στη ΝΑ Ασία. Οι πιο πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Αν και ως σύνολο οι θάνατοι των εφήβων παγκοσμίως εμφανίζουν μια πτωτική τάση διαχρονικά, οι θάνατοι από ορισμένες αιτίες όπως οι αυτοκτονίες εμφανίζουν αύξηση σε αρκετές χώρες.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!