Σάββατο 19 Μαρτίου 2016


Ένας πατέρας από τη Νέα Υόρκη ομολόγησε ότι «ξεγέλασε» την 14χρονη κόρη του, παριστάνοντας τον συνομήλικό της online και πείθοντάς την να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποίησε για να εκβιάσει την κοπέλα και να την εξαναγκάσει να κάνει σεξ μαζί του.
Ο διεστραμμένος πατέρας από την κομητεία του Χέρκιμερ παραδέχτηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου για όλες τις κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί εναντίον του, οι οποίες περιλαμβάνουν την κακοποίηση ανηλίκου και την διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 41χρονος (του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται για να προστατευτεί η ανήλικη κόρη του) συνέλαβε και εκτέλεσε ένα περίπλοκο σχέδιο με σκοπό να εκμεταλλευτεί ερωτικά το παιδί του. Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άνδρας δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς στο Instagram και άλλες υπηρεσίες μηνυμάτων και άρχισε να συνομιλεί online με το κορίτσι, παριστάνοντας ένα 16χρονο αγόρι.
Παρόλο που η κοπέλα δεν είχε συναντήσει ποτέ τον υποτιθέμενο «νεαρό», σύντομα άρχισε να νιώθει οικειότητα απέναντί του, αφού συνομιλούσαν επί ώρες καθημερινά. Έτσι, άρχισε να τον θεωρεί «το αγόρι της», γι’ αυτό και υπέκυψε όταν εκείνος της ζήτησε να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες, παρά το γεγονός ότι αρχικά αντιστεκόταν στην ιδέα.
Απογοητευμένη από την εμμονή του «νεαρού» (που στην πραγματικότητα ήταν ο πατέρας της ) με το σεξ, κάποια στιγμή η 14χρονη του ζήτησε να χωρίσουν. Εκείνος προσπάθησε στην αρχή να την εκβιάσει ότι θα δημοσιεύσει online τις φωτογραφίες της για να συνεχίσει να του μιλά, όταν όμως είδε ότι εκείνη δεν υποχωρούσε, διέκοψε την επικοινωνία τους. Μετά από λίγο καιρό, η κοπέλα έλαβε ένα μήνυμα – δήθεν από τη μητέρα του νεαρού – που την ενημέρωνε ότι ο «φίλος της» είχε αυτοκτονήσει.
Πριν ακόμα προλάβει να συνέλθει από το χαμό του ατόμου που θεωρούσε το αγόρι της, ο πατέρας της αποφάσισε να κάνει τελικά τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του πραγματικότητα. Έτσι, της είπε ότι το αγόρι της του έστειλε τελικά τις γυμνές φωτογραφίες της πριν πεθάνει και άρχισε ξανά να την εκβιάζει ότι θα τις δημοσίευε online εάν δεν υπέκυπτε στις ορέξεις του.
Έτσι ξεκίνησε η συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της κοπέλας, που συνεχίστηκε για αρκετούς μήνες προτού η ίδια βρει το κουράγιο να αποκαλύψει το φριχτό μυστικό στην νοσοκόμα του σχολείου της, η οποία κατήγγειλε αμέσως τον πατέρα-κτήνος στις αρχές.

H ταινία επιστημονικής φαντασίας «Back to the Future II» είχε προβλέψει ότι το 2015 θα ήταν η χρονιά των hoverboards, των wearable συσκευών αλλά και των αθλητικών παπουτσιών που δένονται μόνα τους. Μπορεί τα εμπορικά hoverboards να αργούν ακόμα, όμως οι «φορετές» συσκευές και τα «αυτόδετα» παπούτσια είναι ήδη εδώ.

Συγκεκριμένα, η Nike ανακοίνωσε τα HyperAdapt 1.0: ένα ζευγάρι «έξυπνα» αθλητικά, τα οποία υπόσχονται να μεταφέρουν τα θρυλικά παπούτσια του Μάρτι ΜακΦλάι στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό αθλητικών ειδών, το σύστημα αυτόματου δεσίματος ενεργοποιείται μόλις η φτέρνα του χρήστη ακουμπήσει έναν αισθητήρα που βρίσκεται ενσωματωμένος στο πίσω μέρος τους. Η εφαρμογή τελειοποιείται με την βοήθεια δύο κουμπιών για επιπλέον σφίξιμο ή χαλάρωση στα πλαϊνά των αθλητικών.


«Η καινοτομία για την Nike δεν βασίζεται στο όραμα για το αύριο, αλλά στην επιτάχυνσή μας προς αυτό» εξηγεί ο σχεδιαστής της Nike Τίνκερ Χάτφιλντ. «Είμαστε σε θέση προβλέπουμε τις ανάγκες των αθλητών καθώς τους γνωρίζουμε καλύτερα από κάθε άλλον. Πολλές φορές, παραδίδουμε μια “πραγματικότητα” προτού ακόμα οι άλλοι αρχίσουν να την φαντάζονται» προσθέτει ο ίδιος.
Η δυνατότητα της ρύθμισης των κορδονιών ανά πάσα στιγμή, κατά τον Χάτφιλντ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς τα πόδια υποβάλλονται σε μεγάλη πίεση ειδικά κατά τη διάρκεια π.χ. ενός αγώνα.
Νοημοσύνη στα… πόδια
Όπως αποκαλύπτει η επικεφαλής του πρότζεκτ Τίφανι Μπίαρς, η αρχική ιδέα γεννήθηκε από μια μπότα snowboard και οδήγησε σε μια σειρά από πρότυπα μέσα στο 2013, από όπου προέκυψε ο ειδικός μηχανισμός αυτόματου δεσίματος του Nike HyperAdapt 1.0.
Σε πρώτη φάση, ο μηχανισμός χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός επετειακού ζευγαριού με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Back to the Future, στις 21 Οκτωβρίου του 2015, τα οποία μάλιστα δοκιμάστηκαν από τον πρωταγωνιστή της δημοφιλούς ταινίας, Μάικλ Τζ. Φοξ.
Διαβάστε επίσης:

Η τελευταία και πιο εκσυγχρονισμένη εκδοχή του θρυλικού παπουτσιού, αφού υπέστη τις απαιτούμενες σχεδιαστικές αλλαγές, διαθέτει πλέον μια πιο εκλεπτυσμένη και εμπορική εμφάνιση. «Πρόκειται για μια πλατφόρμα, η οποία θα μας βοηθήσει να οραματιστούμε έναν κόσμο όπου τα προϊόντα αλλάζουν μαζί με τις απαιτήσεις των αθλητών» δηλώνει η Μπίαρς.
«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένα παπούτσι το οποίο “αισθάνεται” τις ανάγκες του σώματός μας και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο» συμπληρώνει από την πλευρά του ο Χάτφιλντ. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενισχύσει την συγκέντρωση των αθλητών με στόχο ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Δεν θα ήταν φοβερό για ένα παπούτσι στο μέλλον να γνωρίζει πότε πρέπει να σφίξει ή να χαλαρώσει μόνο του; Θα μπορούσε π.χ. κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης μανούβρας όπου το πόδι απαιτεί επιπλέον στήριξη, να σφίξει ξαφνικά τα κορδόνια και στην συνέχεια να τα προσαρμόσει και πάλι για μεγαλύτερη άνεση. Προς αυτήν την κατεύθυνση οδεύουμε».
Σύμφωνα με την εταιρεία, σε πρώτη φάση τα «έξυπνα» αθλητικά HyperAdapt 1.0 αναμένεται να διατεθούν αργότερα μέσα στο έτος στα μέλη του Nike+, σε τρεις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.
Ειρήνη Βενιού
Βήμα Science

Oποιος έχει «μουλιάσει» επί ώρα μέσα σε νερό, ξέρει πολύ καλά τις συνέπειες της υγρασίας στο δέρμα, το οποίο αποκτά μια «σταφιδιασμένη» όψη στα δάκτυλα των χεριών αλλά και των ποδιών.

Η κοινή λογική λέει πως αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αντίδραση του δέρματος που έχει απορροφήσει πολύ νερό.

Οι επιστήμονες, όμως, είχαν έως σήμερα ορισμένα ερωτηματικά. Γιατί παρουσιάζεται αυτή η ρυτίδωση μόνο στα χέρια και στα πόδια; Και γιατί οι «ρυτίδες» είναι πιο έντονες στα δακτυλικά αποτυπώματα;

Όπως γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», οι χειρουργοί γνωρίζουν πως αν κοπούν τα νεύρα σε ένα δάκτυλο, η ρυτίδωση παύει να εκδηλώνεται, γεγονός που σημαίνει πως ελέγχεται από το νευρικό σύστημα. Μια νέα μελέτη στην επιθεώρηση «Brain, Behavior and Evolution», παρέχει στοιχεία πως η ρυτίδωση των δακτύλων εξυπηρετεί έναν σκοπό: βελτιώνει τα «κρατήματά» μας.

Στη μελέτη, εξελικτικοί νευροβιολόγοι εξέτασαν τα ρυτιδιασμένα λόγω νερού δάκτυλα ομάδας εθελοντών. Οπως διαπίστωσαν, σε όλα τα δάκτυλα υπήρχαν οι ίδιες ασύνδετες αύλακες, που απέκλιναν η μία από την άλλη όσο απομακρύνονταν από τις άκρες των δακτύλων.

Οι αύλακες αυτές επέτρεπαν στο νερό να απομακρύνεται πιο εύκολα από τα δάκτυλα όταν αυτά πιέζονταν σε διάφορες επιφάνειες, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η λαβή και το κράτημα των εθελοντών, παρ’ ότι τα χέρια τους ήταν βρεγμένα.

Μένει να διαπιστωθεί εάν αυτή η βελτίωση της λαβής διευκολύνει δραστηριότητες όπως το σκαρφάλωμα ενός δέντρου, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ρυτίδιασμα έχει έως σήμερα παρατηρηθεί μόνο σε ανθρώπους και σε πιθήκους μακάκους…

Πηγή: tanea.gr
Μια 25χρονη αμερικανίδα συνελήφθη στο Οχάιο των ΗΠΑ, κατηγορούμενη...
πως σκότωσε τον θετό της γιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που κλήθηκε στο σημείο για ένα περιστατικό "παιδιού που δεν αναπνέει", η γυναίκα έβαλε τα πόδια του 4χρονου παιδιού σε ζεματιστό νερό για να το τιμωρήσει.

Η αστυνομία μετέφερε το αγοράκι στο νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όπως δήλωσε η ίδια, μετά την «τιμωρία», ο μικρός πήγε στο κρεβάτι του, όπου βρέθηκε νεκρός το επόμενο πρωί. Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ιατροδικαστή, ενώ η μητέρα προφυλακίστηκε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο timeline του προχωρά το Instagram, με αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο το Facebook. Τα posts όσων ακολουθείτε στο Instagram δεν θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά με βάση τα ενδιαφέροντά σας.

Πιο συγκεκριμένα, το Instagram ξεκίνησε να δοκιμάζει έναν αλγόριθμο ο οποίος με βάση το που έχετε κάνει like ή comment, καθορίζει τι σας ενδιαφέρει και τι σας αρέσει περισσότερο. Επιπλέον, η σειρά των posts στο timeline θα καθορίζεται και από την σχέση που έχετε με άτομα που ακολουθείτε.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Instagram αναφέρεται ότι οι χρήστες του Instagram χάνουν περίπου το 70% των feeds τους, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μην δουν τις δημοσιεύσεις που τους αφορούν περισσότερο. Επομένως με την αλλαγή στο timeline, στόχος είναι όταν μπαίνει ο χρήστης, να βλέπει αυτά που τον αφορούν περισσότερο και φυσικά να μένει περισσότερο μέσα στην εφαρμογή.

Τέλος, τονίζεται ότι όλα τα posts θα είναι εκεί, αλλά θα εμφανίζονται σε διαφορετική σειρά.

http://www.enikos.gr

Μετά την ιστοσελίδα www.anakyklosianthess.gr, οι Δήμοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έχουν θέσει σε λειτουργία και την εφαρμογή "anakyklosianThess" για «έξυπνες συσκευές», κινητά τηλέφωνα και tablets, με λειτουργικό σύστημα Android.

Στην «έξυπνη» εφαρμογή, παρουσιάζονται οι βασικές πληροφορίες του αντίστοιχου διαδικτυακού τόπου για την ανακύκλωση, στους τέσσερις Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας- Χορτιάτη και Θερμαϊκού.

Σ' αυτήν, ο χρήστης μπορεί να βρει βασικές πληροφορίες για την ανακύκλωση, τι πετάμε και τι δεν πετάμε στον μπλε κάδο, σχετικές ειδήσεις για τη διαχείριση των αποβλήτων, τα ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών που έχουν αναπτυχθεί σε κάθε ένα από τους δήμους, γυαλί, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικές στήλες, μαγειρικά έλαια κ.α, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας ανά δήμο.

Ιδιαίτερα χρήσιμη για τους δημότες, είναι ή αναζήτησητων σημείων συλλογής των επί μέρους ρευμάτων, που συνοδεύεται και  με τις σχετικές οδηγίες πλοήγησης.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε  με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ,   στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης της Αναπτυξιακής Εταιρείας και των τεσσάρων Δήμων,  για την υλοποίηση του έργου, «Ολοκληρωμένη ανάπτυξη και υποστήριξη της Ανακύκλωσης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη».

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν, στο app store της Google Play και η αναζήτησή της, γίνεται με τον τίτλο της, anakyklosi anThess ή με τις λέξεις «κλειδιά» ανακύκλωση, Καλαμαριά, Θέρμη, Θερμαϊκός, Πυλαία-Χορτιάτης και Ανατολική

http://www.seleo.gr

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της μια γυναίκα με το όνομα Carla Squitieri όταν συνειδητοποίησε ότι ο άνδρας της είχε πετάξει το δαχτυλίδι του γάμου της αλλά και ένα ακόμη δαχτυλίδι, δώρο επετείου, στα σκουπίδια κατά λάθος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Η γυναίκα είχε τοποθετήσει και τα δύο δαχτυλίδια σε λίγο χαρτί κουζίνας καθώς τα είχε βγάλει πλένοντας τα χέρια της και τα ξέχασε εκεί. Αργότερα και καθαρίζοντας τον νεροχύτη ο σύζυγός της, Bernie, όταν είδε το χαρτί, το πήρε και το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων χωρίς να δει ότι βρίσκονταν εκεί και τα δαχτυλίδια. Μόνο μόλις το απορριμματοφόρο πέρασε και άδειασε τους κάδους έξω από το σπίτι τους στο Μίζουρι αντιλήφθηκε ότι τα είχε χάσει και πού μπορεί να ήταν.

Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: «Είχα πλύνει τα χέρια μου και έβγαλα τα δαχτυλίδια για να στεγνώσουν. Τα τύλιξα σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και τα άφησα στο πλάι. Ο σύζυγός μου καθάριζε αργότερα και πέταξε αυτό το χαρτί, το οποίο στη συνέχεια πήγε στο χώρο υγειονομικής ταφής».

Μόλις το ζευγάρι το κατάλαβε έτρεξε στη χωματερή για να βρει τα κοσμήματα ενώ ο σύζυγός της δήλωσε: «Όταν είδα αυτό το σωρό από σκουπίδια, είπα ότι είμαστε καταδικασμένοι. Φορούσαμε αυτές τις λευκές στολές, κράνος, μάσκες και γυαλιά. Μοιάζαμε λίγο με Ghostbusters». Η Carla ανέφερε ότι απογοητεύτηκαν όταν είδαν το βουνό από τα σκουπίδια το οποίο ήταν πάνω από επτά τόνους αλλά ήταν αποφασισμένη να βρει το χαρτί κουζίνας γιατί εκτός από το γεγονός ότι τα κοσμήματα ήταν πανάκριβα ήθελε να αφήσει το δαχτυλίδι του γάμου της στην κόρη της.

«Παντού υπήρχαν κομμάτια από χαρτιά. Υπήρχαν χιλιάδες από αυτά. Ήταν πολύ απογοητευτικό και έκλαιγα...», παραδέχτηκε η γυναίκα. Μετά από μερικές... προσευχές και κλήσεις διαπίστωσαν ότι τα σκουπίδια τους δεν είχαν φτάσει ακόμη στη χωματερή και ότι ήταν στο απορριμματοφόρο.

Τελικά βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλα σκουπίδια από έναν υπάλληλο ο οποίος τους τα παρέδωσε. Όπως είπε το ζευγάρι, τα κοσμήματα ήταν ασφαλισμένα αλλά ήταν η συναισθηματική αξία που τους έκανε να ψάξουν στο βουνό των σκουπιδιών.

http://www.thestival.gr

Την απόφαση να θεσπίσει ειδικό φόρο στα αναψυκτικά με ζάχαρη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η παιδική παχυσαρκία, έλαβε η βρετανική κυβέρνηση.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τζωρτζ Όσμπορν κατά την παρουσίαση του κρατικού προϋπολογισμού για το τρέχον οικονομικό έτος.

Ο νέος φόρος υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση θα αποφέρει στα κρατικά ταμεία 520 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (περίπου 660 εκατομμύρια ευρώ), τα οποία θα διατίθενται για τη χρηματοδότηση αθλητικών δραστηριοτήτων στα δημοτικά σχολεία.

Η εφαρμογή του νέου φόρου θα αρχίσει το 2018, ούτως ώστε να δοθεί στις εταιρείες των αναψυκτικών το χρονικό περιθώριο να αλλάξουν, αν θέλουν, τα συστατικά των προϊόντων τους.

Ο νέος φόρος προορίζεται για τα ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και όχι για τους σκέτους χυμούς φρούτων και τα ροφήματα με βάση το γάλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα έχει δύο κλίμακες: η πρώτη θα αφορά τα ροφήματα με ολική περιεκτικότητα σε ζάχαρη πάνω από 5 γραμμάρια ανά 100 ml και η δεύτερη, που θα συνοδεύεται από πολύ υψηλότερη φορολογία, όσα έχουν πάνω από 8 γραμμάρια ζάχαρη ανά 100 ml προϊόντος.

Η ανακοίνωση είναι απόρροια της άτυπης εκστρατείας που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι γιατροί και οι διατροφολόγοι της χώρας, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα, σε κάθε ευκαιρία, τη θέσπιση φόρου στη ζάχαρη για να αντιμετωπιστούν ασθένειες, όπως η παχυσαρκία κυρίως στα παιδιά, η τερηδόνα και μεταβολικά νοσήματα όπως ο διαβήτης.

Το πιο διάσημο πρόσωπο της εκστρατείας είναι ο τηλεοπτικός σεφ Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος είχε συγκεντρώσει μέσω Ίντερνετ περισσότερες από 150.000 υπογραφές υπέρ του μέτρου, ενώ έχει θεσπίσει «φόρο ζάχαρης» στα εστιατόριά του.

Οι ειδικοί εστιάζουν την μάχη τους εναντίον της ζάχαρης στα αναψυκτικά διότι, σε αντίθεση με τις τούρτες ή τις σοκολάτες, δεν θεωρούνται γλυκά αλλά χρησιμοποιούνται σχεδόν σαν να είναι νερό.

Ωστόσο το μέσο κουτάκι (330 ml) αναψυκτικού τύπου κόλα περιέχει 7 κουταλάκια του γλυκού (ή 35 γραμμάρια) ζάχαρη.

Η ποσότητα αυτή είναι τεράστια, αν αναλογιστεί κανείς ότι η κατανάλωση ζάχαρης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 κουταλάκια του γλυκού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!