Τρίτη 16 Ιουνίου 2020


Ένας γιατρός στο Λας Βέγκας έχει αναπτύξει μια τεχνική μέσω της οποίας μπορεί να προσθέσει έως και 15 εκατοστά στο ύψος των ανθρώπων. Με το αζημίωτο φυσικά.
Συγκεκριμένα, ο χειρουργός-ορθοπεδικός Δρ Debiparshad «κόβει τα οστά των ποδιών» και στη συνέχεια εισάγει μια συσκευή, που «τα τεντώνει αργά» με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου.
Για την εξειδικευμένη αυτή θεραπεία χρεώνει 75.000 δολάρια, περίπου, δηλαδή, 67.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, επί της διαδικασίας, ο γιατρός -του Χάρβαρντ μάλιστα- δηλώνει ότι μπορεί να πετύχει αυτό το «θαύμα», κάνοντας τομές στην κνήμη ή στον μηρό, και εισάγοντας στη συνέχεια αυτό που αποκαλεί ο ίδιος ως «μερικές φορές επώδυνη συσκευή».
Μετά τη διαδικασία, ο ασθενής χρησιμοποιεί τηλεχειριστήριο, που κάνει τη συσκευή να τεντώνει σταδιακά το οστό. Κατά κάποιο τρόπο, η συσκευή θα σπάσει πρώτα το οστό και στη συνέχεια θα του επιτρέψει να επουλωθεί. Σύμφωνα με τον Δρ Debiparshad, ενώ η μέθοδος είναι «συνήθως ανώδυνη», υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται κάποια δυσφορία.
Ένας πρώην ασθενής του, μάλιστα, είπε σε συνέντευξή του στο Jam Press ότι η διαδικασία είναι μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες της ζωής του. «Αποφάσισα ότι ήθελα να αλλάξω το ύψος μου όταν ήμουν στο λύκειο», δήλωσε ο Irving Rodriguez. Το μέγιστο βιολογικό ύψος του ήταν μόνο 1,62μ. Περίπου 10 με 12 εκατοστά μικρότερο από το μέσο ύψος ενός ενήλικα Αμερικανού άνδρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Ο Rodriguez λέει ότι δεχόταν μπούλινγκ για το γεγονός ότι ήταν κοντός, ενώ πολλές φορές θεωρήθηκε ακατάλληλος για ορισμένες θέσεις εργασίας λόγω του κάτω του μέσου όρου ύψους του. Τον Δεκέμβριο του 2019, λοιπόν, αποφάσισε να υποβληθεί σε αυτή την επίπονη διαδικασία.
Ο Δρ Debiparshad έδεσε τη συσκευή στο οστό του ποδιού του με μια σειρά βιδών και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.
Ο χειρουργός τονίζει ότι μόλις ξεκινήσει η επούλωση, ο ασθενής μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να βελτιώσει το ύψος του κατά 1 χιλιοστό κάθε μέρα. «Οι ασθενείς μπορούν να αναμένουν αύξηση του ύψους τους έως και 15 εκατοστά. Αυτή η διαδικασία επιμήκυνσης των οστών είναι συνήθως ανώδυνη και η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα για να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Δρ Debiparshad. Πρόσθεσε ότι οι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν με τη φυσική τους θεραπεία την επόμενη κιόλας μέρα και μπορούν να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες μετά από μερικές εβδομάδες.
Μετά από λίγο καιρό, ο Rodriguez, ο οποίος είναι επίσης πλαστικός χειρουργός, είναι, πλέον, 1,69μ. Λέει, δε, ότι ο πόνος έχει φύγει και αισθάνεται ότι είναι «σε πλήρη αρμονία» με το σώμα του. «Πιστεύω ότι η ψυχολογία του ύψους ήταν πάντα ένας μεγάλος παράγοντας για την κοινωνική αποδοχή και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την επαγγελματική και την προσωπική επιτυχία ενός ατόμου», κατέληξε ο Rodriguez, συμπληρώνοντας πως ο Δρ Debiparshad του έδωσε «τεράστια ώθηση στην εμπιστοσύνη».


Μια απίθανη ιστορία με τον Αιγύπτιο νυν σούπερ σταρ της Λίβερπουλ ήρθε στη δημοσιότητα μέσω της Daily Mail, ανήμερα των 28ων γενεθλίων του «Φαραώ».
Όταν ο Σαλάχ έπαιζε στην Αλεξάνδρεια, σημειώθηκε διάρρηξη στο σπίτι της οικογένειάς του.
Ο ληστής, εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία μερικές μέρες αργότερα, με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή να έχει τονίσει τότε πως ήθελε αμέσως ν' απαγγελθούν κατηγορίες στον διαρρήκτη για τις πράξεις του.
Ο Σαλάχ, παρά το γεγονός πως ήταν ακόμα παιδί, σκέφτηκε πολύ διαφορετικά. Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο αφιέρωμα της Daily Mail, είπε στον πατέρα του να μην προχωρήσουν την υπόθεση.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά χάρισε χρήματα στον ληστή και τον βοήθησε να βρει μια δουλειά για να φτιάξει τη ζωή του και ν' αφήσει την παρανομία!

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά προειδοποίησε σήμερα τους συμπολίτες του για τυχόν αμέλειες στην μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σε μια στιγμή που τα κρούσματα της μόλυνσης διπλασιάζονται σε σύγκριση με τις αρχές Ιουνίου.
Η χώρα κατέγραψε 1.592 νέες μολύνσεις και 18 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο υπουργός με tweet του. Στις 2 Ιουνίου, είχαν καταγραφεί μόλις 786 λοιμώξεις.
Ο Κοτζά έγραψε με κεφαλαία γράμματα: «Οι αριθμοί αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
«Θα επιλέξουμε να το επιτρέψουμε ή θα το καταπολεμήσουμε; Θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την εξάπλωση εάν φοράμε μάσκες και τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».
Η Τουρκία επέτρεψε εκ νέου πρόσφατα τις συνδέσεις μεταξύ των πόλεων, και την επανέναρξη των εσωτερικών πτήσεων, άνοιξε εκ νέου καφέ και εστιατόρια και ήρε τα μέτρα καραντίνας που είχε επιβάλει για τα Σαββατοκύριακα.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 4.825 και ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει τα 180.000.
Η τουρκική ιατρική ένωση δήλωσε στις 12 Ιουνίου ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις» ότι η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο στη χώρα.

Περισσότερα από 100 νέα κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν στο Πεκίνο, μετά την επανεμφάνιση της νόσου στην κινεζική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
«Ακόμη και οι χώρες που απέδειξαν την ικανότητά τους να εξαλείψουν τη μετάδοση της Covid-19 πρέπει να παραμείνουν προσεκτικές απέναντι στην πιθανότητα μιας «επανεμφάνισης» του ιού, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.
«Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα έκανε λόγο για μια νέα εστία στο Πεκίνο, έπειτα από 50 και πλέον ημέρες κατά τις οποίες δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα σε αυτή την πόλη. Περισσότερα από 100 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί τώρα. Η προέλευση και η έκταση της επιδημίας διερευνώνται», πρόσθεσε.
Ανώτερη επιδημιολόγος του ΠΟΥ, η Μαρία Βαν Κέρχοφ, διευκρίνισε ότι κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί επί του παρόντος.
 «Έπειτα από 50 και πλέον ημέρες χωρίς σημαντική τοπική μετάδοση, μια τέτοια εστία είναι ανησυχητική. Πρέπει να διερευνηθεί και να ελεγχθεί, και αυτό ακριβώς κάνουν οι κινεζικές αρχές», υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθυντής του Οργανισμού για καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης Μάικλ Ράιαν.
Ο νέος κορονοϊός έδειχνε να έχει σχεδόν εξαλειφθεί στη χώρα, όπου εμφανίστηκε στα τέλη του 2019 στην Ουχάν, στην κεντρική Κίνα. Μέχρι να εντοπιστεί μια νέα εστία στην πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.
Η επανεμφάνιση της νόσου Covid-19 στο Πεκίνο, όπου νέα κρούσματα συνδέονται με την αγορά Σινφάντι, μια πολύ μεγάλη αγορά χονδρικής στη νότια πλευρά της πόλης, οδήγησε σε νέες καραντίνες σε κατοικημένες περιοχές και σε πρόσθετους διαγνωστικούς ελέγχους. Αθλητικές εγκαταστάσεις και πολιτιστικά κέντρα έκλεισαν ξανά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!