Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018


Να αφαιρεθεί το αστέρι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη Λεωφόρο της Δόξας στο Λος Άντζελες ζητεί με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο του Χόλιγουντ, απόφαση που πάντως είναι μόνο συμβολική, καθώς δεν έχει τη συγκεκριμένη δικαιοδοσία.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δυτικού Χόλιγουντ ψήφισαν ομόφωνα να αφαιρεθεί το αστέρι του Τραμπ, εκτιμώντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αντιπροσωπεύει της αξίες της περιοχής.
Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου γίνεται λόγος για τις καταγγελίες γυναικών σύμφωνα με τις οποίες έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον Τραμπ, όπως και για την πολιτική του στο μεταναστευτικό.
Καταλήγοντας, το δημοτικό συμβούλιο ζητεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο του γειτονικού Χόλιγουντ, το οποίο διαχειρίζεται το αξιοθέατο, να το αφαιρέσει.
Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ, πάντως, δεν έχει αφαιρέσει ποτέ ως τώρα κάποιο αστέρι από τη Λεωφόρο της Δόξας.
«Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια να αφαιρεθεί κανένα αστέρι από τη Λεωφόρο της Δόξας», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λιρόν Γκάμπλερ σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου θα εξεταστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, πρόσθεσε.
Το αστέρι του Τραμπ, το οποίο προστέθηκε το 2007 στη Λεωφόρο της Δόξας, έχει γίνει πόλος έλξης για πολλές διαμαρτυρίες εναντίον του Αμερικανού προέδρου, αφότου αυτός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το 2015 και έχει καταστραφεί δύο φορές, όμως αμέσως αποκαταστάθηκε.

Απειλή για την υγεία μας αποτελούν τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών που όλοι χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να βελτιώσουμε μια φωτογραφία μας για να την αναρτήσουμε στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Instagram.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο στο επιστημονικό έντυπο JAMA Facial Plastic Surgery, ειδικοί με επικεφαλής την Δρ Νιλαμ Βάσι, διευθύντρια του Δερματολογικού Κέντρου του Ιατρικού Κέντρου της Βοστόνης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, προειδοποιούν ότι το «παλιρροϊκό» κύμα των βελτιωμένων φωτογραφιών που όλοι ανεβάζουμε στα κοινωνικά δίκτυα αλλάζει την αντίληψη μας για την ομορφιά.
Και αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ανησυχία για την εξωτερική μας εμφάνιση οδηγώντας μας σε επικίνδυνες πολλές φορές προσπάθειες να κρύψουμε τα ψεγάδια μας, με μη αναγκαίες πλαστικές επεμβάσεις και άλλες τεχνικές.
Η κατάσταση αυτή ονομάζεται ιατρικά σωματική δυσμορφική διαταραχή και αφορά στο 2% των ανθρώπων.
Μελέτες έχουν δείξει ότι κορίτσια στην εφηβεία που αλλάζουν τις φωτογραφίες τους όταν τις αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα τείνουν να ανησυχούν περισσότερο για την εικόνα του σώματος τους και όσες έχουν σωματική δυσμορφική διαταραχή χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για επιβεβαίωση.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι το 55% των πλαστικών χειρουργών έχουν ασθενείς που τους ζητούν να δείχνουν ωραιότεροι στις selfies φωτογραφίες τους.
«Ένα νέο φαινόμενο, η λεγόμενη δυσμορφία snapchat, έχει ανακύψει όταν ασθενείς μας ζητούν να τους κάνουμε επεμβάσεις με μόνο στόχο να φαίνονται όπως όταν χρησιμοποιούν φωτογραφικά φίλτρα για να φωτογραφηθούν», εξηγεί η Δρ Βασι.
Οι συγγραφείς της μελέτης πάντως προειδοποιούν ότι η πλαστική χειρουργική μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση και όχι απαραίτητα βελτίωση της σωματικής δυσμορφικής διαταραχής και συμβουλεύουν τους ασθενείς να αναζητούν ψυχολογική υποστήριξη.
«Οι φιλτραρισμένες selfies μπορεί να κάνουν το άτομο να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και να έχει προσδοκίες, όπως το να δείχνει πάντα τέλειο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαιτέρως επιβλαβές για τους εφήβους και όσους έχουν σωματική δυσμορφική διαταραχή και είναι σημαντικό να μπορούμε πάντα να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα στη σωματική μας εικόνα», καταλήγει η ερευνήτρια.

Αποφασισμένος να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία είναι ο 28χρονος αγρότης, Εμρέ Μποσταντζί, από την τουρκική επαρχία Τσορούμ και θα μεταχειριστεί κάθε τρόπο να το πετύχει, ακόμη και να ξεπουλήσει την περιουσία του, η οποία περιλαμβάνει… και την καμήλα του.
Έτσι, έβγαλε στο σφυρί το… κατοικίδιό του στο διαδίκτυο προκειμένου να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία.
«Αυτό είναι το αγαπημένο μου ζώο, αλλά πρέπει να το πουλήσω. Χρειάζομαι μετρητά για πάρω απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία», είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο πατέρας του αγόρασε την εξάχρονη λευκή αραβική καμήλα γι’ αυτόν σε ένα τοπικό παζάρι πριν από πέντε χρόνια.
Ο νεαρός αγρότης είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που περίμεναν εδώ και καιρό ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για να απαλλαγούν από την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, καθώς με βάση την τουρκική νομοθεσία, όλοι οι άνδρες 19 έως 45 ετών έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν στον στρατό για 12 μήνες.
Σύμφωνα όμως με έναν πρόσφατο νόμο, οι άνδρες που έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 1994 μπορούν να υπηρετήσουν μόλις 21 ημέρες καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες (περίπου 2.463 ευρώ).
Η τιμή που έχει ορίσει ο Μποσταντζί για την πώληση της καμήλας του είναι 20.000 τουρκικές λίρες και σύμφωνα με τον ίδιο το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Η Ρίκα Βαγιάννη άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάννη), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.
Το όνομα Βαγιάννη προέκυψε από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη.
Ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Η Ρίκα Βαγιάννη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.
Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Οι καλύτερες παραλίες της Χαλκιδικής
Καβουρότρυπες
Getty Images
Αμμουδερή παραλία, βράχια να σχηματίζουν απόκοσμες μορφές, νερά γαλαζοπράσινα που σου θυμίζουν εξωτικό νησί... Πώς να μην την αγαπήσεις;
Βουρβουρού
Getty Images
Δέντρα παντού, διάθεση ερημική και χύμα, νερά πανέμορφα και διάφανα, και οι απαραίτητοι βράχοι που - πώς να το κάνουμε - κάνουν πάντα μια παραλία πιο όμορφη.
Πόρτο Κουφό
Το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Ελλάδας έχει υπέροχα, τιρκουάζ ακίνητα νερά, χάρη στους δύο γιγάντιους βράχους που τα «κλείνουν» στον κολπίσκο του.
Νικήτη
Μεγάλη, ήσυχη και πανέμορφη, με παχιά άμμο και καταγάλανα νερά, η παραλία της Νικήτης είναι κατάλληλη για όποιον θέλει να ξεχάσει τους πάντες και τα πάντα.
Άφυτος
Μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Χαλκιδικής, με υπέροχα νερά, αλλά και ένα εξίσου πανέμορφο χωριουδάκι που αξίζει να επισκεφθείτε.
Ποσείδι
Ξακουστό και λατρεμένο από fans των water sports, με νερά που σπάνια τα βλέπεις γαλήνια, αλλά αξίζει να επισκεφτείς, για την άγρια ομορφιά του.
Σάνη
Καλά οργανωμένη, με ρηχά νερά και τέλεια θέα στον Όλυμπο, η Σάνη είναι δικαιολογημένα από τις πιο αγαπημένες παραλίες της περιοχής.
Χρουσός
Υπέροχα, διάφανα νερά, ρηχά για να παίζουν και τα πιτσιρίκια. Ψιλή άμμος, φοβερή οργάνωση και αρκετός κόσμος που απολαμβάνει την ηλιοθεραπεία του...
Αρμενιστής
Κρυστάλλινα νερά, λεπτή, λευκή άμμος, και ένα δημοφιλέστατο κάμπινγκ. Πώς να μην την αγαπάς;
Καρύδι
Σαν εξωτικός προορισμός, με την κατάλευκη άμμο και τα πεντακάθαρα, γαλανά νερά της. Τα βραχάκια της, ό,τι πρέπει για ηλιοθεραπεία και μακροβούτια!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!