Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πώς να ενισχύσετε το IQ του μωρού σας
Ανησυχείτε μήπως το μωρό σας δεν είναι τόσο «αστέρι» επειδή δεν χτυπάει παλαμάκια κάθε φορά που του λέτε ή μήπως έχετε χάσει τον ύπνο σας επειδή η κόρη σας αδιαφορεί πεισματικά να μάθει τους αριθμούς.
Χαλαρώστε – το μυστικό της εξυπνάδας δεν είναι αυτό που νομίζετε. Ενώ ένα πολύπλοκο μείγμα γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων βοηθά στην ανάπτυξη του IQ του μωρού σας, μπορείτε κι εσείς η ίδια να ασκήσετε επιρροή και να το ενισχύσετε. Η στοργή και η φροντίδα του βρέφους είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη τους IQ του.
Είναι επίσης σημαντικό να συμμετέχει το μωρό σας σε δραστηριότητες που διεγείρουν τον εγκέφαλο, όπως αυτές που αναφέρονται στο baby.gr.
Ευτυχώς είναι τόσο διασκεδαστικές για εσάς όσο και για το μωρό σας!
Παγκόσμια πρεμιέρα για το Mitsubishi Outlander
Η Mitsubishi Motors North America, προγραμματίζει την παγκόσμια πρεμιέρα του 2016 Outlander κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το 2016 Outlander θα είναι το πρώτο μοντέλο της Mitsubishi που θα παρουσιάζει τη νέα σχεδιαστική εικόνα της μάρκας.
Το 2016 Outlander είναι ένα προηγμένο crossover που περιλαμβάνει πάνω από 100 μηχανολογικές και σχεδιαστικές βελτιώσεις, διαθέτοντας νέα, δυναμική εμφάνιση, αναβαθμισμένες επιδόσεις στο δρόμο, μειωμένα επίπεδα θορύβων, βελτιωμένη οδηγική άνεση και οδική συμπεριφορά, καλύτερη απόκριση του γκαζιού και μία κομψότερη και παράλληλα λειτουργική καμπίνα. Το νέο Outlander προβάλλει την έμφαση της μάρκας στο στυλ, την πολιτισμένη λειτουργία και τη συνολική οδηγική εμπειρία.
Όλες οι λεπτομέρειες για το Outlander 2016, θα δημοσιευτούν στις  2 Απριλίου, 2015. 

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, μας προσκαλεί στο θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Πάθη και Ανάσταση», που δημιούργησε η Θεατρική Ομάδα «Μηχανή», και είναι βασισμένο στο μεσαιωνικό δράμα «Χριστός Πάσχων», αγνώστου ποιητή του 12ου αι. Η παράσταση , θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 (Σάββατο του Λαζάρου), στις 19.00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης».
Ο «Χριστός Πάσχων», είναι το μοναδικό βυζαντινό θρησκευτικό δράμα που σώζεται ως τις μέρες μας και είναι γραμμένο από έναν βυζαντινό λόγιο, μελετητή και γνώστη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, στίχους της οποίας δανείζεται αυτούσιους στο έργο του. Το θεατρικό αναλόγιο υλοποιεί η Θεατρική Ομάδα «Μηχανή», η οποία ιδρύθηκε το 1986 από τη Λίλια Λύτρα και σήμερα αριθμεί 25 ενεργά μέλη-ηθοποιούς. Τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου (σε μετάφραση Θρασύβουλου Σταύρου) και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει κάνει η Λίλια Λύτρα, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της Σύνθιας Γεροθανασίου και η μουσική του Γιάννη Χρήστου.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τασούλα Χατζηαστερίου, Μαρία Λίτσιου, Μαρία Παπανικολάου, Μάρκος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Γαρυφάλλου, Καίτη Περχανίδου, Βάσω Γκατζιάκη, Χαράλαμπος Βουγιούκας, Γιώργος Καψάλης και Χρήστος Αντωνιάδης.
Διάρκεια: 60΄
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφόρος Στρατού 2, Αθήνα
Ημερομηνία: Σάββατο 4 Απριλίου 2015, στις 19.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ.: 2313306400

Φαίνεται ότι ξεκίνησε ήδη ο διαχωρισμός υπηρεσιών του Google+, με την Google ωστόσο να παρουσιάζει την αλλαγή ως διαχείριση των φωτογραφιών στο Google Drive.

Σταδιακά έχει αρχίσει και εφαρμόζεται η δυνατότητα διαχείρισης των φωτογραφιών και videos από το Google+ μέσα από το Google Drive, με τον χρήστη να μπορεί να προχωρήσει και στην αρχειοθέτησή του σε φακέλους.

Πλέον όλο το υλικό του Google+ του χρήστη, θα βρίσκεται στο Google Drive, με την νέα επιλογή να εμφανίζεται στις εφαρμογές σε Android, iOS, αλλά και στο Web, τις προσεχείς ημέρες.

Πηγή: e-pcmag.gr
Ultima
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ» και η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε νέες και νέους καλλιτέχνες, έως 35 ετών, να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό επιλογής για συμμετοχή στη 17η Biennale Νέων Καλλιτεχνών της ...Ευρώπης και της Μεσογείου, που θα πραγματοποιηθεί από τις από τις 22 έως και τις 25 Οκτωβρίου 2015 στο Μιλάνο της Ιταλίας.
Το θέμα της φετινής Biennale περικλείεται στη φράση «No food’s Land» και εστιάζει στη διαδικασία της ανταλλαγής, που κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξη, την επικοινωνία και τη διατήρηση στη ζωή, από τη στιγμή που κάτι που αφομοιώνεται και καταναλώνεται, παρέχει ενέργεια σε κάτι άλλο.
Οι αιτήσεις και όλο το συνοδευτικό υλικό θα πρέπει να υποβληθούν έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.
Οι κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν να στείλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση n.papaoikonomou@thessaloniki.gr, οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά στην dkesiris@pavlosmelas.gr, ενώ από την υπόλοιπη Ελλάδα στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και το email: biennale2015neagenia@minedu.gov.gr.
Στη 17η Biennale προβλέπεται η συμμετοχή 27 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, που έχουν γεννηθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου 1980, στους τομείς των εικαστικών τεχνών, των παραστατικών τεχνών, της μουσικής, της λογοτεχνίας και της γαστρονομίας. Η επιλογή θα γίνει από δύο επιτροπές ειδικών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.
Αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: LINK
http://www.thessaloniki.gr/…/Anako…/BIENNALE_2015_Milano.pdf
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στα τηλέφωνα των αρμόδιων φορέων:
Δήμος Θεσσαλονίκης: 2313 318227
Δήμος Παύλου Μελά: 2310 662944
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς: 210 3442558, 210 3442861, 210 3443551.

Δύο συνάδελφοι οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν από θαμώνες κοντινού μπαρ ενώ έκαναν σεξ στο γραφείο, σίγουρα μετάνιωσαν που δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα, καθώς οι ζωές τους άλλαξαν ριζικά.
Το βίντεο και οι φωτογραφίες με το παράνομο ζευγάρι, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, με αποτέλεσμα, η 26χρονη γυναίκα να αναγκαστεί όχι μόνο να αποχωρήσει από την ασφαλιστική εταιρεία, στο Κρίστιαντσερτς της Νέας Ζηλανδίας, αλλά και από τη χώρα επιστρέφοντας στη γενέτειρά της Μ. Βρετανία. Αλλά και ο 50χρονος παρτενέρ της, παντρεμένος με δυο παιδιά, δεν εργάζεται πλέον στην εταιρεία μετά το ντροπιαστικό βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.
Η νεαρή πριν γίνει θέμα στο ίντερνετ ήταν αρραβωνιασμένη, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση της με τον σύντροφό της βρισκόταν σε «διάλειμμα» την περίοδο του περιστατικού.


To Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του, στις πασχαλινές διακοπές. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικά εργαστήρια φτιάχνοντας στολίδια για τις λαμπάδες τους, εμπνεόμενα από τα εκθέματα του Μουσείου. Επίσης, οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ευχάριστα στον εκθεσιακό χώρο με παιχνίδια αναζήτησης και να λάβουν βραβεία και αναμνηστικά δώρα.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου
Παιχνίδι Αναζήτησης για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών με θέμα τον Χρόνο.
Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου και την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων. Το ταξίδι της αναζήτησης ολοκληρώνεται με την ανακάλυψη του κρυμμένου Θησαυρού. Στο τέλος του παιχνιδιού θα γίνει κλήρωση και οι τρεις νικητές θα κερδίσουν αφίσες και καταλόγους περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.
Ώρα διεξαγωγής: 13:00 - 14:30, αριθμός παιδιών: 50

Μ. Τρίτη 7 Απριλίου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αρχαίο παιχνίδι και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών.
Τα παιδιά θα γνωρίσουν αρχαία παιχνίδια (μέσω απτικής επαφής και έρευνας στον εκθεσιακό χώρο) και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευής αρχαίας ίυγγας. Οι κατασκευές που θα δημιουργήσουν θα στολίσουν τις πασχαλινές τους λαμπάδες.
Ώρα διεξαγωγής: 11:00 - 12:30, αριθμός παιδιών: 25

Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μυθικά πλάσματα και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών.
Τα παιδιά θα γνωρίσουν μυθικά πλάσματα της αρχαιότητας (μέσω κουκλοθεάτρου και έρευνας στον εκθεσιακό χώρο) και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευής αρχαίας Σειρήνας. Oι δικές τους κατασκευές θα είναι το στολίδι των πασχαλινών λαμπάδων τους.
Ώρα διεξαγωγής: 11:00 - 12:30, αριθμός παιδιών: 25

Πληροφορίες
Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Έναρξη δηλώσεων: 31 Μαρτίου. Τηλ. επικοινωνίας: 2132144813 και 2132144814.Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα - Παρασκευή 12:30 π.μ.  - 16:00 μ.μ..

naftemporiki.gr
Το search στο Google μας κάνει να νομίζουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι
Το πολύ το Google μας κάνει... υπερφύαλους! Η πολλή χρήση του search στη διάσημη μηχανή αναζήτησης μας κάνει να νομίζουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι από ότι είμαστε πραγματικά και ότι έχουμε περισσότερες γνώσεις από ότι στην πραγματικότητα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αμερικανοί ψυχολόγοι. Στη μελέτη τους διαπίστωσαν ότι οι συνεχείς αναζητήσεις μέσω διαδικτύου δημιουργούν στους χρήστες την ψευδαίσθηση της αυξημένης εξυπνάδας και προσωπικής γνώσης - ακόμη και αν κανείς δεν βρει την πληροφορία που ψάχνει (αρκεί το ψάξιμο!).
Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό πειραματικής ψυχολογίας "Journal of Experimental Psychology" της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, πραγματοποίησαν εννέα πειράματα με πάνω από 1.000 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι που αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο, τείνουν να αποκτούν μια (πλαστή) αντίληψη για τις γνώσεις τους, ενώ πιστεύουν ότι και το μυαλό τους είναι πιο «κοφτερό».
"Το διαδίκτυο είναι ένα τόσο ισχυρό περιβάλλον, όπου μπορείς να υποβάλεις κάθε ερώτηση και να έχεις πρόσβαση στη γνώση όλου του κόσμου. Έτσι, είναι ευκολότερο να μπερδέψει κανείς τη δική του γνώση με την γνώση της εξωτερικής πηγής. Οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν τρομερά ανακριβείς για το πόσα πράγματα γνωρίζουν και πόσο εξαρτημένοι είναι από το Ίντερνετ" εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, Μάθιου Φίσερ.
Και μόνο που μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν διαδικτυακές αναζητήσεις, οι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, δέχονται μια τόσο ισχυρή επίδραση, που νιώθουν πιο έξυπνοι, ακόμη κι αν η online αναζήτησή τους δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας του Γιέηλ Φρανκ Κέιλ. Οι χρήστες της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης (Bing, Yahoo κ.α.) παθαίνουν μια σύγχυση, νομίζοντας πως μέσα στο κεφάλι τους έχουν γνώσεις, που στην πραγματικότητα δεν έχουν.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αυξανόμενη χρήση των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών - ταμπλετών επιδεινώνει το πρόβλημα, καθώς ο καθένας μπορεί να προσφύγει στη Google κάθε ώρα και στιγμή. Όπως είπαν, το πρόβλημα θα είναι ακόμη πιο οξύ για τη νέα γενιά, που είναι χρήστες του διαδικτύου από πολύ μικρή ηλικία.
Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι προειδοποιούν ότι αυτή η αυταπάτη περί προσωπικής γνώσης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε διάφορα πεδία, ακόμη και στην πολιτική ζωή και γενικά σε κάθε στιγμή που πρέπει να ληφθεί μια απόφαση όπου «παίζονται» πολλά.
news.gr

Μία πλήρη λίστα με όλες τις προκηρύξεις που ανοικτές για την υποβολή αιτήσεων στο Δημόσιο, επικαιροποιημένη κατά την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, δημοσιοποίησε του υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Οι προκηρύξεις αφορούν προσλήψεις σε δήμους, Πανεπιστήμια αλλά και γενικότερα δημόσιους Οργανισμούς. Επίσης αφορούν αποσπάσεις ενώ στο συνοπτικό αρχείο στο τέλος της σελίδας μπορείτε να βρείτε τις θέσεις, αναλυτικά την προκήρυξη που σας ενδιαφέρει και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Δείτε το σύνολο των φορέων που αφορούν οι προκηρύξεις του δημοσίου, αλλά και οι θέσεις που ζητούνται προς πρόσληψη, ΕΔΩ
aftodioikisi.gr
Με το νέο διευθυντή της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Φώτη Δομζαρίδη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρούνται στην πόλη και αναζητήθηκαν τρόποι να αντιμετωπιστεί το παράνομο παρκάρισμα.

Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι η παράνομη στάθμευση έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ιδιαίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ τονίστηκε πως βασική προϋπόθεση είναι η ενίσχυση της δύναμης της τροχαίας και η επικείμενη επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν ακόμη οι πιάτσες των ταξί και η απομάκρυνση των Ι.Χ. που σταθμεύουν σε αυτές, το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων και η δημιουργία πάρκινγκ για τουριστικά λεωφορεία.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι τα πλέον κρίσιμα ζητήματα είναι η απελευθέρωση των λεωφορειολωρίδων και η πάταξη της παράνομης στάθμευσης στις βασικές οδικές αρτηρίες, όπως η Τσιμισκή, η Μητροπόλεως και η Αγίου Δημητρίου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δομζαρίδης ζήτησε τη στήριξη του Δήμου, ως προς το αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, για την ενίσχυση της δύναμης της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

http://www.seleo.gr 
Close up of a man using mobile smart phone
Οι φορητές συσκευές είναι πλέον πιο δημοφιλείς από ποτέ, αλλά οι ιδιοκτήτες τους εξακολουθούν να υποτιμούν τους κινδύνους που ενδέχεται να συναντήσουν.
Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, το 28% των χρηστών δεν γνωρίζει τίποτα ή γνωρίζει ελάχιστα για το mobile κακόβουλο λογισμικό. Και η άγνοια αυτή γίνεται «παιχνίδι» στα χέρια των ψηφιακών εγκληματιών.
Τα στοιχεία της έρευνας για την Ευρώπη δείχνουν ότι μόνο το 47% των Android smartphone και το 61% των Android tablet προστατεύονται από μία λύση antivirus. Στο σύνολο μάλιστα των συσκευών (ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος), το 26% των smartphone και το 43% των tablet δεν προστατεύονται καν με κωδικό πρόσβασης.
Η επικίνδυνη συμπεριφορά των χρηστών ενδέχεται να προκύπτει από το γεγονός ότι το 27% των Ευρωπαίων δεν γνωρίζει την ύπαρξη ψηφιακών απειλών με στόχο φορητές συσκευές και το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι γνωρίζει γι’ αυτές, αλλά δεν του προκαλούν ανησυχία.
Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι το 18% των απροστάτευτων Android smartphone περιέχει ακριβώς τις πληροφορίες που οι επιτιθέμενοι επιθυμούν να βρουν, δηλαδή κωδικούς ΡΙΝ για τραπεζικές κάρτες, κωδικούς πρόσβασης για ηλεκτρονικά τραπεζικά συστήματα και άλλα οικονομικά στοιχεία. Το 24% αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης σε κοινωνικά δίκτυα, προσωπικά και επαγγελματικά email, VPN δίκτυα και άλλους ευαίσθητους πόρους.
Ακόμα κι αν οι χρήστες δεν ασχολούνται με τον ορισμό κωδικού πρόσβασης για να σταματήσουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συσκευές τους, εξακολουθούν να αποθηκεύουν στα smartphone τους προσωπικά email (49%), επαγγελματικά email (18%), καθώς και «δεδομένα που δεν θα ήθελαν να δει κανείς» (10%).
Σύμφωνα με την έρευνα, οι χρήστες Android συσκευών αντιμετωπίζουν απειλές πιο συχνά από τους χρήστες Windows συσκευών. Επίσης, οι τελευταίοι φαίνεται ότι γνωρίζουν περισσότερα για τις mobile απειλές και τείνουν να προστατεύουν τις συσκευές τους σε 9 από τις 10 περιπτώσεις. Έτσι, η έρευνα διαπίστωσε ότι σε περίοδο 12 μηνών, το 41% των χρηστών Android smartphone και το 36% των χρηστών Android tablet αντιμετώπισαν κακόβουλες εφαρμογές.
Αντίστοιχα, παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί online υπηρεσιών του 18% των χρηστών Android smartphone και του 24% των χρηστών Android tablet, ενώ οι οικονομικές ψηφιακές επιθέσεις επηρέασαν το 43% των χρηστών smartphone και το 50% των χρηστών tablet με αυτό το λειτουργικό σύστημα.
Σε γενικό επίπεδο, τα αντίστοιχα ποσοστά για όλες τις φορητές συσκευές (ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος) διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο σε 31% (κακόβουλό λογισμικό), 14% (παραβίαση λογαριασμών online υπηρεσιών) και 43% (οικονομικές ψηφιακές επιθέσεις). Τα μεγέθη αυτά είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τα μεγέθη μόνο για τις συσκευές Android.
pestaola.gr

Τζακ Ποτ είχε κάνει ένας 47χρονος «μαϊμού» οδηγός ταξί, ο οποίος δουλεύοντας με πλαστά τα πάντα στο ταξί του, κατάφερε να αποκομίσει έτσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας Αττικής έως και 116.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα,  αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής προσήγαγαν για περαιτέρω έλεγχο, στο Τμήμα Τροχαίας Περιστερίου, τον 47χρονο, διότι οδηγούσε ταξί, το οποίο έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Από τον περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων του οχήματος και της ταμειακής μηχανής του από την Τροχαία Αττικής προέκυψε ότι ομοίως πλαστές ήταν η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, η απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας καθώς και το ηλεκτρονικό αναγνώσιμο σήμα. Η ταμειακή μηχανή δεν έφερε την προβλεπόμενη σφραγίδα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ από απόκομμα εκτυπωθείσας απόδειξης προέκυψε αναντιστοιχία του Αριθμού Μητρώου ΑΔΗΜΕ του ταξιμέτρου και της ταμειακής μηχανής.
Ως εκμεταλλευτής του οχήματος εμφανίζεται ένας άντρας, τα στοιχεία του οποίου δεν αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, πλην του Α.Φ.Μ., που χρησιμοποιήθηκε στο κατατεθέν ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίος και αντιστοιχεί σε άλλον ιδιώτη.
Ο οδηγός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, υποκλοπή μεταφορικού έργου και παραβάσεις της Φορολογικής Νομοθεσίας, του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Το χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα, εκτιμάται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 116.000 €.
Το όχημα, καθώς και λοιπά πειστήρια (ταξίμετρο, πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, απόδειξη τελών κυκλοφορίας) κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Δ/νση Μεταφορών Πειραιά, Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!